ترس میتواند تعدیلکننده تصمیمات ما باشد و باعث شود در تصمیمات بزرگ اصطلاحا دست به عصا پیش برویم تا کمتر دچار خطا و اشتباه شویم اما اگر کنترل آن از دستمان در برود، مانعی میشود برای حرکت و انجام تصمیماتی که مدتهاست برای آن برنامهریزی کردهایم.
اینکه مدتهاست برای راهاندازی کسب و کار خودتان برنامهریزی کردهاید اما ترس از دست دادن سرمایه بر اراده شما غلبه کرده و روز به روز شما را از هدفتان دورتر میکند ناشی از عوامل زیادی به خصوص ناآگاهی است. هرمان ملویل، رماننویس آمریکایی در رمان مشهور موبیدیک میگوید، «جهل، منشأ اصلی ترس است». این جهل عمدتاً از کمبود اطلاعات درست و نامشخص بودن شرایط نشات میگیرد و همین نااطمینانیهاست که موجب ترس و سردرگمی افراد میشود.
آگاهی خود را ارتقا دهید
عدم اشراف به قواعد سرمایهگذاری و بازاری که قرار است سرمایه خود را وارد آن کنید، ریسک پذیری شما را کاهش میدهد و شما را منفعل میسازد. البته که ریسک کردن لازمه سرمایهگذاری است اما برای هرکسی نیست و اگر کسی که به لحاظ مالی و روانی آمادگی ندارد دست به ریسک بزند خود را به پرتگاه نزدیک کرده است. همچنین پس از اینکه نسبت به وضعیت مالی و روانی شناخت پیدا کردید و متوجه شدید که امکان ریسک کردن فراهم است، باید نسبت به نحوه مدیریت و کنترل ریسک (ضرر) آگاهی کامل داشته باشید.
بنابراین ابتدا از طریق افراد باتجربه در بازار مورد نظر، مشاوران مالی، ارتقا سواد مالی شخصی با خواندن منابع معتبر و شرکت در دورههای تخصصی درباره مقصد سرمایهگذاری خود آگاهی لازم را کسب کنید تا بتوانید بر ترس خود غلبه کنید.
هدفگذاری کنید
هدف از سرمایهگذاری و مدت زمانی که قرار است با سرمایه خود در بازار مقصد کار کنید را یادداشت کنید. نوشتن اهداف علاوه بر اینکه انگیزه شما را برای شروع بیشتر میکند، احتمال دستیابی به آن را افزایش میدهد. همچنین مدت زمان مورد نیاز برای رسیدن به سود را نیز تخمین بزنید و روی هدف خود دقیقتر شوید.
«وارن بافت» یکی از بزرگترین سرمایهگذاران تاریخ معتقد است که در سرمایهگذاری باید به جای تمرکز بر نوسانات کوتاه مدت و دامن زدن به ترس، باید بر روند بلند مدت سرمایهگذاری متمرکز شد تا به شکلی بر ترس منفعلکننده غلبه کرد.
قدم کوچک بردارید
اگر تجربه زیادی از سرمایهگذاری در بازار مورد نظر ندارید، با مبالغ کوچک پیش بروید تا به تدریج با بازار آشنا شوید و تجربیات لازم را کسب کنید. با این کار هم بر فشار روانی ناشی از ترس از دست دادن سرمایه غلبه میکنید و هم به تدریج پای خود را در عرصه سرمایهگذاری محکم میکنید.
از اخبار هیجانی دور بمانید
سعی کنید اخبار را از بسترهای رسمی دنبال کنید و برای بررسی وضعیت بازار، در دام افرادی که از طریق تحلیلهای نادرست کاسبی میکنند نیفتید. اینکه دائما در معرض تحلیلهای نادرست و غیر قرار بگیرید هم میتواند ترس شما را از ورود به بازارهای مالی افزایش دهد و هم اینکه به صورت هیجانی شما را به سمت سرمایهگذاری در یک بازار مالی نامناسب سوق دهد.
پیام شما به ما