• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1568
تعداد نظرات : 388
زمان آخرین مطلب : 3781روز قبل
آموزش و تحقيقات

محققان دانشگاه استنفورد نظریه جدیدی ارائه داده‌اند که نشان می‌دهد شکل‌گیری هسته زمین یک فرآیند طولانی و بسیار پیچیده بوده است.

124-15.JPG

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، درک نحوه شکل‌گیری هسته زمین یکی از چالشهای پیش روی دانشمندان محسوب می‌شود.

 

محققان دانشگاه استنفورد در مطالعات خود دریافته‌اند هسته زمین در فرآیندی موسوم به نفوذ (Percolation) شکل گرفته که شامل حرکت جریان آهن مذاب از بین لایه‌های سیلیکات جامد تا عمق 1000 کیلومتری و شکل دادن یک هسته فلزی است.

 

این نظریه در مقاطعی مطرح شده بود، اما محققان وقوع آن را غیرممکن توصیف می‌کردند؛ با این حال محققان به شواهد بیشتری در خصوص شکل‌گیری هسته زمین طی این فرآیند طولانی و بسیار پیچیده دست یافته‌اند.

 

در این مطالعه از روش تصویربرداری اشعه ایکس برای مشاهده حرکت جریان آهن مذاب از طریق سنگ های سیلیکاتی تحت فشار استفاده شد.

 

پروفسور «وندی مائو» سرپرست تیم تحقیقاتی دانشگاه استنفورد تأکید کرد: این مطالعه سرنخهای جدیدی در خصوص شکل‌گیری و ساخت هسته زمین ارائه کرده که نشان می‌دهد هسته زمین تنها در یک مرحله شکل نگرفته و فرآیند شکل‌گیری آن طولانی و پیچیده بوده است.

 

به گفته مائو، زمین متشکل از هسته و جبه با ساختار متفاوتی است که با کمک فناوری‌های پیشرفته می‌توان مکانیسم‌های متفاوت عملکردی آنها را بررسی کرد.

 

با کمک تصاویر اشعه ایکس، سنگهای تحت فشار در دمای بالا در بین بلورهای الماس بررسی شدند که نشان می‌دهد با افزایش فشار در جبه، آهن مذاب شروع به نفوذ به داخل سنگهای سیلیکاتی می‌کند.

 

این بدان معناست که آهن مذاب از طریق جبه جامد در فرآیند نفوذ به داخل هسته راه یافته و یک هسته فلزی را به مرور زمان شکل داده است.

 

نتایج این مطالعه در مجله Nature Geosciences منتشر شده است.

شنبه 16/9/1392 - 13:27
اطلاعات دارویی و پزشکی

یک جراح و متخصص گوش، گلو و بینی گفت: پس از انجام تحقیقات بالینی متعدد و پیگیری بیماران مبتلا به سینوزیت مزمن بر اساس درمان طولانی مدت دارویی، الگوی درمانی جدید مبتلایان به سینوزیت مزمن ارایه شد.

sinozit.jpg

دکتر خشایار احمدی در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، به عنوان سرپرست این تیم تحقیقاتی با اعلام این خبر گفت: بیماران مبتلا به سینوزیت مزمن بر اساس تعریف بالینی به افرادی اطلاق می‌شود که به رغم درمان‌های دارویی، پس از گذشت 8 تا 12 هفته، علایم سینوزیت در آنها پایدار می ماند.

 

وی در خصوص بارزترین علایم این بیماری ناتوان کننده گفت: گرفتگی طولانی مدت بینی، خروج ترشحات چرکی از بینی و یا پشت حلق، سردردهای فشاری و ناتوان کننده صورت، سرماخوردگی های مکرر و اختلالات بویایی از علایم مشخصه سینوزیت مزمن هستند.

 

این جراح و متخصص گوش، گلو و بینی افزود: در این طرح تحقیقاتی حدود 300 بیمار مبتلا به سینوزیت مزمن که با علایم بالینی و سی تی اسکن تشخیص داده شده بودند، مورد مطالعه قرار گرفته و با استفاده از درمان دارویی خوراکی خاص تحت درمان قرار گرفتند.

 

دکتر احمدی با بیان اینکه 82 درصد مبتلایان به سینوزیت مزمن با درمان‌های جدید به طور کامل بهبود یافتند، گفت: در بیماران مورد مطالعه نوع خاصی از آنتی بیوتیک و اسپری کورتنی بینی تجویز شد و بیماران 3 ماه متوالی درمان را ادامه دادند، پس از گذشت این مدت، علایم بیماری برطرف شد و طی 6 ماه پی گیری هیچگونه نشانه‌ای از عود بیماری وجود نداشت.

 

سرپرست این تیم تحقیقاتی در پایان تصریح کرد: با این مدالیته درمانی می توان بسیاری از مبتلایان به سینوزیت مزمن را به طور کامل درمان کرد که به احتمال زیاد، از انجام عمل جراحی پیشگیری می شود.

شنبه 16/9/1392 - 13:26
اطلاعات دارویی و پزشکی

یک متخصص طب فیزیکی توصیه کرد: به منظور پیشگیری از آرتروز گردن افراد باید هر 45 دقیقه یکبار وضعیت بدنی خود را تغییر دهند.

90-8.jpg

دکتر کامبیز خاموشیان در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، آرتروز گردن را یک بیماری شغلی عنوان کرد و اظهار داشت: نگه داشتن طولانی مدت گردن در یک وضعیت خاص و یا خم و راست کردن مکرر آن موجب می‌شود تا به مرور زمان آرتروز گردن در یک فرد ایجاد شود.

 

به گفته خاموشیان، این بیماری در افرادی که با کامپیوتر کار کرده و وضعیت صندلی و میز آنها مناسب نیست، شایع‌تر است.

 

وی با بیان اینکه بیماری آرتروز گردن از دوران میانسالی خود را نشان می‌دهد، یادآور شد: در زمینه این بیماری پیشگیری بیشتر از درمان جواب می دهد.

 

به گفته خاموشیان، برای پیشگیری از این بیماری باید سر و گردن و شانه به هنگام انجام کار در وضعیت مناسبی قرار گیرد و بعد از 45 دقیقه قرار گرفتن بدن در یک وضعیت ثابت، موقعیت بدنی فرد تغییر کند.

 

این متخصص طب فیزیکی نوع نشستن را عامل مهمی در پیشگیری از آرتروز گردن عنوان کرد و اظهار داشت: در نشستن باید زاویه کمر و سطح صندلی 90 درجه بوده و کمر، باسن و شانه‌ها چسبیده به صندلی باشد.

 

خاموشیان افزود: همچنین در حالت نشستن، گردن باید به طور کامل بر روی تنه سوار بوده و فرد از قوز زدن و یا خم کردن شانه به جلو خودداری کند.

 

وی همچنین ارتفاع میز را عامل مهمی دیگری در این زمینه عنوان کرد و ادامه داد: ارتفاع میز باید به گونه‌ای باشد که صندلی به طور کامل زیر آن قرار گرفته و فرد به طور کامل به تکیه گاه صندلی تکیه دهد.

 

وی افزود: در افرادی که با رایانه کار می کنند مانیتور باید روبروی صورت قرار گرفته و کی‌برد نیز بر روی سطح شیب‌دار 30 درجه‌ای قرار گیرد تا تسلط روی آن بیشتر شده و مانع قوز کردن فرد شود.

 

این متخصص طب فیزیکی شروع علائم آرتروز گردن را با بروز خستگی زودرس در ناحیه گردن و شانه در دوره‌های زمانی کوتاه مدت کار عنوان کرد و اظهار داشت: چنانچه فرد بعداز مدت زمان کوتاهی کار کردن دچار خستگی زودرس در گردن و شانه شود، این علائم را باید نشانه آغاز آرتروز گردن بداند.

 

وی افزود: در مرحله دوم و پیشروی بیماری، علاوه بر خستگی زودرس، محدودیت حرکت در گردن و شانه ایجاد می شود.

 

به گفته خاموشیان در مرحله اول بیماری که غضروف گردنی در حال سایش بوده با اصلاح وضعیت شغلی و نیز در مرحله دوم آن که درد در حال انتقال از غضروف به استخوان است با استفاده از ترکیبی از درمانهای فیزیکی و دارویی می توان این بیماری را کنترل و درمان کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: چنانچه درد شانه و گردن به استخوان برسد مرحله درد استخوانی بیماریست که در این مرحله تنها می توان اقدامات کنترل و کاهش درد را انجام داد.

 

به گفته خاموشیان در درمان این بیماری اصلاح وضعیت شغلی و کاری در اولویت قرار داشته و در مرحله پیشرفته بیماری ترکیبی از درمانهای دارویی و فیزیکی نیز اضافه می شود.

 

به گفته این متخصص طب فیزیکی در مرحله سوم و پیشرفته بیماری نیز همین درمانها ادامه دارد، اما فرد باید به هنگام کار کردن به جای هر 45 دقیقه تا یک ساعت، هر نیم ساعت یکبار وضعیت بدنی خود را به هنگام کار کردن تغییر دهد.

 

خاموشیان انجام ورزشهای کششی گردن را در راستای پیشگیری از آرتروز گردن و نیز تقویت عضلات گردن بسیار موثر دانست و اظهار داشت: برای این کار بهتر است سر را به سمت راست خم کرده و سپس برگرداند و و به همین ترتیب آنها را به قسمت ها چپ، جلو و عقب خم کرد.

 

این متخصص طب فیزیکی انجام حرکات چرخشی گردن را زیان آور دانست و اظهار داشت: انجام چنین حرکاتی برای افراد سالم ممنوع است.

شنبه 16/9/1392 - 13:25
اطلاعات دارویی و پزشکی

پزشکان اتریشی در بررسی‌های جدید خود دریافتند داروی آرام‌بخش «مورفین» تاثیر درمانی نوعی داروی پرمصرف رقیق‌کننده خون را که برای بیماران با سابقه حمله قلبی تجویز می‌شود، کاهش می‌دهد.

131-13.JPG

به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر «دیپاک بات»، مدیر اجرایی برنامه‌های قلبی و عروقی در بیمارستان قلب بریگام در بوستون در این رابطه گفت: این یافته به ویژه در بخش اورژانس که پزشکان مجبور هستند برای کاهش درد در بیماران قلبی از آرام‌بخش مورفین استفاده کنند،‌ قابل ملاحظه است.

 

بات اظهار داشت: در صورتی که بیمار در ناحیه قلب درد شدیدی داشته باشد، مجبور هستیم تا از داروی مورفین که بیشترین کاربرد را در این شرایط دارد، استفاده کنیم اما از طرفی این بیماران به داروی رقیق‌کننده خون موسوم به «پلاویکس» نیز نیاز دارند و این تداخل دارویی می‌تواند برای بیمار خطرناک باشد.

 

در این مطالعه، پزشکان اتریشی روی 24 فرد سالم که از مقداری داروی پلاویکس و مورفین یا یک دارونما استفاده کرده بودند، متمرکز شدند.

 

به گزارش ایسنا به نقل از هلث‌دی‌نیوز، به گفته آنها، داروی مورفین توانایی داروی پلاویکس در رقیق ساختن خون بیمار را به طور متوسط تا دو ساعت به تاخیر می‌اندازد. همچنین آرام‌بخش مورفین در جذب پلاویکس تاخیر ایجاد می‌کند و حجم داروی موجود در خون را به نصف کاهش می‌دهد. علاوه بر این، اثرگذاری این دارو را در از بین بردن لخته‌های خونی دچار اختلال می‌کند.

شنبه 16/9/1392 - 13:24
آموزش و تحقيقات

پزشکان آمریکایی در بررسی‌های جدید خود اظهار داشتند: در حالی که برخی از باکتری‌های گوارشی به پیشگیری از بیماری‌های روده‌ای کمک می‌کنند برخی دیگر از آنها می‌توانند برای دستگاه هاضمه مضر باشند.

96-7.JPG

به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این بررسی محققان به آزمایش روی DNA نمونه مدفوع 47 بیمار مبتلا به سرطان روده و 94 فرد سالم پرداختند تا سطح تنوع باکتری‌های روده‌شان تعیین شود.

 

«جی‌یانگ آن» از دانشکده پزشکی دانشگاه نیویورک بر اساس یافته‌ها اظهار داشت: کاهش تنوع باکتری‌های روده با ابتلا به سرطان روده مرتبط است. بیماران مبتلا به سرطان روده سطح پایین‌تری از باکتری‌هایی را دارند که فیبرهای خوراکی را به بوتیرات تبدیل می‌کنند. این اسیدهای چرب ممکن است از التهاب و تبدیل شدن سلول‌های روده به سلول‌های سرطانی پیشگیری کنند و کمبود آنها در بروز سرطان روده نقش دارد.

شنبه 16/9/1392 - 13:23
اطلاعات دارویی و پزشکی

عضو هیات علمی دپارتمان ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: در عصر جدید واکسیناسیون یا ایمونوتراپی براساس نوع آلرژن شناسایی شده حرف اول را می زند و موفقیتهای زیادی در این زمینه پیدا کرده است.

45051845.JPG

دکتر محمدرضا بنیادی در حاشیه برگزاری سمینار دو روزه شایعترین آلرژن‌های استان و شمال غرب در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، با تفکیک حساسیت به حساسیتهای تنفسی، پوستی و گوارشی گفت: رینیت آلرژیک (حساسیت تنفسی) عمدتا از نوع واکنش‌های ازدیاد حساسیت نوع یک است و مهمترین شکایات در آن عبارتند از احتقان متناوب بینی، آبریزش چشم و بینی، خارش بینی و عطسه است.

 

وی یادآور شد: اگر آلرژی یا حساسیت به درستی تشخیص و درمان نشود، در بسیاری از موارد منجر به بیماری‌های دیگری نظیر میگرن، سینوزیت مزمن، اوتیت مزمن، کاهش شنوایی، پولیپ و به خصوص آسم می‌شود.

 

دکتر بنیادی با بیان اینکه آلرژی تنفسی یکی از بزرگترین مشکلات بهداشتی و سلامتی است، گفت: اگر به تشخیص و درمان آن توجه نشود، می‌تواند باعث کاهش چشمگیر کیفیت زندگی، کیفیت خواب و فعالیت تولیدکنندگی افراد و همچنین غیبت از مدرسه و محل کار شود.

 

وی در تشریح هزینه‌های اقتصادی ناشی از حساسیت تنفسی در جامعه با اشاره به مطالعه انجام گرفته در این زمینه در ایالات متحده گفت: در این مطالعه هزینه‌های ناشی از حساسیت تنفسی در حدود 2.5 بیلیون دلار برآورد شده است.

 

عضو هیات علمی دپارتمان ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به نتیجه مطالعه دیگری در سال 1997 گفت: ابتلا به آلرژی در مجموع باعث از دست رفتن بیش از یک میلیون و ششصد هزار روز کاری و مدرسه‌ای و نیز کاهش در حدود چهار میلیون روز بازده کاری شده است.

 

دکتر بنیادی در خصوص حساسیت‌های پوستی و اتوپیک آلرژی نیز گفت: این حساسیت جزء بیماریهای التهابی و مزمن پوست است که خود را بصورت بثورات اگزمایی پاپولووزیکولر و توام با خارش است.

 

وی ادامه داد: نتیجه این بیماری پوستی خشک و آسیب پذیر در مقابل عوامل مختلف از جمله باکتری ها و قارچ ها است.

 

دکتر بنیادی ادامه داد: این بیماران به دلیل اگزمای شدید و خارش شدید عمدتا از کار و زندگی افتاده، بازده کار اجتماعی پایین داشته و مشکلات روحی و روانی و اجتماعی و خانوادگی پیدا می کنند.

 

عضو هیات علمی دپارتمان ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص شایعترین آلرژن‌های استان و شمالغرب کشور نیز گفت: این آلرژن‌ها به ترتیب مربوط به گندم زار، چمن دم گربه‌ای، مایت خانگی، قارچ‌های مختلف، گربه، کلادوسپوریوم، اسب، درخت خیابانی، سیب زمینی، سگ، سفیده تخم مرغ و شیر گاو است.

 

به گزارش ایسنا، این سمینار دو روزه با هدف ارتقای سطح آگاهی و تبحر رشته‌های مرتبط با پزشکی و به روز شدن اطلاعات تخصصی آنها و آگاهی از آخرین روش‌های تشخیص و درمان حساسیت تنفسی، پوستی و گوارشی است.

شنبه 16/9/1392 - 13:22
اطلاعات دارویی و پزشکی

یک عضو کمیته کشوری تغذیه با شیرمادر توصیه‌هایی درباره تغذیه نوزاد به مادران جوان ارائه کرد و گفت: گریه کردن نوزاد موقع گرسنگی بهترین علامت برای زمان شیر دادن به اوست، اما بعضی نوزادان هم هستند که به جای گریه کردن از علائم دیگری استفاده می‌کنند. کارهایی مانند مکیدن انگشت، بردن دست به دهان یا ایجاد صدای مکیدن، می‌تواند از علائم گرسنگی نوزاد باشد.

7-24.jpeg

دکتر خلیل فریور در گفت‌وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: تفاوتی نمی‌کند که نوزاد شما از شیر مادر استفاده می‌کند یا شیر خشک؛ در هر دو صورت شما باید روزانه چند بار به او غذا بدهید. توصیه می‌شود که شیر دادن به نوزاد فقط به درخواست او انجام شود.

 

وی با بیان اینکه یک نوزاد به طور معمول هر دو تا سه ساعت یک بار به شیر احتیاج دارد، اظهار کرد: اگر به نوزاد شیر مادر می‌دهید، اجازه دهید هر بار تغذیه از سینه مادر، ‌10 تا 15 دقیقه طول بکشد. البته در صورت استفاده از شیر خشک، باید در هر وعده 60 تا 90 میلی لیتر(شیر خشک و آب جوشیده) تهیه کنید.

 

این عضو کمیته کشوری تغذیه با شیرمادر ادامه داد: برای اطمینان از تغذیه مناسب بعضی از نوزادان را باید هر چند ساعت بیدار کرد، اما اگر این مسئله در مورد نوزاد شما زیاد اتفاق می‌افتد یا او علاقه زیادی به غذا خوردن یا مکیدن ندارد، با پزشک تماس بگیرید.

 

فریور در پاسخ به اینکه تشخیص اینکه کودک به اندازه کافی شیر می‌خورد یا نه چگونه است؟ اظهار کرد: کمی سخت‌تر از تغذیه با شیرخشک است. این نوزادان اگر در روز شش بار خود را خیس می‌کنند، چند نوبت مدفوع دفع می‌کنند، راحت می‌خوابند و به طور طبیعی وزن می‌گیرند، به این معنی است که تغذیه مناسبی دارند.

 

این متخصص کودکان به فواید تغذیه با شیر مادر نیز اشاره کرد و گفت: شیر مادر دارای فاکتورهای متعدد ضد‌عفونت و سلول‌های ایمنی است، بنابراین میزان ابتلا به اسهال در کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، کمتر بوده و مقاومت آنان در مقابل عفونت‌های تنفسی، گوارشی و مجاری ادرار بیشتر است.

 

وی افزود: همچنین شیر مادر بسیار کمتر آلرژی و حساسیت ایجاد می کند و خوردن شیر مادر و مکیدن سینه در رشد فک و دندان کودکان مؤثر است. شیر مادر نسبت به شیر مصنوعی از هضم آسان‌تری برخوردار است.

 

به گفته این عضو کمیته کشوری تغذیه با شیرمادر احتمال بروز بیماری‌هایی چون دیابت، ام اس، فشارخون بالا و پوکی استخوان در سال‌های بعدی در نوزادانی که با شیر مادر تغذیه شده‌اند، کمتر است. از دیگر سو؛ بالا آوردن شیر، اختلال ادراری، اگزمای پوستی و التهابات گوش میانی در شیرخواران تغذیه شده با شیر مادر شیوع کمتری دارد. همچنین شیرمادر علاوه بر تقویت رابطه عاطفی میان مادر و کودک، موجب تأمین نیازهای احساسی و هیجانی کودک شده و موجب افزایش ضریب هوشی کودکان می‌شود.

شنبه 16/9/1392 - 13:21
آموزش و تحقيقات

جام جم آنلاین: فضاهای سبز، اعم از بوته‌ای یا درختی، حداقل غلظت دو نوع از نگران‌کننده‌ترین آلاینده‌های شهری یعنی دی اکسیدنیتروژن و ذرات جامد معلق را تا حدود هشت برابر بیش از آنچه در گذشته تخمین‌زده شده بود، کاهش می‌دهند.

تحقیقات جدید دانشمندان ثابت کرده است زمستان های گرم در عمل باعث طولانی ترشدن مدت زمان خواب درختان می شود. در مناطق معتدل، پوشش های گیاهی اغلب پیرو تغییرات فصلی است و پس از طی یک وقفه زمستانی بار دیگر در بهار رشد گیاهان از سر گرفته می شود. تحقیقات جدید، یافته های تازه ای را در این زمینه ارائه کرده است. از جمله این که هر چه زمستان سردتر باشد، گیاهان بومی در بهار رشد خود را سریع تر آغاز می کنند و برعکس.

با توجه به این که روند تغییرات اقلیمی به احتمال زیاد به گرم تر شدن فصول سرد خواهد انجامید، محققان باور دارند مرحله نمو بهاره برای درختان جنگلی شاخص نیز با گذر زمان بیشتر به تعویق خواهد افتاد و این می تواند مزیتی بالقوه برای بوته ها و درختان مهاجمی باشد که معمولا رشد آنها ارتباطی به سرما ندارد.

این نتایج غافلگیرکننده که حاصل تحقیقات چندساله پژوهشگران دانشگاه فنی مونیخ روی 36 گونه درختی و بوته مختلف است، حتی خود محققان را نیز بشدت شگفت زده کرده است. جولیا لائوب، سرپرست این تیم تحقیقاتی می گوید: برخلاف انتظارات افزایش طول روز در بهار نقش چندانی در زمان شکوفایی مجدد درختان ایفا نمی کند.

در اصل این درازای خواب زمستانی است که زمان بیدار شدن درختان را در بهار تعیین می کند. البته این مساله صرفا در مورد درختان بومی از جمله راش و بلوط مصداق دارد. چرا که این درختان برای آن که خود را در برابر یخ زدگی بهاران دیر هنگام مناطق جنگلی مصون نگه دارند، به خواب زمستانی وابسته هستند، اما در مقابل، گونه های پیشرو نظیر بوته های فندقیان و حتی درختانی چون توس، رفتاری کاملاً متفاوت دارند. در این میان حتی واکنش گونه هایی نظیر اقاقیا و گردو که اغلب از مناطق اقلیمی گرم تر به کشورهای اروپایی برده شده اند نیز با رفتار گروه دوم همخوانی بیشتری دارد. پروفسور لائوب می گوید که درختان گروه دوم خودخواسته خطر شکوفایی زودتر در بهار را می پذیرند چرا که وابستگی آنها به طول دوره فصول سرد به نسبت خیلی کمتر است.

 

تاثیر درختان بر هوای شهری

دانشمندان دانشگاه ساوت همپتون سال 2011 میلادی تحقیقی روی درختان شهر لندن انجام دادند تا مشخص کنند چگونه فیلترشدن ذرات معلق هوا توسط درختان می تواند بر روند بهبود کیفیت هوا تاثیر داشته باشد. یافته های این تحقیق که در همان سال در مجله معروف «طراحی منظر و برنامه ریزی شهری» چاپ شد، نشان داد درختان ناحیه لندن بزرگ ـ یکی از مشهورترین نواحی و شهرستان های انگلستان ـ سالانه رقمی بین 850 تا 2000 تن ذرات جامد معلق با قطر کمتر از ده میکرون را از هوای شهر زدوده اند. یکی از پیشرفت های مهم در این تحقیق که به سرپرستی دکتر متیو تالیس انجام شده، متدولوژی یا روش تحقیقاتی آن است که حتی امکان پیش بینی میزان آلاینده های جامد معلق را در آینده تحت شرایط کاملا متفاوت اقلیمی و صد البته گرمایش جهانی فراهم می کند. این پژوهش توانسته به طور مشخص تاثیر درختان این ناحیه شهری را که بناست تا سال 2050 میلادی چند برابر شود، مشخص کند.

یافته ها نشان می دهد کاشت گونه های متعدد از جمله نمونه های همیشه سبز مثل کاج ها و بلوط در آلوده ترین قسمت های این محدوده تاثیر بسزایی در کاهش آلودگی ذرات جامد معلق بخصوص انواع با قطر کمتر از ده میکرون دارد. پروفسور گیل تیلور یکی دیگر از محققان این پروژه تشریح کرد که حضور درختان همیشه سبز بویژه آنهایی که سطح برگ بیشتری دارند، قطعا در تعدیل معادله آلودگی هوا نقش بسزایی دارند.

 

سلامت شهروندان در سایه درختان

سازمان جنگلبانی ایالات متحده آمریکا و موسسه تحقیقاتی دیوی برای بررسی تاثیر درختان شهری در کاهش غلظت ذرات معلق جامد کوچک تر از 5 / 2 میکرون، پژوهشی انجام دادند که نتایج آن نشان می دهد درختان و لکه های جنگلی شهری این کشور می توانند هر ساله در هر شهر به طور متوسط جان یک نفر را نجات دهند. آمارها در شهر نیویورک نیز افزایش چشمگیری داشته و به مرز نجات هشت نفر در سال رسیده است. نتایج این تحقیق که در مجله آلودگی زیست محیطی چاپ شده، روایتگر تاثیر حضور درختان در کاهش ذرات معلق کمتر از 5 / 2 میکرون در بیش از ده کلانشهر آمریکاست. در این میان یکی از جالب ترین آمارها به شهر آتلانتا تعلق دارد چرا که میزان کل ذرات معلق کوچک تر از 5 / 2 میکرون که توسط درختان این شهر مورد پایش قرار گرفته، تقریبا معادل 097 / 71 تن در سال است. با توجه به جمعیت حدود 775 / 443 نفری آتلانتا در سال 2012، درختان هر ساله به طور متوسط، جان یک نفر را در این شهر نجات داده اند.

 

چرا برف پای درختان زودتر آب می شود؟

درختان حرارت را به شکل تابش هایی با طول موج بلند از خود ساطع می کنند و همین مساله محوطه اطراف آنها را نسبت به فضاهای باز گرم تر می کند. افزایش درجه حرارت در نزدیکی درختان نه تنها ثابت می کند چرا برف زیر درختان زودتر آب می شود، بلکه حتی خبر خوبی برای کسانی است که در سرمای زمستان در جستجوی فضاهایی گرم تر هستند.  

مترجم: فرناز حیدری/کارشناس ارشد محیط زیست

منبع: ساینس دیلی

شنبه 16/9/1392 - 13:20
تاریخ

کریستیان بارنارد,پیوند قلب

 نخستین عمل پیوند قلب جهان انجام شد

46 سال پیش در روز 3 دسامبر سال 1967 میلادی دکتر کریستیان بارنارد نخستین عمل پیوند قلب تاریخ پزشکی جهان را در بیمارستان گروت شور شهر کیپ در آفریقای جنوبی انجام داد.

به گزارش جام جم آنلاین، مردم جهان لحظه به لحظه اخبار این عمل بی سابقه که در بیمارستان گروت شور شهر کیپ انجام شد را دنبال می کردند.

پس از این عمل پرفسور کریستیان بارنارد یک شبه به یک چهره مشهور جهانی تبدیل شد.

دکتر کریستیان بارنارد قلب یک زن جوان 25 ساله که در یک سانحه رانندگی کشته بود را به جای قلب از کار افتاده لوییس واشکانسکی 53 ساله پیوند زد.

هر چند واشکانسکی فقط 18 روز پس از پیوند زنده ماند و به دلیل ذات الریه درگذشت اما اهمیت این عمل در تاریخ پزشکی جهان بی سابقه بود.

اما به زودی و با پیشرفت علم پزشکی و دانش علمی و داروهای جدید که مانع پس زدن قلب پیوندی می شدند ، سایر بیمارانی که مورد عمل پیوند قلب قرار می گرفتند مدت بسیار بیشتری زنده می مانند.

یک آمریکایی توانست 21 سال با قلب پیوندی اش زنده بماند.

یک فرانسوی به نام امانوئل ویترا که در روز 28 نوامبر 1968 مورد پیوند قلب قرار گرفت ، پس از 20 سال درگذشت.

دکتر کریستیان بارنارد در روز 8 نوامبر سال 1922 میلادی در بوفور وست در جنوب غربی کشور آفریقای جنوبی متولد شده بود.

او حرفه پزشکی را در بیمارستان گروت شور شهر کیپ آغاز کرد.بارنارد مدرک فوق تخصص قلب را از دانشگاه مینه سوتا در شهر مینیاپولیس ایالات متحده کسب کرده بود.

بارنارد در سال 1983 میلادی به علت بیماری آرتروز ناگزیر شد از حرفه پزشکی دست بکشد. او در 2 سپتامبر سال 2001 میلادی در سن 78 سالگی در تفریحگاه ساحلی پافوس در قبرس درگذشت.

اکنون در اوایل دومین دهه هزاره سوم میلادی هر سال ده ها هزار عمل پیوند قلب در جهان انجام می شوند و بیماران سال های سال زنده می مانند.

جمعه 15/9/1392 - 11:12
تغذیه و تناسب اندام

رئیس مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم گفت: استفاده مکمل‌های غذایی بدون تجویز پزشک بدون عوارض نیست و اگر فرد کمبودی در بدن داشته باشد با تجویز پزشک می‌تواند از مکمل‌ها استفاده کند.

خبرگزاری فارس: مصرف خودسرانه مکمل‌های غذایی می‌تواند اثرات سوء داشته باشد

فریدون عزیزی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، پیرامون مکمل‌های موجود در بازار گفت: به طور کلی اگر کمبودی وجود داشته باشد باید از مکمل‌ها کمک گرفت.

رئیس مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم اظهار داشت: اگر افراد رژیم غذایی سالمی شامل میوه، سبزی، لبنیات و پروتئین به اندازه کافی داشته باشند، نیاز به مصرف مکمل نخواهند داشت.

عزیزی ادامه داد: مصرف مکمل در دوران کودکی باید با تجویز پزشک متخصص صورت پذیرد و به طریقه درست مصرف شود.

رئیس مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم تصریح کرد: اگر مکمل بدون تجویز پزشک مصرف شود، می‌تواند فرد را دچار عوارضی کند؛ همچنین مکمل‌هایی که به طور غیر رسمی و بدون تاییدیه وزارت بهداشت وارد بازار می‌شود، اگر مصرف شود، ممکن است برای فرد بجای آنکه مفید واقع شود ضرر به دنبال داشته باشد.

وی به افراد توصیه کرد: ‌از مصرف مکمل غذایی به صورت خودسرانه بپرهیزند و دقت داشته باشند که این مکمل‌ها در صورت نیاز بدن و با تجویز پزشک باید مصرف شود.

جمعه 15/9/1392 - 11:9
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته