در نظام حقوقی ایران، برخی از قوانین مدنی و کیفری بهگونهای تنظیم شدهاند که مسئولیتهای مالی یا مجازات بیشتری بر دوش مردان قرار میدهند. این قوانین، حمایت حقوقی کمتری از مردان میکنند اما وظایف قانونی بیشتری بر دوش مردان میگذارند.
تولد نوزاد میتواند از یک سو، استرس، فشار مالی و کاهش صمیمیت را در پی داشته باشد از سوی دیگر، تجربه مشترک پرورش فرزند و حمایت اجتماعی میتواند پیوند والدین را تقویت کند.
بحران مهریه مشکلات زیادی برای مردان ایجاد کرده است اما خطرات قانون مهریه به پسران دبیرستانی آموزش داده نمیشود.
مطالعات اخیر نشان دادهاند که میتوان رفتار و نیازهای زنان را تا حد زیادی پیشبینی کرد. اگر مردان با معیارهای انتخاب همسر توسط زنان و نحوه علاقهمند شدن آنها آشنا شوند، قادر خواهند بود همسر مناسبی را انتخاب کنند و زندگی پایدار و باکیفیتی را رقم بزنند.
کاهش تجمل گرایی در ازدواج در واقع تا حدی وابسته به آگاهی و تصمیمات پسران در هنگام ازدواج است. پسران به عنوان تقاضا کننده ازدواج می توانند با سه راهکار زیر عرف ازدواج را معقولتر کنند.
جایگاه اجتماعی متاهل بودن امروزه کمتر شده است و برخی از مردان پولدار و مشهور مجرد زندگی میکنند و این مسئله به پسران طبقه متوسط نیز مجوز مجرد بودن را میدهد و کمتر امکان دارد به دلیل مجرد بودن تحقیر شوند.
عشق در طول تاریخ، با ریشههای تکاملی و نیازهای زیستی، به ابزاری برای بقای نسل و استحکام خانواده تبدیل شده است. امروزه این مفهوم در ترکیبی از سه ویژگی شور جنسی، صمیمیت عاطفی و تعهد اخلاقی معنا پیدا میکند.
آقایان برای اینکه رابطه عاشقانه با همسرتان را بهبود ببخشید، لازم نیست کارهای عجیبی انجام دهید، گاهی حتی یک خرید کوچک میتواند روی کیفیت رابطه موثر باشد.
شواهد آماری از کشورهای مختلف نشان می دهد زنان تمایل دارند با مردی که نسبت به خودشان برتری دارد، ازدواج کنند. این برتری گزینی بیشتر در ۶ شاخص قد، درآمد، ثروت، تحصیلات، سن و شهرت خود را نشان می دهد. برتری گزینی زنان در ادبیات علمی با اصطلاح هایپرگامی توصیف می شود. برتری گزینی زنان ریشه در تکامل طبیعی دارد. [۱]
از اواسط دهه ۷۰ فرهنگسازی برای کاهش مقدار مهریه شروع شده است اما همچنان عرف عمومی مهریه ۹۴ سکه معادل ۴ میلیارد است که نشان میدهد پروژه فرهنگسازی چندان موفق نبوده و حتی میتوان آن را شکستخورده دانست.[۱]