أَمْ حَسِبَ الَّذِینَ اجْتَرَحُوا السَّیِّئاتِ أَنْ نَجْعَلَهُمْ کَالَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحات - جاثیه ۲۱؛ حتی خلافکاران هم در عمق فطرتشان دوست دارند همردیف درستکاران شمرده شوند اما مگر آرزو، استحقاق میآفریند؟ هرگز! معیارِ سنجش در محکمۀ حق، اعمال ماست نه امیال ما.
دختران هدیههای الهیاند که در سخنان اهل بیت علیهمالسلام جایگاهی ویژه دارند. نگاهی داریم به ویژگیهای فرزند دختر و برکاتی که بزرگان دین برای این نعمت ارزشمند برشمردهاند.
حضرت معصومه علیهاالسلام، برترین دختر امام کاظم علیهالسلام دانسته شده و در میان فرزندان امام بعد از امام رضا علیهالسلام، هیچ یک از فرزندانش هم پای حضرت معصومه سلاماللهعلیها نیست حضرت در زیارتنامهها با القابی زیارت میشود که معرف شخصیت ایشان است.
توصیف قرآن از مایع سیاه و سوزاننده در جهنم (مُهل) شباهتهایی با ویژگیهای آب اَبَریونی دارد و این سوال را به ذهن میآورد که چگونه مردی اُمّی (درسنخوانده) که ۱۴۰۰ سال پیش میزیسته، میتوانسته از آب اَبَریونی آگاه باشد؟
سادهترین راه این است که برای ترک یک رذیله اخلاقی تلاش کنیم اساتید اخلاق هم سفارش به خواندن زیارت عاشورا کردهاند، ذکر یونسیه، استغفار، صلوات توسل به امام زمان، تلاوت سوره واقعه و یس نیز از مواردی است که میتوان در این چهل روز بر آنها مداومت داشت.
وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُم مِّنْ أَنفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً - روم ۲۱؛ زن، لنگرگاه سکون و آرامش در خانه است نه اسیری در بند شوهر. خداوند عشق و محبت را میان همسران به ودیعت سپرد تا خانه، جای امان باشد، نه میدان جنگ. یادت باشد برای شکفتنِ گلِ آرامش در خانه، باید باغبانی مهربان بود.
امروزه متاسفانه سبک زندگی جوانان بسیار متفاوت شده و از همین روی دچار خطاهای بسیار میشوند. امیرالمومنین علیهالسلام راههای بسیاری برای سبک مناسب زندگی و رستگار شدن ارائه دادهاند که در واقع چگونه زیستن را آموزش میدهند.
در بین مردم روشی به نام چلهگرفتن وجود دارد. که در ۴۰ روز، خود را متعهد به انجام عملی خاص میکنند. برخی به نیت شفای بیمار، بعضی به نیت خانهدار شدن، بیفرزندها به نیت بچهدار شدن و عدهای هم جهت رفع خصلتهای بد اخلاقی چله میگیرند.
حادثه تلخ انفجار در بندرعباس، شهری که نبضِ تپنده اقتصاد و استقامت در جنوب ایران است، جمعی از همنوعان ما را داغدار و نیازمند یاری کرده است. وظیفه ما در قبال این دردِ مشترک چیست؟ چگونه میتوان فراتر از ابراز تأسفهای آنی، به پیوندی عمیقتر با رنجِ همنوعان دست یافت؟
ثُمَّ یَأْتِی مِن بَعْدِ ذَلِکَ عَامٌ فِیهِ یُغَاثُ النَّاسُ وَفِیهِ یَعْصِرُونَ - یوسف ۴۹؛ یوسف، خواب عزیز مصر را رمزگشایی کرد: هفت سال وفور نعمت و بعد، هفت سال قحطی ویرانگر. او در مقام وزیر اقتصاد و خزانهداری مصر، با تدبیر، ملتی را از خطر انقراض و نابودی نجات بخشید. خدا نعمت را ارزانی میکند، اما این عقل آدمی است که باید آن را پاس بدارد. پس برکت، هم نعمت خداست، هم نتیجۀ خرد بندگانش.