اخلاق
چرا غیبت از بدترین گناهان است?
مهر: غیبت وقتی به صورت ملكه در آمد، برای غیبت كننده لذت بخش می شود و در این صورت معالجه چنین شخصی بسیار دشوار است در این جا باید غیبت كننده قبل از هر چیز به درمان انگیزه های درونی غیبت بپردازد و در مقام توبه برآید.
یكی از رذایل اخلاقی و موانع خودسازی غیبت می باشد. غیبت، یعنی پشت سر مسلمانی حرفی بزنیم كه اگر به گوش او برسد ناراحت شود. فرقی نیست در حرمت غیبت، میان كنایه و تصریح، بلكه چه بسا كه كنایه بدتر باشد. بعضی از غیبت كنندگان هستند كه چون می خواهند غیبت كنند با حالت اندوه، حال او را اظهار می كنند در صورتی كه اندوهی اصلا ندارند. مثلا می گویند چقدر ناراحت شدم برای فلان كس كه بی آبرو شد در صورتی كه قصد آنها تنها فاش نمودن بی آبرویی آن شخص است.
می دانیم كه سرمایه انسان در زندگی حیثیت و آبرو و شخصیت اوست و هر چیزی آن را به خطر می اندازد. گویی جان او را به خطر انداخته، بلكه گاه می شود كه ترور شخصیت از ترور فیزیکی مهمتر است و این جاست كه گناه آن از قتل سنگین تر می شود. پس شخص غیبت كننده هر گاه بخواهد این عمل ویرانگر را ترك كند باید از خداوند كمك و یاری بگیرد و با همتی والا نفس سركش خود را مهار و سركوب نماید و بداند كه غیبت شدیدترین و بدترین گناهان است.
غیبت وقتی به صورت ملكه در آمد، برای غیبت كننده لذت بخش می شود و در این صورت معالجه چنین شخصی بسیار دشوار است در این جا باید غیبت كننده قبل از هر چیز به درمان انگیزه های درونی غیبت بپردازد و از طریق خودسازی و تفكر در عواقب سوء این صفات زشت، این آلودگی ها را از جان و دل بشوید تا بتواند زبان را از غیبت باز دارد و در مقام توبه برآید. او باید در آیات و روایاتی كه در مورد این عمل زشت وارد شده بیندیشد و روزقیامت و صحرای محشر و غضب خداوند را در نظر آورد و ببیند كه این صفت زشت چه مفسده هایی به وجود می آورد. چه بسا ممكن است كه غیبت شده آن را بشنود و دشمنی او را به دل بگیرد و درصدد تلافی برآید.
شخص مسلمان مومن و منصف هر چه را برای خود نمی خواهد باید برای دیگران هم نخواهد و حواس خود را جمع كرده و هر گاه خواست لب به غیبت بگشاید فورا توبه و استغفار نماید،البته این توبه باید قلبی باشد تا حق آن را بپذیرد و آن قدر این عمل را تكرار كند و به سرزنش خود بپردازد تا به راحتی بتواند آن را ترك كند.
یكی از بدترین صفات تهمت است چون تهمت شامل غیبت هم هست. كسی كه به مسلمانی تهمت می زند هم دروغ گفته و هم غیبت نموده است. چنین كسی مورد تنفرمردم قرار می گیرد و علت پرهیز دادن مردم از این عمل زشت، آن است كه دشمنی به وجود می آورد و چه بسا در صورت شنیدن طرف مقابل، باعث عكس العمل او شود. خداوند می فرماید؛كسی كه برادرمسلمانش را متهم كند ایمان در قلب او ذوب می شود همانند ذوب شدن نمك درآب.
تهمت از بدترین انواع دروغ و كذب است، زیرا هم مفاسد عظیم كذب را دارد و هم زیان های غیبت را. لذا پیامبر(ص) نقل شده كه فرمود؛كسی كه به مرد یا زن با ایمانی تهمت بزند و یا درباره او چیزی بگوید كه در او نیست، خداوند در روز قیامت او را توده ای از آتش قرار می دهد تا از مسئولیت آنچه گفته است برآید.
با وجود این دو صفت رذیله و دیگر رذایل انسان به بارگاه الهی راه نمی یابد و هر لحظه از درگاه او دورتر می شود و در صورت تكرار و عدم توبه كارش به جایی می رسد كه مصداق آیه"ختم الله علی قلوبهم"می شود و دیگر نور ایمان در آن راهی ندارد و با سرعتی عجیب به اسفل السافلین وارد می شود و هر گاه در اثر معصیت به این مرحله رسید دیگر امیدی به هدایت او نیست. البته خداوند ارحم الراحمین است و اگر بنده صدبار توبه كرد و شكست، می تواند بازآید چرا كه در گه او،درگه نومیدی نیست. پس، با هر گناهی كه دارد به درگاه او رو آورد و با توبه ای صادقانه و عزمی راسخ، بر سر ناملایمات نفسانی خویش گام گذارد و گذشته ها را جبران كند و دیگر گرد معاصی چون غیبت و تهمت نگردد كه در این صورت،رحمت و عفو الهی شامل حال او خواهد شد.
رسول خدا(ص) فرمود: وای برشما، دوری كنید از غیبت زیرا بدتر از زناست، چرا كه زناكار هرگاه توبه كند خداوند توبه اش را قبول می فرماید، ولی غیبت كننده را خدا نمی آمرزد تا آن كه غیبت شده از او درگذرد.
در نتیجه می توان گفت یكی از فلسفه های حرمت غیبت این است كه حرمت اشخاص درهم شكسته نشود و احترام آنان حفظ شود و سرمایه بزرگ آبرو، بر باد نرود.یكی دیگر از عوامل تحریم غیبت آفریدن بدبینی است و این كه پیوندهای اجتماعی را سست می كند.سرمایه اعتماد را از بین می برد و پایه های تعاون و همكاری متزلزل می شود.
کد خبر:165864 - يکشنبه 3/6/1392 - 11:22
اخلاق
چه گناهانی در این دنیا بخشیده می شود؟
گروه دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»؛ حجتالاسلام محمدعلی جاودان از اساتید برجسته اخلاق هستند که در طی دوران زندگی و تحصیل حوزویشان از محضر اساتید برجستهای از جمله آیتالله حاج آقا مجتبی تهرانی، آیتالله خوانساری، آیتالله حقشناس و علامه عسکری بهرهمند شده اند.
قیامت روزی است که هرکس آنچه از خیر عمل کرده حاضر می یابد
ما به عنوان شیعه معتقدیم در آخرت، خودِ عمل به انسان جزا داده می شود. مثلا شما به کوهنوردی رفته اید و یک وقت بی احتیاطی می کنید. آن وقت میزان لغزش دست من نیست. اگر دره ده متر باشد من ده متر سقوط میکنم و اگر هزار متر باشد من هزار متر سقوط میکنم. یک بی احتیاطی یک دقیقهای یک سقوط هزار متری را به بار آورد که دیگر هیچ چیز از انسان نمی ماند.
اینها مربوط به خاصیت های این جهانی است. ارتباط این جهان و آن جهان حتی به صورت عمل و عکس العمل نیست. آنچه که در آن دنیا نصیب انسان می شود، خود عملش است. در آیه 30 سوره مبارکه آل عمران میفرماید: «یَوْمَ تجدُ کـُلُّ نـَفس ما عَمِلتْ مِنْ خـَیْر مُحْضَرًا » قیامت یک روزی است که هرکسی آنچه از خیر عمل کرده حاضر می یابد.
صدقه، آتش غضب الهی را خاموش می کند
مثلا اگر کسی دلی را خوش کند، مثلا یک نفر بسیار بدهکار است و حقوقش نمیرسد و بسیار تحت فشار است، کسی میآید و بدهی و مشکل او را حل می کند. بهترین صورتش هم این است که آن طرف اصلا نفهمد چه کسی به او کمک کرد.
ببینید اگر من به شما یک خدمتی کردم و شما یک بار، دو بار، ده بار از من تشکر کردید، خب تشکر کردهاید و ممکن است بگویند خب تو بهرهات را بردی. ممکن است خدایی نکرده اینگونه شود که بهره من فقط همان تشکری شود که آن آقا کرده است. اما اگر هیچ کسی از من تشکر نکرد و هیچ کس متوجه نشد آن وقت اثرات عجیبی دارد. میفرمایند اگر انسان اینگونه رفتار کند به زبان این دنیایی این عمل آتش غضب الهی را خاموش میکند. صدقه در سر، آتش غضب الهی را خاموش می کند.
گناهان سه دسته اند
میگویند یک روز امیرالمومنین در جمع یاران و دوستانشان بالای منبر نشستند و شروع به صحبت کردند و فرمودند گناهان سه دسته اند. بعد صحبت شان قطع شد. مردم منتظر بودند که ایشان فرمایششان را ادامه بدهند، اما ایشان هیچ چیز نمی فرمودند. بعد عرض کردند: آقا چرا ادامهاش را نمیفرمایید؟ مثلا فرمودند که تند راه آمده بودم و نفسم گرفته بود. نفسم تازه شود تا ادامه اش را برایتان بگویم.
بعد که دومرتبه شروع به صحبت کردند فرمودند:« أیّها النـّاس إنَّ الذنوب ثـَلاثة» گناهان سه دسته اند. «فـَذنبٌ مَغفورٌ» یک گناهی است که بخشیده شده، یک گناهی است که بخشیده نمی شود. یک گناهی هم هست که نمی دانیم بخشیده شده یا نه. فرمودند: آن گناهی که بخشیده شده، آن گناهی است که بنده یک گناهی انجام داده و نتیجه اش را در این دنیا دیده است.
قسم به عزت و جلالم ظلم ظالم از من عبور نمیکند
اگر خدا کسی را دوست داشته باشد بلافاصله بعد از اینکه کاری کند، به اصطلاح ما خدا در کاسه اش می گذارد. اگر کسی اینجا ثمر کارش را دید، خدای متعال بزرگوارتر از این است که بنده ای را دو بار به خاطر یک گناه مجازات کند. خب دسته دوم که امیدواریم هیچ کس از جمع ما گرفتار آن نباشد. «فـَأمّا الذنبَ لا یُغفـَر و» آن گناهی است که اصلا بخشیده نمی شود. یا خودت جبرانش می کنی یا اصلا بخشیده نمی شود و باید بروی و گرفتاری آن را بکشی. «فـَمَظالِم العِباد» آن گناهی که بخشیده نمی شود ظلمی است که کسی به کس دیگری کرده باشد.
در قیامت خدای متعال به خودش قسم می خورد که « بـِعِزّتی وَ جَلالی لا یَجوزُنی ظـُلمُ ظالم» قسم به عزت و جلالم ظلم ظالم از من عبور نمی کند. خدای متعال از یک ذره ظلم به حق مردم نمی گذرد. مگر طرف خودش بگذرد. ببینید ممکن است دست من به شما برسد. اما یک وقت آدم حرفی می زند که یک میلیون نفر طرف او هستند. مثلا یکی بگوید هرچه شهرداری چی است فلان است. آقا هرچی؟ یک میلیون نفر عضو شهرداری اند. نمی شود این بدهکاری را پس داد.
وقتی دست شما به آقای فلان نمی رسد تا حلالیت بطلبی!
می دانید که می گویند روز قیامت نامه عمل را که به دست می دهند، یک گناهانی را در نامه عمل می بیند که می گوید خدایا من اصلا خیال این گناهان را هم نکرده بودم. چطور شده؟ بله تو غیبت کردی. ما گشتیم از اعمال خیر تو به او بدهیم، عملی نداشتی. کسی که راحت غیبت می کند دیگر عملی برایش نمی ماند. اصلا عملی نداشتی که من برای او بگذارم. ناگزیر از گناهان او در نامه عمل تو گذاشتم.
فرمودند: دسته سوم هم کسی است که گناهی کرده که در این دنیا برایش پوشانده اند. او هم توبه کرده است. آقا وقتی ما توبه کردیم حتما قبول می شود؟ نمی دانیم. ممکن است بگویند صد هزار تا از گناهانت را بخشیدیم اما یکی گیر کرده. بیا جواب آن یکی را بده. لذا می گویند همیشه باید یک ذره ترس در دل آدم باشد.
وقتی شیطان امیرالمومنین را از انسان می گیرد
میدانید که میگویند خدای متعال امر کرده فرشتگانی که اعمال انسان را می نویسند هفت ساعت دست نگاه دارند و ننویسند. اگر آن شخص در طول این هفت ساعت توبه کرد اصلا نمی نویسند. اما اگر نوشتند آن وقت سخت می شود. اگر انسان خدایی نکرده پشت سر هم گناه کند و جبران نکند، یکی از آثارش این است که شیطان امیرالمومنین را از انسان می گیرد. وقتی در دلش نگاه می کند می بیند هیچ احساسی نسبت به ایشان ندارد. برایش فرق نمی کند. یعنی ثمره زیاد گناه کردن این است که اعتقادات انسان از دست می رود.
کد خبر:165872 - يکشنبه 3/6/1392 - 11:22
اخلاق
خیانت فــقـر می آورد
يکشنبه 3/6/1392 - 11:21
اخلاق
دفع افسد به فاسد یعنی چه؟ با ذکر مثال توضیح دهید؟
پاسخ اجمالی
افسد یعنی؛ آنچه فاسدتر و تباه تر است و فاسد یعنی؛ امری که تباه و ضایع است. یکی از قواعد مسلم در اصول فقه امامیه، قاعده "اهم و مهم" و "دفع افسد به فاسد" است.
گاه برای انسان، به لحاظ محدودیتهای زمانی و ... در مقام انجام دو تکلیف شرعی تزاحم رخ می دهد، یعنی مکلف از بجای آوردن دو تکلیف عاجز می شود، در این صورت باید تکلیفی را که اهمیت بیشتری دارد انجام، و اهم را بر مهم ترجیح دهد. از این به «قاعده اهم و مهم» تعبیر مى شود. و گاهی نیز بر سر یک دو راهی قرار مى گیرد که هر دو ناخوشایند است، ولى یکى از دیگرى ناخوشایندتر است. در چنین مواردى، عقل حکم مى کند که براى پرهیز از امر ناخوشایندتر، انسان به استقبال امرى که ناخوشایند است برود و این همان چیزى است که به عنوان «دفع افسد به فاسد» معروف است.
مجتهدان در علم اصول درباره موارد تزاحم و مصادیق آن بحث های گستردهای را مطرح کردهاند، که برخی ازمعیارها و مصادیق تشخیص اولویت حکم در موارد تزاحم به قرار زیر است:
الف. حکمی که مربوط به کیان اسلام و عزت و اقتدار مسلمین است، در باب تزاحم، بر احکام دیگر اولویت دارد. بعنوان مثال؛ برنامه امیرمؤمنان، على (ع) بعد از پیامبر(ص)، مصداق همین معنا بود. امام (ع) بر سر دو راهى قرار گرفته بود، یا باید حکومت را که حقّ مسلّم اوست و براى تداوم اسلام و مصالح مسلمانان بسیار کار ساز است رها سازد، و یا اصل اسلام به خطر بیفتد، در این شرایط امام سفارش رسول اکرم (ص) را عمل کرد و برای حفظ اسلام و وحدت مسلمین، از حکومت کناره گیری کرد و خانه نشینی را برگزید.
ب. حکمی که مربوط به جان و ناموس انسانها است، در مقایسه با حکمی که مربوط به اموال مسلمانان است، اولویت و اهمیت دارد.
ج: آن چه مربوط به حقوق افراد است در مقایسه با آن چه مربوط به حقوق افراد نیست، اهمیت دارد.
د: آن چه در یک فعل عبادی رکن به شمار میرود، بر آن چه رکن نیست اولویت دارد. مثلا اگر به خاطر تنگی وقت و مانند آن، میان خواندن قرائت و انجام دادن رکوع تزاحم رخ دهد، باید رکوع را انجام داد، و از خواندن قرائت صرف نظر کرد.
قاعده اهم و مهم و دفع افسد به فاسد که همان مسأله تزاحم در امور هستند در بسیاری از امور زندگی انسان، نظیر امور اجتماعی، اخلاقی و ... جریان دارند.
يکشنبه 3/6/1392 - 11:20
خواص خوراکی ها
دسته بندی : سلامت
یک
محقق طب اسلامی گفت: کشک، انواع کلم، پونه، مرزه، پودر سنجد، چهارمغز، کنجد با پوست
به صورت خام، سبزیها، میوهها، روغن زیتون، نور مستقیم آفتاب، خرما و شیره خرما از
استخوانها محافظت میکند.
سیدعلی
ابوالحبیب اظهار داشت: غذاهای مفید برای استخوانها
غذاهایی هستند که سرشار از مواد کلسیم و فسفردار باشند.
وی گفت: کشک،
انواع کلم، پونه، مرزه، پودر سنجد، چهارمغز، کنجد با پوست به صورت خام، سبزیها،
میوهها و روغن زیتون، نور مستقیم آفتاب، خرما و شیره خرما موادی هستند که از
استخوانها محافظت میکنند.
این
محقق طب اسلامی افزود: مصرف غذاهای سرشار از کلسیم و فسفر بهترین خوراکی برای
محافظت از استخوانهاست و از طرفی نرمش و ورزش روزانه نیز موجب قویتر شدن و
استحکام استخوانها میشود.
ابوالحبیب بیان داشت: مصرف چای، انواع ترشیها
بدون استفاده از مصلح، مصرف بیش از حد سرکه و ماست، مصرف چای و پنیر در وعده صبحانه
بدون گردو و استفاده نکردن از نور مستقیم خورشید برای استخوانها مضر است.
وی
اضافه کرد: خوردن غذاهایی که برای استخوان
ضرر دارد، موجب میشود که غدد درونریز وظیفه خود را به خوبی انجام ندهند زیرا
چهار غده پاراتیروئید که پشت غده تیروئید در گردن قرار دارند، اگر کار خود را به
خوبی انجام ندهند، اسکلت و استخوانبندی بدن دچار اشکال شده و موجب بروز بیماریهای
استخوانی میشود.
يکشنبه 6/5/1392 - 10:20
خواص خوراکی ها
دسته بندی : سلامت
محققان بر اساس نتایج تحقیقات خود گفتند که مصرف
انگور قرمز خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی را در افراد کاهش میدهد و برای
بسیاری از بیماریها مفید است.
به گزارش بی باک به نقل از فارس، تحقیقات نشان
میدهد: مصرف انگور افزایش فشار خون و مقاومت جسم در قبال انسولین را که هر دو در
ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت نوع دوم نقش دارند، کاهش میدهد.
انگور تاثیر زیادی در عوامل و خطرات مرتبط به قلب و
عروق و سندروم متابولیک دارد و این امر به ترکیبات آنتی اکسیدان موجود در آن بر
میگردد.
سندروم متابولیک به معنای وجود گروهی از عوامل
خطرساز برای بروز بیماریهای قلبی- عروقی و دیابت در یک شخص است.
سندرم متابولیک به مجموعهای از شرایط نظیر فشار
خون بالا، سطوح افزایش یافته انسولین در خون، چربی انباشته اضافی در اطراف شکم و
سطوح افزایش یافته چربی خون گفته میشود.
در سندروم متابولیک در اغلب موارد، اکثریت قریب به
اتفاق این شرایط همزمان با هم وجود دارند و ریسک ابتلا به بیماری قلبی، سکته و
دیابت را افزایش میدهند.
داشتن تنها یکی از شرایط ذکر شده دال بر ابتلا به
سندرم متابولیک نیست ولی میتواند به ابتلا به بیماریهای جدی دیگری منجر
شود.
محققان تحقیقاتی را روی حیوانات انجام دادند که
نتایج آن در کنفرانس بیولوژیک تجربی در شهر آناهایم در ایالت کالیفرنیا ارائه شد و
نتایج دلگرم کننده آن نشان داد رژیم غذایی برخوردار از انگور به جلوگیری از خطر
ابتلا به سندروم متابولیک کمک میکند.
محققان تاثیر انواع انگور زرد و قرمز را به صورت یک
پودر مخلوط شده مورد بررسی قرار دادند. آنها این پودر را به رژیم غذایی موشهای
آزمایشگاهی اضافه کردند و بعد از ۳ ماه به این نتیجه رسیدند؛ این موشها دارای فشار
خون پایین تر و عملکرد بهتر قلبی و علائم کمتر عفونت قلبی و خونی در مقایسه با موش
های دارای رژیم غذایی بدون انگور بودند.
پژوهشگران همچنین در تحقیقات خود دریافتند که خوردن
انگور قبل و در حین تمرین های ورزشی انرژی لازم را به ورزشکاران برای انجام این
تمرین های سخت میدهد.
محققان آمریکایی نیز اخیراً دریافتهاند که خوردن
انگور در بین وعدههای غذایی به کاهش سطح قند خون کمک میکند. این تحقیقات نشان
میدهد: خوردن کمی انگور به میزان سه بار در بین وعدههای غذایی سطح قند خون را به
طور قابل ملاحظهای کاهش میدهد.
مصرف زیاد انگور همچنین دچار شدن به بیماری های
شبکیه چشم را از بین میبرد و انگور قرمز در مبارزه با بیماری آلزایمر نقش زیاد
دارد و در پیشگیری از دچار شدن به بیماری دیابت تاثیرگذار است.
محققان گفتند: ترکیب رزوراترول در مبارزه و پیشگیری
از بیماری دیابت تاثیر دارد و احتمال دچار شدن به سرطان را کم میکند.
انگور برای درمان بیماری فشار خون، روماتیسم، نقرس
و مسمومیت داخلی مفید است و درمان کننده بیماری های پوستی، خونی و عصبی است.
در بیماریهای یبوست، عوارض روماتیسم، چاقی، سوء
هاضمه، بواسیر، کم خونی، عصبانیت، انسداد مجرای طحال و کبد لازم است که رژیم انگور
گرفته شود و انگور ویتامین های “آ” ، “ب” و “ث” دارد و دارای مواد ازت، مواد قندی و
نشاسته ای بوده و خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد.
انگور دارای قند، چربی، آلبومین، آهن، کلسیم، فسفر،
پتاسیم، ارسنیک، منگنز و ید است و پتاسیم آن برای بچه های دارای بینیه ضعیف و کم
خون بسیار مفید است.
يکشنبه 6/5/1392 - 10:20
تغذیه و تناسب اندام
دسته بندی : سلامت و بهداشت
رژیم
آب چیست؟
رژیم
آب که برخی آن را با نام رژیم آب سرد نیز می شناسند، یکی از جدیدترین روشها برای آب
کردن چربیها محسوب می شود. رژیم آب به سایر رژیم های رایج امروزی که خوردن برخی
مواد غذایی را محدود و یا به کل ممنوع می کنند ، شباهت چندانی ندارد. رژیم آب مصرف
غذا را برای شما محدود نمی کند و به ورزش هم احتیاج ندارد. کسانی که رژیم آب می گیرند می توانند
هرچه که دلشان می خواهد مصرف کنند و در نهایت وزن خود را کاهش دهند.
پیدایش
رژیم آب :
ریشه
و تاریخچه اصلی رژیم آب مشخص نیست ، برخی از منابع اینترنتی معتقدند این رژیم از یک
مقاله که در سال ۱۹۹۷
توسط موسسه تحقیقات دورهام واقع در کارولینای شمالی منتشر شد، الهام گرفته شده است
درحالیکه داگلاس سیلور پورتر که ظاهرا" یک پزشک و دانشمند است ادعا می کند او رژیم
آب را اختراع کرده است.
فلسفه
رژیم آب :
فلسفه
ای که پشت این رژیم خاص وجود دارد این است که وقتی ما آب سرد مصرف می کنیم بدن ما
کالری بیشتری می سوزاند تا دمای آب مصرف شده را بالا ببرد و به دمای طبیعی بدن که
حدود ۹۸.۶
درجه فارنهایت است برساند.هرچه آب سردتر باشد بدن مجبور است برای گرم کردن آن بیشتر
کار کند و بنابراین وقتی ما آب خیلی سرد می نوشیم کالری بیشتری مصرف می کنیم ،
علاوه براین نوشیدن آب قبل و یا میان غذا باعث می شود که ما بیشتر احساس سیری کنیم
و کمتر به سراغ غذا برویم. همچنین گفته می شود که رژیم آب سموم را از بدن دفع می
کند.
رژیم
آب چگونه کار می کند؟
در
رژیم آب ، فرد رژیم گیرنده باید ۸
وعده آب بنوشد و در هر وعده باید حدود ۸
اونس (۲۲۶
گرم ) آب مصرف کند، بنابراین فرد رژیم گیرنده باید بدون در نظر گرفتن مقدار آبی که
بطور طبیعی در هر روز مصرف می کند ، هر روز ۶۴
اونس آب اضافی مصرف کند. این میزان آب باید در طول روز و همراه غذا ویا بدون غذا
مصرف شود.
مزایا
و معایب رژیم آب :
یکی
از مزایای این رژیم این است که آب رایگان است و در نتیجه همه می توانند از این رژیم
استفاده کنند. یکی از معایب آن هم این است که فرد رژیم گیرنده مجبور است دائما" به
دستشویی برود. برخی منتقدان معتقدند که رژیم آب در واقع یک رژیم نیست بلکه راهی
برای تشویق کردن مردم برای مصرف بیشتر آب است.
يکشنبه 6/5/1392 - 10:19
تغذیه و تناسب اندام
دسته بندی : سلامت و بهداشت
بسیاری از افراد وقتی می خواهند لاغر شوند،میزان غذای مصرفی خود را به طور
چشمگیری کاهش می دهند،در نتیجه وضعیت تغذیه ای آنها افت می کند.وقتی بدن چربی یا
کربوهیدرات را می سوزاند،سلول ها برای کامل کردن فرآیند شیمیایی به تغذیه اساسی
نیازمند هستند.بدیهی است که عضلات بر اثر کمبود ویتامین ها یا مواد معدنی خاص،از
کار نمی افتند،اما عدم تعادل بین این مواد مغذی می تواند به شیوه های مختلفی روی ما
اثر بگذارد. تاکنون احساس کرده اید که می خواهید بلند شوید و برای کم کردن وزن ورزش
کنید،اما به نظر میرسد که بدنتان تمایلی به این کار ندارد و هنگامی که شروع به
تمرین ورزشی می کنید،ظرف پنج دقیقه احساس خستگی یا حتی غش می کنید!
حقایق تغذیه ای
بسیاری از ویتامین های گروه B برای انجام سوخت و ساز (متابولیسم) انرژی در بدن مورد نیاز
هستند.
اگر یک رژیم غذایی کم کالری،به مقدار کافی ویتامین های گروه B را تأمین نکند،ممکن است بر سوخت و ساز چربی ها و کربوهیدرات ها تأثیر
بگذارد و منجر به احساس خستگی،بی حالی و خواب آلودگی در فرد شود.
ویتامین C نیز نه تنها باعث افزایش مقاومت بدن در برابر عفونت ها می شود،بلکه به
بازسازی و حفظ بافت های عضلانی و رگ های خونی کمک می کند.
برای انجام تمرین های ورزشی طولانی به منظور سوزاندن میزان مناسبی از کالری
برای کاهش دایمی وزن،وجود بافت های قوی تر عضلانی لازم است.
لازم نیست کیلو کیلو ویتامین و قرص های مواد معدنی بخورید تا مطمئن شوید
تمام مواد مغذی لازم به بدنتان رسیده است.خوردن روزانه یک قرص مولتی ویتامین هم
کافی است تا به حفظ سطوح انرژی بدنتان کمک کند؛بدین ترتیب شما می توانید به طور
مؤثری ورزش کنید. یادتان باشد قبل از مصرف هر نوع مکملی حتما با پزشک مشورت
کنید.
برای جلوگیری از کاهش بافت های عضلانی هنگام کاهش وزن،باید به مقدار کافی
پروتئین با کیفیت بالا (مثل تخم مرغ، لبنیات، انواع گوشت و حبوبات) مصرف کنید.هر چه بافت های عضلانی کمتری از دست بدهید، میزان متابولیسم بدن
نیز کمتر کاهش پیدا خواهد کرد. اگر متابولیسم بدن همچنان بالا باشد، سوزاندن چربی
های اضافی بدن و در نتیجه کاهش وزن ادامه خواهد داشت، ولی با افت متابولیسم، کاهش
وزن سخت خواهد شد.
تغذیه مناسب به معنای مصرف کافی و متعادل از تمام مواد مغذی مورد نیاز
بدن،اعم از پروتئین، کربوهیدرات،اسیدهای چرب ضروری، ویتامین ها، مواد معدنی و
الکترولیت ها میباشد.
بدن می تواند مدت طولانی با یک رژیم غذایی کم کالری دوام بیاورد،اما
نیازمند مواد مغذی ضروری است تا بتواند انرژی ذخیره اش،یعنی چربی های اضافی را مصرف
کند.
این مقاله برای افراد بزرگسال سالمی (یعنی بیمار نباشند) تهیه شده که رژیم
غذایی کم کالری دارند.چنانچه شما رژیم غذایی مناسب و متعادل با کالری کافی
دارید،نیازی نیست که هیچ گونه مکمل تغذیه ای مصرف کنید.ولی در کنار یک رژیم کم
کالری می توان از مکمل استفاده کرد.
مجدداً توصیه می کنم چنانچه تصمیم دارید هر گونه مکمل تغذیه ای را بخورید،
تحت هر شرایطی، قبلا ً با یک پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
يکشنبه 6/5/1392 - 10:19
بیماری ها
دسته بندی : سلامت و بهداشت
10 توصیه به بیماران ایدزی
افرادی که به ویروس HIV آلوده شده اند، یعنی مبتلا به بیماری ایدز هستند، بسیار مهم است که سلامت
خود را حفظ کنند و سیستم ایمنی بدنشان را تقویت نمایند.
ویروس HIV، گلبول های سفید خون (لنفوسیت تی) را از بین می برد و باعث ضعیف شدن وکاهش
عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود و در نهایت منجر به بروز سندرم نقص ایمنی بدن یا
ایدز (AIDS) می گردد.
1-
کاهش استرس
کاهش استرس یکی از راه های بهبود وضعیت بیماران مبتلا به ایدز می
باشد.تحقیقات نشان داده است بین استرس و کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن ارتباط برقرار
است.استرس می تواند باعث کاهش اشتها و اختلالات خواب گردد و تاثیرات منفی بر زندگی
فرد بگذارد.برخی راه های کنترل استرس شامل: ورزش کردن و مشاوره می باشد.بهتر است
قبل از شروع برنامه ورزشی با پزشک خود صحبت کنید.
2-
طب سوزنی
بسیاری از بیماران مبتلا به ایدز برای کاهش علائم و عوارض بیماری مثل خستگی
و معده درد، از طب سوزنی استفاده می کنند.
طب سوزنی برای تقویت سیستم ایمنی مفید می باشد.یکی از فواید دیگر طب سوزنی
عبارتست از کاهش استرس. تحقیقی در دانشگاه بوستون نشان داد بیماران مبتلا به ایدزی
که از طب سوزنی استفاده کرده بودند، آرام تر از قبل شده بودند.
3-
رژیم غذایی متعادل
یک برنامه غذایی صحیح می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت نماید، از بیماری
ها جلوگیری کند و موجب کندی پیشرفت بیماری ایدز شود.یک رژیم غذایی سالم می تواند
بسیاری از داروهای ایدز را فرآیند کند و باعث کاهش علائم این بیماری مثل اسهال،
تهوع و خستگی گردد.
4-
اجتناب از الکل و مواد مخدر
الکل و مواد مخدر باعث تضعیف سیستم ایمنی می گردند. همچنین با داروهای ایدز
تداخل می کنند.مصرف مواد مخدر و الکل باعث می شود فرد تغذیه مناسبی نداشته باشد و
مصرف داروهای خود را فراموش کند.شما می توانید انرژی خود را صرف کارهای مثبت کنید،
مانند ملاقات با دوستان و یا کار بر روی سرگرمی های خود.
5-
بهداشت دهان
بیش از یک سوم افراد مبتلا به ایدز، دچار مشکلات دهان و دندان هستند.تضعیف
سیستم ایمنی و داروهای ایدز موجب تبخال و زخم دهان، برفک دهان و زخم لب می
شوند.همچنین ایدزی ها به بیماری های لثه مبتلا می شوند که به سرعت وخیم می شود و
دیگر مشکلات را بوجود می آورد مانند بیماری های قلبی.بیماران مبتلا به ایدز باید به
طور مرتب مسواک بزنند و از نخ دندان استفاده کنند و هر شش ماه یک بار به دندانپزشک
مراجعه کنند.
6-
مراجعه منظم به متخصص زنان
زنان مبتلا به ایدز بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم
هستند. بنابراین باید به طور مرتب آزمایش پاپ اسمیر را انجام دهند تا هر نوع مشکلی
زود تشخیص داده شود.
زنان مبتلا به ایدز باید یک آزمایش پاپ اسمیر را زمانی که ایدز آنها تشخیص
داده شد، انجام دهند و آزمایش های پاپ اسمیر دیگر را هر سال بعد از تشخیص انجام
دهند.
همچنین زنان مبتلا به ایدز، در معرض خطر ابتلا به عفونت های مخمری تناسلی و
التهاب لگن هستند.
7-
به پوست خود دقت کنید.
غالبا مشکلات پوستی جزو اولین نشانه های ابتلا به ایدز می باشد.ایدزی ها
اغلب دچار عفونت های پوستی مزمن می شوند.مشکلات پوستی این افراد عبارتست
از: پسوریازیس، کهیر، زونا و زخم زرد.
یک نوع نادر سرطان پوست به نام سارکوم کاپوزی نیز می تواند در افراد مبتلا
به ایدز دیده شود.با کسب اطلاعات صحیح راجع به بیماری ایدز، از طریق مطالعه کتاب و
مجله و سایت های معتبر پزشکی، می توانید شرایط این بیماری را بهتر کنترل
کنید.
8-
با احتیاط به مسافرت بروید.
از آنجایی که بیماران مبتلا به ایدز دارای سیستم ایمنی ضعیفی می باشند،
باید در طی مسافرت بسیار مراقب غذا و آب آشامیدنی خود باشند.بیماری های ناشی از غذا
می تواند باعث مشکلات جدی و حتی مرگ در این افراد شود.
بهتر است قبل از مسافرت با پزشک خود صحبت کنید تا بدانید چقدر دارو همراه
خود ببرید و همچنین توصیه های بهداشتی را از پزشک بپرسید.
9-
داروهای خود را سر وقت مصرف کنید.
مطالعات نشان داده است مصرف سر وقت داروها باعث زیاد شدن لنفوسیت تی (یک
نوع گلبول سفید خون) می شود و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.مطالعات دیگر نشان
داده است عدم مصرف به موقع داروها باعث می شود فرد مبتلا به ایدز، در بیمارستان
بستری شود و یا حتی بمیرد.پس داروهای خود را طبق دستور پزشک، به اندازه و سر وقت
بخورید.
10-
درباره بیماری ایدز اطلاعاتی کسب کنید.
با کسب اطلاعات صحیح راجع به بیماری ایدز، از طریق مطالعه کتاب و مجله و
سایت های معتبر پزشکی، می توانید شرایط این بیماری را بهتر کنترل کنید.شما زمانی از
یک بیماری می ترسید که اطلاعات کافی در مورد آن بیماری نداشته باشید. پس سعی کنید
در تمام زمینه ها اطلاعات خود را بالا ببرید و دعا کنید تا بیماری شما درمان
شود.
يکشنبه 6/5/1392 - 10:18
كودك
بهترین پشتوانه ی فرزند شما
--------------------------------------------------------------------------------
عزت نفس بالا یکی از پشتوانه های
محکمی است که می تواند کودک را در مقابل چالش های دنیای خارج استوار سازد. کودکانی
که احساس بهتری نسبت به خودشان دارند راحت تر می توانند از این پس مشکلات برآیند و
در برابر فشارهای منفی راحت تر مقاومت می کنند. آنها بیشتر لبخند می زنند و از
زندگی لذت بیشتری می برند.
--------------------------------------------------------------------------------
کودکانی که اعتماد به نفس خوبی
دارند ، واقع گرا و عموما خوش بین هستند. از سوی دیگر کودکانی هستند که دارای عزت نفس پایینی هستند و
هر چالش کوچکی می تواند سبب ایجاد استرس، اضطراب و ناامیدی در آنها شود. این
کودکان به هیچ عنوان به خود و توانایی هایشان اعتماد ندارند و به سختی می توانند
برای مشکلات خود راه حل های کاربردی پیدا کنند. اغلب افکار منفی نظیر: "من
آدم خوبی نیستم "یا" من نمی توانم هیچ کاری را به خوبی انجام دهم"
به سراغ آنها می آید و نهایتا به صورت افرادی غیرفعال و افسرده در می آیند. در این
حالت کافی است با یک چالش روبرو شوند، تا اولین واکنشی که نشان می دهند" من
نمی توانم" باشد.
راهکارهای تقویت عزت نفس در کودکان
یکی از تکنیکهای بسیار مهم
تأثیرگذار برای تقویت عزت نفس پذیرش کودک از سوی والدین است. طبیعی است که هر پدر
و مادری آرزو دارند که کودک آنها بهترین شاگرد در کلاس و مدرسه باشد. و در آینده
دارای تحصیلات عالی دانشگاهی باشد و...
ما از کودکانمان انتظارات زیادی
داریم ولی آنان بیشتر انتظارات ما را برآورده نمی کنند.
هر کودکی دارای ویژگیهای منحصر به
فرد خویش است و از نقاط قوت و ضعف زیادی برخوردار است. به طور حتم ما باید انتظار
داشته باشیم که کودکمان تا آنجا که می تواند تلاش خود را انجام دهد. ولی در هر
صورت چه در کاری به راحتی موفق شود و یا به سختی به نتیجه برسد، تشویق کارها و
تصدیق قوه ی خود ارزشی برای آنان بسیار ضروری است. پس تا آنجا که می توانید وقت
زیادی را با کودکتان بگذرانید.
زمانی که والدین بین خشونت نامعقول
و آسان گیری شدید تردید نشان می دهند در واقع، درباره این که چه چیزی درست و چه
چیزی غلط است، پیام های گیج کننده ای به کودک خود ارسال می کنند.
همیشه سعی کنید در لحظه های مهم
زندگی فرزندانتان حاضر باشید. در دنیای هر کودک لحظات مهم تلخ و شیرینی وجود دارد
که طبیعتاً دوست دارد شما را در آنها شریک کند. پس این فرصت را از کودک خود نگیرید
و در موفقیتها و ناکامی هایش با او شریک شوید.
همچنین فقدان تنبیه و تشویق در
کودکی نیز منجر به اختلال شخصیت ضد اجتماعی در بزرگسالی می شود.
زمانی که والدین بین خشونت نامعقول
و آسان گیری شدید تردید نشان می دهند در واقع، درباره این که چه چیزی درست و چه
چیزی غلط است، پیام های گیج کننده ای به کودک خود ارسال می کنند.
آسیب شناسی روانی عزت نفس: ایجاد
شخصیت ضد اجتماعی
پاره ای از اختلالات شخصیت در
بزرگسالی در نتیجه وجود عزت نفس پایین در کودکی ایجاد می شوند. دیدگاه ها و
رویکردهای روان شناختی، عزت نفس پایین در دوران کودکی را عامل ایجاد اختلال شخصیت
ضد اجتماعی می دانند. آنها معتقدند افرادی که دچار این اختلال می شوند در کودکی
احساس می کنند نیاز دارند شایستگی خودشان را با پرداختن به اعمال پرخاشگرانه ثابت
کنند.
یعنی پدر و مادر نقشی در رشد کودک
خود ندارند. وقتی خطایی از کودکشان سر زد بسیار سرسری و سهل گیرانه از کنار آن می
گذرند و متقابلاً از کنار کارهای مثبت و تحسین برانگیز او نیز به سادگی می گذرند و
آنها را نادیده می گیرند. تحت این شرایط، کودک احساس می کند که باید شایستگی های
خود را با پرداختن به اعمال پرخاشگرانه نشان دهد.
یافته های پژوهش معروفی توسط رابینز
و همکاران او در باره تاثیر انواع فرزند پروری بر کودک، نشان داد که انضباط بی
ثبات می تواند بسیار مشکل ساز باشد. کودکانی که چنین والدینی دارند نمی توانند بین
اعمال خوب یا بد و پیامدهای این اعمال رابطه برقرار کند. تحت این شرایط کودک رفته
رفته دچار سردرگمی شده و با ابهام رشد می کند و تربیت می شود.
پیامد این مساله چیزی است که ما آن
را در بزرگسالی اختلال شخصیت ضد اجتماعی می نامیم.
همچنین فقدان تنبیه و تشویق در
کودکی نیز منجر به اختلال شخصیت ضد اجتماعی در بزرگسالی می شود.
زمانی که والدین بین خشونت نامعقول
و آسان گیری شدید تردید نشان می دهند در واقع، درباره این که چه چیزی درست و چه
چیزی غلط است، پیام های گیج کننده ای به کودک خود ارسال می کنند.
عزت نفس یک واژه نیست، بلکه تمام
شخصیت آدمی قلمداد می شود و در پهنه هستی آدمی ریسمانی که تک تک اجزای وجود آدمی
را به یکدیگر متصل می کند عزت نفس است.
درمان اختلال شخصیت ضد اجتماعی:
از بحث پیرامون اختلال شخصیت ضد اجتماعی
می توان نتیجه گرفت که افراد مبتلا به این اختلال به راحتی تغییر نمی کنند.
متاسفانه از همه بدتر این است که افراد مبتلا به این اختلال بعید است که خودشان با
پای خودشان به متخصص بالینی مراجعه کنند. زیرا دلیلی برای تغییر کردن نمی بینند.
حال با توجه به دشواری کار کردن با افراد مبتلا به این اختلال چگونه متخصص بالینی
می تواند به هدف درمانی رضایت بخش دست یابد؟
روانشناسان بالینی معتقدند که این
افراد فقط در صورتی رفتارشان را تغییر می دهند که متوجه شوند آنچه انجام داده اند
غلط است. بنابراین هدف درمان این نیست که به درمانجویان کمک شود احساس بهتری پیدا
کنند، بلکه باید آنها را واداشت تا نسبت به خود و موقعیتشان احساس بدتری داشته
باشند. متخصص بالینی در انجام این کار باید از رویکرد مواجهه دادن استفاده کند. به
این صورت که نشان دهد ظاهرسازی ها و سرهم بندی کردن های درمانجو را باور نمی کند و
مرتباً ماهیت رفتار خودخواهانه و خودشکن درمانجو را به وی انعکاس دهد. در صورتی که
درمان موفقیت آمیز باشد درمانجو در مورد رفتارش احساس ندامت و گناه می کند که
نهایتاً احساس ناامیدی و اندوه را به دنبال خواهد داشت. فقط تحت این شرایط است که
می توان امیدوار بود رفتار او تغییر کند. البته به خاطر داشته باشید که دستیابی به
چنین نتیجه مثبت و ایده آلی بسیار دشوار است. بنابراین دوران کودکی و نوجوانی که
در آن پایه های شخصیت یک انسان ریخته می شود را جدی بگیرید و طوری کودک و نوجوان
خود را تربیت کنید که دارای عزت نفس به جا و متعادل شود، تا شاهد این رفتارها در
بزرگسالی نباشیم.
چرا که همان طور که قبا گفتیم عزت
نفس یک واژه نیست، بلکه تمام شخصیت آدمی قلمداد می شود و در پهنه هستی آدمی
ریسمانی که تک تک اجزای وجود آدمی را به یکدیگر متصل می کند عزت نفس است. هرگاه این
ریسمان سست شد و در هم ریخت شخصیت آدمی از هم می پاشد و سرانجام فرو می ریزد.
بنابراین تصور هر نوع آسیب شخصیتی و بیماری های مرتبط با عزت نفس از جمله اختلال
شخصیت ضداجتماعی ممکن خواهد بود.
سخنی با والدین
همانطور که از بحث پیرامون رابطه ی
عزت نفس و اختلال شخصیت ضداجتماعی متوجه شدید، موقعیت خانوادگی و اجتماعی یکی از
منابع بسیار مهم جامعه ستیزی به شمار می رود. شواهد زیادی وجود دارد که نشان می
دهد از دست دادن پدر یا مادر به دلیل طلاق و جدایی همبستگی بالایی با پرورش رفتار
جامعه ستیزی در فرزندان دارد. هر چه رفتار جامعه ستیزی جدی تر باشد، احتمال بیشتری
وجود دارد که فرد جامعه ستیز دچار محرومیت از والدین شده باشد. علاوه بر آن،
مشاجرات، کتک کاری های خشن، بی عفتی وقیحانه، الکلیسم، اعتیاد به مواد مخدر، بی
ثباتی والدین و بی توجهی پدر از جمله عواملی هستند که باعث می شوند کودک در یک جو
عاطفی مخرب و ناسالم و بدون حمایت والدین بزرگ شود و ثمره آن عزت نفس پایین و خود
خوار شماری در سنین کودکی و نوجوانی و احیاناً اختلال شخصیت ضد اجتماعی در سنین
بزرگسالی خواهد بود. پس
پدر و مادر عزیز کودک خود را طوری
تربیت کنید تا قدر خود را بداند و وجود خود را با ارزش تلقی کند. در یک جو عاطفی و
حمایت مناسب است که کودک شما رشد می کند خود را با ارزش می داند و در نهایت امید
است که با عزت نفس مناسب و متعادلی وارد اجتماعی شود.
چهارشنبه 2/5/1392 - 14:39