پس از شهادت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام، هرچند مردم عراق، بهویژه کوفیان، با امام حسن علیهالسلام بیعت کردند، اما شرایط سیاسی و اجتماعی کوفه بسیار پیچیده بود.
در هیاهوی سریالها و صنعت فیلم، گاهی تاریخ را آنطور که دوست دارند روایت میکنند. در این مطلب، با بررسی اسناد و روایات معتبر از منابع اهل سنت، واقعیتهای تاریخی را درباره معاویه بازگو کردهایم.
سفیانی، چهرهای که در روایات آخرالزمانی از او بهعنوان یکی از نشانههای ظهور یاد شده، کیست؟ آیا او یک شخصیت واقعی است یا یک نماد از جریانهای انحرافی؟ برای پاسخ به این سوالات اسناد تاریخی، روایات دینی و تحولات معاصر را بررسی کردیم.
معجزه یعنی کار خارقالعادهای که همراه با ادعای نبوت است و مردم از انجام آن عاجزند. تعداد معجزات رسول خدا ۴۴۴۰ مورد بوده که ۳۰۰۰ مورد آن در مراحل مختلف زندگی ایشان ثبت شده است.
انجمن حجتیه در دهه ۱۳۳۰ شمسی، به رهبری شیخ محمود حلبی و با هدف مبارزه با بهائیت تأسیس شد. انجمن در طول فعالیت خود، بهعنوان یک گروه نیمهمخفی شناخته میشد و سعی میکرد بهصورت ساختاریافته و طبقهبندیشده عمل کند.
در جنگ خیبر، میدان نبرد گواه شجاعتی بود که هیچ قلمی توان وصف آن را ندارد. جایی که علی علیهالسلام، چونان طوفانی ویرانگر به قلب سپاه دشمن تاخت. هر ضربه از شمشیر او، سرنوشت دشمنان را مهر میکرد و هر قدمش، لرزهای بر ستونهای غرور خیبر میانداخت.
در روزهای اخیر، تصویر یکی از کتابهای دانشگاهی در فضای مجازی جنجالی شده است. در این تصویر به نقل از کتاب، سن ازدواج پیامبر با عایشه را ۹ سالگی عنوان کرده، در حالی که سن پیامبر ۵۱ سال ذکر شده است.
اهل سنت به این باور اصرار دارند که عایشه در ۶سالگی به عقد رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) درآمده و در ۹سالگی به خانه ایشان وارد شده است.در این مقاله، صحت و سُقم این ادعا را با استناد به کتابهای بزرگان اهل تسنن بررسی میکنیم.
سیرۀ پیامبر اکرم صلی الله علیهوآله در زمینه کارآفرینی بسیار الهامبخش است. ایشان نه تنها خود به فعالیتهای اقتصادی میپرداختند، بلکه با گفتار و رفتار خود، اصول و ارزشهای مهمی را در این زمینه پایهگذاری کردند. در اینجا به برخی از جنبههای مهم سیرۀ ایشان در زمینه کارآفرینی اشاره میکنیم
وَکُنْتُمْ عَلَیشَفَا حُفْرَة مِنَ النَّارِ،تَشْرَبُونَ الطَّرَقَو تَقْتَاتُونَالْوَرَقَ،أَذِلَّةً خَاسِئِینَ،تَخَافُونَ أَنْیَتَخَطَّفَکُمُ النَّاسُ مِنْحَوْلِکُمْ (شما قبل از اسلام، بر لب پرتگاه دوزخ قرار داشته و آب نوشیدنیشما متعفنوگندیده بود و خوراکتان برگدرختان!خوار و ذلیل بودید و میترسیدید که دشمنان شما را بربایند و ببلعند!) /فرازی از خطبه فدکیه - ۲۲