• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1568
تعداد نظرات : 388
زمان آخرین مطلب : 3783روز قبل
آموزش و تحقيقات
جام جم آنلاین: مواد شوینده و نظافت‌كننده برحسب كاربرد به دو نوع دستشویی یا حمام و از نظر شكل به انواع قالبی (معروف به صابون)‌، مایع، كرم یا لوسیون تقسیم می‌شود. ‌

 

تفاوت شوینده‌های دستشویی و بدن‌شویی همچنین در بیشتر و قوی‌تر بودن مواد ضدباكتریایی و ضدعفونی‌كننده آنهاست.

همه صابون‌ها مقداری عوارض نامطلوب بر پوست آدمی‌ می‌گذارد. در بزرگسالان این اثرات كمتر است، زیرا سیستم دفاعی و مقاومت بدن می‌تواند تا حدودی برخی عوارض را كم كرده، بخش‌های آسیب‌دیده پوست را بازسازی كند.

پوست بدن كودكان و بویژه نوزادان نارس به سبب آن‌كه هنوز بخوبی تكامل نیافته، نمی‌تواند اثرات مضر مواد شوینده و ضدمیكروب را دفع كند و ممكن است نتیجه شست‌وشوی آنها با صابون‌های نامطلوب، لطمات بیشتری به پوستشان برساند.

از این رو دقت در خرید و انتخاب صابون خوب برای كودكان اهمیت بیشتری دارد. نه‌تنها به سبب تفاوت تحمل كودك و بزرگسال، بلكه حتی به دلیل گوناگونی نوع پوست افراد، اعم از خشك، چرب، مختلط، حساس و... هر صابونی برای هر شخصی خوب و مناسب نیست و باید صابونی هماهنگ با پوست خود را استفاده كنید.

صابون‌های مخصوص شست‌وشوی كودكان نباید سبب سوزش چشمشان شود. اگر بین خرید چند نوع صابون بچه مردد شده‌اید، خوب است با بررسی و مقایسه مواد تشكیل‌دهنده آنها، صابونی را انتخاب كنید كه با استفاده از مواد قلیایی كمتر و PH خنثی تهیه شده است.

روغن نارگیل معمولا در تهیه صابون‌ها كاربردی بسیار دارد. صابون‌های دارای مواد پروتئینی و اسیدهای چرب ملایم نیز افزون بر پاك‌كنندگی و جلوگیری از خشكی یا تخریب سلول‌های پوست می‌تواند مسبب تحریك كمتری شود.

صابون‌های معروف به گلیسیرینه مقداری گلیسیرین دارد كه چربی بیشتری را از پوست می‌گیرد. در صورت بیش از حد چرب بودن پوست و طبق توصیه پزشك یا متخصص پوست از آنها استفاده كنید.

رشید حسام - جام‌جم

دوشنبه 1/8/1391 - 17:36
آموزش و تحقيقات

خبرگزاری فارس: تحقیقات پزشکی نشان می‌دهد که کاهش مصرف نمک خطر ابتلای افراد به سرطان معده را کم می‌کند.

خبرگزاری فارس: کاهش مصرف نمک، خطر ابتلا به سرطان معده را کم می‌کند

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری mena، صندوق جهانی تحقیقات سرطان در انگلیس در تحقیقات خود دریافت که کاهش مصرف نمک خطر ابتلا به سرطان معده را کم می‌کند.

این تحقیقات خواستار مصرف کمتر نمک و درج روشن تر ترکیبات تشکیل دهنده مواد غذایی روی بسته بندیهای آن شده است.

صندوق جهانی تحقیقات سرطان در انگلیس گفت: یک نفر از مجموع هر 7 نفر می‌تواند در صورت پیروی از توصیه های سلامتی روزانه، خطر ابتلا به بیماری سرطان معده را از خود دور کند.

برپایه این گزارش، توصیه شده است که مصرف روزانه نمک درحدود ۶ گرم یعنی معادل یک قاشق کوچک باشد اما صندوق یاد شده گفته است: افراد اکثراً به طور متوسط روزانه  8.6 گرم متوسط نمک مصرف می‌کنند.

روشن شده است که مصرف زیاد نمک برای فشار خون زیانبار است و ممکن است به ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی و همچنین سرطان منجر شود.

کیت مندوزا، رئیس بخش اطلاعات بهداشتی صندوق جهانی تحقیقات سرطان در انگلیس گفت: درمان موفقیت آمیز بیماری سرطان معده بسیار دشوار است زیرا در اکثر موارد بعد از پیشرفت بیماری تشخیص داده می‌شود.

وی افزود: این امر به اهمیت انتخاب شیوه زندگی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری سرطان معده اشاره دارد که در این ارتباط می‌توان به لزوم کاهش مصرف نمک در غذا و افزایش مصرف میوه و سبزیها تاکید کرد.

دوشنبه 1/8/1391 - 17:33
آموزش و تحقيقات

خبرگزاری فارس: یک متخصص پوست و مو گفت: ثابت شده آلومینیوم کلراید موجود در مام رول‌ها، استیک‌ها و اسپری‌های ضد عرق خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند.

خبرگزاری فارس: آلومینیوم موجود در اسپری‌های ضد عرق خطر سرطان را افزایش می‌دهد

محمد رضوانی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در مورد علت اصلی افزایش تعریق در کل بدن اظهار داشت: افزایش تعریق عمومی در تمام بدن ممکن است دلایل مختلف از جمله بیماری تیروئید باشد.

وی تاکید کرد: ولی افزایش تعریق در کف دست و پا ربطی به تیروئید ندارد و در حقیقت غدد عرق در این منطقه یک حساسیت اضافه دارد که از جمله آن می‌توان به استرس یا زمینه توارثی هم  اشاره کرد و معمولاً متخصصان در این موارد، درمان در بافت هدف را توصیه می‌‌کنند.

رضوانی با اشاره به اینکه برای پر عرقی در هر بافت درمان‌های موضعی استفاده می‌شود خاطرنشان کرد: در ابتدا از تجویز مواد ضد عرق مانند آلومینیوم کلراید استفاده می کنیم که اگر جواب نداد از جریان الکتریکی برای کاهش تعریق استفاده می‌‌شود.

این متخصص پوست و مو گفت: استفاده از بوتاکس برای از کار انداختن پمپ تولید عرق که روش پیشرفته‌تری است و برای افرادی که 2 مرحله درمانی قبل بی فایده بود استفاده می‌شود. در افرادی که فرد مستأصل باشد حتی از جراحی یا فازکتومی غدد عرق استفاده می کنیم که اعصاب غدد ترشح عرق را در آن قسمت قطع می‌کنیم که روش رایجی نیست.

رضوانی در پاسخ به اینکه آیا استفاده از رول‌مام‌های ضد عرق تاثیر سوئی روی غدد ترشح عرق ندارد گفت: اولاً عده‌ای به مام‌های ضد عرق حساسیت دارند و برخی شرکت‌ها رول‌های بدون آلومینیوم کلراید را هم تولید کرده‌ند.

وی ادامه داد: در مقالاتی که اخیراً منتشر شده به این نتیجه رسیده‌اند که استفاده از مام‌های حاوی آلومینیوم کلراید خطر  ابتلا به سرطان‌ها را افزایش دهد اما این نظر به این مفهوم نیست که میزان و درصدی برای آن مشخص شده مانند مواد نگهدارنده‌ای که در سوسیس و کالباس استفاده می‌شود و همواره توصیه می شود که مردم سوسیس و کالباس نخورند چون خطر ابتلا به سرطان گوارش را افزایش می‌دهد.

این متخصص پوست و مو تاکید کرد: حتی کرم‌های حاوی هیدروکینول برای درمان لک صورت نیز حاوی مواد سرطان‌زا هستند که ما در کرم‌ها استفاده می‌کنیم ولی اینکه چقدر می‌تواند شانس ابتلا را افزایش دهد هنوز تعیین نشده است.

 وی گفت: در سه گروه مام رول‌ها، استیک ها و اسپریهای ضد عرق استیک‌ها از ماندگاری طولانی تری برخوردارند و استفاده از اسپری‌های ضد عرق در افرادی که دچار مشکلات ریوی هستند توصیه نمی‌شود.

دوشنبه 1/8/1391 - 17:32
پوست و مو

خبرگزاری فارس: محققان در تحقیقات خود دریافتند که دست کم پنج میلیون میکروب روی پوست دست انسان وجود دارد.

خبرگزاری فارس: 5 میلیون میکروب روی پوست بدن زندگی می‌کند

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری mena، محققان در تحقیقات جدید خود دریافتند: شیارهای دست انسان به میکروبها کمک می‌کند که تجمع کرده و کلونی ایجاد کنند.

بر پایه این تحقیقات، دست کم۵ میلیون میکروب روی دست انسان وجود دارد که بسیاری از آنها می‌توانند چندین ساعت روی دست انسان زندگی کنند و همچنین میلیونها میکروب می‌توانند زیر انگشترها، دستبندها و ساعتهای مچی مخفی شوند.

دکتر مجدی بدران، عضو جمعیت آلرژی و ایمنی و مشاوره کودکان و عضو دانشکده کودکان دانشگاه عین شمس مصر در این ارتباط گفت: پوست نرم به نظر می‌رسد اما شکاف ها و شیارهای نسبتاً عمیقی دارد.

وی افزود: این شیارها به میکروبها اجاز می‌دهند که روی پوست باقی بمانند. پوست با مساحت یک متر و 700 سانتی متر مربع بزرگترین عضو بدن است.

بدران گفت: میکروبها روی پوست و در روزنه های تعریق و فولیکولهای مو و لایه سطحی زندگی می‌کنند.

به گفته وی، پوست هزار میلیون سلول و 2 میلیون روزنه تعریق هر روزه دارد و بدن انسان روزانه حدود یک گرم پوست را به علت تحرک، استکاک، حمام رفتن و هوا از دست می‌دهد.

يکشنبه 30/7/1391 - 12:33
خواص خوراکی ها

خبرگزاری فارس: محققان آمریکایی بر اساس تازه‌ترین تحقیقات خود گفتند چای سبز چه بسا می‌تواند از رشد تومورهای سرطانی در سینه جلوگیری کند.

خبرگزاری فارس: چای سبز رشد تومور سرطان سینه را متوقف می‌کند

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری mena، دکتر کاترین کرو و همکارانش در مرکز علوم پزشکی دانشگاه کلمبیا نیویورگ گفتند: یک ترکیب استخراج شده از چای سبز چه بسا می‌تواند از رشد تومورهای سرطانی در سینه و گسترش آن در بدن جلوگیری کند.

کرو افزود: ما فواید ترکیب استخراج شده "پلی فنول إی " موجود در چای سبز را در کاهش پیشرفت سرطان - از طریق تجزیه و تحلیل یک مطالعه انجام شده در گذشته روی 40 زن مبتلا به سرطان سینه - کشف کردیم.

وی تصریح کرد: این تحقیقات کوچک است و نمی‌توان نتایج قطعی بیان کرد اما چه بسا به درک ساز و کار مبارزه با سرطان کمک می‌کند.

بر پایه این گزارش، محققان به زنان یاد شده مقادیر مختلفی از ترکیب استخراج شده از چای سبز یا ماده‌ای دیگر دادند و بعد از ۴و ۶ ماه از آنها آزمایش خون و ادرار گرفتند.

این تحقیقات بعد از ۲ ماه از آغاز آن نشان داد: زنانی که از ترکیب یاد شده مصرف کرده بودند، میانگین رشد تومور در آنها نسبت به زنانی که از این ترکیب مصرف نکرده بودند، کاهش یافت.

محققان پیش از این نیز با انجام آزمایش‌های متعدد بر روی سلولهای سرطانی دریافتند پلی فنولهای موجود در چای سبز، قرمز و سیاه می‌تواند از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری کند.

دانشمندان در ابتدا با مطالعه بر روی موش‌ها دریافتند: خاصیت‌های ضد توموری موجود در ترکیبات غذایی که دارای آمینواسیدی به نام گلیسین هستند، می‌توانند در کاهش رشد تومور سینه مفید باشند. گلیسین از طریق ورود مکمل‌های غذایی در بدن ساخته می‌شود.

مطالعات بر روی انسان نیز نشان می‌دهد: نوشیدن چای سبز در جلوگیری و کاهش انواع سرطان‌ها بسیار مفید است.

این گزارش می‌افزاید: با وجود مطالعات انجام شده در این زمینه محققان بر این باورند که نوشیدن چای سبز در بعضی موارد نمی‌تواند از رشد سرطان‌ها جلوگیری کند. برای مثال نوشیدن چای سبز در بیماران ژاپنی مبتلا به سرطان معده مفید نبود. 

شنبه 29/7/1391 - 18:52
آموزش و تحقيقات
جام جم آنلاین: متاسفانه هر روز با بیمارانی مواجه هستیم كه به علت پوكی استخوان، دچار عوارض و دردهای مختلف شده‌اند. شیوع این بیماری با افزایش سن بیشتر می‌شود تا آنجا كه تقریبا می‌توان گفت تمام افراد بالای 80 سال به این درد مبتلا هستند. ضمن این‌كه بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، زنان پنج برابر مردان به این بیماری دچار می‌شوند.

به طور كلی استئوپروز شایع‌ترین بیماری متابولیك استخوان است كه در آن بتدریج از تراكم استخوان‌ها كاسته شده و این مساله به افزایش بروز شكستگی استخوانی منجر می‌شود.

به طور معمول و فیزیولوژیك از حدود سی سالگی، سالانه حدود یك درصد از تراكم استخوانی انسان كم می‌شود، اما وقتی سرعت این كاهش تراكم، بیش از معمول باشد یا تراكم استخوانی بشدت كاهش یابد، با یك وضع پاتولوژیك روبه‌رو هستیم كه استئوپروز نامیده می‌شود.

متاسفانه هیچ راهی برای علاج قطعی یا توقف كامل استئوپروز وجود ندارد و تنها كاری كه از دست ما برمی‌آید، این است كه از سرعت این روند بكاهیم.

پوكی استخوان علل بسیاری دارد. یكی از عواملی كه فرد را مستعد ابتلا به این بیماری می‌كند، ژنتیك است. كسانی كه سابقه فامیلی استئوپروز یا شكستگی‌ پاتولوژیك مربوط به كاهش تراكم استخوانی را داشته باشند بیش از دیگران در معرض پوكی استخوان قرار می‌گیرند.

عامل مهم دیگر در بروز استئوپروز، كمبود میزان دریافتی كلسیم و ویتامین D است كه البته به احتمال زیاد علت درصد بالای پوكی استخوان در كشور ماست. این عامل در كنار ژنتیك می‌تواند برای ایجاد پوكی استخوان كافی باشد.

نداشتن فعالیت بدنی كافی، به كاهش قدرت عضلانی و كاهش تراكم استخوان‌ها منجر می‌شود. از طرف دیگر در بدن خانم‌هایی كه یائسه شده‌اند، به اندازه كافی هورمون استروژن ترشح نمی‌شود.

استروژن یك هورمون موثر در میزان تراكم استخوانی است كه كمبود آن، فرد را مستعد پوكی استخوان و درد‌های استخوانی می‌كند.

آلودگی هوا نیز می‌تواند خطر ابتلا به استئوپروز را تا حد زیادی افزایش دهد. آلودگی هوا از افزایش ذرات غیرمجاز معلق در هوا ناشی می‌شود.

در مطالعاتی كه در این زمینه صورت گرفته، چنین نتیجه‌گیری شد كه این مواد می‌تواند از رسیدن نورخورشید به پوست و متعاقب آن تولید ویتامین D جلوگیری كند بنابراین زندگی‌های آپارتمان‌نشینی به همراه آلودگی هوا، رسیدن نور خورشید به بدن را محدود كرده است.

عواملی كه پوكی استخوان‌ را تشدید می‌كند

در این زمینه مطالعات فراوانی انجام شده و عوامل خطرزایی كه استعداد ابتلا به استئوپروز را افزایش می‌دهد، تا حدودی مشخص شده‌ است.

همان‌طور كه اشاره شد، كسانی كه سابقه خانوادگی بیماری مشابه را دارند و نیز زنان، بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.

در كسانی كه وزن كمی دارند، استخوان‌ها همواره وزن كمتری را متحمل شده و به همین دلیل، ضعیف‌تر از كسانی است كه بدن‌های عضلانی و سنگین‌تری دارند.

استعمال سیگار و دخانیات، دیگر عامل خطر مستقلی است كه اثرات منفی آن بر تراكم استخوانی، روز به روز بیشتر آشكار می‌شود.

كسانی كه قبل از 45 سالگی یائسه شده‌اند، افرادی كه اختلالات تغذیه‌ای دارند و افرادی كه بیش از 50 سال دارند، برای ابتلا به استئوپروز در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

مصرف طولانی‌مدت برخی داروها نیز به‌مرور از تراكم استخوانی می‌كاهد. بنابراین كسانی كه از داروهای ضد تشنج استفاده می‌كنند، یا به علت بیماری آسم یا آرتریت، تحت درمان با كورتون‌ها هستند و نیز كسانی كه به علت ابتلا به سرطان، متحمل شیمی‌درمانی و رادیوتراپی می‌شوند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

بیماری‌ای كه آهسته پیش می‌رود

استئوپروز یك بیماری مزمن است كه بتدریج ایجاد می‌شود. برای آن كه خطر بروز این بیماری را در خود و افراد خانواده كاهش دهید، باید سبك زندگی خود را طوری اصلاح كنید كه علاوه بر داشتن فعالیت بدنی كافی، میزان دریافتی كلسیم و ویتامین D شما نیز متناسب باشد.

زنانی كه كمتر از 50 سال دارند باید روزانه حداقل یكهزار میلی‌گرم كلسیم دریافت كنند. به زنان بالای این سن نیز توصیه می‌شود، حداقل 1200 میلی‌گرم كلسیم دریافت كنند.

بعلاوه نیاز این افراد به ویتامین D نیز به ترتیب 200 و IU400 است. از آنجا كه رژیم غذایی بیشتر افراد در كشور حاوی این مقدار كلسیم نیست، معمولا برای این افراد مكمل‌های Ca-D (كلسیم ـ ویتامین D) تجویز می‌شود.

آنچه امروزه اهمیت آن مشخص شده، انجام فعالیت بدنی و ورزش مرتب است. ورزش مرتب (حداقل پنج روز در هفته و هر بار نیم ساعت) می‌تواند خطر بسیاری بیماری‌ها از جمله استئوپروز را كاهش دهد.

سیگار كشیدن مثل تمام مشكلات بهداشتی دیگر، بر احتمال ابتلا به این بیماری می‌افزاید بنابراین سیگار نكشید و اگر سیگاری هستید، در اولین فرصت آن را كنار بگذارید.

مصرف الكل نیز به همین اندازه خطرناك است. سعی كنید بیشتر از فرآورده‌های لبنی كم‌چرب استفاده كنید و مواد حاوی كلسیم را با موادی كه با جذب كلسیم تداخل دارد، مصرف نكنید.

سبزیجات برگدار سبز مثل كلم تا حدی حاوی كلسیم است. از كنسرو‌های ماهی كه استخوان دارد بیشتر استفاده كنید. اگر از قرص كلسیم استفاده می‌كنید، آن را با مكمل آهن یا روی مصرف نكنید، چرا كه این یون‌ها در جذب یكدیگر اختلال ایجاد می‌كند.

خوشبختانه تشخیص استئوپروز براحتی امكان‌پذیر است. برای این كار ما از علائم بالینی و ابزار پاراكلینیك مثل دانسیتومتری استخوان كمك می‌گیریم كه تراكم استخوانی را نشان می‌دهد.

دكتر علیرضا غزنوی
متخصص ارتوپدی و فلوشیپ ارتوپدی اطفال

شنبه 29/7/1391 - 18:49
شهدا و دفاع مقدس

خبرگزاری فارس: پدربزرگم که به کردستان رفته بودند یکی از کردها آمده و گفته بود من تا وقتی که شما را ندیده بودم فکر می‌کردم شهید کاوه از آسمان آمده است، ولی حالا که شما را می‌بینم می‌توانم باور کنم که او مثل ما پدر و مادری داشته است.

خبرگزاری فارس: فرمانده‌ای كه از آسمان آمده بود

به گزارش خبرنگار حماسه و مقاومت فارس (باشگاه توانا)، شهید «محمود کاوه» یکی از سرداران جوان دفاع مقدس است که آوازه درایت و فرماندهی او با اینکه یک جوان 25 ساله بود، جبهه‌های غرب را درنوردیده است. «زهرا کاوه»، تنها فرزند شهید محمود کاوه که در زمان شهادت پدرش یکسال و نه ماه بیشتر نداشته است، در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌ها، نکات زیبا و خواندنی از پدرش نقل کرده است.

***

وظیفه هر جوانی است که نگذارند خون شهدا به هدر رود. ایشان نسبت به هدررفتن خون شهدا به خاطر علقه‌ای که به همرزمان خود داشتند، خیلی تأکید می‌کردند و می‌گفتند: ما باید وظیفه‌مان را نسبت به انقلاب و مملکت انجام دهیم؛ حالا آن موقع جنگ بود ولی الان بعد فرهنگی و جنگ نرم مطرح است یا سنگر اقتصادی. من خودم سعی می‌کنم در سنگر اقتصادی کمک بکنم.

فکر می‌کنم اگر پدر امروز حضور داشت یا لبنان بود یا فلسطین. با مادرم که ازدواج کردند از همان اول گفته بودند من مرد زندگی نیستم؛ مرد جنگ و مبارزه هستم. اگر جنگ اینجا تمام شود به لبنان می‌روم و آنقدر روی خودش کار کرده بود که فکر می‌کرد اگر برود و نبوغ نظامی خود را به کارگیرد می‌تواند مفید باشد.

شهید کاوه در 25 سالگی به جایی می‌رسد که ضد انقلاب در اردوگاه بوکان اسم او را در ورودی پادگان می‌نویسد تا هر روز از روی آن رد بشوند و این طرز تفکر ضدانقلاب برای من خیلی جالب است. این شجاعت و بزرگی فرد را می‌رساند. اینکه شما هر روز بیاید از اسم یک جوان 25 ساله عبور کنید، یعنی خیلی ضعیف هستی و در مقابل، آن شخص خیلی بزرگ است.

پدربزرگم که به کردستان رفته بودند یکی از کردها آمده و گفته بود من تا وقتی که شما را ندیده بودم فکر می‌کردم شهید کاوه از آسمان آمده است، ولی حالا که شما را می‌بینم می‌توانم باور کنم که او مثل ما پدر و مادری داشته است.

شنبه 29/7/1391 - 18:46
آموزش و تحقيقات

خبرگزاری فارس: محققان به مردم توصیه کردند اگر می‌خواهید بیماران شما زودتر بهبود یابند و خوب شوند به عیادت آنها بروید و در کنار آنها بمانید.

خبرگزاری فارس: عیادت، در بهبود زودتر بیماران موثر است

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری خاورمیانه، محققان در تحقیقات جدید خود دریافتند که حضور بستگان و آشنایان برای ملاقات با بیماران در بیمارستانها می‌تواند به تسریع بهبود بیمار بعد از عمل جراحی کمک کند.

محققان دانشگاه اوهایو در آمریکا دریافتند: وجود یک دوست در کنار بیمار چه بسا به وی برای بهبود سریعتر دردهای ناشی از جراحی کمک می‌کند.

محققان تاکید کردند: این دوست باید شخصاً در کنار بیمار حضور داشته باشد و حضور وی نباید از طریق شبکه اینترنت باشد.

این محققان همچنین دریافتند: افرادی که پذیرای ملاقات کنندگان در بیمارستان بعد از عمل جراحی خود هستند؛ دردهای مربوط به اعصاب را کمتری می‌کشند و همچنین سطح ابتلای آنها به عفونتها به سرعت کاهش می‌یابد.

به گفته این محققان، وجود یک دوست نزدیک به کاهش فشار روانی کمک می‌کند و این امر به نوبه خود به بدن برای بهبود سریع یاری می‌رساند.

محققان تحقیقات خود را روی موشها انجام دادند به گونه‌ای که برخی موشها را بعد از عمل جراحی اعصاب به حال خود در یک قفس تنها گذاشتند تا بهبود یابند اما برخی دیگر را برای بهبودی در کنار سایر موشها در قفس قرار دادند.

آزمایشهای متعدد نشان داد سطح درد در موشهایی که درکنار سایر موشها بودند، کاهش یافت و سریع بهبود یافتند و نشانه های فشار کمتری در آنها در مقایسه با موشهایی که به تنهایی در قفس نگهداری شدند، ظاهر شد.

شنبه 29/7/1391 - 18:44
پوست و مو

خبرگزاری فارس: تحقیقات علمی جدید نشان می‌دهد بیماری پوستی مزمن و شایع پسوریازیس احتمال ابتلا به بیماری دیابت را در افراد افزایش می‌دهد.

خبرگزاری فارس: پسوریازیس خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری رویترز، تیم محققان آمریکایی دانشگاه کالیفرنیا در جریان تحقیقات خود به اطلاعات جدید و مهمی در زمینه بیماری پسوریازیس و ارتباط آن با بیماری دیابت دست یافتند که یکی از خطرناکترین بیماریهای مزمن در سطح جهان به شمار می‌رود.

این تحقیقات نشان داد: احتمال ابتلای بیماران پسوریازیس به بیماری دیابت نسبت به افراد سالم یک برابر افزایش می یابد.

این تحقیقات تاکید کرد: لازم است پزشکان از این موضوع آگاه باشند و برای کنترل کامل بیماری سطح گلوکز خون بیماران را به طور دوره‌ای زیر نظر داشته باشند و مطمئن شوند که بیماران داروهای لازم را زودهنگام با بروز بیماری دریافت می‌کنند.

محققان بعد از تجزیه و ارزیابی 27 مطالعه انجام شده از بیش از ۳۱۴ هزار نفر و بسیاری از مطالعات مرکز تحقیقات دیویس وابسته به دانشگاه کالیفرنیا به این نتایج دست یافتند.

پژوهشگران آمریکایی پیشتر موفق شدند که ژن عامل ابتلا به بیماری پسوریازیس را کشف کنند.

پژوهشگران گفتند: بروز تغییر یا جهش در ‍ژن CARD14 در نتیجه تغییرات محیطی مختلف عامل ابتلا به پسوریازیس پلاک است.

پسوریازیس یکی از شایعترین بیماریهای پوستی است. تصور می‌شود که این بیماری التهابی مزمن غیر عفونی ناشی از نقص در توارث باشد که موجب تولید بیش از حد کراتین می‌شود. شروع بیماری در هر سنی ممکن است رخ دهد ولی بیشتر بین سنین 15 تا 35 سال شیوع دارد.

پسوریازیس پلاک‌، پسوریازیس خالدار، پسوریازیس معکوس، پسوریازیس قطره‌ای، پسوریازیس پوستولر لوکالیزه، پسوریازیس ناخن و پسوریازیس اریترودرمیک از انواع پسوریازیس هستند.

ضایعات این بیماری به صورت لکه‌های قرمز و برجسته پوستی که با پوسته‌های نقره‌ای پوشیده شده‌اند، ظاهر می‌شود. لکه‌های پوسته دار، ساختمانی از پوست زنده و مرده دارند که خود ناشی از افزایش زیاد میزان رشد و انتقال سلولهای پوستی است.

اگر پوسته‌های روی ضایعه تراشیده شوند، زمینه قرمز تیره با نقاط خونریزی دهنده‌ای ظاهر می‌شود. این لکه‌ها مرطوب نبوده و ممکن است با خارش یا بدون خارش باشند.

نواحی خاصی از بدن که به ابتلای این بیماری تمایل دارند شامل پوست سر، سطوح باز شونده آرنج‌ها و زانوها، قسمت پائین پشت بدن و ناحیه تناسلی است.

از مشخصات پسوریازیس، دو طرفه بودن ضایعات آن است. به طور تقریبی در یک چهارم تا نیمی از بیماران، ناخن‌ها نیز مبتلا می‌شوند.

ابتلای ناخن‌ها موجب گودافتادگی روی آنها، بد رنگی، خرد شدن لبه آزاد آنها و جدا شدن تمام ناخن از بستر آن می‌شود.

وقوع پسوریازیس بر کف دستها و کف پاها می‌تواند باعث جوش‌های چرکی شود.

شنبه 29/7/1391 - 18:41
خواص خوراکی ها

خبرگزاری فارس: محققان آمریکایی در تحقیقات خود دریافتند که آنتی اکسیدان‌های موجود در میوه‌ها، سبزی‌ها و چای چه بسا از افراد در برابر ابتلا به انواع کشنده سرطان پروستات محافظت می‌کنند.

خبرگزاری فارس: میوه‌ها و سبزی‌ها از افراد در برابر سرطان پروستات محافظت می‌کنند

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از پایگاه خبری هلث دی نیوز آمریکا، این تحقیقات جدید حاکی است: بیماران مبتلا به سرطان که قبل از تشخیص بیماری به طور معمول مقدار زیادی ترکیبات آنتی اکسیدان فلاونوئید در غذاها و نوشیدنی‌های گیاهی می‌خوردند، چه بسا خطر ابتلای آنها به کشنده‌ترین نوع این بیماری کاهش یافت.

محققان مسئولان تحقیقات در دانشگاه آرنولد در عین حال گفتند که نتایج آنها همچنان محدود است و در نتیجه زود است که گفته شود رژیم غذایی متکی بر گیاهان از بدن در برابر سرطان پروستات محافظت می‌کند.

ترکیبات آنتی اکسیدان فلاونوئید از جمله در میوه‌ها، سبزی‌ها، چای، کاکائو یافت می‌شود.

محققان به طور تئوری گفتند که آنتی اکسیدان‌های یاد شده ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان از طریق مبارزه با عفونت و اکسیداسیون و مرگ سلولها و رشد سلولهای سرطانی کمک کند.

این تحقیقات جدید قدرت فلافونوید ها در جلوگیری از آغاز سرطان را ارزیابی نکرد اما از طریق زیر نظر گرفتن نزدیک به 1900 بیمار که ابتلای آنها به سرطان پروستات اخیرا تشخیص داده شده بود، دریافت کسانی که بیشترین مقدار فلاونوئید‌ها را در غذای خود داشتند، به میزان 25 درصد کمتر در معرض ابتلا به سریعترین و سخت‌ترین نوع بیماری در مقایسه با دیگران قرار داشتند.

سوزان استیک محقق مسئول این تحقیقات گفت: ما مردان مبتلا به نوع کمتر کشنده سرطان پروستات را با مردان مبتلا به نوع بیشتر کشنده این سرطان مقایسه کردیم.

وی افزود: ما تاثیر فلاونوئید در کاهش خطر ابتلا به سرطان شدید پروستات را شاهد بودیم شاید فلاونوئید در کاستن از خطر ابتلای شما به بیماری تاثیری نداشته باشد اما ممکن است نوع سرطان پروستات را کاهش دهد.

جمعه 28/7/1391 - 18:40
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته