قوانین خانواده و قوانین مالی در ایران مشکلاتی دارند که اگر ندانید دچار دردسر زیادی می‌شوید. 3 توصیه را جدی بگیرید زیرا براساس تجربیات مردان طلاق گرفته و وکلای خانواده نوشته شده است.

محسن بیگی
چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۲
سه اقدام مالی ضروری برای ازدواج پسران

۱. تقسیم منصفانه دارایی را جایگزین مهریه کنید

مهریه را در کمترین مقدار ممکن در لحظه عقد بپردازید در نظر بگیرید و پرونده مهریه را ببندید. تقسیم منصفانه دارایی به دست آمده زوجین بعد از ازدواج را در شروط ضمن عقد جایگزین کنید.
طبق نظرسنجی ۱۴۰۱ از نظر مردم، حداقل ۴۸ درصد مردان به خاطر مهریه تحت فشار خواسته‌های همسرشان قرار دارند. ضمن اینکه قیمت سکه در ایران نوسانی است و ممکن روزی توان پرداخت 14 سکه را هم نداشته باشید. بنابراین بهتر است مهریه را حین عقد پرداخت کنید تا خطر ورشکستگی مالی یا آسیب مالی جدی را به حداقل برسانید.

2. هزینه‌های شروع زندگی را به حداقل برسانید

طبق فرهنگ عمومی هزینه‌های شروع زندگی عمدتا برعهده پسران است. دختران طبق فرهنگ و طبیعت زنانه که دوست دارند با مرد قوی‌تر از خودشان ازدواج کنند، علاقه ندارند هزینه برابر با پسر برای شروع زندگی بپردازند. هزینه‌های شروع زندگی شامل دو بخش هزینه‌های سرمایه‌ای و هزینه‌های مصرفی می‌شود. هزینه‌های سرمایه‌ای مانند هزینه تامین خانه (اجاره، رهن یا خرید)، هزینه خودرو و اکثر کالاهای خانه نیز برعهده مردان است. البته نکته حقوقی که باید پسران بدانند این است که طبق قانون، جهیزیه به طور کامل برعهده مرد است و به همین دلیل در زمان طلاق زن هرچه خریده می‌تواند با خودش ببرد.

هزینه‌های مصرفی شروع زندگی نیز که عمدتا به عهده مردان است شامل ۴ مورد می‌شود: هزینه عروسی، هزینه مهمانی‌ها، هدیه‌ها به دختر و هزینه قرارهای دوران نامزدی که در نهایت پسران سعی کنند در کم‌ترین حالت ممکن هزینه‌های گفته شده را پرداخت کنند.
فرهنگ سنتی ایران موجب هزینه بالای شروع زندگی می‌شود، از سوی دیگر درخواست‌های برخی دختران برای شروع زندگی مجلل‌تر، باعث می‌شود پسران از همان ابتدا درگیر زیان‌های مالی شوند که خودشان هم از آن‌ها بی‌خبر هستند. بهترین راه‌حل این است که پسران و مردان، آموزش‌های سواد مالی را ببینند تا بتوانند مدیریت مالی درستی هم داشته باشند.
 

3. بهتر است اموال را به نام همسر نزنید

طبیعت طی تاریخ طولانی بشریت ویژگی برتری گزینی همسر را در زنان قرار داده است که در ادبیات علمی به نام هایپرگامی مشهور است. یکی از آثار مهم هایپرگامی این است که زنان علاقه دارند، شوهر درآمد و ثروت بیشتری از خودش داشته باشد و وقتی مرد این قابلیت را نداشته باشد، به طور ناخودآگاه زن علاقه کمتری به شوهر خود خواهند داشت و احتمال طلاق از طرف زن نیز بیشتر می‌شود. بنابراین به نام زدن اموال از طرف مرد به زن مخصوصا زمانی که ثروت کلی زن را بیشتر از مرد کند، به زیان مرد خواهد بود.

بهتر است که با تنظیم وصیت نامه و تقسیم منصفانه اموال بعد از طلاق در شروط ضمن عقد، نگرانی فرزندان و همسر را رفع کنید و اصولا نیازی به واگذاری اموال ندارید.

پیام شما به ما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha