• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 868
تعداد نظرات : 316
زمان آخرین مطلب : 3828روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

 چای داغ ننوشید!!

نوشیدن چای بسیار داغ بر اساس نتایج تازه ترین تحقیقات دانشمندان کشورمان خطر ابتلا به انواع سرطان‌های ناحیه حلق و حنجره را افزایش می‌دهد .

دانشمندان ابتلا به سرطان مری را به ویژه به استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی نسبت می‌دهند ولی مصرف نوشیدنی‌های داغ نیز به علت لطمه زدن به بافت گلو، یکی از عوامل خطرآفرین محسوب می‌شود.

به نوشته این نشریه گروهی از پژوهشگران ایرانی به منظور یافتن اطلاعات بیشتر، به استان گلستان ایران رفتند که یکی از بالاترین آمار ابتلا به سرطان‌های مری و حنجره را در جهان دارد. ساکنان استان گلستان به نوشیدن چای داغ عادت دارند. گفته می‌شود مردم گلستان در روز بیش از یک لیتر چای می‌نوشند ولی آمار استعمال سیگار در این منطقه کمتر است.

در این تحقیق گروهی از پژوهشگران مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارشی دردانشگاه علوم پزشکی تهران به سرپرستی دکتر رضا ملک زاده، 300 تن از افراد مبتلا به سرطان‌های گلو را در استان گلستان مورد بررسی قرار دادند و وضعیت آنها را با گروهی متشکل از570 تن از افراد سالم ساکن منطقه مقایسه کردند.

در این تحقیق مشخص شد احتمال ابتلا به سرطان‌های ناحیه گلو در افرادی که چای داغ با درجه حرارت بین 65 تا 69 درجه سانتیگراد مصرف می‌کنند، در مقایسه با افرادی که چای را ولرم یا به اصطلاح نیم گرم، با درجه حرارت 65 سانتیگراد به پایین مصرف می نوشند، تا دو برابر افزایش می‌یابد.

همچنین نوشیدن چای خیلی داغ با درجه حرارت دست کم 70 درجه سانتیگراد، در مقایسه با نوشیدن چای نیم گرم، خطر ابتلا به سرطان‌های گلو را تا هشت برابر افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه نشریه لانست ضمن چاپ نتایج مطالعه در ایران نوشت این تحقیقات، شواهد قبلی را دال بر اینکه نوشیدن مایعات داغ موجب تخریب مخاط پوششی گلو و در نتیجه ابتلا به سرطان می‌شود، تایید می‌کند با این همه جزئیات آن هنوز مشخص نشده است.

با این همه دانشمندان تاکید می‌کنند جایی برای نگرانی وجود ندارد زیرا بیشتر مردم عادت دارند چای را با درجه حرارت نیم گرم بنوشند. نتایج تحقیقات قبلی در انگلیس نشان داد میانگین دمایی که مردم این کشور ترجیح می‌دهند چای خود را بنوشند، بین 56 تا 60 درجه سانتیگراد است.
پژوهشگران توصیه می‌کنند افرادی که بشدت عادت به نوشیدن چای دارند، قبل از نوشیدن چای داغی که تازه در فنجان ریخته شده است، دست کم چهار دقیقه صبر کنند. نتایج مطالعات همچنین نشان می‌دهد بین حجم چایی که نوشیده می‌شود و خطر ابتلا به سرطان، رابطه‌ای وجود ندارد. در این بررسی همچنین خطر ناشی از مصرف قهوه داغ یا دیگر انواع نوشیدنی داغ، ارزیابی نشده است.

سه شنبه 16/9/1389 - 18:20
آشپزی و شیرینی پزی

طرز تهیه ماهی سوف یا سفید (کباب)

مواد لازم:
ماهی سرخو یا سفید متوسط=1 عدد
کره یا روغن زیتون=یکصد گرم
حلقه لیمو ترش و گوجه فرنگی=بمقدار زیاد برای تزئین
آبلیمو=1/2 فنجان
نمک و فلفل=بمقدار کافی

طرز تهیه:
فلسهای ماهی را می گیریم و شکمش را پاره می کنیم و محتویات آنرا خارج کرده تمیز می شوئیم و با کارد یا اره مخصوص آنرا از وسط دو نیم می نماییم بطوریکه بشکل دو عدد ماهی در بیاید. کره آبکرده و آبلیمو و نمک و فلفل را مخلوط کرده و دو طرف قطعات ماهی را با این سس آغشته می کنیم و در فر ابتدا به مدت 45 دقیقه با درجه حرارت 250 درجه سانتیگراد می گذاریم سپس از فر خارج می کنیم و روی آنر اکمی روغن زیتون با آبلیمو می کشیم و دوباره در فر با درچه حرارت 200 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه می گذاریم تا خوب پخته شود.ماهی ها را در ظرف متناسبی قرار می دهیم و با حلقه های لیمو ترش و گوجه فرنگی و جعفری تزئین می کنیم.

سه شنبه 16/9/1389 - 18:17
موبایل

 نفوذ و هك گوشی‌های آندروید از طریق اینترنت

بررسی های یك محقق مسائل امنیتی نشان می دهد كه حمله به برخی از گوشی های هوشمندی كه سیستم عامل اندروید بر روی آنها نصب شده از طریق اینترنت ممكن است.

به نقل از تك وب، این حملات به خصوص اگر كاربری نسخه های قدیمی تر سیستم عامل آندروید (نسخه 2.1 به پایین) را بر روی گوشی های خود نصب كرده باشد به طور ساده تری ممكن می شود.

ام جی كیت كه در شركت امنیتی Alert Logic كار می كند معتقد است كدهای مخربی كه وی طراحی كرده به راحتی اجرای فرامین مختلف را برای هر هكری از راه دور ممكن كرده و در نتیجه كنترل گوشی فرد قربانی از راه دور ممكن می شود.

همچنین می توان این كدهای مخرب را در درون وب سایت های مختلف گنجاند تا زمانی كه كاربر با استفاده از گوشی مجهز به سیستم عامل آندروید به این وب سایت ها سر می زند، به كدهای یاد شده آلوده شود.

گوگل در واكنش به این خبر اعلام كرده كه از این آسیب پذیری آگاه است و با توجه به اینكه تنها نسخه های قدیمی آندروید از این طریق آسیب پذیر هستند از كاربران این سیستم عامل خواست تا هر چه سریعتر جدیدترین نسخه آن را خریداری و نصب كنند.

این كدهای مخرب قادر به آلوده كردن نسخه های 2.2 به بعد سیستم عامل آندروید نیست.

سه شنبه 16/9/1389 - 18:16
سخنان ماندگار

امام رضا(سلام الله علیه):


 

كانَ أبی إذا دَخَلَ شَهرُ الْمُحَرَّمِ لا یُرى ضاحِكاً؛

چون ماه محرم فرا مى‏رسید، كسى پدرم را خندان نمى‏دید.


 

وسائل الشیعة، ج 10، ص 505

سه شنبه 16/9/1389 - 18:13
اخبار

مردی که شصت پایش را به دستش پیوند زد !!

گرت لا فیور، کارگر جنگل پس از اینکه انگشت اشارۀ دست خود را در حین کار از دست داد، تصمیم گرفت که انگشت بزرگ پای خود را قطع کرده و به جای انگشت اشارۀ دست از آن استفاده کند.
پس از یک عمل شش ساعته در بیمارستان Saint Mary’s Pros در سانفرانسیسکو، جراح این عمل موفق به حدا نمودن تاندوم، رگها و عصبهای انگشت پای وی و نصب مجدد آنها در محل قبلی انگشت اشارۀ دست او شد.

پس از گذشت کمتر از دو ماه از این عمل گرت توانست به راحتی امضا کرده و لباسهای خود را به راحتی بین انگشتان خود بگیرد. همچنین انگشت کنار شصت پای او، پس از مدتی انحراف پیدا کرد و شکل متوازنی را به پای او داد.
نکته قابل توجه : این اولین عمل پیوند انگشت پا به عنوان انگشت اشاره دست نیست بلکه اولین مورد در سال ۱۹۶۹ گزارش شده است. دلیلی که این نوع عمل رایج می‏باشد این است که شصت پا حدود ۴۰% کارایی انگشت اشاره دست را دارا می‏باشد.

سه شنبه 16/9/1389 - 18:10
سلامت و بهداشت جامعه

 كمبود ویتامین، از علل ابتلا به آسم

مصرف كم منابع حاوی ویتامین های آ و سی، خطر ابتلا به آسم را افزایش میدهد.

به گزارش شبكه خبر، ارزیابی ها نشان می دهد: افرادی كه به مقدار كافی از منابع غذایی حاوی ویتامین سی، از جمله میوه و سبزی تازه استفاده نمیكنند، بیش از دیگران به آسم مبتلا میشوند.

بر اساس ارزیابی ها، كاهش دریافت ویتامین سی، خطر ابتلا به آسم را دستكم 12 درصد افزایش میدهد.

ارزیابی ها همچنین نشان می دهد: كاهش مصرف مواد حاوی ویتامین آ، از جمله لبنیات و ماهی نیز باعث افزایش خطر ابتلا به آسم می شود.

سه شنبه 16/9/1389 - 18:9
هوا و فضا

 

 امور ضروری جهت حضور در فضا

- در جستجوی حیات تازه

پیش از پرتاب اسپوتنیک دانشمندان گمان می کردند که حقیقتاً منظومه شمسی باغ بهشت است. سپس نظریه ها رو به زوال گذاشت؛ ثابت شد که خواهر زمین- زهره- آتشین و جهنمی است. حتی امیدها در مورد مریخ و ماه هم به یأس بدل شد زمانی که کاوشگرهای مارینر منظره دهانه های آتشفشانی ماه را ارسال کردند و سطح نشین های وایکینگ موفق نشدند حتی یک مولکول ارگانیک مجزا روی مریخ بیابند. اما اخیراً گزینه های محتمل برای حیات مجدداً قوت گرفته ا ند؛ مریخ دوباره امیدوار کننده به نظر می رسد. همچنین احتمال می رود که قمرهای دیگر سیارات – به ویژه اروپا و انسلادوس  – دریاهای زیرزمینی پهناوری داشته باشند و مقادیر کافی از مواد اولیه لازم برای زندگی در آنها موجود باشد. حتی ممکن است زمانی زهره را اقیانوس هایی فرا گرفته باشند.
بالون ناساناسا درباره مریخ روش جستجو به دنبال آب را در پیش گرفته است، برای اینکار علاوه بر جستجوی مستقیم ترکیب موجودات زنده به دنبال نشانه هایی از حیات در گذشته و حال می گردد. آخرین مأموریت آن مریخ نشین فونیکس ۱۳ است که مرداد سال گذشته مسافرت ۱۰ ماهه خود را آغاز کرد و پس از طی مسافت ۶۷۹ میلیون کیلومتری مابین زمین و مریخ، روز ۶ خردادماه جاری در نقطها ی ناشناخته در قطب شمال سیاره سرخ فرود آمد.
فونیکس مجهز به یک دوربین، آزمایشگاه پیشرفته و بازوی رباتیکی 2.35 متری است. این مریخ نشین پس از کندن حفره ا ی در محل با کمک بازوی رباتیک خود، با حرارت دادن نمونه های یخی بدست آمده، به دنبال نشانه هایی از مولکول های آلی (کربن و هیدروژن) بود. و سرانجام پس از قرن ها تلاش برای کشف ترکیبات آب در سیارات دیگر، مریخ نشین فونیکس موفق به پرده برداشتن از این راز بزرگ شد. تصاویر متعددی که نشان دهنده تصعید یخ های نمایان شده پس از حفاری در نزدیکی محل فرود فونیکس در قطب شمال مریخ هستند،وجود یخ آب در این سیاره را تایید می کنند.
مأموریت مرحله بعدی ناسا، راه ا ندازی آزمایشگاه علوم مریخ(MSL)  است؛ سطح پیمایی با اندازه یک خودرو که برای پرتاب در اواخر سال ۲۰۰۹ برنامه ریزی شده و قرار است یکسال بعد نیز فرود بیاید.
بدین ترتیب، دانشمندان بتدریج مایلند که به سوی جستجوی مستقیم موجودات زنده یا بقایای آنها بازگردند. ایسا در سال ۲۰۱۳ تصمیم دارد که سطح پیمای اگزومارس خود را به سوی مریخ بفرستد.
اگزومارس مجهز به آزمایشگاه شیمی نظیر وایکینگ و شاخصاً چارچوبی جهت حفاری سطح مریخ است که توانایی فرورفتن تا عمق دومتری را فراهم می کند که این عمق به جهت گذر از لایه های سطحی سمّی و دسترسی به مواد آلی محتمل کافی است.
بیشتر دانشمندان سیاره شناس اولین اولویت شان-نه تنها در زمینه جستجو به دنبال حیات بلکه بطور عام درمورد کشف منظومه شمسی- آوردن نمونه هایی از خاک مریخ به زمین برای تحلیل و بررسی است.
حتی مقدار بسیار کم این نمونه ها می تواند مسیر طولانی سرگذشت این سیاره را پیش روی ما آشکار سازد، چنانکه در مورد نمونه خاک ماه در مأموریت آپولو نیز صادق بود.
در مورد قمر مشتری-اروپا- اولویت دانشمندان تهیه مدارگردی است که بتواند به سوالاتی در مورد شکل ظاهری این قمر و پاسخ میدان گرانش آن به کشش وارده از سوی مشتری جوابگو باشد. در صورتی که درون آن دریاهایی قرار داشته باشد، سطح سیاره به اندازه ۳۰ متر بالا و پایین می شود و درغیر این صورت این جابجایی در حدود یک متر است. مجموعه تفاسیر از میدان مغناطیسی و رادار نافذ زمینی نیز میتواند ما را به وجود اقیانوس رهنمون سازند و دوربین ها سطح آنرا به منظور آمادگی برای فرود سطحن شین نهایی و دستگاه حفاری آن تصویربرداری می کنند.
وایکینگدر مورد قمر تایتان، مأموریت مدارگرد کاسینی ۱۶ و نمونه بردار هایگنز ۱۷ همچنان در حال پیشرفت و پیگیری است. جوّ مشابه زمین تایتان، امکان استفاده از بالون هوای داغ را برای غوطه وری و پایین آمدن و در نهایت جمع آ وری خاک و سنگ از روی سطح آنرا فراهم می کند. هدف از این کار بنا به گفته جاناتان لونین از دانشگاه آریزونا،”تحلیل و بررسی ساختارهای آلی سطحی به منظور یافتن روندهای اصولی و منطقی است که دلالت بر خودسازمانی افتگی داشته باشند، که به نظر ما عمده دلیل سرچشمه حیات روی کره خاکی ماست. “
در نهایت ژانویه امسال، ناسا شروع به مطالعه این قبیل مأموریت ها بطور جدی نمود. این سازمان قصد دارد سال آینده از بین دو قمر اروپا و تایتان یکی را جهت کاوش انتخاب کند تا در نهایت کاوشگر دو میلیارد دلاری در یک دهه آینده کار خود را آغاز کند.

 توصیف پیدایش سیاره ها
نظیر سرچشمه حیات، منشأ پیدایش سیاره ها نیز فرآیندی پیچیده و چند مرحلها ی است. اولین سیارها ی که بوجود آمد، مشتری بود و نقطه شروعی برای تولّد دیگر سیاره ها. آیا این سیاره مثل باقی آنها به آهستگی بوجود آمده و یا مانند یک ستاره کوچک با یک صفیر جاذبها ی مجزا به دنیا آمده است؟ آیا این سیاره در دوردست خورشید تشکیل شده و سپس به سمت داخل کهکشان حرکت کرده است؟ و همچنین همانطورکه لایه های بالایی سنگین و غیرعادی مشتری نشان می دهند، آیا ممکن است این سیاره سر راه خود با برخوردهایی که داشته جهان های کوچکتری را از مسیر خود منحرف کرده باشد؟ مدارگرد ژونو ۱۹ ناسا که پرتاب آن برای سال ۲۰۱۱ برنامه ریزی شده ممکن است پاسخ برخی از این سوالات را بدهد.
کسانی که روند تشکیل سیارات برایشان اهمیت و جاذبه دارد مأموریت استارداست ۲۰ را پیگیری می کنند که سال گذشته نمونه هاییقمر زمین نیز مکان دیگری برای بررسی مطالعات پیدایش و تکوین گیتی است.
یکی از نکات عجیب و غریب منظومه شمسی این است که خرده سیارک های کمربند اصلی بطور مشخصی پیش از مریخ تشکیل شدها ند و در نتیجه تشکیل آنها به قبل از پیدایش زمین می رسد و دلالت بر این دارد که با آنها موجی از تشکیل سیاره ها به راه افتاده است، شاید مشتری هم در این موج بی تاثیر نبوده باشد.
به زمین بفرستد.
وویجراتحاد جماهیر شوروی در اواسط دهه ۸۰ میلادی بالون هایی را بسوی زهره فرستاد و سازمان فضایی روسیه نیز که پس از نرخ سریع اکتشافات سیارها ی اولیه، مدتهاست کاوشی جدّی نداشته، هما کنون برنامه هایی برای یک سطح نشین جدید دارد. مطالعات روی منشأ پیدایش سیاره ها با مطالعه در زمینه سرچشمه حیات تا حدود زیادی همپ وشانی و اشتراک دارد. جاکوسکی این ارتباط را اینگونه بیان می کند: “زهره در لبه داخلی ناحیه قابل سکنی واقع می شود، مریخ در خارج این لبه و زمین در میانه و فهم تفاوت های موجود میان این سیارات، محوری برای جستجو بدنبال حیات ماوراء منظومه شمسی ماست. “

خروج از مرزهای منظومه شمسی
دو سال پیش کاوشگر فضایی قابل احترام وویجر دچار بحران تأمین بودجه شد و ناسا که از تهیه پول ناامید شده بود اعلام کرد که ممکن است این پروژه متوقف شود ولی خواست عموم مردم باعث شد که برنامه ادامه یابد. تاکنون دستان بشر به جایی دورتر از جایی که فضاپیمای وویجر ۱ توانسته برسد، دست نیافته است؛ این فاصله در حال حاضر حدود ۱۰۳ برابر فاصله زمین تا خورشید است سالانه به آن افزوده می شود.
 در سال ۲۰۰۲ یا ۲۰۰۴ (دانشمندان سر سال دقیق باهم اختلاف دارند) این فضاپیما وارد مرزی چند لایه ا ی و اسرارآمیز منظومه شمسی شد که ذرات خارجی بیرون رو از منظومه و همچنین گازهای داخلی بین سیارها ی به آهستگى پیش می روند.
فضانورداما وویجر برای مطالعه سیارات خارج منظومه شمسی طراحی شده بود نه فضای میان ستاره ا ی و همچنین باطری های پلوتونیوم آن در حال خالی شدن است. ناسا مدت هاست که قصد دارد یک کاوشگر در زمینه NRC اختصاصی روانه فضا کند در همین راستا گزارش فیزیک خورشیدی که در سال ۲۰۰۴ اعلام شد نیز اذعان می دارد که این سازمان بایستی هرچه سریعتر مأموریت خود را بسوی هدف از پیش طراحی شده آغاز کند.
فضاپیما بایستی فراوانی اسیدهای آمینه را در ذرات بین سیارها ی اندازه گیری کرده تا کشف کند که به چه میزان ترکیبات آلی پیچیده منظومه شمسی از خارج آن آمده اند؛ همچنین بدنبال ذرات ضدّ ماده  باشد که احتمالاً بوسیله سیاهچاله های مینیاتوری یا ماده تیره تشکیل شده ا ند؛ و اینکه کشف کند که چطور پرده های مرزی شامل تشعشعات کیهانی میتوانند آب و هوای زمین را تحت تأثیر قرار دهند؟
و نیز ببیند که آیا در حوالی فضای میان ستارها ی میدان مغناطیسی وجود دارد یا خیر، چراکه احتمالاً در تشکیل ستارگان نقشی تعیین کننده دارد. کاوشگر به عنوان یک تلسکوپ فضایی مینیاتوری عمل خواهد کرد و گرد و غبار منظومه شمسی که مانع مشاهدات کیهانی می شود را برطرف می کند.
محدودیت های بیرونی
یک کاوشگر بین ستاره ای ناحیه مرزی منظومه شمسی را کاوش می کند، جایی که گاز خروجی از خورشید باعث ایجاد گاز بین ستاره ای پیرامون می شود. این کاوشگر باید سرعت، دوام و ابزارهایی داشته باشد که کاوشگرهای پایونیر و وویجر ابداً در اختیار نداشتند.

سه شنبه 16/9/1389 - 16:5
سخنان ماندگار
شخص حریص به دنیا مانند كرم ابریشم است كه هر چه بیشتر ابریشم به دور خود می تند ، راه بیرون شدنش را دورتر و مشكل تر می كند ، تا اینكه از غم و اندوه بمیرد . حضرت امام محمد باقر (ع)
سه شنبه 16/9/1389 - 16:4
هوا و فضا

حروف رجیستری روی هواپیما

در نزدیکی دم هواپیما یا بالای چرخ جلو،حروفی رو مشاهده می کنید که حروف رجیستری نام گذاری شده اند این حروف در هر یک از کشورها متفاوت است به عبارت دیگه هر کشور رجیستری مخصوص به خود را دارد مثلا برای ایران با حروف EP شروع می شود هر هواپیمای مسافربری ایرانی را که مشاهده کنید خواهید دید که در نزدیکی دم آن این حروف کاملا نمایان است و همین گفته بالا را ثابت می کند.
EP-ASI این حروف در واقع اسم یک هواپیمای فوکر ۱۰۰ آسمان هستند پس نتیجه می گیریم این حروف که روی هر هواپیما نمایان می شوند نشان دهنده اسم آن هستند البته تلفظ این حروف مانند انگلیسی نیست مثلا EP را اکو پاپا می خوانند.
هنگامی که برج مراقبت قصد ارتباط با هواپیمایی را دارد از این حروف استفاده می کند.
حروف رجیستری لیست

سه شنبه 16/9/1389 - 16:3
شخصیت ها و بزرگان

بعد از مرگ!!!

موریس مترلینگ*

بعد از مرگ!!!من نمیدانم  به چه مناسبت اموات باید دارای مقام و احترام خاصی باشند.
برای چه وقتی یک نفر ?مرد تمام خطاها و اشتباهات او را فراموش کرده و در عوض درباره محاسن و مزایای او صحبت می کنند؟!
حتی اگر بعد از مرگ او خیانت ها و گناهان جدیدی از مرده کشف شود باز او را می بخشند.
چرا تا وقتی که کسی نمرده ما آنطور که شاید و باید او را دوست نداریم.
حال خیلی غریب است که ما درباره آنهایی که زنده هستند اینطور رفتار نمی کنیم.
اگر درباره آنها اینطور رفتار می کردیم زندگی ما در این جهان خیلی لذت بخش می شدو بسیاری از مصائب و بدبختی ها از بین می رفت!!!  

موریس مترلینگ
بعد از مرگ!!!«موریس پولیه در برنارد مترلینگ» (Maurice Maeterlinck)، شاعر، اندیشمند، نمایشنامه نویس، فیلسوف و محقق بزرگ بلژیکی در ۲۹ آگوست سال ۱۸۶۲ در شهر «گان» متولد شد. مترلینگ تحصیلات ابتدایی را در کالج «سن بارب» و تحصیلات عالیه را در رشته حقوق و در دانشگاه «گان» به پایان رسانید. وی در سال ۱۸۸۴ و در سن ۲۲ سالگی به عضویت کانون وکلای شهر «گان» انتخاب شد و یک سال بعد، به مقام ریاست کانون دست یافت، اما قوانین خشک مجمع حقوقدانان نمی توانست اندیشه های بزرگ و طبع کاوشگر او را قانع سازد. از این رو، تا پایان عمر، دست از وکالت کشید. مترلینگ در خانواده خود، زبان آلمانی و فرانسه را آموخت و بعد از ترک شغل وکالت، از دانش زبان انگلیسی برخوردار شد. در سال ۱۸۸۷ با دلی پر از امید به پاریس رفت تا در این شهر پرهیاهو، نام خود را به عنوان یک نویسنده، بلند آوازه سازد. اما شش ماه بعد، پدرش درگذشت و او به ناچار به شهر «گان» بازگشت. مرگ پدر، او را به اندیشیدن درباره هستی، حیات و مرگ واداشت. مترلینگ کار نویسندگی را به طور رسمی از سال ۱۸۸۹ آغاز کرد. نمایشنامه ای شایسته تحسین به قلم او، نظر انجمن های ادبی را به خود جلب کرد؛ اما شهرتش از شهر تجاوز نکرد. این شکست باعث شد که وی برای مدت چهار سال، ناامید و سرخورده، قلم را کنار بگذارد. در سال ۱۸۹۶ دوباره به پاریس سفر کرد و در آنجا با اربابان علم و ادب و همچنین با رهبران مکتب ادبی «سمبولیسم» آشنایی یافت. مترلینگ در سال ۱۸۹۷، نمایشنامه «شاهزاده خانم مالن» و در سال ۱۸۹۸،«عقل و سرنوشت»، در سال ۱۹۰۱،«زنبور عسل»، در سال ۱۹۰۲، نمایشنامه «موناوانا»، در سال ۱۹۰۳، کتاب «معجزه سن آنتوان» و در سال ۱۹۰۷، «فراست گلها» را منتشر کرد. وی در سال ۱۹۰۸، شاهکار ادبی خود، نمایشنامه «پرنده آبی» را به رشته تحریر درآورد. این نمایشنامه در طول پانزده سال، به ۶۵ زبان مختلف ترجمه شد و در آمریکا نود و سه هزار مؤسسه از جمله مغازه، تئاتر، رستوران، کافه، سینما و غیره، نام «پرنده آبی» را بر روی خود گذاشتند. انتشار این نمایشنامه و دیگر آثار با ارزش مترلینگ باعث شد که وی در سال ۱۹۱۱، جایزه نوبل ادبیات را دریافت کند. او در سال ۱۹۱۲، کتاب «مرگ» را منتشر نمود و در سال ۱۹۱۹، با اینکه در بلژیک به سر می برد، به عضویت آکادمی علوم فرانسه درآمد. وی در سال ۱۹۲۰، طی سفر به آمریکا با بزرگان ادب آنجا آشنا شد. مترلینگ در سال ۱۹۲۶، کتاب «موریانه»، در سال ۱۹۳۱، «مورچگان»، در سال ۱۹۳۵، «عنکبوت زجاجی» و در سال ۱۹۳۷، کتاب معروف «در برابر خدا» را منتشر کرد. جنگ اول و دوم جهانی، اثر بدی در روحیه او به جا گذاشت؛ به گونه ای که می توان نشانه های آن را در مقاله هایی که با نام «بقایای جنگ» در انگلستان و «کشتار معصومان» در آمریکا انتشار یافت، مشاهده نمود. یکی از رویدادهای بزرگ زندگی مترلینگ، آشنایی او با زنی به نام «ژرژت لبلان» خواهر «موریس لبلان»، نویسنده داستانهای معروف «آرسن لوپن» است. «ژرژت» چه از نظر مادی و چه از نظر معنوی بزرگترین مشوق مترلینگ بود. در سال ۱۹۴۰، پس از حمله هیتلر به کشور بلژیک، مترلینگ همراه با «ژرژت» به آمریکا فرار کرد. در سال ۱۹۴۱ ژرژت درگذشت و موریس را تنها گذاشت.
بعد از مرگ!!!مترلینگ برای بار دوم جایزه ادبیات نمایشی «فرهنگستان زبان و ادبیات فرانسه» را دریافت کرد. این نویسنده بزرگ در اواخر عمر دچار فراموشی شد و مدتها در یکی از بیمارستانهای آمریکا به سر می برد. وی در اواخر عمر به فرانسه بازگشت و در سال ۱۹۴۹، در جنوب فرانسه درگذشت. مترلینگ در تمام طول عمر خود با احترام می زیست و در زمان حیات، نام او را در دائرة المعارفها ثبت کردند. پادشاه بلژیک در جشن هفتاد سالگی خود، لقب اشرافی «کنت» را به او داد، ولی مترلینگ از به کار بردن این لقب خودداری می کرد. پادشاه انگلستان نیز در کشور خود، قصری را به نام او ثبت کرد. مترلینگ در شعر و نویسندگی از مکتب «سمبولیسم» پیروی می کرد. در این مکتب، شعر بیانگر عواطف و احساساتی است که از اعماق روح انسان بر می خیزد. او به ترجمه آثار دیگران علاقه داشت و  از «شکسپیر» تجلیل می کرد. به همین دلیل، وی را «شکسپیر بلژیک» لقب دادند. مترلینگ در آثار فلسفی خود، مسائل تازه ای را طرح کرد که انجمنهای مذهبی و اخلاقی جهان را بر ضد خود شوراند. وی با نبوغ خود، ذات اشیاء را مورد بررسی و جستجو قرار داد و همه چیز را با دقت عجیبی مشاهده کرد. اندیشه های او درباره «مورچگان»، «زنبور عسل» و «موریانه» برگرفته از مشاهدات اوست.
 
برخی از مهمترین آثار وی عبارتند از :
نمایشنامه های «مرگ تن تاژیک»، «معجزه»، «درام ماری ماکدولین»، «آریان و بارب بلو»، «پله آس» و «ملیزاند» و کتابهای «قانون بزرگ»، «جاده های کوهستانی»، «ساعت سنگی»، «دیوان اشعار»، «راز بزرگ»، «معبد مدفون»، «هوش گلها»، «گنجینه ناچیز»، «بعد چهارم»، «میزبان ناشناس» و «سایه بالها».
مترلینگ ناگهان نویسندگی تئاتر را رها کرد و شروع به نوشتن کتابهای فلسفی نمود. این کتابها که به راستی در جهان علم و ادب، غوغا به پا کردند، عبارتند از :
۱- عقل و سرنوشت
۲- زندگی زنبور عسل
۳- معبد ویرا
۴- دو باغ هوش گلها
۵- مرگ
۶- بقایای جنگ
۷- صاحبخانه ناشناس
۸- جاده های کوهستانی
۹- راز بزرگ
۱۰- زندگی موریانه
۱۱- زندگی فضا
۱۲- عرصه فرشتگان
۱۳- زندگی مورچه
۱۴- ساعت ریگی
۱۵- سایه بالها
۱۶- قانون بزرگ
۱۷- قبل از سکوت بزرگ
۱۸- گنجینه فقرا
۱۹- دروازه بزرگ
 
«برکسون» فیلسوف و دانشمند شهیر، در ارتباط با مترلینگ بیان می دارد :
«ما اگر بگوییم که مترلینگ به منزله سقراط عصر حاضر است، سقراط را خیلی بزرگ و مترلینگ را کوچک کرده ایم».
انیشتین نیز در این رابطه می گوید :
«شاید قرنها بگذرد و در کره خاکی اندیشمندی مانند مترلینگ به وجود نیاید».
 
عظمت مترلینگ در نیروی فکر او بود و در هیچ یک از علوم فیزیک، شیمی، ریاضی و مکانیک و …به پای دانشمندان امروزی نمی رسید. مترلینگ یک دهم از معلومات انیشتین را در ریاضیات نداشت، اما امواج مغز او چندین برابر انیشتن بود؛ به گونه ای که خود انیشتین می پذیرد که او مرد بزرگی است. خلاصه اینکه، برتری یک دانشمند یا فیلسوف به میزان دانسته هایش نیست و اگر چنین باشد، ارزش و دانش یک دائرة المعارف بیشتر از دهها دانشمند است.
برخی از کتابهای مترلینگ در زمان حیاتش، تنها در فرانسه بیش از یکصد و پنجاه بار تجدید چاپ شد.

سه شنبه 16/9/1389 - 15:59
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته