• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1568
تعداد نظرات : 388
زمان آخرین مطلب : 3781روز قبل
مصاحبه و گفتگو

وجود حضرت رقیه(س) را نمی‌‌توان انکار کرد و آنچه پیرامون آن حضرت و درباره نامشان مطرح می‌شود، نباید منجر به خدشه‌دار شدن منزلت آن حضرت میان ارادتمندان اهل بیت‌(ع) شود.

خبرگزاری فارس: وجود دختر ۳ ساله امام حسین(ع) و مسأله نام ایشان

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، حجت‌‌الاسلام خدامراد سلیمیان، استاد مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم و عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، به مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت دختر سه ساله امام حسین(ع) یادداشتی درباره حضرت رقیه نوشته و در اختیار خبرگزاری فارس، قرار داده است.

گاهی در مورد حضرت رقیه (س) شبهات و تردیدهایی مطرح می‌شود و وجود آن حضرت مورد انکار قرار می‌‌گیرد اما نکته بسیار مهم این است که آنچه پیرامون آن حضرت مطرح می‌‌شود نباید به راهی برای خدشه دار شدن منزلت آن حضرت در میان ارادتمندان اهل بیت(ع) تبدیل شود.

در این یادداشت به بررسی این موضوع پرداخته شده و ادله‌‌ای برای اثبات وجود ایشان(س) بیان شده است.

نیامدن نام حضرت رقیه(س) در کتاب‌های تاریخی دلیل بر نبودن چنین شخصیتی نیست

درباره دختر امام حسین(ع) به نام رقیه(س) بحث‌‌های زیادی صورت گرفته است. عده‌‌ای آنرا نپذیرفته و منابع را در تایید آن کم و فاقد یقین آوری می‌‌دانند و قائلند که نام ایشان در اکثر کتب نیامده و یا نام‌‌های مشترک و مشابهی در آنها به چشم می‌‌خورد که با توجه به آن نمی‌‌توان به طور حتم بر وجود دختری به این نام اطمینان داشت.

در مقابل این دیدگاه افرادی دیگر بر این ایده‌‌اند که رقیه دختر امام حسین علیه‌السلام بوده و در کربلا هم حضور داشته است و عدم ذکر نام «رقیه» در برخی منابع تاریخی نمی‌‌تواند دلیل بر خرافه بودن این شخصیت باشد و در مورد عدم ذکر نام رقیه در بعضی کتب تاریخی  چنین استدلال می‌‌کنند:

اولاً: در دوره زندگانی ائمه اطهار علیهم‌السلام و در صدر اسلام مسائلی مانند کمبود امکانات نگارشی، اختناق شدید حکمرانان اموی، کم توجهی به ثبت و ضبط جزئیات رویدادها، فشار حکومت بر سیره نویسان، جانب داری‌‌ها و... سبب بروز بعضی اختلافات در نقل مطالب تاریخی می‌‌شده است.

ثانیاً: در اثر تاخت و تازها و دانش ستیزی بعضی حکمرانان، بسیاری از منابع ارزشمند از میان رفته است. به همین دلیل، این گمان تقویت می‌‌شود که چه بسا بسیاری از این اسناد و منابع معتبر، در جریان این درگیری‌‌ها، از بین رفته و به دست ما نرسیده است.

ثالثاً: تعدد فرزندان، تشابه اسمی و به ویژه سرگذشت‌‌های شبیه در مورد شخصیت‌‌های گوناگون تاریخی و گاه وجود ابهام در گذشته‌‌ها و پیشینه زندگی افراد، امر را بر تاریخ نویسان مشتبه کرده است. همان گونه که این مسأله در مورد دیگر شخصیت‌‌های تاریخی حتی در جریان قیام عاشورا نیز به چشم می‌‌خورد.

رابعاً:  امام حسین علیه‌السلام به دلیل شدت علاقه به پدر بزرگوار و مادر گرامی‌‌شان، نام همه فرزندان خود را فاطمه و علی می‌‌گذاشتند. این امر خود منشأ بسیاری از سهوِ قلم‌‌ها در نگاشتن شرح حال زندگانی فرزندانِ امام حسین علیه‌السلام گردیده است.

قراین و شواهدی نیز در دست است که رقیه علیهاالسلام را فاطمه صغیره می‌‌خوانده‌‌اند. احتمال دارد همین موضوع سبب غفلت از نام اصلی ایشان شده باشد. (1)

بنابراین، نیامدن نام حضرت رقیه علیهاالسلام در کتاب‌‌های تاریخی، اگر چه شک در وجود تاریخی او را تقویت می‌‌کند، اما هرگز دلیل بر نبودن چنین شخصیتی در تاریخ نیست. افزون بر آن، مهم‌‌ترین دلیلِ فراموشی یا کم رنگ شدن حضور این شخصیت، زندگانی کوتاه ایشان است که سبب شده ردّ کمتری از ایشان در تاریخ به چشم بخورد.

نام حضرت رقیه(س) در بیش از بیست کتاب ذکر شده است

باید گفت که علاوه بر اینکه نام «رقیه» در کتاب شریف لهوف سید بن طاووس (2) و نیز سایر کتب تصریح شده است. مرحوم شیخ علی فلسفی نیز در کتاب « حضرت رقیه (س)» می‌‌گوید در بیش از بیست کتاب، نام ایشان را رقیه دیده است.

در کتاب معالی‌‌السبطین حائری آمده است: «کانت للحسین(ع) بنت صغیره ....تسمی رقیه و کان لها ثلاث سنین» (3).

تعبیر «تسمی رقیه» نشان دهنده این مطلب است که «رقیه» نام اصلی ایشان نبوده بلکه به این اسم معروف بوده است.

ابن ابی مخنف نیز در مقتل الحسین درباره وداع حسین بن علی(ع) می‌‌نویسد: «ثم نادی یا ام کلثوم و یا زینب و یا سکینه و یا رقیه و یا عاتکه و یا صفیه...» (4).

در کتاب احقاق‌‌الحق نیز آمده است: «ثم نادی یا ام کلثوم یا سکینه یا رقیه یا عاتکه یا زینب یا اهل بیتی علیکن منی السلام...» (5)

وجود بارگاه حضرت رقیه(س) دلیلی محکم است

از محکم‌‌ترین دلایل وجودی حضرت رقیه (س)، وجود بارگاه ملکوتی آن نازدانه سیدالشهداء(ع) در شام (در کشور سوریه) است که به گفته بزرگان و اهل معرفت، نمی‌‌تواند ساختگی و دروغ باشد. ممکن نیست خداوند به یک خرافه، این همه جلالت و عظمت و کرامت عنایت کند.

عبدالوهاب بن احمد شافعی مصری معروف به شعرانی در کتاب «المنن» می‌‌نویسد: «نزدیک مسجد جامع دمشق، بقعه و مرقدی است که به مرقد رقیه بنت الحسین معروف است. به روی سنگی که در درگاه آن واقع است چنین نوشته شده است:« هذا البیت بقعه شرفت بآل النبی(ص) و بنت الحسین الشهید رقیه(س)» (6).

در کتاب منتخب التواریخ نیز آمده است که مزاری که در خرابه شام است منسوب به مزار رقیه بنت الحسین است.

بدن سالم حضرت رقیه (س) بعد از هزار سال

از دیگر وقایعی که دلیلی محکم بر صحت استناد این مزار شریف به حضرت رقیه (س) است داستان آب گرفتگی مزار مطهر ایشان در حدود سال 1280 هجری است که طی آن سید بزرگواری بنام سید ابراهیم دمشقی از نوادگان سید مرتضی علم الهدی از جانب حضرت، ماموریت پیدا می‌کند تا آب گرفتگی قبر مطهر را چاره کند و ایشان نیز بعد از صلاح اندیشی با بزرگان و اهل علم به این امر مبادرت می‌‌کند و با بدن سالم حضرت مواجه می‌‌شود که در میان آب است. پس از آن قبر مطهر را تعمیر و مرمت می‌‌کنند. (7)

نتیجه سخن آنکه وجود حضرت رقیه (س) را نمی‌‌توان انکار کرد و آنچه پیرامون آن حضرت مطرح می‌شود نباید به راهی برای خدشه دار شدن منزلت آن حضرت در میان ارادتمندان اهل بیت(ع) تبدیل شود.

در هر صورت به کراماتی که از آن حضرت در طول سالیان متوالی متوجه شیعیان شده است را نمی‌‌توان به چشم بی‌‌توجهی نگریست.

در این بین از افرادی که با نام حضرت رقیه کتاب نوشته‌‌اند می‌‌توان از شیخ علی فلسفی نام برد که کتابی با نام حضرت رقیه دختر امام حسین نگاشته است. علاوه بر او کتاب سرگذشت جانسوز حضرت رقیه از مرحوم اشتهاردی و کتاب داستان غم انگیز حضرت رقیه از علی شیرازی هم در این باب نوشته شده‌‌اند.

در پایان نظر دو تن از مراجع عظام تقلید شیعه در خصوص حضرت رقیه (س) را متذکر می‌‌شویم.

آیت‌الله مکارم شیرازی: شکی نیست که دختر کوچکی از امام حسین‌(ع) در شام از دنیا رفت و در آنجا دفن شد و حرم فعلی منسوب به همان دختر است، اما این که نام آن دختر رقیه بوده یا نام دیگری داشته در بین دانشمندان اسلامی اختلاف نظر وجود دارد هر چند معروف این است که نامش رقیه است

آیت‌‌الله نوری همدانی: در کتاب‌‌هایی چون کامل بهائی و نفس‌‌المهموم و کتاب‌‌های معتبر دیگر دختر خردسالی که برخی نام او را رقیه نامیده‌‌اند و در شام به شهادت می‌‌رسد، برای امام حسین‌(ع) ذکر کرده‌‌اند و اگر کسی برای آن حضرت نذر کند، باید آن را ادا نماید و مضجع موجود در دمشق متعلق به آن حضرت است.

 

پاورقی‌ها:

1ـ محمدی اشتهاردی، محمد، سرگذشت جان سوز حضرت رقیه (علیهاالسلام) ص 12.

2- لهوف: 112

3- معالی السبطین : 2 / 161، 170.

4- مقتل الحسین : 84.

5- احقاق الحق: 11/633.

6- کتاب المنن: باب دهم.

7- منتخب التواریخ / 365 ب 8

جمعه 15/9/1392 - 11:8
آموزش و تحقيقات

محققان موفق به طراحی و ساخت جلیقه ای شده اند که احساسات درونی فرد را بروز می دهد.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از منابع خبری، این جلیقه Mood Sweater نام دارد و مجهز به چند حسگر پیشرفته است.

در اطراف یقه جلیقه از چند لامپ LED رنگی استفاده شده که بیانگر احساس فردی است که لباس را بر تن دارد.

عملکرد این جلیقه بر مبنای تست های دروغ سنج متداول قرار دارد. حسگرهای تعبیه شده در این جلیقه، حالات مختلف روحی و هیجانی را دریافت می کند و این احساسات را با رنگ های متفاوت لامپ LED نمایش می دهد.

زمانی که لامپ LED آبی رنگ شود، یعنی فرد آرامش کامل دارد. رنگ صورتی به معنای هیجان است. رنگ زرد خبر از سرمستی و خوشحالی بیش از اندازه می دهد و قرمز یعنی فرد بیش از اندازه عصبی یا عاشق است.

این لباس توسط یک فیزیوتراپ در سانفرانسیسکو و به خاطر افرادی که مبتلا به اختلالات پردازش حسی هستند، طراحی شده است. 

مهمترین کاربرد این جلیقه برای بیماران مبتلا به اوتیسم است.

جمعه 15/9/1392 - 11:7
تغذیه و تناسب اندام

متخصص طب سنتی گفت: افرادی که به بیماری نقرس مبتلا هستند، نباید گوشت قرمز و خوراکی‌های شیرین بخورند و فقط در صورت تجویز پزشک می‌توانند به میزان دستور پزشک گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین را مصرف کنند.

خبرگزاری فارس: گوشت قرمز و غذاهای شیرین برای افراد مبتلا به نقرس سم است

اسماعیلی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس گفت: بیماری نقرس که امروز شناخته شده است با بیماری هزاران سال پیش تفاوت دارد.

وی ادامه داد: بیماری نقرس قبلاً به یک نوع بیماری اطلاق می‌شد اما امروزه چند نوع را شامل می‌شود به همین دلیل تناقض‌گویی هایی در درمان و نوع تغذیه بیماران وجود دارد.

این متخصص طب سنتی گفت: با این وجود بیماران مبتلا به نقرس نباید گوشت قرمز مصرف کنند و حتی مصرف خوراکی‌های شیرین هم برای آنها مناسب نیست.

اسماعیلی افزود: برای بیماران مبتلا به نقرس در طب سنتی توصیه می‌شود که از گوشت سفید استفاده کنند که در این گروه، گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین بسیار توصیه می‌شود که البته اجازه این کار و میزان مصرف آن نیز با تجویز پزشک باید باشد.

حسن اکبری، دانشیار آسیب شناسی سلولی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این مورد به خبرنگار فارس گفت: برای درک بیماری نقرس باید اول فرآیند متابولیسم پروتئین‌ها را در سلول‌ها را بشناسیم؛ در این میان اسید اوریک که یک مولکول آلی است دارای کربن، نیتروژن، اکسیژن و هیدروژن است و یون‌ها و نمک‌هایی مانند اورات و اسید اوریک را می‌سازد که این اسید اوریک در ایجاد نقرس موثر است.

وی ادامه داد: بنابراین بالا بودن میزان اسید اوریک در خون می‌تواند به همراه ایجاد یک التهاب حاد به نام نقرس بروز کند و حتی همراه با اختلالات متابولیک دیگری مانند دیابت در سلول‌ها همراه باشد.

این محقق و مدرس طب اسلامی ادامه داد: در طب جدید به جای حل اساسی مشکل سوخت و ساز سلول ها که عامل اصلی افزایش اسید اوریک در خون است دارو تجویز می‌کنند؛ در حالی که این اختلال که به خصوص در سلول‌های کلیوی وجود دارد باعث دفع ناقص و ناکافی اسید اوریک از کلیه‌ها می‌شود.

وی تصریح کرد: این سوخت و ساز ناقص معمولاً حدود 90 درصد، علت بالا رفتن اسید اوریک در خون می‌شود و در چنین شرایطی پزشکان داروهای شیمیایی مانند هیدروکلرتیازید، آلوپرینیول، اسید سالیسیلیک و حتی گاهی داروهای ایمونوساپرسیو که در درمان سرطان‌ها استفاده می‌شود، تجویز می‌کنند.

دانشیار آسیب شناسی سلولی گفت: اما در طب اسلامی و ایرانی، درمان نقرس یک درمان ریشه‌ای و اساسی است که در درجه اول در این طب توصیه روی تغذیه مناسبت است.

پنج شنبه 14/9/1392 - 23:23
اخبار

رئیس انجمن ایمپلنتولوژی ایران به مردم هشدار داد که تحت تأثیر تبلیغات قرار نگیرند چرا که برخی تبلیغات حتی از رسانه ملی صورت می‌گیرد که ما نیز موافق آن‌گونه تبلیغات نیستیم.

خبرگزاری فارس: مردم فریب تبلیغات ایمپلنت را نخورند

 

به گزارش خبرگزاری فارس، ابوالحسن مسگرزاده، با بیان اینکه انجمن ایمپلنتولوژی ایران یک سازمان غیر دولتی  است و قدرت اجرایی ندارد ولی با همکاری و تفاهم میان وزارت بهداشت می‌توانیم تمام محصولات واردشده با نام ایمپلنت را بررسی و نظارت کرده تا بدین ترتیب از یک فیلتر علمی عبور کند، گفت:  اکنون فقط از نظر بازرگانی بررسی و سپس اجازه ورود مواد صادر می شود ؛ البته انجمن ایمپلنتولوژی برنامه‌ای وسیع دارد که به زودی به مقامات قانونی ارائه خواهد شد.

رئیس انجمن ایمپلنتولوژی ایران افزود: من فکر نمی‌کنم که بررسی دقیقی در حال حاضر می‌شود. بررسی ما باید شامل این باشد که محصول ساخته شده در چه شرکت یا کارخانه‌ای تولید شده و پیشینه تولید آن به چه صورت است و آنچه در مجلات علمی نوشته شده چیست، همچنین چقدر تجربه روی آن مواد به کار رفته که موجب تولید این محصول شده است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون یک نوع ایمپلنت در کشور تولیدشده ولی وارد بازار درمان نشده است، گفت: اکنون واردکننده‌ایم و هنوز بررسی کاملی در این خصوص وجود ندارد ولی گفته می‌شود نوعی ایمپلنت به کمک شرکتی خارجی تولید می‌شود، که هنوز رواج پیدا نکرده است.

مسگر زاده به مردم هشدار داد که تحت تأثیر تبلیغات قرار نگیرند.

وی تبلیغات درمانی را بدترین چیز در پزشکی و دندانپزشکی دانست و گفت: این مسئله می‌تواند عوارض و پیامدهای خاص خود را به همراه داشته باشد.

رئیس کنگره ایمپلنتولوژی خاورمیانه افزود: برخی تبلیغات حتی از رسانه ملی صورت می‌گیرد که ما نیز موافق آن‌گونه تبلیغات نیستم و اگر تبلیغی به این شکل صورت می‌گیرد باید از طریق مسیرهای رسمی و علمی انجام شود.

وی گفت:  با همکاری انجمن ایمپلنتوژی ایران و گروه علمی بین‌المللی ایمپلنتولوژی (ITI) که مرکز آن در سوئیس واقع‌ است، سومین کنگره ایمپلنتولوژی خاورمیانه 14 و 15 آذر در جزیره کیش برپا می‌شود.

مسگر زاده با اشاره به اینکه برای نخستین بار است یک انجمن علمی داخلی با یک مرکز تحقیقاتی بین‌المللی (ITI) همکاری دارد و کنگره برگزار می کنند، تصریح کرد: برنامه‌های این همایش با درنظر گرفتن شرایط و نیازهای داخلی کشور تدوین‌شده است.

این جراح دهان فک و صورت یادآور شد تعداد قابل‌توجهی از دانشمندان و سخنرانان شناخته‌شده جهانی را دعوت و گردهم جمع کردیم تا در مورد پدیده‌های نوین و شیوه های درمانی جدید دانش دندانپزشکی به ویژه ایمپلنت در این همایش صحبت کنند؛ در پایان نیز امتیاز آموزشی و گواهینامه رسمی به شرکت‌کنندگان اهدا می‌شود.

کنگره بین المللی ایمپلنتولوژی خاورمیانه با حضور علی اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل، علیرضا زالی رئیس کل سازمان نظام پزشکی و جمعی از استادان و متخصصان رشته های مختلف دندانپزشکی، (صبح فردا) پنجشنبه 14 آذر 92 در سالن همایشهای جزیره کیش آغاز به کار می کند.

پنج شنبه 14/9/1392 - 23:22
آموزش و تحقيقات

محققان در دانشگاه کنتاکی دریافتند کمبود ویتامین D در رژیم غذایی منجر به آسیب دیدن مغز می‌شود.

خبرگزاری فارس: کمبود ویتامین D به مغز آسیب می‌رساند

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از یو‌پی‌آی، تحقیقات جدیدی که محققان بر موشها انجام دادند، نشان داد که کمبود ویتامین D در رژیم غذایی باعث می‌شود که به مغز آسیب برسد.

محققان دریافتند که ویتامین D علاوه بر ضروری بودن برای حفظ سلامت استخوان نقش مهمی را در سایر ارگان‌ها و بافت‌ها از جمله مغز ایفا می‌کند.

تحقیقاتی که آنها بر روی موش‌های انجام دادند نشان داد که در رژیم غذایی فقیر از ویتامین D موش‌ها برای مدت چند ماه، کاهش قابل توجهی در آزمون‌های یادگیری و حافظه دیده شد.

هرچند مقدار کلی از این ویتامین برای بدن ضروری است اما همین مقدار کم تأثیر فوق العاده زیادی دارد. در واقع کمبود ویتامین D با بروز سرطان سینه، سرطان روده بزرگ، سرطان پروستات، افسردگی، افزایش وزن، ام اس و بسیاری از مشکلات و بیماریهای دیگر ارتباط دارد.

چهارشنبه 13/9/1392 - 21:33
آموزش و تحقيقات

یک متخصص طب سنتی گفت: نباید شبها با شکم خالی خوابید، همچنین خوردن سالاد بدون غذا نیز برای لاغری در افراد چاق نیز توصیه نمی‌شود. شام باید سبک باشد و حداقل ۲ ساعت قبل از خواب مصرف شود.

خبرگزاری فارس: شبها گرسنه نخوابید/توصیه‌های طب سنتی برای شام

مریم مقیمی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس گفت: در طول شب زمانی که فرد می خوابد هوش طبیعی بدن،تمام توجه خود را به اندام بدن معطوف می کند و در واقع هضم عمده در طول شب تا صبح اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: اگر شخص با معده خالی بخوابد و شام نخورد هضمی که قرار بود بر روی مواد غذایی انجام بشود انجام نمی شود چون غذایی در معده نبوده است.در نتیجه رسوبات مفید و مواد ضروری بدن را که باید در معده باقی بماند از بین می برد. در نتیجه فرد دچار مشکل می شود.

مقیمی گفت: بنابراین باید حتماً در معده مقداری غذا باقیمانده باشد.غذاهایی که توصیه می شود به هنگام شب مصرف شود از نظر طب سنتی این است که فاصله مصرف شام تا هنگام خوابیدن حداقل باید 2 ساعت باشد.

این متخصص طب سنتی افزود: خوردن شام سنگین هم توصیه نمی شود و این طور نباشد که فرد فکر کند اگر می تواند شام بخورد به مقدار زیاد غذاهای چرب و شیرین بخورد.

وی ادامه داد: در طب سنتی توصیه می شود افراد دوبار در طول روز غذا بخورند یعنی فقط صبحانه و شام بخورند اگر افراد بتوانند این برنامه را رعایت کنند بسیار مفید استو اگر ناهار سبک خورده شود بهتر است به هنگام شام از گوشتهایی استفاده شود که هضم راحت تری دارند یا با برنج میل شود.

مقیمی گفت:‌ اما حالا که افراد به خوردن هر ۳ وعده غذا در طول روز عادت کرده‌اند ایرادی ندارد اما بهتر است شام خود را سبک‌تر کنند مثلاً خشکبار در وعده غذایی خود بگذارند یا سبزیجات پخته مصرف کنند و اگر تمایل به مصرف گوشت دارند گوشتهای زود هضم مصرف شود مانند گوشت گوسفند و مرغ جوان.

وی اضافه کرد:‌اینکه برخی افراد به جای شام،سالاد مصرف می کنند مناسب است. اما بستگی به این دارد که در سالاد چه چیزی مصرف شود و فرد چه مزاجی داشته باشد .سالاد اگر شامل گوجه فرنگی،کاهو و خیار باشد ترکیب سردی دارد و اگر فردی دچار بیماری های ناشی از طبع سرد است نباید این ترکیبات را بخورد.

مقیمی گفت: همچنین افرادی که چاق هستند نمی‌توانند با مصرف صرفاً سالاد لاغر شوند چون آنها را دچار مشکل می کند چرا که تجمع چربی مزاج سردی دارد و مصرف این نوع سالاد،آنها را نه تنها لاغر نمی کند بلکه چاق تر هم می کند.

چهارشنبه 13/9/1392 - 21:31
اطلاعات دارویی و پزشکی

رییس سازمان نظام پزشکی گفت: بسیاری از بیماری‌های اسکلتی بر اثر اشتباهاتی در سبک زندگی به وجود می‌آید. به طور مثال 80 درصد شالیکاران مبتلا به کمردرد هستند.

2002.jpg

به گزارش خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان (ایسنا)، دکتر علیرضا زالی در هفدهمین کنگره سراسری طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز با بیان اینکه تحولی بنیادین در رشته طب فیزیکی و توانبخشی رخ داده است، عنوان کرد: انجمن‌های علمی در سال‌های اخیر توانسته‌اند پیگیر مطالبات مردم در حوزه سلامت باشند، چرا که یکی از کارهای مهم در سطح جامعه، نهادینه‌سازی و اجرای فرآیندهای بازتوانی در کشور است.

 

وی در ادامه گفت:‌ در سال‌های اخیر متخصصین طب سنتی نقش خود را به درستی ایفا کرده و با توجه به شرایط سال‌های آینده کشور که جمعیت رو به سالمندی است، باید به توسعه این رشته توجه دو چندانی کرد.

 

رییس سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه رشته طب فیزیکی سنگ بنای سایر رشته‌های پزشکی است، اظهار کرد: این رشته باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد و از حالت سنتی خارج شود چرا که هر روز روش‌های نوینی در آن به وجود می‌آید.

 

زالی در ادامه اظهار کرد: اگر از نظر اثربخشی هم بخواهیم موضوعات مربوط به سلامت را بررسی کنیم، دارو و درمان‌های گران نقش کم‌تری را در پروتکل‌های درمانی ایفا می‌کنند و در این راستا کارهای غیرتهاجمی باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد که به اقتصاد سلامت نیز کمک کند.

 

وی با اشاره به اشکالاتی که بر اثر سبک زندگی در بدن افراد به وجود می‌آید، گفت: بیماری‌های اسکلتی بر اثر اشتباهات سبک زندگی به وجود می‌آید. به طور مثال 80 درصد شالیکاران که در مزارع مشغول به کارند، دچار کمر درد هستند. همچنین بر اساس مطالعاتی که انجام شده، 50 درصد کارمندان بالای 50 سال درد مزمن گردن دارند.

 

رییس سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه حفظ شان جامعه پزشکی یکی دیگر از نکات حساس در حوزه پزشکی است، افزود: در سال‌های اخیر برخورد با جامعه پزشکی مبتنی بر کرامت نبوده و گفتمان یک طرفه بوده است. اکنون امیدواریم این گفتمان با تعامل‌هایی مبتنی بر کرامت باشد.

 

زالی با تاکید بر اینکه حوزه طب فیزیکی و بازتوانی با مسائل مزمنی روبرو است، گفت: اکثر خدمات در سطح ویزیت است. در حالی که پزشک علاوه بر اندوخته علمی، از توان فیزیکی هم برای ارائه خدمات به بیماران بهره می‌گیرد. اما نظام تعرفه‌گذاری با نگاه حداقلی به خدمات این متخصصان نگاه می‌کند.

 

وی ادامه داد: مراقبت‌ها باید از مراحل ثالث به مراحل مراقبت‌های اولیه درمانی برسد و در خط مقدم درمان قرار بگیرد.

 

به گزارش ایسنا، هفدهمین کنگره سراسری سالیانه طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز از 13 تا 15 آذرماه در مرکز همایش‌های رازی برگزار می‌شود.

چهارشنبه 13/9/1392 - 21:30
اطلاعات دارویی و پزشکی

یک متخصص مغز و اعصاب گفت: مجموع طب کلاسیک در کنار طب سنتی و روش‌های درمانی دیگر می‌تواند باعث کنترل علائم بیماری ام اس باشد و هر گونه ادعا برای درمان قطعی، دروغ محض است.

691.jpg

دکتر مسعود نبوی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: بدیهی است وقتی علت قطعی یک بیماری شناخته نشده باشد، درمان قطعی نیز برای آن بیماری وجود ندارد تنها عوامل متعددی کشف شده که برای جلوگیری از پیشرفت بیماری برعلیه آن اقدام درمانی می‌شود.

 

وی با بیان اینکه با افزایش بیماری‌های مزمن غیرقابل درمان افراد سودجو در جامعه ظهور پیدا می‌کنند، اظهار کرد: بیمارانی که به بیماری‌های غیرقابل درمان دچار می‌شوند، پس از مدتی از درمان‌های بی‌تاثیر مستاصل می‌شوند. در این صورت از ادعاهایی که قول سلامتی به آنها می‌دهد، استقبال می‌کنند.

 

این متخصص مغز و اعصاب در ادامه به مردم توصیه کرد: به تبلیغات رسانه‌ای در رابطه با درمان قطعی این بیماری توجه نکنند و استرس خود را برای بهبود بیماری کاهش دهند و به این گونه وعده‌ها امید واهی نداشته باشند.

 

نبوی در ادامه عنوان کرد: بیماران برای تسکین علائم بیماری خود تنها به مصرف داروهای استاندارد، رعایت نکات مربوط به تغذیه و درمان‌های توانبخشی اکتفا کنند و هر اقدامی را تحت نظر پزشک معالج انجام دهند.

 

وی با اشاره به اهمیت تغذیه در بیماری ام اس، اظهار کرد: منع کامل برای هیچ ماده غذایی وجود ندارد تنها ممکن است برخی از مواد غذایی برای این بیماری مفید نباشد، برای نمونه میوه‌هایی که تازه نیستند و یا غذاهایی که در آن از مواد نگهدارنده استفاده شده، برای بیماری‌هایی مثل ام اس و آلزایمر غیرمفید هستند.

 

این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: غذایی حاوی مواد آنتی‌اکسیدان، مایعات فراوان، میوه و سبزی‌های تازه، روغن ماهی و روغن‌های غیراشباع می‌تواند برای این بیماری مفید باشد. اما نکته مهم در بیماری ام اس این است که هیچ موضوع قطعی برای این بیماری وجود ندارد.

 

این متخصص مغز و اعصاب در ادامه عنوان کرد: روش‌های درمانی طب سنتی می‌تواند در درمان این بیماری تاثیر داشته باشد، به طوری که با استفاده از این نوع طب علائمی چون خستگی، اختلال در عملکرد حرکتی و حافظه و دفع ادرار بهبود دهد و باعث تسکین درد شود اما باید از نگاه کیمیاگرانه به این نوع روش‌های درمانی پرهیز کنیم.

 

وی با بیان اینکه مصرف مایعات فراوان می‌تواند برای بیماران مفید باشد، گفت: مصرف زیاد آب می‌تواند روی متابولیک بدن تاثیر مثبتی داشته باشد اما مصرف طولانی مدت آن بدون استفاده از الکترولیت‌ها و نمک‌ها می‌تواند عوارض شدیدی بر این بیماری داشته باشد.

چهارشنبه 13/9/1392 - 21:29
پوست و مو

یک متخصص پوست و مو گفت: عفونت میکروبی موسوم به "اریترآسما" در برخی نواحی از چین‌های بدن یکی از عوارض بیماری دیابت بر پوست بدن است.

diyabet.jpg

دکتر یزدان‌بخش نجفیان در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: فرورفتگی‌های حاصل از آب شدن چربی درمحل تزریق انسولین گرفتاری پاها در دیابت شایع است و این فرورفتگی یکی از علل اصلی قطع پا در بیماران دیابت است.

 

وی ادامه داد: بیماران دیابتی در 70 درصد موارد به علت گرفتاری اعصاب پا دچار زخم پا می‌شوند که حس لمس و درد را از بین می‌برد و در نتیجه بیمار در صورت ضربه و زخم و سوختن احساس درد نمی‌کند. همچنین دربقیه موارد نیز زخم پا به دلیل اختلال در عروق پا به وجود می‌آید که خونرسانی مناسب انجام نمی‌شود. ممکن است برخی موارد گرفتاری عروقی وعصبی هردو با هم در زخم پا نقش داشته باشند.

 

این متخصص پوست و مو در رابطه با عوارض این بیماری بر پوست، گفت: عفونت میکروبی موسوم به اریترآسما در چین‌های بدن در منطقه کشاله ران، زیر بغل، لای انگشتان پا، زیر پستان ایجاد می‌شود.

 

دکتر نجفیان با بیان این که عفونت بدخیم گوش خارجی نیز یکی دیگر از عوارض این بیماری است، افزود: عفونت برفکی چین‌های بدن و گوشه‌های لب و مخاط‌های دهان و نواحی تناسلی، همچنین سیاه و زخیم شدن قسمت روی مفاصل و بندهای انگشتان و گردن و زیربغل و کشاله ران از عارضه‌های دیگر بیماری دیابت و تاثیر آن بر پوست است.

 

وی با اشاره به این که تاول‌ها خود به خودی بر روی پوست بروز می‌کنند، عنوان کرد: به این نوع تاول‌ها، تاول‌های دیابتی نیز اطلاق می‌شود.

 

این متخصص پوست و مو در ادامه عنوان کرد: ضایعات دایره‌ای شکل با حاشیه برجسته به نام گرانولوم آنولر، نکروبیوز لیپوئیدیکا و سفت شدن تاندون‌های کف دست و حالت یخ زدگی شانه نیز ازعوارض بیماری دیابت بر پوست بدن است.

چهارشنبه 13/9/1392 - 21:28
بهداشت روانی

گروهی از روانشناسان دانشگاه واشنگتن در یک بررسی جدید به رابطه عجیب بین تُن صدا با تخمین زدن قد افراد بدون دیدن آنها پی بردند.

30-38.JPG

به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،‌ در این بررسی معلوم شد انسان می‌تواند تنها با شنیدن صدای فرد دیگر و بدون آن که تصویر ذهنی از ظاهر وی داشته باشند، قد تقریبی‌ او را تخمین بزند.

 

در این بررسی از تعدادی زن و مرد درخواست شد صدای ضبط شده چند نفر را که اندازه قدشان با هم متفاوت بود و تنها بر اساس تُن صدای گویندگان، قد آنان را بر اساس بلندترین و کوتاه‌ترین طبقه‌بندی کنند.

 

نتایج این بررسی حاکی از آن بود که شنوندگانِ صداهای ضبط شده، در 62 درصد موارد موفق شدند با این شیوه گویندگان بلندقدتر را درست شناسایی کنند. به گفته این محققان این دقت در تخمین قد افراد بدون دیدن ظاهر آنها، بسیار فراتر از یک حدس شانسی و اتفاقی است و می‌توان از این توانایی انسان برای کمک به شناسایی مجرمان استفاده کرد.

 

«جان مورتون»، متخصص روانشناس در دانشگاه واشنگتن گفت: این توانایی به نوعی از صدا نسبت داده می‌شود که طنین زیر «چاکنای» نام دارد و در مجرای پایینی ریه‌ها تولید می‌شود. چاکنای دهانه یا مدخل نای است که تارهای صوتی در آن قرار دارند.

 

به گزارش ایسنا به نقل از هلث‌دی‌نیوز، مورتون همچنین اظهار داشت: بهترین شیوه برای به تصویر کشیدن پدیده طنین زیر چاکنای این است که تصور کنید داخل یک بطری شیشه‌ای می‌دمید که با مقداری مایع پر شده است. در این وضعیت هرچه مقدار مایع داخل بطری کمتر باشد شدت صدا هم پایین‌تر خواهد بود. به همین ترتیب فرکانس طنین زیر چاکنای بر اساس قد افراد متفاوت است به گونه‌ای که هرچه قد فرد بلندتر باشد شدت طنین‌های صوتی که تولید می‌کنند کمتر خواهد بود.

چهارشنبه 13/9/1392 - 21:27
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته