• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 976
تعداد نظرات : 130
زمان آخرین مطلب : 4913روز قبل
ایرانگردی
 
موقعیت جغرافیایی استان قزوین



این استان دارای دو ناحیه کوهستانی و دشتی می باشد. منطقه کوهستانی آن در شمال استان قرار دارد و دهستانهای الموت, رودبار و قسمتی از کوهپایه اقبال پشگلدره را در بر می گیرد. در همین ناحیه, بخشی از رشته کوه البرز از بخش شمال غربی و از استان گیلان به طرف جنوب غربی در داخل استان قزوین کشیده شده است. سیالان و الموت دو قله از قله های معروف کوهستان های بخش غربی البرز می باشند. دره های البرز در دامنه های خشک جنوبی, به ویژه در ناحیه قزوین باریک و کم عرض هستند. و با دیواره های پر شیب کشیده شده اند. آبادترین و پر جمعیت ترین دره های آن, دره شاهرود و دره های دو شاخه معروف آن, رود طالقان و رود الموت است. که آبهای دامنه های البرز جنوبی را به سفید رود می رسانند. دره و رودخانه شاهرود کوههای میان دره چالوس و سفید رود را از شرق به غرب شکافته و آن را به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم کرده اند. کوه های طالقان, سیالان و الموت دو قله از قله های معروف کوهستان های بخش غربی البرز می باشند. دره های البرز در دامنه های خشک جنوبی, به ویژه درناحیه قزوین, باریک و کم عرض هستند و با دیواره های پر شیب کشیده شده اند. آباد ترین و پر جمعیت ترین دره های آن دره شاهرود و دره های دو شاخه معروف آن, رود طالقان و رود الموت اند که آب دامنه های البرز جنوبی را به سفید رود می رسانند. دره و رودخانه شاهرود کوه های میان دره چالوس و سفید رود را از شرق به غرب شکافته و آن را به قسمتهای شمالی و جنوبی تقسیم نموده اند. این استان دارای سه شهرستان به نامهای قزوین , تاکستان و بوئین زهرا و 10 بخش و 12 شهر و 37 دهستان و 936 آبادی دارای سکنه می باشد.

صنایع دستی

هنرمندان قزوین که وارث هنر دوره صفوی بودند در رشته های هنری به فعالیت پرداختند، در هنر منبت و مشبک، مقرنس کاریهای منظم و گچ بریهای در هم پیچیده بسیار زیبا، قلمدان سازی، نقاشی پشت شیشه و نقش های تزئینی آثار بیشماری به گونه بسیار زیبا و دلفریب پدید آوردند تا بدانجاکه قزوین بعد از شیراز و اصفهان از مراکز هنری مهم به شمار می آمد.
سبک نگارگری قزوین سرشار از ویژگیهایی بود که در آن زمان بی مانند بود و در خطاطی و خوشنویسی بار دیگر به منتهای کمال رسید ولی در دوران قاجار بر اثر هرج و مرج موجود در کشور، قزوین رونق هنری خود را از دست داد.
صنایع دستی قزوین عبارتند از: نگارگری، قلمدان سازی، سوزن دوزی، حکاکی، قلم زنی و فرش بافی (بافت انواع قالی و گلیم) و جاجیم بافی.

فرش بافی:

از دیر باز بافتن گلیم جاجیم ، قالی و قالیچه در قزوین و در میان ایلات و عشایر این منطقه رواج داشته است. از میان فرش های قزوین، فرشهای متعلق به کارگاههای بزرگ قالی بافی از "اعتماد" و "سلامت" دارای شهرت جهانی هستند. امروزه فرش بافی بیشتر در شهرک ها و روستاهای تابعه قزوین رواج دارد. گلیم های منطقه الموت در قزوین هم از اعتبار بسیار خوبی برخوردار است و به واسطه طرحها و نقوش زیبا و رنگبندیهای جالب از گلیم های دیگر مناطق مشخص می شوند. جاجیم بافی هم در بسیاری از روستاهای قزوین رواج دارد.

منبت و مشبک:

در روزگاری که پنجره و اُرُسی در کارهای چوبی و معماری سنتی ایران بویژه در شیوه معماری قزوین از اهم وسایل اصولی و عناصر تزئینی هر بنا و ساختمان بخصوص ساختمان های قزوین به شمار می آمد، درهایی منقش به منبت و مشبک ساخته می شد و تقریباً تمام وسایل چوبی یک ساختمان نیز پوششی از نقاشی داشت. بهترین نمونه آثار منبت در قزوین، ضریح و درهای ورودی صحن شاهزاده حسین (علیه السلام) فرزند امام هشتمعلیه السلام است که در دوران پادشاهی شاه طهماسب صفوی به سال 967ه.ق. به دست علاءالدین محمدنجار" از چوب گردو و گلابی ساخته شده است.

نگارگری مکتب قزوین:

مکتب نگارگری قزوین جدا از مکتب هرات، تبریز و دیگر مکاتب دارای ویژگیهایی است که آن را از سبک های دیگر متمایز می سازد. برای نگارگران علاوه بر تصویر حیوانات، پرندگان، گلها و درختان آنچه بیش از همه جالب توجه می نمود اندام ظریف جوانان، درویشان و کشاورزان است که در تابلوهای آنان، چهره ها غالباً به گونه ای سه رخ تصویر شده و چهره های تمام رخ ابداً در کار نقاشان سبک قزوین دیده نمی شود و هیچ انسانی از پشت سر نیز تصویر نشده است. سوژه هابیشتر از میان افراد عادی برگزیده شده و لباسهای فاخر در نگارگری ها دیده نمی شود و جامه زنان و مردان چندان تفاوتی در نگاره ها ندارد. از نگارگران معروف قزوین استاد محمد قزوینی، صادق بیگ افشار، مولانا میرمصور، مولانا شیخ محمد، کاوس نقاش، عبدالحمید نقاش و رضی طالقانی ملقب به ضیع همایون را می توان نام برد. در حال حاضر نیز نگارگری در قزوین تا حدودی مرسوم و متداول است.

نقاشی پشت شیشه:

نقاشی پشت شیشه در قزوین در دوران قاجاریه با مایه گرفتن از هنر روزگار صفویه درخشید، تا جائیکه این شهر یکی از مراکز تولید نقاشی پشت شیشه شد.
روش کار در نقاشی پشت شیشه با نقاشی معمولی متفاوت است. در نقاشی معمولی، هنرمند زمانی که روی کاغذ یا بوم، نقاشی را انجام می دهد به کار مسلط است و در پایان کار به سادگی به قلم گیری می پردازد، در حالیکه در نقاشی پشت شیشه روش دگرگونه است، یعنی این که قسمت های حساس که در پایان کار باید تمام شود، درآغاز کار بایستی انجام شود، مثلاً اگر خالی برروی گونه زنی وجود دارد باید آن خال قبل از رنگ کردن صورت در جای خود بنشیند و سپس کل صورت رنگ آمیزی شود. از جمله نقاشان پشت شیشه می توان شیخ عبدالمجید شیشه نگار را نام برد، متأسفانه این هنر در حال حاضر از رونق در خور توجه ای برخوردار نیست و معدود هنرمندانی به این هنر می پردازند.

هنر خطاطی:

هنر خطاطی در قزوین دارای اهمیت و مورد توجه اهالی هنر دوست قزوین بوده است. از خطاطان معروف قزوین میر عماد قزوینی، میر ابراهیم حسنی قزوینی، میر نور الهدی، شرف جهان قزوینی و غلام حسین امیر خانی را می توان نام برد.
از استادکاران استان قزوین آقای عباس قانع استادکار قلمزنی و برجسته کاری، خانم نسرین لشکری معرق چوب، آقای محمدی سفال کار، آقای فرزین جنتی فر و آقای بردیا کاظمی منبت کار، خانم اشرف فرداد قالی بافی، آقای محمود کریمی وند تذهیب ونگارگری، خانم شیرین کاکاوند سوزندوزی، خانم فائزه جواهری طراحی فرش در دوران معاصر را می توان نام برد.



بناهای یا تاریخی:
دبود1-قلعه الموت (حسن صبا ) ، قزوین
2-
آرامگاه حمد الله مستوفی ، قزوین
3-
برجهای خرقان
4-
موزه و عمارت کلاه فرنگی ، قزوین
5-
کاروانسرای محمد آباد خوره ، قزوین
6-
بازار قزوین ، قزوین



بناهای یادبود مذهبی:
1-
مسجد النبی ، قزوین
2-
مسجد امینیه ، قزوین
3-
امامزاده شاهزاده حسین ، قزوین
4-
مسجد کبیر جامع قزوین، قزوین



جاذبه های طبیعی:
1-
دریاچه عوان ، قزوین



فرهنگ و هنر :


1-موزه و عمارت کلاه فرنگی ، قزوین

سه شنبه 30/4/1388 - 16:23
شعر و قطعات ادبی

 

با سلامی نو و طراوت بخش، خدمت دوستان گل.

الله اکبر الله اکبر الله اکبر الله اکبر الله اکبر

   هر چه دارم ((اّ)) تمامش مال تو

الله اکبر الله اکبر الله اکبر الله اکبر الله اکبر

خانه ام وقتی که

می آیی تمامش مال تو

**************************

هرچه دارم غیر تنهایی

تمامش مال تو

**************************

صد دو بیتی صد غزل

دارم و حتی یک بغل

**************************

شعرهای خوب نیمایی

تمامش مال تو

**************************

ضرب و آهنگ غزل هایم

صدای پای توست

**************************

این صدای رویایی

تمامش مال تو

**************************

وسعت آرام اقیانوس

آرام دلم

**************************

ای پری خوب دریایی

تمامش مال تو

**************************

خوب یادم هستی

عشق یک بخش است عشق

**************************

بخش کردم،عشق یک جامی

تمامش مال تو

**************************

هر سه حرف عشق مثل تو

پر از زیبایی اند

**************************

حرف های پر ز زیبایی

تمامش ما تو

**************************

عشق من عشق زمینی نیست

باور کن عزیز

**************************

عشق این عشق اهورایی

تمامش مال تو

**************************

باز هم بیت بد پایان

شعرم مال من

**************************

بیت های خوب بالایی

تمامش ما تو

**************************

باز هم یک شب گذشت

و باز تنهایی ومن

**************************

هرچه دارم غیر تنهایی

تمامش مال تو

**************************

سه شنبه 30/4/1388 - 16:23
آموزش و تحقيقات

 با توجه به مباحث مختلفی كه در باب
اشاره: انرژی هسته ای و حق استفاده ایران در این خصوص در جامعه مطرح است؛ بهتر دیدم كه شما را با عنصر اورانیم و خصوصیات آن كه نقش اصلی را در انرژی هسته ای دارد، آشنا كنم. اورانیوم یكی از عناصر شیمیایی جدول تناوبی است كه نماد آن U وعدد اتمفی آن 92 می باشد. اورانیوم كه یك عنصر سنگین، سمی، فلزی، رادیواكتیو و براق به رنگ سفید مایل به نقره ای می باشد به گروه آستیندها تعلق داشته و ایزوتوپ 235 آن برای سوخت راكتورهای هسته ای وسلاحهای هسته ای استفاده می شود. معمولا اورانیوم در مقادیر بسیار ناچیز درصخره ها، خاك، آب، گیاهان و جانوران از جمله انسان یافت می شود.

خصوصیتهای قابل توجه

اورانیوم هنگام عمل پالایش به رنگ سفید مایل به نقره ای فلزی با خاصیت رادیو اكتیوی ضعیف می باشد كه كمی از فولاد نرم تر است. این فلز چكش خوار ، رسانای جریان الكتریسیته و كمی PARAMAGNETIC می باشد. چگالی اورانیوم 65% بیشتر از چگالی سرب میباشد. اگر اورانیوم به خوبی جدا شود به شدت از آب سرد متاثر شده و در برابر هوا اكسید میشود. اورانیوم استخراج شده از معادن می تواند به صورت شیمیایی به دی اكسید اورانیوم و دیگر گونه های قابل استفاده در صنعت تبدیل شود.

اورانیوم در صنعت سه گونه دارد:

آلفا (ORTHOHOMBIC) كه تا دمای 667.7 درجه پایدار است.

بتا (TETRAGONAL) كه از دمای 667.7 تا 774.8 درجه پایدار است.

گاما (BODY-CENTERED CUBIC) كه از دمای 774.8 درجه تا نقطه ذوب پایدار است. ( این رساناترین و چكش خوارترین گونه اورانیوم می باشد.)

دو ایزوتوپ مهم ان U235 و U238 می باشند كه 235 Uمهمترین ایزوتوپ برای راكتورها و سلاحهای هسته ای است. چرا كه این ایزوتوپ تنها ایزوتوپی است كه در طبیعت وجود دارد و در هر مقدار ممكن توسط نوترونهای حرارتی شكافته میشود. ایزوتوپ U238 نیز از این جهت مهم است كه نوترونها را برای تولید ایزوتوپ رادیو اكتیو جذب كرده و آن را به ایزوتوپ PU239 پلوتونیوم تجزیه می كند. ایزوتوپ مصنوعی U233 نیز شكافته شده و توسط بمباران نوترونی THORIUM232 بوجود می آید.

اورانیوم اولین عنصر یافته شده بود كه می توانست شكافته شود. برای نمونه با بمباران آرام نوترونی ایزوتوپ U235 آن به ایزوتوپ كوتاه عمر U236 تبدیل شده و بلا فاصله به دو هسته كوچكتر تقسیم می شود كه این عمل انرژی آزاد كرده و نوترونهای بیشتری تولید می كند. اگر این نوترونها توسط هسته U235 دیگری جذب شوند عملكرد حلقه هسته ای دوباره اتفاق می افتد و اگر چیزی برای جذب نوترونها وجود نداشته باشد به حالت انفجاری در می آیند. اولین بمب اتمی با این اصل جواب داد «شكاف هسته ای » نام دقیقتر برای این بمبها و بمب های هیدروژنی« آمیزش هسته ای» سلاحهای هسته ای می باشد.

كاربردها:

فلز اورانیوم بسیار سنگین و پرچگالی می باشد.اورانیوم خالی توسط بعضی از ارتشها برای ساخت محافظ برای تانكها و ساخت قسمتهایی از موشكها و ادوات جنگی استفاده می شود. ارتشها همچنین از اورانیوم غنی شده برای سوخت ناوگان خود و زیردریایی ها و همچنین سلاحهای هسته ای استفاده می كند. سوخت استفاده شده در راكتورهای ناوگان ایالات متحده معمولا اورانیوم U235 غنی شده می باشد. اورانیوم موجود در سلاحهای هسته ای به شدت غنی می شوند كه این مقدار بصورت تقریبی 90% می باشد.

مهمترین كاربرد اورانیوم در بخش غیر نظامی تامین سوخت دستگاههای تولید نیروی هسته ای است كه در آنها سوخت U235 به میزان 2الی3% غنی می شود. اورانیوم تخلیه شده در هلیكوپترها و هواپیماها به عنوان وزن متقابل بر هر بار استفاده می شود.

دیگر كاربردهای این عنصر عبارتند از :

لعاب ظروف سفالی از مقدار كمی اورانیوم طبیعی تشكیل شده است (كه داخل فرایند غنی سازی نمی شود) كه این عنصر برای اضافه كردن رنگ با آن اضافه می شود.

نیمه عمر طولانی ایزوتوپ اورانیوم 238 آن را برای تخمین سن سنگهای آتشفشانی مناسب می سازد.

• U235 در راكتورهای هسته ای BREEDER به پلوتونیوم تبدیل می شود. و پلوتونیوم نیز در ساخت بمبهای هیدروژنی مورد استفاده قرار می گیرد.

استات اورانیوم در شیمی تحلیلی كاربرد دارد.

برخی از لوازم نوردهنده از اورانیوم و برخی در مواد شیمیایی عكاسی مانند نیترات اورانیوم استفاده می كنند.

معمولا كودهای فسفاتی حاوی مقدار زیادی اورانیوم طبیعی میباشند. چراكه مواد كانی كه آنها از آنجا گرفته شده اند حاوی مقدار زیادی اورانیوم می باشند.

فلز اورانیوم برای اهداف اشعه ایكس در ساخت این اشعه با انرژی بالا استفاده می شود.

این عنصر در وسایل INTERIAL GUIDANCE و GYRO COMPASS استفاده می شود.

 

تاریخچه:

استفاده از اورانیوم به شكل اكسیدطبیعی آن به سال 79 میلادی بر می گردد یعنی زمانی كه از این عنصر برای اضافه كردن رنگ زرد به سفال لعابدار استفاده شد (شیشه زرد با یك در صد اورانیوم در نزدیكی ناپل ایتالیا كشف شده است.)

كشف این عنصر به شیمیدان آلمانی به نام مارتین هنریچ كلاپرس اختصاص داده شد كه در سال 1789 اورانیوم را به صورت قسمتی از كانی كه آن را PITCHBLENDE نامید كشف شد. نام این عنصر را بر اساس سیاره اورانوس كه هشت سال قبل از آن كشف شده بود برگزیدند.این عنصر در سال 1841 به صورت فلز جداگانه توسط EUGNE MELCHIOR PELIGOT استفاده شد.

در سال 1896 HENRI BECQUEREL فیزیكدان فرانسوی برای اولین بار به خاصیت رادیو اكتیویته آن پی برد.

در پروژه MANHATTAN نامهای TUBALLOY و ORALLOY برای اورانیوم طبیعی و اورانیوم غنی شده بكار برده شد. این اسامی هنوز نیز برای اورانیوم غنی شده و اورانیوم طبیعی بكار برده می شوند.

در آغاز قرن بیستم تفحص و جستجو برای یافتن معادن رادیو اكتیو در ایالات متحده آغاز شد. منابع رادیوم كه حاوی كانی های اورانیوم نیز می بودند برای استفاده آنها در رنگ ساعت های شب نما و دیگر ابزار جستجو شدند. در طی جنگ جهانی دوم اورانیوم از نظر اهداف دفاعی اهمیت پیدا كرد. در سال 1943 UNION MINES DEVELOPMENT CORPORATION كنگره ای را در كلرادو به منظور استفاده ارتش از قدرت اتمی در پروژه MANHATTAN تشكیل داد.

برای اطمینان از ذخایر كافی اورانیوم این كنگره US ATOMIC ENECRY ACT OF 1946 را ایجاد و كمیسیون انرژی اتمی را بوجود آورد. در دهه 1960 ملزومات ارتش تزلزل یافت و در اواخر سال 1970دولت برنامه تهیه اورانیوم خود را كامل كرد. همزمان با همین مساله بازار دیگری به وجود آمد كه درواقع همان كارخانه های نیروگاه های هسته ای اقتصادی بود.

تركیبات:

تترا فلوروئید اورانیوم UF4 كه به نمك سبز معروف است یك محصول میانی هگزافلورید اورانیوم می باشد. هگزا فلورید اورانیوم UF6 جامد است كه در دمای بالای 56 درجه سانتیگراد بخار می شود. UF6 تركیب اورانیوم است كه برای دو فرایند غنی سازی GASEOUS DIFFUSION و CENTRIFUGE استفاده می شود. و در صنعت با نام ساده HEX خوانده می شود.

YELLOWCAKE اورانیوم غلیظ شده است. نام این عنصر بدلیل رنگ و شكل آن در هنگام تولید میباشد اگرچه تولید امروزه YELLOWCAKE بیشتر به رنگ سبز مایل به سیاه میگراید تا زرد. YELLOWCAKE تقریبا 70 تا 90 درصد اكسید اورانیوم دارد. U3O8

DIURANATE آمونیوم محصول جنبی تولید YELLOWCAKE میباشد كه رنگ آن زرد درخشان میباشد. كه گاهی اوقات باعث اشتباه شده و YELLOWCAKE نامیده می شود اما این نام درست این محصول نمی باشد.

پیدایش:

اورانیوم عنصر طبیعی است كه تقریبا در تمام سنگها آب و خاك به میزان كم یافت می شود. و به نظر می رسد كه مقدار آن از ANTIMONY، برلیوم، كادیوم، جیوه، طلا، نقره و تنگستن بیشتر باشد و این فراوانی در حد آرسنیك و مولیبدنیوم است. این عنصر در بیشتركانی های اورانیومی از قبیل PITCHBLENDE،URANINITE ،AUTUNITE,، URANOPHANE, TOBERNITE و COFFINITE یافت می شود.

مقدار بیشتری از اورانیوم در موادی از قبیل صخره های فسفاتی و كانیهای مانند LIGNITE و MONAZITE یافت میشود. كه بیشتر برای مصارف اقتصادی از همین منابع استخراج می شود. از آنجا كه اورانیوم نیمه عمر رادیو اكتیوی طولانی 4.47X109 سال برای U-238 دارد مقدار آن همیشه در زمین ثابت می ماند.

بنظر میرسد كه فرو پاشی اورانیوم و واكنشهای هسته ای آن با توریوم همان منبع گرمایی عظیمی است كه در هسته زمین، باعث ذوب شدن قسمت خارجی هسته زمین گردیده و باعث ایجاد حركت پوسته ای زمین می شود.

معدن اورانیوم صخره ای است كه تمركزهای اورانیومی می باشد كه مقدار اقتصادی ان یك تا چهار پوند اكسید اورانیوم در هر تن می باشد كه تقریبا 0.05 تا 0.20 درصد اكسید اورانیوم دارد.

تولید و توزیع:

اورانیوم اقتصادی از طریق تقلیل هالیدهای اورانیوم با خاك فلزات قلیایی تولید می شود. همچنین فلز اورانیوم می تواند از طریق عمل الكترولیز 5KUF یا UF4 كه در CACL2 و NACL حل شده است به دست آید. اورانیوم خالص نیز از طریق تجزیه حرارتی هالیدهای اورانیوم حاصل می شود.

در سال 2001 مالكان راكتورهای هسته ای غیر نظامی آمریكا از این كشور و منابع خارجی 21300 تن اورانیوم خریداری كردند. قیمت پرداخت شده برای هر كیلوگرم اورانیوم حدودا 26.39 دلار بود كه در مقایسه با سال 1998 16% كاهش داشت. در سال 2001 ایالات متحده 1018 تن اورانیوم از 7 عملیات معدنی در غرب رود میسیسیپی تولید كرد. اورانیوم بیشتر توسط فرانسوی ها در كشورهای جهان توزیع شده است.

معمولا كشورهای بزرگتر اورانیوم بیشتری در مقایسه با كشورهای كوچكتر تولید می كنند. چراكه گسترش و توزیع اورانیوم در جهان یك شكل و یكنواخت است. كشور استرالیا ذخایر بسیار زیادی از این عنصر دارد كه تقریبا 30% ذخایر دنیا را شامل می شود.

ایزوتوپها:

اورانیوم طبیعی از 3 ایزوتوپ U-238, U-235, U-234 تشكیل شده است كه U-238 فراوان ترین آنها (99.3%) میباشد. این سه ایزوتوپ رادیو اكتیو بوده كه نیمه عمر آنها عبارت است از U-235 4.5*109 سال كه پایدارترین آنها می باشد. U-235 7*108 سال و U234 2.5*105 سال.

ایزوتوپهای اورانیوم می توانند از هم جدا شوند تا تمركز یك ایزوتوپ بر دیگری را افزایش دهند. این فرایند "غنی سازی" نام دارد. وزن U-235 برای غنی شدن باید 0.711 درصد افزایش یابد. اورانیوم م235 برای استفاده در سلاحهای هسته ای و نیروگاه های اتمی مناسب تر است . این فرایند مقادیر بسیاری اورانیوم بوجود می آورد كه در U-235 تخلیه میشوند و خالصترین اورانیوم یعنی U238 اورانیوم خالی یا DU نام دارد. اگر ایزوتوپ 235 بخواهد تخلیه شود باید وزنش 0.711 درصد كم شود.

هشدار ها:

اورانیوم ممكن است كه درطریق تنفس یا بلع و یا در موارد استثنایی از طریق شكافی روی پوست وارد بدن شود. اورانیوم توسط پوست جذب نمی شود و ذرات آلفای ساطع شده از این عنصر نمی تواند به پوست نفوذ كند. بنابراین اورانیومی كه خارج از بدن باشد نمی تواند به اندازه اورانیوم داخل بدن مضر و خطرناك باشد. اگر اورانیوم به بدن وارد شود ممكن است موجب سرطان شده یا به كلیه ها آسیب برساند.

تمام تركیبات اورانیوم سمی و رادیو اكتیو هستند. سمی بودن این عنصر می تواند كشنده باشد. در مقادیر بسیار كم خاصیت سمی بودن این عنصر به كلیه آسیب می رساند. خواص رادیو اكتیوی این عنصر نیز سیستماتیك و نظام مند است. در كل تركیبات اورانیوم به سختی جذب روده و ریه میشوند و خطرات رادیولوژیكی آن باقی می ماند. فلز خالص اورانیوم نیز خطر آتش سوزی به همراه دارد.

فرد ممكن است با تنفس غبار اورانیو م در هوا یا خوردن و آشامیدن آب و غذا در معرض این عنصر قرار بگیرد. البته بیشتر این عمل از طریق خوردن آب و غذا صورت می گیرد. جذب روزانه اورانیوم در غذا 0.07 تا 1.1 میكروگرم می باشد. مقدار اورانیوم درهوا معمولا بسیار ناچیز است. افرادی كه در كنار تاسیسات هسته ای دولت و یا معادن استخراج اورانیوم زندگی می كنند بیشتر در معرض این عنصر قرار می گیرند

سه شنبه 30/4/1388 - 16:20
بیماری ها

 

یك كارشناس تغذیه گفت: روغن گردو درمان كننده دردهای مفاصل است و مصرف گردو از ورم مفاصل جلوگیری می‌كند.
مرتضی صفوی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس افزود: 10 درصد از چربی‌های گردو‌، چربی‌های غیراشباع و مفید برای سلامت قلب است كه این نوع چربی‌، پائین آورنده كلسترول بد(LDL) و افزایش دهنده كلسترول خوب (HDL) است و مصرف آن باعث كاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی، التهاب می‌شود.
وی در ادامه گفت: گردو مانند سایر مغزها غنی از كالری است به دلیل مقادیر بالای پروتئین و چربی در گردو است كه منبع غنی از فیبر است كه به دلیل این‌كه حاوی مقدار زیادی چربی است و غذاهای غنی از فیبر باعث كاهش سطح كلسترول و باعث جلوگیری از بیماری‌های قلبی و سكته قلبی می‌شوند.
صفوی بیان داشت: گردوی یك ملین قوی است كه از آن برای درمان یبوست استفاده می‌شود و گردو یكی از میوه‌های پر انرژی است با توجه به اثرات مثبت آن بر كاهش كلسترول LDL و كمك به جریان خون و دارا بودن مقادیر قابل توجهی پتاسیم‌، مصرف آن به ویژه برای مبتلایان به بیماری‌های قلبی و عروقی و به سالمندان توصیه می‌شود به دلیل داشتن مقادیر قابل توجه فسفر در قدرت یادگیری و حافظه بسیار مؤثر بوده و مصرف آن برای كودكان ودانش‌آموزان بسیار مفید است.
این متخصص تغذیه درباره اثرات مفید گردو‌ افزود: افزایش قابلیت ارتجاعی رگ‌های بدن‌، محافظت در برابر بیماری قلبی‌، افزایش قدرت ذهن و هوش مفید‌،‌ برای تنگی نفس‌، بیماری‌های پوست نظیر اگزما و پسوریازیس (‌به وجود آمدن لكه‌های قرمز رنگ در پوست) مفید است‌، به دلیل داشتن آنتی‌اكسیدان ضد‌سرطان است.
وی در ادامه اضافه كرد: گردو از لخته شدن خون جلوگیری می‌كند، به تنظیم سوخت و ساز در بدن كمك می‌كند‌، در تنظیم فشارخون‌، تنظیم قند خون‌، جلوگیری از پاركینسون و آلزایمر، جلوگیری از سنگ كیسه صفرا، از استخوان‌ها محفاظت می‌كند‌، جذب مواد غذایی را آسان می‌كند و كودكانی كه مقدار امگا 3 در برنامه غذایی آن‌ها كم است، اختلال‌هایی مانند بیش‌فعالی‌، مشكلات رفتاری، كج خلقی و مشكلات خواب در آن‌ها زیاد است می‌توانند از گردو استفاده كنند.
صفوی افزود: زنانی كه در هفته 28 گرم آجیل مصرف ‌كنند، 25 درصد احتمال پیشرفت سنگ كیسه صفرا را كم می‌كنند و البته اگر كسانی می‌خواهند خواب آرامی داشته باشند، برای شام سالاد سبزیجات به همراه گردو مصرف كنند.
وی درباره ویتامین‌های موجود در گردو اضافه كرد: گردو بهترین منبع منگنز و مس است و در آن منیزیم و فسفر نیز وجود دارد و همچنین حاوی مقداری روی، آهن، كلسیم و سلنیوم نیز هست.
صفوی افزود: گردو حاوی بیش‌ترین مقدار ویتامین‌های B6، B1 و B5 (‌پانتوتنیك اسید) ‌و ‌ویتامین‌هایی نظیر‌ E، ‌B3 و B2 است و‌ 100 گرم مغز آن حدود 600 كالری دارد.

سه شنبه 30/4/1388 - 16:19
موبایل
          
                
                                        
          

افزایش سرعت دانلود در اینترنت یکی ا ز مهمترین مسا ئل د ر ا ینترنت سرعت پا یین دا نلود فا یل ها می با شد که گا هی آ نقد ر ا ین عمل به طول می ا نجا مد که کا ربر ا ز دا نلو د منصرف می شود . بر روی جای خالی از دسکتاپ راست کلیک کنید و Properties را انتخاب کنید. تبDesktop را ا نتخا ب کنید . بر روی دکمهCustomize Desktop کلیک نما یید . در پنجره باز شده به تب Web بروید . بر روی دکمه Properties کلیک کنید . در پنجره باز شده به تبDownloadبروید . سپس تیک گزینه Limit hard-disk usagefor this page to را بزنید . بعد مقدار فیلد Kilobytes را به عدد 9.000 تغییر د هید. در پایان OK را زده و خارج شوید . این عملیا ت یك عملیا ت جالب و مخفی د ر ویندوز ایكس پی است و واقعاً سرعت دانلود د ر اینترنت را افزایش می دهد .
منبع: گیگا پارس

سه شنبه 30/4/1388 - 16:19
دانستنی های علمی

 

                                           به نام خدا

 

 دود اگر بالا نشیند كسر شأن شعله نیست                    جای چشم ابرو نگیرد گرچه او بالا تر است

سه شنبه 30/4/1388 - 16:15
دانستنی های علمی

 

آیا زیبایی طلوع و غروب خورشید و حرکت ماه در بین ستاره ها و داخل و خارج از ابرها را ندیده ای؟

آیا برای خالق این زیبایی سجده نکرده ای؟

انسان باید بداند که همه موجودات به اذن خداوند در تسخیر او هستند و فقط برای خدمت به او و برآورده کردن نیازهایش آفریده شده اند.

خداوند نعمت ها را در عالم به امانت نهاده است.

خداوند سبحان و متعال فرموده است:بدون شک ما آنچه در زمین است زینتی برای آن قرار دادیم تا شما را بیازماییم که کدام یک از شما نیکوکارتر است .

و می فرماید :نماز و ستایش همه آنها را می داند.

و کاش انسان از صمیم قلبش تکرار می کرد:پس آفرین بر خدا بهترین آفریننده ها. 

سه شنبه 30/4/1388 - 16:14
دانستنی های علمی

 

بدست آوردن آنچه را که ما آرزو داریم موفقیت است اما

چیزی را که برای بدست آوردنش تلاش نمی کنیم ،

خوشبختی است

سه شنبه 30/4/1388 - 16:14
موبایل

 

به جای عکس یک مربع حاوی ضربدر می بینید.

اینهم از خطاهای صفحه های وب است ولی بد نیست این راه را هم امتحان کنید

با موس کرزر را روی عکس ببرید.راست کلیک کنید

رویpropertiesرفته وکلیلک کنید

موس را رها کنیددر صفحهpropertiesآدرس جلوی URL

را در جعبه آدرس مرورگرتان بنویسید

مثل حالت قبلو enterکنید

سه شنبه 30/4/1388 - 16:13
سياست
1-قدرت های بزرگ جهان،از دهه 80میلادی مردم خود را به ایمان جمعی به وقوع حادثه ای عظیم در سرزمین شام که به نبرد هسته ای می انجامد توجه داده اند که طی آن نیروهای مومن به مسیح با دشمنان مسیح در مکان آرماگدون با هم سخت درگیرمی شوند ونیروهای مسیح پیروز خواهند شد!  2-مدارس انجیلی در آمریکا بر پایه این تحلیل که واقعه آرماگدون تنها حادثه ای است بازگشت دوباره مسیح را به زمین ممکن می سازد... واین واقعه ای است بسیار نزدیک،به تبلیغ این دیدگاه پرداخته اند!  3-طبق بررسی انجام گرفته از سوی موسسه «تلسن»که در اکتبر سال 1985م.منتشر شده است،درحال حاضر61 میلیون آمریکایی در انتظار واقعه آرماگدون هستند!  4-آرماگدونی که غربیان منتظر آن هستند،همان حادثه عظیمی است که پیش از ظهور حضرت مهدی«عج» رخ خواهد داد وائمه ما«ع»نام«قرقیسیا»برآن نهاده اند!  5-ائمه ما«ع »از این نکته خبر داده اند که:میلیون ها نظامی ازآمریکا،اروپا،روسیه،ترکیه،مصرودول عربی به اضافه سربازانی از شام شامل کشورهای سوریه،اردن،لبنان،فلسطینواسرائیل همگی در ناحیه قرقیسیا با هم برخورد کرده و سفیانی در این درگیری پیروز بیرون می آید!  6-امام باقر«ع»می فرمایند:در این ناحیه (قرقیسیا)واقعه ای اتفاق خواهد افتاد کهاز زمانی که خداوند آسمان ها و زمین را آفریده بی سابقه بوده... سفره ای که درندگان زمین وآسمان از آن سیر می شوند!
سه شنبه 30/4/1388 - 16:11
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته