تولد فرزند میتونه تغییرات زیادی در زندگی زوجین ایجاد کنه که یکی از اونها از بین رفتن صمیمیت میان زوجین است. پژوهشها نشون میده که با راهکارهای مناسب میشه این چالشها رو مدیریت و صمیمیت رو حفظ کرد.
در تولد فرزند، زندگی زوجین دستخوش تغییرات فیزیکی، روانی و اجتماعی میشود؛ در نتیجه حفظ صمیمیت و افزایش رضایت عاطفی پس از تولد کودک امری چالشبرانگیز اما کاملاً قابل مدیریت است.
در نظام حقوقی ایران، برخی از قوانین مدنی و کیفری بهگونهای تنظیم شدهاند که مسئولیتهای مالی یا مجازات بیشتری بر دوش مردان قرار میدهند. این قوانین، حمایت حقوقی کمتری از مردان میکنند اما وظایف قانونی بیشتری بر دوش مردان میگذارند.
تولد نوزاد میتواند از یک سو، استرس، فشار مالی و کاهش صمیمیت را در پی داشته باشد از سوی دیگر، تجربه مشترک پرورش فرزند و حمایت اجتماعی میتواند پیوند والدین را تقویت کند.
تا حالا فکر کردین چرا ازدواجهای دهه ۶۰ و ۷۰ محکمتر از امروز بود؟ چی شد که اون موقع زندگیها دوام بیشتری داشت، ولی حالا انگار با یه تلنگر کوچیک، خیلی از رابطهها از هم میپاشه؟
بدهی فقط یک عدد روی کاغذ نیست؛ میتونه زندگی مشترک رو به بحران بکشونه. استرس دائمی پرداخت اقساط، نگرانی برای آینده و فشار هزینههای روزمره، ذهن و زندگی زوجها رو تحت تأثیر قرار میده. این یعنی اضطراب مالی.
در سالهای اخیر، برگزاری مراسمهای ازدواج پرزرقوبرق و تجملی در ایران به یک روند رایج تبدیل شده است. اما چرا برخی از خانوادهها حاضرند برای یک شب، هزینههای سرسامآوری بپردازند؟
در گذشته، ازدواج تنها یک رابطه عاطفی نبود بلکه یک مسئولیت اجتماعی محسوب میشد. خانوادهها نقش حمایتی پررنگی داشتند و به همین دلیل زوجین برای حل مشکلاتشان تلاش بیشتری میکردند.
ازدواج یکی از مهمترین مراحل زندگی هر فرد است، اما در سالهای اخیر، افزایش تجملات و هزینههای سرسامآور آن، به دغدغهای جدی برای جوانان تبدیل شده است. یکی از عوامل مهمی که به این روند دامن میزند، دخالت خانوادهها در نحوه برگزاری مراسم ازدواج است.