آیا همیشه مفید بودن یعنی خوب بودن؟ در این گزارش به پدیدهای پنهان و کمتر گفتهشده میپردازیم؛ «اعتیاد به مفید بودن»، آنهم در یکی از سختترین نقشهای زندگی؛ پدر یا مادر بودن.
در فضای مجازی، این بحث پررنگ است: آیا «احترام» باید بیقید و شرط باشد؟ آیا حق داریم به پدر یا مادرمان اعتراض کنیم؟ مرز بین تخلیه درد و بیاحترامی کجاست؟ در این گزارش، این سوالها را از زاویه روانشناختی بررسی میکنیم
تحقیقات نشان میدهد که استفاده زیاد از ChatGPT ممکن است احساس تنهایی را افزایش دهد، بهویژه در کاربرانی که به آن وابستگی عاطفی دارند.
در دنیای امروز که اطلاعات درباره سلامت روان فراوانتر از همیشه در دسترس است، بسیاری از والدین در تلاشاند تا بهترین مسیر را برای تربیت فرزندانشان پیدا کنند. آنها بیش از پیش نگراناند که مبادا تجربههای جدید به روان کودک آسیب بزند یا خاطرهای ناخوشایند، سالها در ذهن او باقی بماند.
تو چی فکر میکنی؟ اگه برگردی به اون سالهای بچگی، دلت بیشتر برای کدوم مادر تنگ میشه؟ شاغل یا خونهدار؟
در دنیای مجازی، گاهی بدون آنکه متوجه شویم، به شخصیتهای از پیشبرنامهریزیشدهای تبدیل میشویم که رفتارها، نظرات و حتی علایقشان را الگوریتمها تعیین میکنند. آیا ما هنوز خودمان هستیم، یا فقط دنبالهرو محتوایی که فضای مجازی برایمان انتخاب کرده است؟
تا دیروقت بیدار میمانید و صبحها به سختی از خواب بلند میشوید؟ شاید فکر کنید این فقط یک عادت شخصی است، اما تحقیقات نشان میدهد که شبزندهداری میتواند سلامت روان شما را تحت تأثیر قرار دهد. آیا واقعاً رابطهای بین دیر خوابیدن و افسردگی وجود دارد؟
طبیعت همیشه دارویی برای روح بوده، در این گزارش با نگاه به دادههای علمی و لحظات واقعی، بررسی میکنیم که چطور حضور در طبیعت، ذهن و روان ما را شفا میدهد.
در دیواندره عید فطر با چیشتی مجیور زیبا میشود. به این صورت که هر خانه یک غذا درست میکند و به مسجد میبرد، بعد همه غذاها را شریک میشوند و با هم میخورند مقدار کمی را هم برای تبرک به خانه میبرند. این رسم حس با هم بودن را در عید بیشتر میکند و حال خوبی دارد.