• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1004
تعداد نظرات : 424
زمان آخرین مطلب : 4164روز قبل
اطلاعات دارویی و پزشکی

خبرگزاری فارس: پژوهش‌های جدید نشان می‌داد که برای داشتن قلبی سالم و جلوگیری از بروز حملات و نارسایی‌های قلبی باید نکاتی را رعایت کرد از باید از مصرف خودسرانه دارو، مکمل پرهیز کرد،عفونتها باید به سرعت درمان شوند و از روابط پر تنش بین فردی نیز باید دوری کرد.

خبرگزاری فارس: مصرف خودسرانه آ‌نتی بیوتیک و مکمل‌ها عامل بیماری‌های قلبی است

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از شبکه تلویزیونی فاکس نیوز آمریکا، محققان در پژوهش های جدید و همه جانبه خود دریافته‌اند یکسری از فاکتورها در بروز مشکلات و بیماریهای قلبی دخیل هستند که شاید ظاهراً کمی عجیب به نظر برسد.

شاید از نظر بسیاری از مردم حملات و بیماریهای قلبی تنها ناشی از نوع رژیم غذایی و تحرک بدنی اندک باشد و همگان این دو فاکتور را عامل اصلی در بروز این بیماریها بدانند اما این گونه نیست و فاکتورهای دیگری نیز در این امر دخیل هستند و می‌توانند به قلب آسیب برسانند.

یکی از این فاکتورها؛ محله زندگی افراد است به گونه ای که نتایج یک پژوهش در سال 2001 میلادی ثابت کرده است ساکنان محله های کم در آمد نسبت به ساکنان محله‌های پردرآمد ۳ برابر بیشتر با احتمال ابتلا به بیماریها و مشکلات قلبی روبه‌رو هستند.

این پژوهش در مجله نیوانگلند به چاپ رسید و محققان گروهی از افراد 45 تا 65 ساله را به مدت یکسال در چهار ایالت زیر نظر گرفتند تا به این نتایج دست یابند.

یکی دیگر از فاکتورها و عواملی که در ابتلای افراد به بیماریهای قلبی تاثیر می‌گذارد و شاید کمتر به آن توجه شده است، آنتی بیوتیک‌ها می باشند.

مطالعات در سال 2012 میلادی نشان داده است که آنتی بیوتیک آزیترومایسین با خطر بیشتر حمله قلبی خصوصاً در بیماری‌ های قلبی ارتباط دارد.

در همین حال، می توان از مکمل های کلسیم به عنوان یکی دیگر از فاکتورها و عوامل خطر ساز در زمینه حملات قلبی یاد کرد.

در نتایج مطالعات انجام شده در سال 2012 میلادی آمده است که مصرف کنندگان مکمل های کلسیم با حملات قلبی بیشتری روبه‌رو بوده اند لذا مشورت با پزشک در خصوص مصرف کلسیم ضروری است.

محققان این مطالعات را روی 23 هزار نفر انجام داده اند و نتایج آن در مجله پزشکی هارت به چاپ رسیده است.

محققان همچنین عفونت را یکی دیگر از عواملی می‌دانند که خطر مشکلات و حملات قلبی در افراد را افزایش می‌دهد زیرا فردی که مثلاً به آنفلوآنزا یا عفونت دستگاه تنفسی مبتلا شده است، در سه روز اول تشخیص بیماری به میزان ۵ برابر بیشتر با خطر حمله قلبی روبه‌رو است.

بیماری پوستی پسوریازیس از دیگر عواملی است که در ارتباط با مشکلات قلبی باید مد نظر قرار گیرد زیرا به گفته دکتر جوئل گلفاند ام استادیار پوست دانشگاه پنسیلوانیا، پسوریازیس در برخی بیماران، عاملی خطرناک برای حمله قلبی به حساب می‌آید.

پسوریازیس یک بیماری شایع پوستی است که در آن روی پوست برخی قسمت‌ های بدن مثل قسمت‌های خارجی دست و پا، ضایعات قرمز رنگی به ‌وجود می‌آید که پوسته‌های بسیار ظریف و نقره‌ای رنگ دارند.

این بیماری ممکن است محدود به یک نقطه باقی بماند یا به شکل بسیار منتشر دربیاید و بر اساس وسعت درگیری، مشکلاتی را از نظر ظاهری برای بیمار ایجاد می‌کند.

در تحقیقات دکتر گلفاند ام آمده است: بیماری پسوریازیس به عنوان یک اختلال خود ایمنی چه بسا باعث التهاب مزمن شده و آغازگر یک حمله قلبی می باشد.

نوع روابط نیز در بروز مشکلات و نارسایی های قلبی موثر است به گونه ای که وجود یک رابطه منفی و پرتنش می تواند به قلب آسیب برساند.

در همین زمینه، مطالعات انجام شده در دانشگاه کالج لندن نشان می دهند: وجود  روابط مشکل دار و پرتنش با دیگران تا 34 درصد می‌تواند خطر بروز حملات قلبی در افراد را افزایش دهد.

پایین بودن کلسترول خوب خون یکی دیگر از فاکتورهایی است که خبر از احتمال بروز مشکلات قلبی در آینده در افراد می دهد.

محققان دانشگاه ایندیانا در مطالعات خود بر روی هفت هزار نفر تلاش کردند که ارتباط بین پایین بودن کلسترون خوب بدن (HDL) را با مشکل عروق کرونر بیابند و به این نتیجه رسیدند که پایین بودن کلسترول خوب از عوامل قوی بروز این مشکل است.

ملیسا وود از پزشکان مرکز قلب بیمارستان ماسوچست در این ارتباط گفت: همواره می‌توانم بگویم که بروز حملات قلبی در افراد جوان ناشی از پایین بودن کلسترول خوب است و ورزش کردن و کاستن از وزن دو اهرم قوی برای افزایش کلسترول خوب بدن است.

محققان مشکلات و نارسایی های کلیوی را نیز از دیگر عواملی برشمرده اند که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش می‌دهد.

در همین ارتباط، محققان هلندی تحقیقاتی را روی افراد سالخورده در شهر روتردام انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که داشتن کلیه ضعیف، با وجود نداشتن یک بیماری کلیوی، می‌تواند افراد را در معرض خطر حملات قلبی بیشتری قرار دهد.

محققان هلندی در تحقیقات خود از 10 هزار نفر دریافتند که مبتلایان به بیماری مزمن کلیوی دو برابر بیشتر از دیگران با خطر حمله قلبی روبه‌رو هستند.

زندگی شهری از دیگر عوامل خطرساز بروز آسیب ها و حملات قلبی در افراد است به گونه ای که مطالعات در آلمان نشان می دهد شلوغی و ترافیک سنگین دو برابر خطر احتمال حملات قلبی در افراد را افزایش می‌دهد.

چهارشنبه 19/7/1391 - 16:18
موبایل
جام جم آنلاین: تلفن‌های همراه به یكی از لوازم ضروری زندگی امروزی تبدیل شده و همین موضوع موجب شده است تا كاربران نیز به این فناوری ساخت بشر وابستگی زیادی پیدا كنند و بسیاری از كارهایشان را به‌واسطه آنها به‌انجام برسانند.

این وابستگی برای برخی كاربران تا جایی پیش رفته است كه بدون تلفن همراه خود قادر به تماس گرفتن با نزدیك‌ترین اقوامشان نیز نخواهند بود و شماره آنها را به‌خاطر نخواهند آورد!

همان‌طور كه می‌دانید هر كدام از تلفن‌های همراه مجهز به سیستم‌عامل مخصوص به خودشان بوده و مدیریت بر این تلفن‌ها توسط رایانه نیز نیازمند نرم‌افزارهایی است كه در بسیاری از موارد توسط شركت‌های سازنده تلفن‌های همراه، طراحی شده و در اختیار كاربران قرار می‌گیرند.

باتوجه به گسترش روزافزون تلفن‌های همراه مجهز به سیستم‌عامل اندروید و نیاز كاربران به مدیریت هرچه بیشتر و ساده‌تر روی این سیستم‌عامل، قصد داریم این هفته نرم‌افزاری را به شما معرفی كنیم كه بیش از 90درصد تلفن‌های همراه و تبلت‌های مجهز به سیستم‌عامل اندروید تولید شده توسط شركت‌های مختلف اعم از HTC، Samsung، Motorola، Sony Ericsson، LG، HUAWEI، Dell، Acer، Asus، Google و... را پشتیبانی می‌كند.

یكی برای همه

نرم‌افزار قدرتمند MobileGo for Android ابزاری قدرتمند با روش كاری بسیار ساده است و شما می‌توانید تمامی تلفن‌های همراه و تبلت‌های مجهز به سیستم‌عامل اندروید را براحتی، به یك روش و تنها توسط یك نرم‌افزار مدیریت كنید.

به كمك این نرم‌افزار از امكاناتی همچون تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات و بازگردانی آنها با یك كلیك، انتقال فهرست مخاطبان، مدیریت فایل‌های چندرسانه‌ای، ارسال پیام كوتاه گروهی از رایانه و مدیریت كامل نرم‌افزارهای نصب شده روی تلفن همراه یا تبلت خود بهره‌مند می‌شوید.

پشتیبان‌گیری و بازگردانی

یكی از عمده‌ترین مشكلات كاربران تلفن‌های همراه، چگونگی پشتیبان‌گیری از اطلاعات و بازگردانی اطلاعات پشتیبان روی تلفن‌‌های دیگر است. اگر همچنان انجام این كار برایتان مشكل است و ترس از دست دادن اطلاعاتتان شما را رها نمی‌كند، پیشنهاد می‌كنیم یك‌بار هم از این نرم‌افزار كمك بگیرید.

MobileGo for Android به شما این امكان را می‌دهد تا با یك كلیك ساده از تمامی اطلاعات ذخیره شده در تلفن همراه یا تبلت شخصی خود نسخه پشتیبان تهیه كرده و در هر زمان كه به آنها نیاز داشتید با یك كلیك، نسبت به بازگردانی آنها روی همان دستگاه یا دیگر دستگاه‌های مجهز به سیستم‌عامل اندروید اقدام كنید. پشتیبان‌گیری از مخاطبان، پیام‌های كوتاه، نرم‌افزارها و... از جمله امكانات موجود در این بخش به‌شمار می‌رود.

مدیریت مخاطبان

فهرست مخاطبانی را كه در تلفن‌های همراه كاربران ذخیره شده است، می‌توان یكی از حیاتی‌ترین و مهم‌ترین اطلاعات ذخیره شده در آن تلفن به‌شمار آورد؛ زیرا گاهی اوقات این فهرست‌ها، مخاطبانی را در خود جای داده است كه با از دست دادن اطلاعات تماس آنها، هیچ روش دیگری برای دسترسی به این مخاطبان وجود ندارد! باتوجه به این موضوع یكی از بخش‌های نرم‌افزار فوق نیز به مدیریت فهرست مخاطبان اختصاص یافته است.

در این بخش می‌توانید فهرست مخاطبان خود را با تلفن‌های همراه دیگر، مجهز به سیستم‌‌های عامل متفاوت اعم از سیمبیان و آی‌او‌اس به اشتراك بگذارید و یك كپی از فهرست موردنظر را به آنها انتقال دهید.

همچنین می‌توانید فهرست مخاطبان خود را به‌صورت فایل‌هایی در رایانه ذخیره كرده یا از فایل‌های vCard و دفترچه تلفن‌ نرم‌افزارهایی همچون Outlook Express, Windows Address Book, Windows Mail, Outlook 2003/2007/2010 نسبت به فراخوانی اطلاعات مخاطبان به تلفن خود اقدام كنید.

اضافه كردن مخاطب جدید توسط رایانه، ویرایش موارد ذخیره شده در فهرست فعلی، حذف مخاطبان تكراری و ادغام شماره‌های مربوط به یك فرد از دیگر امكاناتی است كه این بخش در اختیار شما قرار می‌دهد.

ویدئو، موزیك، عكس

انتقال آسان و سریع ویدئو، موزیك و تصاویر از دیگر امكاناتی است كه این نرم‌افزار در اختیار شما قرار می‌دهد. به كمك این نرم‌افزار می‌توانید بسیاری از فایل‌های ویدئویی و موزیك‌های خود را به‌صورت خودكار به فرمت‌های پشتیبانی شده توسط سیستم‌عامل اندروید تبدیل و نسبت به انتقال آنها به تلفن همراه یا تبلت خود اقدام كنید.

فراخوانی فهرست‌های پخش نرم‌افزار iTunes در سیستم‌عامل اندروید و استخراج فهرست‌های پخش اندرویدی برای استفاده در iTunes نیز از امكانات این بخش به‌شمار می‌رود.

دستیار پیام كوتاه

نوشتن پیام كوتاه توسط تلفن همراه برای بسیاری از كاربران دشوار است و این كار زمانی دشوارتر می‌شود كه بخواهید یك پیام را برای تعداد زیادی از دوستان خود ارسال كنید یا حتی در شرایط دشوارتر بخواهید چند پیام متفاوت را برای چند نفر ارسال كنید! در این شرایط نوشتن هرپیام توسط صفحه‌كلید تلفن همراه، نیازمند صرف وقت طولانی خواهد بود.

نرم‌افزار MobileGo با پشتیبانی از قابلیت ارسال پیام كوتاه توسط رایانه به شما این امكان را می‌دهد تا با استفاده از صفحه‌كلید رایانه پیام‌های موردنظرتان را تایپ كرده و با انتخاب سریع مخاطبانتان توسط نشانگر ماوس نیز نسبت به ارسال پیام‌ها اقدام كنید.

به‌كمك این نرم‌افزار می‌توانید براحتی پیام‌های گروهی ارسال كنید و در صورت نیاز به آزادسازی فضای اشغال شده توسط پیام‌های ذخیره شده در تلفن همراهتان نیز یك نسخه پشتیبان ازاین پیام‌ها را در قالب یك فایل متنی روی رایانه ذخیره كنید و با خیال راحت آرشیو پیام‌های ذخیره شده روی تلفن خود را حذف كنید.

مدیریت نرم‌افزارها

دانلود مستقیم نرم‌افزارها روی رایانه، نصب برنامه‌های دلخواه روی تلفن همراه یا تبلت و حذف آسان و سریع نرم‌افزارهای بیهوده، تهیه نسخه پشتیبان از برنامه‌های نصب شده روی تلفن همراه یا تبلت در هارد‌دیسك رایانه و اشتراك‌گذاری آسان نرم‌افزارها در شبكه‌های اجتماعی همچون فیس‌بوك و توییتر با یك كلیك، از جمله امكاناتی است كه در بخش مدیریت نرم‌افزارها در اختیار شما قرار می‌گیرد.

نرم‌افزار فوق در دو نسخه رایگان و حرفه‌ای، قابل نصب روی سیستم‌های ‌عامل ویندوز و مك ارائه شده است كه باتوجه به سیستم‌عامل رایانه خود می‌توانید نسبت به دانلود نسخه‌ای از آن اقدام كنید.

MobileGo for Android (Free-Pro Windows))

http:‌/‌‌/‌download. wondershare. com‌/‌mobilego_full818.exe

MobileGo for Android Pro) Mac)

http:‌/‌‌/‌download. wondershare. com‌/‌mac-mobilego-android-pro_full1123.dmg

توجه: سیستم‌های ‌عامل پشتیبانی شده توسط این نرم‌افزار عبارت است از:

Android: Android 2. 1، Android 2. 2، Android 2. 3، Android 3. 0، Android 4. 0

* iOS: iOS 3. x، iOS 4. x، iOS 5. x، iOS 6. x

* Symbian: S40، S60

- مواردی كه توسط «*» مشخص شده است تنها در بخش انتقال اطلاعات میان تلفن‌های همراه پشتیبانی می‌شود.

امیر عصاری

چهارشنبه 19/7/1391 - 16:14
شهدا و دفاع مقدس

خبرگزاری فارس: بعد از شهادت محمد، اصغر بی‌تاب جبهه بود. هر چه سعی کردم او را از رفتن منصرف کنم، نشد؛ سن کم و جثه کوچک‌اش را هم بهانه کردم، که شناسنامه‌اش را دست‌کاری کرد و برای اعزام اسم نوشت. وقتی دیدم دارم مغلوب خواسته او می‌شوم، برایش شرطی گذاشتم که فکر می‌کردم مو لای درزش نمی‌رود!

خبرگزاری فارس: شرط پدر برای جبهه نرفتن پسر

به گزارش خبرنگار حماسه و مقاومت فارس (باشگاه توانا)، شهیدان «محمد و اصغر عرب رستمی» از شهدای شهر شهید پرور ورامین هستند که پدرشان نیز افتخار حضور در جبهه‌ها را داشته و در کنار آن سال‌ها مسئول اطلاع رسانی شهادت رزمندگان به خانواده‌ها‌ را بر عهده داشته است.

«حسین‌ قلی عرب رستمی» پدر شهیدان «محمد و اصغر عرب رستمی» برای‌مان اینچنین روایت کرد: 

بنده 77 سال سن دارم و متولد روستای رستم ‌آباد از توابع شهر جوادآباد ورامین هستم. پس از ازدواج به شهرری مهاجرت کرده و در منطقه پل سیمان ساکن شدم. پس از 20 سال سکونت در شهرری، اوایل پیروزی انقلاب به ورامین مهاجرت کردم. 

محمد فرزند اولم بود که در سال 1339 در شهرری به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی را در مدرسه ابن‌سینا گذارند و پس از مهاجرت به ورامین، مقطع راهنمایی را در مدرسه شهید رجایی ادامه داد. با تأسیس بسیج جزو اولین افرادی بود که به عضویت پایگاه بسیج مهدیه کارخانه قند ورامین درآمد.

محمد در سن 15 سالگی به عنوان سرباز وارد نیروی زمینی ارتش شد. او دوره آموزشی را در پادگان عجب‌شیر گذراند و عضو لشگر 92 زرهی جنوب شد. پس از 8 ماه حضور در منطقه به دلیل دستور امام(ره) مبنی بر فرار سربازان از پادگان‌ها، به خانه برگشت و مجدداً به دستور امام مجدداً به منطقه رفت.

در عملیات طریق ‌القدس سال 60 دراثر لو رفتن عملیات و خیانت  بنی‌صدر، محمد همراه دو همرزم خود «حسن نوری» و «مجتبی شرفی» در اثر اصابت موشکی به‌ نفربرشان به شهادت رسید.

3ماه پس از شهادت، برای انتقال پیکر محمد به بستان رفتم و بدن سوخته او را از بستان که تازه آزاد شده بود، به ورامین انتقال داده و پس از تشییع در گلزار شهدای (حسین رضا) به خاک سپردیم.

* خوابی که از شهادت محمد خبر داد

یک شب به دلیل کسالتی که داشتم، در عالم خواب محمد را دیدم که با لباس سفیدی آمد و بالای سر من چند بیت شعر خواند و گفت: پدر جان! بلند شو، خوب شدی. وقتی بیدار شدم، هیچ کسالتی احساس نکردم.

بار دوم هم به خواب عروس دایی‌‌اش آمده بود و گفته بود چرا نمی‌روی منزل ما کمک مادرم کنی، فردا شب برای من دعای توسل گرفته و تنهاست.

****

اصغر دومین فرزندم بود که در سال 1345 در محله پل سیمان شهرری به دنیا آمد. سال‌های اول و دوم ابتدایی را در شهرری گذراند و با مهاجرت به ورامین تا پایان دوره راهنمایی مثل برادرش در مدرسه شهید رجایی ورامین تحصیل کرد.

پس از عضویت در پایگاه بسیج مهدیه کارخانه قند، بارها قصد رفتن به جبهه را کرد. این میل شدید، زمانی به اوج خود رسید که برادرش به شهادت رسیده بود. او یک هفته به دلیل مخالفت ما برای رفتن به جبهه به مدرسه نرفت، اما ما از این مسئله بی‌خبر بودیم، تا اینکه مدیر مدرسه ما را از این موضوع با خبرکرد.

بالاخره چاره‌ای جز قبول خواسته‌اش نداشتیم؛‌ اما برای این که باز بهانه‌ای برای نرفتن او داشته باشیم به کم‌ سن بودن و مهمتر از آن جثه کوچکش تأکید کردیم، اما اصغر با دستکاری شناسنامه‌اش و دادن کپی آن به سپاه ورامین همه کارها را انجام داده بود و فقط منتظر جواب ما بود.

*کشتی گرفتن با فرش شرط رفتن به جبهه

حالا هر چه شرط گذاشتیم اصغر منصرف شود، فایده نداشت تا این که یک شرط ویژه را قرار دادم و گفتم اگر بتوانی من را با فرش سنگینی که در منزل بود یک دفعه بلند کنی قول می‌دهم با رفتنت موافقت کنم.

اصغر با جثه کوچکش اما با اراده زیاد و با گفتن یک یا «امام زمان (عج)» فرش و من را دو تایی بلندکرد و به من رو کرد و گفت: بابا دیدی توانستم، حالا مرد و قولش!

* غذای بیت‌المال را خورده‌ام و حالا جبهه نروم؟

اصغر هنگامی که همراه 10 مینی ‌بوس از بچه‌‌های ورامین عازم مناطق جنگی می‌شدند، از من خواست دنبالش نروم. او همراه نیروهای دیگر اعزامی از ورامین دوره فشرده 3 ماهه آموزشی را در پادگان امام حسین(ع) گذراند. یک بار که برای مرخصی آمد گفت: آموزش‌ها خیلی سخت است. به او پیشنهاد دادم خوب دیگر نرو؛ اما گفت: باباجان، غذای بیت‌المال را خورده‌ام، حالا دیگر نروم؟

اصغر بعد از پایان دوره آموزشی به‌ دوکوهه رفت. بعد از 5 روز، اولین نامه را برای من نوشت و از من درخواست کرد نامه‌‌ای ننویسم تا بعداً جای خود را اعلام کند. 5 روز پس از آغاز عملیات بیت‌المقدس، نامه‌ای از سه راه دارخوین برایم نوشت که گفته بود کمک ‌آرپی‌جی‌‌زن‌ است. بعد جزو نیروی پیاده انتخاب شد که اسرای عراقی را تحویل نیروهای پشت خط می‌داد.

* مژده کشتن 140 نیروی عراقی در انتقام خون برادر

آخرین نامه را زمانی نوشت که در آن مژده انتقام خون برادرش را با کشتن 140 بعثی داده بود. اصغر در همان عملیات (بیت‌المقدس) پس از اینکه این تعداد از نیروهای بعثی را به هلاکت رساند، در اثر اصابت تیر به قلبش مجروح شد و برای جراحی به بیمارستان امام خمینی تبریز انتقال داده شد.

پس از اطلاع از مجروحیت اصغر از طریق عموی او که در بیمارستان بازرگان کار می‌کرد، همراه مادرش و پسر برادرم عازم تبریز شدیم. هنگامی که به بیمارستان رسیدیم، گفتند اصغر را برای جراحی قلب به اتاق عمل برده‌اند. برادرم که از وضعیت او با خبر بود، از من خواست برای استراحت داخل شهر برویم. وقتی عصر به بیمارستان برگشتیم، برادرم گفت: اصغر را با قطار به تهران فرستادند و ما هم باید با مینی‌بوس به تهران برگردیم.

 * 40 روز از اعزام به جبهه تا شهادت

بعد از اینکه به تهران رسیدیم، کاملاً به شهادت فرزندم آگاه شده و یقین پیدا کرده بودم. اما برادرم باز از این موضوع طفره می‌رفت و گفت دیر وقت است برویم منزل ما، وقتی به منزلش رفتیم، گفتم موضوع چیست؟ گفت: فردا به معراج شهدا می‌رویم و پیکر اصغر را تحویل می‌گیریم؛ مدت زمان حضور محمد در جبهه تا شهادتش تنها 40 روز طول کشید و بدنش پس از انتقال و تشییع در گلزار شهدای حسین رضا ورامین در کنار مزار برادرش به خاک سپرده شد.

چهارشنبه 19/7/1391 - 16:11
بهداشت روانی
جام جم آنلاین: تا به حال دیده یا شنیده‌اید كسی از این‌كه دیابت دارد، خجالت بكشد و بیماری‌اش را از بقیه پنهان كند؟ یا كسی كه برای كنترل فشار خونش قرص می‌خورد، تلاش كند دور از چشم دیگران این كار را انجام دهد؟ مسلما هیچ‌كس از این‌كه به چنین بیماری‌هایی مبتلا باشد، ناراحت نیست و این طرز فكر یا رفتار هم اصلا منطقی به نظر نمی‌رسد.

 

اما همین افراد اگر روزی كسی را ببینند كه داروی بیماری‌های روانی مصرف می‌كند یا درباره یكی از مشكلاتش در این زمینه حرف می‌زند، حتما به شیوه‌ای متفاوت فكر و عمل می‌كنند؛ شاید این جمله‌ها را بر زبان برانند كه بارها شنیده‌ایم: «این بیماری‌ها از بیكاری است»، «برای فرار از مسوولیت، خودت را به بیماری نزن»، «این قرص‌‌ها را نخور، معتادش می‌شوی» و... متأسفانه چنین نگرشی میان برخی افراد جامعه وجود دارد و گاهی حتی پزشكانی كه در حوزه‌هایی غیر از روانپزشكی فعالیت دارند نیز چنین مسائلی را بیان می‌كنند.

شاید بتوان گفت نبود درك و شناخت صحیح بیماری‌ها و اختلالات روانپزشكی، یكی از اساسی‌ترین مشكلات جامعه ما است كه با ارائه اطلاعات كافی، باید در مسیر حل آن حركت كرد.

به نظر می‌رسد یكی از گام‌های مهم برای این اقدام، شناختن این گونه بیماری‌ها از طریق تعریف صحیح آنهاست.

دكتر سامان توكلی، روانپزشك و روان‌درمانگر در گفت‌وگو با جام‌جم، اختلالات روانپزشكی را چنین تعریف می‌كند: مشكلات اعصاب و روان یا اختلالات روانپزشكی به مسائلی اطلاق می‌شود كه بر افكار، احساسات یا رفتار انسان تأثیر می‌گذارد؛ به این معنا كه در چنین شرایطی افكار، احساسات یا رفتار فرد دچار اختلال شده و در نتیجه عملكردش در زمینه‌های مختلف شغلی، تحصیلی، خانوادگی و اجتماعی مختل می‌شود.

باید آگاه بود كه به‌طور معمول این مشكلات موجب ناراحتی فرد یا اطرافیانش نیز خواهد شد. البته این نكته را هم باید در نظر داشت كه انسان‌ها رفتار، احساسات و افكار مختلفی دارند و به همین دلیل هر تفاوتی را كه یك فرد با بقیه افراد در این زمینه دارد نباید اختلال تلقی كرد.

چرا به روانپزشك مراجعه نمی‌كنیم؟

خیلی‌ها از ترس این‌كه مردم چه می‌گویند و چگونه به آنها نگاه می‌كنند، ترجیح می‌دهند یك عمر با اختلالات روانی زندگی كنند، ولی برچسب بیمار روانی به آنها زده نشود، به همین دلیل معمولا كمتر كسی را می‌بینیم كه با مشاهده علائم این اختلالات به پزشك متخصص مراجعه كند و از او راهنمایی بخواهد.

متأسفانه در جامعه ما بسیاری از این بیماران و حتی خانواده‌ها‌یشان از این برچسب رنج می‌برند و یكی از دلایل مراجعه‌‌‌نكردن به‌ روانپزشك یا روان‌شناس همین باورهاست كه درباره‌ مفهوم بیمار روانی در ذهن مردم ایجاد شده و شكل گرفته است.

جالب این است كه همه ما برای درمان بیماری‌های جسمی به پزشكان متخصص مراجعه می‌كنیم و به فكر درمان آن مشكلات هستیم، اما كمتر باور داریم در برابر اختلالات روانپزشكی هم باید به فكر درمان و حل مشكل باشیم؛ علت این دیدگاه چیست؟

دكتر توكلی با اشاره به این كه مراجعه‌نكردن برای درمان اختلالات روانپزشكی علل متفاوتی دارد، به این سوال چنین پاسخ می‌دهد: آگاه نبودن و اطلاعات نادرست درباره این اختلالات موجب می‌شود افراد بموقع به پزشك متخصص مراجعه نكنند و درصدد درمان نباشند. باتوجه به این كه در بسیاری از مواقع، اختلالات روانپزشكی بدون علائم جسمی بروز می‌كند، خیلی‌ها حتی نمی‌دانند این حالت، مربوط به یك بیماری است و آن را به مشكلات محیطی و اتفاقاتی كه در اطرافشان رخ داده یا می‌دهد، مربوط می‌دانند.

برخی افراد هم فكر می‌كنند بهبود چنین حالاتی فقط به خود بیمار بستگی دارد و او را تشویق می‌كنند برای حل این مشكل دست به كار شود. این تفكر حتی گاهی این گروه از بیماران را در دام فالگیرها، رمال‌ها و دعانویس‌ها گرفتار می‌كند؛ غافل از این كه این نوع اختلالات هم مانند سایر بیماری‌ها به كاربرد روش‌های درمانی علمی و كمك گرفتن از افراد متخصص نیاز دارد.‌

گروهی هم با وجود شناخت نسبی از بیماری‌های روانپزشكی و اطلاعاتی كه در این زمینه دارند، به دلیل داشتن اطلاعات نادرست یا غیردقیق از شیوه‌های درمانی و داروهای مربوط به این اختلالات، دوره درمان را تا پایان ادامه نمی‌دهند.

این گروه نیز با تصوراتی اشتباه نظیر این كه داروهای روانپزشكی خواب‌آور یا اعتیادآور است یا فرد به آنها وابسته می‌شود، ولی بیماری‌اش درمان نخواهد شد، ممكن است حتی از مراجعه به روانپزشك نیز اجتناب ‌كنند.

نكته: هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم ناشی از درمان‌نكردن اختلالات روانپزشكی ‌ بر خود فرد، ‌‌خانواده و ‌كل جامعه تحمیل می‌شود

همه اینها در حالی است كه درمان‌های مؤثری برای این اختلالات وجود دارد، اما بسیاری از افراد‌ كه دچار اختلالات روانپزشكی هستند برای درمان به متخصص مراجعه نمی‌كنند یا درمان را تا پایان ادامه نمی‌دهند تا ‌ انگ بیمار روانی به آنها نخورد. این افكار نادرست میان عموم مردم و حتی افراد فرهیخته و تحصیلكرده جامعه هم مشاهده می‌شود و یكی از مهم‌ترین دلایل مراجعه‌نكردن به روانپزشكان و سایر متخصصان سلامت روان است.‌

دكتر توكلی در این زمینه یادآور می‌شود: گاهی رسانه‌ها نیز این وضع را با تمسخر و به طنز كشیدن تشدید می‌كنند و باعث می‌شوند حتی زمانی‌كه فرد متوجه علائم بیماری خود می‌شود نیز به متخصص مراجعه نكند.

هزینه‌های خدمات روانپزشكی؛ كم یا زیاد؟

اگر فرهنگ غلط مواجهه با بیماران دچار اختلالات روانی را كنار بگذاریم، به گروه كثیری برخواهیم خورد كه می‌گویند از ترس هزینه‌های سنگین خدمات روانپزشكی و روان‌شناسی به این متخصصان مراجعه نمی‌كنند.

این در حالی است كه بعضی از این افراد حاضرند هزینه‌های چند میلیون تومانی برای خدمات زیبایی بپردازند یا حتی بیش از اینها خرج اتومبیل شخصی‌شان كنند.

پس مشكل كجاست؟ واقعا هزینه‌ها بالاست یا فرهنگ مراجعه به روانپزشكان و روان‌شناسان در كشور ما جا نیفتاده است؟

دكتر توكلی با اشاره به این كه هزینه‌های روانپزشكی در ایران نسبت به سایر كشورهای جهان ارزان‌تر است، در این مورد چنین توضیح می‌دهد: حتی اگر تعرفه و هزینه‌ ویزیت روانپزشكی یا جلسات روان‌درمانی را در ایران با كشورهای همجوار خودمان مقایسه كنیم، می‌بینیم كه این هزینه‌ها در كشورهای مجاورمان چند برابر هزینه‌ این خدمات در ایران است. البته طبیعی است هزینه‌ای كه برای این خدمات دریافت می‌شود با توجه به سابقه تحصیلی و كاری متخصصان متفاوت باشد كه در همه مشاغل نیز این موضوع صدق می‌كند.

‌اما نكته‌ای كه بیماران باید به آن توجه داشته باشند این است كه در صورت مراجعه‌نكردن به افراد متخصص، به احتمال زیاد مجبور خواهند شد هزینه‌های بسیار سنگین‌تری را برای درمان و رفع مشكلاتی كه در اثر این اختلالات ایجاد شده، بپردازند.

علاوه بر این، نباید هزینه‌های ناشی از افت عملكرد فرد را در نتیجه این اختلالات نادیده بگیریم؛ بنابراین مشخص می‌شود هزینه خدمات روانپزشكی در مقایسه با مشكلاتی كه در اثر درمان‌نكردن آن ایجاد می‌شود، بسیار ناچیز است.

همچنین هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم ناشی از درمان‌نكردن اختلالات روانپزشكی ‌بر خود فرد، ‌خانواده و ‌ بر كل جامعه تحمیل و باعث می‌شود در بین مشكلات مختلف سلامتی، بار ناشی از بیماری‌های روانپزشكی یكی از بالاترین رده‌ها را داشته باشد؛ پس باید هزینه‌های مختلفی مانند هدر رفتن وقت، انجام ندادن وظایف به صورت دقیق و مناسب، استفاده از مرخصی‌های استعلاجی متعدد و در یك كلام هدر رفتن سرمایه اصلی ما انسان‌ها یعنی زندگی و رضایت از آن را نیز در محاسبات خود لحاظ كنیم.‌

از سوی دیگر، بسیاری از هزینه‌هایی كه برخی افراد برای زیبایی یا مواردی از این دست می‌پردازند، به دلیل نداشتن اعتماد به نفس یا برخی اختلالات روانپزشكی است كه شاید با مراجعه بموقع به متخصص، این مشكل حل شده و از صرف هزینه‌های گزاف جلوگیری شود.

این پزشك متخصص می‌افزاید: بیماران باید به این نكته توجه كنند كه در كشور ما مراكز دولتی و دانشگاهی با حضور روانپزشكان و روان‌شناسان زبده‌ در حال ارائه خدمات به مردم هستند كه هزینه آنها پایین‌تر از مطب‌ها یا مراكز خصوصی است بنابراین، واقعا مشكل مالی در پرداخت هزینه‌های درمان نباید مانع مراجعه و درمان بیماران شود. علاوه بر این، مردم باید بدانند همه بیماران دارای اختلالات روانپزشكی نیاز به جلسات متعدد درمانی با فواصل زمانی كم ندارند و بسیاری از آنان ممكن است مانند هر بیمار‌ دیگری نیاز به درمان دارویی و مراجعه‌های پیگیر با فواصل زیاد داشته باشند كه در نتیجه هزینه‌ غیرمتداولی در انتظارشان نخواهد بود.

وقتی بیمه حمایت نمی‌كند

با توجه به شیوع قابل‌توجه این اختلالات و باری كه ابتلا به این بیماری‌ها به خود فرد، خانواده و جامعه تحمیل می‌كند، لازم است حمایت‌های موردنیاز برای درمان افراد وجود داشته باشد. برای مثال، یكی از مشكلات خدمات روان‌درمانی، چه در ایران و چه در كشورهای دیگر، این است كه بیمه‌ها پوشش مناسبی روی این درمان‌ها ندارند و لازم است تدبیری در این زمینه اندیشیده شود تا روان‌درمانی‌ها هم تحت پوشش مناسب بیمه‌ای قرار بگیرند.‌ ظاهرا مسوولان مربوط در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی فعالیت‌هایی را در این زمینه آغاز كرده‌اند.‌

دكتر احمد حاجبی، رییس اداره سلامت روان وزارت بهداشت در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تحت پوشش قرار گرفتن بیماران دچار اختلالات روانی از سوی بیمه‌ها گفته است: هماهنگی‌هایی با سازمان‌های بیمه انجام شده و تلاش می‌كنیم ‌ به توافقاتی با این سازمان‌ها برسیم.

به گفته او سازمان‌های بیمه‌گر خواستار تعریف دقیقی از اختلالات روانی هستند، زیرا این اختلالات تعریفی گسترده دارد و نمی‏توان تنها به یك مورد بسنده كرد.

در هر صورت چه بیمه‌ها این‌گونه خدمات را پوشش بدهند یا نه، باید این موضوع را در نظر داشته باشیم كه عوامل متفاوتی مانع مراجعه بموقع به متخصصان این حوزه می‌شود و به نظر می‌رسد یكی از بهترین اقدامات برای برطرف كردن این مساله، آشنایی هرچه بیشتر مردم با واقعیت این بیماری‌‌ها باشد. پس تمام افراد جامعه باید بدانند بیماری‌های روانی مانند سایر بیماری‌هاست و در این مورد جایی برای هیچ مخفیكاری و خجالتی باقی نمی‌ماند.

نیلوفر اسعدی‌بیگی - جام‌جم

چهارشنبه 19/7/1391 - 16:8
كودك
جام جم آنلاین: هیچ شكی نیست كه هر پدر و مادری دوست دارد فرزندی باهوش‌تر داشته باشد. اما قبل از آن بهتر است بدانیم چه عواملی در میزان هوش كودك بیشتر اثر دارد؟

در 10 سال نخست زندگی، میلیون‌ها میلیون اتصال عصبی در مغز كودك شكل می‌گیرد. در واقع مغز انسان در این سنین در اوج انعطاف‌پذیری و رشد قرار دارد.

با هر مهارت جدیدی كه كودك می‌آموزد، اتصالات جدیدی بین سلول‌های مغز شكل می‌گیرد و این خود بر سایر توانایی‌های آنها نظیر مهارت‌های ریاضیاتی و كلامی و حتی توانایی آنها برای درك متقابل و همدلی با سایر كودكان می‌افزاید.

یادگیری زبان خارجی

دانشمندان معتقدند كودكانی كه زبانی غیر از زبان مادری خود می‌آموزند، بهتر می‌توانند با دیگران تعامل داشته و ارتباط برقرار كنند، زود دلسرد نمی‌شوند و همیشه به دنبال راه‌های متفاوتی برای حل چالش‌های پیش‌رو می‌گردند.

در واقع انبوهی از پژوهش‌ها گواه این مطلب است كه یادگیری زبان خارجی سبب افزایش چشمگیر مهارت‌های شناختی و نیز توانایی‌های كودك در ریاضیات و علوم می‌شود. همچنین دانستن زبانی دیگر سبب افزایش خلاقیت و در نتیجه بهبود توانایی حل مساله می‌شود.

یادگیری زبان دوم به این معنا نیست كه كودك حتما باید بر آن زبان تسلط داشته باشد. در واقع حتی اندكی پس از آغاز یادگیری زبانی دیگر، نتایج مثبت آن قابل مشاهده است.

برخی مدارس، كلاس‌های آموزش زبان را نیز در برنامه درسی خود جای داده‌اند. اما اگر در مدرسه فرزندتان از این برنامه‌ها خبری نیست، می‌توانید او را در كلاس‌های فوق برنامه موسسات آموزش زبان ثبت‌نام كنید یا حتی در منزل، كتاب‌ها یا فیلم‌های آموزش زبان برای كودكان در اختیار او بگذارید.

اثرات​ موسیقی ​بر ​ذهن

یادگیری موسیقی تاثیر چشمگیری بر توانایی‌های ذهنی كودكان دارد. پژوهش‌های متعدد نشان داده كودكانی كه نواختن‌سازی خاص را می‌آموزند، در آزمون‌های حافظه كلامی، ریاضیات و بهره هوشی بسیار بهتر از سایر كودكان عمل می‌كنند. در واقع وقتی كودكی نواختن موسیقی را می‌آموزد، قسمت‌هایی از مغز كه در خواندن، ریاضیات، حل مساله و منطق فضایی درگیر هستند، فعال‌تر می‌شوند.

البته یادگیری موسیقی قرار نیست كودكتان را از یك بچه معمولی به یك نابغه بدل كند، بلكه سبب افزایش توانایی‌های او در یادگیری می‌شود البته یادگیری موسیقی برای یك كودك كم سن، كار چندان آسانی نخواهد بود، زیرا همزمان باید به نكات مختلفی توجه كند.

همین نكته سبب تقویت توانایی‌های ذهنی او شده و او را برای یادگیری بهتر چیزهای دیگر آماده می‌سازد.

نتایج مثبت حاصل از یادگیری موسیقی فقط به كسب نمرات بهتر در مدرسه محدود نمی‌شود، بلكه افزایش توانایی‌های اجتماعی را نیز باید به این فهرست افزود.

كتاب بخوانید

كتاب خواندن برای كودكان مزایا دارد؛ از افزایش توانایی‌های زبانی تا بازه طولانی تر تمركز و بهبود توانایی تخیل. البته این مزایا فقط به كودكان محدود نمی‌شود.

خواندن كتاب برای نوزادان هم سبب ایجاد پیوندهای ارزشمند و جدید در مغز او می‌‌شود كه تا پایان زندگی به همراه او خواهد بود.

پژوهش‌ها نشان داده بچه‌های پیش دبستانی كه در خانه برایشان كتاب خوانده می‌شود، در مدرسه موفق‌تر بوده و یادگیری سریع‌تری نسبت به هم سن و سالان خود دارند.

كتاب خواندن برای كودكان، آنها را در معرض واژه‌های نو قرار می‌دهد. همچنین كودكان می‌آموزند كتاب را منبع مهمی برای به دست آوردن اطلاعات بدانند.

برای این‌كه كتاب خواندن را برای فرزندانتان لذت بخش كنید می‌توانید از نكات زیر بهره ببرید:

قفسه كتاب كودكتان را با كتاب‌های خوب پر كنید.

بگذارید كودكتان ببیند كه شما هم از كتاب خواندن لذت می‌برید.

وقتی را برای با هم رفتن به كتابفروشی یا كتابخانه كنار بگذارید.

نقطه‌ای خاص را در اتاق كودك یا جایی دیگر در خانه برای مطالعه قرار دهید تا بتواند در محیطی آرام از كتاب خواندن لذت ببرد.

در مورد داستان‌هایی كه با هم خوانده‌اید، صحبت كنید.

هر روز برای كودكتان كتاب بخوانید.

كاوش در جهان

لزومی ندارد برای این‌كه كودكتان را با آداب و رسوم و فرهنگ نقاط مختلف دنیا آشنا كنید، حتما به آن مناطق سفركنید.

با كمی خلاقیت و با كمترین امكانات می‌توانید لحظاتی شاد را در كنار كودكتان برای كاوش در سرزمین‌های دوردست داشته باشید.

نقشه‌ای جلوی او باز كنید و از او بخواهید چشمانش را بسته و نقطه‌ای را به شكل تصادفی انتخاب كند. فرض كنیم كشور هند انتخاب شد.

با كمی جستجو در اینترنت می‌توانید عكس‌های مختلفی از مكان‌های دیدنی یا آیین‌های این كشور بیابید.

همچنین می‌توانید داستان‌هایی از آن كشور برای كودك خود یافته و آن را برایش تعریف كنید. رفتن به یك رستوران

مربوط به آن ملیت نیز می‌تواند ایده جذابی باشد. همچنین برای كودكان بزرگ‌تر می‌توانید دوستانی مكاتبه‌ای برای او در كشورهای دیگر بیابید.

بازدید از موزه‌ها می‌تواند راهی خوب برای آشنا كردن كودكان با سبك زندگی پیشینیان باشد. وقتی را برای رفتن به موزه اختصاص دهید و با كودكتان در مورد اشیای مختلفی كه می‌بینید، صحبت كنید.

خلاقیت كودك را شكوفا كنید

شاید شما از خود پرسیده باشید چرا بخش زیادی از برنامه مهدكودك‌ها و دوره‌های پیش دبستانی به فعالیت‌هایی مثل نقاشی، طراحی و درست كردن كاردستی اختصاص دارد.

پاسخ این است كه براساس پژوهش‌ها، این گونه فعالیت‌های هنری سبب بروز خلاقیت و در نتیجه افزایش هوش كودكان می‌شود. به‌طور كلی می‌توان گفت هنر سبب تسریع فرآیند یادگیری می‌‌شود.

كودكانی كه هنرهای مختلفی می‌آموزند از نظر تحصیلی عملكرد بهتری دارند و بهتر می‌توانند اطلاعات آموخته شده را به یاد آورده و در زندگی اعتماد به نفس بیشتری خواهند داشت.

در این میان پدر و مادر می‌توانند زمینه را برای بروز هر چه بیشتر خلاقیت كودك آماده سازند. شما می‌توانید یك سطل یا سبد پلاستیكی معمولی تهیه كرده و درونش چیزهایی نظیر كاغذ، مداد رنگی، ماژیك، چسب، قیچی و نخ قرار دهید.

كودك می‌تواند با استفاده از این وسایل با كشیدن نقاشی‌های مختلف یا ساخت كاردستی‌های متنوع خلاقیت خود را نشان دهد. اثری كه كودك آفریده را بر دیوار بیاویزید تا بداند تلاش و خلاقیتش مورد تحسین شما قرار گرفته است.

اگر كودك بیش از حد كمالگراست و از دیدن اشتباهاتی كه در اثر هنری‌اش انجام داده ناراحت می‌شود، سعی كنید او را بیشتر متوجه لذت ساخت آن نمایید. همچنین می‌توانید با او در ساخت برخی كاردستی‌ها همراه شوید.

راه‌های متفاوت برای یادگیری

یكی از ویژگی‌های برجسته هوش چندگانه این است كه طیفی از گزینه‌ها را برای والدین فراهم می‌سازد. اگر راهی خاص برای كودك مناسب نبود، راه‌های بسیار دیگری برای او وجود دارد.

پس از آشنایی با سبك یادگیری كودك، محیط خانه و منابع مختلفی را كه در اختیار دارید، بررسی كنید تا ببینید چگونه با كمك آنها می‌توان محیطی بهتر برای یادگیری فرزندتان ایجاد كنید.

اگر حس می‌كنید فرزندتان به سوی موسیقی گرایش دارد، می‌توانید یك وسیله ساده برای نواختن موسیقی برایش فراهم كنید یا به‌عنوان نمونه اگر كودكتان به سمت فعالیت‌های بدنی گرایش دارد، یعنی هوش بدنی ـ جنبشی‌اش غالب است، می‌توانید یك بازی ساده حركتی را وقتی در صف نانوایی ایستاده‌اید برایش ترتیب دهید.

شناخت سبك یادگیری كودكان این فرصت را به ما می‌دهد تا به نقاط قوت او توجه بیشتری كنیم. افزون بر این فرصت می‌یابیم نقاط ضعف او را نیز بیشتر تقویت كنیم حتی اگر مطمئن هم هستید هوش اصلی كودكتان زبان‌شناختی است، اما در هر صورت از انجام فعالیت‌های فضایی یا موسیقایی نیز بهره زیادی خواهد برد. حال بیایید به بررسی انواع هوش‌ها و كارهایی كه با توجه به هر یك می‌توان انجام داد، بپردازیم.

هوش زبانشناختی: این هوش به معنای حساسیت به معنا و ترتیب واژگان است. این كودكان می‌توانند طیف گسترده‌ای از واژگان را مورد استفاده قرار دهند و معمولا از گفتن لطیفه، چیستان و نظایر اینها لذت می‌برند. همچنین خواندن و نوشتن و داستان تعریف كردن و بازی‌های كلمات برایشان بسیار لذت بخش است.

یكی از بهترین راه‌ها برای جلب یك كودك زبان محور به یك آزمایش علوم این است كه او را تشویق كنیم تا هر آنچه انجام می‌دهد و مشاهده می‌كند توصیف و یادداشت كند. برای آشنا كردن یك كودك كم سن‌تر با مفهوم شمارش، از او بخواهید داستانی بگوید كه در آن یكی از شخصیت‌ها چیزهای زیادی را می‌شمارد. هنگام كار با این كودكان بهتر است كاغذ و قلم یا یك دستگاه ضبط صدا آماده داشته باشیم.

هوش منطقی ـ ریاضیاتی: توانایی كار با زنجیره‌ای از استدلالات و تشخیص ترتیب و الگوها. كسانی كه منطقی ـ ریاضیاتی محور هستند از كار با اعداد لذت می‌برند، دوست دارند بدانند چیزهای مختلف چگونه كار می‌كنند، پرسش‌های زیادی می‌پرسند و علاقه زیادی به جمع‌آوری مجموعه‌های مختلف دارند.

برای جلب توجه كودك منطقی ـ ریاضیاتی محور به یك كتاب مصور، از او بخواهید اشیا و حیوانات مختلفی را كه در آن می‌بیند دسته‌بندی كند. برای یاددهی مفاهیم موسیقایی نیز می‌توانید از او بخواهید صداها و تن‌های مختلف یك وسیله موسیقی را دسته‌بندی كند. هنگام آموزش این دسته از كودكان بهتر است چیزهایی نظیر پازل و وسایلی برای شمارش را در دسترس داشته باشید.

هوش بدنی ـ جنبشی: توانایی استفاده ماهرانه از بدن و گرفتن ماهرانه اشیا. افرادی كه هوش اصلی‌شان از نوع جنبشی است از ورزش و فعالیت جسمی لذت می‌برند. همچنین از استفاده از زبان تن و شركت در بازی‌های مختلف بدنی و نیز نمایش لذت می‌برند.

بهترین حالت یادگیری برای كودكانی كه هوش بدنی، هوش اصلی شان است از طریق تحرك است. این كودكان با استفاده از بازی‌هایی كه در آن شمارش وجود دارد براحتی می‌توانند مفاهیم ریاضی را بیاموزند. همچنین یك آزمایش علمی موثر برای آموزش مسائلی مثل نیرو یا سرعت در فیزیك برای این كودكان این است كه از آنها بخواهیم چیزی را تا حد امكان به جایی دورتر پرتاب كنند.

هوش موسیقایی: حساسیت به ملودی، ریتم و تن در موسیقی. این كودكان علاقه زیادی به شنیدن موسیقی و نواختن آن دارند و خیلی خوب می‌توانند تن موسیقی شنیده شده را تكرار نمایند.

بهترین راه برای جلب این كودكان در فعالیت‌های مختلف، ترانه خوانی و حتی ضبط صدای آنهاست. برای این‌كه مفاهیم ریاضیاتی را به یك كودك موسیقی محور آموزش دهیم می‌توانیم از او بخواهیم ضربات طبلی را كه می‌شنود، شمرده یا یك الگوی موسیقایی را با یك وسیله موسیقی اجرا كند. برای آموزش این كودكان می‌توانید وسایل ساده آشپزخانه (نظیر قابلمه یا لیوان) را برای نواختن موسیقی با آنها و یك دستگاه ضبط صدا و مجموعه‌ای از ترانه‌های كودكانه را آماده داشته باشید.

هوش فضایی: توانایی تصور دقیق محیط اطراف و نیز تغییر شكل یا مكان قسمت‌هایی خاص از آن. این دسته از افراد معمولا بیشتر به نقاشی و كاردستی علاقه داشته، از نگاه كردن به نقشه و كار روی پازل‌ها لذت می‌برند. این افراد می‌توانند قسمت‌های مختلف چیزی را از هم جدا كرده و سپس دوباره به هم متصل نمایند.

نشان دادن عكس یا تصاویر مختلف به كودكتان كمك می‌كند اطلاعات را بهتر از حالت كلامی بفهمد. برای جذب او به یك آزمایش علمی از او بخواهید مشاهدات خود را نقاشی كند. كتاب‌های زیادی با طرح‌های رنگی و زیبا و نیز وسایل مختلفی كه كودكتان بتواند آن را كاوش كند در اختیارش قرار دهید.

هوش طبیعت‌گرا: تشخیص و طبقه‌بندی گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری. این بچه‌ها بیشتر دوست دارند وقت خود را بیرون از خانه به مشاهده و كاوش گیاهان، جمع‌آوری سنگ و گرفتن حشرات بگذرانند و به‌طور كلی از بودن در طبیعت لذت زیادی می‌برند.

برای آموزش به این كودكان تا حد امكان سعی كنید از عكس‌ها و كتاب‌هایی در مورد حیوانات و دنیای طبیعت استفاده كنید. حضور در طبیعت و مشاهده موارد علمی مختلف بهترین راه برای جلب نظر این‌گونه كودكان است. یك مجموعه از حشرات یا یك میكروسكوپ می‌تواند برای این دسته از كودكان بسیار جذاب باشد.

هوش بین فردی: درك افراد دیگر و روابط انسانی. این دسته از كودكان دوستان زیاد و فعالیت تیمی مطلوبی دارند. بهتر است این كودكان را به سمت بازی‌های گروهی و گفت‌وگو سوق داد. برای جلب چنین كودكانی به یك آزمایش علمی بهتر است او را با دوستانش همراه سازیم. این كودكان همچنین ممكن است از بازی با عروسك‌های مختلف نیز لذت ببرند.

هوش درون فردی: توانایی استفاده از هیجانات فردی برای درك خود و دیگران. كودكانی كه از چنین هوشی برخوردارند بخوبی می‌توانند احساسات و خلقیات خود را كنترل كرده و معمولا به دیگران دقت می‌كنند و بیشتر گوش می‌دهند. در انجام كارهای انفرادی خود نیز نهایت دقت را دارند.

برای جلب نظر این دسته از كودكان در یك آزمایش علمی، از او بخواهید به احساسش در مورد آن آزمایش فكر كند و به او فرصتی بدهید تا خودش به بررسی آن مبحث بپردازد. برای درگیر كردن چنین كودكی در یك پروژه علمی از او بخواهید تجربیات و هیجانات خود را بیان كند. یك دوربین یا دفترچه می‌تواند در ثبت آنچه دیده به او كمك كند.

تغذیه بهتر، هوش بیشتر

همه ما بارها شنیده‌ایم صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی روزانه است اما بد نیست بدانیم صبحانه برای رشد مغزی كودكان اهمیت دوچندانی دارد.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد كودكانی كه صبحانه بهتری می‌خورند، عملكرد بهتری در آزمون‌های تمركز و حافظه از خود ارائه می‌دهند.

غذای مصرف شده توسط بدن ما به گلوكز تبدیل شده و این ماده انرژی، قسمت‌های مختلف بدن و البته مغز را فراهم می‌كند.

وقتی كودك صبح هنگام از خواب بر می‌خیزد، به مصرف غذا نیاز دارد تا انرژی مورد نیاز مغز برای دریافت اطلاعات جدید و پردازش آنها را تامین كند. كودكان بدون مصرف صبحانه در دریافت اطلاعات جدید و یادآوری موارد مختلف به مشكلاتی جدی بر می‌خورند.

پژوهش‌های انجام شده نیز این مطلب را تائید می‌كند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد كودكانی كه صبحانه نمی‌خورند، عملكرد ضعیف‌تری در مدرسه دارند و مشكلات رفتاری بیشتری از خود بروز داده و خسته‌تر از سایر كودكان هستند. جالب است خیلی از مدیران مدارس به صورت تجربی به این نكته پی برده‌اند و برخی از آنها در میز دفتر خود مقادیری خوراكی دارند كه به دانش آموزان با مشكلات رفتاری می‌دهند. در واقع ریشه بسیاری از ناهنجاری‌های رفتاری در مدرسه همین عدم‌مصرف صبحانه است.

البته اهمیت صبحانه به‌آن معنا نیست كه خوردن هر چیزی در آن بی اشكال است. مصرف غذاهای بسیار شیرین در صبحانه سبب افزایش كوتاه مدت قند خون كودكان شده و در نتیجه ظرف مدتی كوتاه با كاهش انرژی روبه‌رو می‌شوند.

از سویی دیگر، صبحانه سرشار از فیبر سبب حفظ بیشتر سطح انرژی كودكان می‌شود. یك پژوهش انجام شده در این باره نشان داد كودكانی كه صبحانه نوعی حلیم جو مصرف كرده بودند در آزمون به‌خاطر سپاری عملكرد بهتری نسبت به بچه‌هایی كه غلات شیرین شده خورده بودند، داشتند.

مصرف تركیبی از كربوهیدرات و پروتئین در صبحانه سبب می‌شود مغز در بازه زمانی بیشتری از گلوگز برخوردار باشد.

نان سبوس‌دار، شیر، عسل، غلات كم شكر، تخم مرغ و میوه از جمله خوراكی‌هایی هستند كه می‌توانید در صبحانه كودك تان بگنجانید.

مترجم: صالح سپهری‌فر
منابع: abcnews/who

چهارشنبه 19/7/1391 - 16:5
شهدا و دفاع مقدس

خبرگزاری فارس: مین منور شعله بسیار زیادى دارد؛ به حدى که مى‌گویند کلاه آهنى را ذوب می‌کند؛ خوب که نگاه کردم دیدم آثار سوختگى بر روى استخوان‌هاى شهید نوجوان پیداست؛ او برای اینکه عملیات لو نرود خودش را روی مین منور انداخته بود.

خبرگزاری فارس: میدان مین و استخوان‌های سوخته

به گزارش خبرنگار حماسه و مقاومت فارس (باشگاه توانا)، «مرتضی شادکام» تخریب‌چی جانباز اکیپ تفحص لشکر 27 محمد رسول‌الله (ص) است که سال 1361 وارد این لشکر شد؛ وی از جمله کسانی بود که به دل رمل‌های فکه و کانال‌های گردان حنظله زد تا دل پدر و مادر منتظری را شاد کند. یکی از خاطرات وی در سایت «خمول» آمده است:

***

داشتیم مى‌رفتیم به طرف میدان مین براى شناسایى راه کار؛ مى‌خواستیم از آنجا کار را شروع کنیم تا به جایى که احتمال مى‌دادیم تعدادى شهید افتاده باشند، برسیم؛ همراه بچه‌ها، در منطقه 112 فکه، نرسیده به میدان مین، متوجه سفیدى روى زمین شدم که به چشم مى‌زد؛ هر چیزى مى‌توانست باشد؛ منطقه را سکوت محض گرفته بود؛ فقط باد بود که میان سیم‌هاى خاردار گذر مى‌کرد.

به نزدیکش که رسیدم، از تعجب خشکم زد؛ پیکر شهیدى بود که اول میدان مین روى زمین دراز کشیده بود؛ اول احتمال دادیم شهیدى است که تیر یا ترکش خورده و افتاده اول میدان مین؛ بالاى سرش که رسیدم، متوجه یک ردیف مین منور شدم؛ دنبال آن را که گرفتم، دیدم جایى که او دراز کشیده است، درست محل انفجار یکى از مین‌هاى منور است.

مین منور شعله بسیار زیادى دارد؛ به حدى که مى‌گویند کلاه آهنى را ذوب مى‌کند؛ حرارتى که در نزدیکى آن نمى‌توان گرمایش را تحمل کرد؛ خوب که نگاه کردم دیدم آثار سوختگى به خوبى بر روى استخوان‌هاى این شهید پیداست؛ در همان وهله اول فهمیدم که چه شده است! او نوجوانى تخریب‌چى بوده که شب عملیات در حال باز کردن راه و زدن معبر بوده است تا گردان از آنجا رد شوند، ولى مین منورى جلویش منفجر شده و او براى اینکه عملیات و محور نیروها لو نرود، بلافاصله خودش را بر روى مین منور سوزان انداخته تا شعله‌هاى آن منطقه را روشن نکند و نیروها به عملیات خود ادامه دهند.

پیکر مطهر سوخته او را جمع کردیم؛ از همان معبرى که او سر فصلش بود، وارد میدان مین شدیم؛ داخل میدان، 10 ـ 15 شهید در راه کار، پشت سر یکدیگر دراز کشیده و خفته بودند.

پلاک آن شهید اولى ذوب شده بود ولى شهدایى که در میدان مین بودند پلاک و کارت شناسایى بعضى‌شان سالم بود و شناسایى شدند که فهمیدیم از نیروهاى دلاور لشکر 31 عاشورا بوده‌اند و یک سرى هم از نیروى ارتش لشکر 81 زرهى خرم آباد.

چهارشنبه 19/7/1391 - 16:3
آموزش و تحقيقات
جام جم آنلاین: روز جمعه، آخرین روز شهریور، اولین باری بود كه اورژانس بیمارستان این تعداد بیمار زنبور گزیده را به خود می‌دید! بیماران از نواحی مختلف شهرری به علت گزش زنبور به اورژانس انتقال داده می‌شدند.

تعدادی از بیماران با سوزش محل زخم، عده‌ای با قرمزی و درد مفاصل نزدیك و یك مورد با كهیر منتشر و تنگی نفس مراجعه كرده بودند.

همه آنها عنوان می‌كردند كه به طور اتفاقی دچار گزش شده‌اند. زنبوری كه یكی از مصدومان به اورژانس انتقال داده​ بود، مورد بررسی قرار گرفت. زنبور از نوع زنبورهای زرد بود؛ زنبوری كه نیش‌اش بیشترین حساسیت را در بین انواع زنبورها دارد.

زنبورها انواع مختلفی دارند. نكته مشترك بین آنها این است كه تنها جنس مؤنث اش نیش دارد و نیش می‌زند. اگر فردی به سم یك نوع از زنبورها حساسیت داشته باشد، به دلیل شباهت ساختاری زیاد بین انواع زهرها، معمولا به انواع دیگر زنبورها هم حساسیت نشان می‌دهد. بسته به واكنش افراد به سم، تعداد گزش و محل گزش، ممكن است علائم متفاوت باشد.

یكی از اثرات سم، اثرات موضعی است. تورم، كهیر، قرمزی، سوزش و خارش از علائمی است كه در محل گزش معمولا بروز می‌كند. تعدادی از بیماران ممكن است دچار درد در مفاصلی شوند كه نزدیك به محل گزش است. اگر گزش روی پلك یا اطراف چشم باشد، ممكن است روی چشم اثر گذاشته و با اختلال در بینایی، عفونت در چشم و حتی سوراخ شدگی در كره چشم همراه باشد.

واكنش‌های حساسیتی دسته دیگری از علائم است كه معمولا ظرف 15 دقیقه تا شش ساعت پس از گزش بروز می‌كند. این دسته از واكنش‌ها زمانی بروز می‌كند كه فرد دچار گزش متعدد شده باشد.

هرچند بین تعداد گزش و شدت علائم ارتباطی وجود ندارد، اما مشخص شده كه هرچه علائم سریع‌تر بروز كند، احتمال شدیدتر بودن علائم بیشتر است.

علائم اولیه معمولا شامل خارش چشم، گر گرفتگی صورت، سرفه و كهیر در سراسر بدن است. علائم تأخیری جزو علائم گمراه‌كننده‌ای است كه طی یك تا دو هفته از گزش بروز می‌كند. بیماران معمولا دچار سردرد، تب، كهیر درد در چند مفصل می‌شوند. عده‌ای باور ندارند كه ارتباطی میان این علائم و گزش قبلی زنبور وجود دارد.

شست‌وشوی محل گزیدگی

شاید برای شما هم پیش آمده باشد كه دچار گزش زنبور شده باشید. در چنین مواردی چه كرده‌اید؟

اولین اقدام درآوردن نیش زنبور و شستن محل زخم با آب و صابون است. لازم است روی محل گزش یخ گذاشته شود تا تورم، درد و خارش فروكش كرده و جذب سم از محل گزش كاهش ‌یابد اگر محل متورم است آن‌را بی‌حركت و بالا نگه دارید. نكته مهم این است كه بیمار لازم است توسط پزشك ویزیت شود.

پزشك هم مسكن و هم درمانی برای مقابله با حساسیت به سم تجویز كرده و هم براساس شرایط بیمار، خطر بروز علائم شدیدتر را برآورد می‌كند.

استفاده از آنتی‌بیوتیك تنها زمانی لازم است كه عفونت بروز كند بنابراین خودسرانه از این داروها استفاده نكنید.

دكتر بهروز هاشمی - متخصص طب اورژانس

چهارشنبه 19/7/1391 - 16:1
تغذیه و تناسب اندام

خبرگزاری فارس: رئیس انجمن علمی تغذیه و غذا گفت: بسیاری از افراد فقط مصرف غذاهای دریایی را در تقویت حافظه سالمندان موثر می‌دانند حال آنکه یکی از دسترس‌ترین مواد خوراکی یعنی «آب» هم در تقویت قوه یادگیری و یادآوری سالمندان موثر است.

خبرگزاری فارس: مصرف فراوان آب قدرت یادگیری و یادآوری سالمندان را بالا می‌برد

سیدضیاءالدین مظهری در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در مورد تاثیر تحرک و تغذیه در سلامت سالمندان اظهار داشت: تحرک داشتن در هر سن و سالی می‌تواند در ایجاد نشاط‌ و انگیزه موثر باشد و از سستی عضلات و پوکی استخوان جلوگیری کند که این مسئله در سالمندان بیشتر تاکید می‌شود.

 وی ادامه داد: سالمندان معمولاً به دلیل از دست دادن همسرشان و نداشتن همدم افسردگی‌هایی دارند که باید بیشتر استراحت بکنند که هر روز از توان عضلات سالمندان و توان مقاومت استخوان‌های بدن آنها کاسته می‌شود. در نتیجه با کوچکترین حادثه‌ای سالمندان دچار شکستگی می‌شوند که ممکن است دور باطل عدم تحرک و سوء‌تغذیه به وجود بیاید.

به گفته این متخصص تغذیه و رژیم درمانی سالمندان باید برای جلوگیری از افزایش وزن بدن یا ثابت نگه داشتن آن از یک ترکیب تغذیه‌ای متعادل و متنوع در چارچوب عادات غذایی و امکانات اقتصادی استفاده کنند تا از شدت بیماری‌ها کاسته شود که در تسریع روند درمانی آنها بسیار موثر است.

وی ادامه داد:سالمندان باید در برخی از موارد حتی اگر میلی ندارند جرعه جرعه آب بنوشند و از سبزیهای رنگا‌رنگ و گوناگون چه پخته و خام خود را محروم نکنند. چون استفاده از منابع غذایی حاوی فیبر مانند سبزی، میوه، نان‌های سبوس‌دار یا حبوبات که اغلب سالمندان از ترس نفخ نمی‌خورند می‌تواند از خشکی مزاج که به مرور تبدیل به هموروئید یا سردرد و فشارهای شکمی می‌شود جلوگیری کند.

مظهری تصریح کرد: لبنیات کم چرب کلسیم بدن را تامین می‌کند و افراد مسن که علاقه چندانی به استفاده از شیر و لبنیات ندارند می‌توانند با رنده کردن سیب، هویج یا موز و تغییر طعم بخشی از نیازهای بدن به پروتئین و ریبوفلاوین را که در چرخه انرژی و توانمندی موثر است تامین می‌کند.

رئیس انجمن علمی تغذیه و غذا تاکید کرد: سالمندانی که به شیر حساسیت دارند یا آن را تحمل نمی‌کنند می‌توانند ماست‌های کم‌چرب به‌ویژه پروبیوتیک را جایگزین کنند. دوغ‌های پروبیوتیک مانند کفیر هم می‌تواند از اختلالات معده جلوگیری کند.

نظم در وعده‌های غذایی از دیگر نکاتی بود که این متخصص تغذیه و رژیم درمانی به آن اشاره کرد و گفت: خوردن صبحانه حتی به مقدار ناچیز و بهره‌گیری از میان وعده‌ها با استفاده از سبزی و میوه به صورت پخته یا خام می‌تواند میان وعده خوبی را تشکیل دهد.

وی گفت: استفاده از مغزهای خام مانند پسته، گردو و بادام به صورت پودر شده هم می‌تواند مواد معدنی و مغذی سالمندان را تامین کند و در ضمن نفخ هم ایجاد نمی‌کند البته به شرط آنکه در سوپ یا شیر ریخته شود.همچنین استفاده از پودر مغزها و تامین اسیدهای چرب از چروکیدگی زودرس پوست سالمندان جلوگیری می‌کند.

استاد دانشگاه سابق علوم پزشکی ایران برای تقویت بهتر حافظه سالمندان آبزیان را غنی‌‌ترین منبع دانست و گفت: ماهی، میگو، روغن ماهی و حتی کپسول‌های امگا3 می‌تواند به کاهش التهاب‌های احتمالی و افزایش قدرت حافظه کمک کند.

وی تاکید کرد: چکاندن چند قطره آبلیمو یا نارنج تازه روی غذا جذب آهن غیر هِم را بالا می‌برد در تقویت حافظه موثر است.حتی مصرف فراوان آب در افزایش توان یادآوری و یادگیری هم موثر است.

به گفته مظهری قرار دادن ساق پا روزانه به مدت 2.5 دقیقه در معرض آفتاب به شرطی که التهاب پوستی ایجاد نکند نیز برای تامین ویتامین D3 و پیشگیری از پیشرفت پوکی استخوان موثر است.

وی بیان داشت: راه رفتن در اتاق برای سالمندانی که قادر به خروج از خانه نیستند حتی با استفاده از واکر سبب تحرک حتی اندک می شود چرا که تحرک از خروج کلسیم و مواد معدنی جلوگیری می‌کند.

چهارشنبه 19/7/1391 - 15:58
پوست و مو
جام جم آنلاین: جوش یا آكنه یكی از شایع‌ترین مشكلات پوستی به شمار می‌رود. این عارضه در افراد نوجوان هم به چشم می‌خورد كه معمولا به آن جوش‌های دوران بلوغ گفته می‌شود.

 

جوش به عنوان یك ضایعه پوستی چون زیبایی صورت را بشدت تحت تاثیر قرار می‌دهد به یكی از مهم‌ترین مشكلات و دغدغه‌های نوجوانان و​دیگر افراد جامعه تبدیل شده است.

این افراد برای خلاص شدن از شر جوش‌ها ممكن است به درست یا غلط دست به كارهایی بزنند كه گاهی سلامت پوست‌شان را هم به خطر می‌اندازد و آنها را با مشكلات جدی‌تری مواجه می‌كند.

شاید شما هم افرادی را دیده باشید كه برای خلاصی از شر این مهمان‌های ناخوانده پنبه آغشته به سركه​ یا آبلیمو روی جوش‌ها قرار می‌دهند. اگر شما تاكنون این كار را امتحان نكرده‌اید اما پیشنهاد برخی دوستان چنین هوسی را در سرتان انداخته باید بدانید این مواد به دلیل خاصیت اسیدی، پوست صورت را به مرور زمان نازك كرده و در نتیجه پوست شما حساس‌تر از قبل می‌شود.

اگر این اتفاق رخ دهد ممكن است شما یا هر فرد دیگری كه این كار را مدت‌ها انجام داده، گرفتار حساسیت‌های پوستی شود؛ حساسیت‌هایی كه به مراتب آزار دهنده‌تر از چند جوش روی صورت است.

چربی و جوش صورت

پس آنها كه با این نوع مشكل پوستی (منظور همان جوش‌هاست) درگیر هستند بهتر است به خاطر داشته باشند، زندگی در شهرهای شلوغ و آلوده یكی از عوامل ابتلا به جوش است بنابراین اگر شما هم در چنین شهرهایی اقامت دارید، دقت داشته باشید، پس از یك روز كار و فعالیت و بعد از بازگشت به منزل حتما صورت خود را با صابون‌های مناسب پوست ​یا شامپوی بچه كاملا بشویید تا آلودگی از سطح پوست شما برطرف شود.

پس از آن بهتر است صورت خود را با كرم‌های مرطوب كننده به آرامی ماساژ دهید تا رطوبت كرم در پوست‌تان نفوذ كند.

همچنین همه افراد باید بدانند یكی از علل اصلی ابتلا به جوش‌ها ​ بویژه جوش‌های صورت، چربی بیش از حد پوست است بنابراین افرادی كه پوست‌های چرب دارند، نباید از كرم‌های چرب و حتی لوازم آرایشی كه چربی آنها زیاد است استفاده كنند.

همچنین این گروه برای كنترل چربی پوست‌شان بهتر است پوست خود را به صورت مرتب شست​وشو دهند تا بتوانند چربی اضافه پوست را از سطح آن پاك كنند.

نكته دیگر برای آنها كه پوست‌شان مستعد بروز و ظهور جوش است این كه نباید استفاده از كرم‌های ضدآفتاب را فراموش كنند.

مصرف درست و بموقع این كرم‌ها را می‌توان یكی از راه‌های پیشگیری ​ یا حتی درمان جوش‌های صورت به حساب آورد.

بهتر است همه افراد چه مبتلایان به جوش و چه كسانی كه پوست صاف و سالمی دارند، برای جلوگیری از بروز این مشكل، اگر در طول روز از خانه بیرون می‌روند هر دو ساعت یك بار از كرم‌های ضد آفتاب استفاده كنند.

چند نكته مهم دیگر

قرار گرفتن طولانی مدت در زیر تابش نور خورشید یا بودن در محیط‌های گرم برای همه افراد زیان‌آور است اما كسانی كه با مشكل جوش‌های صورت روبه‌رو هستند باید بدانند ماندن در چنین فضاهایی یا بودن در معرض تابش مستقیم آفتاب یك تهدید مهم برای زیبایی‌شان به حساب می‌آید.

این گروه باید بدانند اگر مدت زمان طولانی در هوای گرم باشند حتما بر تعداد جوش‌های آنها افزوده خواهد شد. پس تا می‌توانید در این گونه اماكن حضور پیدا نكنید.

همچنین این افراد باید دقت داشته باشند مصرف مناسب میوه و سبزیجات می‌تواند در بهبود این مشكل نقشی موثر داشته باشد. بنابراین برای داشتن پوستی سالم و زیبا مصرف میوه و سبزیجات را در رژیم غذایی خود قرار بدهیم.

یكی از مهم‌ترین نكاتی كه این افراد باید به آن توجه كنند این است كه استفاده زیاد از لوازم آرایش، می‌تواند صورت فرد را مستعد جوش زدن كند.

به عبارت دیگر این وسایل زیبایی گاه می‌توانند زیبایی شما را از بین ببرند پس در میزان استفاده از لوازم آرایش باید بیشتر دقت داشته باشید.

در پایان ذكر این نكته هم لازم است كه اگر شما گرفتار این مشكل شده‌اید و نگران زیبایی پوست خود هستید، با دستكاری​یا كندن جوش‌ها نه تنها نمی‌توانید به زیبایی صورت خود كمكی كنید بلكه پوست‌تان را حساس‌تر خواهید كرد.

همچنین ممكن است با این كار لك حاصل از كندن جوش‌ها برای همیشه روی پوست شما باقی بماند.

مریم اسدی / جام جم

چهارشنبه 19/7/1391 - 15:55
بیماری ها

خبرگزاری فارس: یک فوق‌تخصص جراحی شبکیه گفت: تومورهای چشمی ممکن است کاسه چشم، دستگاه اشکی و فضای اربیت را درگیر کند که بسته به محل تومور ممکن است بدون عارضه درمان شود یا به قیمت نابینایی و تخلیه چشم تمام شود.

خبرگزاری فارس: تشخیص دیرهنگام تومور‌های چشمی به تخلیه چشم منجر می‌شود

مسعود ناصری‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در مورد سرطان چشم خاطرنشان کرد: همان طور که در هر جای بدن نیز ممکن است سرطان خوش خیم یا بدخیم داشته باشیم در چشم هم ممکن است تومورهای خوش خیم یا بدخیم به‌وجود بیاید.

این فوق تخصص جراحی شبکیه در مورد ضایعات خوش خیم گفت: خال‌هایی که در چشم ایجاد می‌شوند یا ضایعات عروقی می‌توانند جزو تومورهای خوش‌خیم محسوب شوند ولی تومورهای بدخیم طیف زیادی را شامل می‌شوند که ممکن است در خود عروق چشم با عنوان تومورهای اولیه ایجاد شوند یا از سایر قسمت‌های بدن نشأت بگیرند که ما آنها را تومورهای ثانویه می‌نامیم.

وی تاکید کرد: شایع‌ترین تومورهای ثانویه چشم در بین زنان تومورهایی است که از سرطان سینه به چشم انتشار (متاستاز)‌می‌یابد و در بین مردان هم ممکن است تومورهای ثانویه چشم از ریه نشأت گرفته باشد چرا که چشم یک بافت عروقی پرخون محسوب می‌شود که مستعد رشد تومور است.

ناصری‌پور در مورد محل‌های انتشار تومورهای چشمی گفت:‌ این تومورها می‌تواند قسمت‌های مختلف چشم از جمله کاسه چشم، دستگاه اشکی و فضای اربیت را درگیر کند یا ممکن است داخل چشم که بافتی پرخون محسوب می‌شود را گرفتار کند.

این فوق تخصص جراحی شبکه شایع‌ترین تومور چشمی اولیه در افراد را توموری به نام ملانوم عنوان کرد و گفت: مانند ملانوم‌های پوستی یکسری ملانوم هم در چشم افراد ممکن است ایجاد شود که در مراحل اولیه با لیزرتراپی و در مراحل متوسط با گذاشتن پلاک‌های رادیو اکتیو قابل درمان است و در مراحل پیشرفته ممکن است مجبور شویم چشم را تخلیه کنیم تا از انتشار موضعی این تومور به قسمت‌های دیگر بدن و کاسه چشم جلوگیری شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران میزان شیوع سرطان چشم را طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی 6 تا 7 مورد جدید در هر یک میلیون نفر در سال عنوان کرد.

وی در پاسخ به اینکه در نهایت سرطان چشم چه آسیب‌هایی ممکن است به فرد وارد کند گفت: بسته به میزان تومور،محلی که ایجاد می‌شود و مرحله پیشرفت بیماری ممکن است بدون هیچ عارضه‌ای بتوانیم با روش‌های درمانی نوین فرد را بهبود بخشیم بدون اینکه به بینایی فرد آسیب برسد و در مراحل پیشرفته‌تر ممکن است مجبور به تخلیه چشم شویم.

ناصری‌پور گفت: اگر تومور در قسمت خلفی شبکیه و کنار عصب ایجاد شده باشد ممکن است به بینایی فرد آسیب برسد ولی اگر قسمت‌های محیطی شبکیه با تومور درگیر باشند امکان آسیب کمتر است.

منبع : خبرگزاری فارس

چهارشنبه 19/7/1391 - 15:52
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته