• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1004
تعداد نظرات : 424
زمان آخرین مطلب : 4164روز قبل
آموزش و تحقيقات

خبرگزاری فارس: محققان درجریان پژوهش جدید خود موفق شدند که یک ‍ژن مرتبط با سرطان ریه را شناسایی کنند.

خبرگزاری فارس: یک ژن مرتبط با سرطان ریه شناسایی شد

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از پایگاه خبری هلث دی نیوز، این پژوهش از وجود ارتباط میان التهاب و پاسخ ایمنی بدن و گسترش سرطان ریه حکایت دارد.

محققان در پژوهش خود بیش از 1400 نوع التهاب و ژن های مربوط به ایمنی را در 378 بیمار دچار سرطان ریه و 450 فرد سالم مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دادند.

آنها در پژوهش خود به این نتیجه رسیدند که یک نوع به نام rs4648127 در ژن NFKB1 با کاهش 21 تا 44 درصدی خطر ابتلا به سرطان ریه در ارتباط است.

روشن شده است که پروتئین تولید شده در بخشی از ژن NFKB1 از طریق تنظیم بیان ژنی و مرگ سلولی و تکثیر سلولی نقش مهمی در التهاب و ایمنی ایفا می‌کند.

مردیت شیلز از پژوهشگران شرکت کننده در این تحقیقات از مرکز ملی سرطان آمریکا خاطرنشان کرد: پژوهش ما گواه دیگری در این زمینه است که التهاب ممکن است با خطر ابتلا به سرطان ریه در ارتباط باشد.

این پژوهشگر تصریح کرد: محققان نیاز به تحقیقات بیشتری دارند تا اطلاعات بیشتری درباره ارتباط بین ژن NFKB1 و سرطان ریه به دست آورند.

هر چند که این پژوهش از ارتباط نوع ژن و خطر ابتلا به سرطان ریه حکایت دارد اما وجود یک رابطه علت و معلومی را ثابت نمی‌کند.

منبع : خبرگزاری فارس

چهارشنبه 19/7/1391 - 15:50
عقاید و احکام

خبرگزاری فارس: زمانی که معاویه، لعن بر علی(ع) را بر بالای منبرها و مأذنه‌ها علنی کرد، شیعه امامیه، به این فکر افتاد که برای جلوگیری از این بدعت، ولایت امیرالمؤمنین(ع) و شهادت به ایشان را به قصد تبرک، در اذان‌ها اعلام کند.

خبرگزاری فارس: «اشهد أن علیاً ولی‌الله» چرا به اذان اضافه شد

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه فارس، همزمان با آغاز ایام حج بیت‌الله الحرام و حضور عاشقانه و عارفانه حاجیان در سرزمین وحی، خوب است نگاهی دوباره به سنت حضرت رسول صلی الله علیه و آله در خصوص مسئله اذان، وضو و نماز داشته باشیم و بدعتی که متأسفانه پس از رحلت آن حضرت در این مسائل به وجود آمد.  

بخش نخست این نوشتار به موضوع اذان پیامبر(ص) اختصاص دارد.

* برداشت اول/ سنت

اذان، یکی از نشانه‌های دین الهی است که از سوی خداوند متعال بر رسول‌الله صلی الله علیه و آله نازل شده است و جبرئیل امین، اصل، جزئیات، شیوه و سبک آن را به ایشان آموخته و روشن است که هیچ فردی در پیدایش آن دخالت نداشته، در کاستن یا افزودن آن نیز کسی حق تصرف نداشته است.

اذان هجده فصل دارد که عبارتند از: 4 تکبیر، 2 شهادت بر توحید، 2 شهادت بر رسالت، 2 بار حی علی الصلاه، 2 بار حی علی الفلاح، 2 بار حی علی خیر العمل، 2 تکبیر و 2 تهلیل(لا اله الا الله). 

* برداشت دوم/ بدعت

دو بدعت در اذان شکل گرفت؛ حذف «حی علی خیر العمل» در تمام اذان‌ها و اضافه‌ کردن «الصلاة خیر من‌النوم» در اذان صبح!

1. حذف؛ حافظ علوی، یکی از عالمان مشهور غیر‌ شیعه نقل می‌کند که خاندان رسول خدا (ص) بر وجود «حی علی خیر‌العمل» در اذان اتفاق نظر دارند و اذان‌گویان در دوران خلافت ابوبکر نیز به همین شیوه اذان می‌گفتند؛ اما وقتی عمر، زمام خلافت را به دست گرفت، گفت: «گفتن حی علی خیرالعمل را ترک کنید تا مردم به بهانه این که نماز، بهترین عمل است، جهاد را ترک نکنند». او نخستین فردی بود که این فصل از اذان را ترک کرد!

2. اضافه؛ خلیفه دوم، در اذان صبح پس از «حی علی الفلاح» جمله «الصلاة خیر من النوم» را افزود که این افزوده را «تثویب» می‌نامند. به گفته مالک، پیشوای فرقه مالکیه، هنگامی که مؤذن، نزد عمر آمد تا فرا رسیدن وقت نماز صبح را به او اعلام کند، عمر خواب بود و او فریاد بر آورد: «الصلاة خیر من‌النوم». عمر، این جمله را پسندید و به او دستور داد تا از این پس، این عبارت را در اذان صبح قرار دهند. ابن‌حزم، دانشمند معروف سنی، ضمن نفی «الصلاة خیر من النوم»، مدعی است که این جمله، از سنت‌های رسول خدا (ص) نیست.

* برداشت سوم/ درنگ

1. کسانی که به اذان دستبرد زدند و بانی کاستی و فزونی اجزای آن شدند، برای توجیه علمکرد خود، این گونه وانمود کردند که صورت اذان را «عبدالله بن زید» در خواب دید و آن را به رسول‌الله (ص) گزارش کرد و این شیوه اذان، به تأیید پیامبر (ص) رسید!

در سستی این ادعا، باید بر این نکته تأکید کرد که امور شرعی مهمی چون نماز و اذان، از وحی سرچشمه می‌گیرند. امام صادق(ع)، ضمن نقد این فکر سست، فرمود: «وحی بر پیامبر شما نازل می‌شود؛ حال گمان می‌برید که او اذان را از عبدالله بن زید ستانده است»!

2. «حی علی خیرالعمل»، در دوران رسول‌الله (ص)، جزو اذان و اقامه بوده است و منابع شیعه و سنی، بر آن هم‌داستان هستند؛ اما متأسفانه به دلیل بروز بدعت‌هایی پس از رحلت پیامبر (ص)، این بخش از اذان حذف شد و اعتراض بسیاری از اصحاب را نیز به دنبال داشت.

الف) دانشمند سنی، معروف به سیاغی (متوفای 1221 ق) در کتاب «الروض النضیر» می‌نویسد: صحیح آن است که اذان با «حی علی خیرالعمل» تشریع شده است؛ گذشته بر این، همگان اتفاق نظر دارند که در روز خندق، این جمله، جزء اذان بوده است.

ب) متقی هندی، نویسنده کتاب «کنزل العمال»، چنین نقل می‌کند: بلال در اذان صبح، «حی علی خیر‌العمل» می‌گفت.

ج) مؤید بالله زیدی، در کتاب «شرح تجرید»، از این سخن رسول خدا صلی‌الله علیه و آله یاد می‌کند که فرمود: «بهترین اعمال شما، نماز است» و آنگاه بلال را امر فرمود که در اذان، «حی علی خیرالعمل» بگوید».

د) حافظ علوی زیدی، در رساله خاص خود به نام «الأذان بحی علی خیر العمل»، از ابی‌محذوره، یکی از اصحاب رسول خدا (ص) نقل می‌کند که پیامبر به وی اذان را آموخت و یکی از فصول آن، «حی علی خیرالعمل» بود.

ه) امام باقر علیه‌السلام فرمود: «در اذان من و پدرانم، پیامبر و علی و حسن و حسین و علی بن الحسین علیهم‌السلام، «حی علی خیرالعمل»، وجود دارد».

و) اهل‌بیت رسول خدا (ص) و بسیاری از اصحاب و تابعین، پس از بدعت صورت گرفته، در اذان خود، «حی علی خیرالعمل» را قرائت می‌کردند. قاسم بن محمد، یکی از بزرگان فرقه زیدیه، چنین نقل می‌کند: «اتفاق است بر این که ابن عمر و حسن و حسین علیهما‌السلام و بلال و جماعتی از اصحاب، در اذان خود، «حی علی خیرالعمل» را می‌گفتند». محمد بن سیرین، درباره عبدالله بن عمر، فرزند خلیفه دوم، نقل کرده که او همواره در اذان خود، «حی علی خیرالعمل» می‌گفت.

ز) علاءالدین قوشچی، دانشمند بزرگ سنی مذهب (متوفای 879ق)، از طبری نقل می‌کند که عمر چنین گفت: «سه چیز در زمان رسول خدا (ص) وجود داشته که من حرام‌کننده آنها و عقوبت کننده بر مرتکبان آنها هستم؛ متعه حج، متعه نساء و حی علی خیرالعمل در اذان». قوشچی پس از نقل این سخن، به عذر تراشی برای اقدام بدعت آمیز عمر دست می‌زند و آن را اجتهاد می‌شمارد! او می‌نویسد: چنین کاری از سوی عمر، سبب سرزنش او نمی‌شود؛ زیرا مخالفت یک مجتهد با دیگری در مسائل اجتهادیه، بدعت نیست!

ح) این ابی‌عمیر می‌گوید: از امام رضا (ع) درباره علت حذف «حی علی خیرالعمل» سؤال کردم و امام فرمود: علت ظاهری، به دلیل آن بود که مردم با توجه بسیار به نماز، جهاد را رها نکنند؛ اما علت باطنی آن، این است که بهترین عمل، ولایت است و کسی که امر به حذف «حی علی خیر‌العمل» نموده، قصدش دور کردن مردم از ولایت بوده است.

3. وجود «الصلاة خیر من النوم» در میان اذان صبح، ادعایی بی‌دلیل و بدعتی در کنار بدعت‌های دیگر بوده است و عالمان سنی نیز در اصل و شیوه «تثویب»، هم‌نظر نیستند و بین آنان، اختلافات زیادی است که به برخی از آنها اشاره می‌شود:

الف) شافعی، تثویب را مکروه می‌داند و مدعی است که اگر مجاز بود، ابومحذوره بدان اشاره می‌کرد؛ زیرا او اذان‌گوی نبی اکرم(ص) بود و به تمام فصل‌های اذان اشاره کرده بود.

ب) ابوبکر رازی حنفی (متوفای 370 ق)، «الصلاة خیر من النوم» را جزء اذان نمی‌داند.

4. فقهای شیعه، شهادت سوم (اشهد ان علیاً ولی‌الله) را جزو اذان نمی‌دانند و فتوا می‌دهند که اگر فردی، این شهادت را به عنوان جزئی از اذان بگوید، کار حرامی مرتکب شده و گناه کرده است. این شهادت، بدون قصد جزئیت در اذان، جایز و یا مستحب است و مبنای این استحباب، آن است که علی(ع) به حکم قرآن و حدیث رسول گرامی(ص)، ولی خداست و مفسران، اذعان دارند که قرآن مجید با نزول این آیه، بر ولایت امام علی(ع)، تصریح کرده است: «إِنَّمَا وَلِیُّکُمُ اللّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِینَ آمَنُواْ الَّذِینَ یُقِیمُونَ الصَّلاَةَ وَیُؤْتُونَ الزَّکَاةَ وَهُمْ رَاکِعُونَ؛ تنها ولی و سرپرست شما، خداست و پیامبر او و آنها که ایمان آورده‌اند؛ همان کسانی که نماز را برپا می‌دارند و در حال رکوع، زکات می‌دهند».

عبدالمحسن عبدالله سراوی، دانشمند سوری، در کتاب «القطوف الدانیة» می‌نویسد: شیعه در اذان، شهادت به ولایت را به قصد جزئیت نمی‌گوید؛ بلکه از زمانی که معاویه، لعن بر علی‌بن ابی‌طالب (ع) را بر بالای منبرها و مأذنه‌ها علنی کرد، شیعه امامیه، به این فکر افتاد که برای جلوگیری از این بدعت و پنهان شدن ولایت امیرالمؤمنین (ع)، شهادت به آن را به قصد تبرک، در اذان‌ها اعلام دارد؛ همان گونه که خداوند متعال، این امر را کتمان نکرده، در قرآن کریم، به ولایت امام علی(ع) اشاره کرده است.

از این رو، فقیهان شیعه، بر این نکته تاکید دارند که این شهادت، شعار شیعه است و نباید آن را به قصد جزئیت در اذان ذکر کرد؛ وگرنه بدعت است. شهید اول (متوفای 786 هجری) می‌نویسند: «شهادت به ولایت علی(ع)، از احکام ایمان است؛ نه از الفاظ اذان».

منبع : خبرگزاری فارس

چهارشنبه 19/7/1391 - 15:48
آموزش و تحقيقات

محققان دانشگاه ˈآپسالاˈ، گروه جدیدی از سلول های عصبی را شناسایی کردند که دریافت کننده اصلی نیکوتین در بدن است .

به گزارش ˈساینتفیکˈ، محققان دانشگاه ˈآپسالاˈ گروهی از سلول های عصبی را شناسایی کردند که نقش دربان را برعهده دارند و فرآیند یادگیری و ذخیره اطلاعات را در حافظه کنترل می کنند.

این سلول ها که ˈاواِل اِم آلفاˈ2 نام دارند بخشی از ˈهیپوکامپوسˈ بوده و مجهز به نوعی گیرنده هستند که نیکوتین را جذب می کنند.

هیپو کامپوس بخشی از مغز است که وظیفه ذخیره اطلاعات را در حافظه بر عهده دارد و امکان یادگیری مطالب جدید را برای مغز فراهم می کند.

سلول های دربان ˈآلفاˈ2 نحوه کنترل جریان اطلاعات را در ˈهیپوکامپوسˈ تعریف می کنند.

محققان برای شناسایی این سلول های عصبی از روش نوینی موسوم به ˈاپتوجنتیکسˈ بهره بردند که در آن از پرتوهای نور برای تحریک سلول های موردنظر و بررسی عکس العمل آن ها استفاده می شود.

در جریان بررسی ها مشخص شده است که عملکرد سلول های ˈآلفا2ˈ بر اثر تحریک توسط پرتوهای نور، دقیقا مشابه عملکرد آن ها در زمانی است که نیکوتین وارد جریان خون می شود.

پیش از این گفته می شد نیکوتین تاثیرفزاینده ای بر روند یادگیری و حافظه دارد، اما با شناسایی سلول های ˈآلفا2ˈ برای اولین بار به طور علمی ثابت شد که سلول های عصبی با نیکوتین در ارتباط هستند.

شناسایی این سلول های دربان که بخش مهمی از شبکه حافظه محسوب می شوند، راه برای بررسی نحوه یادگیری و حفظ اطلاعات در مغز هموارتر می شود .
منبع : ایرنا
چهارشنبه 19/7/1391 - 15:44
خواص خوراکی ها

خبرگزاری فارس: محققان بر اساس نتایج تحقیقات خود گفتند که مصرف انگور قرمز خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی را در افراد کاهش می‌دهد و برای بسیاری از بیماریها مفید است.

خبرگزاری فارس: خوردن انگور، قلب را سالم نگه می‌دارند

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری خاورمیانه،  تحقیقات نشان می‌دهد: مصرف انگور افزایش فشار خون و مقاومت جسم در قبال انسولین را که هر دو در ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت نوع دوم نقش دارند، کاهش می‌دهد.

انگور تاثیر زیادی در عوامل و خطرات مرتبط به قلب و عروق و سندروم متابولیک دارد و این امر به ترکیبات آنتی اکسیدان موجود در آن بر می‌گردد.

سندروم متابولیک به معنای وجود گروهی از عوامل خطر‌ساز برای بروز بیماری‌‌های قلبی- عروقی و دیابت در یک شخص است.

سندرم متابولیک به مجموعه‌ای از شرایط نظیر فشار خون بالا، سطوح افزایش یافته انسولین در خون، چربی انباشته اضافی در اطراف شکم و سطوح افزایش یافته چربی خون گفته می‌شود.

در سندروم متابولیک در اغلب موارد، اکثریت قریب به اتفاق این شرایط همزمان با هم وجود دارند و ریسک ابتلا به بیماری قلبی، سکته و دیابت را افزایش می‌دهند.

داشتن تنها یکی از شرایط ذکر شده دال بر ابتلا به سندرم متابولیک نیست ولی می‌‌تواند به ابتلا به بیماری‌های جدی دیگری منجر شود.

محققان تحقیقاتی را روی حیوانات انجام دادند که نتایج آن در کنفرانس بیولوژیک تجربی در شهر آناهایم در ایالت کالیفرنیا ارائه شد و نتایج دلگرم کننده آن نشان داد رژیم غذایی برخوردار از انگور به جلوگیری از خطر ابتلا به سندروم متابولیک کمک می‌کند.

محققان تاثیر انواع انگور زرد و قرمز را به صورت یک پودر مخلوط شده مورد بررسی قرار دادند. آنها این پودر را به رژیم غذایی موشهای آزمایشگاهی اضافه کردند و بعد از ۳ ماه به این نتیجه رسیدند؛ این موشها دارای فشار خون پایین تر و عملکرد بهتر قلبی و علائم کمتر عفونت قلبی و خونی در مقایسه با موش های دارای رژیم غذایی بدون انگور بودند.

پژوهشگران همچنین در تحقیقات خود دریافتند که خوردن انگور قبل و در حین تمرین های ورزشی انرژی لازم را به ورزشکاران برای انجام این تمرین ‌های سخت می‌دهد.

محققان آمریکایی نیز اخیراً دریافته‌اند که خوردن انگور در بین وعده‌‌های غذایی به کاهش سطح قند خون کمک می‌کند. این تحقیقات نشان می‌دهد: خوردن کمی انگور به میزان سه بار در بین وعده‌های غذایی سطح قند خون را به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد.

مصرف زیاد انگور همچنین دچار شدن به بیماری های شبکیه چشم را از بین می‌برد و انگور قرمز در مبارزه با بیماری آلزایمر نقش زیاد دارد و در پیشگیری از دچار شدن به بیماری دیابت تاثیرگذار است.

محققان گفتند: ترکیب رزوراترول در مبارزه و پیشگیری از بیماری دیابت تاثیر دارد و احتمال دچار شدن به سرطان را کم می‌کند.

انگور برای درمان بیماری فشار خون، روماتیسم، نقرس و مسمومیت داخلی مفید است و درمان کننده بیماری های پوستی، خونی و عصبی است.

در بیماری‌های یبوست، عوارض روماتیسم، چاقی، سوء هاضمه، بواسیر، کم خونی، عصبانیت، انسداد مجرای طحال و کبد لازم است که رژیم انگور گرفته شود و انگور ویتامین های "آ" ، "ب" و "ث" دارد و دارای مواد ازت، مواد قندی و نشاسته‌ ای بوده و خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد.

انگور دارای قند، چربی، آلبومین، آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم، ارسنیک، منگنز و ید است و پتاسیم آن برای بچه های دارای بینیه ضعیف و کم خون بسیار مفید است.

منبع : خبرگزاری فارس

سه شنبه 18/7/1391 - 16:18
هوا و فضا
جام جم آنلاین: جایزه موزه ملی هوافضای سال 2012 برای یك عمر دستاورد، به طراح پركار هواپیما و فضاپیما، برت روتن اعطا شد.

 

در حال حاضر، موزه ملی، پنج طراحی تاریخی روتن را شامل موارد ذیل در اختیار دارد: اسپیس، شیپ، وان (اولین فضاپیمای سرنشین‌دار خصوصی)، وویجر (اولین هواپیمایی كه دور زمین را بدون سوخت‌گیری مجدد طی كرد)، و VariEze، یك كامپوزیت دست‌ساز كه بعدها اصلاح شده و به Long-EZ تبدیل شد (دو وسیله‌ای كه دور زمین را در سال 1997 پیمودند).

برت روتن، طراح خلاق هواپیماهای عجیب و غریب كه امسال به خاطر یك عمر فعالیت در زمینه طراحی هواپیما برنده جایزه موزه ملی هوافضا شد در گفت‌وگویی از علاقه‌مندی‌های خود می‌گوید.

بیشتر طراحی‌های شما در نوع خود بی‌نظیر هستند. از بین اینها، بیشتر مایلید كدامیك به مرحله تولید برسد و چرا؟

بومرنگ (Boomerang) چون هم از نظر كارآیی و هم از نظر ایمنی نسبت به محصولات جاری فوق‌العاده است. همه چیز در آن هواپیما دوقلو طراحی شده تا اگر یكی از كار افتاد دیگری وظیفه‌اش را انجام دهد. به نظر من این هواپیما آینده صنعت هواپیماسازی را متحول خواهد كرد.

چطور سناریوی «موتور از دست رفته» در ذهن شما شكل گرفته است؟

برای محافظت از خودم. من هواپیمای شخصی ام را خودم طراحی كرده و ساخته‌ام. آن موقع با خودم فكر كردم كه اگر حین پرواز یكی از موتورها بنا بر دلایلی از كار بیفتد چه كار باید بكنم و از آنجا كه من دوست ندارم به این زودی‌ها بمیرم، فكر بكری به نظرم رسید كه به ایده موتور از دست رفته منجر شد.

درباره علاقه‌تان به نیروی الكتریكی در هواپیماها بگویید. چطور به فكر اختراع هواپیمای دوكاره (BiPod) جاده‌رو افتادید؟ آیا طرح دیگری در زمینه هواپیماهای دومنظوره یا شكل‌های دیگری از هواپیماهای الكتریكی در سر دارید؟

من بر منبای دو چیز هواپیمای دوكاره را طراحی كردم. اول، پیكربندی جدیدی كه كارآیی پرواز بیشتری در سطح كارآیی هواپیما داشته باشد، چون ماشین‌های پرنده جدید هواپیماهای واقعا بدی هستند به طوری كه بندرت می‌توانند بر فراز كوهستان‌ها پرواز كنند. من فكر نمی‌كنم ماشین پرنده ایده‌ای عملی باشد، مگر این‌كه سطح قابل قبولی از سرعت، بالاروی، مسافت برخاست و برد در هوا را داشته باشد.

دوم این‌كه من با تصور داشتن موتورهای الكتریكی چند منظوره برای به حركت درآوردن ملخ‌های منفرد اغوا شدم تا یك ماشین دوكاره جاده‌روی واقعی بسازم كه مسافت برخاست كوتاه و ظرفیت فوق‌العاده‌ای داشته باشد. اگرچه، فكر می‌كنم هواپیماهای الكتریكی تا وقتی كه سه یا چهار مرتبه بهسازی در ذخیره‌سازی انرژی باتری در هر پوند انجام نشود و این مجموعه باتری قابل تهیه و خریداری نباشد، عملی نخواهند شد. هنگامی كه این اتفاق افتاد، می‌توان به وجود هواپیماهای الكتریكی و چند منظوره امیدوار بود.

پروژه جاری هواپیمای دریایی شما چطور پیش می‌رود؟ هم اكنون در چه مرحله‌ای هستید؟

پروژه‌ خوبی است. هنوز در مرحله طراحی است. ساخت آن را احتمالا قبل از تابستان شروع خواهیم كرد. تصمیم دارم پس از ساخت، با آن دریاچه‌ها و رودهای آیداهوی شمالی را گشت بزنم.

عادت‌های شما هنگام طراحی چیست؟ آیا هنگام كار به موسیقی گوش می‌دهید؟

خیر، موسیقی یا هر چیز دیگری نباید هنگام تمركز در بخش خلاقانه كار باعث حواس‌پرتی شود. موسیقی هنگام پرداختن به محاسبات عادی یا مدلسازی كامپیوتری از یك طرح جدید مطلوب است. اما تفكر باید در یك اتاق ساكت یا در طبیعت انجام شود.

اگر رئیس اداره هوانوردی فدرال (FAA) بودید، درصدد تغییر چه چیزی برمی‌آمدید؟

تا آنجا كه می‌توانستم بسیاری از قوانین را دور می‌انداختم. دوباره به پرواز بر اساس مسئولیت‌پذیری فردی رجوع می‌كنم نه به پرواز محدود و قانونمند شده دولتی.

اگر به سمت طراحی هواپیما نمی‌رفتید، چه كاره می‌شدید؟

فكر می‌كنم معمار می‌شدم.

airspacemag - مترجم: امیر توكلی‌كاشی

سه شنبه 18/7/1391 - 16:13
آموزش و تحقيقات
جام جم آنلاین: كمتر كسی را می‌توان پیدا كرد كه داشتن دندان‌هایی سفید و درخشان را دوست نداشته باشد، حتی عده‌ای هم حاضرند برای داشتن یك لبخند سفید و زیبا هر بهایی را بپردازند؛ گاهی هم افراد به دلیل در پیش داشتن یك مراسم خاص مثل عروسی، تمایل دارند به سرعت از رنگ زرد دندان خود رها شوند و به همین خاطر نیز دست به دامان لیزردرمانی می‌شوند.

در چنین شرایطی بهره‌گیری از لیرزدرمانی به عنوان یك راهكار درمانی نوین، بهترین گزینه برای سفید كردن دندان‌ها به نظر می‌رسد. گرچه داشتن دندان‌های سفید و درخشان از این طریق، بهای سنگینی خواهد داشت؛ بهایی كه از جنس پول نیست.

دكتر عباس كمالی، دندانپزشك و متخصص جراحی لثه به «جام‌جم» می‌گوید: می‌توان برای سفید كردن دندان از لیزر استفاده كرد، اما باید این نكته را در نظر داشت كه استفاده از لیزر برای سفیدی دندان عوارض مختلف و ازجمله آسیب‌دیدگی سطح مینا و تشدید زردی دندان را برای فرد مراجعه‌كننده به همراه دارد.

كاربرد لیزر در زیبایی دندان‌ها

استفاده از لیزر فقط جنبه درمانی ندارد و بسیاری از مردم برای سفیدی و زیبایی دندان خود سراغ لیزردرمانی می‌روند.

دكتر كمالی با اشاره به برخی عوارض لیزردرمانی در فرآیند سفید كردن دندان‌ها می‌گوید: اگر شما دندان سالمی دارید كه فقط قسمت كوچكی از آن زردرنگ است، اصلا درست نیست كه برای سفید كردن آن از لیزر استفاده كنید، زیرا لیزر باعث آسیب سطح مینای دندان می‌شود و پس از مدت كوتاهی، زردی دندان تشدید می‌شود و در نتیجه دوباره رنگ دندان یا همان جرم اولیه به حالت قبل برمی‌گردد.

این دندانپزشك تاكید می‌كند: البته در شرایط ویژه‌ای استفاده از لیزرها مشكل چندانی ندارد؛ فرض كنید یك فرد سیگاری كه بسیاری از دندان‌هایش كاملا زرد شده است و دوست دارد كه مثلا برای مراسم عروسی‌اش، رنگ زرد دندان‌هایش را تغییر دهد، در این حالت می‌توان از لیزر برای سفیدی دندان استفاده كرد، ولی به طور كلی استفاده از لیزر برای سفیدی دندان پیشنهاد نمی‌شود.

لیزر دندانی به جای دندانپزشك جراحی می‌كند

دندانپزشكان در درمان بیماری‌های دهان و دندان، از انواع لیزرهای دندانی (حرارتی و غیرحرارتی) استفاده می‌كنند كه از هر كدامشان به تناسب جنس و عمق بیماری استفاده می‌شود.

دكتر كمالی با اشاره به این كه از لیزر حرارتی بیشتر در جراحی‌های دهان و دندان استفاده می‌شود، عنوان می‌كند: از این لیزر‌ها در عمل‌های جراحی‌های بافت نرم یعنی لثه به منظور استریل كردن محل جراحی دهان و دندان یا بریدن بافت‌های نرم استفاده می‌شود.

وی می‌افزاید: این نوع لیزر جراحی، علاوه بر آن كه بافت نرم را می‌برد، همزمان خون را هم بند می‌آورد، محل جراحی را استریل می‌كند و در كل، محیطی عاری از میكروب را در محل جراحی دهان و دندان پدید می‌آورد؛ این در حالی است كه امكان ندارد جراح بتواند چنین نتیجه مطلوبی را با استفاده از تیغ جراحی یا توربین‌های تراش‌دهنده جراحی كسب كند.

لیزر و مقابله با سرطان دهان

دكتر كمالی با تاكید بر این كه استفاده از لیزرهای دندانی از نوع حرارتی، می‌تواند خطر گسترش سلول‌های سرطانی در عروق خونی بافت‌های دهان را كاهش دهد، می‌افزاید: فكر كنید وقتی خود عروق خونی در لثه، فك، نواحی حلق و حنجره، ناحیه سینوس‌ها و بینی سرطانی شود، در این شرایط بسیار سخت است كه پزشك از تیغ جراحی برای برش محل استفاده كند، زیرا در محل برش احتمال خونریزی شدید وجود دارد، اما با استفاده از لیزرهای دندانی حرارتی، خطر این گونه خونریزی‌های شدید از بین می‌رود و به همین خاطر است كه بهترین روش برای این گونه عمل‌های جراحی، استفاده از این نوع لیزرهاست.

كاهش درد و التهاب پس از جراحی

بیشترین استفاده از لیزرهای جراحی در عمل‌های جراحی دهان و دندان است و به دلیل قدرت بالا در بریدن بافت نرم، معمولا از این لیزرها در جراحی‌های بافت نرم دهان و لثه استفاده می‌شود؛ اما از دیگر انواع لیزر (لیزرهای سرد) نیز در مرحله درمان و تسكین دردهای دهان و دندان بهره گرفته می‌شود.

دكتر كمالی می‌گوید: در واقع لیزرهای سرد كه به لیزرهای كم‌توان یا لیزرهای درمانی هم مشهور است، معمولا در كنترل درد و كاهش التهاب بیماری‌های دهان و دندان استفاده می‌شود؛ درواقع این لیزرها حكم یك «مسكن» را برای بیمار دارد، البته مسكن ممتازی كه هیچ عارضه‌ای ندارد و حتی موجب بازسازی سلول‌های آسیب‌دیده نیز می‌شود.

این دندانپزشك ادامه می‌دهد: اگر این نوع لیزر قبل از مرحله مرگ اعصاب به عصب‌های صدمه دیده تابیده شود، می‌تواند عصب را بازسازی كند. از سوی دیگر، این نوع لیزر، نقش دارو، حیات‌دهنده و تعدیل‌كننده سلول‌های دهان را بر عهده دارد، یعنی اگر یك سلول زنده بافت دهان و دندان، فك یا صورت دچار یك واكنش نامنظم سلولی شود و مثلا فعالیت سلولی در نقطه‌ای افزایش یا سلولی دچار تنبلی شود، این نوع لیزر می‌تواند سلول‌های آسیب دیده را به حالت تعادل برساند.

امین جلالوند - جام‌جم

سه شنبه 18/7/1391 - 16:9
آموزش و تحقيقات

خبرگزاری فارس: محققان بر اساس نتایج تحقیقات خود از بالا بودن میانگین مرگ و میر بیماران قلبی مبتلا به اسکیزوفرنی خبر دادند.

خبرگزاری فارس: محققان از بالابودن مرگ و میر بیماران اسکیزوفرنی خبر دادند

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری خاورمیانه، تحقیقات پزشکی محققان از بالابودن میانگین مرگ و میر بیماران قلبی مبتلا به بیماری اسکیزوفرنی در مقایسه با افراد سالم یا بیماران فقط قلبی حکایت دارد.

این تحقیقات نشان می‌دهد: میانگین عمر تقریبی در بین بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی در مقایسه با افراد سالم و بیماران قلبی 20 سال کمتر است.

به گونه‌ای که چندین فاکتور مثل سیگار کشیدن، افزایش درصد ابتلا به بیماری دیابت و اختلال متابولیسم نقش بزرگی در افزایش این میانگین در کنار تاثیر منفی داروهای ضد افسردگی دارد؛ داروهایی که بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی به مصرف آن عادت دارند.

این تحقیقات روی گروهی از بیماران قلبی انجام شد که برخی از آنها از بیماری اسکیزوفرنی رنج می‌بردند و به مدت بیش از پنج سال تحت پیگیری قرار گرفتند.

این پیگیریها نشان داد: 56 درصد از مبتلایان به بیماریهای قلبی زودتر از بیماران (قلبی) مبتلا به اسکیزوفرنی از بیمارستان مرخص می‌شوند.

این پیگیریها همچنین نشان داد: میانگین مرگ و میر در بین بیماران قلبی مبتلا به اسکیزوفرنی در مقایسه با افرادی که فقط بیماری قلبی داشتند، 54 درصد افزایش یافت.

اسکیزوفرنی نوعی اختلال شدید است که بر کل شخصیت تاثیر میگذارد ولی همه نشانه های آن‌را می‌توان با درمان کنترل کرد.

برخی مبتلایان به اسکیزوفرنی برای کنترل نشانه‌های بیماری خود باید همیشه دارو مصرف کنند،برخی دیگر برای دوره محدودتری نیاز به دارو دارند و بالاخره عده‌ای که بیماری آنها در پی استرس حاد نظیر بیماری جسمی یا زایمان شروع شده ممکن است طی مدت زمان کوتاهی بهبود بالینی کامل پیدا کنند.

نشانه‌های بیماری در افراد مختلف متفاوت است ولی اغلب شامل تغییر در بهداشت فردی، افسردگی، رفتار عجیب و غریب، تحریک پذیری، خواب زیاد یا عدم توانائی در خوابیدن، گوشه گیری، خصومت بی دلیل، فراموشی، واکنش شدید در بحران ها، عدم توانائی در گریه کردن یا گریه های شدید، درک احساس غیرمعمول، استفاده از الکل و مواد مخدر، تراشیدن موهای سر و بدن و خودکشی داروهای ضد جنون بهترین درمان است که بیماری را قطعی درمان نمی کنند یا تضمینی برای عود مجدد بیماری نیست.

منبع : خبرگزاری فارس

سه شنبه 18/7/1391 - 16:4
آموزش و تحقيقات
جام جم آنلاین: روش‌های درمانی جایگزین و طب مكمل شامل روش‌هایی است كه در دانشكده پزشكی آموزش داده نمی‌شود، اما در اقوام مختلف درمان‌هایی وجود دارد كه به صورت سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد و در مواردی مفید واقع می‌شود.

مشكل این روش‌های درمانی این است كه ارائه‌دهندگان جهت نشان دادن مهارت خود مدرك معتبری ندارند، بنابراین امكان كلاهبرداری در این روش‌ها زیاد است.

از روش‌های درمانی جایگزین می‌توان به طب سوزنی اشاره كرد كه روش‌های چینی، ژاپنی و كره‌ای دارد. این روش‌ها معتقد به این است كه كانال‌های انرژی‌ای در بدن وجود دارد كه بیماری از طریق بسته شدن این كانال‌های انرژی ایجاد می‌شود بنابراین با باز كردن این كانال‌ها به درمان می‌پردازند.

در این راه با تحریك مناطق خاصی از بدن با سوزن‌های بسیار ظریف به درمان می‌پردازند. جهت آموزش این روش درمانی راه‌های مختلف وجود دارد و روش آكادمیك آن گذراندن حداقل سه چهار سال به مدت 2500 تا 3200 ساعت در مدارس خاص آموزش این روش‌هاست.

در این روش مورد تحقیقات زیادی قرار گرفته و مشاهده شده كه در درمان درد و تهوع و استفراغ پس از جراحی، درد دندان، درمان آسم، دردهای قبل از عادت ماهانه و كمردردها و بسیاری دیگر از بیماری‌ها موثر است حتی دیده شده این روش درمانی در امكان باروری در افراد نازا تا حدودی موثر بوده است.

مشكل این است كه در مورد تائید مهارت فرد ارائه‌دهنده این روش درمانی هیچ راه مطمئنی وجود ندارد. از عوارض این روش احتمال خونریزی و سوزش ناحیه فرورفتن سوزن و احتمال انتقال عفونت در صورت استعمال سوزن‌هایی است كه چند بار استفاده می‌شود و در موارد بسیار نادر احتمال ورود سوزن به ریه و آسیب‌های ناشی از آن است. همین‌طور موارد انگشت‌شماری مرگ ناشی از استفاده از این روش گزارش شده است.

از دیگر روش‌های درمان جایگزین می‌توان به انرژی‌درمانی اشاره كرد. در این روش از انرژی‌های مختلف جهت درمان استفاده می‌شود، مثل انرژی الكترومغناطیسی كه به صورت غیرمعمول از انرژی مستقیم یا غیرمستقیم برق یا از مغناطیس جهت درمان استفاده می‌شود، یا با اثر بر انرژی‌های اطراف بدن مثلا لمس بدن با دست یا حركات دست در اطراف بدن این انرژی به كار گرفته و از آن برای درمان استفاده می‌شود.

در مورد این روش تحقیقات چندانی انجام نشده و هیچ‌گونه آموزش و مدرك معتبری برای آن وجود ندارد و منشا كلاهبرداری‌های زیادی بوده است.

هیپنوتیزم از روش‌های دیگر درمان جایگزین است كه در درمان مشكلات روانی و دردهای پس از عمل جراحی استفاده می‌شود.

از عوارض این نوع درمان می‌توان به برخی مشكلات ناخواسته مثل سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ و در مواردی حتی حملات اضطراب و ترس اشاره كرد.

در مواردی هم حافظه بیمار دچار اختلالاتی شده است. در مورد این روش هم راه آموزشی مناسبی وجود ندارد و اغلب كسانی كه مدركی دارند این مدرك را براساس سوابق كاری خود دریافت كرده‌اند، بنابراین احتمال كلاهبرداری در این روش هم زیاد است.

روش دیگر كایروپراكتیك است كه براساس ارتباط بین ساختمان جسم مثلا ستون فقرات و عملكرد آن به وجود آمده و با انواع ماساژها بخصوص در ناحیه گردن و ستون فقرات ارائه می‌شود و بزرگ‌ترین عارضه این روش احتمال بروز سكته مغزی محسوب می‌شود.

دكتر ثریا عالمی - جراح و متخصص بیماری‌های زنان و زایمان

سه شنبه 18/7/1391 - 15:59
كودك
او لطیف است مثل گل اما ما می‌زنیم توی سرش، او حساس است مثل یك غنچه، اما تا قصد شكفتن می‌كند ما می‌زنیم توی ذوقش. او كودكی است قربانی خشونت ما؛ یكی از هزاران فرزندی كه در سكوت می‌شكند و غصه می‌خورد و آه می‌كشد.

 

رد پای این بچه‌ها را محققان وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشكی تهران در جمع 35 هزار خانوار پیدا كرده‌اند و به آنجا رسیده‌اند كه 50 درصد كودكان ایرانی، تنبیه كلامی می‌شوند و 12 درصدشان تنبیه شدید بدنی.

این محققان به این نتیجه رسیده‌اند كه 20 درصد بچه‌ها در سرزمین مادری‌مان با مشكلات روانی درگیرند، به طوری كه 33 درصد آنها غمگین و ناامیدند و 37 درصدشان دچار نگرانی و اضطراب.

این كارنامه عمل ما بزرگ‌ترهاست؛ ما كه یاد نگرفته‌ایم با بچه‌ای كه مثل گل است باید مثل یك باغبان رفتار كرد؛ مثل او كه اگر برای هرس، انبری در دست می‌گیرد، قصدش نه تحقیر گل كه جلا دادن به چهره اوست.

بچه‌های تحقیر شده ما زیرتیغ كلاممان بمباران می‌شوند، آنها در خفا كتك می‌خورند و بدن‌های نحیفشان كبود می‌شود، بدون این‌ كه قدرت دفاع داشته باشند.

آنها روحشان خش می‌افتد وقتی ما با حرف‌های بُرنده به جانشان می‌افتیم و سعی می‌كنیم باورشان شود كه چه آدم‌های كم‌ارزشی هستند در حالی كه در عمق نگاه ملتمسانه‌شان این جمله ایستاده كه «من بی‌ارزش نیستم.»

بزرگ‌ترهای عصبانی كه خودشان روزی هزار بار مرتكب اشتباه می‌شوند، قبول نمی‌كنند كه فرزند كوچكشان نیز می‌تواند اشتباه كند، برای همین گاه از خطای به اندازه كاه آنها كوهی می‌سازند و آن را محكم به سربچه‌ها می‌كوبند.

بسیاری از بچه‌ها تشنه احترامند، خیلی از آنها همین كه دستی محبت‌آمیز به سرشان كشیده شود و با لحنی مودبانه مخاطب قرار بگیرند، راضی می‌شوند. خوشحال كردن بچه‌ها كار آسانی است، آنها جذب معجون محبت می‌شوند و مثل زنبوری كه از كندویش دست‌بردار نیست دل از كسی كه به او محبت می‌كند، نمی‌كَنند.

اما ما بزرگ‌ترها سر بچه‌ها را با بازیچه‌های بی‌ارزش گرم می‌كنیم، در حالی كه فراموش كرده‌ایم تامین بهداشت روانی كودكان از لباس‌های فاخر، خوراكی‌های خوشمزه و لوازم لوكس و گرانقیمتی كه دور و برشان جمع می‌كنیم، باارزش‌تر است.

مریم خباز - جام جم

سه شنبه 18/7/1391 - 15:55
شهدا و دفاع مقدس
خبرگزاری فارس: محمد ارتباط بسیار عمیقی با مسجد محل داشت. سیزده ساله بود که اصرار عجیبی داشت به جبهه برود اما به دلیل سن کم و جثه ضعیف‌اش با رفتنش مخالفت می‌کردیم.
خبرگزاری فارس: از اعزام تا شهادتش فقط یک ماه طول کشید

به گزارش خبرنگار حماسه و مقاومت فارس (باشگاه توانا)، در جنگ نابرابر ایران و عراق، افراد مختلفی بودند که با فرهنگ‌‌ها و رفتارهای خاص خود در راه دفاع از میهن و آرمان‌های خویش به شهادت رسیدند و حالا فرهنگ حماسه ‌آفرینی آنها موجب افتخار دیگران شده است. «شهید محمد کاشانی» از جمله شهدایی است که در عین نوجوانی دارای ویژگی‌های بزرگی است. پدرش «علی کاشانی» درباره فرزند شهیدش چنین می‌گوید: 

 

محمد فرزند کوچک من است. او متولد شهر پیشوا است، تحصیلات ابتدایی و راهنمایی خود را در همین شهر گذراند و در همین دوران جوانی ارتباط بسیار عمیقی با مسجد محل داشت. سیزده ساله بود که اصرار عجیبی برای حضور در جبهه داشت اما به دلیل سن کم و جثه ضعیف‌اش با رفتنش مخالفت کردیم.

سال 62 یک شب فرماندهی از سپاه ورامین به پایگاه مسجد محل آمد و از نیاز فوری جبهه‌‌ها به نیرو خبر داد. آن شب محمد هم در آن جلسه حضور داشت و با شنیدن این صحبت‌ها بهانه خوبی پیدا کرد تا مصمم‌تر از قبل به رفتن، پافشاری کند. فردای آن روز به سپاه ورامین رفت و نامش را نوشت، هنگامی که به خانه برگشت موضوع ثبت ‌نامش را به ما گفت؛ به مادرش گفتم دیگر اصرار و نصیحت فایده ندارد. او رفتنی است.

* از اعزام تا شهادت فقط یک ماه فاصله بود

12بهمن ماه سال 1362 یعنی زمانی که تنها 13 سال داشت، عازم جبهه و جزیره مجنون شد و در اسفندماه همان سال یعنی یک ماه بعد به شهادت رسید.

* رجعت پیکر بعد از 14 سال

 سال 1376 توسط حجت‌الاسلام محمد جنیدی امام جمعه رودسر خبر بازگشت پیکر محمد به همراه 4 نفر از همرزمانش را به ما دادند. به همراه مادر، برادر و خواهرهایش به سپاه ورامین رفتیم و بدن محمد و 4 نفر دیگر پس از انتقال به پیشوا و تشییع، در صحن مطهر امام ‌زاده جعفر (پیشوا) به خاک سپرده شد.

*بی صداقتی را تحمل نمی‌کرد

محمد با اینکه سن کمی داشت، اما روح بلند و اعتقادات عجیبی داشت؛ به طوری که هنوز بعد از 27 سال از شهادتش نتوانستیم او را بشناسیم. دوستی داشتم که صبح تا ظهر توی مزرعه من کار می‌کرد و عصرها هم منشی پزشک بود، یک روز او به همراه محمد و عمویش در مزرعه مشغول چیدن کاهو بودند، این دوست من کاهوهای ریزتر را ته جعبه و درشت‌ها را روی جعبه می‌چید. محمد با سن کمی که داشت شدیداً به او اعتراض می‌کند و می‌گوید مردم را نباید با این چیزها گول زد.

*از نوجوانی به مسائل شرعی حساس بود

زمینی با مساحت 500 متر را نزدیک منزل خریداری کرده بودیم. برادرم هم در این زمین با من شریک شد. از همان اول که تفکیک کردیم حد و مرز زمین مشخص شد، تعدادی درخت میوه در آن کاشتیم، اما به بچه‌هایمان گفتیم آزاد هستید از میوه‌های آن بخورید، اما محمد حتی حاضر نمی‌شد زیر سایه درخت‌های میوه عمو استراحت کند. اینگونه مسائل شرعی را رعایت می‌کرد و به آن حساس بود.

منبع : خبرگزاری فارس

سه شنبه 18/7/1391 - 15:48
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته