تعامل کودکان با طبیعت تأثیرات مثبت قابلتوجهی بر سلامت روان آنها دارد، به طوری که تحقیقات جدید نشان داده گذراندن تنها ۶۰ دقیقه طی روز در طبیعت میتواند خطر مشکلات روانی کودکان را تا ۵۰٪ کاهش دهد.
تحقیقات علمی متعددی نشان دادهاند که تعامل کودکان با طبیعت تأثیرات مثبت قابلتوجهی بر سلامت روان آنها دارد.
این روزها هر کودکی که پرانرژی، بازیگوش یا پرحرف باشد، بهسرعت برچسب "بیشفعال" میخورد. در حالی که شیطنت و جنبوجوش بخشی طبیعی از رشد کودکان است، تشخیص نادرست بیشفعالی (ADHD) میتواند پیامدهای منفی زیادی داشته باشد.
کودکان زیاد با خودشان حرف میزنند و این مسئله نباید والدین را نگران کند؛ چون در واقع این روشی برای تکمیل زبان حفظ انگیزه و بهبود عملکرد حین انجام کار است
برای تخلیه انرژی کودکان در خانه باید خلاقانه عمل کرد چرا که عدم تخلیه انرژی در کودکان میتواند پیامدهای جدی در رفتار و رشد آنها مثل بیقراری، نافرمانی، کاهش تمرکز، اختلالات خواب، پرخاشگری یا مشکلات عاطفی مانند افسردگی و حتی بلوغ زودرس شود.
بیشفعالی (ADHD) و انرژی طبیعی کودکان تفاوتهایی اساسی دارند که میتوان از طریق مشاهده رفتار کودک آنها را تشخیص داد.
خواب با کیفیت و زمانبندی صحیح، اون میتونه نقش مهمی در بهبود سلامت جسم و روان داشته باشه دکتر سعید عزیزی روانشناس میگه که توجه به مدلهای خواب و بهرهگیری از ساعات طلایی شب و سحر راهی مؤثر برای بهبود کیفیت زندگی است.
افسردگی مزمن یا اختلال افسردگی مداوم (Dysthymia)، یک نوع افسردگی بلندمدت است که حداقل دو سال ادامه پیدا میکند و میتواند روی زندگی فرد تأثیر جدی بگذارد. دکتر سعید عزیزی، روانشناس، میگوید که این ۵ نشانه اگر همزمان در خودتان یا فرزندتان وجود داشته باشد، احتمالا افسردگی مزمن است.
همه میدانیم خواب ناکافی حالمان را بد میکند، اما تأثیر آن تنها به اینجا ختم نمیشود. خواب نقش کلیدی در ثبت و سازماندهی اطلاعات جدید دارد و حتی میتواند بر حافظه در سنین بالاتر نیز اثرگذار باشد.
استفاده بیش از حد از فناوری باعث ضعف قدرت دست کودکان شده و مهارتهای حرکتی آنها را تحت تأثیر قرار میدهد. قدرت دست، پل ارتباطی بین یادگیری خلاقانه و تحلیلی است و ضعف آن میتواند باعث مشکلات شناختی و احساسی در کودکان شود.