به دنبال صعودی شدن نرخ طلا، بازار قسطی فروشی رونق گرفته و این در حالی‌ است که مسئولان نسبت به احتمال تقلبی و غیر قانونی بودن برخی از این فروشندگان هشدار داده‌اند.

عطیه ذاکری
چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۴
ضرر و خطر، پشت پرده فروش قسطی طلا

در چند سال اخیر، افزایشی شدن نرخ طلا باعث شده پای قسطی فروشی به واحدهای طلا هم باز شود و در حال حاضر بار دیگر رونق بگیرد.

در این طرح باید یک سوم مبلغ طلای خریداری شده به صورت نقد پرداخت شود و مابقی به علاوه کارمزد، طی ۵ تا ۶ قسط به صورت ماهانه به انتخاب مشتری پرداخت شود. همچنین طلای خریداری شده باید در این واحد طلافروشی برای ضمانت باقی بماند. چنانچه مشتری نیاز به طلای خریداری شده خود داشته باشد باید به اندازه فاکتور، طل ای قدیمی به عنوان ضمانت تحویل بدهد.

آن‌طور که رئیس اتحادیه طلافروشان کرج می‌گوید، واحدهای صنفی طلا را در طرح اقساطی با قیمت بالاتری از نرخ روز به مشتری می‌فروشند. در واقع مشتری علاوه بر پرداخت هزینه‌هایی چون مالیات و اجرت، باید پورسانت فروش قسطی هم بپردازد که ضرر محسوب می‌شود.

اما تقلب در عیار طلا، زنگ خطر این طرح است. در این راستا، رئیس اتحادیه طلافروشان بابل از فروش مصنوعات طلا با عیار ۱۳ به‌جای ۱۸ خبر داده است؛ آن هم با ترفند تبلیغاتی «طلای کم‌اجرت». او هشدار داده که خرید طلا از فضای مجازی می‌تواند خریداران را با ریسک‌های جدی مواجه کند.

بر اساس اظهارات حسین امیریان، رئیس کمیسیون تخصصی طلا، طلای قسطی نداریم و تعداد محدودی که در حال انجام این کار هستند حتماً باید از اتحادیه مربوطه مجوز بگیرند و مشخص شود که طلا را با چه درصدی می‌خواهند بفروشند. سایر اصناف هم برای فروش فوق‌العاده از اتاق اصناف یا اتحادیه مربوط مجوز فروش فوق‌العاده دریافت می‌کنند.

امیریان همچنین به گزارش‌هایی اشاره کرده که در آن‌ها، طلا تا ۵۰ درصد بالاتر از نرخ نقدی فروخته شده است. او هشدار داد: اگر سود فروشنده در فاکتور قید نشود یا قیمت از نرخ رسمی اتحادیه بالاتر باشد، تخلف محسوب می‌شود و متخلفان تا سه برابر مبلغ تخلف جریمه خواهند شد. همچنین قیمت طلا باید نرخ رسمی و لحظه‌ای اتحادیه باشد و هیچ فروشنده‌ای حق ندارد به‌صورت خودسرانه قیمت‌گذاری کند.

همچنین برخی طلافروشان، طلا را با ۱۰ درصد سود می‌فروشند که بیشتر از روند معمول بازار است. اگر سود آنها شفاف نباشد و داخل فاکتور نوشته نشود، مصداق گران‌فروشی است و می‌توان آنها را جریمه کرد، چرا که قیمت طلا براساس نرخ روز و ساعت مشخص است. اگر طلا به قیمتی بیشتر از نرخ مشخص به مشتری داده شود، حتما جریمه سنگینی به دنبال خواهد داشت.

از آنجایی که طلافروشی ممکن است غیر مجاز و بدون پروانه باشد، توصیه می‌شود برای پیشگیری از سرقت سرمایه، سراغ خرید طلا به شکل اقساط نروید و یا از مجوزدار بودن واحد مطمئن شوید.

برچسب‌ها

پیام شما به ما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha