• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1267
تعداد نظرات : 1077
زمان آخرین مطلب : 5426روز قبل
دانستنی های علمی
در رمضان سنه 92 فتح اندلس به دست مسلمين به رهبرى طارق بن زياد صورت گرفت و خداوند او را بر «ملك لذريق‏» در كنار نهر (لكة) به پيروزى رسانيد.
مسلمانان عرب و بربرهاى شمال آفريقا در سال 92 هجرى تحت فرماندهى سردار نامى طارق بن زياد كه خود از قوم سلحشور بربر و يكى از افسران لايق موسى بن نضير فرمانرواى آفريقا بود با 12 هزار سپاهى از تنگه ميان مراكش، و اسپانيا، (كه امروز به نام اين سردار نامى جبل الطارق ناميده شده) گذشت، و در اندك زمانى سراسر اسپانيا كه شامل كشور پرتقال كنونى هم بود فتح كرد، دكتر گوستاولوبون مى‏نويسد: اين فتح با نهايت‏سرعت انجام گرفت، تمام شهرهاى بزرگ دروازه‏ها را به روى اين سپاه گشودند، و مانند قرطبه، مالقه، غرناطه، طليطله، و شهرهايى ديگر بدون مزاحمت فتح شد و به تصرف مسلمين در آمد و در طليطله كه پايتخت مسيحيان بود، بيست و پنج تاج از سلاطين «گت‏» به دست مسلمانان افتاد.
 
دوشنبه 21/8/1386 - 20:49
دعا و زیارت
حضرت فاطمه معصومه(س)
نام شريف آن بزرگوار فاطمه و مشهورترين لقب آن حضرت، «معصومه» است. پدر بزرگوارش امام هفتم شيعيان حضرت موسى بن جعفر (ع) و مادر مكرمه اش حضرت نجمه خاتون (س) است . آن بانو مادر امام هشتم نيز هست . لذا حضرت معصومه (س) با حضرت رضا (ع) از يك مادر هستند.
ولادت آن حضرت در روز اول ذيقعده سال 173 هجرى قمرى در مدينه منوره واقع شده است. ديرى نپاييد كه در همان سنين كودكى مواجه با مصيبت شهادت پدر گرامى خود در حبس هارون در شهر بغداد شد. لذا از آن پس تحت مراقبت و تربيت برادر بزرگوارش حضرت على بن موسى الرضا (ع) قرارگرفت.
در سال 200 هجرى قمرى در پى اصرار و تهديد مأمون عباسى سفر تبعيد گونه حضرت رضا (ع) به مرو انجام شد و آن حضرت بدون اين كه كسى از بستگان و اهل بيت خود را همراه ببرند راهى خراسان شدند.
يك سال بعد از هجرت برادر، حضرت معصومه (س) به شوق ديدار برادر و اداى رسالت زينبى و پيام ولايت به همراه عده اى از برادران و برادرزادگان به طرف خراسان حركت كرد و در هر شهر و محلى مورد استقبال مردم واقع مى شد. اين جا بود كه آن حضرت نيز همچون عمه بزرگوارشان حضرت زينب(س) پيام مظلوميت و غربت برادر گراميشان را به مردم مؤمن و مسلمان مى رساندند و مخالفت خود و اهلبيت (ع) را با حكومت حيله گر بنى عباس اظهار مى كرد. بدين جهت تا كاروان حضرت به شهر ساوه رسيد عده اى از مخالفان اهلبيت كه از پشتيبانى مأموران حكومت برخوردار بودند،سر راه را گرفتند و با همراهان حضرت وارد جنگ شدند، در نتيجه تقريباً همه مردان كاروان به شهادت رسيدند، حتى بنابر نقلى حضرت معصومه (س) را نيز مسموم كردند.
به هر حال ، يا بر اثر اندوه و غم زياد از اين ماتم و يا بر اثر مسموميت از زهر جفا، حضرت فاطمه معصومه (س)بيمار شدند و چون ديگر امكان ادامه راه به طرف خراسان نبود قصد شهر قم را نمود. پرسيد: از اين شهر«ساوه» تا «قم» چند فرسنگ است؟ آن چه بود جواب دادند، فرمود: مرا به شهر قم ببريد، زيرا از پدرم شنيدم كه مى فرمود: شهر قم مركز شيعيان ما است. بزرگان شهر قم وقتى از اين خبر مسرت بخش مطلع شدند به استقبال آن حضرت شتافتند; و در حالى كه «موسى بن خزرج» بزرگ خاندان «اشعرى» زمام ناقه آن حضرت را به دوش مى كشيد و عده فراوانى از مردم پياده و سواره گرداگرد كجاوه حضرت در حركت بودند، حدوداً در روز 23 ربيع الاول سال 201 هجرى قمرى حضرت وارد شهر مقدس قم شدند. سپس در محلى كه امروز «ميدان مير» ناميده مى شود شتر آن حضرت در جلو در منزل «موسى بن خزرج» زانو زد و افتخار ميزبانى حضرت نصيب او شد.
آن بزرگوار به مدت 17 روز در اين شهر زندگى كرد و در اين مدت مشغول عبادت و راز و نياز با پروردگار متعال بود.
محل عبادت آن حضرت در مدرسه ستيه به نام «بيت النور» هم اكنون محل زيارت ارادتمندان آن حضرت است.
سرانجام در روز دهم ربيع الثانى و «بنا بر قولى دوازدهم ربع الثانى» سال 201 هجرى پيش از آن كه ديدگان مباركش به ديدار برادر روشن شود، در ديار غربت و با اندوه فراوان ديده از جهان فروبست و شيعيان را در ماتم خود به سوگ نشاند .مردم قم با تجليل فراوان پيكر پاكش را به سوى محل فعلى كه در آن روز بيرون شهر و به نام «باغ بابلان» معروف بود تشييع نمودند. همين كه قبر مهيا شد دراين كه چه كسى بدن مطهر آن حضرت را داخل قبر قرار دهد دچار مشكل شدند، كه ناگاه دو تن سواره كه نقاب به صورت داشتند از جانب قبله پيدا شدند و به سرعت نزديك آمدند و پس از خواندن نماز يكى از آن دو وارد قبر شد و ديگرى جسد پاك و مطهر آن حضرت را برداشت و به دست او داد تا در دل خاك نهان سازد.
آن دو نفر پس از پايان مراسم بدون آن كه با كسى سخن بگويند بر اسب هاى خود سوار و از محل دور شدند.
به نظر مى رسد كه آن دو بزرگوار، دو حجت پروردگار: حضرت رضا (ع) و امام جواد (ع) باشند كه پيكر معصومه بايد به دست معصوم تجهيز و تدفين شود. چنان كه پيكر مقدس حضرت زهرا(س) را اميرمؤمنان (ع) غسل داده و كفن و دفن نموده و حضرت مريم (س) را حضرت عيسى (ع) شخصاً غسل داده است.
پس از دفن حضرت معصومه(س) موسى بن خزرج سايبانى از بوريا بر فراز قبر شريفش قرار داد تا اين كه حضرت زينب فرزند امام جواد(ع) به سال 256 هجرى قمرى اولين گنبد را بر فراز قبر شريف عمه بزرگوارش بنا كرد و بدين سان تربت پاك آن بانوى بزرگوار اسلام قبله گاه قلوب ارادتمندان به اهلبيت (ع) و دارالشفاى دلسوختگان عاشق ولايت وامامت شد.
 
يکشنبه 20/8/1386 - 21:55
دعا و زیارت
روزى پیامبر اكرم صلى ‏الله ‏علیه ‏و آله از راهى عبورمى‏كرد. در راه شیطان را دید كه خیلى ضعیف و لاغر شده است. از او پرسید: چرا به اینروز افتاده ‏اى؟ گفت: یا رسول ‏الله از دست امت تو رنج مى‏برم و در زحمت‏ بسیارهستم . پیامبر فرمودند: مگر امت من با تو چه كرده ‏اند ؟  گفت: یا رسول ‏الله امت‏شما شش خصلت دارند كه من طاقت دیدن و تحمل این خصایص را ندارم . اول این كه هر وقت‏به هم مى‏ رسند سلام مى‏كنند. دوم این كه با هم مصافحه ( دست دادن)  مى ‏كنند. سومآن كه ، هر كارى را كه مى‏ خواهند انجام دهند ان‏ شاء الله مى ‏گویند ، چهارم ازاین خصلتها آن است كه استغفار از گناهان مى ‏كنند ، پنجم این كه تا نام شما را مى‏  شنوند صلوات مى‏فرستند و ششم آن كه ابتداى هر كارى «بسم الله الرحمن الرحیم‏» مى‏گویند
 
 
 
 
جمعه 18/8/1386 - 19:49
آموزش و تحقيقات
منظور از توان راکتیو چیست ؟
در مصرف کننده هایی که بین ولتاژ و جریان آنها اختلاف فاز وجود دارد توان دارای دو مقدار مثبت و ومنفی است . به این معنی که مصرف کننده گاهی از شبکه توان می کشد و گاهی به آن توان می دهد . این موضوع سبب ایجاد توان راکتیو می شود . ار آنجایی که در این مصرف کننده ها امکان صفر کردن اختلاف فاز ممکن نیست نتیجه این می شود که توان راکتیو را نمي توان از بین برد . 
آیا توان راکتیو لازم است ؟
آری زیرا ماهیت کار این وسایل داشتن توان راکتیو است . مثلا در یک الکتروموتور نمی توان بدون توان راکتیو نیروی الکتروموتوری ایجاد نمود .
توان راکتیو برای شبکه مفید است یا مضر ؟
این توان سبب اضافه شدن جریان شبکه و در نتیجه افزایش تلفات توان در مسیر سیم کشی بصورت حرارت می شود .
انواع توان راکتیو کدامند ؟
در الکتریسته دو عنصر خازن و سلف توان راکتیو ایجاد می کنند پس در نتیجه توان راکتیو دارای دو نوع سلف و خازنی است .
آیا می توان مقدار توان راکتیو یک شبکه را کاهش داد بدون اینکه مصرف کننده دچار اخلال شود.
 آری برای این منظور کافی است توان راکتیو مورد نیاز مصرف کننده را از راهی غیر از شبکه تامین نمود . به این منظور با توجه به ماهیت سلف و خازن که عکس هم عمل میکنند کافی است برای کاهش توان راکتیو خازنی از توان راکتیو سلفی استفاده کرد و برعکس . از انجائیکه بیشتر مصرف کننده های یک شبکه از نوع سلفی می باشند می توان با استفاده از بانک خازنی به این مهم دست پیدا کرد .
ولت آمپر یا VA به چه معنا است ؟
ولت امپر واحد اندازه گیری توان ظاهری کل مدار است که این توان از حاصل ضرب جریان مصرف کننده در ولتاژ آن بدست می آید . راه دیگر محاسبه توان ظاهری جمع برداری توانهای اکتیو و راکتیو است.
 
پنج شنبه 17/8/1386 - 22:0
کامپیوتر و اینترنت
در بعضی مواقع گوشی تلفن همراه نیز مانند یک کامپیوتر دچار مشکلات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری میشود که شما برای رفع آن با مشکل روبرو می شوید.
 هنگامیکه کامپیوتر شما دچار مشکل می شود و ویندوز نیز در لود شدن مشکل دارد از حالت SafeMode استفاده میکنیم. این حالت برای گوشی تلفنهای همراهی که از سیستم عامل سیمبین استفاده میکنند نیز وجود دارد.
 اگر گوشی شما به صورت نرمال روشن نمی شود و یا پس از نصب برنامه Error مشاهده میکنید و یا حتی نمیتوانید وارد قسمت Menu برای فرمت کردن گوشی خود شوید ، به صورت SafeMode وارد شوید. برای اینکار کلید ABC را فشار دهید و سپس گوشی را روشن کنید.
 کلید ABC را تا زمان بالا آمدن کامل گوشی به صفحه Wallpaper نگاه دارید. حال سعی کنید که عمل فرمت را آغاز کنید. این حالت برای نوکیا 3650/7650/6600 و N-Gage است ولی مشابه آن در تمام گوشیها وجود دارد.
 
چهارشنبه 16/8/1386 - 19:37
دعا و زیارت
سبك شمردن نماز
فاطمه زهرا عليها السّلام از پدرش رسول خدا صلّى اللّه عليه و آلهنقل مى كند كه هر كس نماز را سبك شمارد، در دنيا و در قبر وبرزخ و در قيامت ، بهپانزده بلا گرفتار مى شود از قبيل :
1
- بركت از عمر و مالاو برداشته مى شود.
2
- نورانيت صالحان را از دست مىدهد و كارهايش بى پاداش مى ماند.
3
- نه دعايش مستجابمى شود و نه مشمول دعاى خوبان مى شود.
4
- لحظه مرگبا عطش و گرسنگى و ذليلانه مى ميرد.
5
- انواعفشارها وبلاها در قبر وبرزخ نصيبش مى شود.
6
- درقيامت حساب و عذاب سخت داشته و از لطف خداوند محروم است
سه شنبه 15/8/1386 - 21:50
دانستنی های علمی
 

درباره کسانی که بین دویست تا سیصد سال زندگی کرده اند.

1- صفی بن ریاح:270 سال زندگی کرد.

2- ضبیرة بن سعید بن سهم بن عمر:220 سال زندگی کرد او هرگز پیرنشد و زمان اسلام را درک کرد ولی مسلمان نشد.

3- عامر بن طرب عدوانی: از حکمای عرب 200 سال عمر کرد.

4- حرب بن کعب مذحجی:260 سال عمر کرد و شریعت مسیح را دارا بود.

5- اقوت بن مالک:230 سال عمر کرد.

6- خثغم بن عوف بن خذیمه 250 سال عمر کرد.

7- اوس بن ربیعة بن کعب امیه اسلمی:214 سال عمر کرد.

8- لعلبة بن عبدالاشهل:233 سال عمر کرد.

9درید بن صعت حبشی:مدت طولانی زندگی کرد بطوری که ابروانش بروی چشمانش آویزان شد.

10- ابوطمحال حنظلة بن شرقی قینی:از فرزندان کنانة بن قیس 200 سال عمر کرد.

11- زهیر بن جناب بن هبل حمیری:200 سال زندگی کرد.او سیدی بزرگوار و مطاع در میان طایفه خویش بود.

12- صالح پیغمبر:280 سال عمر کرد.

13- یعرب بن قحطان:200سال عمر کرد.

14- کشوراج:از پادشاهان هند،200سال عمر کرد.

15- عامر بن ارم:از پادشاهان هند،200سال عمر کرد.

16- فیروز:از پادشاهان هند،200سال عمر کرد.

17- حارث بن مضاض:از پادشاهان هند،200سال عمر کرد.

18- سنان مصری:از پادشاهان هند،234سال عمر کرد.

19- سورج:از پادشاهان هند،250 سال عمر کرد.

20- قانع بن عامری:237 سال عمر کرد.

21- رعون بن فالغ:200 سال عمر کرد.

22- سارع بن رعو:230 سال عمر کرد.

23- عضوان:از پادشاهان چین 250 سال عمر کرد.

24- بزبرس:از پادشاهان چین 250 سال عمر کرد.

25- تیم بن ثعلبة:200 سال عمر کرد.

26- معدی کرب حمیری:250 سال عمر کرد.

27- سیق بن وهب طائی:250 سال عمر کرد.

28- عدوان بن عمر بن قیس: 250 سال عمر کرد.

29- مرداس بن ضیم زید عشیره:236 سال عمر کرد.

30- عبید بن ابرص شاعر:250 سال عمر کرد.

31- حصین بن عتبان زبیدی:250 سال عمر کرد.

32- عرون:از پادشاهان چین 250 سال عمر کرد.

33- عبرور:200 سال پادشاهی کرد.

34- حرامان:200 سال پادشاهی کرد.

35- شعیب پیغمبر(ع):242 سال عمر کرد.او را در جنت الخلود ذکر نموده.

1- صفی بن ریاح:270 سال زندگی کرد.

2- ضبیرة بن سعید بن سهم بن عمر:220 سال زندگی کرد او هرگز پیرنشد و زمان اسلام را درک کرد ولی مسلمان نشد.

3- عامر بن طرب عدوانی: از حکمای عرب 200 سال عمر کرد.

4- حرب بن کعب مذحجی:260 سال عمر کرد و شریعت مسیح را دارا بود.

5- اقوت بن مالک:230 سال عمر کرد.

6- خثغم بن عوف بن خذیمه 250 سال عمر کرد.

7- اوس بن ربیعة بن کعب امیه اسلمی:214 سال عمر کرد.

8- لعلبة بن عبدالاشهل:233 سال عمر کرد.

9درید بن صعت حبشی:مدت طولانی زندگی کرد بطوری که ابروانش بروی چشمانش آویزان شد.

10- ابوطمحال حنظلة بن شرقی قینی:از فرزندان کنانة بن قیس 200 سال عمر کرد.

11- زهیر بن جناب بن هبل حمیری:200 سال زندگی کرد.او سیدی بزرگوار و مطاع در میان طایفه خویش بود.

12- صالح پیغمبر:280 سال عمر کرد.

13- یعرب بن قحطان:200سال عمر کرد.

14- کشوراج:از پادشاهان هند،200سال عمر کرد.

15- عامر بن ارم:از پادشاهان هند،200سال عمر کرد.

16- فیروز:از پادشاهان هند،200سال عمر کرد.

17- حارث بن مضاض:از پادشاهان هند،200سال عمر کرد.

18- سنان مصری:از پادشاهان هند،234سال عمر کرد.

19- سورج:از پادشاهان هند،250 سال عمر کرد.

20- قانع بن عامری:237 سال عمر کرد.

21- رعون بن فالغ:200 سال عمر کرد.

22- سارع بن رعو:230 سال عمر کرد.

23- عضوان:از پادشاهان چین 250 سال عمر کرد.

24- بزبرس:از پادشاهان چین 250 سال عمر کرد.

25- تیم بن ثعلبة:200 سال عمر کرد.

26- معدی کرب حمیری:250 سال عمر کرد.

27- سیق بن وهب طائی:250 سال عمر کرد.

28- عدوان بن عمر بن قیس: 250 سال عمر کرد.

29- مرداس بن ضیم زید عشیره:236 سال عمر کرد.

30- عبید بن ابرص شاعر:250 سال عمر کرد.

31- حصین بن عتبان زبیدی:250 سال عمر کرد.

32- عرون:از پادشاهان چین 250 سال عمر کرد.

33- عبرور:200 سال پادشاهی کرد.

34- حرامان:200 سال پادشاهی کرد.

35- شعیب پیغمبر(ع):242 سال عمر کرد.او را در جنت الخلود ذکر نموده.

يکشنبه 13/8/1386 - 20:53
دانستنی های علمی
فهرست‌ نويسي‌ پيش‌ از انتشار (فيپا)
تهيهاطلاعات‌ كتابشناختي‌ لازم‌ براي‌ شناسايي‌ و بازيابي‌ يك‌ كتاب‌ بر مبناي‌ ضوابط‌و استانداردهاي‌ بين‌المللي‌ قبل‌ از انتشار را فهرست ‌نويسي‌ پيش‌ از انتشارمي‌گويند.
تعريف اصطلاحات مرتبط
اطلاعات‌ كتابشناختي‌:
جزئيات‌ مربوط‌به‌ يك‌ اثر چون‌ نويسنده‌، عنوان‌، ناشر، محل‌ نشر، ويرايش‌، فروست‌، تعداد جلدها،پيوستها، بها، مترجم‌، تصويرپرداز و موارد مشابه‌ را اطلاعات‌ كتابشناختي‌مي‌گويند.
بازيابي‌:
فرآيند جستجو و دستيابي‌ به‌مرتبط‌ترين‌ منبع‌ مورد تقاضا، بازيابي‌ نام‌ دارد.
كتاب‌:
هر اثر چاپي‌ كه‌ به‌ منظور ارائه‌ به‌ عموم‌ انتشار يافته‌ و بيش‌ از 25 صفحه‌ داشته‌ باشد، كتاب‌ محسوب‌مي‌شود. نشريات‌ و ادواري‌ها كتاب‌ به‌ حساب‌ نمي‌آيند.
تاريخچه‌
تاريخچه‌فهرستنويسي‌ پيش‌ از انتشار در جهان‌:
اين‌ طرح‌ به‌ شكل‌ غيررسمي‌ درسال 1870 در آمريكا پيشنهاد شد و براي‌ اولين‌ مرتبه‌ به‌ طور رسمي‌ توسط‌ كتابخانهكنگره آمريكا در سال 1901 آغاز شد. در سال 1971 براي‌ دومين‌ مرتبه‌ با روشي‌ كه‌برخاسته‌ از طرح‌ فهرستنويسي‌ از مأخذ بود در كتابخانه كنگره آمريكا پي‌ گرفته‌ شد. پس‌ از حدود 3 سال  65 درصد از كتابخانه‌هاي‌ آمريكا داراي‌ فهرستبرگه پيش‌ ازانتشار شدند. در انگلستان‌ پيشنهاد اين‌ طرح‌ به‌ سال 1876 باز ميگردد، اما اجراي‌رسمي‌ آن‌ به‌ سال 1977 مي‌رسد. در سال 1981 اعلام‌ شد كه 90 درصد از كتابخانه‌هاي‌انگلستان‌ از اين‌ طرح‌ استفاده‌ مي‌كنند. در حال‌ حاضر بسياري‌ از كشورهاي‌ جهان از اين‌ طرح‌ استقبال‌ كرده‌اند.
تاريخچه فهرستنويسي‌پيش‌ از انتشار در ايران‌:
شكل‌ ابتدايي‌ و مختصر اين‌ طرح‌ را دركتابهاي‌ چاپ‌ سال 1346 به‌ بعد دانشگاه‌ تهران‌ و 1349 به‌ بعد خانقاه‌نعمت‌اللهي‌ مي‌توان‌ ديد. در سال  1371 كتابخانه ملي‌ ايران‌ اين‌ طرح‌ را به‌ طورآزمايشي‌ با برخي‌ از ناشران‌ به‌ اجرا گذاشت‌ و پس‌ از موفقيت‌ نسبي‌ پيشنهادقانوني‌ شدن‌ آن‌، طي‌ طرحي‌ در اسفند 1374 از سوي‌ كتابخانه ملي‌ به‌ هيئت‌ دولت‌ارائه‌ شد كه‌ تصويبنامه آن‌ در تاريخ  8/12/1375  به‌ كتابخانه ملي‌ ابلاغ‌ شد ومسئوليت‌ اجرايي‌ طرح‌ بر عهده‌ كتابخانه ملي‌ نهاده‌ شد. در مهر 1377 كتابخانهملي‌ با همكاري‌ وزارت‌ فرهنگ‌ و ارشاد اسلامي‌ اجراي‌ طرح‌ را به‌ طور رسمي‌ آغازكرد. اكنون‌ با همراهي‌ و مساعدت‌ ناشران‌ عزيز بيش‌ از 90% از كتابهاي‌ منتشر شده‌در سطح‌ كشور همراه‌ با اين‌ اطلاعات‌ منتشر مي‌شوند. تخمين‌ زده‌ مي‌شود كه‌ فقط‌سالانه‌ بيش‌ از يك‌ ميليارد تومان‌ صرفه‌جويي‌ حاصل‌ اجراي‌ اين‌ طرح‌ است‌.
فوايد فيپا
يكدستي‌ و هماهنگي‌ فهرستنويسي‌
تسهيل‌ امر فهرستنويسي‌
جلوگيري‌ از انجام‌ كار تكرار‌
افزايش‌ سرعت‌ بازيابي‌ منابع‌ در كتابخانه‌ها
اطمينان‌ از صحت‌ و درستي‌ كار
صرفه‌ جويي‌ در بودجه‌
تسريع‌ امر اشاعه اطلاعات‌
تسهيل‌ در ايجاد شبكه‌هاي‌ اطلاعاتي‌
افزايش‌ سرعت‌ گردش‌ اطلاعات‌
ضوابط‌ و استانداردهاي‌ بين‌المللي‌ فيپا
باتوجه‌ به‌ اينكه‌ عمل‌ فهرستنويسي‌ فرآيندي‌ علمي‌ و پژوهشي‌ است‌ و دستيابي‌ سريع‌به‌ مجموعه‌ را ممكن‌ مي‌سازد، همه عملياتي‌ كه‌ در اين‌ فرآيند صورت‌ مي‌گيردقانونمند شده‌اندودستورالعمل‌ و ابزارهاي‌ خاصي‌ براي‌ آن‌ وجود دارد.
ـ قواعدفهرستنويسي‌ انگلوامريكن‌
ـ استاندارد بين‌المللي‌ كتابنامه‌نويسي‌
ـسرعنوان‌هاي‌ موضوعي‌ فارسي‌
ـ رده‌بندي‌ كنگره‌ و رده‌بندي‌ ديويي‌
استانداردها و ابزارهايي‌ هستند كه‌ در فهرستنويسي‌ پيش‌ از انتشار به‌ كارمي‌روند.
منبع: پايگاه اينترنتي كتابخانه ملي ايران
 
سه شنبه 8/8/1386 - 21:54
آموزش و تحقيقات
براي كاهش ميزان افت ولتاژ يك سيستم بايد تا حد امكان مقاطع سيم ها را زياد انتخاب كرد . البته براي اينكار مي بايد ابتدا ميزان جريان عبوري از سيستم يا همان توان مصرفي را داشت . سپس با در نظر گرفتن طول مسير سيم كشي و نيز درصد مجاز افت ولتاژ سطح مطع مناسب را انتخاب كرد . ( محاسبه كرد ) كه براي اينكار از رابطه زير استفاده مي شود .
S=2*L*I/X*DV*V
در رابطه فوق عناصر عبارتند از :
L طول مسير سيم كشي  - I اندازه جريان مصرفي – X اندازه هدايت مخصوص سيم كه براي مس 56 و براي آلومينيوم 35 است – DV اندازه در صد مجاز افت ولتاژ مي باشد كه براي مصارف روشنايي 5/1 – برا ي موتورها 3 و براي پستها 5/0 درصد در نظر گرفته مي شود – V هم ولتاژ شبكه مي باشد .
براحتي بكمك اين رابطه نمره سيم قابل محاسبه است .
 البته براي سادگي كار امروزه بيشتر از جداول انتخاب سيم استفاده مي شود كه بايد به يك نكته توجه داشت و آن اين كه اگر سيمي را از اين جداول انتخاب كرديد حتما با توجه به فاصله مسير سيم كشي دصد افت ولتاژ آن را حساب كنيد و پس از مقايسه با مقدار مجاز مشخص كنيد كه انتخابتان صحيح بوده يا خير .
 
دوشنبه 7/8/1386 - 21:28
کامپیوتر و اینترنت
كاربرد انرژي‌ هسته‌اي‌ در توليد برق‌
از اهداف اعلام شده ايران همواره توليد برق هسته‌اي محوريت داشته است و در طول چهار دهه گذشته با توجه به روند روبه رشد توسعة اجتماعي و اقتصادي در ايران استراتژي بهره‌برداري از منابع فُسيلي از دو عامل محدود كننده متأثر شده است. از يك طرف ارتقاي سطح زندگي و برنامه‌هاي بهبود شاخص‌هاي اقتصادي نيازمند تأمين روند تقاضاي صعودي انرژي در كلية بخش‌هاي خانگي و صنعتي داخلي مي‌باشد و از طرفي اقتصاد ملي وابسته به درآمدهاي نفتي است كه رهايي از اين دو عامل متضاد، مستلزم ايجاد يك استراتژي دراز مدت و تجديد نظر در روند استفاده بي‌رويه از منابع فُسيلي مدنظر بوده است؛ زيرا اين منابع محدود بوده و متعلق به نسل‌هاي آتي كشور نيز مي‌باشند و از طرفي استفاده از آنها در صنايع تبديلي نظير پتروشيمي در قياس با انرژي هسته‌اي ارزش كمتري براي كشور در پي دارند در حالي كه هزينة آن بالا است و مصرف اين منابع در داخل كشور به عنوان سوخت به شدت ارز حاصل از صادرات نفت و گاز طبيعي را تحت‌الشعاع خود قرارداده است.
در صورت ادامه اين روند تا چند دهه ديگر ايران به عنوان يكي از واردكنندگان نفت خام و برخي از فرآورده‌هاي مرتبط با آن خواهد شد. از طرفي دولت يارانه‌هاي پنهان زيادي بابت مصرف سوخت در داخل كشور مي‌پردازد كه هزينه‌هاي توليد و توزيع اين فرآورده‌هاي سوختي نيز تأمين نمي‌گردد. بنابراين متكي بودن سيستم عرضه انرژي كشور به سوخت‌هاي فسيلي را غيرمنطقي ساخته و استفاده كشور از تكنولوژي‌هاي جديد ازجمله تكنولوژي هسته‌اي را در مقام مقايسه با سوخت‌هاي فسيلي، رقابتي مي‌سازد.
به منظور تعيين سهم بهينة انواع نيروگاه‌ها براي تأمين انرژي الكتريكي مورد نياز كشور طي 20 سال آينده، نتايج استفاده از مدل برنامه‌ريزي «
KASP» كه معروف‌ترين و كاربردي‌ترين مدل بهينه‌سازي سيستم عرضه انرژي الكتريكي است نشان مي‌دهد كه تا سال 1410 شمسي در سناريوي رشد متوسط حدود 7000 مگاوات و در سناريوي رشد بالاي كليه شاخصه‌هاي اقتصادي كشور سهم برق هسته‌اي معادل 000/10 مگاوات خواهد بود. از اين رو جمهوري اسلامي ايران سناريوي رشد متوسط مؤلفه‌هاي اقتصادي كشور و ساخت 6000 مگاوات برق هسته‌اي علاوه بر نيروگاه در دست ساخت بوشهر (1000 مگاوات) را به عنوان برنامه اصلي توسعه نيروگاه‌هاي هسته‌اي كشور تعيين نموده است در صورتي كه تا بيست سال آينده توليد 7000 مگاواتي محقق شود به ميزان 190 ميليون بشكه نفت خام در مصارف نيروگاهي كشور صرفه‌جويي شده است كه ارزش اقتصادي آن بيش از پنج ميليارد دلار در سال برآورد مي‌شود.
علاوه‌ برصرفه‌ اقتصادي‌ دلايل‌ زير استفاده‌ از انرژي‌ هسته‌اي‌ را ضروري‌ مي‌نمايد:
الف‌ ـ منابع‌ فسيلي‌ محدود بوده‌ و متعلق‌ به‌ نسلهاي‌ آتي‌ مي‌باشد.
ب‌  ـ استفاده‌ از نفت‌ خام‌ در صنايع‌ تبديلي‌ پتروشيمي‌ ارزش‌ بيشتري‌ دارد.
ج‌  ـ توليد برق‌ از طريق‌ نيروگاه‌ اتمي‌ آلودگي‌ نيروگاههاي‌ كنوني‌ را ندارد.
يکشنبه 6/8/1386 - 21:1
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته