• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1378
تعداد نظرات : 171
زمان آخرین مطلب : 3781روز قبل
آموزش و تحقيقات

محققان شرکت خودروسازی هوندای ژاپن، محافظ جدید مخصوص تلفن همراه هوشمند طراحی کرده‌اند که با کمک شش کیسه هوای داخلی از آسیب دیدن تلفن در زمان افتادن روی زمین پیشگیری می‌کند.

106-13.JPG

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این پوشش محافظ «Case N» نام دارد که درون آن شش کیسه هوای کوچک تعبیه شده است. در زمان سقوط تلفن همراه بر روی زمین، کیسه‌های هوا باز شده و از صدمه دیدن گوشی پیشگیری می‌کنند.

 

از دیگر کاربردهای این پوشش محافظ، پیشگیری از سرقت است. در صورتی که سارق با حمله تلاش کند که گوشی تلفن همراه را به زور از جیب فرد خارج کند، کیسه‌های هوای درون جیب باز شده و مانع از سرقت می‌شوند.

 

بر اساس اعلام شرکت هوندا، پوشش محافظ Case N یک طرح مفهومی بوده و این شرکت برنامه‌ای برای تولید تجاری این محصول ندارد.

 

بر خلاف هوندا،‌ شرکت اپل قصد دارد دستگاه مشابهی را به زودی تولید و به بازار عرضه کند.

 

در طرح ثبت اختراع شده اپل، احتمال سقوط تلفن همراه هوشمند از طریق شتاب سنج‌های داخلی تعیین می‌شود. با تعیین خطر احتمال سقوط روی زمین، پیشرانه گازی نصب شده روی بدنه تلفن همراه روشن شده و دستگاه در جهت مخالف به آرامی روی زمین فرود می‌آید.

 

هنوز زمان دقیقی برای تولید و عرضه طرح اپل اعلام نشده است.

يکشنبه 17/9/1392 - 15:41
هوا و فضا

با استفاده از چشم قدرتمند تلسکوپ فضایی هابل، دانشمندان علائم ضعیفی از آب را در جو پنج سیاره دوردست کشف کردند.

2-1952.jpg

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وجود آب جوی پیش‌تر در تعداد معدودی از سیارات فراخورشیدی واقع در آن سوی منظومه شمسی، که حول ستارگانشان می‌چرخند، گزارش شده بود.

 

با این حال، این اولین مطالعه با هدف سنجش و مقایسه نمایه‌ها و شدت این علائم در چندین جهان به شمار می‌آید.

 

این پنج سیاره که WASP-17b ،HD209458b ،WASP-12b ،WASP-19b و XO-1b نام دارند، حول ستارگان مجاورشان می‌چرخند و شدت نشانه‌های آب در آن‌ها متغیر بود.

 

جرم کیهانی HD209458b دارای قوی‌ترین نشانه‌های آب است و علائم چهار سیاره‌ دیگر نیز با آب مطابقت دارد.

 

آوی ماندال، دانشمند سیاره‌ای مرکز پرواز فضایی گودارد واقع در گرینبلت و رهبر ارشد این مطالعه، گفت: ما بسیار مطمئن هستیم که علائم آب را بر روی چندین سیاره دیده‌ایم.

 

این تحقیق بخشی از سرشماری جو سیاره‌های فراخورشیدی به رهبری ال. دریک دمینگ از دانشگاه مریلند بود.

 

هر دوی تیم‌های تحقیقاتی حاضر در این پروژه از دوربین 3 میدان وسیع هابل برای کنکاش جزئیات جذب نور از خلال جوهای سیاره‌های مزبور بهره بردند.

 

مشاهدات آن‌ها در طیفی از طول‌موج‌های مادون قرمز انجام شد. در چنین طیفی علائم آب در صورت وجود، ظاهر می‌شوند؛ دانشمندان اشکال و شدت نمایه‌های جذب را مقایسه کرده و ثبات علائم به آن‌ها اطمینان داد که آب را کشف کرده‌اند.

 

این پنج سیاره جهان‌های عظیم و داغی هستند که نزدیک به ستارگان میزبانشان می‌چرخند.

 

«دوربین 3 میدان وسیع» هابل یکی از معدود سامانه‌هایی است که جو سیاره‌های فراخورشیدی موجود در فاصله چندین تریلیون مایلی از زمین را رصد می‌کند.

 

این مشاهدات چالش‌برانگیز فقط زمانی اجرایی می‌شوند که سیاره‌ها به هنگام عبور از مقابل ستاره میزباشان رصد شوند.

 

محققان می‌توانند گازهای موجود در جو یک سیاره را با تعیین این نکته شناسایی کنند که چه طول موج‌های نور ستاره منتشر و این که کدام یک به طور نسبی جذب می‌شوند.

 

جزئیات این مطالعه در Astrophysical Journal منتشر شد.

يکشنبه 17/9/1392 - 15:39
سلامت و بهداشت جامعه

جام جم آنلاین: تا سال‌ها پیش بقالی‌ها از مهم‌ترین مغازه‌های سطح شهر بودند، اما با تبدیل زندگی سنتی به مدرن، این مغازه‌های کوچک جایشان را به سوپرمارکت‌ها دادند. آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که افراد شاغل در سوپرمارکت با چه آسیب‌هایی مواجه‌اند؟ بد نیست بدانید ساعت‌های کاری طولانی، کار در تعطیلات، مرخصی‌های بسیار محدود و راضی نگه داشتن مشتری‌ها با سلیقه‌های متفاوت باعث شده آنها یکی از سخت‌ترین مشاغل را تجربه کنند.

فرزاد ابوطالبی,آرتروز

افرادی که در سوپرمارکت ها کار می کنند به دلیل زیاد بودن تعداد مشتری ها دست کم 80 تا 90 درصد مدت زمان کار خود را در حال ایستاده یا نیمه ایستاده می گذرانند و همین ایستادن های طولانی آنها را در معرض آسیب های اسکلتی - عضلانی و البته واریس قرار می دهد؛ مشکلاتی که با افزایش سن و بالا رفتن وزن تشدید می شود.

همچنین بلندکردن خواروبار سنگین و جابه جا کردن خوراکی ها و اجناس مغازه احتمال بروز گردن درد و کمردرد مزمن و حتی آرتروز را در افراد شاغل در سوپرمارکت ها افزایش می دهد بنابراین توصیه می شود در ایستادن افراط نکنید، در ازای هر یک ساعت کار به مدت 10 دقیقه بنشینید و استراحت کنید و هر سه تا چهار ساعت یک بار پنج تا 10 دقیقه (مثل سر ظهر یا شب که سرتان خلوت تر است) را به نرمش های سبک گردن، کمر، شانه و دست و پا اختصاص دهید.

همچنین هنگام جابه جایی اقلام مغازه از دیگران کمک بگیرید تا سلامت تان به خطر نیفتد.

بی خیال استراحت و تعطیلات

بدون شک سوپرمارکت داری از مشاغلی است که فرد بندرت می تواند به فکر مرخصی رفتن باشد؛ چراکه بستن مغازه به معنی کاهش تعداد مشتری ها، خراب شدن خوراکی های با تاریخ انقضای محدود و ضررهای مالی است.

با این حساب افراد شاغل در سوپرمارکت زمان چندانی برای تفریح و وقت گذاشتن با خانواده و دوستان ندارند و به دلیل نوع کارشان مجبورند از صبح زود تا پاسی از شب سر کار باشند و گاهی اوقات همین موضوع زمینه بروز اختلافات خانوادگی را فراهم می کند.

در چنین شرایطی احساس ناامیدی، سرخوردگی، افسردگی شغلی و افکار منفی سراغ فرد می آید و شغل و سلامتش را به خطر می اندازد.

وقتی حساب و کتاب ها همخوانی ندارد

همیشه این احتمال وجود دارد که افراد شاغل در سوپرمارکت در مسائل مالی بویژه در معاملات چکی دچار بحران شوند و این موضوع زمانی حادتر خواهد شد که اجاره مغازه را هم به مشکلات اضافه کنیم بنابراین طبیعی است که استرس ناشی از این بحران، کاهش آستانه تحمل فرد و بروز آسیب های جسمی و اختلالات روانی مثل استرس مزمن را به همراه داشته باشد.

و اما توصیه طلایی

شاید بهترین پیشنهاد این است که سالی دو تا سه مرتبه، حداقل برای سه تا پنج روز کارهای مغازه را به یکی از اقوام نزدیک یا دوستانتان بسپارید و به یک سفر تفریحی خانوادگی یا دوستانه بروید و خستگی را از تن به در کنید. یادتان باشد ایجاد وقفه کاری نه تنها مانع بروز روزمرگی و استرس و خستگی مزمن می شود بلکه انرژی شما را نیز افزایش می دهد.

فرزاد ابوطالبی - کارشناس بهداشت حرفه ای

يکشنبه 17/9/1392 - 15:38
اطلاعات دارویی و پزشکی

چاقی نه تنها می‌تواند عاملی برای ناباروری زنان باشد بلکه به گفته یک متخصص زنان و زایمان خطرات دوران بارداری از جمله دیابت، فشار خون و زایمان زودرس در این افراد بیشتر است.

خبرگزاری فارس: تولد نوزاد نارس در مادران چاق بیشتر است/چاقی عامل ناباروری

مریم کاشانیان در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، در مورد تأثیر چاقی بر باروری اظهار داشت: چاقی در باروری پیامد‌های متفاوتی دارد اول اینکه برخی از بانوانی که چاق هستند بافت چربی زیر جلدشان هورمون زنانه را به هورمون مردانه تبدیل می‌کند و ممکن است بر اثر تغییرات هورمونی این افراد دچار ریزش موی سر یا رویش موی زاید در برخی نواحی بدن شوند.

رئیس بیمارستان اکبرآبادی با تأکید بر اینکه تمام تغییرات هورمونی سبب تحت تأثیر قراردادن تخمدان و تخمک‌گذاری می‌شود افزود: برخی افراد چاق دچار تنبلی تخمدان شده و بارور نمی‌شوند و توصیه می کنیم خود را لاغر کنند تا تعادل هورمونی دوباره بازگردد.

وی آسیب‌های دوران بارداری را یکی دیگر از پیامدهای چاقی در بانوان برشمرد و افزود: دیابت، فشار خون، تولد نوزادان درشت که ممکن است مسائلی را در حین و بعد زایمان به جا بگذارد و خطر عفونت‌های زنانه در مادران چاق بیشتر است.

 ‌زایمان زودهنگام، تولد نوزاد نارس و پارگی زودرس کیسه آب جنین به گفته این متخصص زنان و زایمان در مادران چاق بیشتر است.

رئیس بیمارستان اکبر‌آبادی به مشکلات زایمانی اشاره کرد و گفت: سیر زایمان معیوب،‌احتمال سزارین، همچنین جوش نخوردن زخم و احتمال عفونت بعد از زایمان در افراد چاق بیشتر دیده می‌شود.

يکشنبه 17/9/1392 - 15:36
بهداشت روانی

یکی از آسیب‌های اجتماعی امروز، استفاده کودکان از رایانه‌ برای ساعت‌های متوالی است که مشکلات جسمانی و روانشناختی عواقب آن است. چیزی که خانواده‌های گسترده کمتر با آن رو به رو هستند.

خبرگزاری فارس: بایدها و نبایدهای استفاده کودکان از کامپیوتر

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، شهرام خرازی‌ها، رئیس گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگوی تفصیلی به بررسی آسیب‌های جسمی و روانشناختی می‌پردازد که متوجه کودکان و نوجوانان معتاد به رایانه است.

فارس: آیا می‌توان کاربرانی را که چندین ساعت به طور مداوم از رایانه استفاده می‌کنند، معتاد دانست؟

خرازی‌ها: اعتیاد به رسانه، از جمله رایانه از نظر تابلوی بالینی تا حدودی مشابه اعتیاد به مواد مخدر است. هر چند این جمله به آن معنی نیست که هر آن چه در اعتیاد به مواد مخدر وجود دارد، در وابستگی به رایانه نیز وجود دارد، اما الگوی کلی اعتیاد به رایانه شبیه اعتیاد به مواد مخدر است.

فارس: چرا؟

خرازی‌ها: زیرا نوعی عادت در فرد ایجاد می‌کند که در صورت قطع، نیاز به مواجهه مجدد به وجود می‌آورد. از طرفی فعالیت و عملکرد شغلی و اجتماعی فرد را مختل می‌کند.

فارس: آسیب‌های جسمانی کاربران چیست؟

خرازی‌ها: بچه‌هایی که از رایانه زیاد استفاده می‌کنند دچار مشکلات استخوانی و مفصلی مختلفی می‌شوند و اگر بین ساعات استفاده وقفه نیندازند به مرور زمان به سمت انجماد می‌روند. یعنی از قالب انسانی که باید انعطاف داشته باشد، به مجسمه‌ای تبدیل می‌شوند که ابتدا مومی و بعد از مدتی خشک می‌‌شود.

فارس: از طرفی نشستن مداوم پای رایانه موجب کم تحرکی و افزایش وزن نیز می‌شود.

خرازی‌ها: بله، چاقی هم می‌تواند تبعاتی برای کاربران داشته باشد. به هر حال کودکانی که به مدت چندین ساعت از رایانه استفاده می‌کنند تحرک کمتری نسبت به سایر همسالانشان دارند.

فارس: به نظر می‌رسد که حافظه کودکانی که از رایانه استفاده می‌کنند کارآیی دیگر کودکان را ندارد.

خرازی‌ها: وقتی مطالب با روشی غیر از رایانه آموزش داده می‌شود، یادگیرنده را وادار به استفاده از حافظه می‌کند. یعنی نیروی حافظه از طریق آموزش‌های غیر رایانه‌ای تقویت می شود چرا که کودک باید ببیند، بشنود، آن‌ها را به خاطر بسپارد و تمرین کند. کسانی که با رایانه کار می‌کنند و تنها با چند اشاره به آنچه می‌خواهند دسترسی پیدا می‌کنند، ممکن است حافظه‌شان خیلی فعال نشود.

فارس: منظورتان این است که در آموزش‌های غیر رایانه‌ای حافظه فعال می‌شود؟

خرازی‌ها: بله، قوه حافظه و قدرت یادآوری در یادگیری با رایانه کمتر از آموزش بدون رایانه می‌شود. به عبارتی دیگر بچه‌هایی که با رایانه کار می‌کنند قدرت حافظه انسانی‌شان آرام آرام به قدرت حافظه رایانه‌ای تبدیل می‌شود. در واقع بچه کم حافظه‌ای می‌شود که حافظه رایانه جایگزین حافظه او شده تا به جای ثبت اطلاعات در حافظه به رایانه متکی باشد.

فارس: اما روش کار با رایانه در برخی مدارس کشور وجود دارد. بالاخره کدام یک بهتر است؟

خرازی‌ها: هر دو روش مزایا و مضراتی دارند و نمی‌توان به صراحت گفت که کدام یک بهتر است.

فارس: یکی از دلایل استفاده کودکان از رایانه، فعالیت‌های هنری مانند نقاشی است. استفاده از این ابزار با نقاشی سنتی چه تفاوت‌های روانشناختی دارد؟

خرازی‌ها: بچه‌هایی که بر پهنه کاغذ نقاشی می‌کنند، ضمن تقویت و مهارت دست‌ها می‌توانند تخیلشان را نیز روی کاغذ بیاورند. از طرفی آن‌هایی که با رایانه کار می‌کنند، قدرت مانورشان بیشتر است چرا که می‌توانند چند بعدی کار کنند. بنابراین کار کردن با رایانه از نظر نقاشی و تجسم بخشیدن به اجسام، قدرت اجرایی بیشتری می‌دهد و از این منظر موجب شکوفایی بیشتر خلاقیت در کاربران می‌شود.

فارس: چه مشکلات دیگری این کودکان را تهدید می‌کند؟

خرازی‌ها: به طور قطع نوری که از صفحه نمایشگر رایانه ساطع می شود، موجب عیوب انکساری عدسی هر دو چشم می‌شود. اگر کاربران یکسری اصول بهداشتی و پیشگیرانه را رعایت نکنند علاوه بر ابتلا به مشکلات مفصلی و استخوانی، ممکن است زودتر از زمان پیش‌بینی شده نیاز به عینک پیدا کنند. البته همه کودکانی که از رایانه استفاده می‌کنند دچار این مشکل نمی‌شوند اما جمعیت قابل ملاحظه‌ای از این کودکان دچار عیوب انکساری در عدسی چشمشان می‌شوند.

فارس: یکی از آسیب‌هایی که کودکان معتاد به رایانه با آن مواجهند، عدم برقراری تعامل مناسب با اطرافیان است. دلایل آن را بفرمائید.

خرازی‌ها: این کودکان کم کم یاد می‌گیرند که رایانه را جایگزین چیزهای زنده و غیر زنده کنند. در واقع توانمندی‌های روانشناختی در این بچه‌ها رشد لازم را نمی‌کند زیرا این توانمندی‌ها در پرتو تعامل با خانواده مشکل می‌گیرد. بعد از مدتی تعامل کودک تقریباً به حالت یکطرفه در می‌آید. یعنی کودک داده وارد می‌کند و بازخورد کمی از رایانه می‌گیرد. زیرا ارتباط او در دنیایی خشک و مکانیکی است.

فارس: با این مقایسه باید گفت که این کودکان در دراز مدت دچار انزوا می‌شوند.

خرازی‌ها: بله، این کودکان در ارتباط مؤثر با دیگران دچار ضعف‌هایی می‌شوند. تجربه نشان داده که کودکانی که از شهرها دور هستند ارتباط بهتری با اطرافیان برقرار می‌کنند زیرا در آن مناطق کار با رایانه کمتر است در عوض بچه‌هایی که در جوامع شهری زندگی می‌کنند به دلیل استفاده زیاد از رایانه در برقراری ارتباط با اطرافیانشان مشکلات بیشتری دارند.

فارس: در مورد بازی‌های خشن رایانه‌ای چطور؟

خرازی‌ها: برخی اختلالات روانی مانند شب اداری در پی استفاده زیاد از رایانه مخصوصاً بازی‌های خشن و تصاویر نامناسب به وجود یا تشدید می‌شود. خوبی‌ها یا ترس‌های کودکانه دیگر پیامد بازی‌های خشن رایانه‌ای است. ممکن است این تصاویر وارد رویاهای شبانه کودکان شده و به کابوس‌های شبانه آن‌ها تبدیل شود.

فارس: آیا خطرات روانی جدی کودکانی را که از رایانه به مدت طولانی استفاده می‌کند تهدید می‌کند؟

خرازی‌ها: بله، در پی انزوای کودکان، افسردگی حاصل می‌شود که اگر افسردگی این کودکان عود کند، آن‌ها دچار تمایلات خودکشی می‌شوند. فیلم «آدم آهنی» به مسئله اعتیاد نوجوانان به بازی‌های رایانه‌ای اشاره می‌کند که توصیه می‌شود والدین و نوجوانان حتماً آن را ببینند.

فارس: آیا این ادعا درست است که اشتغال بیش از حد والدین می‌تواند موجب پرداختن کودکان به رایانه شود؟

خرازی‌ها: بله، کاملاً چند دهه است که بر ارتباطات والدین و فرزندان در خانه تأکید می‌شود. تکنولوژی موجب شده تا حضور سر سفره غذا کمتر شود. از طرفی شرایط اقتصادی باعث شده تا والدین یک یا دو نوبت کار کنند. با توجه به غیاب والدین از خانه یکی از مشغله‌هایی که بچه‌ها در خلوت خودشان پیدا می‌کنند، مواجهه با رایانه است که این مسئله می‌تواند تبعات منفی به بار آورد.

فارس: به دلیل عدم نظارت والدین؟

خرازی‌ها: بله، ممکن است کودک سر از سایت‌های غیر مجاز در‌آورد. البته بخشی از خطر این رفتار به دلیل عادتی شدن کودک است. زیرا او در دنیایی خودساخته و رایانه ساخته زندگی می‌کند نه در جهانی که والدین ساخته‌اند.

فارس: راهکارش چیست؟

خرازی‌ها: به هر حال ساعت‌های ماندن کودکان در خانه در حال افزایش است، بنابراین آنها در غیاب والدین و خواهر و برادر بزرگتر فرصت بهتری برای استفاده از رایانه پیدا می‌کنند و این به مرور زمینه اعتیاد آنها را به رایانه بیشتر می‌کند. از طرفی هرقدر خانواده پرجمعیت‌تر باشد و تعامل بیشتری میان اعضاء خانواده وجود داشته باشد کار با رایانه کمتر می‌شود.

فارس: با توجه به غیر ممکن بودن حذف یارانه از زندگی کودکان، چه اقداماتی باید از سوی والدین صورت گیرد تا آسیب‌های احتمالی به حداقل ممکن برسد؟

خرازی‌ها: توصیه می‌شود به کودکان و نوجوانان کار صحیح با رایانه آموزش داده شود. دیده شده که برخی کودکان روی تخت دراز می‌کشند و لپ‌تاپ را روی شکمشان می‌گذارند. یا دمر می‌خوابند و از لپ‌تاپ استفاده می‌کنند. این کار موجب مشکلات استخوانی می‌شود.

بهتر است کودکان هر 20 دقیقه از پشت میز بلند شوند و برای دقایقی راه بروند. به لحاظ بهداشت چشم هم نباید ساعت‌ها به مانیتور خیره شوند.

فارس: اما ترس از دست دادن امتیاز مانع از این رفتار می‌شود.

خرازی‌ها: به هر حال باید توصیه شود هر از گاهی بازی را رها کنند یا دست کم برای دقایقی به نقطه‌ای دیگری خیره شوند و خودشان را کمی حرکت دهند. باید مدیریت زمان را به کودکان آموخت. باید به آن ها یاد دهیم که از تمام اوقاتشان برای رایانه استفاده نکنند. چرا که تفریح در مصرف محصولات رسانه‌ای خلاصه نمی‌شود.

فارس: کنترل مستقیم والدین به صورت اعمال فشار برای جلوگیری از کار با رایانه چه عواقبی دارد؟

خرازی‌ها: این رفتارها دافعه ایجاد می‌کند و کودک را برای استفاده بیشتر از رایانه ترغیب می‌کند، آموزش‌ها باید غیر مستقیم باشد. بهترین شیوه رویارویی این کودکان با کودکانی است که از رایانه زیاد استفاده کرده‌اند و دچار تبعات منفی آن شده‌اند. وقتی کودکان همسالان خود را می‌بینند، تأثیر بیشتری نسبت به خواندن مقاله یا نوشته پیدا می‌کنند. متأسفانه آموزش‌ها در برخی کشورها از جمله کشور ما متمرکز بوده بر تبعات منفی رسانه و رایانه در حالی که باید در این زمینه دیدی کاملاً منصفانه داشته باشیم.

به هر حال زمانی تلویزیون هم در خانه‌ها نبود اما امروز 2 یا چند تلویزیون در خانه‌ها موجود است. در مورد رایانه هم همین‌طور است. بر همین اساس باید طی سال‌های آتی علاوه بر رایانه مرکزی، تبلت‌ها و پدها را هم اضافه کنیم.

فارس: ناتوانی برخی والدین در استفاده از ابزار رایانه‌ای می‌تواند به آسیب‌هایی که کودکان معتاد به رایانه دارند، دامن بزند؟

خرازی‌ها: ۱۰۰درصد. برخی والدین مفهوم تالارهای گفت‌وگو را نمی‌دانند. این متأسفانه ضعف بزرگی است که والدین را از دنیایی که کودکانشان در آن بسر می‌برد دور می‌کند.

گفت و گو از ژیلا آهنگرزاده

يکشنبه 17/9/1392 - 15:35
پوست و مو

جام جم آنلاین: هر چنداستفاده از لیزر برای حذف بافت‌های اضافه و اصلاح پوست شایع شده است، ولی این عمل​می‌تواند مشکلاتی در پی داشته باشد. به همین علت با دکتر مجتبی امیری، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله گفت‌وگو کردیم که با هم مرور می​کنیم.

چه نوع لیزری برای اصلاح ضایعه استفاده می شود؟

لیزر «کم توان» جنبه درمانی دارد ولی به سبب نتیجه ضعیفی که نشان داده است، جایگاه چندان بارزی ندارد. لیزر «پرتوان» گرچه انرژی زیادی دارد ولی می تواند بافت ها را تخریب کند. هر بافت طول موج خاصی را جذب می کند؛ مثلا آب طول موج 10600 نانومتر، هموگلوبین طول موجی حدود 580 و ملانین طول موج 800 نانومتر را جذب می کند. پزشکان نیز بر اساس طول موج جذبی، لیزر مخصوص را برای اصلاح ضایعه مورد استفاده می​کنند.

نظر شما درباره حذف موهای زائد با لیزر چیست؟

هیرسوتیسم،همان رویش موهای زائد در نواحی از بدن است که به طور طبیعی نباید در آن قسمت مویی وجود داشته باشد. مثلا خانمی که در ناحیه چانه موهای ضخیم دارد. این موها که برای خانم ها ناخوشایند است​، از طریق لیزری با طول موج 800 نانومتر از بین می رود. این لیزر ها جذب رنگدانه مو شده و پیاز مو را می سوزاند بدون این که به پوست صدمه ای وارد شود.

از آنجا که مو دارای چرخه رشد است، با هر بار انجام لیزر، درصدی از مو از بین می رود. لیزر های از بین برنده مو برای از بین بردن موهای ضخیم و مشکی است و اثر خوبی روی موهای نازک ندارد.

روندکار نیز به این ترتیب است که با فاصله چهار تا شش هفته یک بار باید این کار تکرار شود. در دو تا سه جلسه 80 تا 90 درصد این موها از بین می رود. بنابراین یک دوره چهار تا شش جلسه ای نیاز است تا درمان تکمیل شود.

در کسانی که مشکل هورمونی یا بیماری خاصی مانند تخمدان پلی کیستیک ندارند، این موهای زائد تا سال ها قدرت برگشت نخواهند داشت و برگشتشان هم به صورت موهای کرکی و خیلی نازک است؛ ولی در بیماران مبتلا به مشکلات هورمونی، بازگشت موها را خواهیم داشت که باید درمان شوند.

آیا با استفاده از لیزر می توان پوست را هم جوان کرد؟

دسته ای از لیزرها، برای جوانسازی پوست استفاده می شوند و به بازسازی پوست کمک می کنند. سیر طبیعی پیری این است که رشته های الاستین پوست شل شده و بافت کلاژن که مانند یک اسکلت در پوست عمل می کند، سست می شود و افتادگی پوست اتفاق می افتد. البته بدیهی است برای مستحکم کردن پوست و به دست آوردن یک نتیجه خوب، جلسات لیزر باید تکرار شود. اثر لیزر نسبی است و در پوست های خیلی شل کاربردی ندارد و پزشک پیش از این کار باید همه جوانب را بسنجد و به بیمارش اطلاعات کافی بدهد.

اثرات لیزر بربافت های اضافی مانند زگیل چگونه است؟

بعضی از لیزر ها اثری برنده دارند یعنی اگر بافت اضافی در پوست ایجاد شده باشد می توان آن را از بین برد مانند انواع زگیل ها، خال ها و ضایعات گوشتی ناشی از زخم. از بین بردن اسکار های ناشی از جراحی مشکل نسبتا شایعی است و در این موقع با لیزر می توانیم نتایج خوبی به دست آوریم.

آیا لیزر در محو لکه های پوستی کاربرد دارد؟

لکه هایی مانند کک و مک، ماسک حاملگی و انواع مختلف لکه ها را نیز می توان با لیزر از بین برد.امروزه یکی از مشکلات شایع در بیماران از بین بردن تتو هایی است که روی بدن یا ابروها ایجاد کرده اند. این افراد بعد از مدتی از شکل ایجاد شده در بدنشان احساس نارضایتی کرده و درصدد از بین بردن آن بر می آیند که با کمک لیزر می توان پوست را به حالت اول برگرداند.

این موارد شامل ماه گرفتگی روی پوست هم می شود؟

ضایعات عروقی همان همانژیوم ها یا ماه گرفتگی و خال های عروقی مادرزادی هستند.در گذشته هیچ روشی برای از بین بردن این ضایعات وجود نداشت و روش های جراحی، بدشکل کننده بودند، اما امروزه و با کمک لیزر می توان ضایعات را درمان کرد بدون این که روی پوست آثاری بر جای گذارد.

میزان جلسات و نحوه درمان، به عمق ضایعه و شدت آن بستگی دارد. ضایعات عروقی در مرحله ابتدایی بهترین پاسخ را به درمان می دهند. این ضایعات شاید در بدو تولد کوچک باشند، ولی بتدریج پیشرفت می کنند.

لیزر می تواند مانع بزرگ و برجسته تر شدن آنها شود، اما نباید از لیزر انتظارات غیرعادی داشت و گاهی ضایعات عروقی بزرگ و شدید بخوبی به درمان پاسخ نمی دهند.

برای اصـــلاح ضـــایعات پوستی با لــیزر باید به کجا مراجعه کرد؟

پزشکان برای انجام لیزر همه جوانب را می سنجند. مراقبت های قبل و بعد از لیزر بسیار مهم است. نوع ضایعه، لیزر کاربردی و توجه به نوع پوست (پوست های سبزه و تیره نیاز به زمینه سازی بیشتری دارند) هم در میزان موفقیت نقش دارند. اگر همه موارد گفته شده از نظر پزشک لحاظ شود، می توان درمان لیزر را آغاز کرد که می تواند بسیار هم نتیجه بخش باشد. این وسیله درمانی کمترین عارضه را دارد منوط بر این که به دست پزشکان متخصص و دوره دیده انجام شود. متاسفانه گاهی این کار در آرایشگاه ها و به دست افراد غیرمتخصص صورت می گیرد که عوارض غیرقابل جبرانی را هم به بار می آورد.

آیا امکان دارد درمان با لیزر به جواب مثبت نرسد؟

اگر پزشک متخصص درمان لیزری را توصیه کرده، مطمئن باشید با رعایت نکات توصیه شده از سوی پزشک حتما نتیجه مطلوب به دست خواهد آمد، اما انتظارات ما از این درمان، باید واقع بینانه باشد. در تبلیغات تجاری، گاهی از لیزر به عنوان معجزه گر یاد می شود. این تبلیغات نادرست است و بیماران بهتر است پیش از انجام لیزر با فرد متخصص مشورت کنند و اطلاعات لازم را به دست آورند. یادمان باشد عرصه پزشکی، هم رویه تجاری دارد وهم​رویه طبابتی و بیشتر تبلیغات تجاری،گمراه کننده و فریبنده هستند.

پس از درمان لیزری، پوست به مراقبت خاصی نیازمند است؟

همه افرادی که لیزر می کنند، به مراقبت خاصی نیاز ندارند، ولی برخی آنها باید از ضد آفتاب استفاده کنند. در لیزر هایی که به وسیله آن لایه ای از پوست برداشته می شود، حتما به دارو ها و پماد هایی احتیاج داریم تا بتوانیم پوست برداشته شده را دوباره ترمیم و از به وجود آمدن لکه جلوگیری کنیم.

دکتر مجتبی امیری، متخصص پوست و مو 

شنبه 16/9/1392 - 14:33
اطلاعات دارویی و پزشکی

رییس انجمن سرطان زنان ایران با اشاره به اینکه سرطان تخمدان به دلیل بی‌علامتی و تشخیص در مراحل انتهایی به یک چالش مهم برای پزشکان دنیا تبدیل شده است، گفت: میزان بقا در بیماران مبتلا به سرطان تخمدان مرحله سه، حدود 40 درصد است و بیش از نیمی از این بیماران قبل از 5 سال از دنیا می‌روند.

saratan.jpg

دکتر اعظم السادات موسوی در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه سرطان تخمدان مهمترین سرطان زنان است که به یک چالش مهم برای پزشکان انکولوژیست دنیا تبدل شده، اظهار داشت: این بیماری معمولا علایم اولیه ندارد و هنگامی تشخیص داده می‌شود که سرطان در مراحل پیشرفته و درجه سه قرار دارد، به طوری که در این مرحله بیشتر قسمت‌های تخمدان درگیر سرطان شده است؛ به همین دلیل این بیماری به یک مشکل عمده بزرگ درمانی برای پزشکان تبدیل شده است.

 

وی ادامه داد: نزدیک به بیست سال است که تلاش‌های گسترده‌ای با صرف هزینه‌های بسیار زیاد در دنیا صورت می‌گیرد که بتوان سرطان تخمدان را در مراحل اولیه تشخیص و غربالگری انجام داد اما هنوز روشی که مقرون به صرفه باشد، بوجود نیامده است.

 

 

میزان بقا در بیماران مبتلا به سرطان تخمدان مرحله سه، کمتر از 50 درصد است

 

 

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه میزان بقا در بیماران مبتلا به سرطان تخمدان مرحله سه حدود 40 درصد است، اظهار کرد: 60 درصد این بیماران پیش از 5 سال از دنیا می روند؛ لذا برای اینکه بتوان سرطان تخمدان در مراحل پیشرفته را تا حدودی درمان کرد و بقای عمر این بیماران را تا حد قابل قبولی افزایش داد، تحقیقات بسیار خوبی بویژه در سال های اخیر در این زمینه انجام شده و آن هم درمان‌های تخصصی برای هر بیمار است بطوریکه برای هر فرد بسته به نوع گیرنده آن داروی خاصی تجویز می‌شود، در واقع یک دارو به همه بیماران ارائه نمی‌شود. باید توجه داشت این کار یک قدم بسیار بزرگ است که براساس شرایط بیماری که دچار مشکل شده درمان صورت می‌پذیرد.

 

وی اظهارکرد: داروهایی که در این روش استفاده می‌شود در درمان سرطان‌های کلورکتال و پستان نیز بکار رفته و خوشبختانه نتایج خوبی نیز داشته است. لذا یافته‌های جدید در مورد سرطان‌های زنان بوجود آمدن داروهای آنتی آندروژنیک‌ها در خصوص سرطان تخمدان محسوب می‌شود.

 

 

بسیاری از مبتلایان به سرطان رحم نیازی به رادیوتراپی ندارند

 

 

دکتر موسوی یادآور شد: خوشبختانه در همه سرطان‌ها همچون سرطان آندومتر هم از نظر غربالگری، تشخیص اولیه و درمان به موقع پیشرفت‌های بسیار خوبی کسب کرده‌ایم. در گذشته مبتلایان به سرطان رحم را تحت عمل جراحی و سپس رادیوتراپی قرار می‌دادیم. تحقیقات اخیر نشان داده است خیلی از این افراد نیاز به رادیوتراپی ندارند و تنها انجام جراحی برای آنها می‌تواند کافی باشد.

 

رییس انجمن سرطان زنان ایران با اشاره به اینکه اقدامات خوبی توسط پژهشگران کشور برای درمان سرطان‌های زنان صورت گرفته است، افزود: برای درمان بسیاری از این بیماری‌ها بویژه سرطان‌های ژنیکولوژی، درمان‌های محافظه کارانه‌تری می توان جایگزین کرد تا جراحی‌ها با تخریب کمتری برای بیماران انجام شود، بطوریکه بیمار حتی بتواند علاوه بر بهبود، باروری خود را نیز حفظ کند؛ البته این مساله به شرایط خود بیمار بستگی دارد تا بدلیل حفظ باروری متحمل ضرر نشود.

 

 

لزوم انجام مطالعات گسترده و تایید جوامع بین المللی برای ایجاد یک شیوه جدید درمانی

 

 

دکتر موسوی در پایان خاطرنشان کرد: هرساله گزارش نتایج مطالعات جدید تهیه می شود و بعد از اینکه یک تعداد زیادی مطالعات دقیق انجام شد، سپس آن شیوه به عنوان یک درمان استاندارد پذیرفته می شود. البته مطالعات زیادی راجع به شیوه درمان بیماری‌ها می بایست صورت گیرد و لازم است مراکز بزرگ دنیا آن را به تایید برسانند تا به عنوان درمان استاندارد مورد قبول واقع شود. بطوریکه در حال حاضر درمان ژن تراپی در سرطان تخمدان به عنوان یک روش درمانی استاندارد مورد قبول قرار گرفته است.

شنبه 16/9/1392 - 14:29
بهداشت روانی

یک روانشناس با هشدار نسبت به استفاده زیاد کودکان از کامپیوتر و ابزار دیجیتال گفت: کودکانی که زیاد از این وسایل استفاده می‌کنند، در خطر ابتلا به ضعف حافظه قرار دارند.

خبرگزاری فارس: کامپیوتر، حافظه کودکان را ضعیف می‌کند

عبدالله امیدی در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمام فارس، گفت: برخی کودکان و نوجوانان از ابزار دیجیتالی به ویژه رایانه و اینترنت بیش از حد معمول استفاده می کنند که این رفتار می تواند به حافظه آنان ضرر وارد کند.

وی افزود: پژوهش‌ها نشان می‌دهد که کودکانی که از کامپیوتر و تلفن همراه استفاده می‌کنند دچار مشکلات عصب شناختی می‌شوند.

امیدی اظهار داشت: استفاده زیاد از رایانه بخش هایی از مغز را دچار کم کاری می کند که فرد را به اختلالی شبیه آنچه سالمندان بر اثر کهولت سن به آن دجار می‌شوند؛ مبتلا می‌کند.

وی ادامه داد: زوال عقلی دیجیتال نتیجه استفاده طولانی مدت کودکان از رایانه است که موجب کاهش یادگیری می‌شود.

وی افزود: مکانیزم این اثر به دلیل این است که کودکانی که از رایانه استفاده می‌کنند کمتر فکر می‌کنند، بنابراین دچار نقص در حافظه و کارکردهای ذهنی می‌شوند.

این متخصص بهداشت روانی گفت: حضور بیشتر والدین در خانه و توجه به تربیت فرزندان می‌تواند از وابستگی آنها به ابزار دیجیتالی بکاهد.

وی افزود: اگر والدین زمانی که در منزل هستند به صرف غذا با فرزندان بپردازند و با آنها بازی کنند،‌کودکان کمتر به رایانه و تلفن همراه پناه می‌برند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان خاطر نشان ساخت: گاهی تماشای یک برنامه کودک یا فیلم از سوی والدین با کودکان می‌تواند موجب دلگرمی کودکان شود. چرا که ابزار دیجیتال نباید جای والدین را بگیرد زیرا عواقب جبران ناپذیری در یی خواهد داشت.

شنبه 16/9/1392 - 14:27
اطلاعات دارویی و پزشکی

زهرا سادات صفوی‌سهی‌,کامران کامروا,سرماخوردگی,بویایی,بیماری دمانس,زوال عقل

بوی جوی مولیان ناید همی

بویایی، ناشناخته‌ترین حس‌های انسان است؛ با وجود این، بدون بویایی، کیفیت زندگی بسیار پایین می‌آید و حتی لذت خوردن و چشیدن مزه‌ها را از دست خواهیم داد حتی ممکن است در معرض بسیاری از اتفاق‌های خطرناک قرار بگیریم؛ فرض کنید حس بویایی نداشته باشید و بوی اولیه سوختن چیزی را حس نکنید، ممکن است دچار سانحه آتش‌سوزی شوید یا چون بوی مواد شیمیایی را تشخیص نمی‌دهید، آسیب ببینید که گاهی این آسیب بسیار جدی است و خطر جانی در پی دارد.

دکتر سید کامران کامروا متخصص گوش و حلق و بینی و سر و گردن و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران به جام جم می گوید: بوها از مخاط بینی، مستقیم به مغز منتقل می شوند، ولی بر اثر برخی اتفاق ها مخاط بینی خیلی سریع می تواند تغییر کند یا حتی تخریب شود و حس بویایی از بین برود.

دکتر کامروا توضیح می دهد: بوها برای این که از بینی به پیازهای بویایی و مغز برسد و درک شود، مراحلی را طی می کند. اگر هرکدام از این مراحل مختل شود، شما حس بویایی تان را از دست می دهید.

ضربه به سر، اولین عامل

شایع ترین عامل از دست رفتن حس بویایی که زیاد هم دیده می شود، ضربه به سر است.

دکتر کامروا می گوید: وقتی ضربه ای به سر وارد می شود، اعصابی که از بینی به مغز می رود و به صورت شبکه است، ممکن است شکسته شود و تغییراتی روی سیستم عصبی ایجاد کند که به قطع عصب یا تخریب آن منجر می شود.

او ادامه می دهد: این اتفاق در کسانی که ضربه مغزی می شوند، شایع است و در بسیاری از این بیماران پیاز بویایی یا قسمتی از مغز که مربوط به تحلیل این حس است، از بین می رود.

سرماخوردگی می تواند بویایی را از بین ببرد

اتفاق ناگهانی دیگری که جدی است و بویایی را از بین می برد، معمولا در دهه چهارم و پنجم زندگی رخ می دهد، آن هم بر اثر یک سرماخوردگی.

این متخصص گوش و حلق و بینی با بیان این نکته می افزاید: گاهی فرد سرما می خورد و حس بویایی اش به طور موقت ضعیف می شود، ولی پس از بهبود، به حالت اول برمی گردد؛ ولی در 10 درصد افراد در این سنین، بویایی برای مدتی و در حدود 1.5 درصد آنها، کلا از بین می رود و هرگز دوباره برنمی گردد.

دکتر کامروا درباره علت این اتفاق می گوید: برخی معتقدند در این شرایط، کل پوشش مخاط بینی از بین می رود و برخی می گویند عصب بویایی بر اثر التهاب از بین می رود.

به گفته او، حس بویایی بر اثر پیری از بین می رود یا کمتر می شود؛ هم به دلیل از دست دادن مخاط بینی و هم این که عصب ها قدرت قبل را ندارند. در این صورت بویایی به هیچ وجه قابل برگشت نیست.

بیماری هایی که بویایی را از بین می برند

دکتر کامروا با اشاره به این که مبتلایان بیماری دمانس یا زوال عقل و برخی بیماری های ژنتیکی حس بویایی ندارند یا حس بویایی شان را از دست می دهند، ادامه می دهد: برخی بیماری های هورمونی مثل «هایپوگنادیسم» که در آن غدد جنسی دچار زوال می شوند و بیماری های تیروئید (چون می تواند روی رشد سیستم عصبی تاثیر بگذارد)، در از دست رفتن بویایی بی تاثیر نیستند.

این استاد دانشگاه می افزاید: برخی انواع سرطان ها، صرع، مننژیوم، تومورهای هیپوفیز، مغزی و بافتی هم حس بویایی را نشانه می روند. علاوه بر این، بویایی کسانی که دچار ایدز می شوند کاهش شدید پیدا می کند یا کاملا از دست می رود.

مواد سمی هم بویایی را تعطیل می کند

به گفته دکتر کامروا، مواجهه با مواد سمی باعث کاهش بویایی یا از دست رفتن آن می شود. حتی برخی مواد دندانپزشکی مثل فرمالین می تواند حس بویایی را از بین ببرد. پس برای دندانپزشکان که در معرض خطر هستند، مهم است که از این موضوع آگاه باشند.

بیماری های روانپزشکی و بویایی

مبتلایان اسکیزوفرنی، افسردگی و... هم دچار اختلال بویایی یا از بین رفتن این حس می شوند. دکتر کامروا می گوید: بیماران روانی از لحاظ حس بویایی دو دسته اند؛ یا بوها را حس نمی کنند یا بویی که حس می کنند، متفاوت است؛ مثلا با حس بوی قهوه، ممکن است بگویند چه بوی بدی! یعنی حس شان واقعی نیست.

بیماری های مادرزاد و از دست رفتن بویایی

این متخصص گوش و حلق و بینی می گوید: برخی بیماری های مادرزاد و ژنتیک هم باعث می شود فرد حس بویایی نداشته باشد که معمولا ناشی از اختلال غدد در زمان تولد یا جنینی یا آسیب هایی است که در زمان تولد به آنها وارد می شود. گاهی هم عفونت تنفسی که در بدو تولد ایجاد می شود، بر این مساله تاثیرگذار است.

او ادامه می دهد: معروف ترین نشانگانی که به اختلال بویایی مادرزادی منجر می شود، نشانگان «کالمن» است.

پیشگیری ممکن است؟

دکتر کامروا در پاسخ به این پرسش می گوید: هر چیزی که مخاط بینی را از بین ببرد، از سموم شیمیایی گرفته و تاثیر آن بر کسانی که در کارخانه های تولید سم کار می کنند تا سرماخوردگی و ضربه ها و هر آنچه تا اینجا برشمردیم، می تواند این حس را مختل کند. برای برخی از این مشکلات راه پیشگیری وجود دارد و برای برخی نه.

وی به نکته مهمی اشاره می کند: نکته مهم این است که اگر به چیزهایی که به طور موقت بویایی را از بین می برد توجه نشود، دائمی خواهدشد. افرادی که به انحراف بینی، سینوزیت دائم، رینیت آلرژیک (التهاب بینی) مبتلا هستند، کسانی که پولیپ، توده های خوش خیم یا بدخیم بینی دارند، اگر به درمان مشکل شان بی توجهی کنند، حتما پس از مدتی دچار مشکل تنفسی و بویایی دائم خواهندشد.

مثلا در مبتلایان انحراف بینی چون محل عبور هوا و بوها از داخل بینی است، اگر قسمت انتهایی شاخک میانی بسته باشد، بویایی افت پیدا می کند. وی می افزاید: گاهی این بیماری ها با جراحی بهبود می یابد. البته اگر در آندوسکوپی سینوس یا جراحی زیبایی مخاط بینی آسیب ببیند یا بیش از حد برداشته شود، صدمه جدی به بویایی خواهد زد.

این استاد دانشگاه معتقد است: مصرف بعضی داروها هم باعث کم شدن حس بویایی می شود، ولی وقتی دوز دارو کمتر یا مصرف آن قطع می شود، همه چیز به حالت اول برمی گردد. در تجویز و مصرف این دارو باید دقت زیادی داشت و با پزشک مشورت کرد، ولی گاهی برخی داروها می تواند صدمه جدی وارد کند. البته تست های بویایی هم برای بررسی وضع حس بویایی وجود دارد که اگر کسی حس می کند کمتر متوجه بوها می شود، با مراجعه به مراکز دانشگاهی گوش و حلق و بینی می تواند این تست ها را انجام دهد.

جام جم

شنبه 16/9/1392 - 14:26
آموزش و تحقيقات

مطالعات جدید نشان می‌دهد شنوایی گزینشی واقعا در مردان و زنان وجود دارد.

24-379.jpg

به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان جفت‌های کلماتی را که تصور می‌شود از لحاظ اجتماعی مرتبط با مردان (مانند فوتبال) و زنان (شکلات و خرید) است را جمع‌آوری کرده و آن‌ها را در فهرستی منفرد ترکیب کردند.

 

این فهرست سپس برای 40 مرد و 40 زن خوانده و مشخص شد که به طور متوسط، مردان به درستی واژگان مردانه‌تر را در مقایسه با زنان می‌شنیدند و زنان به درستی واژگان زنانه‌تر را به یاد می‌آوردند.

 

جان فیلیپس از محققان بیمارستان دولتی و دانشگاه پزشکی نورفولک و نورویچ در این رابطه گفت: مدت‌های طولانی است که بیماران می‌گویند همسرانشان دارای شنوایی انتخابی هستند و هم‌اکنون باید گفت که ادعای آن‌ها حقیقت دارد.

 

جزئیات این مطالعه در Hearing Journal منتشر شد.

شنبه 16/9/1392 - 14:23
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته