- تعداد خبر269
فاطمه ناجی
-
تأثیرات اجتماعی و روانی برچسبزدن به کودکان طلاق
سایه سنگین برچسب طلاق بر کودکان
«کودک طلاق» تنها یک عبارت نیست، بلکه برچسبی است که بهسادگی میتواند هویت و احساسات کودک را تحت تأثیر قرار دهد. این برچسب نه تنها به طرد اجتماعی و مشکلات روانی منجر میشود، بلکه میتواند مسیر…
-
بحران سوءاستفاده آنلاین از کودکان و سایه سنگین پورنوگرافی
از پورن تا جرم!
هر ماه بیش از ۸۵۰ مرد در بریتانیا به جرم سوءاستفاده آنلاین از کودکان دستگیر میشوند. کارشناسان این روند رو به رشد را با دسترسی آسان به پورنوگرافی مرتبط میدانند.
-
خودکشی پشت نقاب خوشبختی!
چرا افرادی که به نظر شاد و موفق میآمدند، دست به خودکشی زدند؟
در دنیای موفقیت و شهرت، برخی از افراد که به نظر میرسید زندگی شاد و موفقی دارند، در سکوت و بهناگهانی به زندگیشان پایان میدهند. در این گزارش دلایل پنهانی خودکشی میان افراد موفق و به ظاهر شاد…
-
-
شبزندهدارها بیشتر افسرده میشوند؟
اگه تا دیروقت بیداری و صبحها بیدار شدن برات کابوسه، بدون این فقط یه عادت شخصی نیست! تحقیقات نشون میدن که شبزندهداری میتونه احتمال افسردگی رو بالا ببره.
-
از معایب تا مزایای توریسم انبوه
قربانیان توریسم انبوه
سفر، قرار بود تجربهای زیبا باشد؛ اما وقتی تعدادمان از ظرفیت طبیعت بیشتر میشود، ماجرا شکل دیگری پیدا میکند: توریسم انبوه. این پدیده میتواند باری سنگین برای طبیعت و جوامع محلی باشد.
-
بهنظرت کدوم مادر برای بچه بهتره؟ شاغل یا خانهدار؟
تو چی فکر میکنی؟ اگه برگردی به اون سالهای بچگی، دلت بیشتر برای کدوم مادر تنگ میشه؟ شاغل یا خونهدار؟
-
-
از NPCهای مجازی تا ذهنهای اجارهای: چرا تصمیمات ما شبیه هم شده؟
ما یا الگوریتمها؛ چه کسی تصمیم میگیرد؟
در دنیای مجازی، گاهی بدون آنکه متوجه شویم، به شخصیتهای از پیشبرنامهریزیشدهای تبدیل میشویم که رفتارها، نظرات و حتی علایقشان را الگوریتمها تعیین میکنند. آیا ما هنوز خودمان هستیم، یا فقط…
-
بررسی دادههای علمی میگوید:
شبزندهدارها بیشتر افسرده میشوند!
تا دیروقت بیدار میمانید و صبحها به سختی از خواب بلند میشوید؟ شاید فکر کنید این فقط یک عادت شخصی است، اما تحقیقات نشان میدهد که شبزندهداری میتواند سلامت روان شما را تحت تأثیر قرار دهد.…
-
مامان، بابا! همه چیز تقصیر خودتونه!
چرا گاهی فرزندان در همه چیز والدین خود را مقصر می دانند؟
-
طبیعت و فعالیتهای گروهی؛ پناهگاهی برای ذهن و روح
طبیعت؛ پناهگاهی برای ذهن و روان
طبیعت همیشه دارویی برای روح بوده، در این گزارش با نگاه به دادههای علمی و لحظات واقعی، بررسی میکنیم که چطور حضور در طبیعت، ذهن و روان ما را شفا میدهد.
-
کردستان و مراسم چیشتی مجیوره
در دیواندره عید فطر با چیشتی مجیور زیبا میشود. به این صورت که هر خانه یک غذا درست میکند و به مسجد میبرد، بعد همه غذاها را شریک میشوند و با هم میخورند مقدار کمی را هم برای تبرک به خانه میبرند.…
-
برگزاری عید تلخک در بوشهر
این مراسم ویژه روز عید فطر است که بوشهریها با رفتن سر مزار درگذشتهها و پختن خوراکیهای مخصوص آن را برگزار میکنند.
-
همهچیز درباره بیماری مرد درختی
مرد درختی؛ عنوان بیماری نادری است که در روزهای گذشته در شبکههای اجتماعی بارها نامش تکرار شده است.
-
آیا سفر رفتن میتواند نگاه ما به زندگی را تغییر دهد؟
«سفر اکتشافی حقیقی، جستجو سرزمینهای تازه نیست بلکه دیدن با چشمان تازه است.» در این گزارش میخواهیم این جمله از "مارسل پروست" را بررسی کنیم؛ چطور با نگاهی تازه سفر کنیم؟
-
-
زندگیتو پخش نکن!
این روزها خیلی از ما عادت کردیم هر چیزی ر تو فضای مجازی به اشتراک بذاریم؛ از مشکلات شخصی گرفته تا عکس تعطیلات و حتی اطلاعات مالی! این رفتار که بهش «اورشیرینگ» یا اشتراکگذاری بیش از حد میگن،…
-
چرا برای بعضیها تعطیلات بیشتر عذاب است تا تفریح؟
چرا بعضیها تعطیلات را دوست ندارند؟
برای بسیاری از افراد، تعطیلات فرصتی برای استراحت و تفریح است، اما برای برخی دیگر تعطیلات یعنی استرس، فشار مالی و حتی حس تنهایی. در این گزارش، دلایل این پدیده را بررسی میکنیم.
-
آئین کیسهدوزی و پیراهن مراد در یزد
یکی از آئینهای قدیمی شهرهای ایران در ماه رمضان ویژه شب ۲۴ بوده که یزدی آن را به جا میآوردند.
-
ترحلوا در لرستان
پخت حلوای نذری در شبهای عزاداری قدر در خیلی از مناطق ایران وجود دارد، اما در لرستان با اعتقاد به اینکه حلوا مقدس است، انواع مختلفی از آن را آماده میکنند و برای روز عید فطر هم کنار میگذارند.
-
نگاهی به هزینههای پنهان رسمهای نوروزی
رنج و اسارت حیوانات در نوروز!
ماهی قرمز، جوجههای رنگی و پرندگان قفسی هر سال با عید میآیند و میروند، اما رنجی که تحمل میکنند و بیماریهایی که میسازند، بیشتر از یک فصل میماند. در این گزارش پرده از واقعیتی برمیداریم که…
-
-
بوشهر و گلیگشو، گرهگشو
جنوب ایران پر از آئینهای جذاب و دوستداشتنی است، بوشهر ویژه نیمه ماه مبارک مراسم گلیگشو، گرهگشو را برگزار میکند که نمادی برای گرهگشایی از مشکلات است.
-
بررسی علمی رفتارهای پرخطر در سهشنبه آخر سال
سهشنبه آخر سال؛ جشن هیجان یا تهدید جان؟
آیا انفجارها و شوق لحظهای ارزش سلامتی و امنیت ما را دارد؟ واقعیت این است که سهشنبه آخر سال از یک جشن پرشور به یک تهدید جدی برای جانها تبدیل شده است. چرا و چگونه این اتفاق افتاده؟
-
اهو اهو در محلات
در ادامه معرفی رسمهای شهرهای مختلف در ماه رمضان به محلات رفتیم، رسمی که ویژه شب میلاد امام حسن علیهالسلام است.
-
والدین بخوانند؛ راهکارهایی برای صحبت با کودک درباره طلاق
طلاق از نگاه کودک؛ چطور به سوالهای او پاسخ دهیم؟
طلاق برای هیچکدام از طرفین آسان نیست، اما گفتوگو با کودکان میتواند به آنها کمک کند تا احساس امنیت بیشتری داشته باشند. این گزارش به شما میگوید که چطور با توجه به سن فرزندتان، بهترین روش را…
-
مکث
تجملگرایی؛ سبک زندگی یا اختلال روانی؟
شاید در نگاه اول، تجملگرایی فقط یک انتخاب به نظر برسد، اما واقعاً چیزی فراتر از این است. گاهی این رفتارها نشانهی اختلالات روانی هستند که در ادامه آنها را بررسی میکنیم.
-
بوشهر و آئین دُمدُم سحری
در ادامه مرور آئینهای ماه رمضان در شهرهای مختلف، سری زدیم به بوشهر و آیین «دمدم سحری» که دو نفر با فانوس و دمام، با نواختن آهنگ موزون و خواندن اشعار دعاگونه، مردم را برای سحری بیدار میکنند.
-
عصر اعترافات آنلاین؛ چرا بیش از حد درباره خودمان صحبت میکنیم؟
اُوِرشیرینگ؛ وقتی بیش از حد حرف میزنیم و بعد پشیمان میشویم!
از مکالمات روزمره تا شبکههای اجتماعی؛ افشا و اشتراکگذاری بیش از حد اطلاعات زندگیمان به یک الگوی نگرانکننده تبدیل شده است؛ اما چرا نمیتوانیم کمتر حرف بزنیم؟