• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1378
تعداد نظرات : 171
زمان آخرین مطلب : 3796روز قبل
آموزش و تحقيقات

پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر نوعی نانو ذرات مغناطیسی در مقیاس آزمایشگاهی تولید کردند که می‌توان از آن برای درمان حرارتی سلول‌های سرطان سینه استفاده کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مریم تاج آبادی- مجری طرح حرارت دادن به سلول‌های سرطانی تا محدوده 42 درجه را یکی از راه‌های از بین بردن سلول‌های سرطانی ذکر کرد و گفت: در این نوع درمان، نانوذرات مغناطیسی به شکل تزریقی وارد ورید بیمار شده و با استفاده از میدان مغناطیسی خارجی به محل سلول‌های هدف هدایت می‌شود.

وی افزود: در مرحله بعد، نانو ذرات به علت داشتن اسید فولیک جذب سلول‌های سرطانی شده و با تاباندن طول موج معینی از پرتوی لیزر، ذرات طلا گرم شده و دمای خود را به محیط سلولی اطراف انتقال داده و این امر منجر به گرم شدن و مرگ سلول‌های سرطانی می‌شود.

مجری طرح اهمیت این پژوهش را در ساخت نانوذرات حاملی ذکر کرد که می‌توانند همزمان عملکرد نانو ذرات طلا، اسید فولیک و همچنین ماده مغناطیسی را با خود به همراه داشته باشد.

تاج آبادی با اشاره به عملکرد این سامانه، یادآور شد:‌ این سامانه با حمل همزمان مواد می‌تواند ضمن ایجاد امکان هدایت مغناطیسی، موجب الحاق آن به سلول سرطانی و در مرحله بعد گرم شدن و انهدام سلول‌های بدخیم شود.

وی از آغاز مطالعات بر روی مدل‌های حیوانی خبر داد و خاطر نشان کرد: عملکرد مناسب این ذرات در حمل مواد، جذب سلولی و در نهایت واکنش مناسب به پرتوی لیزر در مرحله in-vitro (آزمایشگاهی) به اثبات رسیده است و در حال بررسی سازگاری زیستی این ساختار در مدل‌های حیوانی هستیم.

دوشنبه 11/9/1392 - 19:0
اطلاعات دارویی و پزشکی

جام جم آنلاین: آیا می‌دانید فرم و شکل طبیعی زانوها به ‌صورتی است که وقتی قوزک پاها کنار یکدیگر قرار گرفته‌است، نباید فاصله چندانی بین زانوها وجود داشته باشد؟ یعنی اگر به هر دلیلی فاصله بین زانوها افزایش یابد، در حالی که قوزک‌ها به هم چسبیده است، پاها حالت پرانتزی و اگر با وجود کنار هم بودن زانوها، بین مچ پاها یا قوزک‌ها فاصله ایجاد شود، حالت ضربدری پیدا می‌کند.

در این میان، زانوی ضربدری از مشکلات استخوانی است که دختران نوجوان را بیشتر تهدید می کند و به گفته دکتر سهیل مهدی پور، جراح ارتوپدی، اگر جنبه فیزیولوژیک داشته باشد به درمان خاصی نیاز ندارد و تا سن بلوغ رفع می شود. به بیان دیگر نوع فیزیولوژیک یا خوش خیم پای ضربدری در کودکان از دو تا چهار سالگی دیده می شود و بتدریج تا هفت یا هشت سالگی یا پیش از بلوغ، خود به خود اصلاح می شود.

نوجوانانی سالم، اما کم تحرک

بررسی ها نشان می دهد پای ضربدری در کودکان، معمولا با کف پای صاف همراه است و این حالت، حتی بدون استفاده از کفش طبی بتدریج تا هشت سالگی اصلاح می شود. البته چنین نتیجه ای پس از انجام بررسی های تخصصی از نظر این که بیماری استخوانی خاصی وجود نداشته باشد، به دست می آید.

دکتر مهدی پور در گفت و گو با «جام جم»، کم تحرکی، الگوهای تغذیه ای نامناسب و زندگی شهرنشینی را ازجمله عوامل اصلی موثر در بروز مشکل زانوی ضربدری می داند و اظهار می کند: امروزه زندگی آپارتمانی، نبود فضای کافی برای تحرک و ورزش در مدارس و همچنین پیروی از الگوهای نادرست تغذیه ای، نوجوانان را به دردسرهایی انداخته است، بویژه دختران در سنین بلوغ که صفحه رشد استخوانی شان باز است، تحت تاثیر این عوامل، بیشتر در معرض تهدید هستند. درواقع اگر مواد مغذی، املاح معدنی و ویتامین D در استخوان ها به قدر کافی وجود نداشته باشد یا وزن نوجوان بالا باشد، انحراف در راستای اندام به وجود می آید. رئیس انجمن جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیب های ورزشی ادامه داد: به همین دلیل برخی دختران در نوجوانی به زانوی ضربدری مبتلا می شوند و برخی پسران به علت وزن زیاد یا سوء تغذیه و محرومیت از نور خورشید دچار زانوی پرانتزی می شوند. پس لازم است در سنین پیش از بلوغ، خانواده ها بیشتر مراقب سلامت فرزندان باشند.

امان از شکستگی و عفونت

مشکلات ارتوپدی اغلب فیزیکی و مکانیکی است. یعنی مشکلاتی است که به قوام استخوان ها، استحکام آنها، زوایای اندام و راستای ستون فقرات بازمی گردد که برخی ممکن است منشأ ژنتیکی داشته باشد که به نام بیماری های مادرزادی ارتوپدی شناخته می شود و برخی دیگر نیز در دوران رشد و به شکل اکتسابی فرد را مبتلا کنند.

دکتر مهدی زاده با اشاره به این که گروه دیگری از این مشکلات به علت بروز حوادث، تروماها و سوانح ناشی از حوادث شغلی، ورزشی، جاده ای رخ می دهد، توضیح می دهد: درواقع آسیب های ضربه ای صفحه رشد و شکستگی ها در قسمت پایین ران و بالای ساق پا می تواند از عوامل بروز پای ضربدری باشد. همچنین عوارض التهابی و مزمن ازجمله برخی بیماری های زانو و عفونت های مفصلی یا درمان نشده نیز می تواند عارضه پا ضربدری را به همراه داشته باشد. این جراح ارتوپدی با تاکید بر این که مفاصل با حرکت کردن سالم می ماند، اضافه می کند: کار و فعالیت بیش از حد، پیاده روی در ساعات متمادی، بیش از حد ایستادن، از پله بالا و پایین رفتن مداوم و پشت میز نشستن ممتد ازجمله دلایل بروز عوارض التهابی و مزمن زانوست. چنین عوارضی در صورت درمان شدن می تواند به کمانی شدن پاها و بروز عوارض استخوانی منجر شود.

مراقب کمبود ویتامین D کودکتان باشید

شکستگی های مکرر، بیماری راشیتیسم یا نرمی استخوان، تغییر شکل استخوانی و پای پرانتزی از مشکلاتی است که می تواند تحت تاثیر تغذیه نامناسب مادر در دوران باردهی و شیردهی و مشکلات تغذیه ای کودک، بویژه کمبود ویتامین D و کلسیم اتفاق بیفتد. درواقع، کمبود ویتامین D می تواند به تغییر شکل مفاصل منجر شود که انجام رادیوگرافی، آزمایش ویتامین D و عکس گرفتن از مچ دست می تواند بیان کننده علت این تغییر شکل ها باشد. درواقع، متخصصان ارتوپدی بر مبنای این آزمایش و عکس ها می توانند در صورت لزوم برای کودک، ویتامین D یا شربت کلسیم تجویز کنند و به همین دلیل به والدین توصیه می کنند در برنامه تغذیه ای فرزند خود حتما از لبنیات، شیر و سبزیجات استفاده کنند و آنها را در معرض مداوم اشعه آفتاب قرار دهند تا ویتامین D بدن فرزندشان تامین شود.

پاهایی در خطر آرتروز زودرس

متاسفانه مشکل افراد بزرگسال مبتلا به عارضه پای ضربدری این است که دچار آرتروز زودرس می شوند. به همین دلیل، دکتر مهدی زاده جلوگیری از عوارض آرتروز را دلیل اصلی پزشکان برای انجام جراحی در این افراد می داند و می گوید: این نوع عمل جراحی با هدف اصلاح محور اندام تحتانی صورت می گیرد و هدفش جلوگیری از بروز آرتروز است و هیچ پزشک ارتوپدی آن را برای رفع درد جلوی زانو یا زیبایی توصیه نمی کند، ولی می تواند نتیجه یک عمل زیبایی را نیز داشته باشد و پاها را از نظر ظاهری اصلاح کند.

دوشنبه 11/9/1392 - 18:59
آموزش و تحقيقات

تیمی از محققان انگلیسی و استرالیایی شیوه جدیدی را برای اندازه‌گیری ماده «چگال بوز-اینشتین (BEC)» با استفاده از فیلتری جهت خنثی کردن آسیب ناشی از جریانهای نوری ابداع کرده‌اند که معمولا برای مطالعه آنها به کار می‌روند.

1-2776.jpg

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این فیلتر نه تنها با حذف نویز ناشی از فرآیند اندازه‌گیری، بهترین تخمین را از وضعیت ماده چگال بوز-اینشتین ارائه می‌دهد، بلکه می‌تواند از این اندازه‌گیری‌ها برای داشتن بازخورد فعال به این ماده استفاده کند و مقداری از گرما را بر اساس آنچه پیشتر مشاهده شده بود، حذف کند.

 

امید می‌رود با عملی‌شدن این نظریه، محققان بتوانند به اطلاعات بسیار بیشتری در خصوص ماده چگال بوز-اینشتین دست یابند و کاربرد آن را در علوم کاربردی افزایش دهند. به طور مثال، می‌توان از آ‌نها در اتم‌های لیزر برای اندازه‌گیری دقیق گرانش و به عنوان مدل در بررسی انتشار تابش هاوکینگ از سیاهچاله‌ها بهره برد.

 

در آینده، می‌توان از این ماده در حوزه نظامی و برای شناسایی زیردریایی‌ها، خطرات و پناهگاه‌های زیرزمینی و همچنین مشاهده فناوری رادارگریز استفاده کرد.

 

مواد چگال بوز-اینشتین خوشه‌هایی از اتمها هستند و تا زمانیکه دمای آنها فقط 100 نانوکلوین بالاتر از صفر مطلق باشد، سرد می‌شوند. در این دما، اتمها هویت فردیشان را از دست می‌دهند و به عنوان یک موجود ماکروسکوپی و تقریبا مانند یک ابر اتم، رفتار می‌کنند.

 

چون این چگال‌ها بی‌نهایت سرد هستند، دارای نویز بسیار کمی بوده و بنابراین، جهت بررسی فیزیک شامل اتم‌ها مانند بررسی ساختار اتمی ایده‌آل هستند، زیرا مداخله بسیار اندکی را از خود بروز می‌دهند.

 

بهترین راه برای اندازه‌گیری یک چگال بوز-اینشتین، استفاده از نور غیررزونانسی (Off-resonant) است که تمایل دارد به جای جذب‌شدن، از اتم‌ها به بیرون بجهد. جذب‌شدن زمانی رخ می‌دهد که از نور رزونانسی استفاده می‌شود.

 

نور غیرزونانسی دارای طول‌موج بسیار متفاوتی از نوری است که به طور طبیعی توسط اتمها جذب و از آنها ساطع می‌شود، بنابراین مانند یک نور رزونانسی، چگال بوز-اینشتین را مختل نکرده و همچنین اندازه‌گیری آن را بسیار آسان‌تر می‌کند.

 

با این حال، نور غیررزونانسی می‌تواند موجب انتشار خودجوش شود که گرما را تحریک کرده و می‌تواند یک چگال بوز-اینشتین را نابود کند، در نتیجه، محققان فیلتر و بازخوردی را با هدف کنترل این اثر گرمایی طراحی کردند که به سردشدن خالص چگال بوز-اینشتین می‌انجامد.

دوشنبه 11/9/1392 - 18:57
آموزش و تحقيقات

محققان دانشکده مهندسی و علوم کاربردی دانشگاه هاروارد ترانزیستور جدیدی را ابداع کرده‌اند که به شیوه‌های مشابه سیناپس عصبی مغز قادر به یادگیری است.

2-1876.jpg

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این سامانه «ترانزیستور سیناپسی» نام گرفته و ابزار جدیدی است که ویژگیهای گذشته‌ خود را بهینه‌ کرده و رویکرد جدیدی را در حوزه هوش مصنوعی پیش روی دانشمندان می‌گذارد.

 

یکی از ویژگی‌های کلیدی مغز انسان این است که در هر عملی که انجام می‌دهد، بهتر می‌شود و این امر به توانایی انعطاف‌پذیری مغز برای تغییر دادن ساختار خود از طریق فکر و فعالیت مرتبط است.

 

بخش اعظم این انعطاف‌پذیری از تغییراتی در 100 تریلیون سیناپس یا ارتباطات تنگاتنگ بین سلول‌های مغزی ناشی می‌شود.

 

یکی از شیوه‌هایی که از طریق آن مجموعه‌ای از رفتارها تقویت یا یاد گرفته می‌شوند، فرآیند «STDP» نام دارد که قدرت شبکه‌های عصبی و اتصال نورون‌ها در مغز را بسته به زمان ورود و خروج ضربان تنظیم می‌کند.

 

زمانی که نورون A به طور مکرر سیگنالی را توسط یک سیناپس می‌فرستد، موجب شلیک نورون B می‌شود، به مرور زمان این سیناپس تقویت خواهد شد و در نتیجه، اتخاذ تصمیم‌ها را در آینده تقویت می‌کند.

 

ترانزیستور سیناپتیکی دانشگاه هاروارد از این رفتار تقلید می‌کند.

 

سامانه ابداعی دارای ساختاری کاملا مشابه ترانزیستور اثر میدان است که در آن مقدار اندکی از مایع یونی جای لایه عایق‌بندی‌کننده دریچه‌ای بین الکترود دریچه و کانال رسانایی را می‌گیرد و این کانال از SmNiO3 یا SNO و نه سیلیکون ترانزیستورهای اثر میدان ساخته شده است.

 

عمل مشابه تقویت یک سیناپس مغزی در ترانزیستور جدید، بالا رفتن سطح رسانایی SNO است که اساسا بازدهی ترانزیستور سیناپتیکی را افزایش می‌دهد. همچنین ضعیف‌شدن یک سیناپس در مغز مشابه کاهش رسانایی الکتریکی SNO و در نتیجه کاهش بازدهی سامانه است.

 

بازدهی با گذشت زمان تغییر می‌کند تا ابزار مزبور، عملکرد متوسط کارآمدتری را که طی یادگیری از آن‌ها خواسته شده ارائه دهد.

 

بنابراین زمانیکه شبکه‌ای بزرگ از ترانزیستورهای سیناپسی مونتاژ می‌شود، این شبکه می‌تواند پاسخ‌های ویژه‌ای را در مقابل «ورودی‌های حسی» داشته باشد و این پاسخ‌ها از طریق تجربه و نه برنامه‌ریزی مستقیم در درون شبکه یاد گرفته می‌شود.

 

ترانزیستور طراحی‌شده به سیناپس مغزی شباهت بسیاری دارد و به گفته جیان شی، یکی از دانشمندان حاضر در این پروژه، هر بار که یک نورون جدید عملی را آغاز می‌کند و نورون دیگر به آن واکنش نشان می‌دهد، سیناپس بین آنها رابطه را تقویت کرده و هر بار هم که نورون‌ها سریع‌تر شلیک می‌شوند، ارتباط سیناپتیکی قوی‌تر است.

 

ترانزیستور سیناپسی می‌تواند نقطه آغاز نوع جدیدی از هوش مصنوعی باشد؛ این هوش مصنوعی نه در الگوریتم‌های هوشمند، بلکه در خود معماری رایانه تعبیه شود.

 

در واقع، سیستمی که میلیون‌ها ترانزیستور سیناپسی ریز و پایانه‌های نورونی را انسجام می‌بخشد، می‌تواند محاسبات مشابهی را وارد عرصه عملکرد بالای فوق‌کارآمد کند.

 

شریام راماناتان، رهبر ارشد تیم تحقیقاتی دانشگاه هاروارد امیدوار است این ابزار جدید را بتوان روزی به ماشین‌های یادگیری مونتاژ کرد.

 

جزئیات این موفقیت علمی در Nature Communications منتشر شد.

دوشنبه 11/9/1392 - 18:56
خواص خوراکی ها

متخصصان فواید زیادی را برای سیب عنوان کردند.

77-130.jpg

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه خراسان، مطالعات نشان داده است خوردن روزانه یک سیب فرد را از انواع بیماری‌ها دور می‌کند.

 

متخصصان هندی به برخی از خواص سیب اشاره کرده‌اند که در ذیل آمده است:

 

- سیب منبع خوبی از فیبر محلول است که به کاهش اختلالات روده کمک می‌کند و کنترل سطح انسولین را انجام می‌دهد.

 

- این میوه دارای کالری کم در حدود 50-80 است و چربی و سدیم ندارد.

 

- سیب سرشار از ویتامین B (ریبوفلاوین، تیامین و ویتامین B-6 ) است که در حفظ سلول‌های قرمز خون و سیستم عصبی موثر است.

 

- همچنین مواد غذایی موجود در سیب به حفاظت از بدن در برابر اثرات مضر رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند.

يکشنبه 10/9/1392 - 19:13
آموزش و تحقيقات

ایرنا - فناوری آر اف ای دی( RFID ) فناوری است که برخلاف تکنولوژی بارکد برای خواندن نیاز به دید مستقیم و فاصله کم ندارد و به همین دلیل در گستره وسیعتری کاربرد دارد.

این فناوری با استفاده از برچسب ها ( تگ ها ) به ما این امکان را می دهد که کد شناسایی اشیا را با فاصله بیشتر و حساسیت کمتری نسبت به جهت شی و زاویه آن قرائت کنیم .

این برچسب ها در اندازه های متفاوتی تهیه می شوند و براساس نوع کاربرد و محل استفاده در سایزها و مدل های مختلف تهیه و کاربرد دارند .

برای روشن شدن این موضوع در نظر بگیرید که انبار بزرگی از کالا نیازمند مراقبت است و باید ورود و خروج کالاها در آن ثبت شود بنابراین متصدیان این انبار در صورتی که بخواهند کوچکترین تحولات در انبار را مطلع شوند و بدون حضور متصدی ورود و خروج کالا را بررسی کنند می توانند از برچسب های Radio Frequency Identification یا همان RFID استفاده کنند . این برچسب ها در هر لحظه که نیاز باشد به کاربران گزارش می دهد.

تگ های RFID به دو قسمت اکتیو و پسیو تقسیم می شوند که در این بین تگ های پسیو باتری ندارند و انرژی لازم برای فعال سازی پردازنده و ارسال اطلاعات خود را از سیگنال تگ خوان دریافت و تامین می کنند. ولی تگ های اکتیو باتری دارند.

نحوه این کار بدین شکل است که ابتدا تگ خوان امواجی را به سمت تگ ارسال می کند و سپس پردازنده تگ با استفاده از انرژی این امواج، بیدار می شود و دستور دریافتی از سوی تگ خوان را پردازش می کند و توسط امواجی که انرژی آنها هم از امواج دریافتی تامین شده است، نتیجه را به تگ خوان مخابره می کند.

فناوری RFID در بسیاری از ساختمان های اداری و به منظور کنترل تردد کارکنان در بخش های مجاز و غیرمجاز استفاده می شود. همچنین بسیاری از فروشگاه ها برای حفظ محصولات خود در مقابل سرقت از این فناوری استفاده می کنند.

از دیگر موارد استفاده این فناوری می توان به کنترل موجودی ، کنترل دستیابی ، تحلیل آزمایشگاهی ، کنترل تعداد دور ، ثبت زمان و مکان تردد ، شناسایی خودرو ، امنیت ساختمان ها ، ردیابی دارایی ها ، کنترل ترافیک ، ردیابی رانندگان متخلف و ثبت اتوماتیک نخلفات اشاره کرد.

یکی از اتوبان هایی که در ایران مجهز به این سیستم شده است ، اتوبان تهران – پردیس است که خودروها با نصب تگ های RFID می توانند بدون توقف و تنها با عبور از محل عوارضی ، عوارض خود را پرداخت کنند.

يکشنبه 10/9/1392 - 19:12
بهداشت روانی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به اختلال سکوت انتخابی در کودکان، ضربه روانی، حضور در محیط‌ های تازه مانند مهدکودک، لکنت زبان و والدین کمال‌گرا را دلایل ابتلا به این اختلال عنوان کرد.

خبرگزاری فارس: والدین کمال‌گرا کودکانشان را از حرف زدن می‌ترسانند

عبداله امیدی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، گفت: سکوت انتخابی یا لالی انتخابی، اختلالی است که در دوران کودکی مشاهده و با ورود کودک به محیط‌ های تازه مانند مهدکودک و مدرسه شروع می‌شود.

وی افزود: در این مواقع کودک با وجود مهارت کلامی در خانه، سکوت تعمدی اختیار می‌کند که نشانه ای از اضطراب حضور در محیطی ناآشنا است.

امیدی اظهارداشت: گاهی سکوت انتخابی در پی ضربه‌ای روانی نیز ایجاد می‌شود. هر چند ورود به محیط‌ های تازه نیز برای برخی کودکان که از مهارت‌های ارتباطی کافی برخوردار نیستند، نوعی ضربه روانی محسوب می‌شود.

وی افزود: کودکانی که روابط اجتماعی گسترده‌ای در خانواده ندارند با ورود به مکان‌های تازه دچار استرس می‌شوند که سکوت انتخابی پیامد آن است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: رفتارهای اجتنابی به ویژه سکوت انتخابی در دختران بیشتر از پسران دیده می‌شود.

وی افزود: لکنت زبان، مشکلات گفتاری و تلفظ نادرست برخی کلمات می‌تواند عامل دیگری برای سکوت انتخابی باشد. کودکانی که نمی‌توانند کلمات را در درست بیان کنند برای جلوگیری از تمسخر اطرافیان سکوت می‌کنند.

این متخصص بهداشت روانی اذعان داشت: والدین کمال‌گرا که می‌خواهند فرزندشان رفتارهای اجتماعی کامل و بی عیب و نقصی داشته باشند، استرس را در آن ها به وجود می‌آورند که می‌تواند منجر به سکوت انتخابی کودکان شود.

امیدی افزود: در این زمان کودک می‌ترسد که حرف‌هایش در جمع نتواند نظر والدین او را جلب کند.

وی گفت: برای درمان این اختلال باید کودک را در محیطی نا آشنا که استرس کمی دارد وارد و به تدریج استرس ناشی از آن را کم کرد.

این متخصص بهداشت روانی اظهار داشت: بوستان ها و شهربازی ها فضاهای مناسبی برای درمان کودکان مبتلا به سکوت انتخابی است. به شرط آن که کودک پیش از شروع سکوت انتخابی این محیط ها را تجربه نکرده باشد زیرا اگر کودک با این محیط ها آشنا باشد در مواجهه با آن ها دچار استرس نمی شود.

امیدی افزود: این در حالی است که برای درمان باید از محیط هایی که استرس کمی در کودک ایجاد می کنند استفاده کرد.

امیدی خاطر نشان ساخت: در تمام مراحل درمان والدین یا مربی باید در کنار کودک باشند تا او را از نظر عاطفی حمایت کنند.

يکشنبه 10/9/1392 - 19:11
بیماری ها

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: مصرف مواد محرک تبدیل به معضل اجتماعی شده و مصرف‌کنندگان آن با ابتلا به جنون جنسی در معرض آسیب‌های مغزی و روانی قرار گرفته‌اند و در این میان این موضوع باعث شیوع ایدز نیز شده است.

خبرگزاری فارس: جنون جنسی و گسترش ایدز از پیامدهای مصرف مواد محرک است

 

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، محمد مهدی گویا در همایش روز جهانی ایدز گفت: با وجود کاهش موارد ابتلا به ایدز در 3 دهه گذشته هنوز هم این بیماری رشد اجتماعی و اقتصادی را تهدید می‌کند و هر بیمار برای دریافت دارو میلیون‌ها تومان هزینه می‌کند.

وی ادامه داد: مصرف مواد محرک به شکل نگران‌کننده‌ای رو به افزایش است و از طرفی نمی‌توان ادعا کرد بیماری ایدز کنترل شده است چرا که طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، در اروپا موارد ابتلا ظرف یک سال 8 درصد بیشتر شده است.

گویا گفت: مصرف ترکیبات آمفتامین به معضل اجتماعی و سلامت تبدیل شده و روز به روز در حال گسترش است، مصرف‌کنندگان این مواد با ابتلا به جنون نجنسی دچار آسیب‌های برگشت‌ناپذیر مغزی و روانی می‌شوند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: در این شرایط خدمات کاهش آسیب به آن شکل که باید وجود ندارد و تصور اینکه بتوانیم مصرف این مواد را کنترل کنیم کار دشواری است و در عین حال درمان قطعی هم وجود ندارد.

وی ادامه داد: نیمی از مبتلایان جهان از وضعیت خود بی اطلاع‌اند و در 18 کشور دنیا مطالعه شده باقی ماندن بیماران در چرخه درمان در حال کاهش است، با این وجود شاخص بقا در درمان ایدز در کشور طی 12 ماه پس از شروع درمان 86 درصد است اما پوشش درمان نوزادان به میزان نصف آن بوده و تحت درمان قرار نمی‌گیرند.

گویا نسبت به ابتلای نوجوانان به ایدز هشدار داد و گفت: مهمترین کاری که می‌توانیم بکنیم اطلاع‌رسانی، مشاوره و انجام آزمایش است چرا که یک هفتم موارد جدید ابتلا در دوره نوجوانی رخ می‌دهد بنابراین باید قوانین بازبینی شود تا نوجوانان در معرض خطر آموزش‌های لازم را ببینند.

وی همچنین مقاومت دارویی را در درمان ایدز به عنوان یک مشکل جدی توصیف کرد و گفت: بروز مقاومت دارویی پیامدهای سنگینی دارد و مصرف داروهای رده دوم ده‌ها برابر گران‌تر و پرعارضه‌تر هستند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در پایان گفت: دسترسی به گروه‌های پرخطر، گسترش ارتباط و اطلاع‌رسانی، ایجاد برنامه‌های ویژه برای کاهش مصرف مواد محرک، تجدید نظر در برنامه‌های کاهش اعتیاد، حداقل رساندن انگ و تبعیض و تقویت مشاوره و آزمایش از اهدافی است که وزارت بهداشت در حوزه مقابله با ایدز در نظر دارد.

يکشنبه 10/9/1392 - 19:9
بیماری ها

معاون بهداشتی وزیر بهداشت گفت: در حال حاضر راه انتقال ایدز از طریق جنسی ۳۳ درصد در سال گذشته رشد داشته و ما نگران موج سوم ایدز از طریق روابط جنسی هستیم، در این میان مثلث مرگ ماهواره‌ها، کانون‌های بدنسازی و آرایشگاه‌های زنانه به افزایش ایدز دامن زده‌اند.

خبرگزاری فارس: نگران موج سوم ایدز از طریق انتقال جنسی هستیم/ مثلث مرگ در کمین جوانان است

 

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، علی اکبر سیاری در همایش روز جهانی ایدز گفت: در 12 سال گذشته موارد جدید ابتلا به ایدز در کشور 9 برابر شده در حالیکه در جهان 2 برابر شده است، همچنین راه انتقال ایدز از 88 درصد به روش تزریق مواد مخدر به 56 درصد کاهش یافته اما راه جنسی ایدز از 8 به 10 درصد و در سال 91، 33 درصد شده است و این جای نگرانی دارد.

وی ادامه داد: راه انتقال تزریقی ایدز دست ما بود چرا که در زندان‌ها اتفاق می‌افتاد و ما به آن دسترسی داشتیم اما اکنون مسئله جوانان و نوجوانان مطرح است و مسئله جنسی همگانی است.

سیاری گفت: مشکلی که داریم مصرف مواد محرک و روان گردان صنعتی است که تمایلات جنسی لجام گسیخته را در این افراد افزایش می‌دهد و از طرفی مثلث مرگ که ماهواره، کانون‌های بدن‌سازی و آرایشگاه‌های زنانه است به انتقال ایدز دامن زده است.

معاون بهداشتی وزیر بهداشت ادامه داد: از سوی دیگر بیمارانی که به ایدز مبتلا شدند آن را بازگو نمی‌کنند و در تماس جنسی این بیماری منتقل می‌شود، بنابراین برای کسانی که بیماری خود اطلاعی ندارند باید زمینه پیشگیری از انتقال محیا شود.

سیاری گفت: نگران موج سوم ایدز هستیم و تلاش باید کنیم موارد جدید را به صفر برسانیم چون این یک مشکل پنهان است و از طریق جنسی توسعه یافته و در این ارتباط مشکل فرهنگی و بیان مسئله هم وجود دارد چون نمی‌توانیم آشکارا بحث را بازگو کنیم.

وی با اشاره به اینکه هنوز مردم نگران اطلاعات وسیع ناشی از ایدز هستند، گفت: نمی‌توان به راحتی واقعیت‌ها را بازگو کرد، بنابراین تبیین، آموزش و پیشگیری سخت شده و نیازمند عزم همگانی هستیم تا مشکل اطلاع‌رسانی را رفع کنیم.

سیاری گفت: از فضای مجازی و رسانه‌ها می‌خواهیم این مسائل را بازگو کنند و از طرفی دسترسی به دارو را فراهم کنیم و ابزار پیشگیری از انتقال جنسی را در دسترس همگان قرار دهیم.

وی گفت: هنوز مشکل انتقال ایدز را در زندان‌ها داریم البته وضع بهتر شده اما هنوز جای نگرانی وجود دارد و باید از نظر بهداشتی، مشاوره و آموزش، بیشتر کار کنیم.

يکشنبه 10/9/1392 - 19:8
بیماری ها

وزیر بهداشت گفت: در طول ۱۱ سال گذشته آمار ایدز ۹ برابر شده و سالانه ۸۰ درصد افزایش یافته که بیش از نرخ تورم و قیمت مسکن بوده است. همچنین شیوع ایدز در کودکان کار ۴۰ برابر متوسط شیوع این بیماری بوده است.

خبرگزاری فارس: افزایش ۸۰ درصدی ایدز بیش از تورم و قیمت مسکن تکان دهنده است

 

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، حسن قاضی‌زاده هاشمی در مراسم روز جهانی ایدز که در وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: به اشتباه صحبت کردن از ایدز را در رسانه‌ها مجاز ندانستیم و اکنون نیز برای مقابله با ایدز فقط مردم را ترسانده‌ایم که تصویری از ایدز در ذهن مردم نشان داده‌ایم که مردم وحشت‌کرده‌اند و اطلاعات غلط سبب شد با هنجارهای اخلاقی گره بخورد و به یک بیماری مهلک و تابو تبدیل شود.

وی ادامه داد: پنهان‌کاری دسته‌جمعی به دلیل نگاه منفی در افکار عمومی که خود ما ساختیم باعث توسعه رفتارهای پر خطر شده و در طول 11 سال آمار ایدز را 9 برابر کردیم.

وزیر بهداشت گفت: سالانه آمار مبتلا به ایدز در کشور 80 درصد افزایش داشته این آمار بسیار بیشتر از تورم و قیمت مسکن بوده است در حالیکه این موارد مشابه را از تریبون‌های عمومی به رخ مردم کشیدیم و مردم را آگاه کردیم اما در مورد ایدز پنهان کاری کردیم.

هاشمی گفت: در ایران و در دنیا ایدز بیماری سیاهی است به طوریکه طی سالهای 2005 تا 2012 ، 50 درصد افزایش یافته و تا 2010، 25 میلیون قربانی داشته است.

وی ادامه داد: در سال 2012 دو میلیون نوجوان 10 تا 19 سال به ایدز مبتلا شده‌اند و به همین دلیل ایدز را به بیماری تاعون تشریح می‌کنند چرا که خاطره تلخ و سیاهی با خود دارد.

هاشمی با تاکید بر تلاش جمعی نظام‌های سلامت دنیا برای یافتن راه‌های کنترل و کند شدن ایدز، گفت: هنوز امکانات ضروری در دسترس نیست، شناخت افراد مبتلا به ایدز، حمایت اجتماعی، توسعه ابزار پیشگیری و آموزش به نوجوانان و گروه‌های پرخطر به کند شدن روند جهانی ایدز کمک می‌کند.

وی افزود: از بسترهای اجتماعی کنترل ایدز غافل هستیم و در این میان تجربه مردم هم کم است چون به پنهان‌کاری روی آورده‌اند و تا این تابو شکسته نشود روند کنترل را نخواهیم داشت.

وزیر بهداشت گفت: با پاک کردن صورت مسئله و پنهان‌کاری، جامعه بیشتر در معرض ایدز قرار می‌گیرد و شواهد نشان می‌دهد کاهش موارد ابتلا دائمی نیست و باید مراقبت‌ها ادامه یابد.

وزیر بهداشت گفت: کمپ‌های ترک اعتیاد، کانون‌های کار کودکان و زندان‌ها قارچ‌گونه به انتشار ایدز می‌پردازند و چرخه ایدز در کشور از اعتیاد تزریقی به رفتار جنسی تغییر کرده است.

هاشمی ادامه داد: نباید از افراد معتاد و کسانی که مواد تزریقی استفاده می‌کنند غافل شویم، اگر چه در کشور این بیماران از طریق فراورده‌های خونی مبتلا شده‌اند و یک ظلم کاهش بین‌المللی بود در دهه دوم از طریق تزریق مواد مخدر بوده و اکنون هم هنوز در صدر انتقال ایدز قرار دارند.

وزیر بهداشت گفت: شیوع بیماری ایدز در افرادی که مواد مخدر تزریقی و مواد محرک استفاده می‌کنند در حال افزایش است بطوریکه ابتلای 5 درصد ایدز در کودکان کار را شاهد هستیم یعنی 40 برابر متوسط شیوع در جامعه و این هشدار دهنده است.

هاشمی گفت: نمی‌توانیم همه افراد جامعه را چک کنیم باید گلوگاه‌ها را کنترل کنیم، این در حالی است که متولی وزارت بهداشت نیست بلکه تشخیص و درمان این بیماری بر عهده وزارت بهداشت است و در صورتیکه همه سازمان‌ها این بیماری را مشکل جدی بدانند می‌توانیم آن را کنترل کنیم چرا که ایدز معلول رفتارهای اجتماعی است.

وزیر بهداشت ادامه داد: باید امکانی را برای مردم فراهم کرد تا این بیماری شناسایی شود اگر کیت‌های تشخیصی گران هستند و مراکز درمانی متعدد نیست و از سویی مردم به دلیل ترس از شناخته شدن مراجعه نمی‌کنند باید به دنبال راه‌های برطرف کردن این موارد باشیم.

وی تصریح کرد: مسیرهایی که رفته‌ایم نشان می‌دهد جوابگو نبوده است، اگر مفید بود مجبور نبودیم این آمارها را که چند برابر شده با شرمندگی اعلام کنیم.

وی تأکید کرد: نباید از اعلام بیماری ایدز در جامعه بترسیم.

يکشنبه 10/9/1392 - 19:7
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته