با گسترش تبلیغات شرکتهای فروش آنلاین طلا، از بیلبوردهای شهری گرفته تا آگهیهای میان برنامهای فیلم و سریالهای نمایش خانگی، بسیاری از افراد، به صورت آنلاین سرمایه خود را وارد این شرکتها کردند که بتوانند با کمترین اجرت و مالیات به سود برسند.
با این حال بهمن ماه ۱۴۰۳، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا اظهار کرد تاکنون ۱۰ میلیون نفر از مردم به صورت آنلاین، طلا خریداری کردهاند که نه میدانیم چند تن طلا خریداری شده و نه ساز وکار نظارتی درستی وجود دارد.
این ابهام، نگرانیهایی را در مورد اعتبار این فعالیتها و احتمال شباهت آنها به طرحهای کلاهبرداری چون «سکه ثامن» برانگیخت؛ طرحی که با بیش از سههزار شاکی و مطالبات ۵۰۰ میلیارد تومانی در سال ۱۳۹۸، یکی از بزرگترین پروندههای کلاهبرداری مالی کشور را رقم زد.
اما ۲۳ بهمن ماه سال گذشته، همتی وزیر سابق اقتصاد، برای پیشگیری از چنین تخلفاتی، از وزارت صنعت و معدن خواست ظرف ۵۰ روز پلتفرمهای معاملات آنلاین طلا را تعیین تکلیف کند اما با گذشت حدود ۶۰ روز از این مهلت، همچنان خبری از لیست فروشندگان دارای مجوز و معتبر و رتبهبندی این فروشگاهها نیست.
در این راستا خبرنگار تبیان وضعیت این لیست را از کیومرث امیریان، رئیس کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران پیگیری کرد. امیریان در گفتگو با خبرنگار تبیان مدعی شد که اتاق اصناف، ضوابط و دستورالعمل فعالیت این شرکتها را تنظیم و به وزارت صمت ارسال کرده و دبیرخانه هیات عالی نظارت باید مطابق این ضوابط، لیستی از شرکتهای فروش طلای آنلاین به همراه رتبهبندی را منتشر کند.
در شرایطی که بازار معاملات آنلاین طلا همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد، وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است هرچه سریعتر فهرست پلتفرمهای معتبر فروش آنلاین طلا را منتشر کند تا شفافیت لازم در این بازار ایجاد شود. تبیان همچنان پیگیر انتشار این لیست از سوی وزارت صمت خواهد بود.
پیام شما به ما