• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1004
تعداد نظرات : 424
زمان آخرین مطلب : 4153روز قبل
شخصیت ها و بزرگان

خبرگزاری فارس: میرزا جواد ملکی تبریزی برای گرفتن دستورات اخلاقی و برنامه سیر و سلوک پیش استادش «آخوند همدانی» رفت. اما استاد پاسخ داد: هر وقت توانستی کفش آنها را که بدشان می‌دانی، پیش پایشان جفت کنی، من خود به سراغ تو خواهم آمد!

خبرگزاری فارس: کراماتی از میرزا جوادآقا ملکی تبریزی

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه فارس، استاد آگاه اخلاق و تهذیب، هر از گاهی با تعریض و برنامه‌ای، تلنگری سنگین بر وجود شاگرد تازه‌وارد و ناز پرورده‌اش می‌زد و بُعدی از اخلاق و سجایایش را به صورتی اساسی، متحول بیان می‌کرد. اینها مطالبی است که خود میرزا جواد آقاملکی تبریزی به نقل و بیان آنها پرداخته است:

بعد از دو سال تلمذ خدمت آخوند همدانی، روزی به خدمت آخوند عرض کردم:

- من در سیر خود، به جایی نرسیدم! آخوند از اسم و رسمم پرسید. تعجب کرده و گفتم: مرا نمی‌شناسید؟! من جواد تبریزی ملکی هستم.

«شما با فلان ملکی‌ها بستگی دارید؟!»

من چون آنها را خوب و شایسته نمی‌دانستم از آنان انتقاد کردم! آخوند با شنیدن این سخن برآشفت و فرمود:

هر وقت توانستی کفش آنها را که بدشان می‌دانی پیش پایشان جفت کنی، من خود به سراغ تو خواهم آمد!

میرزا جواد فردا که به درس می‌رود، خود را حاضر می‌کند در محلی پایین‌تر از بقیه شاگردان بنشیند. رفته رفته طلبه‌هایی از آن فامیل را که در نجف بودند و او آنها را خوب نمی‌دانست، مورد محبت قرار داد تا جایی که کفششان را پیش پایشان جفت کرد. این خبر که در تبریز به آن طایفه می‌رسد، رفع کدورت فامیلی می‌شود. پس از آن آخوند همدانی او را ملاقات می‌کند:

دستور تازه‌ای نیست. باید حالت اصلاح شود، تا از همین دستورات شرعی بهره‌مند شوی. ضمنا کتاب «مفتاح الفلاح» شیخ بهایی برای عمل کردن خوب است.

* حکایات و کرامات

1- کنار حضرت صاحب(عج)

از سید جعفر شاهرودی نقل شده است: شبی در شاهرود خواب دیدم حضرت صاحب‌الامر (عج) با جماعتی در صحرایی هستند و گویا به نماز جماعت ایستاده‌اند. برای زیارت جمال حضرتش و نیز بوسیدن دست آن خورشید اعظم جلو رفتم. نزدیک که شدم بزرگواری را دیدم که متصل به حضرت صاحب ایستاده بود و آثار جمال، وقار، کرامت و بزرگی از سر و سیمایش هویدا بود.

پس از آنکه از خواب بیدار شدم، مرتب از خودم می‌پرسیدم آن شیخ که بود که آن اندازه به امام (ع) نزدیک بود؟ به فکر فرو رفتم. ولی نمی‌دانستم کیست! برای یافتنش به مشهد و تهران رفتم، وی نتوانستم پیدایش کنم. به همین منظور عازم قم شده و بر حسب تصادف جنابش را در یکی از حجره‌های مدرسه فیضیه یافتم که مشغول تدریس بود:

- این عالم کیست؟!

:حاج میرزا جواد آقای ملکی.

: خدمتش که مشرف شدم از من تفقد به عمل آورده و پرسید کی آمده‌ام؟ گویا مرا از قبل می‌شناخت و از قضیه نیز آگاه بود. پس از آن ملازمش شدم و او را چنان یافتم که دیده بودم؛ در کنار حضرت صاحب و متصل!

2- احسانی در خانه میرزا

زمانی که در تبریز اقامت داشت، عاشورای هر سال، در منزلش توسلی برگزار می‌شد و عده‌ای از اهل حال دعا و توسلی نموده و روضه می‌خواندند. و چون معمولا روزه بودند، افطار ساده‌ای از برنج بی‌خورشتی که در منزل آقا طبخ می‌شد را میل کرده و برمی‌گشتند. در روز عاشورای یکی از این سال‌ها رند بی‌ملاحظه‌ای که از ماجرای مستمر منزل میرزا جواد در این روز خبردار بود، در تمام نقاط شهر سر و صدا کرده و جار می‌زند: در خانه آقا احسان می‌دهند، بروید!

مردم که این سخن را می‌شنوند، جهت تیمن و تبرک هم که شده به خانه ایشان آمده و وارد اتاق‌ها و حیاط می‌شوند. حدود سیصد نفر- دست کم - آماده غذا خوردن می‌شوند! خادم به میرزا اطلاع می‌دهد که سیصد نفر مهمان آمده و ما فقط برای 10 نفر غذا تدارک کرده‌ایم، تکلیف چیست؟!

به محض شنیدن این خبر، بی‌آنکه تعجبی نشان دهد جواب می‌دهد:

«غصه ندارد! شما در کنار دیگ غذا باشید، من خودم می‌آیم».

نقل کرده‌اند سریع خود را به کنار دیگ رسانده، ریش‌های مبارکش را جمع و در حالیکه اشک از چشمانش جاری بود، با عصا چند ضربه آرام به ظرف غذا می‌زند و به خادم دستور می‌دهد:

« تو غذایت را بکش!»

تا دستور داد، ما شروع به غذا کشیدن کردیم و هر چقدر می‌کشیدیم، باز غذا بود و تمام نمی‌شد. بدین ترتیب آن روز از آن غذای 10 نفره دست کم سیصد نفر غذا خوردند.

* وفات خورشید

شخصی از شاگردان میرزا جوادآقا ملکی تبریزی نقل کرده است:

شبی، نزدیک سحر بین خواب و بیداری دیدم درهای آسمان، به رویم گشوده شد و حجاب‌ها چنان مرتفع شد که تا زیر «عرش الهی» را می‌دیدم. در این حال استادم حاج میرزا جواد آقا ملکی را دیدم که آنجا ایستاده و دست به قنوت، مشغول تضرع و مناجات بود! به صورتش نگریسته و از رفعت مقامش تعجب می‌کردم. در این حال صدایی به گوشم رسید. از خواب بیدار شده، دیدم کسی در منزل ما را می‌کوبد. در را که باز کردم دیدم یکی از ملازمین میرزا است. گفت که به منزل استاد بروم: چه خبر است؟!

گفت: خدا صبرت دهد، آقا از دنیا رفت.

تجسم معرفت و قر‌ة‌العین عارفین پس از انتقال تمام و کمال بذر «شکوفایی عرفان شیعی» به قم سرانجام در روز یازدهم ذی‌الحجه سال 1343 قمری چشم از جهان فرو بست و به خلد برین پرواز کرد.

شنبه 6/8/1391 - 16:4
آموزش و تحقيقات

خبرگزاری فارس: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: افراد از دوران کودکی تا ۳۵ سالگی برای ذخیره کلسیم استخوانی و مقابله با پوکی استخوان فرصت دارند.

خبرگزاری فارس: فقط تا ۳۵ سالگی برای مقابله با پوکی استخوان فرصت هست

سید‌احمد رئیس‌‌السادات در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه افراد از کودکی تا حدود 30 تا 35 سالگی فرصت دارند تا ذخیره استخوانی خود را برای مقابله با پوکی استخوان تقویت کنند اظهار داشت: این مسئله به این معناست که تراکم استخوان در انسان بعد از جهش رشد در دوران بلوغ مرتباً افزایش می‌یابد و در اواخر دهه سوم و اوایل دهه چهارم عمر به حداکثر میزان خود می‌رسد.

وی افزود: بعد از این سنین تراکم استخوان‌ها مرتباً با افزایش سن رو به کاهش می‌رود و این کاهش تا پایان عمر نیز ادامه می‌یابد.

رئیس‌السادات ادامه داد: اثر هورمون‌های جنسی بر فرآیند استخوان‌سازی و بروز پدیده یائسگی سبب می‌شود روند کاهش تراکم در خانم‌ها سرعت بیشتری نسبت به مردان داشته باشد.

دبیر انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران خاطرنشان کرد: در مردان مسن نیز کاهش تدریجی هورمون‌های مردانه باعث ایجاد حالتی شبیه به یائسگی در آقایان می‌شود.

جمعه 5/8/1391 - 15:49
آموزش و تحقيقات

خبرگزاری فارس: محققان ژاپنی هشدار دادند که مصرف نوشابه‌های گازدار خطر ابتلا به سکته مغزی را در زنان بیش از 80 درصد افزایش می‌دهد.

خبرگزاری فارس: نوشابه خطر سکته مغزی را در زنان تا 80 درصد افزایش می‌دهد

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از نشریه تغذیه بالینی آمریکا، این تحقیقات جدید حاکی است: مصرف روزانه نوشابه های گازدار توسط زنان ممکن است خطر ابتلای آنها به سکته های مغزی را افزایش دهد.

محققان دانشگاه اوزاکای ژاپن گفتند: مصرف روزانه نوشابه های شیرین شده خطر ابتلای زنان به لخته های خونی در مغز را به میزان بیش از 80 درصد افزایش می‌دهد اما خطر ابتلا به این لخته ها در مردانی که از این نوشیدنی ها استفاده می کنند؛ بسیار ناچیز است.

بسیاری از تحقیقات در گذشته اشاره کرده بودند که مصرف زیاد نوشابه های گازدار می تواند خطر ابتلا به چاقی و دیابت نوع دوم را افزایش دهد که اینها عوامل خطرساز سکته های مغزی هستند.

این سکته ها روزانه نزدیک به 200 نفر را در انگلیس می کشد و هزینه درمان این افراد سالیانه 2 میلیارد و 300 پوند برآورد می شود.

محققان در جریان تحقیقات خود نزدیک به 40 هزار مرد و زن 40 تا 59 ساله را در طول 18 سال زیر نظر گرفتند و عادت های غذایی آنها از جمله مصرف نوشابه های گازدار را ثبت کردند.

در طول این دوره، دو هزار نفر از شرکت کنندگان در تحقیقات دچار سکته های مغزی شدند.

محققان عادات غذایی کسانی را که دچار سکته شدند با افراد سالم مقایسه کردند و دریافتند: زنانی که روزانه نوشابه های گازدار مصرف می کند 83 درصد بیشتر در معرض ابتلا به سکته مغزی قرار دارند.

محققان گفتند: مصرف نوشابه های گازدار با خطر ابتلا به سکته مغزی در زنان در ارتباط است.

پژوهشگران آمریکایی نیز هشدار داده اند که مصرف نوشابه های گازدار و آب میوه های شیرین شده با شکر خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش می دهد.

تحقیقات جدید در آمریکا نشان می دهد مصرف روزانه 340 میلی لیتر نوشابه و آب میوه های شیرین شده با شکر، افراد بویژه مردان را در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی قرار می دهد.

اخیراً نیز تحقیقات پژوهشگران دانشگاه آدلاید آمریکا نشان داده بود که مصرف نوشابه های گازدار خطر ابتلا به آسم و انسداد ریوی مزمن را افزایش می دهد.

محققان با بررسی بیش از 2500 نفر دریافته اند: گاز موجود در نوشابه ها که ناشی از وجود اسید فسفریک است موجب خروج کلسیم از استخوانها شده و به پوکی استخوان و شکستگی های مکرر در افراد به ویژه زنان میانسال می انجامد.

پنج شنبه 4/8/1391 - 17:11
آموزش و تحقيقات

خبرگزاری فارس: محققان در تازه‌ترین تحقیقات خود دریافتند که ضربه خوردن به سر در دوران کودکی خطر ارتکاب جرم را در سن بلوغ افزایش می‌دهد.

خبرگزاری فارس: ضربه به سر در کودکی خطر بزهکاری را در سن بلوغ افزایش می‌دهد

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری mena، این تحقیقات حاکی است: بین ضربه خوردن و آسیب رسیدن به سر در کودکی و افزایش خطرات ارتکاب جرم و جنایت افراد در سن بلوغ رابطه‌ای قوی وجود دارد.

محققان گفتند: ضربه خوردن و آسیب رسیدن به سر در دوره کودکی ممکن است کار و رشد طبیعی تعدادی از مراکز مغز را که مسئول خویشتنداری و کنترل رفتارهای اجتماعی خصمانه غیر ارادی است، مختل کند.

محققان بر ضرورت توجه و اهتمام به ضربات وارده به سر در دوره کودکی و درمان فوری و درست آن تاکید کردند.

این اولین تحقیقات از نوع خود است که از وجود ارتباط قوی بین ضربات وارده به سر و افزایش احتمال ارتکاب جرم از سوی جوانان پرده بر می‌دارد.

چهارشنبه 3/8/1391 - 16:15
آموزش و تحقيقات

خبرگزاری فارس: محققان اسپانیایی هشدار دادند که مصرف خوراکی های بدون ارزش غذایی،معادل سیگار کشیدن در دوره بارداری به جنین آسیب می‌رساند.

خبرگزاری فارس: مصرف غذای بدون ارزش به جنین آسیب می‌زند

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، به نقل از روزنامه The Sun این تحقیقات حاکی است: استفاده زنان باردار از خوراکی های بدون ارزش غذایی به جنین آنها آسیب می‌رساند که این آسیب معادل آسیبی است که سیگار کشیدن در دوره بارداری به همراه دارد.

محققان اسپانیایی، مواد غذایی مورد استفاده هزار و 100 زن را مورد بررسی قرار دادند که سیب زمینی سرخ شده یکی از عناصر اصلی تشکیل دهنده آن بود.

این محققان دریافتند که ماده شیمیایی آکریل آمید موجود در مواد غذایی سرخ شده و غیرمغذی حجم مغز جنین و رشد آن در رحم مادر را محدود می‌کند.

آکریل آمید یک ماده شیمیایی سرطان زا است که از واکنش بین اجزای طبیعی در مواد غذایی در حال پخت به وجود می‌آید.

محققان دریافتند: زنانی که روزانه از غذاهای بدون ارزش غذایی مصرف می‌کردند؛ نوزادانی با وزن کمتر نسبت به دیگران به دنیا آوردند و اندازه دور سر این نوزادان نیز کوچک تر بود.

جان رایت یکی از تهیه کنندگان این تحقیقات گفت: تاثیر ماده آکریل آمید بر وزن نوزاد به هنگام تولد تقریباً شبیه تاثیر منفی سیگار کشیدن در دوره بارداری است.

سه شنبه 2/8/1391 - 18:18
آموزش و تحقيقات

خبرگزاری فارس: دست‌های خیس هزار برابر بیشتر از دست‌های خشک می‌تواند میکرب‌ها را پخش کند و می‌توان با شستن دست‌ها سالانه جان یک میلیون کودک را در جهان از مرگ نجات داد.

خبرگزاری فارس: دست‌های خیس هزار برابر بیشتر میکرب‌ها را منتقل می‌کنند

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری mena، این تحقیقات حاکی است که خطوط کف دستها و ناخن ها محل های تجمع میکر‌ب‌ها هستند.

مجدی بدران، عضو جمعیت آلرژی و ایمنی و مشاور کودکان و عضو دانشکده کودکان دانشگاه عین شمس مصر بر اهمیت شستن دستها تاکید کرد زیرا به گفته وی، تنها راهی است که واقعاً از انتقال بیماری جلوگیری می‌کند.

وی افزود: 250 میلیون باکتری روی پوست بدن وجود دارد. از بین بردن این میکرب‌ها ضروری است و باید دانست میکرب‌ها هر 20 دقیقه تکثیر می یابند و انگل ها 200 میلیون نفر را در جهان مبتلا می‌کنند.

به گفته بدران، 2 میلیارد و 600 میلیون نفر یعنی 40 درصد ساکنان جهان از سیستم فاضلات برخوردار نیستند و یک میلیون نفر از آنها نیز آب سالمی نمی‌خورند.

هر ساله هزاران نفر به علت مصرف آب آلوده جان خود را از دست می‌دهند بنابراین شستن دستها با صابون انتقال میکرب در مهد کودک را به میزان 50 درصد، میانگین اسهال را به میزان 47 درصد، مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای اسهال را به میزان 50 درصد و مرگ و میر ناشی از التهاب حاد تنفسی را به میزان 25 درصد کاهش می‌دهد.

لذا با شستن دستها با صابون می‌توان سالانه جان یک میلیون کودک در جهان را از مرگ نجات داد و به میزان 25 درصد از آلودگی‌های غذایی (76 میلیون مورد آلودگی غذایی در سال) کم کرد.

همچنین با شستن دستها می‌توان از ابتلا به بیماریهای خطرناکی مثل آنفلوآنزا، هپاتیت، سرماخوردگی، مننژیت و حصبه پیشگیری کرد.

دوشنبه 1/8/1391 - 18:32
بیماری ها

خبرگزاری فارس: محققان دریافتند: کمبود کلسیم در زنان، خطر ابتلای آنها به بیماری هیپرپاراتیروئیدیسم اولیه (PHPT) را افزایش می‌دهد.

خبرگزاری فارس: کمبود کلسیم خطر ابتلا به بیماری تیروئید را در زنان افزایش می‌دهد

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از پایگاه خبری هلث دی نیوز آمریکا، این تحقیقات نشان می‌دهد: آن دسته از زنانی که در رژیم غذایی خود به میزان کافی کلسیم مصرف نمی کنند با خطر بیشتر ابتلا به هیپرپاراتیروئیدیسم اولیه روبرو هستند که باعث شکستی در بدن می شود.

هیپرپاراتیروئیدیسم اولیه (PHPT) بیماری است که به علت افزایش هورمون پاراتیروئید (PTH) و دگرگونی در هموستاژ (Homostasis) کلسیم و فسفر ایجاد شده و موجب اختلال در متابولیسم استخوان می‌گردد.

هیپـرپاراتیروئیدیسـم اولیه بیماری نسبتـاً شایعی است که در خانم‌ها بیشتـر دیده می‌شود.

این بیماری در کشورهای در حال توسـعه به صورت علامت دار و در کشورهایی که سیستـم غربالگـری فعالی دارند، اغلـب به صورت بدون علامت شناخته و درمان می شود.

محققان آمریکایی در تحقیقات جدید خود 58 هزار زن آمریکایی 39 تا 63 ساله را مورد بررسی قرار دادند.

محققان شرکت کنندگان در این تحقیقات را براساس میزان مصرف کلسیم به پنج گروه مساوی تقسیم کرده و اطلاعات مربوط به مصرف کلسیم آنها را به مدت 22 سال با فاصله زمانی هر چهار سال گردآوری کردند.

محققان آمریکایی در طول این مدت، 277 مورد هیپرپاراتیروئیدیسم اولیه را در بین این زنان شناسایی کردند.

این تحقیقات بعد از در نظر گرفتن سن، شاخص توده بدن و قومیت زنان یاد شده دریافت: خطر ابتلا به بیماری هیپرپاراتیروئیدیسم اولیه در آن دسته از زنانی که بیشترین میزان مصرف کلسیم را داشتند – نسبت به زنانی که میزان مصرف کلسیم اندکی داشتند- 44 درصد کاهش نشان داد.

محققان در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند: خطر ابتلا به بیماری هیپرپاراتیروئیدیسم اولیه در آن دسته از زنانی که روزانه 500 میلی گرم مکمل کلسیم مصرف می کردند – در مقایسه با زنانی که اصلا مکمل کلسیم مصرف نکردند- 59 درصد کاهش نشان می داد.

دکتر جولی پایک و همکارانش در دانشگاده بریگهام و بیمارستان زنان در بوستون تاکید کردند که افزایش مصرف کلسیم می ‌تواند خطر ابتلای زنان را به بیماری هیپرپاراتیروئیدیسم اولیه کم کند.

يکشنبه 30/7/1391 - 13:3
آموزش و تحقيقات
جام جم آنلاین: پوكی استخوان! مطمئنا شما بارها در مورد آن شنیده‌اید. اما آیا می‌دانید برای جلوگیری از آن یا درمانش راه‌های ساده‌ای وجود دارد.

پوكی استخوان به معنی كاهش تراكم بافت استخوان‌هاست كه می‌تواند باعث دردهای استخوانی بویژه كمردرد، كوتاه‌شدن قد در سالمندی و انحنای ستون فقرات شود.

افراد دچار پوكی استخوان ممكن است حتی گاهی به دنبال یك ضربه نه‌چندان محكم و جدی دچار شكستگی استخوان شوند. به بیان دیگر كاهش تراكم بافت استخوانی ممكن است در هر سنی مشاهده ‌شود، اما در سنین بالاتر و زنان شایع‌تر است.

علل مختلفی می‌تواند در ابتلا به پوكی استخوان دخیل باشد از جمله كاهش دریافت كلسیم و ویتامین D، سن، بعضی مشكلات هورمونی، بی‌تحركی، در معرض آفتاب نبودن، الكل، سیگار و مصرف بی‌رویه كورتون‌ها.

تغذیه مناسب یكی از مهم‌ترین عوامل پیشگیری از پوكی استخوان است. رژیم غذایی حاوی شیر، ماست و سایر لبنیات كم‌چرب، سبزیجات تازه مانند اسفناج و كلم بروكلی كه حاوی مقادیر زیادی كلسیم، مواد معدنی و ویتامین‌هاست، برای رسیدن به این هدف بسیار ضروری است.

دریافت مقادیر كافی ویتامین D نیز برای جذب كلسیم و استخوان‌سازی بسیار ضروری است، اما همیشه در نظر داشته باشید بدون اشعه آفتاب ویتامین D در بدن جذب نمی‌شود.

پس این نكته خیلی مهم است كه هر روز برای دقایقی قسمت‌هایی از پوست بدن خود را در معرض اشعه مستقیم آفتاب قرار دهید.

تحقیقات جدید تاثیر ویتامین K بر كاهش پوكی استخوان را نیز نشان می‌دهد، نكته مهم این است كه باید از مصرف بی‌رویه ویتامین‌ها اجتناب شود و اگر رژیم غذایی، حاوی گروه‌های مختلف غذایی به صورت تازه باشد، نیازی به مصرف مكمل‌های غذایی برای افرادی كه از بیماری‌های خاص رنج نمی‌برند، نخواهد بود. حتی بعضی متون قدیمی پودر دانه سنجد را نیز برای فرآیند استخوان‌سازی موثر می‌داند.

خانم‌ها پس از قاعدگی به علت مشكلات هورمونی بیشتر مستعد پوكی استخوان هستند. پس توصیه به مصرف استروژن‌های گیاهی می‌تواند بسیار كمك‌كننده باشد.

تركیبات مختلف سویا سرشار از استروژن‌های گیاهی است. انجام فعالیت‌های ورزشی روزانه و پیاده‌روی با تحریك استخوان‌سازی نیز می‌تواند در پیشگیری و درمان پوكی استخوان موثر باشد.

ورزش‌هایی مانند تایی چی و یوگا از درمان‌های مكمل پوكی استخوان است. تحریك بعضی از نقاط بدن با روش ‌هایی مثل ماساژ، طب سوزنی، استئوپاتی و كایروپراكتیك نیز می‌تواند ضمن ایجاد آرامش برای فرد باعث تحریك استخوان‌سازی شود.

دكتر امیرهومن كاظمی - متخصص طب سوزنی و گیاهان دارویی

شنبه 29/7/1391 - 19:39
آموزش و تحقيقات

خبرگزاری فارس: تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف مکمل های ویتامین سودی برای بیماریان مبتلا به ایدز ندارد.

خبرگزاری فارس: مکمل‌های ویتامین برای بیماران ایدز سودی ندارد

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از پایگاه medpagetoday، محققان دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد در آمریکا به اطلاعات جدیدی درباره استفاده از مکمل‌های غذایی و ویتامین‌ها و ارتباط آن با بیماری ایدز دست یافتند.

این تحقیقات نشان داد: استفاده از ویتامین‌ها به‌وی‍ژه دوزهای بالای آن نه تنها هیچ فایده‌ای از نظر کلینیکی برای بیماران مبتلا به ایدز که داروهای ضد ویروس دریافت می‌کنند ندارد بلکه ممکن است باعث آسیب رسیدن به بیمار شود.

این تحقیقات از نزدیک به 3500 بیمار از سال 2006 تا 2008 میلادی انجام شده است.

این اولین تحقیقات و بزرگترین تحقیقات از نوع خود است که تمرکز خود را روی تاثیر مصرف مکمل‌های ویتامین به‌ویژه ویتامین‌های B و C و E روی بیماران مبتلا به ایدز قرار داد.

حدود 3 میلیون و 400 هزار نفر هم اکنون در جهان به ایدز مبتلا هستند.

جمعه 28/7/1391 - 19:1
ورزش و تحرک
جام جم آنلاین: اگر برای بلندشدن از جای خود و شروع به حركت تنها به‌دنبال محركی هستید، كافی است تا این پیغام را بشنوید كه بی‌تحرکی برای انسان‌ به اندازه سیگار كشیدن خطرناك است و عوارض مرگبار دارد.

 

حال اگر به فرض بتوان همه افراد بی‌تحرك را به حركت و ورزش وادار كرد شاید بتوان از مرگ بیش از پنج میلیون نفر در سال پیشگیری كرد و جالب اینجاست كه آمار مرگ و میر در اثر مصرف سیگار هم سالانه چیزی حدود پنج میلیون نفر بر آورد شده است.

آمار پیش‌بینی شده درباره جلوگیری از مرگ پنج میلیون نفر در صورتی موفقیت‌آمیز خواهد بود كه همه این باور را در خود ایجاد كنند كه به طور هفتگی برنامه‌ای حدود 150 دقیقه یا بیشتر برای تمرین ورزشی اختصاص دهند. این ورزش‌ حتی می‌تواند شامل پیاده‌روی ساده‌ روزانه هم باشد.

«آی مین لی» از دانشگاه هاروارد در این زمینه گفت: هم‌اكنون همه تلاش ما این است كه آمار دقیقی به دست بیاوریم كه چنانچه می‌توان همه افراد بی‌تحرك را به حركت وادار كرد و به بیان دقیق‌تر تا چه میزان می‌توان از مرگ آنها جلوگیری كرد.

او از چهار سال پیش به تجزیه و تحلیل موارد مرگ و میر در اثر چهار بیماری كه به میزان زیادی با تحرك افراد مربوط می‌شد، پرداخت. این بیماری‌ها شامل بیماری عروق كرونر قلبی، دیابت نوع 2، سرطان روده و سرطان سینه بود.

تیم او همچنین این اطلاعات را با افزودن میزان سطح این تمرینات و مقایسه آنها با هم توانست به نتایج دقیق‌تری دست یابد.

آنها طی مطالعات خود متوجه شدند اگر هریك از این بیماران بتوانند فعالیت بدنی خود را به حد هدف برسانند در سطح مرگ و میر آنها كاهش قابل ملاحظه‌ای مشاهده می‌شود.

به طور مثال شش درصد از مرگ و میر افراد مبتلا به حمله قلبی، حدود هفت درصد از مرگ و میر افراد دیابتی و 10‌درصد از مرگ و میر مبتلایان به سرطان سینه و روده با فعالیت ورزشی روزانه كاهش می‌یابد.

همه‌گیر شدن ورزش

مكانیزه‌شدن زندگی، سهولت حمل ونقل وتبدیل شدن اوقات فراغت به تفریح‌های بدون تحرك مثل تماشای تلویزیون و بازی‌های رایانه‌ای عامل اصلی كم‌‌تحركی بشر امروزی است.

بشر روز‌به‌روز به‌سمت صنعتی‌سازی، مكانیزه‌ شدن و وابستگی بیشتر به ماشین‌ها پیش می‌رود و این شرایط ایجاب می‌كند كه درساعات پرمشغله و پر استرس و در عین حال كم‌تحرك، زمانی مناسب برای انجام فعالیت‌های بدنی در نظر بگیریم و اگر چنین نكنیم در واقع یك قدم به سمت خودكشی برداشته‌ایم.

به طور كلی 42 درصد از بالغان در طول روز حدود چهار ساعت را صرف نشستن و دوسوم از نوجوانان روزانه حداقل دو ساعت از وقت خود را صرف تماشای تلویزیون می‌كنند.

باید شرایط را طوری مهیا كرد كه نه‌تنها انگیزه فعالیت بدنی كاهش پیدا نكند، بلكه با تشویق و اهمیت دادن به این‌موضوع روح جمعی را در شركت در این برنامه تقویت كنیم.

اجبار به راه رفتن

تاكنون بیش از صد شهر در دنیا با ایجاد طرح‌هایی دوره‌ای در مجاورت خیابان‌های پر رفت و آمد توانستند بر این مشكل غلبه كنند.

این طرح جالب كه سیكلوویا نام گرفته. برای اولین بار در بوگوتای كلمبیا آغاز شده است. هرساله به مدت 72 روز و در 100 كیلومتر از خیابان‌های برخی شهرها عبور و مرور اتومبیل ممنوع می‌شود و رهگذران برای رسیدن به مقصد باید پیاده‌روی كنند.

با آغاز این طرح در بوگوتا چیزی حدود یك میلیون نفر كه درگیر این طرح شدند، مجبور بودند مدت 140 تا 180 دقیقه در هفته پیاده‌روی كنند كه این خود باعث شد تا این مردم به هدف تعیین ‌شده برای سلامتی نزدیك شوند.

در مطالعه‌ای دیگر كه روی تاثیر دستگاه پدومترـ كه می‌تواند تعداد قدم‌های هر فرد در روز را تعیین كند ـ انجام شد، معلوم شد كه داشتن این دستگاه نیز خود می‌تواند یك‌عامل ایجاد انگیزه برای حركت و ورزش باشد.

در این مطالعه به بازخورد این امر و این‌كه چه میزان از مردم از آن استفاده كردند كار شد و از این طریق محققان توانستند باتوجه به نیاز‌ها هدف‌های جدیدتری نیز تعیین كنند.

تماشای مسابقات، ورزش نیست!

مسابقات ورزشی كه در گوشه و كنار دنیا برگزار می‌شود در تقویت انگیزه ما برای توجه بیشتر به تحرك و ورزش تاثیر دارند. آدرین بومن در این باره می‌گوید: مسابقات ورزشی بیشتر مربوط به نخبگان هر رشته ورزشی و در ارتباط مستقیم با غرور و تعصب ملی است، ولی كمتر رابطه‌ای با كار‌های روزمره قشر عادی مردم دارد.

او همچنین در تحقیقاتش نشان داد كه المپیك‌سیدنی درسال 2000 هیچ تاثیری در سطح فعالیت بدنی مردم استرالیا نداشت و نمی‌توان در ایجاد همه‌گیری فعالیت بدنی نقش بسزایی برای آن قائل بود.

دلیلی كه او برای این حرفش می‌آورد این است كه اگر نهاد مدرسه تنها به تجلیل برندگان مسابقات خاص ورزشی بپردازد دیگر دانش‌آموزان عادی مجال ترقی پیدا نمی‌كنند، بنابراین بهتر این است كه این نوع ارزشگذاری برای تفریح‌هایی كه دارای تحرك خوب بدنی است نیز لحاظ شود تا انگیزه بیشتری در كودكان ایجاد كند.

newscientist - مترجم: بهروز یزدان‌پناه

پنج شنبه 27/7/1391 - 16:12
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته