خالی شدن حساب آن هم وسط ماه مشکلی است که در شرایط تورمی بسیاری را درگیر کرده و این در حالی است که آگاهی از تکنیک‌های حفظ پول و برنامه‌ریزی به سبک جدید می‌تواند مانع هدررفت پول شود.

عطیه ذاکری
سه‌شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۱
رازهای پول کم نیاوردن در میانه ماه

اغلب ما حداقل یک بار هم که شده طعم بی‌پولی در میانه ماه را چشیده‌ایم و با کلی مکافات و رو زدن به این و آن، باقی روزهای ماه را سپری کرده‌ایم. بعضی افراد هم هر ماه چنین وضعیتی را تجربه می‌کنند و دائما هشتشان گرو نهشان است.

ریشه چنین مشکلی در خرج کردن بودجه بدون هیچگونه ‌قید و بندی یا پیروی از اصول اشتباهی است که به آن‌ها عادت کرده‌ایم و برای کاهش اضطراب خود به آن‌ها پایبندیم. مثلا اینکه چون دائما نسبت به پس‌انداز کردن تاکید می‌شود، بدون هیچ هدفی پولمان را در بانک بگذاریم و تصور کنیم که این پس‌انداز بی‌هدف می‌تواند ناجی ما باشد.

پیروی از یک برنامه و روش‌های مشخص و البته متناسب با سبک زندگی خودمان و نه به تقلید از اطرافیان، چاره داشتن یک ماه بدون دغدغه پول است. روتین مالی منظم نه تنها به وضعیت حساب بانکی شما سامان می‌دهد بلکه به مرور عادت‌های اشتباهتان را هم اصلاح می‌کند.
 

قانون ۲۰/۳۰/۵۰

یکی از تکنیک‌هایی که به شما کمک می‌کند کنترل بیشتری بر خرج و مخارج خود داشته باشید و تا پایان ماه بتوانید بودجه خود را حفظ کنید «قانون ۲۰/۳۰/۵۰» است.

بر اساس این قانون باید بودجه خود را به سه بخش تقسیم کنید:

۵۰    درصد مربوط به نیازهای ضروری است که حتماً باید پرداخت شوند، مانند اجاره‌خانه یا قسط مسکن.

۳۰ درصد برای خواسته‌هایی که ضروری نیستند اما انگیزه بخش است مانند مخارج کافه و رستوران.

۲۰ درصد هم پس‌انداز و اهداف بلندمدت مانند خرید خانه، بازنشستگی یا سرمایه‌گذاری.

با پیروی از این قانون، می‌توانید تعادلی میان نیازها، خواسته‌ها و اهداف مالی خود برقرار کنید، از کمبود پول در میانه ماه پیشگیری کنید و به اهداف مالی بلندمدت خود دست یابید.
 

تفکیک حساب‌ها

زمانی که همه بودجه خود را به یک کارت انتقال می‌دهید، وسوسه خرید را در خودتان دوچندان می‌کنید چرا که به تمام بودجه‌تان دسترسی کامل دارید اما اگر برای اهداف مختلف مثل هزینه‌های روزمره، خرید گوشی، پس‌انداز و... حساب جداگانه‌ای باز کنید، دستتان برای خرج کردن بیش از آنچه بودجه کارت بسته می‌شود و بودجه خود را همان اول ماه هدر نمی‌دهید.
 

بودجه‌بندی معکوس

ما همیشه عادت داریم به محض اینکه حسابمان شارژ شد آن را برای نیازها و خواسته‌هایمان بودجه‌بندی کنیم و هرچه که ته حسابمان ماند را پس‌انداز  کنیم. در حالیکه این یک روش قدیمی است که رفته رفته پس‌انداز کردن و سرمایه‌گذاری را از اولویت‌هایمان خارج می‌کند.

«وارن بافت»، سرمایه‌گذار برجسته در این باره توصیه می‌کند پس از دریافت بودجه خود، ابتدا سرمایه‌گذاری و پس‌انداز کنید و سپس باقی آن را به موارد دیگر اختصاص دهید. توصیه وارن بافت، عکس روش قدیمی است که گفته شد و می‌تواند ما را به سمت دستیابی هرچه بیشتر هدف‌هایمان و پس‌انداز کردن برای روز مبادا سوق دهد.
 

ایجاد چالش فرضی

با ایجاد چالش‌های مختلف سعی کنید جلوی نشتی‌های مالی را بگیرید تا در میانه ماه با یک جیب خالی مواجه نشوید. مثلا برای ۱۵ روز خریدهای غیرضروری را به تعویق اندازید. یا اینکه قبل از هر خرید ۲۴ ساعت صبر کنید تا مطمئن شوید ضروری است یا می‌توان از آن صرف نظر کرد.

استفاده از پول نقد برای خرید کردن نیز یکی دیگر از چالش‌هاست که تا حد زیادی مانع ولخرجی می‌شود و درامدتان را ذخیره می‌کند.

پیام شما به ما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha
  • [placeholder]

پربازدیدها

پربحث‌ها