• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 791
تعداد نظرات : 47
زمان آخرین مطلب : 3590روز قبل
بهداشت روانی




مهارت‌های زندگی مهارت‌هایی هستند که توانایی اجتماعی و روحی فرد را افزایش می‌دهند و موجب می‌شوند تا او بتواند به نحوی بهتر و موثر‌تر با مشکلات و دشواری‌های زندگی مواجه شود. هر قدر مهارت‌های زندگی فردی بالا‌تر باشد، او بهتر می‌تواند سلامت روان و رفتار خود را حفظ کند و به شیوه‌ای منطقی و کارآمد مشکلات پیش آمده را برطرف کند.

مهارت‌های زندگی قدرت سازگاری افراد را بالا می‌برد، شخص می‌توان مسئولیت‌های اجتماعی و شخصی زندگی را بهتر بپذیرد و توانمندی‌هایش را بروز دهدو از آسیب‌های ناشی از ناتوانی در حل مشکلات در امان بماند.
سازمان بهداشت جهانی مهارت‌های دهگانه‌ای را معرفی کرده است که هر کس باید این توانایی‌ها را برای داشتن زندگی فردی و اجتماعی موفق کسب کند:

1 - مهارت خودآگاهی
2 - مهارت همدلی
3 - مهارت روابط بین فردی
4 - مهارت ارتباط موثر
5 - مهارت مقابله با استرس
6 - مهارت مدیریت هیجان
7 - مهارت حل مسئله
8 - مهارتت تصمیم گیری
9 - مهارت تفکر خلاق
10 - مهارت تفکر نقادانه

1 - مهارت خودآگاهی
توانایی شناخت نقاط ضعف و قوت هر فرد است. اگر هر فرد بتواند تصویری واقع بینانه از خود کسب کند و نیاز‌ها و تمایلاتش را به خوبی بشناسد، می‌تواند با حقوق فردی، اجتماعی و مسئولیت‌های فردی و اجتماعی‌اش آشنا شود.

2 - مهارت همدلی
همدلی به این معنی است که فرد در هر شرایطی، چه خوب و چه بد، بتواند دیگران و مشکلاتشان را درک کند. به این ترتیب، دیگران را دوست دارد و دیگران نیز او را دوست دارند و به هم توجه می‌کنند که در نتیجه، روابط اجتماعی افراد با یکدیگر بهتر می‌شود.

3 - مهارت روابط بین فردی
این مهارت، مشارکت و اعتماد واقع بینانه و همکاری با دیگران را مشخص می‌کند و موجب می‌شود تا روابط دوستانه‌ای را با دیگران ایجاد کند و دوستی‌های ناسالم را خاتمه دهد تا کسی از چنین روابطی آسیب نبیند.

4 - مهارت ارتباط موثر
با کسب این مهارت، افراد می‌آموزند برای درک بهتر دیگران، به شیوه‌ای درست، به صحبت‌های آن‌ها گوش دهند. همچنین فرد بتواند نیاز‌ها و احساسات خودش را با دیگران در میان بگذارد تا هم نیازهای دیگران و هم نیازهای خودش برآورده شود و در نتیجه ارتباطی رضایتبخش شکل گیرد.

5 - مهارت مقابله با فشار عصبی
زندگی در دنیای مدرن با فشارهای روحی و روانی بسیاری همراه است. اگر این فشار‌ها بیش از حد به طول بینجامد بر زندگی افراد تاثیر منفی می‌گذارد و زمینه ساز بروز مشکلات جدی می‌شود. با آموختن این مهارت افراد هیجان‌های مثبت و منفی را در خود و دیگران می‌شناسند و سعی می‌کنند واکنشی نشان دهند که این عوامل مشکلی برای آن‌ها ایجاد نکنند.

6 - مهارت مدیریت هیجان
هر انسانی که در زندگی خود با هیجانات گوناگونی از جمله غم، خشم، ترس، خوشحالی، لذت و موارد دیگر مواجه است که همه این هیجانات بر زندگی او تاثیر می‌گذارد. شناخت و مهار این هیجانات،‌‌ همان مدیریت هیجان است. برای کسب این مهارت فرد به طور کامل باید بتواند احساسات و هیجانات دیگران را نیز درک و به نوعی این هیجانات را مهار کند.

7 - مهارت حل مسئله
زندگی سرشار از مسائل ساده و پچیده است. با کسب این مهارت بهتر می‌توانیم مشکلات و مسائلی را که هر روز در زندگی برایمان رخ می‌دهند، از سر راه زندگیمان برداریم.

8 - مهارت تصمیم گیری
برای برداشتن هر قدمی در زندگی باید تصمیم گیری کنیم، مسیر زندگی انسان را تصمیم گیری کنیم، مسیر زندگی انسان را تصمیم گیری‌های او مشخص می‌کند. با آموختن این مهارت اهداف خود را واقع بینانه تعیین و از میان راه حل‌های موجود بهترین را انتخاب می‌کنیم و مسئولیت عواقب آن را نیز به عهده می‌گیریم.

9 - مهارت تفکر خلاق
تفکر یکی از مهم‌ترین مهارت‌های زندگی است. مهارت تفکر خلاق،‌‌ همان قدرت کشف، نوآوری و خلق ایده‌ای جدید است تا در موارد گوناگون بتوانیم راهی جدید و موثر بیابیم. با آموختن تفکر خلاق، هنگام مواجهه با مشکلات و دشواری‌ها احساسات منفی را به احساسات مثبت تبدیل می‌کنیم.
هنگامی که تفکر خلاق را می‌آموزیم دیگر مشکلات زندگی مزاحم ما نیستند، بلکه هر کدام فرصتی هستند تا راه حل‌های جدید بیابیم و مشکلات را به گونه‌ای حل کنیم که کسی تاکنون این کار را نکرده باشد.

10 - مهارت تفکر نقادانه
مهارت تفکر نقادانه موجب می‌شود هر چیزی را به سادگی قبول یا رد نکنیم و پیش از آن، موضوع مورد نظر را به خوبی مورد بررسی قرار دهیم و پس از آن، در مورد رد یا پذیرش آن تصمیم گیری کنیم. با آموختن تفکر نقادانه فریب دیگران را نمی‌خوریم و به عاقبت امور به خوبی فکر می‌کنیم و دقیق و درست تصمیم می‌گیریم و ارتباطات درستی برقرار می‌کنیم.

منبع : مجله موفقیت
چهارشنبه 3/2/1393 - 18:19
سلامت و بهداشت جامعه


پیاده روی
شدت پیاده روی باید اندکی سریعتر از پیاده روی معمولی باشد...

پیاده روی و ورزش های در آب بهترین ورزش‌های روزانه برای سالمندان است.

دکتر محمد سالکی متخصص طب ورزشی با بیان اینکه افراد بالای 65 سال به عنوان سالمند محسوب می‌شوند، گفت:«معمولا در این سن افراد دچار بیماریهای زمینه ای مانند دیابت، بیماریهای مفصلی و بیماری های قلبی و عروقی هستند بنابراین اگر سالمندی قصد آغاز فعالیت بدنی دارد و تا پیش از آن فعالیت منظم ورزشی نداشته باید حتما توسط پزشک معاینه شود و بر اساس مشکلاتی که دارد ورزش برای او تعیین شود.»

وی پیاده روی معمولی و ورزش های در آب را یکی از بهترین ورزش ها برای سالمندان ذکر کرد و بیان داشت: «پیاده‌روی روزانه می‌تواند در آغاز به مدت 20 دقیقه در روز شروع شود و هرهفته 5   دقیقه به آن اضافه کنند. پیاده روی در آب و شنا نیز برای سالمندان می تواند مفید باشد. البته کسانی که زانو درد یا دیابت دارند باید به ملاحظاتی در این زمینه توجه داشته باشند.»

این متخصص طب ورزشی با بیان اینکه پیاده روی باید در یک سطح صاف و بدون سراشیبی و سربالایی انجام شود، خاطرنشان کرد:« افرادی که درد زانو دارند می‌توانند مدت زمان پیاده روی را به دو وقت صبح و عصر تقسیم کنند. ضمن اینکه استفاده از دستگاه‌های بدنسازی درون پارک ها، تردمیل و دوچرخه ثابت باید با ملاحظاتی برای این عزیزان به ویژه آنها که مشکلات مفصلی دارند همراه باشد. هرچند استفاده از دستگاه های کششی به مدت 2تا3 بار در هفته برای آنها می‌تواند مفید باشد.»

وی با اشاره به توصیه های آکادمی های بین المللی ورزشی مبنی بر انجام فعالیت بدنی به مدت حداقل   30دقیقه و 5 روز در هفته برای سالمندان گفت: « میزان فعالیت بدنی برای افراد بر اساس توانایی های آنها باید باشد. شدت پیاده روی نیز باید اندکی سریعتر از پیاده روی معمولی باشد به گونه‌ای که بعد از 10دقیقه راه رفتن نفس تندتر شود و ضربان قلب افزایش یابد.»

دکتر سالکی به سالمندان توصیه کرد:« استفاده از لباس و کفش مناسب برای پیاده روی ضروری است. موقع راه رفتن دست ها آزاد و در حرکت باشد. خانم‌ها از به همراه بردن کیف در هنگام پیاده روی خودداری کنند و اگر چادر به سر دارند جلوی چادر را ببندند و دست هایشان را آزاد بگذارند. بهترین زمان برای پیاده روی هم صبح زود یا نزدیک غروب است.» وی با بیان اینکه سالمندان باید فعالیت های روزانه مانند کارهای خانه و خریدهای بیرون را افزایش دهند، گفت: « توصیه ما این است که فعالیت سالمندان نباید محدود شود اما می توانند فعالیت های بدنی خود را تقسیم بندی کنند.»

مسئول کمیته آموزش هیات پزشکی ورزشی اصفهان با بیان اینکه بسیاری از سالمندان دچار اضافه وزن نیز هستند، خاطرنشان کرد: «با توجه به این موضوع فعالیت ورزشی که باعث کاهش وزن می شود ممکن است مشکلات مفصلی این افراد را تشدید کند بنابراین خوب است پیاده روی در آب صورت گیرد تا وزن فرد کمتر شود و مفاصل فشار کمتری تحمل کنند.»

منبع : سلامانه
چهارشنبه 3/2/1393 - 15:57
سلامت و بهداشت جامعه


کلسترول خوب یا HDL (لیپوپروتئین با چگالی زیاد) بر خلاف LDL مانع بروز حمله قلبی می شود.

کلسترول خون به دو صورت است:

کلسترول بد یا LDL
اگر میزان کلسترول بد خون یا LDL (لیپوپروتئین با چگالی کم) در خون افزایش یابد، این کلسترول در دیواره رگ های خونی رسوب کرده و منجر به تنگ شدن و انسداد عروق می شود. این وضعیت می تواند انعطاف پذیری رگ ها را کم کرده و منجر به سخت شدن دیواره سرخرگ ها، تصلب شرایین، ایجاد لخته و در نهایت حمله قلبیو سکته شود.

کلسترول خوب یا HDL
کلسترول خوب یا HDL (لیپوپروتئین با چگالی زیاد) بر خلاف LDL مانع بروز حمله قلبی می شود. کاهش این کلسترول در خون می تواند خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. این نوع کلسترول با پیشگیری از رسوب LDL، از انسداد رگ ها جلوگیری می کند.

افزایش كلسترول خوب یا HDL برخلاف كلسترول بد یا LDL یك مزیت محسوب می شود. در حقیقت نکته مهم در مورد چربی های خون، نسبت HDL  بهLDL  است و  از آنجایی که افزایش  HDL  باعث بهبود این نسبت می شود، خطر بیماری های قلبی و سکته را کاهش می دهد.

تحقیقات  انجام شده در ژاپن نشان داد كه ورزش از جمله پیاده روی، دوچرخه سواری یا شنا حداقل 2 بار در هفته به مدت 1 ساعت یا 4 بار در هفته به مدت 0.5 ساعت می تواند باعث افزایش HDL (كلسترول خوب خون) شود.

در این مطالعه بیش از 1400 زن و مرد مورد بررسی قرار گرفتند. افراد به 3 گروه مختلف تقسیم شدند، گروهی كه طی هفته 3 یا 4 بار بین 0.5 تا 1 ساعت ورزش های مختلف هوازی انجام می دادند، گروهی كه میزان ورزش هفتگی آنها كمتر از 1 ساعت بود و گروهی كه تقریباً هیچ ورزش و فعایت بدنی انجام نمی دادند. پس از 8 تا 12 هفته مشخص شد در افرادی كه ورزش منظم و مداوم انجام می دادند، افزایش نسبی HDL  در خون قابل ملاحظه بود و در دو گروه دیگر این تغییر مشاهده نشد. 

متخصصان معتقدند ورزش كردن حتی اگر فقط در اوقات بیکاری و فراغت افراد باشد، مثلا پیاده روی روزانه به مدت 15 دقیقه، یا به مدت 30 دقیقه 3 تا 4 بار در هفته می تواند تاثیرات بسیار مثبتی روی سلامتی افراد داشته باشد  و از بیماری های قلبی- عروقی پیشگیری نماید. برای رسیدن به این هدف، علاوه بر ورزش، پیروی از یک رژیم غذایی سالم نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.



چهارشنبه 3/2/1393 - 15:56
سلامت و بهداشت جامعه


ورزش های مناسب در هوای آلوده
تمام ورزش‌ها در زمانی که هوا آلوده است، باید در فضای بسته انجام شود و در این فضاها دستگاه‌های تصفیه هوا وجود داشته باشد.

رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی کشور گفت: ورزش‌هایی مانند یوگا و تای‌چی که برای تقویت قفسه سینه، دیافراگم و عضلات سر و گردن انجام می‌شود در شرایطی که هوا سرد یا آلوده است توصیه می‌شود.

لطفعلی پورکاظمی گفت: تمام ورزش‌ها در زمانی که هوا آلوده است، باید در فضای بسته انجام شود و در این فضاها دستگاه‌های تصفیه هوا وجود داشته باشد. وی ادامه داد: ‌این دستگاه‌ها با مکشی که انجام می‌دهند، هوای آلوده را تصفیه می‌کنند و در چنین شرایطی بسیار مناسب هستند. همچنین ورزش‌هایی مانند یوگا، و تای‌چی و انجام انواع ورزش‌هایی که سبک چینی دارند، ایرادی ندارد.

رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی کشور گفت: البته انجام چنین ورزش‌هایی حتماً باید در فضایی انجام شود که از نظر تنفسی سالم باشد. اگر در فضاهای باز یا پارک انجام شود، همان میزان آلودگی به بدن فرد وارد می‌شود.
پورکاظمی افزود: انجام ورزش‌های هوازی و کششی برای تقویت قفسه سینه، در باشگاه‌ها، منازل و پارکینگ ساختمان ها به شرطی باید انجام شود که دستگاه تصفیه هوا نصب باشد نه اینکه فقط یک پنکه هوا را بچرخاند، چرا که آلودگی هوای تهران در خانه و ادارات نیز نفوذ می‌کند و از درز پنجره وارد می‌شود.

وی با تاکید بر انجام ورزش‌هایی مانند تای‌چی در کنار نصب دستگاه‌های مکنده گفت: ورزش‌های کششی برای تقویت قفسه سینه، دیافراگم و عضلات سر و گردن مفید است.

منبع : فارس
چهارشنبه 3/2/1393 - 15:53
سلامت و بهداشت جامعه


افزایش قند خون در درازمدت موجب آسیب رساندن به قلب، مغز، چشم، کلیه‌ها و ... می‌شود.

دیابت یا بیماری قند هنگامی بوجود می‌آید که هورمون انسولین (عامل تنظیم‌کننده قند خون) یا به اندازه کافی در بدن تولید نمی‌شود یا سلول های بدن به درستی به آن پاسخ نمی‌دهند (مقاومت به انسولین). در نتیجه سوخت وساز قند در بدن مختل می‌شود و قند خون از حد طبیعی خود بالاتر می‌رود، و در نهایت علائم شاخص دیابت به صورت پرخوری، پرنوشی و پرادراری ظاهر می‌شود.

در صورت کمبود یا عدم تاثیر انسولین، قند نمی‌تواند وارد سلول‌ها شود، در نتیجه قند خون بالا می‌رود. افزایش قند خون در درازمدت موجب آسیب رساندن به قلب، مغز، چشم، کلیه‌ها و ... می‌شود.

مطالعات نشان می دهند که ورزش با کاهش بافت چربی و افزایش میزان سوخت و ساز بدن،  مقاومت به انسولین را کاهش داده و باعث بهبود عملکرد گیرنده‌های انسولین شده و سطح گلوکز خون را کاهش می‌‌دهد.

حتی در بیماران دیابتی نوع یک که در بدن آن‌ها انسولین  وجود ندارد یا به میزان کافی ترشح نمی‌شود، ورزش با افزایش میزان متابولیسم و مصرف انرژی، سطح گلوکز یا قند خون را کاهش می دهد و بدین ترتیب بیماران به انسولین تزریقی کمتری نیاز دارند.
 سیمرغ
چهارشنبه 3/2/1393 - 15:51
سلامت و بهداشت جامعه



اگرچه در مد پاپوش‌ها در طول زمان تغییراتی ایجاد شده، ولی گرایش به پوشیدن کفش‌های پاشنه دار همچنان بدون تغییر مانده است.

کفش‌هایی با پاشنه تیز، پاشنه بلند بدون بند، لژ یکسره، پاشنهٔ بلند دوک شکل و لژهای بلند، از جمله کفشهایی به شمار می‌روند که اکثر خانم‌ها را به هیجان می‌آورند! خانم‌ها کفش‌های پاشنه بلند را بسیار جذاب و کامل کنندهٔ زیباییشان می‌دانند و دوست دارند با یک جفت پاشنهٔ خیره کننده قدشان را بلند‌تر کنند. اگرچه در مد پاپوش‌ها در طول زمان تغییراتی ایجاد شده، ولی گرایش به پوشیدن کفش‌های پاشنه دار همچنان بدون تغییر مانده است. البته باید به یاد داشت که هرچیز خوبی، بدی‌هایی هم دارد.

هنگام پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند بهتر است به عوارض جانبی پوشیدن آن‌ها نیز توجه کنید:

۱. کمر درد
در زمان راه رفتن با کفش پاشنه بلند تمام فشار بدن روی کمر متمرکز می‌شود. این مساله گردش خون را در آن نواحی کاهش می‌دهد که با درد در کمر و مفاصل ران همراه است.

۲. فشار پا
در کفش پاشنه بلند پایتان در معذب‌ترین وضع ممکن قرار دارد. فشار روی پاشنهٔ پا‌ها نهایتا درد شدیدی در پا‌هایتان ایجاد خواهد کرد. کفش راحتی تمام وزن بدن شما را حمل می‌کند، و زمانی که کفش پاشنه بلند پایتان باشد، این وزن روی پاشنهٔ کفش شدید و غیر قابل کنترل می‌شود.

۳. راه رفتن نامتعادل
حالت بدن خانم‌ها با پوشیدن کفش پاشنه بلند تغییر می‌کند. بعضی خانم‌ها نمی‌توانند در چنین موقعیتی تعادل خود را حفظ کنند. راه رفتن برایشان به شدت سخت می‌شود. ممکن است با از دست دادن تعادل و لغزیدن به زمین بیافتند. در چنین شرایطی احتمال پیچ خوردن و رگ به رگ شدن مچ پا وجود دارد. همچنین ممکن است عضلات و تاندون‌ها هم دچار کشیدگی و التهاب شوند. پیاده روی معمولا یک ورزش خوب تلقی می‌شود ولی نه با کفش‌های پاشنه بلند!

۴. بیماری‌های ستون فقرات
تراز طبیعی ستون فقرات با پوشیدن کفش پاشنه بلند به هم می‌خورد، که باعث درد بسیاری خواهد شد. بعلاوه کرختی و سوزش هم محتمل است.

۵. فرورفتگی ناخن‌های پا
مطالعات نشان داده که کفش‌های پاشنه بلند، علت اصلی فرو رفتن ناخن‌ها در گوشت پا هستند. برداشتن این ناخن‌ها، زمانی که پزشک از ابزار تیزی برای اینکار استفاده می‌کند، درد بسیاری خواهد داشت. کفش‌های پاشنه بلند بدون شک یک نماد فشن هستند، ولی آیا نباید قبل از به خطر انداختن بدنمان بیشتر فکر کنیم؟


منبع : خانوم‌ها
چهارشنبه 3/2/1393 - 15:48
سلامت و بهداشت جامعه


با توجه به افزایش سن زنان، ممکن است جریان متولد شدن نوزاد با یک سری ناهنجاری‌ها همراه باشد.

یک فوق تخصص زنان و زایمان گفت: انجام عمل سونوگرافی در زنان باردار هیچ عارضه‌ای برای جنین و مادر ندارد.

دکتر فاطمه چراغی اظهار کرد: عمل سونوگرافی برای زنان باردار در سه مرحله انجام می‌شود. مرحله اول در هفته 8 بارداری برای بررسی جنین و زنده و سالم بودن آن، مرحله دوم در هفته 11 تا 13 برای بررسی آنومالی‌های کروموزومی و مرحله سوم در هفته 18 تا 22 برای بررسی سلامت جنین و آنومالی‌های ساختاری صورت می‌گیرد. وی ادامه داد: انجام سه مرحله سونوگرافی برای همه زنان باردار به ویژه برای زنانی که سن آنها بالای 30 سال است؛ ضروری است.

این فوق تخصص زنان و زایمان درباره ضرورت انجام سه مرحله عمل سونوگرافی برای زنان باردار بالای 30 سال گفت: با توجه به افزایش سن زنان، ممکن است جریان متولد شدن نوزاد با یک سری ناهنجاری‌ها همراه باشد. چراغی با تاکید بر انجام سونوگرافی به ویژه برای زنانی که سابقه مشکلات بارداری در خانواده دارند، افزود: انجام عمل سونوگرافی همچنین برای زنانی که جوان هستند و خطر ناهنجاری در آنها هنوز زیاد نیست، توصیه می‌شود.

وی یادآور شد: انجام این عمل همچنین بستگی به نظر پزشک متخصص زنان دارد، به طور مثال اگر خانمی دارای بیماری‌های زمینه‌ای، فشار خون بالا یا دیابت حاملگی باشد برحسب نظر پزشک متخصص زنان ممکن است نیاز به انجام سونوگرافی بیشتری باشد. این فوق تخصص زنان و زایمان توصیه کرد: زنان باردار سعی کنند طبق ویزیت‌هایی که به آنها داده می‌شود به پزشک مراجعه کنند تا با تشخیص پزشک اگر انجام سونوگرافی برای آنها عارضه یا مشکلی ایجاد می‌کند، از آن پیشگیری یا آن را درمان کرد. 


منبع : ایسنا
چهارشنبه 3/2/1393 - 15:43
سلامت و بهداشت جامعه


لمس ناحیه فوقانی قفسه سینه از زیر استخوان ترقوه و نیز لمس زیر بغل را فراموش نکنید.

اگر سرطان پستان در مراحل اولیه کشف شود، بیشتر افراد مبتلا به آن با موفقیت می‌توانند درمان شوند به این دلیل است که خودآزمایی پستان، ماموگرافی و چک آپ‌های انجام شده توسط پزشکان حیاتی هستند. با انجام ماهیانه خود آزمایی پستان، شما یاد می‌گیرید که چگونه پستانتان را لمس کنید و دانستن حس لمس طبیعی پستان‌ها به شما در تعیین هر گونه تغییری در بافت پستان که ممکن است نشانه‌ای از یک مشکل جدی باشد کمک می‌کند.

تمامی خانم‌ها بایستی که این معاینه را ماهیانه انجام دهند شامل خانم‌های حامله، شیرده و یائسه و نیز کسانی که پروتز پستان دارند.

چگونه خود آزمایی پستان انجام دهم؟
بهترین زمان برای انجام این معاینه در عرض چند روز اول پس از اتمام پریود ماهیانه شماست زیرا پستانهای شما در این زمان کمتر متورم و حساس هستند. اگر شما پریود نمی‌شوید، سعی کنید که روز خاصی از هر ماه برای مثال روز اول هر ماه را برای انجام آن در نظر بگیرید.

علائم و نشانه‌های مشکلات پستانی چیست؟
توده – تورم – التهاب و قرمزی پوست پستان – درد – پوسته ریزی نوک سینه – فرو رفتگی نوک پستان به تو – ترشح از سینه‌ها
اگر هر توده‌ای لمس کردید، فورا جهت بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید.

مراحل خود آزمایی پستان
۱ – نگاه کردن: همیشه باید این معاینه را در محیط پر نور انجام داد. لباس‌های خود را کاملا در آورده و جلوی آینه بایستید. در مرحله اول دستتان بایستی که صاف در کنار بدنتان قرار گیرد. پس از مشاهده هر دو سینه در این حالت از لحاظ وجود هر گونه برآمدگی و یا قرمزی پوست و یا فرو رفتگی نوک پستان، در مرحله بعد دستهایتان را سفت به باسنتان فشار داده و مجددا مشاهده کنید.
در مرحله بعدی دست‌هایتان را با هم بالای سر برده و باز مشاهده کنید.

۲ – لمس کردن: روی پشت خود دراز کشیده و یک بالش زیر شانه چپ خود قرار دهید و سپس سینه را با وجود دست چپ در هر دو حالت زیر و بالای سر معاینه کنید. شما همچنین می‌توانید لمس را در حالت ایستاده و زیر دوش حمام انجام دهید چون در حالتی که نسج پستان با آب و صابون لیز شده است، معاینه آن راحت‌تر انجام می‌شود. سپس همین کار را با دست راست انجام دهید.
اهمیت این نکته ضروری است که لمس فقط با نوک ۳ انگشت میانی که به هم چسبیده‌اند انجام شود.
مرحله لمس پستان می‌تواند با یکی از ۳ روش حلقوی، خطی و مثلثی شکل انجام شود هر کدام از آن‌ها را که انتخاب می‌کنید، لمس ناحیه فوقانی قفسه سینه اززیر استخوان ترقوه و نیز لمس زیر بغل را فراموش نکنید.

در انتهای معاینه نوک سینه‌ها را به آرامی فشار داده و از لحاظ وجود هر گونه ترشح بررسی کنید.
اگر متوجه هر گونه تغییری در لمس این نواحی شدید، حتما به پزشکتان مراجعه کنید. 

دکتر مریم لطفی زاد - متخصص بیماری‌های زنان
چهارشنبه 3/2/1393 - 15:39
سلامت و بهداشت جامعه



ماندگاری بوتاکس بین یک تا سه سال است اما معمولا بیش از 6 ماه ماندگاری دارد.

یک متخصص پوست و مو بوتاکس را بهترین روش برای حذف خطوط ناشی از انقباض عضلات صورت دانست اما نسبت به وجود بوتاکس های تقلبی در بازار هشدار داد و گفت:«متاسفانه برخی از افراد از مارک های تقلبی که اکثرا چینی هستند برای تزریق استفاده می کنند که هم از نظر خاصیت پایین بوده و مقدار دوز لازم را ندارد و در برخی موارد حتی ناخالصی هایی دارد که بعد از تزریق فرد دچار شوک می شود.»

دکتر محمد رضوانی گفت:«بوتاکس بهترین روش برای حذف خطوط ناشی از انقباض عضلات صورت است که به پررونق ترین عمل زیبایی صورت تبدیل شده است و درصد ایمنی بالایی دارد و در صورتی که توسط متخصصین انجام گیرد درصد عوارض ناخواسته آن پایین می آید البته نکته مهمی که در اینجا وجود دارد این است که محل انتخاب شده برای تزریق محل مناسبی برای تزریق بوتاکس است یا خیر.» وی ادامه داد:«تزریق بوتاکس در موارد زیبایی محدودیت سنی ندارد و بسته به محل مناسب تزریق و چین و چروک های صورت این کار انجام می شود و باید گفت بهترین محل برای تزریق بوتاکس خطوط اخمی در پیشانی و خطوط پنجه کلاغی که از کنار چشم به سمت بیرون است می باشد و تزریق بوتاکس در جاهای دیگر صورت می تواند برای فرد مشکلاتی را ایجاد کند و در صورتی که تزریق به روش صحیح انجام نگیرد چهره فرد حالت مصنوعی به خود گرفته و بهت زده و یا خیره شده به نظر می رسد و یا دچار افتادگی پلک و بالا رفتن بیش ازحد گوشه ابروها می شود.»

وی افزود:«ماندگاری بوتاکس بین یک تا سه سال است اما معمولا بیش از 6 ماه ماندگاری دارد. برخی افراد گمان می کنند بعد از تزریق بوتاکس بیشتر از قبل دچار افتادگی عضلات و چین و چروک صورت می شوند در صورتی که این مسئله ارتباطی با تزریق بوتاکس نداشته بلکه گذشت زمان در بروز چین و چروک ها موثر است.»

وی ادامه داد:«بی تاثیر بودن تزریق بوتاکس در برخی افراد دلایل گوناگونی دارد اما می توان گفت یکی از دلایل آن نامرغوب بودن بوتاکس است و متاسفانه برخی از افراد از مارک های تقلبی که اکثرا چینی هستند برای تزریق استفاده می کنند که هم از نظر خاصیت پایین بوده و مقدار دوز لازم را ندارد و هم اینکه در برخی موارد حتی ناخالصی هایی دارد که بعد از تزریق فرد دچار شوک می شود چرا که به صورت قاچاق وارد شده و در زنجیره سرمایی مناسبی قرار نگرفته و در نتیجه دارو اثر خود را از دست داده و یا اثراتش کمتر شده است.»

دکتر رضوانی افزود:«داروی بوتاکس در 4 ساعت اول اثر داشته و در صورتی که این دارو در همان روز تزریق نشود و برای تزریق های بعدی نگه داشته شود اثرات خود را از دست داده و در نتیجه فرد پس از تزریق تغییری را مشاهده نمی کند که معمولا این کار توسط افراد غیرمتخصص انجام می گیرد.» وی تاکید کرد:«از دیگر دلایل بی تاثیر بودن تزریق بوتاکس در رفع چین و چروک های صورت ساخته شدن آنتی بادی توسط بدن فرد کاندید علیه بوتاکس است که در اینصورت بلافاصله داروی تزریق شده نابود می شود و این افراد از تزریق بوتاکس سودی نمی برند.»


منبع : سلامت نیوز
چهارشنبه 3/2/1393 - 15:27
خواص خوراکی ها
 
 
 
پرورش سبزی‌ها در باغچه منازل، بهترین شیوه برای کنترل نیترات است.

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا گفت: ‌تجمع نیترات در سبزی‌های برگی بیشتر از سبزی‌های میوه‌ای و پیازی است و از آنجا که نیترات باعث بیماری‌هایی از قبیل کم خونی، سقط جنین و انواع سرطان‌ها می‌شود، ساقه وسط سبزیجاتی مثل کاهو را نباید خورد.

دکتر «فرشاد دشتی» افزود: ‌ تجمع نیترات در سبزی‌هایی مانند کاهو و اسفناج بیشتر از سایر سبزی‌هاست. میزان نیترات موجود در اندام‌های مختلف سبزیجات نیز متفاوت بوده، به طوری که میزان آن به ترتیب در ساقه، دمبرگ، پهنک برگ، اندام‌های زیرزمینی، پیاز، ریشه‌ها و غده‌ها بیشتر است. دشتی تاکید کرد: ‌در میوه‌ها و سبزی‌های میوه‌ای، مشکل زیادی از نظر تجمع نیترات وجود ندارد و مشکل اصلی بیشتر در سبزی‌هایی است که اندام رویشی آن‌ها مصرف می‌شود. نیترات باعث بیماری‌هایی از قبیل کم خونی، سقط جنین و انواع سرطان‌ها می‌شود و میزان مجاز ورود نیترات به بدن هر فرد ۳/۶۵ میلی‌گرم بر هر کیلوگرم وزن بدن در روز است. با توجه به اینکه میزان مجاز آن نسبت به وزن بدن سنجیده می‌شود مقدار مصرف آن در کودکان هم حائز اهمیت است.

این مدرس دانشگاه راه‌های انتقال نیترات به بدن را آب آشامیدنی و سبزی‌ها عنوان کرد و گفت: ‌در مورد آب‌ها نظارت زیادی وجود دارد و میزان نیترات در آب اندازه‌گیری می‌شود، ولی در خصوص سبزی‌ها کنترلی صورت نمی‌گیرد این درحالی است که در کشورهای توسعه یافته بر روی سبزی‌ها نیز کنترل انجام می‌شود.

دشتی در خصوص دلایل تجمع نیترات در سبزی‌ها یادآور شد: ‌ کاربرد زیاد کودهای شیمیایی ازته در مزارع از دلایل اصلی تجمع نیترات در سبزی‌هاست چراکه کودهای نیتروژنه باعث افزایش تولید می‌شود بنابراین کشاورزان از این کود زیاد مصرف می‌کنند. میزان مجاز نیترات در کشورهای مختلف فرق دارد؛ به طوری که در برخی کشور‌ها میزان نیترات مجاز در اسفناج ppm ۴۰۰ و برای کاهو ۱۰۰۰ ppm تعیین شده است، این درحالی است که در کشور ما مقدار نیترات موجود در این سبزی‌ها خیلی بیشتر از حد مجاز است.

وی با بیان این‌که پرورش سبزی‌ها در باغچه منازل، بهترین شیوه برای کنترل نیترات است به شهروندان توصیه کرد، تاجایی که امکان دارد سبزی‌ها را خودشان پرورش دهند و یا این‌که از محصولات ارگانیک استفاده کنند. هم‌چنین از بخش‌هایی که نیترات زیادی دارند استفاده نکنند و در اسفناج ساقه و دمبرگ و در کاهو ساقه وسط را مصرف نکنند.

دشتی افزود: نگهداری سبزی‌ها به صورت پخته در فریزر نیز باعث ترکیب نیترات با اسیدهای آمینه می‌شود که ماده‌ای به نام نیتروزامین تولید می‌کند، این ماده سرطان‌زاست و فرآیند تولید آن در یخچال و فریزر رخ می‌دهد.

منبع : ایسنا
چهارشنبه 3/2/1393 - 15:21
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته