«فقط ۲۴ ساعت تا پایان تخفیف» این فریاد تبلیغات شبکههای اجتماعی است که با تشدید فومو یا همان ترس از جاماندن، هر لحظه ما را به سمت تصمیمی عجولانهتر سوق میدهد و برای دخل و خرجمان تصمیم میگیرد؛ اما چطور؟
پول که روزی ابزاری برای راحتی و امنیت بود، حالا تبدیل شده به بزرگترین دغدغههای بشر؛ اما آیا صرف تلاش بیوقفه برای انباشت بیشتر پول میتواند به امنیت مالی منتهی شود، یا صرفا ما را درگیر وسواس پولی میکند؟
از بدهیهای پنهانی تا ولخرجیهای بیحساب زندگی مشترک، همه و همه نشان میدهد که منشا بسیاری از اختلافات مالی، نه در کمبود پول بلکه در عدم مدیریت اصولی آن ریشه دارد.
تجملگرایی در ایران، با توجه به نوسانات شدید اقتصادی، بهویژه بدون مدیریت مالی هوشمند، با افزایش فشارهای اقتصادی، بدهیها و کاهش سلامت روان، کیفیت زندگی را پایین میآورد. این پیامد برای طبقه متوسط و کمدرآمد بسیار جدی است.
خالی شدن حساب آن هم وسط ماه مشکلی است که در شرایط تورمی بسیاری را درگیر کرده و این در حالی است که آگاهی از تکنیکهای حفظ پول و برنامهریزی به سبک جدید میتواند مانع هدررفت پول شود.
این روزها نوسانات قیمت طلا از یک سو و تبلیغات فراگیرشده در سریالهای نمایش خانگی و حتی بیلبوردهای شهری، هر کدام به شکلی افراد را به سمت خریدهای هیجانی طلای آنلاین سوق میدهد تا از سرمایهگذاری فرضا بیدرسر این بازار جا نمانند.
خود مراقبتی مالی؛ اصطلاحی که کمتر به گوشمان خورده است یا به دلایل مختلف توجه به آن را برای خودمان توجیه میکنیم تا پول به راحتی برایمان تصمیم بگیرد و ما را از اهداف مالیمان دورتر کند.
خیلی از نشتیهای مالی ناشی از عادات غلط مصرفه. مثلا به جای خرید ۵۰۰ گرم قهوه که بارها میتونید ازش استفاده کنید، عادت کردید که هر روز صبح از کافیشاپ قهوه بخرید. با اصلاح چنین عادات سادهای میتونید جلوی نشتیهای مالیتون رو بگیرید.
تو سال ۲۰۰۱ صاحب یک برند لوازم آرایشی آمریکایی متوجه شد که مردم با وجود اینکه اوضاع جیب و حساب بانکیشون خوب نیست و درگیر بحران مالین اما همچنان برای خرید یه سری چیزای کوچیک مثل رژ لب هزینه میکنن! اما چرا این اتفاق میفته؟
سرگذشت زنان موفق جهان نشان میدهد که با اصلاح عادات مالی اشتباه و داشتن چند عادت مالی سالم، نه تنها میتوان بر تنگناهای اقتصادی غلبه کرد، بلکه میتوان الگوی مثبت و الهامبخشی برای فرزندان در زمینه مدیریت مالی بود