آمریکا برای تهدید ایران به جنگ، بمب‌افکن‌های بی۲ خود را در جزیره دیه‌گو گارسیا مستقر کرده است. ما در این موشن، شرایط دقیق این بمب‌افکن از پرواز تا ورود به آسمان ایران را بررسی کرده‌ایم.

یاشار عبدالحسین زاده
یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۸
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
میانبرهای صفحه کلید
پخش/توقفSPACE
افزایش صدا
کاهش صدا
پرش به جلو
پرش به عقب
زیرنویس روشن/خاموشc
تمام صفحه/خروج از حالت تمام صفحهf
بی صدا/با صداm
پرش %0-9
00:00
00:00
00:00
 

بمب‌افکن B-2 آمریکا با رادارگریزی بالا، برد طولانی، توان حمل بمب‌های سنگرشکن و قابلیت نفوذ به سامانه‌های پدافندی طراحی شده است. تحلیل‌گران نظامی می‌گویندسرعت زیرصوت و مانورپذیری محدود، از نقاط ضعف عملیاتی آن محسوب می‌شود و در صورت شناسایی، فرار از موشک‌های سطح‌به‌هوا برایش دشوار خواهد بود.

پرواز B-2 از پایگاه دیگو گارسیا آغاز شده و پس از عبور از اقیانوس هند و جنوب پاکستان، از مسیر بلوچستان وارد آسمان ایران می‌شود. هدف عملیات، تخریب تأسیسات نطنز و مرکز تحقیقاتی اصفهان است. هواپیماهای جنگ الکترونیک، پهپادهای شناسایی و سوخت‌رسان‌های مستقر در امارات از آن پشتیبانی می‌کنند. این بمب‌افکن در ارتفاع ۱۵ کیلومتری و با سرعت ۹۰۰ کیلومتر در ساعت پرواز کرده و مجهز به دو بمب سنگرشکن هدایت‌شونده با GPS است.

در مقابل، رادار ماورای افق سپهر با برد ۳۰۰۰ کیلومتر در بندرعباس و رادار بشیر در سیرجان، ردگیری سیگنال‌های ضعیف را انجام می‌دهند. سامانه‌های کورکننده GPS در بندرعباس، تهران و اصفهان فعال هستند. سامانه باور ۳۷۳ با برد بیش از ۳۰۰ کیلومتر در اصفهان و سامانه سوم خرداد در کاشان مستقرند.

در فاز اول ورود، فقط رادارهای پَسیوْ (passive) احتمال کشف B-2 را دارند. این احتمال در مرحله ورود ۵۰٪ و در فاز نهایی پرواز بیش از ۷۰٪ است. داده‌های رادارهای بشیر، کوثر و سپهر، حضور پرنده‌ای مشکوک را در حوالی کرمان شناسایی می‌کنند و وضعیت هشدار اعلام می‌شود.

پدافند برای محافظت از نطنز و فردو فعال می‌شود. سامانه‌های طبس، ۱۵ خرداد و مرصاد نیز در آماده‌باش قرار می‌گیرند. با نزدیک شدن B-2 به هدف، موشک صیاد از سامانه باور ۳۷۳ با سرعت بیش از ۶ ماخ شلیک می‌شود. کاهش ارتفاع B-2 برای رهاسازی بمب‌ها موجب افزایش بازتاب راداری و شناسایی توسط رادار کاشف-۹۹ می‌شود.موشک  صیاد در فاصله ۸ کیلومتری از پرنده، با فعال شدن فیوز مجاورتی منفجر می‌شود. ترکش‌ها به بخش بالایی B-2 برخورد می‌کنند. سیستم‌های کنترل پرنده دچار اختلال می‌شود.

بی۲ از کنترل خارج شده و در محدوده‌ی کوه‌های زاگرس سقوط می‌کند.

برچسب‌ها

پیام شما به ما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha