• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1242
تعداد نظرات : 283
زمان آخرین مطلب : 5628روز قبل
ادبی هنری
یكی از دوستان می گوید ، در دوران مشروطه از ترس حمله طرفداران استبداد و به خاطر مسائل امنیتی عده ای هفت تیر به كمر بسته و در خیابان های تهران گشت می زدند . عده ای نیز به تقلید از آنان قاب هفت تیر را به زیر لباس خود می بستند تا وانمود كنند ، هفت تیر دارند و یا جزو هواداران مشروطه هستند . خوب معلوم است كه از بیرون معلوم نمی شود كه قاب تفنگ خالی و یا پر است . گاهی این افراد قاب خود را در می اوردند و معلوم می شد كه خالی است . مثل خالی بستن از همان زمان رواج پیدا كرد .
سه شنبه 21/12/1386 - 14:45
دانستنی های علمی
سلام آقا جان!
باز هم جمعه  رنگ خون شد و من، هنوز چشم انتظار بر لب جاده دل نشسته‌ام... می‌بینی مرا؟... همان که تنهای تنهاست... مثل همیشه... کفش‌ها را به گوشه‌ای انداخته و محو تماشای پایین رفتن قرص غمناک و سرخ رنگی است که تمام التهاب یک روز را با خودش می‌برد. همان که خودش را با سنگ ریزه‌های کنار جاده مشغول کرده است... آه... از ندبه پر امید صبح تا نوحه دلتنگی غروب فاصله‌ای است به اندازه یک قلب بی‌قرار... هنوز امیدوارم... نه به اندازه صبح... به اندازه یک مژه بر هم زدن... به اندازه آن مقدار از خورشید که هنوز رخ در نقاب کوه نکشیده... شاید بیایی از پس آن درخت... آن بید مجنون که دید مرا به انتهای جاده کور کرده... بیایی با آن لبخندی که تصویرش همیشه با من است... لبخندت چقدر زیباست...
 
مردم از کنارم می‌گذرند و به اشک‌هایم می‌خندند... شاید دیوانه‌ام می‌پندارند... باک نیست!... بر این شب زده خراب دوره گرد حرجی نباشد آن هنگام که چون تویی دلدارش باشی... آخ... غروب شد آقا... دیگر خورشید در افق نیست. جمعه به شب رسید... بید مجنون می‌رقصد زیر نسیمی که صورت خیسم را به بازی گرفته... سردم می‌شود... ای کاش بودی و با عبایت شانه‌های ارزانم را گرما می‌بخشیدی... از خدا بخواه زنده‌ام نگاه دارد... وعده من و شما جمعه دیگر... همین‌جا... کنار خرابه دل...
 
چنین که یخ زده ایمان من اگر هر روز      هـزار بـار بـیــایـد بـهـــار کـافـی نـیـسـت
خودت دعـا کن ای نازنین که برگردی      دعای این همه شب‌زنده‌دار کافی نیست
 
... نگاه می‌کنم به خودم و به دور و برم... سیاهی... سیاهی... شده‌ام مشکی پررنگ... پرکلاغی... آی که دستت می‌رسد کاری بکن! تشنه‌ام... تشنه کمی سپیدی که از خویش دریغ کرده‌ام... می‌خواهم بگویم از آنچه در دلم جاری است... اما مگر من و شما یکی نیستیم؟ اگر این گونه است پس خبر داری از آنچه بر من رفته و می‌رود... دستم بگیر، مگذار غرق شوم... اینجا میان مردم، در تنهایی... آه تنهایی!... هیچ‌گاه دست از سر دلم بر نمی‌داری.
 
صورت خیس از اشکم زیر هجوم داغ غربت به سله نشسته... نمی‌دانم پشت کدام دیوار این شهر آهنی، یاد شما را جا گذاشته‌ام... دیوارها چقدر بلندند... بلند به اندازه قامت گناهانم... قد و قامت توبه‌هایم آنقدر کوتاه شده که حتی پرچین‌های باغ سرما زده همسایه هم برایم به دیوارهای برجی می‌ماند تسخیر ناشدنی.
 
آقا جان دست دلم را بگیر... همان که توبه‌هایش مایه خنده فرشته‌ها شده... همان که هیچ آبرویی ندارد پیش خدا... همان که هنوز به عشق جمعه‌هایت زنده است... همان که دیشب برای آخرین بار توبه‌اش را ریختم توی جعبه‌ای از امید و دادمش دست فرشته‌ای که برساندش دست خدا... روی جعبه نوشته شده بود... «آهسته حمل کنید، محتویات این جعبه شکستنی است».
سه شنبه 21/12/1386 - 14:37
دانستنی های علمی
مشکل اسرائیل با شیعه چیست؟

 حضرت امام خمینی (ره) روز قـدس را روز اسـلام و فلسفه انتظار دانستند. اما روز قدس چه ارتباطی با فلسفه انتظار دارد؟‌ انتظار موعود جهانی كه حكومت جهانی عدل را نمی گستراند، چگونه می‌تواند به مردم مظلوم فلسطین یاری رساند؟
در حال حاضر دو اندیشه با تکیه بر باورهای مذهبی خود ادعای حاکمیت جهانی را در سر دارند؛ صهیونیسم و تشیع.
ریشه تلاش صهیونیست‌ها برای رسیدن به حاکمیت بر سراسر جهان چیست؟
با مراجعه به تاریخ قوم بنی اسرائیل، مأموریت آنان پس از رهایی از دست فرعون، آن است كه حكومتی تشكیل دهند تا پایه‌گذار حكومت جهانی شوند. «یا بنی اسرائیل‏ اذكروا نعمتی التی انعمت علیكم و انی فضلتكم علی العالمین». اینها كه چیزی نمی‌دانستند، باید آموزش می‌دیدند. بنابراین موسی(ع) بنی‌اسرائیل را در پای كوه طور مستقر كرد و اردوگاهی آموزشی ایجاد كرد. این اردوگاه آموزشی پانزده سال بر پا بوده و آنان در این مدت آموزش می‌دیدند.
این نكته از بسیاری عبارات سفر خروج عهد عتیق دانسته می‌شود. دانش‌هایی كه آنان در صحرای سینا از موسی (ع) آموخته بودند، با تجربه علمی همراه شد و مجموعه توانمندی در آنان به وجود آورد. اگر این توانایی‌ها در راستای اهداف پیامبران (ع) باقی می‌ماند، می‌توانستند این وعده خداوند را تحقق بخشند كه فرمود: وَنُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّه وَنَجْعَلَهُمْ الْوَارِثِینَ (قصص، آیه 5)
چرا كه آنان، هم توان علمی داشتند و هم توان تجربی. تنها نیاز آنان، انطباق معنویت با قدرت بود. قدرت اما گاه به سوی تامین خواهش‌های نفسانی می‌رود و این، با هدف الاهی قابل جمع نیست. عالمان منحرف آنان گرفتار حسد و آزمندی فراوان به زندگی دنیا شده بودند: أَمْ یَحْسُدُونَ النَّاسَ عَلَی مَا آتَاهُمْ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ؛ آیا حسد می‌كنند بر مردمان بر آنچه ایشان را الله تعالی داده است از فضل خود (نساء، آیه 54).
اگر انسان در پی نیازهای دنیایی رود و از خدا فاصله بگیرد، صفت حرص، سیری ناپذیری،‌ حسد، ترس و مانند آن او را فرا می‌گیرد. بنی‌اسرائیل تا هنگامی كه در مسیر حق و خدا هستند، به آسانی به حاكمیت سراسری دست می‌یابند؛ توان اجرا و گسترش آن را نیز دارند. اما انحراف در بین آنها ایجاد شد و هرم خواسته‌ها و مفاهیم، معكوس شود.
آنان، همواره خود را «قوم برگزیده» می‌خوانند. در تلمود آمده است كه اسرائیل، به دانه زیتون شبیه است؛ چرا كه زیتون امكان آمیختن با مواد دیگر را ندارد. (عبد الوهاب المسیری، موسوعه الیهود و الیهودیه، قاهره، دارالشروق، 1999، ج5، ص72)
از آن سوی، قرآن نیز به برتری دادن آنان اشاره كرده است: یَا بَنِی إِسْرَائِیلَ اذْكُرُوا نِعْمَتِی الَّتِی أَنْعَمْتُ عَلَیْكُمْ وَأَنِّی فَضَّلْتُكُمْ عَلَی الْعَالَمِینَ؛ ای بنی‌اسرائیل، نعمتی را كه بر شما ارزانی داشتم و شما را بر جهانیان برتری دادم، به یاد بیاورید.(بقره، آیه 47)
خداوند آنان را بر جهانیان برتری داده بود و عنایت خویش را همواره بر آنان نازل می‌كرد، اما آنان دچار خطای بزرگی شده بودند و گمان می‌كردند خداوند «نژاد» آنان را ارج می‌نهد؛ در حالی كه خدای منان، بنی‌اسرائیلی را ارج می‌نهد كه به آموزه‌های حضرت موسی(ع) ایمان آورد و پیامبران پس از او، نیز پیامبر موعود را تصدیق كند. با بروز تفكر نژاد پرستی، نگهداری حكومت نیاز به قضایای انحرافی دارد: عده‌ای را باید با بت و مشغولیت‌های كاذب، عده‌ای دیگر را با شراب و شهوت‌پرستی و پول‌پرستی ساكت كرد. از آنجا كه مردم در این حكومت‌ها، دیگر همكاری اصولی با حاكمان نخواهند كرد، در نتیجه، خودِ قدرتِ دور از خدا، مروج انحرافات می‌شود.
خداوند برای اصلاح این گروه پی در پی پیامبر می‌فرستاد؛ آنان نیز پیامبران خدا ‌را می‌كشتند. لَقَدْ أَخَذْنَا مِیثَاقَ بَنِی إِسْرَائِیلَ وَأَرْسَلْنَا إِلَیْهِمْ رُسُلًا كُلَّمَا جَاءَهُمْ رَسُولٌ بِمَا لَا تَهْوَی أَنفُسُهُمْ فَرِیقًا كَذَّبُوا وَفَرِیقًا یَقْتُلُونَ؛ ما از بنی‌اسرائیل پیمان گرفتیم و پیامبرانی بر ایشان فرستادیم. هرگاه كه پیامبری چیزی می‌گفت كه با خواهش دلشان موافق نبود، گروهی را تكذیب و گروهی را می‌كشتند. (مائده، آیه 70).
دیگر ویژگی‌ها و باورهای دینی منحط یهود كه منجر به پیدایش تفكر ضهیونیست در جهان معاصر شود عبارت‌اند از: رباخواری(نساء، آیه161)؛ تحریف كتاب آسمانی(بقره، آیه79)؛ انكار وحی(انعام، آیه91)؛ باور به فقیر بودن خداوند و بی‌نیازی خود(آل عمران، آیه181)؛ اعتقاد به بسته بودن دست خداوند(مائده، آیه64)؛ پیمان شكنی(بقره، آیه100).
از این رو مدتی كه از حكومت یوشع (ع) گذشت و حاكمیت به مذاق بنی‌اسرائیل مزه داد، انحرافات آغاز شد و همواره فاصله از انبیا‌ بیشتر شد و سپس حاكمیت به هم ریخت. اما تفكر حاكمیت بنی‌اسرائیل بر جهان، در بین آنان لانه كرد و ریشه‌های سیاسی تفكر امروزین صهیونیستی ایجاد شد؛
مدتی پس از پایان دوران پر شكوه حكومت داوود و سلیمان(ع)، علمای منحرف یهود به برنامه‌ریزی جدیدی برای رسیدن به امیال خویش یعنی حاكمیت جهانی به مركزیت قدس پرداختند و زیركان و خردمندان قوم خود را، با عناوین خواب‌گذار و طبیب و ساحر به درون مراكز قدرت و دربار دولت‌های منطقه می‌راندند تا به زمان لازم كارساز شوند. آنان طرح عملیاتی‌شان را تغییر دادند و در پس قدرت‌های بزرگ پنهان شدند تا در زمان مناسب همه قدرت‌ها را برای خواسته‌های خویش، به خط كنند.
از سویی آنان برای توجیه اندیشه خود گفتند خدا که وعده حاکمیت جهانی را به ما داده است دیگر نمی تواند آن را از ما پس بگیرد و به قوم دیگری بدهد. قالت الیهود ید اللّه مغلوله غلّت أیدیهم و لعنوا بما قالوا بل یداه مبسوطتان‏ ینفق كیف یشاء( مائده، آیه 64)
اما با اندکی تامل در آموزه‌های آسمانی خود در می‌یافتند که خدای منان با كسی عقد اخوت نبسته و در اثر سركشی، این ماموریت را از آنان ستانده و به دیگری داده است. در فرازهایی از تورات به خوبی آشكار است كه خدای متعال، بنی‌اسرائیل را تنها در صورت حفظ ایمان برتری خواهد داد؛ مانند عهد عتیق، تثنیه، باب‌های 26 ـ 30؛ یا : «خداوند به سلیمان گفت: اگر شما و پسرانتان از متابعت من روگردانیده، اوامر و فرایضی را كه به پدران شما دادم، نگاه ندارید ... آن گاه اسرائیل را از روی زمینی كه به ایشان دادم، منقطع خواهم ساخت و این خانه را از حضور خویش دور خواهم انداخت و اسرائیل در میان جمیع قوم‌ها ضرب‌المثل و مضحكه خواهد شد». (عهد عتیق، پادشاهان، باب 9). بر كلامی كه بر شما امر می‌فرمایم، چیزی میفزایید و چیزی از آن كم مكنید. (عهد عتیق، تثنیه، باب 4)
در قرآن نیز این هشدار و مساله رویگردان شدن آنان و پس گرفتن آن ارزش‌ها از منحرفان بنی اسرائیل آمده است. یا قَوْمِ ادْخُلُوا الْأَرْضَ الْمُقَدَّسَه الَّتِی كَتَبَ اللَّهُ لَكُمْ وَلَا تَرتَدُّوا عَلَی أَدْبَارِكُمْ فَتَنْقَلِبُوا خَاسِرِینَ؛ای قوم من، به زمین مقدسی كه خدا برایتان مقرر كرده است، داخل شوید و باز پس نگردید كه زیان دیده بازمی‌گردید.( مائده، آیه 21).
یا ایها الذین آمنوا من یرتد منکم عن دینه فسوف یاتی الله بقوم یحبهم ویحبونه.(مائده، آیه 54). قل یا اهل کتاب لستم علی شیئی حتی تقیموا التورته و الانجیل و ما انزل الیکم من ربکم؛ بگو ای اهل کتاب شما هیچ ارزشی ندارید مگر آنکه تورات و انجیل را موبه مو اجرا کنید و قرآن را هم که از سوی خدای شما نازل شده اطاعت نماید. (مائده، آیه 68). تری کثیرا منهم یتولون الذین کفروا (مائده، آیه 80).
این گروه بر این باورند که باید پس از تثبیت دولت در قدس، منطقه نیل تا فرات را تسخیر کنند تا به حاکمیت جهانی دست یایند. اکنون گام اول یعنی ایجاد و تثبیت دولت در فلسطین را برداشته اند و نگاه خود را به نیل تا فرات معطوف کرده اند. پرسش اصلی این جاست که امروزه ترمز حهانی شدن صهیونیست‌ها کیست؟
آنان معضل دستیابی به خاورمیانه را شیعه می‌دانند. تمثل شیعیان در انقلاب اسلامی ایران و حزب الله لبنان است. مشكل خاورمیانه، شیعه، باید با تدبیری قوی حل شود. كوچك‌ترین اشتباه صهیونیست‌ها درباره نیل تا فرات موجب می‌شود همه چیز را از دست دهند. گام دوم حركت جهانی شدن باید از نیل تا فرات را در برگیرد؛ پس خاورمیانه برای آنان موضوعیت دارد؛ اگر آنان بر این منظقه مسلط شوند، قفل جهان به رویشان گشوده خواهد شد. پس در پی حاكمیت شكل یافته در خاورمیانه هستند و برای رسیدن به این حاكمیت باید حزب الله و جمهوری اسلامی ایران را از سر راه بردارند.
سه شنبه 21/12/1386 - 14:25
دانستنی های علمی
 

سیماى زنِ فرمانروا، در قرآن

این حدیث با زن فرمانروایى كه خداوند در قرآن ترسیم می‏كند، منافات دارد. این زن ملكه سبا است. اگر به راستى

 اسلام نقش زن را محدود می‏كند و او را براى رهبرى مناسب نمی‏داند، پس چگونه است كه خداوند در قرآن

، به معرفى زنى می‏پردازد كه فرمانروایى سرزمینى را به عهده دارد و طایر اندیشه‏اش در مدیریت و برخورد با

 مسائل، از مردان، بلند پروازتر است؟ ملكه سبا می‏گوید: سلیمان نامه بزرگوارانه‏اى به این مضمون براى من

 فرستاده است:

«بِسْمِ اللّه‏ِ الرَّحْمنِ الرَّحیمْ أَن لا تَعْلوا علیّ و اتونى مسلمین قالت یا أیها الملأ افتونى فى امرى ما كنت

 قاطعة امرا حتى تشهدون» (نمل/ 32)

«به نام خداوند بخشنده مهربان، بر من بزرگى مكنید و مرا از در اطاعت درآیید. [ملكه سبا[ گفت: اى سران

 [كشور] در كارم به من نظر دهید كه بی‏حضور شما [تا كنون] كاری را انجام نداده‏ام».

چنانكه می‏بینیم این زن، فرمانرواست، اما هرگز استبداد رأى ندارد. هنگامى كه نامه سلیمان رسید، بزرگان

 مملكت خود را گِرد آورد و نامه را كه تهدیدى براى آنان شمرده می‏شد، براى همه خواند. و به آنها گفت:

 پیشنهادات خود را ابراز كنید، من مستبد نیستم، و نمی‏خواهم ایده خود را به شما بقبولانم، هر چند من فرمانرواى

 شما هستم، اما در چنین مواردى كه سرنوشت مردم را رقم می‏زند، باید با اندیشمندان مشورت شود تا رأیى مناسب ابراز گردد.

مردان در پاسخ او چه گفتند؟

«قالُوا نَحْنُ اُولوا قوة وَ اُولوا باس شدید و الْاَمْر اِلَیْكِ فَانْظُرى ماذا تَأمُرینَ» (نمل/ 33)
«گفتند: ما سخت نیرومند و دلاوریم، و[لى [اختیار كار با توست، بنگر چه دستور می‏دهی؟»

آنان نیروى بدنى خود را به او عرضه كردند، اما او نیازمند قدرت بدنى آنها نبود، بلكه در پى بهره‏مندى از

 نیروى فكر و اندیشه آنان بود.

با این وجود، هنگامى كه سران قوم او را تنها گذاردند و او در اضطراب و پریشانى نظر دادن فرو رفت، غرق

 در اندیشه شد و پس از مدتى گفت:

«اِنَّ الْمُلُوكَ إِذا دَخَلُوا قَرْیَةً اَفْسَدُوها وَ جَعَلُوا أعِزَّةَ اَهْلِها اَذِلَّةً وَ كَذلِكَ یَفْعَلوُن. وَ اِنّى مُرْسِلَةٌ اِلَیْهِمْ بِهَدیَّةٍ فَناظِرَةُ

 بِمَ یَرْجِعُ الْمُرْسَلُونَ». (نمل/ 34 و 35)

«پادشاهان چون به شهرى درآیند، آن را تباه و عزیزانش را خوار می‏گردانند، و این‏گونه می‏كنند. و [اینك]

 من ارمغانى به سویشان می‏فرستم و می‏نگرم كه فرستادگان [من] با چه چیز بازمی‏گردند.»

چنان كه می‏بینیم، ملكه سبا به خوبى با شرایط آشناست. او اینك در پى آن است كه دریابد آیا سلیمان(ع)

 پیامبر است و یا یكى از پادشاهان می‏باشد؟

با توجه به شرایط موجود و دگرگونى زمان، مسأله رهبرى زن، شكل جدیدى به خود گرفته است.

اگر پادشاه باشد، شیوه برخورد مناسب با خود را می‏طلبد و اگر پیامبر باشد، باید از زاویه دیگرى به شرایط

 نگریست. ملكه سبا با چنین بینشى براى حضرت سلیمان(ع) هدیه فرستاد. سلیمان نیز در پى فرجام این ماجرا بود

. هنگامى كه هدیه به سلیمان(ع) رسید و پس از مدتى ملكه سبا به ویژگیهاى سلیمان پى برد و در فضاى حكومت

 سلیمان مدتی ماند، بی‏آنكه چون زنى متعصب كه با چنگ و دندان از میراث پادشاهى خود دفاع می‏كند، به جنگ

 با سلیمان برخیزد، حقیقت را دریافت و با تمام وجود گفت:

«... اسلمت مع سلیمان للّه‏ رب العالمین» (نمل/ 44)

«... و [اینك] با سلیمان در برابر خدا ـ پروردگار جهانیان ـ تسلیم شدم.»

مقصود قرآن از ترسیم چنین تصویرى چیست؟

این داستان، حكایت از حكم شرعى ندارد، اما در دل خود، مفهومى پسندیده را می‏پرورد. و آن اینكه زن نیز

 می‏تواند به موازات مرد، پیش رود و به‏گونه‏اى طبیعى رهبری امّتى را به دست گیرد.

اگر به راستى اسلام نقش زن را محدود می‏كند و او را براى رهبرى مناسب نمی‏داند، پس چگونه است كه خداوند

 در قرآن، به معرفى زنى می‏پردازد كه فرمانروایى سرزمینى را به عهده دارد و طایر اندیشه‏اش در مدیریت و

 برخورد با مسائل، از مردان، بلند پروازتر است؟

البته در این مجال، ما نمی‏توانیم حكم قطعى این مسأله را بیان كنیم، بلكه این مسأله نیازمند تحقیق گسترده‏ترى

 است و مهارت زیادى می‏طلبد. در طول تاریخ اسلام، اگر چه نمی‏توان چنین نمونه‏هایى یافت، اما در حقیقت چهره

 اصلى زن این‏گونه است.

آنچه گفته شد، در مسأله رهبرى زن بود. اما در سایر مناصب، زن می‏تواند در رأس بسیارى از مسؤولیتها قرار گیر

د بویژه هنگامى كه دریافتیم شرایط زمان حاضر و در نتیجه حكم، با گذشته بسیار متفاوت شده است.

در گذشته نیز همانند برخى نمونه‏ها در عصر حاضر، مسؤولان در امور با كسى مشورت نمی‏كردند. اما امروزه

 مسؤولان، تنها با شور و مشورت دیگران تصمیم می‏گیرند و دستورات خود را عملى می‏كنند، اما در قبول و یا

 رد نظرات دیگران آزادند.

بنابراین اگر بخواهیم به بررسى مسائل حكومت در عصر حاضر بپردازیم، نباید شیوه

 حكومت فرمانروایان گذشته را در ذهن خود، ترسیم كنیم، چرا كه در گذشته تنها یك فرد، تصمیم

 می‏گرفت، اما امروز تصمیمات یك مدیر در برابر تصمیمات گروه، رنگ می‏بازد. در بررسى

 مدیریت زن نیز ما بر این عقیده‏ایم كه زن نیز همانند مرد، داراى نقش مشخصى در جامعه

 سیاسى اسلامی است. اما برخى از جزئیات آن، با نقش مرد تفاوت دارد، كه عكس این امر نیز

 صادق است.

باید این مسأله را مورد توجه قرار داد كه فرمان زن ضمیمه آراء و جمع می‏شود، نه اینكه زن در مسائل اختیار

 كامل و استبداد رأى داشته باشد. حال با توجه به این فرض آیا دین مبین اسلام با مدیریت زن در شرایط

موجود، مخالف است.  نمی‏توان حدیث پیامبر(ص) را ـ بر فرض صحّت سند ـ بدون بررسى «مسأله رهبرى

 زن» به‏گونه‏اى كه پیامبر(ص) در نظر داشته است، به عنوان حكمى قطعى پذیرفت. اما با توجه به شرایط موجود

و دگرگونى زمان، مسأله رهبرى زن، شكل جدیدى به خود گرفته است.

از این‏رو ما بر این عقیده‏ایم كه زن نیز همانند مرد، داراى نقش مشخصى در جامعه سیاسى اسلامى است. اما

 برخى از جزئیات آن، با نقش مرد تفاوت دارد، كه عكس این امر نیز صادق است.

سه شنبه 21/12/1386 - 14:22
شعر و قطعات ادبی
آنكس كه نداند و نداند كه نداند
در جهل مركب ابدالدهر بماند
آنكس كه نداند و بداند كه نداند
لنگان خرك خویش به مقصد برساند
آنكس كه بداند و نداند كه بداند
او را ، خبرش كن كه در جهل نماند
آنكس كه بداند و بداند كه بداند
اسب خرد از گنبد مینا بدواند
سه شنبه 21/12/1386 - 14:17
بیماری ها
استفاده از ریحان برای بسته بندی مواد غذایی:
دانشمندان موفق شده اند با استفاده از سبزی ریحان، نوعی ورقه نازك پلاستیكی برای بسته بندی گوشت، پنیر و دیگر مواد غذایی تولید كنند. مواد ضد باكتریایی ریحان برای مقابله با آلودگی مواد غذایی مفید بوده و تاریخ مصرف مواد غذایی را طولانی تر می كند.    
این محققان با یك اقدام ابتكاری، پلیمرهای تازه ای تولید كرده اند كه مولكول های آنها از تركیب مولكول های سبزی ریحان و مولكول های مواد شیمیایی پلاستیكی درست شده است.
زمانی كه از این ورقه ها برای بسته‌بندی مواد غذایی استفاده می‌شود، ذرات آب درون ماده غذایی ، مولكول های ضد باكتری ریحان را به خود جذب می‌كند و موجب می شود ماده غذایی از وجود باكتریها عاری شود.
محققان برای آنكه مولكول های ریحان فقط به درون ماده غذایی نفوذ كند و در فضای آزاد بیرون بسته بندی پراكنده نشود، سطح بیرونی ورقه پلاستیكی را با لایه نفوذ ناپذیرتری پوشش داده اند كه از فرار مولكولهای ریحان جلوگیری به عمل می‌آورد.
استفاده از خاصیت میكرب كش سبزیجات برای تولید بسته بندی ها و پوشش های مواد غذایی در برخی دیگر از كشورهای پیشرفته نظیر ژاپن، سابقه داشته است.    
در ژاپن از ترب كوهی برای تولید ورقه های بسته بندی استفاده می شود، اما مصرف كنندگان از این امر ناراضی بوده اند كه طعم و بوی ترب كوهی از پوشش پلاستیكی به درون مواد غذایی سرایت می كند و طعم این مواد را تغییر می دهد.
در پوشش تولید شده به وسیله محققان اسپانیایی از تعداد كمتری مولكول های ریحان استفاده شده و از این گذشته مولكول های ریحان برخلاف مولكولهای ترب كوهی جذب آب موجود در مواد غذایی نشده و طعم غذاها را تغییر نمی دهد.
سه شنبه 21/12/1386 - 14:10
دعا و زیارت
امام رضا علیه السلام فرمودند:
 
لا یستَکمِلُ عَبدٌ حقیقةَ الایمانِ حَتَّى تَکونَ فیهِ خِصالُ ثَلاثٍ: اَلتَّفقُّهُ فِى الدّینِ وَحُسنُ التَّقدیرِ فِى
المَعیشَةِ، وَالصَّبرُ عَلَى الرَّزایا.
هیچ بنده ‏اى حقیقت ایمانش را کامل نمى ‏کند مگر این که در او سه خصلت باشد: دین‏ شناسى، تدبر نیکو در زندگى، و شکیبایى در مصیبت‏ها و بلاها.
 
 
مَن حاسَبَ نَفسَهُ رَبَحَ وَمَن غَفَلَ عَنهَا خَسِر
آن کسى که نفسش را محاسبه کند، سود برده است و آن کسى که از محاسبه نفس غافل بماند، زیان دیده است.
سه شنبه 21/12/1386 - 13:52
اخبار
كاهش خطر ابتلا به سرطان مثانه:
دانشمندان در بررسی های خود كشف كردند كه مصرف عصاره كلم بروكلی می تواند خطر ابتلا به سرطان مثانه را كاهش دهد.
این محققان با بررسی گروهی از سبزیجاتی كه محتوی مواد "ایزوتیوسیانات" (ITC) روی موش های آزمایشگاهی به این نتایج دست یافتند. این پژوهشگران موش ها را به پنج گروه تقسیم كردند. گروه اول گروه كنترل بودند و گروه دوم تنها غنچه كلم بروكلی مصرف می كردند و سه گروه بعدی یك تركیب شیمیایی را از طریق آب آشامیدنی با كلم بروكلی به سه صورت غنچه، كلم بزرگ و عصاره غنچه مصرف می كردند. این تركیب شیمیایی توانایی كاهش دادن سرطان مثانه را دارد. در این آزمایش مشخص شد گروه كنترل و گروهی كه تنها غنچه كلم بروكلی را مصرف می كردند، چند مورد سرطان مشاهده شد. در سه گروه بعدی در حیواناتی كه تنها این تركیب شیمیایی را مصرف می كردند موارد بروز تومور به ٩٦درصد رسید، در گروهی كه مصرف غنچه كلم به همراه این تركیب تجویز شده بود، درصد سرطان به ٧٤درصد و در موش هایی كه درصد بالای عصاره غنچه كلم به همراه این تركیب خورانده شده بود به ٣٨درصد كاهش یافت. به گفته این دانشمندان میزان تركیب "ایزوتیوسیانات" (ITC) در غنچه كلم بروكلی ٣٠برابر بیشتر از كلم بزرگ است در حالی كه عصاره غنچه آن میزان ITC را ٦٠٠برابر افزایش می دهد.
سه شنبه 21/12/1386 - 13:46
اخبار
تولید چای گیاهی برای كمك به بیماران دیابتی:
دانشمندان به تازگی موفق به تولید نوعی چای گیاهی شده‌اند كه نیاز بیماران دیابتی وابسته به تزریق انسولین را به استفاده از این هورمون حیاتی كاهش می‌دهد.
پژوهشگران معتقدند كه چون این چای گیاهی، منشاء طبیعی دارد، هیچ گونه اثرات مخربی بر سیستم فیزیولوژی بدن بیماران دیابتی نخواهد داشت. این چای علاوه بر خاصیت کاهش نیاز به مصرف انسولین، در عین حال موجب کاهش چاقی نیز می‌شود.
سه شنبه 21/12/1386 - 13:40
اخبار
دختران در فناوری اطلاعات موفق‌تر از پسران:
یك مركز تحقیقاتی پس از انجام پژوهشی اعلام کرد، دختران بهتر و مفیدتر از پسران از رایانه استفاده می‌کنند.
این مرکز اعلام كرد، در هنگام استفاده از فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی دختران بهتر از پسران از استعدادهای ذاتی خود در این زمینه استفاده می‌کنند.
این تحقیقات نشان می‌دهد که دختران 7 درصد بیشتر از پسرها در دانلود فایل‌ها، نوشتن اسناد و جست‌وجوهای اینترنتی موفق هستند، همچنین آنها در ایجاد شبکه‌های سراسری نیز موفق‌تر از پسران عمل می كنند.

سه شنبه 21/12/1386 - 13:34
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته