• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1652
تعداد نظرات : 115
زمان آخرین مطلب : 4023روز قبل
ورزش و تحرک
عضلات شكم، می‌توانند ستون مهره ها را در حدود 45-30 درجه خم كنند و وقتی كه ستون مهره ها بیشتر از 30 درجه خم می‌شود عضلات قوی خم كننده لگن فعال می‌شوند. بنابراین هنگامی‌كه حركت درازنشست را انجام می‌دهید، تا حدی بالا بیایید، كه تیغه ی استخوان كتف از سطح زمین جدا شود. برای انجام صحیح حركت درازنشست، محدوده ی حركتی كوچكی مورد نیاز است، به همین دلیل باید تعداد درازنشستها را افزایش دهید و یا اینكه ورزشهای شكمی ‌دیگری را نیز انجام دهید تا به نتیجه مطلوب برسید.

آیا می‌توانیم هنگام ورزش شكم از وزنه استفاده كنیم؟

بله، اما قبل از اینكه حركت استقامتی با استفاده از از وزنه‌ها را به ورزش شكم اضافه كنید، باید بتوانید نرمشها را كاملا صحیح و با تكنیك مناسب انجام دهید. موثرترین ورزش شكم، ورزشی است كه با وضعیت صحیح بدن،‌ حركات كنترل شده و تمركز روی انقباض عضلات خاصی كه می‌خواهید روی آنها كار كنید انجام شود. نتیجه بهتر زمانی به دست می‌آید كه نرمشها را به آهستگی انجام دهید و آنها را تكرار كنید.
وقتی به بهترین روش نرمشها در بدن شما شكل گرفت،‌ می‌توانید از وزنه های كوچك استفاده كنید و آنها را به حركت خود اضافه كنید یا از توپهای بزرگ استفاده كنید تا در مقابل حركات شما مقاومت ایجاد كنند.

ورزش مداوم شكم تا چه حد موثر است؟

طراحان برخی برنامه های ورزشی معتقدند كه انجام مداوم برنامه ورزشی شكم، كلید اصلی رسیدن به هدف است. اما تا كنون تحقیقات چنین چیزی را تایید نكرده اند. حتی مطالعات نشان داده اند كه عكس این مطلب درست است. تحقیقات نشان داده اند كه بدن به شرایط جدید عادت می كند و تمرینات و ورزشهای روزانه به صورت عادی در می آیند. وقتی ورزش می كنید، حتی تمرینات مشكل به مرور زمان برایتان راحت می شود و به آنها مسلط می شوید.

اگر به همین تمرینات ادامه دهید، حتی اگر هفته ها و ماهها یك برنامه كارامد ورزشی را تكرار كنید، به سطح ثابتی می رسید و بی نتیجه می شود.

برای اینكه این مشكل را حل كنید، هر 3-1 ماه برنامه ورزشی خود را تغییر دهید.

برای اینكه برنامه خود را تغییر دهید می توانید یكی از این كارها را انجام دهید:


- یك تمرین جدید اضافه كنید.

- تعداد هر یك از تمرینها را تغییر دهید.

- نوع ورزش را كاملا تغییر دهید.

- تعداد تمرینات هر جلسه را بیشتر كنید.

- مقدار وزنه ها و ورزشهای استقامتی را بیشتر كنید.

- سرعت یا زمان تمرین را تغییر دهید.

بهترین ورزش برای داشتن شكمی‌متناسب كدام است؟


مطالعه‌ای كه برای یافتن بهترین ورزش شكمی‌انجام شده، نشان می‌دهد كه بهترین ورزشهای شكمی‌شامل این موارد هستند:

- درازنشست دوچرخه‌ای :

این حركت بهترین ورزش برای تقویت عضله مستقیم شكمی‌است. در این ورزش علاوه بر فعالیت عضله مستقیم شكم، پاها نیز با حركت دوچرخه فعال هستند. دستها را باید به حالت كاملا مستقل كنار سر قرار دهید و با دستها هیچ نیرویی به سر وارد نكنید. سپس یكی از زانوها را 90 درجه خم كرده و به طرف شكم بیاورید و آرنج دست مخالف و زانو را به هم نزدیك كنید. سپس این كار را برای طرف دیگر با دست و پای مخالف تكرار كنید. باید مراقب باشید كه هنگام نزدیك كردن آرنج یك دست به زانوی پای مخالف، با دستها به گردن هیچ فشاری وارد نكنید چون در این صورت ممكن است مهره های گردن آسیب ببیند.

- صندلی كاپیتان :

این تمرین بهترین ورزش برای تقویت عضله مایل داخلی و مایل خارجی شكم است. در این ورزش فرد به حالت نشسته قرار دارد و زانوها و لگن با بدن زاویه 90 درجه دارند. سپس به كمك دستها بدن از زمین جدا می‌شود. در این حالت به عضله مایل داخلی و خارجی شكم نیرو وارد می‌شود.

نكته‌ی مهم این است كه به خاطر داشته باشید كه ورزش منفردی وجود ندارد كه بتواند همه‌ی عضلات شكمی ‌راتقویت كند. بهترین راه برای داشتن شكمی ‌متناسب این است كه ‌از انواعی از ورزشهای شكمی‌استاده كنید تا همه‌ی عضلات شكم را فعال كرده و آنها را تقویت كند.

آیا با درازنشست زیاد می‌توانم چربی شكم را از بین ببرم؟

متاسفانه باید بگویم كه نه. نمی‌توانید.

واقعیت این است كه انجام تعداد زیادی دراز نشست، چربی شكم را از بین نمی‌برد. در واقع بهتر است بدانید كه این تفكر كه فقط با انجام ورزش خاصی، می‌توانید چربیهایی كه در نقطه خاصی قرار دارند از بین ببرید، یك افسانه است و بارها و بارها غلط بودن آن اثبات شده است.

حتی سالها پیش محققان نشان داده اند كه ورزشهای شكمی‌، میزان چربی شكم را كاهش نمی‌دهند.

در یك مطالعه، مردانی كه در مطالعه شركت كردند در شرایطی برابر، در مدت 27 روز 5000 دراز نشست انجام دادند. محققان در این مطالعه میزان چربی شكم، باسن، و قسمت بالایی پشت تنه را اندازه گیری كردند.

اگر لاغری موضعی وجود داشت، طبیعتا باید در این افراد میزان چربی شكم كاهش می‌یافت. چون در انجام درازنشست، قسمتهای بالای پشت تنه و باسن به كار گرفته نمی‌شوند.

مطالعه نشان داد كه تغییری در ضخامت چربی شكم یا در اندازه ی دور كمر ایجاد نشده است.

نمونه برداری بافتی نیز نشان داد كه تغییر مهمی‌در قطر لایه ی سلولهای چربی شكم ایجاد نشده است.

در واقع ورزشهای شكمی‌تنها عضلات دیواره ی شكم را استوار و محكم می‌كنند و با شكل گیری و استوار شدن عضلات شكم، ظاهر شكم بهتر می‌شود.

شما برای كاهش چربی شكم خود به چیزی بیشتر از درازنشست نیاز دارید.

شما به یك برنامه ی تناسب اندام منظم روزانه نیاز دارید كه شامل یك رژیم غذایی معقول و مناسب، ورزشهای قلبی عروقی و نرمشهای استقامتی باشد.

آیا می‌توان عضلات بالا و پایین شكم را جداگانه ورزش داد؟

ممكن است اینطور به نظر برسد كه شما می‌توانید عضلات بالا و پایین شكم را جداگانه ورزش دهید. اما حقیقت این است كه نمی‌توانید قسمتی از یك عضله را جدا از قسمت دیگر منقبض كنید. تحقیقاتی بر روی نحوه ی فعال شدن عضله شكم ،‌ در حركت دراز نشست انجام شده و نشان می‌دهد كه در دراز نشست معمولی ، شما ممكن است كشش و انقباض بیشتری در قسمت بالای عضله ی مستقیم شكمی‌احساس كنید. درست است كه فیبرهای عضلانی كه در قسمت بالایی این عضله قرار دارند ، هنگام انجام درازنشست ساده كوتاهتر از فیبرهای پایینی می‌شوند ، اما در واقع كل عضله در هنگام حركت فعال است.

هنگامی‌كه شما درازنشست معكوس یا دراز نشست با بالا آوردن لگن و پاها را انجام می‌دهید ، برعكس می‌شود و كشش و انقباض ، را بیشتر در قسمت پایینی عضله مستقیم شكم احساس می‌كنید. اما در این حالت فیبرهای قسمت بالایی عضله هم منقبض می‌شوند و فعال هستند.

در واقع در دراز نشستی كه لگن ثابت باشد و تنه بالا آورده شود علاوه بر تحرك بیشتر قسمت بالایی عضله مستقیم شكم ، عضله مایل داخلی نیز فعال می‌شود و شما احساس می‌كنید كه بالای شكم بیشتر تحت كشش قرار دارد.

در درازنشست معكوس قسمت پایینی عضله مستقیم شكم فعال است و همچنین عضله ی مایل خارجی نیز فعال می‌شود و به همین دلیل احساس می‌كنید كه پایین شكم تحت كشش و انقباض بیشتری قرار گرفته است.
پنج شنبه 12/5/1391 - 23:7
سلامت و بهداشت جامعه
استخوان های قوی با خشکبار و دانه‌ها
خشکبار (میوه‌های آجیلی یا فندقی مانند گردو و فندق) و دانه‌ها می‌توانند به طرق مختلف سلامت استخوان را تقویت کنند. گردو و دانه بزرک یا کتان سرشار از اسید‌های چرب امگا – 3 است. بادام زمینی و بادام‌درختی حاوی پتاسیم هستند که از بدن ما در برابر از دست رفتن کلسیم در ادرار محافظت می‌کند. خشکبار شامل پروتیین و دیگر مواد مغذی هم می‌باشد که در تولید استخوان‌های قوی نقشی حمایت‌کننده دارند.

پنج شنبه 12/5/1391 - 22:50
سلامت و بهداشت جامعه
ماهی سالمون تقویت کننده استخوان
ماهی آزاد (سالمون) ماهی آزاد و دیگر انواع ماهیان چرب گروهی از مواد مغذی تقویت‌کننده استخوان را تأمین می‌کنند، حاوی کلسیم و همچنین ویتامین D هستند (که ویتامین D، و به جذب کلسیم کمک می‌کند)، و همچنین دارای مقدار زیادی اسید‌های چرب امگا – 3 می‌باشند. محققان نشان داده‌اند با استفاده از مکمل‌های روغن ماهی میزان از دست رفتن استخوان در افراد مسن کاهش می‌یابد و امکان دارد از استئوپوروز (پوکی استخوان ) جلوگیری شود.

پنج شنبه 12/5/1391 - 22:49
سلامت و بهداشت جامعه
غذا‌های تهیه شده از سویا نیز مفید است
در نصف فنجان پنیرسویا که با کلسیم تقویت (غنی‌سازی) شده باشد تا 861 میلی گرم کلسیم وجود دارد، اما کلسیم تنها ماده معدنی نیست که باعث تقویت استخوان‌ها می‌شود. تحقیقات اخیر حاکی از آن است که مواد شیمیایی گیاهی به نام ایسوفلاون‌ها (isoflavones) هم باعث تقویت تراکم استخوان می‌شوند. ایسوفلاون‌ها به مقدار زیاد در غذا‌هایی مانند پنیر سویا وجود دارند، و به نظر می‌آید تأثیری شبیه به استروژن بر استخوان‌ها داشته باشند. این امر باعث می‌شود سویا در دفع نمودن یا دور کردن بیماری استخوان در زنان یائسه مفید باشد.

پنج شنبه 12/5/1391 - 22:48
سلامت و بهداشت جامعه
غذا‌های تقویت (غنی‌سازی) شده بخورید
اگر به لبنیات، ساردین، و سبزیجات برگی علاقه ندارید، می‌توانید مواد غذایی تقویت شده مصرف کنید. اینها فرآورده‌هایی هستند که به‌طور طبیعی حاوی کلسیم نیستند اما مقادیر متفاوتی از این ماده معدنی ضروری به آنها اضافه شده است. خوردن غذا‌های مخصوص صبحانه آغازی عالی برای تأمین کلسیم است، در آب پرتقال تقویت شده تا 240 میلی‌گرم کلسیم وجود دارد، و در یک فنجان ذرت تقویت شده تا 1000 میلی گرم کلسیم موجود است. برای اطلاع از کلسیم موجود در این فرآورده‌ها، برچسب غذایی روی بسته‌بندی آنها را بخوانید.

 
پنج شنبه 12/5/1391 - 22:47
سلامت و بهداشت جامعه
تعجب نکنید سبزیجات هم کلسیم دارند!
شاید از دانستن این مطلب تعجب کنیم که بسیاری از سبزیجات حاوی مقدار زیادی کلسیم هستند. باید به دنبال مصرف سبزیجات برگی به رنگ سبز تیره مانند کلم چینی (که در تصویر می‌بینید) و کلم پیچ باشیم. نوعی کلم پیچ ساقه‌دار با برگ‌های صاف و برگ شلغم، هم حاوی مقدار زیادی کلسیم می‌باشد. در یک فنجان برگ شلغم پخته و قطعه قطعه شده تقریباً 200 میلی‌گرم کلسیم وجود دارد.

 
پنج شنبه 12/5/1391 - 22:46
سلامت و بهداشت جامعه
ساردین یک منبع عالی کلسیم
شیر و لبنیات تنها منابع کلسیم نیستند. یکی دیگر از منابع عالی کلسیم ماهی ساردین است. استخوان‌های کوچک ماهی ساردین چیزی است که ما برای افزایش توده استخوان بدن خود به آنها احتیاج داریم. با خوردن سه اونس (85 گرم) کنسرو ماهی ساردین، مقدار کلسیمی‌که جذب بدن می‌شود اندکی بیشتر از کلسیم موجود در یک فنجان شیر است.
 


پنج شنبه 12/5/1391 - 22:45
سلامت و بهداشت جامعه
اگر شیر دوست ندارید ماست و پنیر بخورید
اگر شخصی شیر دوست ندارد، می‌تواند به‌جای آن ماست بخورد، زیرا یک فنجان ماست دست‌کم به اندازه یک فنجان 8 اونسی کلسیم دارد. و محتوای کلسیم یک اونس (28.35 گرم) پنیر سوئیسی تقریباً به همین اندازه است. حتی اگر بدن شخصی نتواند لاکتوز را تحمل کند، می‌تواند از ماست و پنیر سفت استفاده کند، زیرا آنها حاوی مقدار کمی لاکتوز می‌باشند، یا چنین شخصی می‌تواند لبنیاتی را امتحان کند که مقدار لاکتوز آنها را کاهش داده‌اند یا عاری از لاکتوز می‌باشند. حذف لاکتوز از شیر و لبنیات بر موجودی کلسیم آنها تأثیر نمی‌گذارد.


پنج شنبه 12/5/1391 - 22:44
سلامت و بهداشت جامعه
 سلامت نیوز: در افراد جوان و بالغ، استخوان‌ها قوی باقی می‌مانند. با رسیدن به میانسالی، استخوان‌ها کم‌کم پوک می‌شوند. در زنان، این فرآیند پس از یائسگی سرعت می‌گیرد، اما راه‌هایی برای متوقف نمودن این پوک شدن استخوان وجود دارد. یکی از بهترین خطوط دفاعی بدن در برابر پوکی استخوان این است که ار رژیم‌غذایی استفاده نمود، یعنی اینکه با خوردن غذا‌های مناسب می‌توان به بیشترین توده استخوان ممکن دست یافت و تراکم استخوان را در تمام سنین افزایش داد.
آیا شیر مصرف می‌کنید؟
کلسیم مهمترین چیز لازم برای داشتن استخوان محکم است. افراد بالغ تا سن 50 ساله به روزی 1000 میلی گرم کلسیم احتیاج دارند. از سن 51 سالگی به بعد، زنان روزی 1200 میلی گرم کلسیم مصرف کنند، و هنگامی‌که به سن 71 سالگی می‌رسند باید این مقدار کلسیم دریافتی را باز هم افزایش دهند. بهترین منبع کلسیم بدون شک شیر است. یک فنجان 8 اونسی (تقریباً 237 میلی‌لیتری) شیر چربی گرفته، کم‌‌چرب، یا چربی نگرفته، دارای 300 میلی‌گرم کلسیم است.
 

 


پنج شنبه 12/5/1391 - 22:43
رمضان
اصول مصرف دارو در ماه مبارک رمضان


سلامت نیوز : «هر ساله در ماه مبارک رمضان عده ای از مسلمانان که به تهذیب روح و جسم خود می اندیشند روزه میگیرند اما در این بین افرادی هم هستند که از نعمت سلامتی کامل بی بهره اند و با این حال خواهان شرکت در این ضیافت الهی هستند ، این افراد که عموما در حال مصرف دارو برای بهبود وضعیت یا تسکین وضعیت جاری خود هستند برای شرکت در این ایام با مشکل مواجه می شوند اما باید به این نکته توجه داشته باشند که خداوند به افرادی که کوچکترین مشکلی برای برپا داشتن روزه دارند امر فرموده است که به سلامتی خود با گرفتن روزه بیشتر آسیب وارد نکنند و اگر هم نتوانند روزه بگیرند باز هم در این ضیافت سهیم هستند.»

« اما با این حال بسیاری از مسلمانان با علم به این مهم خواهان شرکت در این ضیافت الهی از طریق روزه داری میباشند که متاسفانه با تغییر عادات دارویی و درمانی خود در روند بهبود خود مشکل می آفرینند .
 توصیۀ متخصصین این است که قبل از شروع شدن ماه مبارک رمضان با پزشک خود مشورت و از راهنمایی های ایشان برای برگزار کردن هرچه بهتر این ایام استفاده کنند. برای کمک به روزه دارانی که با این مشکل مواجه هستند به سراغ چند تن از متخصصین رفته و از نظرات آنها برای استفادۀ شما عزیزان مدد جستیم. با این حال ، شما خوانندگان محترم نظرات و مشکلات خود را در این زمینه با ما درمیان بگذارید تا پس از بررسی این نظرات ، پاسخ آنها را به سمع و نظرتان برسانیم. »

در همین زمینه ، دکتر سید بهادر میررحیمی در مقاله ای در خصوص تغییر خود سرانه رژیم دارویی روزه داران هشدار داد :« در این ماه تغییرات بسیار زیادی در چرخه سیرکادین و فرآیند های فیزیولوژیک بدن رخ می دهد که این امر تاثیرات زیادی بر روی وضعیت بیماری و دارودرمانی افراد می گذارد. در کشور ما به علت وجود آداب و سنن متنوع و شرایط آب و هوایی مختلف تعیین دقیق عادت های غذایی و الگوهای خواب و بیداری کار مشکلی می باشد ولی به صورت عام در ماه رمضان دو وعده غذایی اصلی در موقع سحر و افطار خورده می شود. در برخی خانواده ها یک وعده شام مجزا هم خورده می شود. در اکثر خانواده های ایرانی وعده سحر قبل از اذان صبح و در مواردی قبل از خواب شب میل می شود. وعده های غذایی ماه رمضان اکثرا حاوی مقادیر بالای کربوهیدرات و چربی است و در وعده های حجیم خورده می شود که می تواند تاثیرات شدیدی بر کینتیک و متابولیسم داروها بگذارد. همچنین تغییرات فیزیولوژیک حاصل از این تغییرات در روش زندگی می تواند بر وخامت بیماریهای مزمن مانند دیابت،زخم معده، نارسایی کلیه و فشار خون اثرگذار باشد. مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم با توجه به رسالت خود در راستای ارتقا سطح سلامت جامعه می تواند با توصیه های ساده اما کارآمد در زمینه مصرف داروها و شرایط بیمارهای مزمن به مومنین و مومنات در ماه مبارک می تواند علاوه بر برخوردار شدن از اجر معنوی باعث کاهش هزینه های درمان و افزایش سطح سلامت فرد و جامعه گردد. در دین مقدس اسلام شرایط خاصی برای افراد بیمار و ناتوان در نظر گرفته شده است. در این میان بسیاری از بیماران به علت اعتقادات عمیق و ایمان قلبی آرزوی فیض بردن از این ضیافت الهی را دارند. همچنین در مطالعات انجام شده نشان داده بسیاری از افرادی که شرع به آنها اجازه می دهد روزه خود را به زمان دیگری موکول کنند به این امر تمایلی ندارند و می خواهند همراه با اعضای خانواده خود در این ضیافت الهی شرکت کنند و مایل به عدم همراهی با خواهران و برادران دینی خود نیستند. گرفتن روزه برای این افراد بدون مشورت با پزشک معالج می تواند تبعاتی را در پی داشته باشد که به سادگی می توان از آن پیشگیری کرد.

طبق تحقیقات انجام شده در سایر کشورهای مسلمان حدود 58% بیماران در ماه مبارک اقدام به تغییر خود سرانه رژیم دارویی خود می کنند که از این میان 43% اقدام به قطع درمان کرده اند. 10% تغییر ساعت مصرف را در پیش گرفتند و 5 % باقیمانده تمام داروهای خود را به صورت یک وعده در روز مصرف کرده اند. تمامی این اقدامات می تواند شدیداً سلامت بیماران را مورد تهدید قرار دهد. در صورتی که با تنظیم رژیم دارویی می توان به اکثر این بیماران کمک کرد تا ضمن حفظ سلامتی از این ضیافت الهی هم فیض ببرند.»



بیماران دیابتی
 دکتر اسدالله رجب ، رئیس انجمن دیابت ایران نیز در خصوص بیماران دیابتی که انسولین مصرف میکنند به خبرنگار سلامت نیوز گفت :« توصیه می شود کسانی که انسولین درمانی می شوند روزه نگیرند چرا که اولا وقتی کسی انسولین درمانی می شود ، باید به دفعات در طول روز انسولین دریافت کند ، دوم این که به دفعات هم باید غذا میل کند در نتیجه نمی تواند روزه بگیرد اما در موارد خاص بعضی بیماران دیابتی شرایط گرفتن روزه را پیدا میکنند ، اول اینکه باید قندشان در حد طبیعی کنترل شده باشد یعنی از چند ماه قبل از ماه مبارک رمضان به دفعات روزه بگیرند و مشاهده کنند که قندشان را می توانند کنترل کنند و اختلالی در قندشان به وجود نمی آید ، ثانیا کسانی که با یکبار در روز تزریق ، قندشان در حد طبیعی کنترل میشود ، حد طبیعی یعنی باید قبل از وعده های غذایی قندشان بین 70 تا 130 باشد و دو ساعت بعد از غذا باید زیر 180 باشد.»

دکتر رجب افزود :« پس بنابراین کسانی که انسولین را به دفعات در روز تزریق میکنند توصیه میشود که روزه نگیرند و کسانی که در موارد خاص به طور مداوم قند خونش در حالت طبیعی باشد و در طول روز فقط یک بار تزریق کند می توانند روزه بگیرد که این مورد هم استثتاء است ، تقریبا 99 درصد افرادی که انسولین درمانی می کنند ، حداقل در روز دو بار تزریق به بالا دارند. به هر حال باید به پزشکشان هم تماس بگیرند و در این زمینه مشورت کنند.»

بیماران مبتلا به آسم
دکتر مهدویانی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و عضو انجمن آسم و آلرژی و فوق تخصص آلرژی- آسم- ایمونولوژی در گفت و گو با سلامت نیوز در خصوص روزه داری بیماران مبتلا به آسم اظهار داشت :« افراد تحت درمان ممانعتی برای گرفتن روزه ندارند ، منتها حتما باید تحت نظر پزشکشان باشند و پزشک باید تصمیم بگیرد که آیا روزه برای آنها ضرر دارد یا خیر.»

دکتر مهدویانی افزود :« به طور کلی داروهای آسم دو دسته هستند ، دستۀ اول داروهایی که در مواقع خاص استفاده می شود و دستۀ دوم داروهایی هستند که در طولانی مدت به کار برده می شوند ، داروهای طولانی مدت اساس درمان بیماری آسم است که داروی کنترل کننده نامیده می شود ، در راس داروهای کنترل کننده اسپری های استنشاقی قرار دارند ، معمولا این اسپری ها در فواصل 12 ساعته یا حتی روزانه استفاده می شود ، بنابراین می توانیم به بیمار بگوییم که اگر نیاز به این دارو دارند ، در فواصل 12 ساعته استفاده کنند  مثلا در هنگام افطار و سحر استفاده کنند ، که از این لحاظ هیچ منافاتی با روزه داری مریض ندارد .»

این عضو انجمن آسم و آلرژی اظهار داشت :« بعضی از داروها که به صورت خوراکی استفاده می شود مثل ترکیبات آنتی هیستامین ، آن هم اتفاقا با توجه به داروهای جدیدی که در بازار موجود است به صورت روزانه معمولا تجویز میشود که این هم منافاتی با روزه داری ندارد ، اما نوعی دیگر از داروها وقتی مورد استفاده قرار میگیرند که حملۀ آسم به بیمار دست بدهد که در آن هنگام باید در فواصل زمانی کوتاه مدت از این داروها استفاده کنند که به هیچ عنوان به این افراد روزه داری توصیه نمی شود. به هر حال باید این بیماران در هر صورت از مشورت دکترمتخصص استفاده کنند.»

بیماران گوارشی
دکتر ناصر خمیسی ، فوق تخصص گوارش و عضو انجمن گوارش و کبد ایران هم در گفت و گو با سلامت نیوز در خصوص روزه داری بیماران گواراشی گفت :« ما به افرادی که ناراحتی های گوارشی و کبدی دارند توصیه می کنیم که روزه نگیرند ، مثل کسانی که زخم معده داشته باشند و کسانی که بیماری کبدی پیشرفته داشته باشند.»

وی افزد :« اما کسانی که رفلاکس معده داشته باشند و دردهای معده ای را که ناشی از زخم است احساس کنند ، عموما باید با توجه به شرایط شان بررسی شود که آیا می توانند روزه بگیرند یا خیر ، افرادی که هر روز رفلاکس شدید دارند نمی توانند روزه بگیرند اما افرادی که هفته ای یک بار دچار این عارضه می شوند می توانند با مصرف دارو مشکل خود را برطرف کنند و روزه بگیرند.»

دکتر ناصر خمیسی گفت :« اگر کسی دچار التهاب یا عفونت در معده می شود یا هرچند وقت یک بار دردی در معده احساس میکند میتواند در حالی که در دوران درمان به سر می برد روزه هم بگیرد اما بعضی از ترشحات معده یا رفلاکس های معده که زندگی را مختل می کند گرفتن روزه باعث وخامت این بیماری می شود .»

پنج شنبه 12/5/1391 - 22:39
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته