با شروع رسمی سال ۱۴۰۴ و با توجه به تداوم چالشهای اقتصادی، بازنگری در عادات مالی دیگر یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است چرا که طبق تحقیقات دانشگاه شیکاگو، بیش از ۸۰ درصد افراد به الگوهای مالی ناکارآمد وابستهاند که آنها را از اهداف مالیشان دور میکند.
«هر تغییری با حذف الگوهای ناکارآمد آغاز میشود» این یک حقیقتی بزرگ از زبان روانشناسان مالی است. برای این کار، تمام تراکنشهای سال گذشته را بررسی کنید و هزینههای تکراری و غیرضروری مثل اشتراکهای بلااستفاده یا خریدهای احساسی را شناسایی و حذف کنید.
مطالعات فوربز نشان میدهد که پسانداز بدون هدف، کمتر از ۳۰ درصد دوام میآورد، بنابراین هدف از پسانداز کردن را برای خود شفاف کنید. همچنین پیش از خرج کردن پولی که به حسابتان مینشیند، ۱۰ درصد از آن را به حسابی جداگانه منتقل کنید نه اینکه بخواهید هر آنچه ته حسابتان مانده را به حساب پسانداز منتقل کنید.
از آنجایی که خریدهای احساسی تا ۴۰ درصد بودجه خانوارها را میبلعد، برای هر خرید بالای ۵۰۰ هزار تومان، ۴۸ ساعت صبر کنید تا هیجان لحظهای فروکش کند و تصمیم آگاهانه بگیرید. همچنین، یک لیست سیاه مصرف بسازید و اقلامی مثل فستفود گران یا وسایل تزئینی غیرضروری را برای سه ماه ممنوع کنید.
برنامهریزی بلندمدت، شانس موفقیت مالی را تا ۶۰ درصد افزایش میدهد بنابراین یک نقشه مالی با سه هدف و مبلغ مشخص بنویسید و هر سه ماه، یک روز را به بازنگری بودجه و تنظیم مجدد این اهداف اختصاص دهید. این عادت، شما را از دام روزمرگی مالی بیرون میکشد و اهداف کوتاهمدت را به استراتژی پایدار تبدیل میکند.
پیام شما به ما