این روزها نوسانات قیمت طلا از یک سو و تبلیغات فراگیرشده در سریال‌های نمایش خانگی و حتی بیلبوردهای شهری، هر کدام به شکلی افراد را به سمت خریدهای هیجانی طلای آنلاین سوق می‌دهد تا از سرمایه‌گذاری فرضا بی‌درسر این بازار جا نمانند.

عطیه ذاکری
چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۵
طلا آنلاین بخریم یا نه؟

با این حال تجربه کاربران فضای مجازی و افزایش پرونده شاکیان مالباخته نشان می‌دهد که این روش خرید، چندان هم بی‌دردسر نیست و مشتریان را با ریسک‌های زیادی مواجه می‌سازد. ریسک خرید آنلاین طلا به قدری زیاد است که بعضی بسترهای فروش، تضمینی برای مشتری در نظر نمی‌گیرند و حتی خود را در قبال خسارت‌ها تبرئه می‌کنند!

واکنش کاربران فضای مجازی نشان می‌دهد که «خالی‌فروشی»، به عنوان یکی از تخلفات رایج بسترهای فروش آنلاین طلا، همچنان قربانی می‌گیرد و مشتریان را در پیگیری سفارشاتشان سردرگم می‌کند.

خالی فروشی شبیه شرط‌بندی بر کاهش قیمت‌هاست. در واقع فروشنده پس از اینکه پول را از شما دریافت کرد، منتظر می‌ماند تا قیمت روز طلا کاهش یابد و سپس اقدام به خرید طلا کند. اگر هم نرخ روز طلا افزایش یابد، طلا نمی‌خرد و متواری می‌شود.

افزایش این تخلفات منجر به بدبین شدن طیف گسترده‌ای از سرمایه‌گذاران خرد به این بسترهای آنلاین شده است به طوریکه برخی آن را «پروژه پانزی جدیدی» می‌دانند که با تبلیغات گسترده سرمایه‌های مردم را شکار کرده و در آن‌ها را در تله خود گرفتار می‌سازند. منظور از پروژه پانزی، طرح سرمایه‌گذاری است که در آن کلاهبرداران با وعده بازگشت سریع سود، سرمایه‌گذاران را متضرر می‌کنند.

خرید طلا به صورت فیزیکی، توصیه‌ای است که بارها از سوی رئیس اتحادیه طلا و پلیس فتا بر آن تاکید شده است، چرا که حتی اگر بستر فروش آنلاین طلا مجوزهای لازم را داشته باشد به دلیل نبود نظارت‌های لازم، احتمال سودجویی وجود دارد.

  • [placeholder]

پیام شما به ما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha
  • [placeholder]

پربازدیدها

پربحث‌ها