• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1568
تعداد نظرات : 388
زمان آخرین مطلب : 3795روز قبل
اطلاعات دارویی و پزشکی

یک متخصص مادر و کودک گفت: دیابت بارداری بیشتر از نیمه دوم یعنی در هفته 20 دوران بارداری آشکار می‌شود.

7c99e129ef5d484bfa785141265226a7.jpg

دکتر حمید رضا فرخ اسلاملو در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجان غربی، افزود: دیابت نوع اول بیشتر در افراد زیر 40 سال بروز می‌کند که به دلیل تولید نشدن انسولین بوده و این افراد باید در تمامی عمر خود از انسولین استفاده کنند نوع دوم این بیماری که درصد بیشتری از افراد را مبتلا می‌کند بیشتر در افراد بالای 40 سال رخ می دهد که علت آن کاهش تولید انسولین توسط لوزالمعده، تغییر سبک زندگی، افزایش چاقی و مقاومت سلول‌های بدن نسبت به استفاده از انسولین است.

 

وی در رابطه با دیابت در دوران بارداری گفت: دیابت در دوران بارداری که نوع سوم دیابت است به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی و افزایش قند خون در دوران بارداری است که عمدتا این نوع از دیابت ژنتیکی می باشد و خطرناک ترین نوع دیابت محسوب می‌شود.

 

اسلاملو خاطرنشان کرد: علایم دیابت دوران بارداری همانند دو نوع دیگر دیابت است که شایع ترین علایم این بیماری پرخوری، پرنوشی و پرادراری است.

 

وی با بیان اینکه این نوع از دیابت خطرناک ترین نوع دیابت است، افزود: دیابت بارداری عوارضی بسیار جدی برای جنین به دنبال دارد که می توان به مواردی مانند احتمال زایمان زودرس، نارسا بودن جنین هنگام تولد، افزایش وزن نوزاد و مرگ در شکم مادر اشاره کرد.

 

اسلاملو تاکید کرد: برای جلوگیری از بروز این بیماری در مادران توصیه می شود که مراقبت های قبل از بارداری را انجام دهند که در طی این مراقبت ها می توان با انجام آزمایش و معاینه از بروز این بیماری جلوگیری کرد و مادران موظفند قبل از بارداری دو نوع آزمایش انجام دهند که با انجام این آزمایشات می توان مادرانی را که مستعد این بیماری هستند را تشخیص داد.

 

اسلاملو خاطرنشان کرد: دیابت بارداری بیشتر از نیمه دوم یعنی در هفته 20 دوران بارداری آشکار می‌شود.

 

وی ادامه داد: متوسط جهانی مبتلا شدن به دیابت بارداری، یک درصد است ولی متاسفانه در ایران به دلیل وجود اضافه وزن در میان زنان این آمار در بین مادران باردار بیشتر از یک درصد است.

سه شنبه 12/9/1392 - 20:11
آموزش و تحقيقات

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی بابیان اینکه تشخیص بیماری ایدز ، کاری مهم و پیچیده است، گفت: فروش دستگاه های تست ایدز در داروخانه ها و استفاده خانگی از آنها ممنوع است.

دکتر ˈمحمدمهدی گویاˈ روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا به مناسبت هفته اطلاع رسانی ایدز از نهم تا پانزدهم آذرماه ، افزود: برخی افراد فکر می کنند که اگر دستگاه تست ایدز در اختیار داشته و خودشان آزمایش ایدز را انجام بدهند می توانند با مثبت یا منفی بودن پاسخ، به بیماری ایدز خود پی ببرند ، در حالی که اینطور نیست.

وی با تاکید براینکه استفاده از دستگاه های خانگی تست ایدز در تشخیص ایدز کمک کننده ، نیست، خاطرنشان کرد: استفاده از دستگاه های تست ایدز حتما باید در مراکز بهداشتی انجام شود.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت از مردم خواست از دستگاه های خانگی تست ایدز استفاده نکنند و گفت: ممکن است این دستگاه ها ، پاسخ مثبت را نشان دهند درحالی که فرد ایدز ندارد و فرد را دچار نگرانی می کند ؛ همچنین ممکن است پاسخ منفی این دستگاه ها اشتباه باشد و فرد مبتلا به دلیل انجام این تست اشتباه از بیماری خود بی خبر بماند.

گویا تاکید کرد: دستگاه های تست ایدز حتما باید تحت نظر ماموران و متخصصان بهداشت و پزشک آموزش دیده ، مورد استفاده قرار گیرد.

وی با بیان اینکه نوع کیت های (دستگاه) تشخیصی ایدز در تشخیص صحیح ، اهمیت زیادی دارد، اضافه کرد: فقط دستگاه های تشخیصی ایدز موجود در مراکز بهداشتی و درمانی، تاییدیه وزارت بهداشت را دارد.

گویا تصریح کرد: گاهی ممکن است، کیت تشخیص ایدز بدون تاییدیه وزارت بهداشت از طریق اینترنتی عرضه شود که فرد را درباره ابتلا به بیماری گمراه سازد.

سه شنبه 12/9/1392 - 20:10
آموزش و تحقيقات

سخنگوی سازمان انتقال خون ایران گفت: کم خونی از عوامل بی رغبتی بانوان به اهدای خون است در حالی که اهدای خون در کم خونی تاثیری ندارد.

ˈ بشیر حاجی بیگی ˈ روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا ترس را از دیگر عوامل اصلی کم رغبتی بانوان برای اهدای خون دانست و افزود: اهدای خون بانوان در هشت ماهه اخیر 4.51 درصد بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل (5.32 درصد ) کاهش چشمگیری داشته است .

حاجی بیگی افزود: طی این مدت بانوان استان لرستان با 10.35 درصد اهدای خون بیشترین میزان اهداکنندگان زن را در کشور تشکیل داده اند.

وی با بیان اینکه، کرمانشاه با 7.25 درصد و کردستان با 7.03 درصد نیز جزو استانهایی هستند که بیشترین میزان اهدا کنندگان خون از سوی بانوان را دارند، اظهار داشت : از مجموع بیش از یک میلیون اهدا کننده خون در هشت ماهه اخیر ، 61 هزار و 497 نفر زن بودند.

حاجی بیگی تصریح کرد: متاسفانه در کشور سهم اهدای خون بانوان نهادینه نشده ، در حالیکه آمار اهدای خون بانوان در کشورهای اروپایی در بسیاری موارد با مردان برابری می کند.

وی ادامه داد: تهران به دلیل داشتن مراکز درمانی و بیمارستانهای متعدد بیشترین مصرف خون و فرآورده های خونی را دارد ، در حالی که اهدای خون بانوان تهرانی به طور میانگین پنج درصد است و گاهی هم کاهش می یابد.

سه شنبه 12/9/1392 - 20:9
آموزش و تحقيقات

گروهی از محققان دانشگاه MIT آمریکا موفق به توسعه نوعی نانوذره دارویی شده اند که برای درمان انواع بیماری های مزمن مورد استفاده قرار می گیرد.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه های خبری، این شیوه درمان برای انواع بیماری های مزمن از جمله سرطان و دیابت مفید است و جایگزین درمان های سخت و طاقت فرسای وریدی می شود.

این نانوذرات از طریق دهان وارد دستگاه گوارشی شده و از طریق پوشش روده وارد جریان خون می شوند.

با استفاده از این نانوذرات، علاوه بر دارو، امکان انتقال RNA نیز وجود دارد؛ RNA نوعی اسیدنوکلئیک است که در تمام سلول های زنده وجود دارد و نقش اصلی آن کنترل سنتز پروتئین هاست. در برخی ویروس ها، حمل اطلاعات ژنتیکی نیز بر عهده RNA است.

برای ساخت این نانوذرات، نحوه جذب آنتی بادی های شیرمادر توسط نوزاد، مورد بررسی دقیق قرار گرفته است. 

آنتی بادی ها خود را به گیرنده سطحی سلول می چسبانند و از این طریق وارد جریان خون می شوند.درمان به این روش هیچ عارضه جانبی دربرندارد.

آزمایش های اولیه این روش درمانی بر روی موش انجام شده است.

محققان بر این باورند که با استفاده از این روش می توان ورم مفاصل و کلسترول بالا را درمان کرد.

سه شنبه 12/9/1392 - 20:8
آموزش و تحقيقات

یک مطالعه که به تازگی انجام شده است نشان می دهد که چاقی بر سلول های چشایی زبان تاثیر می گذارد و عملکرد آنها را مختل می کند.

به گزارش ایرنا از هلث، محققان آمریکایی با انجام این مطالعه متوجه شدند که افزایش زیاد وزن، توان تشخیص شیرینی توسط سلول های زبان را به اندازه زیادی کاهش می دهد. 

کاترین مدلر محقق دانشگاه بوفالو که ریاست این مطالعه را بر عهده داشت، در این مورد گفت : تاکنون محققان زیادی ارتباط میان چاقی، مصرف غذا و عملکرد مغز را بررسی کرده اند . پیش از این مطالعات نشان داده بود که عملکرد برخی مدارهای عصبی مرتبط با لذت می تواند در میان افراد چاق تغییر کند ولی تا کنون محققی به بررسی سلول های زبان نپرداخته بود. سلول های زبان نخستین سلول هایی هستند که با مواد غذایی ارتباط دارند.

در این مطالعه محققان تاثیر چاقی بر توانایی اندام های بدن برای تشخیص ترکیب مواد غذایی و مصرف آنها را بررسی کردند.

برای انجام این مطالعه، محققان رفتار تغذیه ای موش های چاقی که رژیم غذایی پرچرب داشتند ، بررسی و عملکرد زبان آنها را با موش هایی که وزن طبیعی داشتند، مقایسه کردند.

نتیجه این مطالعه نشان داد که سلول های چشایی موش های چاق کارآیی کمتری دارد و این موش ها طعم شیرینی را کمتر تشخیص می دهند.

چاقی یک بیماری چند عاملی است اما در درجه اول بروز این مشکل به دلیل مصرف بیش از اندازه مواد غذایی است. علاوه براین برهم خوردن تعادل هورمونی در بدن نیز ممکن است موجب مصرف زیاد غذا و یا حتی مصرف بیش از حد آن ها شود. 

سه شنبه 12/9/1392 - 20:7
آموزش و تحقيقات

ایرنا- براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO ) هر سال 500 هزار نفر در سراسر جهان دچار آسیب نخاعی می شوند.

سازمان بهداشت جهانی امروز - سه شنبه - به مناسبت روز جهانی معلولان این گزارش را با عنوان چشم اندازهای بین المللی در زمینه جراحت نخاع منتشر کرد.

بر اساس این گزارش احتمال مرگ پیش از موعد افراد مبتلا به جراحت های آسیب نخاعی دو تا پنج برابر بیشتر است و کمترین میزان زنده ماندن این افراد در کشورهای کم درآمد و کشورهایی با درآمد متوسط دیده می شود.

بیشترین خطر ابتلا به آسیب نخاعی در مردان در فاصله سنی 20 تا 29 سالگی و یا 70 سالگی و مسن تر دیده می شود و در زنان در فاصله سنی 15 تا 19 سالگی و 60 سالگی و بالاتر است.

***90 درصد علت بروز آسیب نخاعی بر اثر سوانح است

براساس این گزارش ، بیش از 90 درصد موارد آسیب نخاعی به دلایل سوانح از قبیل تصادفات رانندگی، افتادن و خشونت است. 

با این وجود نرخ علل بروز آسیب نخاعی بر اساس مناطق مختلف ، تفاوت دارد. برای مثال در منطقه آفریقا و منطقه غرب اقیانوس آرام سوانح راهنمایی رانندگی بیشترین علت موارد ابتلا به آسیب نخاعی را تشکیل می دهد به طوری که در آفریقا حدود 70 درصد موارد آسیب نخاعی و در منطقه غرب اقیانوس آرام حدود 55 درصد موارد آسیب نخاعی بر اثر سوانح رانندگی است؛ این در حالی است که در کشورهای جنوب شرق آسیا و خاورمیانه سقوط و افتادن بیشترین موارد ابتلا به آسیب نخاعی را تشکیل می دهد.

ابتلا به آسیب نخاعی به غیر از تصادفات رانندگی، افتادن و خشونت علل دیگری نیز دارد که از جمله آنها می توان به تومورها، اسپینا بیفیدا (مهره شکاف دار) و سل اشاره کرد، به طوری که یک سوم آسیب های نخاعی غیر سوانحی در کشورهای جنوب صحرای آفریقا به دلیل ابتلا به سل دیده می شود.

***عواقب آسیب نخاعی 

بیشتر افراد مبتلا به آسیب نخاعی دردهای مزمنی را تجربه می کنند و حدود 20 تا 30 درصد آنها علایم بالینی افسردگی را نشان می دهند.

همچنین افراد مبتلا به آسیب نخاعی در معرض خطر ابتلا به بیماری های دوم نیز قرار دارند که می توانند فلج کننده و یا کشنده باشد مانند ترومبوز ورید، عفونت های دستگاه ادراری، زخم های فشاری و عوارض تنفسی.

از سوی دیگر نرخ مشارکت افراد مبتلا به آسیب نخاعی در مدارس و در امور اقتصادی پایین است.

به طوری که کودکان مبتلا به آسیب نخاعی احتمال کمتری دارد که به مدرسه بروند و یا اگر هم به مدرسه بروند احتمال کمتری دارد که به مدرسه رفتن خود ادامه دهند.

همچنین بزرگسالان مبتلا به آسیب نخاعی با موانع مشابهی برای مشارکت در امور اجتماعی اقتصادی روبرو هستند به طوری که میزان بیکاری این افراد در سراسر جهان بیش از 60 درصد است.

آسیب های نخاعی هزینه های قابل توجه فردی و اجتماعی برای افراد به همراه دارد.با این وجود بسیاری از عواقب مرتبط با آسیب نخاعی ناشی از خود این بیماری نیست بلکه ناشی از مراقبت های نامناسب پزشکی و خدمات توانبخشی و ناشی از موانعی در محیط های اجتماعی و سیاسی است که مانع مشارکت افراد مبتلا به آسیب نخاعی درجوامع می شود.

دکتر ˈاتین کروگˈ مدیر بخش پیشگیری از خشونت و جراحت سازمان بهداشت جهانی در این مورد گفت : آسیب نخاعی یک موضوع پیچیده پزشکی و یک بیماری مختل کننده زندگی است.

***اقدامات ضروری بهداشتی 

اقدامات ضروری برای بهبود بقای زندگی، سلامت و مشارکت افراد مبتلا به آسیب نخاعی عبارتند از:

-مدیریت به موقع و مناسب قبل از رسیدن به بیمارستان که شامل تشخیص سریع احتمال آسیب نخاعی، ارزیابی سریع و شروع مدیریت آسیب است.

- مراقبت های حاد و متناسب با سطح و شدت آسیب دیدگی

- دسترسی به مراقبت های بهداشتی و آموزش بهداشت 

-دسترسی به توانبخشی ماهر و خدمات بهداشت روان برای به حداکثر رساندن عملکرد ، استقلال و به طور کلی رفاه فرد معلول 

- دسترسی به وسایل کمکی مناسب که می تواند مردم را قادر به انجام فعالیت های روزمره ، کاهش محدودیت های عملکردی و وابستگی کند

- افزایش دانش تخصصی و مهارت های ارایه دهندگان مراقبت های پزشکی و خدمات توانبخشی

از این رو باید فعالیت های زیادی برای تضمین حق آموزش و پرورش و مشارکت افراد مبتلا به آسیب نخاعی در جوامع انجام شود که از جمله این فعالیت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- تسهیل دسترسی به مدارس ، محل کار ، بیمارستان ها و مراکز حمل و نقل و آموزش فراگیر 

- از بین بردن تبعیض در اشتغال و محیط های آموزشی 

- فراهم کردن امکان استخدام معلولان در سازمان ها ونهادها

سه شنبه 12/9/1392 - 20:6
آموزش و تحقيقات

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان سیریک گفت: زنان و دختران به دلائل زیستی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بیش از مردان در معرض خطر ابتلا و آسیب ناشی از ایدز هستند.

خبرگزاری فارس: بانوان بیش از مردان در معرض خطر ابتلا به ایدز قرار دارند

به گزارش خبرگزاری فارس از بندر سیریک واقع در شرق مرکز هرمزگان، احسان علیزاده پیش از ظهر امروز در همایش ایدز در جمع دانش‌آموزان و معلمان دهستان بیابان روستای گونمردی این شهرستان افزود: اهمیت بیماری، راه‌های انتقال، راه‌های پیشگیری، دلائل اهمیت توجه به بیماری ایدز و راهکارهای لازم و نقش آموزش در پیشگیری از بروز بیماری، از جمله موضوعاتی است که توسط کارشناس مسئول مبارزه با بیماری‌ها و کارشناس مسئول آموزش سلامت شهرستان به آن پرداخته شد.

وی بیان کرد: افزایش سطح آگاهی اقشار مختلف جامعه در قالب برگزاری جلسات و کارگاه‌های آموزشی، برگزاری جلسات پرسش و پاسخ با حضور متخصصان، اطلاع رسانی عمومی از طریق نشریات محلی و نصب بنرهای آموزشی در نقاط مختلف شهر از جمله اقداماتی است که در دستور کار واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت شهرستان سیریک قرار گرفته است.

علیزاده اضافه کرد: بیماری اچ آی وی در مایعات داخلی و مترشحه بدن انسان مبتلا به جز عرق و تا حدودی بزاق وجود دارد اما فقط از راه آمیزش جنسی، تبادل خون یا فرآورده‌های آن و از مادر مبتلا، به جنین قابل سرایت از فردی به فرد دیگر است.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان سیریک تصریح کرد: زنان و دختران به دلائل زیستی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بیش از مردان در معرض خطر ابتلا و آسیب ناشی از ایدز هستند.

بخشدار مرکزی سیریک نیز گفت: با توجه به اینکه آشنایی و آگاه‌سازی دانش آموزان درخصوص مقابله با آسیب‌های اجتماعی از اهمیت زیادی برخوردار است.

محسن حاجی‌پور اضافه کرد: با تقویت عزت نفس و مهارت‌های زندگی در نسل جوان و  پرهیز از مصرف مواد روان گردان، الکل و اجتناب از رفتارهای غیر اخلاقی و غیر بهداشتی، سلامت جامعه اسلامی خود را در برابر بیماری ایدز محافظت کنیم.

این مسئول یکی دیگر از راه‌های مقابله و حفاظت از بیماری ایدز را خویشتن‌داری در زمان تجرد، وفاداری به همسر، پرهیز از مصرف مواد مخدر یا محرک و عدم استفاده چند باره از وسایل تیز و برنده مثل تیغ اصلاح، سوزن خالکوبی و وسایل تزریقی به صورت مشترک دانست.

حاجی‌پور خاطرنشان کرد: دسترسی به آموزش، مراقبت و درمان ایدز حق هر انسانی است و با مشارکت در اطلاع‌رسانی و گسترش خدمات پیشگیری و درمان می‌توان همه مردم را از این بیماری مطلع و آگاه ساخت و جامعه را در مقابله این بیماری مصون نگه داشت.

بمناسبت هفته مبارزه با ایدز همایش شناخت و پیشگیری از بیماری ایدز (HIV) با شرکت 500 نفر از دانش‌آموزان منطقه بیابان در دبیرستان شهید صیاد شیرازی گونمردی شهرستان سیریک برگزار شد.

سه شنبه 12/9/1392 - 20:4
اطلاعات دارویی و پزشکی

معاون بهداشتی علوم پزشکی استان همدان گفت: وجود فوق تخصص در کلینیک‌های مشاوره رفتاری بیماری ایدز مهم است.

خبرگزاری فارس: کلینیک‌های مشاوره رفتاری ایدز نیازمند فوق تخصص هستند

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، حسین عرفانی پیش از ظهر امروز در همایش روز جهانی ایدز اظهار داشت: ایدز بیماری عفونی و واگیردار است که از راه انتقال ویروس اچ‌آی‌وی به تدریج قدرت دفاعی بدن ضعیف شده و فرد به انواع عفونت‌ها و سرطان‌ها مبتلا و در نهایت منجر به مرگ می‌شود.

وی از ابتلای 35 میلیون نفر آلوده به ویروس اچ‌آی‌وی در جهان خبر داد و افزود: 40 میلیون نفر در اثر بیماری ایدز در جهان تا به امروز جان باخته‌اند.

معاون بهداشتی علوم پزشکی استان همدان با اشاره به شیوع بیماری ایدز در جهان و به خصوص در ایران خاطرنشان کرد: شیوع بیماری زنگ خطری است که می‌تواند شالوده و ارکان اجتماعی جامعه را تهدید کند و باید در راستای مقابله با این بیماری تلاش قابل توجهی کرد.

وی مهم‌ترین راه‌های انتقال بیماری ایدز را تزریق  فرآورده‌های خونی، ارتباط جنسی نامشروع و از مادر به کودک دانست و گفت: در ایران طی دهه 60 با تزریق خون آلوده انتقال بیماری از طریق فرآورده‌های خونی، بسیار بوده است که با کنترل انتقال خون این کنترل نزدیک به 100 درصد رسیده است.

عرفانی با اشاره به این که ایدز به عنوان یک بیماری رفتاری در نظر گرفته می‌شود، تصریح کرد: رفتارهای پر خطر افراد عامل شیوع بیماری ایدز است و متأسفانه پنهانکاری در این امر بسیار زیاد است.

وی توجه به آموزه‌های دینی را در رفع بسیاری از مشکلات اجتماعی مؤثر دانست و خاطرنشان کرد: معروفی که می‌تواند امروز مورد توجه باشد توجه به زندگی سالم است.

معاون بهداشتی علوم پزشکی استان همدان ریشه افراط و تفریط را جهل و نادانی دانست و افزود: با آگاهی و مشاوره به بیماران ایدزی می‌توان از ابتلای دیگران به این بیماری جلوگیری کرد.

وی با اشاره به هدف سازمان جهانی بهداشت در مبارزه با بیماری ایدز گفت: افق سازمان جهانی بهداشت تا سال 2015 به صفر رساندن ابتلا، علت مرگ اچ‌آی‌وی و مهم‌تر از دو مورد قبل، از بین بردن انگ و تبعیض است.

عرفانی مشاوره و آزمایش همه افراد را در راستای حمایت و کمک به افراد آلوده مؤثر دانست و اضافه کرد: با ابتلا یک فرد همه افراد مبتلا نخواهند شد و شیوع  اپیدمی در گروه‌های پرخطر امکان بروز بیشتر این بیماری را به همراه خواهد داشت.

وی از ابتلای 125 نفر با رفتار تزریقی یک نفر آلوده به ویروس اچ‌آی‌وی خبر داد و افزود: وضعیت فعلی اچ‌آی‌وی شکننده و آسیب‌پذیر است و به زیر پنج درصد رساندن این بیماری هدف خواهد بود.

معاون بهداشتی علوم پزشکی استان همدان شیوع بیماری ایدز از طریق ارتباط جنسی نامشروع در کشور را در دهه 80 دانست و گفت: شیوع انتقال بیماری ایدز از راه ارتباط جنسی نامشروع در جهان، از سال 2000 بوده است.

وی از ابتلای پنج درصدی مردان به بیماری ایدز تا سال 2030 خبر داد و افزود: با بی‌توجهی به اقدامات لازم در پیشگیری از بیماری، ایدز در زنان نیز به دو درصد خواهد رسید.

عرفانی کشف داروهای ایدز را در درمان بیماری ایدز مؤثر دانست و تصریح کرد: با تلاش‌های صورت گرفته قریب به 15 میلیون نفر از طریق لنفوسیت درمان شده‌اند.    

وی با اشاره به این که ایدز مهلک و کشنده نیست، خاطرنشان کرد: بیماری ایدز پایان زندگی نیست و افق 20 ساله را می‌توان برای بیمار ترسیم کرد.

معاون بهداشتی علوم پزشکی استان همدان توجه به شیوع بیماری ایدز در خاورمیانه را مهم دانست و گفت: بسیاری از معضلات اجتماعی از جمله اعتیاد و گرایش به سمت رفتارهای خارج از عرف و پر خطر از طریق ترویج آن در ماهواره و فضای مجازی از سوی جوانان و نوجوانان آنها را در معرض ابتلا به این بیماری کرده است.

وی در پایان وجود کلینیک‌های مشاوره رفتاری در راستای مبارزه با بیماری ایدز را مؤثر دانست و افزود: وجود فوق تخصص در مشاوره رفتاری نیز نیاز جدی خواهد بود.

سه شنبه 12/9/1392 - 20:3
اطلاعات دارویی و پزشکی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: عدم توجه به راه‌های انتقال و پیشگیری‌ ایدز تمام افراد را تهدید می‌کند.

خبرگزاری فارس: عدم پیشگیری‌ ایدز تمام افراد را تهدید می‌کند

علی اسماعیلی‌ندیمی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رفسنجان با اشاره به اینکه در کشور افراد زیادی مبتلا به بیماری ایدز هستند، اظهار داشت: مهمترین راه انتقال این موارد اعتیاد تزریقی و تماس جنسی است که تعداد زیادی هم در این راستا جان خود را از دست داده‌اند.

وی با اشاره به اینکه شعار امسال سازمان ملل برای روز جهانی ایدز‌ «با مشاوره و آزمایش ایدز‌ بیشتر بدانیم، بهتر زندگی کنیم» است، عنوان کرد: ایدز بیماری است که توسط یک ویروس به نام ویروس نقص سیستم ایمنی انسانی «اچ آی وی» منتقل می‌شود، این ویروس به سیستم دفاعی بدن انسان «گلبول‌های سفید‌» حمله کرده و موجب می‌شود که بدن نتواند به طور مؤثر در برابر عفونت‌ها مقابله کند‌.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان خاطر نشان کرد: ویروس در مایعات بدن مانند خون زندگی می‌کند‌، این ویروس به تدریج قدرت دفاعی بدن را کم می‌کند به طوری که فرد طی سال‌ها به انواع عفونت‌ها ‌‌مبتلا می‌شود.

وی افزود: به طور مسلم افرادی که به این ویروس آلوده می‌شوند‌، سرانجام دچار بیماری ایدز می‌شوند، اما اینکه چه مدت طول می‌کشد تا فرد آلوده‌ به بیماری مبتلا شوند‌ در افراد مختلف متفاوت و بطور متوسط 10 سال زمان می‌برد.

اسماعیلی‌ندیمی در مورد راه‌های انتقال این بیماری بیان داشت: یکی از مهمترین راه‌های انتقال این بیماری‌ استفاده از وسایل تزریقی آلوده مانند سرنگ مشترک به ویژه در معتادان تزریقی‌، خالکوبی، تاتو و ... است، تماس جنسی با فرد آلوده و‌ انتقال از مادر آلوده به جنین یا نوزاد ‌نیز از راه‌های انتقال این بیماری هستند.

وی با بیان اینکه خانواده، دوستان، همکاران و نزدیکان این بیماران باید سوءتفاهم‌های ذهنی خود را درباره ایدز از بین ببرند، گفت: آنها باید شرایط زندگی خوب و مطلوبی برای خود و بیمارشان فراهم کنند.

اسماعیلی‌ندیمی عنوان کرد: این دسته افراد باید با مشاوره‌های مختلف و مطالعه، متوجه راه‌های انتقال ایدز بشوند و بدانند که این بیماری به هیچ ‌وجه با دست دادن، نشستن روی صندلی مشترک، دست زدن به لباس یا دستگیره در اتاق، استفاده از ظرف مشترک، بوسیدن، گرفتن خودکار، شنا کردن در استخر عمومی و ... به فرد سالم منتقل نمی‌شود.

وی خاطر نشان کرد: اگر نگاه خانواده و اجتماع به فرد مبتلا‌ بدون سوء برداشت و منصفانه باشد، این بیماران می‌توانند ارتباط اجتماعی سالم و بی‌خطری با اطرافیانشان داشته باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تاکید کرد: آن چه ما را در معرض خطر قرار می‌دهد، رفتارهای پر خطر ما است، نه زندگی در کنار افراد آلوده لذا در صورت عدم توجه به راه‌های انتقال و پیشگیری از بیماری‌ ایدز تمام افراد را تهدید می‌کند.

وی ادامه داد: مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری رفسنجان در خیابان امام مرکز بهداشت شماره یک شهری واقع شده است و شهروندان می‌توانند همه روزه به جز ایام تعطیل از ساعت 8 الی 12 صبح با شماره تلفن 8229232 تماس گرفته و سئوالات خود را در مورد ایدز و هپاتیت‌ با کارشناسان این مرکز در میان بگذارند.

سه شنبه 12/9/1392 - 20:2
آموزش و تحقيقات

عضو هیئت مدیره انجمن ارتودنتیست‌های ایران گفت: ارتودنسی فقط مرتب کردن دندان‌ها نیست و تغییر در دندان‌های دو فک، بهبود نمای قسمت پایینی صورت، تصحیح موقعیت لب‌ها و بهبود زیبایی صورت از کارکردهای ارتودنسی است.

خبرگزاری فارس: ارتودنسی به زیبایی صورت کمک می‌کند

نوید ناصری در گفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: ارتودنسی به طور خلاصه، به معنای ردیف کردن دندان‌هاست.

عضو هیئت مدیره انجمن ارتودنتیست‌های ایران گفت: در یک درمان کامل و دقیق ارتودنسی که توسط یک متخصص ارتودنسی (ارتودنتیست) انجام می‌شود علاوه بر تغییرات دندانی، به تغییر موقعیت استخوان‌ها و هماهنگ کردن اجزاء صورت و کسب زیبایی بیشتر نیز توجه می‌شود.

عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی کشور، گفت: درمان ارتودنسی فقط به جهت مرتب کردن دندان‌ها نیست و این درمان، توانایی ایجاد تغییرات مثبت و زیادی در روابط دندان‌های دو فک، بهبود نمای قسمت پایینی صورت، تصحیح موقعیت لب‌ها و بهبود زیبایی صورت را دارند.

فلوشیپ لیزر درمانی در دندانپزشکی ادامه داد: این درمانها عمدتاً طولانی مدت و یکی- دو ساله بوده که در جلسه‌های متعددی با فاصله زمانی 4-3 هفته انجام می‌شود.

عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی کشور به سه هدف عمده درمانی در درمان‌های رایج ارتودنسی، اشاره داشت و افزود: تغییر موقعیت دندان‌ها برای ردیف شدن و هماهنگی آنها یکی از اهداف ارتودنسی است؛ این درمان ارتباطی با سن نداشته و در هر سنی به‌شرط وجود سلامت لثه قابل انجام است.

متخصص ارتودنسی و ارتوپدی فک و صورت ادامه داد: درمان‌هایی نیز وجود دارند که با هدف تغییر موقعیت استخوان فک، برای کودکانی که ناهماهنگی فکی و اسکلتی دارند در طی رشد انجام می‌شود.

ناصری گفت: این درمان‌ها به درمان‌های فانکشنال یا ارتوپدیک معروف بوده که با اعمال نیرو به سیستم اسکلتی فک‌ها انجام می‌شود؛ بدیهی است این نوع درمان فقط تا هنگام رشد فعال استخوانی - قبل از بلوغ- قابل انجام است.

 عضو هیئت مدیره انجمن ارتودنتیست‌های ایران ادامه داد: در افراد بزرگسالی که مشکل اسکلتی در صورت و فک‌ها دارند درمان‌های ارتودنسی به منظور آماده سازی وضعیت دندان‌ها برای درمان‌های جراحی فک و صورت انجام می‌شود و پس از انجام جراحی فک و کسب بهبودی، درمان ارتودنسی برای کسب نتایج دقیق درمانی  انجام می‌شود.

ناصری توضیح داد: بخش دیگری از درمان‌ها، درمان‌های ارتودنسی پیشگیری است که به منظور برطرف کردن یا کاهش مشکلات دندانی، زیر نظر متخصصان ارتودنسی انجام می‌شود.

فلوشیپ لیزر درمانی در دندانپزشکی ادامه داد: در کودکان در سنین رشد با درمان‌هایی نظیر تراش دندان یا کشیدن انتخابی دندان‌های شیری یا دائمی یا استفاده از دستگاه‌های فضا نگهدار و ... شرایط لازم برای رویش صحیح دندان‌های دائمی در حال رویش فراهم می‌شود.

ناصری ادامه داد: قطعاً کسب نتایج خوب درمانی و بهبود زیبایی صورت و کارایی بهتر دندان‌ها در جویدن و حل مشکلات پیش‌بینی نشده در حین درمان و...  در صلاحیت یک متخصص ارتودنسی است.

سه شنبه 12/9/1392 - 20:1
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته