• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1242
تعداد نظرات : 283
زمان آخرین مطلب : 5642روز قبل
دانستنی های علمی

ممكن است شما یك تجهیزات دیواره آتش بسیار گران قیمتی بخرید. بهترین نرم افزار آنتی ویروس را نصب كرده باشید و قوی ترین سیستم های كشف دخول سرزده (IDS ) را اضافه كرده باشید اما هنوز نقطه ضعفی در طراحی امنیتی شما وجود دارد كه از آن چشم پوشی كرده اید.

در این جا درباره بعضی از تاكتیك های مهندسی اجتماعی (Social Engineering ) ، كه بسیار با اهمیت نیز می باشد بحث می کنیم . در این مقاله نحوه محافظت از نفوذگرانی كه به وسیله سوءاستفاده از افراد و فریب آنها خیلی سریعتر در شبكه ما نفوذ می كنند ،  بحث خواهد شد.
اگر كاربری از سازمان شما كه دسترسی مجازی روی شبكه دارد فریب بخورد و كلمه عبور خود را در اختیار یك كاربر غیر مجاز بگذارد ، آنگاه تمامی روشهای محافظت در برابر حملات بی فایده خواهد بود.
هر سارقی می داند كه برای وارد شدن به یك ساختمان ، داشتن یك كلید ، خیلی بهتر از شكاندن قفل با دیلم و یا وارد شدن به زور از پنجره است.
در دنیای امنیت كامپیوتر به نحوه گرفتن این كلید رمز ، «مهندسی اجتماعی‌» می گویند. مهندسی اجتماعی نیازی به مسایل تكنیكی ندارد و بیشتر یك امر فردی می باشد كه بستگی زیادی روی مهارت های فردی دارد. نفوذگر با استفاده از فریب و نیرنگ و یا ارعاب ، شخص را قانع می كند كه پسورد و یا هر اطلاعات مفید دیگری را در اختیار او قرار دهد.Kevin Mitnick كه یكی از ماهرترین نفوذگران در این زمینه بود ( كه به همین دلیل نیز دستگیر شد) ، كتابی دارد به نام Controlling the Human of Security كه در آن به این موضوع پرداخته است.

 مهندسی اجتماعی

مهندسی اجتماعی به صورت زیر تعریف می شود:

نوعی از دخول سرزده غیر تكنیكی كه وابستگی زیادی به نحوه ارتباط افراد دارد و اغلب نیز با حیله گری انجام می شود و باعث می گردد كه بعضی از مسایل امنیتی در سازمان شكسته شود و یا لو رود.

بعضی از سناریو های مهندسی اجتماعی به صورت زیر می باشد:

- به یكی از كاربران تلفن بزنید و بگویید كه من یكی از مدیران بخش شبكه هستم و برای حل بعضی از مشكلات بخش شبكه، نیاز به نام كاربری و كلمه رمز شما دارم.

- به یكی از شركت های بخش آی تی زنگ بزنید و وانمود كنید كه یكی از مدیران شركت می باشید و نام كاربری و كلمه رمز خود را گم كرده اید و خیلی فوری به آن احتیاج دارید.

- با یكی از كارمندان بخش كامپیوتر سازمان طرح دوستی بریزید و از او اطلاعات بخش امنیتی شركت را دریافت كنید.

وقتی كه نفوذگر مهارت های مهندسی اجتماعی و مهارت های كامپیوتری را با هم دارد به راحتی می تواند در هر شبكه ای نفوذ كند.
بیشتر درخواستهایی كه از طریق اینترنت و به خصوص پست الكترونیكی دریافت می شود كه در آن از جانب مدیر و یا یكی از كارمندان بانك و یا شركت های كارت اعتباری از كاربر خواسته شده است كه به فلان سایت بروند و در آنجا اطلاعات كاربری خود را وارد كنند ،( در سایتی كه مربوط به هكر می باشد) این نیز یكی از روشهای مهندسی اجتماعی می باشد.
بعضی از مهندسی های اجتماعی ، روی مطالب تحقیقاتی شركت ها می باشد. چنین فعالیت هایی  به نام آشغال گردی (dumpster diving )  معروف هستند( یعنی در آشغالها و كاغذ های كاری دور انداخته شده یك شركت به دنبال اطلاعات مفید گشتن) كه این هم می تواند نوعی مهندسی اجتماعی باشد.
بعضی از هكر ها هم به صورت ماهرانه ای وانمود می كنند كه مثلا آنها مسوول تعمییرات ساختمان هستند و یا اینكه به عنوان یك سرایدار در شركت شما استخدام شوند ، از آنجاییكه بیشتر كارمندان كارهای خودشان را از راه دور انجام می دهند بنابراین هیچگاه به كسی اجازه ندهید كه به محل فیزیكی سایت كامپیوتر شما نزدیك شود. یك هكر مصمم ممكن است كه روزها و یا هفته ها را صرف كند تا اعتماد یك كارمند را به دست آورد كه از راههای مختلفی این كار می تواند انجام شود .
مهندسی اجتماعی معكوس  نیز یكی روشهایی می باشد كه در آن نفوذگر بعضی از مشكلات را برای كامپیوتر كاربر ایجاد می كند و خودش هم برای كمك می آید ( مانند اینكه یك نفر آتشی درست كند و خودش هم برای خاموش كردن آن كمك كند) . همین امر باعث می شود كه اعتماد كاربر را سریع تر جلب كند و اطلاعات لازم را سریع تر از او بگیرد. برای مثال مهندس اجتماعی (نفوذگر) ممكن است كه میلی به همراه تروجانی كه به آن ضمیمه شده است برای كاربر مورد نظرش ارسال كند و چون كاربر ، مهندس را می شناسد و به آن اعتماد دارد بدون اینكه درباره فایل ضمیمه احتیاط كند به راحتی فایل ضمیمه شده را اجرا می كند و یا حتی آن را برای دیگران نیز ارسال می كند.

 چگونه شما می توانید در مقابل مهندسی اجتماعی ایمن شوید؟

دفاع در برابر مهندسی اجتماعی باید به اندازه تمام تكنولوژیهای امنیتی كه برای محافظت از شبكه اتان به كار می برید ، اهمیت داشته باشد. اما متاسفانه معمولا این نوع دفاع از طرف مدیران شبكه رد می شود. اینگونه فرض نكنید كه كاربران خودشان بهتر می دانند كه نباید پسورد خود را به كس دیگری بدهند. علاوه بر آموزش كارمندان جزء ، حتی اعضای تیم IT خود را كه روی امنیت سیستم های شما كار می كنند نیز باید آموزش ببینند.بیش از نیمی از كارمندان ، هیچ دلیلی نمی بینند كه به فردی كه به نظر وجهه خوبی دارد پاسخ ندهند.  حتی حرفه ای ها هم وقتی به یك فرد خشمگین برخورد می كنند كه مدعی هست از مدیران رده بالای شركت می باشد و به سرعت نیاز به اطلاعاتی دارد ، دو دل هستند كه از فرد بخواهند كارت شناسایی خود را نشان دهد.
محافظت شبكه ها در برابر حملات مهندسی اجتماعی در درجه نخست ، به یك سری سیاستهایی نیاز دارد كه باید بین تمامی افراد سازمان اجرا گردد. این سیاستها و روالها ، یك سری قوانینی برای پاسخگویی به سوالات مهم را به وجود می آورد. البته فقط ابلاغ كردن این سیاستها كافی نمی باشد . موارد زیر نیز باید در نظر گرفته شود:

همه اعضای مدیریت باید این سیاستها را بپذیرند و این را بفهمند كه در هنگام خواستن كلمه عبور و یا اطلاعات مهم دیگر ، به طرز مناسبی ابتدا هویت خود را معرفی كنند.
این سیاستها باید توسط تمامی اعضای شبكه اجرا شود و به صورت مناسبی به آنها آموزش داده شود و دلایل اجرای این سیاستها نیز به آنها تفهیم گردد.
باید با متخلفین و كسانی كه از این سیاستها سرپیچی می كنند برخورد كرد و مجازاتهایی برای این تخلفات قرار داد.

سیاستهای امنیتی شما باید شفاف باشد و موارد زیر را نیز باید شامل گردد:

سیاستهای كلمات رمز محكم: طول كوتاه، تغییرات كلمه رمز در طول یك مدت مشخص ، عدم استفاده از كلمات موجود در لغتنامه ها، كلمات رمز قابل حدس مانند شماره تلفن ، شماره شناسنامه و یا تاریخ تولد و ...
ممنوع كردن لو دادن پسورد : برای گرفتن كلمات عبور یكی از اعضای سازمان ، البته فقط برای كسی كه به طور واقع به آن احتیاج دارد، روالی در نظر گرفته شود .
كاربران هنگامی كه از كامپیوتر خود به مدت طولانی استفاده نمی كنند و یا آن را ترك می كنند ، سیستم خود را log off كنند و از Screensaver هایی كه به وسیله كلمات عبور محافظت می شود ، استفاده كنند.
یك مقداری هم امنیت فیزیكی در نظر گرفته شود تا مهمانان و بیگانگانی كه وارد شركت می شوند ، به سیستم های داخلی دسترسی نداشته باشند.
یك روالی برای معرفی هویت كاربران به گروه IT و كاركنان بخش IT به كاربران معمولی مشخص گردد.
سیاستهای مدیریتی انهدام كاغذهای كاری (تكه تكه كردن ، خرد كردن، سوزاندن و ... ) ، دیسكها و دیگر رسانه هایی كه اطلاعاتی را نگهداری می كنند قرار داده شود زیرا كه این اطلاعات می تواند به یك نفوذگر برای به دست گرفتن سیستم های ما كمك كند.

سیاهه محافظت و پیشگیری در برابر مهندسی اجتماعی

برای اینكه از موفقیت یك مهندس اجتماعی در دستیابی به اطلاعاتی كه به آنها نیاز دارد جلوگیری كنیم و یا اینكه وقوع یك مهندسی اجتماعی را كشف كنیم موارد زیر را می توان در نظر گرفت:

- ابزارهای شبكه و كامپیوترهای خود را به صورت فیزیكی محافظت كنید

- سیاستهای امنیتی را در تمامی كاركنان سازمان گسترش دهید و به صورت جزیی روشهای مهندسی اجتماعی را به آنها معرفی كنید.

- به تمامی كاركنان سازمان نحوه شناختن مهندسان اجتماعی را آموزش دهید

- تمامی كاغذهای اداری و رسانه های مغناطیسی را كه اطلاعات محرمانه ای را نگهداری می كنند در جای مناسبی بایگانی كنید و پس از مدتی كه غیر قابل استفاده شدند ، آنها را نابود كنید.

یك تمرین خوب برای ایجاد یك پایگاه داده از انواع این گونه حملات این می باشد كه تمامی حملات مهندسی اجتماعی كه در سازمان شما رخ داده است را در  جایی بایگانی كنید و مكانی را برای هماهنگی و پاسخگویی و جمع آوری این گونه حملات در سازمان ایجاد كنید. برای مثال اگر به یكی از منشی ها تلفنی زده می شود از طرف فردی كه وانمود می كند مدیر بخش IT می باشد ، باید جایی وجود داشته باشد تا این منشی گزارش این تلفن را به آنجا ابلاغ كند. این كار به شما امكان می دهد كه با الگوهای اینگونه حملات آشنا شوید و خودتان را برای آینده قوی تر كنید و همین امر باعث می شود كه شما بفهمید ، افرادی وجود دارند كه به اطلاعات شبكه شما نیاز دارند و قصد دست یافتن بدانها را دارند.

 خلاصه

مهندسی اجتماعی یكی از ساده ترین و عمومی ترین راههای نفوذ در شبكه های می باشد. سازمانهای بسیاری وجود دارند كه برای امنیت شبكه خود پولهای فراوانی خرج می كنند ولی هنوز حاضر نیستند برای مقابله با « سوءاستفاده از فاكتورهای انسانی» پولی خرج كنند.
ابتدا باید برای پیشگیری از این گونه حملات، سیاستهایی را تدوین و اجرا كرد. اما مهمترین مرحله برای پیشگیری، آموزش كاركنان سازمان می باشد.
امنیت اطلاعات باید برای تمامی شركتهایی كه به نوعی از شبكه های كامپیوتری استفاده می كنند ، بخش مهمی از برنامه های آنان باشد. باید مراقب تمامی حملاتی باشیم كه علیه شبكه های ما اتفاق می افتد به خصوص اگر به صورت «مهندسی اجتماعی» باشد.

منبع : پرشین هک

يکشنبه 26/12/1386 - 13:39
دانستنی های علمی

رؤیاى طراحان اولیه رایانه از بابیج تا تورینگ، ساخت ماشینى بود كه توانایى حل همه مسائل را داشته باشد. ماشینى كه در نهایت ساخته شد و به نام رایانه در دسترس همگان قرار گرفت تنها توانایى حل دسته اى از مسائل خاص و محدود را داشت، اما نكته اینجاست كه همه مسائل از نظر طراحان اولیه رایانه چه مى توانست باشد؟
به طبع چون طراحان اولیه رایانه همگى منطق دان و ریاضیدان بودند، منظورشان همه مسائل منطقى و محاسباتى بود از این رو عجیب به نظر نمى رسد كه فون نیومان سازنده نخستین رایانه، در حال ساخت این ماشین اعتقاد داشت كه براى داشتن ماشینى هوشمند شبیه به انسان راه حل نهایى استفاده از منطق نیست بلكه كلید نهایى حل این مشكل رازى نهفته در دانش ترمودینامیك است.

 تاریخ هوش مصنوعى

هوش مصنوعى علمى است بسیار جوان و روبه رشد. شروع هوش مصنوعى به سال ۱۹۵۰ بازمى گردد یعنى زمانى كه آلن تورینگ مقاله خود را درباره ساخت ماشین هوشمند به رشته تحریر درآورد. در این مقاله تورینگ روشى را براى تشخیص هوشمندى ماشین ها پیشنهاد داد.
روش پیشنهادى تورینگ بیشتر شبیه به یك بازى بود بدین نحو كه یك انسان و یك ماشین روبروى هم و پشت پرده اى قرار مى گرفتند. ماشین باید با طرح سؤالاتى از انسان او را وادار به پذیرش هوشمند بودن خود مى كرد. روش پیشنهادى تورینگ به شرح زیر است: فرض كنید كه انسانى در یك سمت دیوارى قرار دارد و توانایى برقرار كردن ارتباط به صورت تله تایپ با آن سوى دیگر دیوار را دارا باشد. مكالمه اى میان دو نفر انجام مى شود اگر پس از پایان مكالمه به آن شخص گفته شود كه در طرف مقابلش نه یك انسان بلكه یك ماشین قرار داشته كه پاسخ او را مى داده است و این امر بدون پى بردن شخص نسبت به هویت واقعى طرف مقابل انجام شود مى توان آن ماشین را ماشینى هوشمند قلمداد كرد.
نقطه آغاز علم هوش مصنوعى را مى توان به بعد از جنگ جهانى دوم نسبت داد، در آن زمان واینر با توجه به مسائل سایبرنتیك زمینه را براى پیشرفت هوش مصنوعى به وجود آورد و سپس در سال ۱۹۵۰ تورینگ آزمایش بالا را براى اثبات هوشمند بودن یك ماشین پیشنهاد داد و سپس در سال ۱۹۵۶ گروهى از علاقه مندان به هوش مصنوعى در كالج دارتموت گرد هم آمدند و تحقیقات وسیعى را براى هوش مصنوعى آغاز كردند.
دهه ۱۹۶۰ را مى توان دهه توسعه و پیشرفت تحقیقات در زمینه هوش مصنوعى نامید. در این سال ها بود كه با تلاش هاى دانشمندان هوش مصنوعى، برنامه هاى بازى شطرنج و ربات هاى هوشمند پا به عرصه گذاشتند و پس از آن هر سال پله هاى پیشرفت و ترقى خود را پیمودند.
جان مك كارتى
پروفسور جان مك كارتى در سال ۱۹۲۷ در شهر بوستون متولد شد. وى درجه كارشناسى ارشد خود را در رشته ریاضى در سال ۱۹۴۸ از انستیتو كالیفرنیا و مدرك دكتراى خود را از دانشگاه پرینستون در سال ۱۹۵۱ دریافت كرد. او با ادامه تحصیل در رشته علوم كامپیوتر موفق به دریافت درجه استادى در این رشته، از دانشگاه استنفورد شد و از سال ۱۹۶۵ تا ۱۹۸۰ سرپرستى آزمایشگاه هوش مصنوعى دانشگاه استنفورد را برعهده داشت.
مك كارتى كه از جمله بنیان گذاران هوش مصنوعى به حساب مى آید، در زمان مطالعات خود درباره این علم زبانى را براى توصیف و توسعه هوش مصنوعى با عنوان list processing یا همان LISP ابداع نمود. این زبان تا سال ۱۹۵۸ از سوى همكاران كارتى در دانشگاه MIT توسعه داده شده و در این سال به عنوان یك زبان كامل وارد دنیاى برنامه نویسان شد.
مك كارتى و همكارانش معتقد بودند كه مى توان كارى كرد كه ماشین نیز داراى هوش باشد و این هوش همانند هوش انسانى باشد و LISP زبانى است كه مى تواند این هوش را به وجود بیاورد.

LISP

زبان هاى lisp و prolog زبان هایى هستند كه براى طراحى و برنامه نویسى هوش مصنوعى بر روى ماشین ها، بیش از دیگر زبان ها كاربرد دارند. Lisp زبانى است كه بیش از دیگر زبان ها در آمریكا رواج دارد و prolog بیش تر به وسیله اروپایى ها و ژاپنى ها مورد استفاده قرار مى گیرد. Lisp داراى انعطاف بیشترى نسبت به زبان prolog است و در مقابل طراحى prolog سطحى بالاتر نسبت به Lisp دارد.

هدف هوش مصنوعى

همه افرادى كه نخستین گام ها را در راه معرفى و شناخت هوش مصنوعى برداشتند به دنبال یك هدف بودند و آن نیز رساندن سطح هوش مصنوعى به سطح هوش انسانى بود. اما امروزه مى دانیم كه مطالعه و بررسى در زمینه هوش و درك مكانیزم آن بسیار پیچیده است، هم اكنون مى توان موضوع هوش را از دو دیدگاه متفاوت مورد بررسى قرار داد:

۱- آگاهى از جهان اطراف چگونه حاصل مى شود و چه طور مى توان از حقایق و كشفیات نتیجه گیرى هوشمندانه اى به عمل آورد؟
۲- كشف و شهود آگاهانه به این معنا كه براى رسیدن به هدفى مشخص هزاران راه و بیراهه وجود دارد كه با استفاده از هوش مصنوعى مى توان راه را از بیراهه تشخیص داد.

 هوش مصنوعى و هوش انسانى

در شبكه ارتباطى مغز انسان سیگنال هاى ارتباطى به صورت پالس هاى الكتریكى وجود دارد. جزء اصلى مغز نرون است كه از ساختمانى سلولى و مجموعه اى از شیارها و خطوط به وجود مى آید كه این شیارها محل ورود اطلاعات به نرون هاست و خطوط نیز محل خروج اطلاعات از نرون است.
محل اتصال نرون ها به یكدیگر را سیناپس مى گویند كه مانند دروازه اى براى ورود و خروج اطلاعات (Data) عمل مى كند، اگر واكنش هاى نرون ها به پالس هاى متفاوت هماهنگى كامل داشته باشند اتفاق هاى مهمى در مغز انسان رخ داده است.
گروهى از دانشمندان هوش مصنوعى كه رویكرد مدل مغزى را دنبال مى كنند، شكلى از مدارهاى الكترونیكى را طراحى كرده اند كه تاحدودى شبیه شبكه مغز انسان است ، در این ساختار هر گروه به تنهایى خود یك پردازنده (CPU) است ولى رایانه هاى معمولى تنها توانایى داشتن بیش از چند CPU را به صورت هم زمان ندارند. هدف از راه اندازى این شبكه عصبى رایانه اى طراحى مكانیسمى است كه مانند مغز انسان توانایى یادگیرى داشته باشد. سامانه شبكه عصبى این كار را از راه ارزش گذارى كمى براى ارتباطات سیگنال ها بین نرون ها انجام مى دهد كه این مكانیسم ارزش گذارى به وسیله مقاومت ها با تقویت یا تضعیف پالس ها انجام مى شود.
باتوجه به تعداد زیاد نرون ها در شبكه عصبى خرابى تعدادى از آنها تأثیر چندانى بر عملكرد سامانه ندارد تاكنون چند سیستم آزمایشى با استفاده از این اصول طراحى و ساخته شده اند.

ویژگى هاى هوش مصنوعى

ماشین هایى كه به عنوان ماشین هاى هوشمند شناخته مى شوند توانایى فكر كردن بدون نیاز به انسان را دارد و این به دلیل وجودخصلت هوش مصنوعى Artificial Intelligence دراین گونه ازماشین هاست. ماشین ها تنها در صورتى یك ماشین باهوش شناخته مى شوند كه داراى قابلیت هاى خاصى باشد كه یكى از این ویژگى ها شناخت از وجود خود است كه تاكنون ماشینى كه این توانایى را به طور كامل داشته باشد به وجود نیامده است، ویژگى بعدى ماشین هاى هوشمند توانایى شناخت محیط پیرامون خود است كه این امكان در برخى از ماشین هاى هوشمند امروزى كه با نام «ربات هاى امدادگر» شناخته مى شوند وجود دارد، ویژگى بعدى در ماشین هایى كه داراى هوش مصنوعى هستند توانایى نشان دادن عكس العمل در مقابل كنش هاى حاصل از محیط است كه این امكان نیز در ربات هاى هوشمند امروزى و در دسته خاصى از آن ها باعنوان «ربات هاى كاوشگر» فراهم آمده است.

كاربردهاى هوش مصنوعى

از كاربردهاى هوش مصنوعى مى توان به موارد زیر اشاره كرد:

۱ـ طراحى نرم افزارهاى هوشمند: این گروه از نرم افزارها براى انجام كارهاى تخصصى طراحى شده اند و داراى توانمندى هاى بالایى نیز هستند، پشتوانه این گونه از برنامه ها وجود یك بانك اطلاعاتى (Data Base) قوى براى پاسخگویى به پرسش هاى مختلف كاربران است. نمونه هایى از این گونه از نرم افزارها نیز، نرم افزارهایى است كه در آزمون هاى استخدامى و دانشگاهى مورد استفاده قرار مى گیرد.
۲ـ طراحى بازى هاى هوشمند: زمانى كه شما در حال انجام یك بازى رایانه اى هستید، دشمنان شما از هوش كافى برخوردارند. اگر شما به آن ها شلیك كنید آن ها اقدام به فرار كرده و یا با مقابله به سوى شما شلیك خواهند كرد. این فرآیند نیز به دلیل وجود هوش مصنوعى در دشمنان شماست كه آن ها را به واكنش نسبت به شما برمى انگیزاند.
۳ـ طراحى ربات هاى هوشمند: كاربرد عمده دیگر هوش مصنوعى در طراحى ماشین ها به نسبت هوشمند است. ماشین هایى مانند ربات هاى كاوشگر و ربات هاى امدادگر.
در ربات هاى امدادگر، ربات باید در محدوده مورد نظر به دنبال مصدومان حادثه بگردد و پس از یافتن آن ها كمك هاى مورد نیاز را در اختیار آن ها قرار دهد كه این خود نیاز به داشتن شناخت از محیط دارد. دسته دیگر ربات ها یعنى ربات هاى كاوش گر باید به دنبال قطعه مورد نظر در مكانى خاص باشند و یا مسیرى را كه از پیش تعریف شده است دنبال كنند كه این نیز نیازمند داشتن هوش مصنوعى در این دسته از ربات ها است.

نتیجه

هوش مصنوعى هنوز راه درازى در پیش دارد، شبكه سازى عصبى كه در سال هاى گذشته شاهد تغییرات عمده اى نیز بوده است هر روز به دوران رشد و بلوغ خود نزدیك تر مى شود.
به عنوان مثال پژوهشگران پیش بینى مى كنند كه به كمك فناوى نرم افزارى جدید شبكه هاى عصبى بتوان پیش بینى هاى بسیار دقیقى از بازار سهام به عمل آورد و پیش بینى هاى دقیق ترى مانند مكان فیزیكى سیاره ها درسال هاى آتى و اوضاع كره زمین از نظر شرایط زیست محیطى و غیره نیز میسر خواهد شد.

امروزه نگرش تاز ه اى نسبت به هوش مصنوعى به وجود آمده است كه در بسیارى از آزمایشگاه ها در حال بررسى است. پژوهشگران سعى مى كنند دریابند آیا مجموعه اى از ربات هاى نیمه هوشمند مى توانند یك هوش جمعى ایجاد كنند به نحوى كه هوش جمعى حاصل از هوش اعضاى تشكیل دهنده این مجموعه بیشتر باشد؟

منبع : developercenter

يکشنبه 26/12/1386 - 13:32
دانستنی های علمی

روز اول
از كارهایی كه ناچاری انجام دهی لذت ببـــر . نق زدن تنها تو را خسته تر می كند و نمی گذارد كار را درست انجام دهی . اما اگر با موفقیت مانند یك دوست رفتار كنی ، همه جا به دنبالت خــــــواهد بود .

روز دوم
سعی كن كارهایت را از صمیم قلب انجام دهی . نه به صرف این كه ناچاری انجام دهی . باید به كارت ایمان داشته باشی . یك جریان آب ضعیف ، تنها نیمی از باغچه را آبیاری می كند .

روز سوم
همه چیز را همانطور كه هست بپذیر . خواستن تنها ، چیزی را تغییر نمی دهد . خواستن ، باد را از وزیدن باز نمی دارد و برف را به آب نبات تبدیل نمی كند . اگر می خواهی چیزها را بهتر از خودشان تبدیل كنی ، با آنها همان گونه كه هستند مواجه شو .

روز چهارم
تمرین كن تا از درون شاد باشی . اجازه نده دیگران برای شاد كردن تو تصمیم بگیرند . خودت رئیس كارخانه شادی سازی باش .

روز پنجم
ذهنت را همانند ابر سفیدی كه در آسمان است ، آزاد كن . تلاش كن ، اما نتایج كار را واگذار تا با هم كار بیایند .
برای ابر چه فرقی می كند باد از كدام سو بوزد . چرا وقتت را برای چیزی كه در كنترل تو نیست ، تلف می كنی ؟

روز ششم
وقتی تصمیم به انجام كاری می گیری ، از خود نپرس : من چه می خواهم ؟ بلكه بپرس : چه كاری به نفع همه است ؟ اگر به فكر منافع دیگران باشی ، دیگران در كنارت كار خواهند كرد و كمكت خواهند كرد تا موفق شوی .

روز هفتم
هنگام تصمیم گیری ابتدا نباید بپرسی ، از این كار چه نفعی عایدم خواهد شد ؟ پرسش درست این است كه : چه كاری به نفع همه است ؟
خانه زمانی مستحكم خواهد شد كه همه دیوارهایش استوار باشند .

روز هشتم
وقتی كار به مشكل می خورد ، نه دیگران را سرزنش كن و نه خود را ، انسان وقتی شنا یاد می گیرد كه از فرو رفتن در آب نترسد .

روز نهم
برای موفقیت در هر كار ، باید ابتدا تصویر واضحی از نقشه كار داشته باشی . آن گاه ، همان طور كه در باد شدید ، نخ بادبادك را محكم نگه می داری ، باید هدفت را هم به همان محكمی نگه داری .

روز دهم
اگر طرحی در عمل مشكل تر از آن شد كه فكر می كردی ، دلسرد نشو . همه چیز این دنیا همین طور است ، خصوصاً اگر ارزشمند باشد . لاجرم خود حبابی بیش نبود ، زیبا اما توخالی .

روز یازدهم
مشكلات ما را قوی و به سمت پیروزی های بزرگ تر هدایت می كنند . كوهنوردی آسان نیست ، اما منظره ای هم كه از قله كوه دیده می شود ، بسیار زیباست .

روز دوازدهم
اراده ات را قوی كن . خود را وادار به انجام كارهایی كن كه برایت مشكل اند . سپس آنها را با جدیت انجام بده . بعد از مدتی خواهی دید كه اراده ات همانند گرزی فولادی سخت و درخشان شده است .

روز سیزدهم
با انرژی كامل روی كارهایت تمركز كن . شیشه های رنگی ، هنگام عبور نور از آنها بسیار زیبا و درخشان می شوند . كارهایت را هم اگر با انرژی انجام دهی ، شفاف و زیبا خواهند شد .

روز چهاردهم
هنگامی كه قصد انجام كاری را داری ، از خود نپرس :دیگران آن را چگونه و با چه روشی انجام داده اند ؟ بلكه بپرس : چگونه می توانم آن را درست و به بهتـــــــــرین وجه ممكن انجام دهم .
این را بدان كه همواره حقیقتی تازه در انتظار كشف شدن است . بدون احساس وجود این حقایق، كریستف كلمب هرگز به آمریكا نمی رسید و گراهام بل تلفن را اختراع نمی كرد.

روز پانزدهم
هر كاری را با جان و دل انجام بده . اگر شعاع انرژی ات را مانند ذره بینی كه نور خورشید را متمركز می كند ، روی موانع تمركز دهی ، هر مانعی كه سر راهت باشد خواهد سوخت .

روز شانزدهم
امروز را آغازی تازه بدان . چرا به چیزی كه دیروز اتفاق افتاده ، یا انجام شده فكر می كنی ؟ زندگی رودخانه ای است كه مدام به سمت آینده در جریان است . هیچ قطره ای از آن دوبار از زیر یك پل رد نمی شود . كار را با روشی تازه انجام بده ، بهتر از همیشه .

روز هفدهم
افكار و رویاهایت را بسط بده . هنگامی كه در بیرون چمنزاری پهناور است كه از هر سو تا افق امتداد دارد ، چرا خود را در آغل حبس كنی .

روز هجدهم
نگذار افكار و ذهنیاتت به صورت عادت درآیند . سعی كن هرگز در جا نزنی . هر روز از زاویه ای تازه به كارها نگاه كن . زندگی یك صحنه پر از ماجراست . به اطرافت نگاه كن : نشانه های زیبایی وجود دارند كه به كشفیات تازه اشاره می كنند .

روز نوزدهم
مهم ترین چیز احساسی است كه نسبت به كارت داری . وجود رنگ های تیره در یك تابلوی نقاشی . نشانه افسردگی نقاش آن تابلوست . رنگ های روشن ، حاكی از وجود روشنایی و انرژی در زندگی نقاش آن تابلوست . هر كاری را با شادی انجام بده ، تادیگران را هم شاد كنی .

روز بیستم
زندگی مثل یك تاب است كه هم می تــــــــــواند سرگرم كننده باشد و هم حال به هم زن . اگر هر بار كه تاب می خوری احساس شگفتی كنی ، لذت تاب خوردن را احساس خواهی كرد . در زندگی هم هر بار كه كاری را انجام می دهی ، از انجام آن شگفتی احساس كن .

روز بیست و یكم
حرف حق را بپذیر و كاری به گوینده آن نداشته باش . مثلاً اگر بوی دود را احساس می كنی و طوطی ات فریاد بزند كه :خانه آتش گرفت !
آیا به مهمانهایت خواهی گفت : این طوطی نمی فهمد چه می گوید ؟

روز بیست و دوم
عقاید را با حقایق اشتباه نكن . حقیقت مانند دانه بادام است ، و عقاید پوسته آن دانه بادام هستند .
اگر به دنبال حقیقت هر چیز هستی ، باید پوسته را بكنی ، تا خود دانه را ببینی .

روز بیست و سوم
قبل از انجام هر كار مهمی ، اول ببین چه احساسی نسبت به انجام آن داری . آیا آن كار را مهم می دانی ؟ آیا واقعی به نظرت می رسد ؟ آیا به دیگران كمك می كند ؟

روز بیست و چهارم
هنگام غلیان احساسات ، هیچ تصمیم مهمی نگیر . در این صورت اشتباه خواهی كرد . اول درونت را آرام كن . ذهن مانند یك دریاچه است . هنگام غلیان احساس ، دریاچه مواج است . دریاچه هنگامی نور ماه را منعكس می كند كه آرام باشد .

روز بیست و پنجم
هنگام مواجه شدن با مشكلی یادت باشد كه حتماً راه حلی وجود دارد . زیرا هر چیز با جفتش به وجود می آید . بعد از هر سقوطی ، صعودی و بعد از هر شبی ، روزی وجود دارد .
ذهنت را روی راه حل ها متمركز كن . برای بیرون آمدن از یك اتاق باید در را پیدا كنی ، نه این كه به دیوارها فكر كنی .

روز بیست و ششم
همواره از نعمتهایی كه زندگی به تو بخشیده است ، شاد باش و به خاطر آنچه كه نداری گله مند نباش .
ساختمان با سنگ هایی ساخته می شود كه در دسترس اند ، نه با سنگ های حیاط خانه دیگران .

روز بیست و هفتم
سعی كن مثل ماشین خرابی كه خاموش نمی شود ، دائماً در حال عذرخواهی نباشی . با این كار توجه دیگران را به اشتباهاتت جلب خواهی كرد .
تلاش كن كه بهترین را انجام دهی . آن گاه لبخند بزن و حركت كن . تنها خداوند كامل است .

روز بیست و هشتم
هر كار خیری كه در این دنیا انجام دهی ، بیش از هر كس به خودت كمك خواهد كرد ، به تو قدرت و انرژی و درك بیشتر خواهد بخشید .
اگر خودت نقاشی كنی ، دیگران از تماشای آن لذت خواهند برد . ضمن آنكه در حین كار تجربه ات هم در نقاشی بیشتر شده است .

روز بیست و نهم
برای عمل كردن از درونت فرمان بگیر . برای تفكر از درونت راهنمایی بجو . زیرا درك و آگاهی را باید دریافت كنی و نمی توانی خودت خلق كنی .
زمین هنگامی گرم می شود كه به سمت خورشید متمایل باشد .

روز سی ام
هر چیز كه راست و درست باشد ، به نفع تو و دیگران خواهد بود . خداوند بهتر از هر كس می داند كه چه چیز به تو شادی واقعی می بخشد .
آیا یك گیاه می فهمد كه باد ، آن را تقویت می كند یا باران ملال آور باعث رشد گل های زیبا می شود.

روز سی و یكم
هرگز مغرور نشو ، زیرا غرور میكروبی كشنده است . غرور به تدریج عقل را زایل می كند و باعث می شود هیچ كاری را بدرستی انجام ندهی .

يکشنبه 26/12/1386 - 13:28
دانستنی های علمی

شخصی سر کلاس ریاضی خوابش برد. زنگ را زدند بیدار شد و با عجله دو مسئله را که روی تخته سیاه نوشته شده بود یادداشت کرد و با این «باور» که استاد آنرا به عنوان تکلیف منزل داده است به منزل برد و تمام آنروز و آن شب برای حل کردن آنها فکر کرد. هیچیک را نتوانست حل کند. اما طی هفته دست از کوشش برنداشت. سرانجام یکی از آنها را حل و به کلاس آورد. استاد به کلی مبهوت شد زیرا آندو را به عنوان دو نمونه ازمسایل غیر قابل حل ریاضی داده بود

در یک باشگاه بدنسازی پس از اضافه کردن 5 کیلوگرم به رکورد قبلی ورزشکاری از وی خواستند که رکورد جدیدی برای خود ثبت کند. اما او موفق به این کار نشد. پس از او خواستند وزنه ای که 5 کیلوگرم از رکوردش کمتر است را امتحان کند. این دفعه او براحتی وزنه را بلند کرد. این مسئله برای ورزشکار جوان و دوستانش امری کاملا طبیعی به نظر می رسید اما برای طراحان این آزمایش جالب و هیجان انگیز بود. چرا که آنها اطلاعات غلط به وزنه بردار داده بودند. او در مرحله اول از عهده بلند کردن وزنه ای برنیامده بود که در واقع 5 کیلوگرم از رکوردش کمتر بود و در حرکت دوم ناخودآگ موفق به بهبود رکوردش به میزان 5 کیلوگرم شده بود. او در حالی و با این «باور» وزنه را بلند کرده بود که خود را قادر به انجام آن می دانست.


هر فردی خود را ارزیابی میکند و این برآورد مشخص خواهد ساخت که او چه خواهد شد. شما نمی توانید بیش از آن چیزی بشوید که باور دارید هستید . اما بیش از آنچه باور دارید می توانید انجام دهید .

يکشنبه 26/12/1386 - 13:25
دانستنی های علمی
بیشتر از دیگران بدان
1.Know more than other
بیشتر از دیگران کار کن
2.Work more than other
کمتر از دیگران انتظار داشته باش
3.Expect less than other
يکشنبه 26/12/1386 - 13:22
دانستنی های علمی
دنیا دو روز است
Life is too short
قیافه گرفتن برای کسی
Make faces
هنوز از راه نرسیده
Having hardly arrivedyou want
به سوی کعبه راه بسیار است
All is lead to room
شانس ز یاد داشتن
To have the luck ofdevil
زیاد درس خواندن
Burn the mid night oil
يکشنبه 26/12/1386 - 13:19
دانستنی های علمی

آیا اخیرا فراموش می کنید ، دسته کلید خود را کجا گذاشته اید؟ داخل اتاق میشوید بدون اینکه بدانید برای چه کاری به ان سمت میروید؟

آیا بعد از ریختن چای در استکان قوری را در یخچال می گذارید؟ شماره تلفن منزل خود را فراموش می کنید ؟

نگران نباشید! متخصصان معتقدند که استرس های روزمره تا حدی مغز انسان را تحت تاثیر قرار می دهند که کم حافظگی را به وجود می آورد.

روانشناسان در این زمینه توصیه می کنند که :

١. موز بهترین دوست حافظه : ویتامین B بهترین تغذیه حافظه است و موز دارای این منبع غنی میباشد.

٢. مهربانی با خویشتن : انجام کارهای مورد علاقه مانند خریدن یک شاخه گل , کتاب رمان, ملاقات دوستان قدیمی و ........ باعث افزایش ترشح هورمون " دوپامین " می شود که احساس خوبی را در فرد به وجود می آورد و این افزایش تاثیر مثبتی بر سلسله اعصاب و آن بخش از مغز که مسوول حافظه است میگذارد.

٣. قدم بزیند : زنان یا مردانی که در به طور مرتب قدم می زنند بسیار کمتر دچار فراموشی میشوند . چرا؟ تحقیقات نشان داده است که فعالیت ,ارتباط مغزی را در بخشی که ذهن مسوول حافظه است گسترش می دهد.

٤. غذای سس دار نخورید : بر اساس تحقیقات انجام شده برروی عادت غذایی بیش از ٨ هزار نفر , استفاده از این نوع سس ها و غذاهای سویا دارباعث کاهش قدرت حافظه می شود. علت آن است که یک ماده شیمیایی موجود در این نوع سس ها و سویا که گفته می شود ضد سرطان و بیماری قلبی است دقیقا عکس این خواص را با خود دارد. با این حال یک بار خوردن آن در هفته چندان مشکلی ندارد!

٥. خواب به موقع : یک استراحت خوب مغز می تواند اطلاعات بشتر و بهتری را به حافظه شما باز گرداند تا مغزی که تمام روز را بدون استراحت گذرانده باشد

٦. بیشتر به خودتان برسید : تحقیقات نشان می دهد افرادی که رژیم های غذایی بسیار کم کالری در برنامه روزانه خود دارند نه تنها پروسه اطلاع رسانی را بسیار کند انجام می دهد بلکه از دیگر افراد هم سن و سال خود که این رژیم را ندارند نیز کمتر قادر به استفاده از حافظه خود می باشند. لذا به فکر خود باشید و رژیم های غیر موجه را فراموش کنید.

٧. چای گیاهی بنوشید : آهن برای عملکرد صحیح حافظه ضروری است و نوشیدنی های کافئین دار به علت دارا بودن موادی به نام " تانن " ( اسید تانیک) که ٧٥ درصد آهن موجود در بدن را از بین می برند.

٨. خوردن قند و شکر مصنوعی را کاهش دهید : این امر ممکن است در کاهش وزن به شما کمک کند اما نوشیدن بیش از یک یا دو نوشیدنی رژیمی در طول روز حافظه دراز مدت شما را تخریب می کند . خوشبختانه تاثیرات منفی این مسئله دائمی نیست و شما به راحتی می توانید با قطع مصرف شیرینی های مصنوعی مجددا حافظه خود را اصلاح کنید.

منبع : زیست گستر خزر

يکشنبه 26/12/1386 - 13:16
دانستنی های علمی

1- آنهایی كه وقتی هستند، هستند وقتی كه نیستند هم نیستند. حضور عمده آدم‌ها مبتنی بر فیزیك است. تنها با لمس ابعاد جسمانی آنهاست كه قابل فهم می‌شوند . بنابراین اینان تنها هویت جسمی دارند.
2- آنانی كه وقتی هستند، نیستند وقتی كه نیستند هم نیستند (مردگانی متحرك در جهان، خود فروختگانی كه هویتشان را به ازای چیزی فانی واگذاشته‌اند. بی‌شخصیت‌اند و بی‌اعتبار، هرگز به چشم نمی‌آیند، مرده و زنده‌شان یكی است).
3- آنهایی كه وقتی هستند، هستند وقتی كه نیستند هم هستند (آدم‌های معتبر و باشخصیت، كسانی كه در بودنشان سرشار از حضورند و در نبودشان هم تاثیر خود را می‌گذارند كسانی كه همواره در خاطر ما می‌مانند، دوستشان داریم و برایشان ارزش قائلیم).
4- آنهایی كه وقتی هستند، نیستند وقتی كه نیستند، هستند (شگفت‌انگیز‌ترین آدم‌ها. در زمان بودنشان چنان قدرتمند و باشكوهند كه ما نمی‌توانیم حضورشان را دریابیم اما وقتی كه از پیش ما می‌روند نرم‌نرم و آهسته آهسته درك می‌كنیم . باز می‌شناسیم، می‌فهمیم كه آنان چه بودند. چه می‌گفتند و چه می‌خواستند. ما همیشه عاشق این آدم‌ها هستیم. هزار حرف داریم برایشان اما وقتی در برابرشان قرار می‌گیریم، گویی قفل بر زبانمان می‌زنند. اختیار از ما سلب می‌شود. سكوت می‌كنیم و غرق در حضور آنان مست می‌شویم و درست در زمانی كه می‌روند یادمان می‌آید كه چه حرف‌ها داشتیم و نگفتیم. شاید تعداد اینها در زندگی هر كدام از ما به تعداد انگشتان دست هم نرسد.

يکشنبه 26/12/1386 - 13:14
دانستنی های علمی

یک استاد جامعه شناس به همراه دانشجویانش به محله های فقیرنشین بالتیمور رفت تا در مورد ۲۰۰ نوجوان و زندگی و آینده آنها تحقیقی تاریخی انجام دهد. از دانشجویان خواسته شد ارزیابی خود را درباره تک تک این نوجوانها بنویسند. دانشجویان درباره همه آنها یک جمله را تکرار کردند : او شانسی برای موفقیت ندارد.
۲۵ سال بعد استاد جامعه شناسی دیگری به سراغ این تحقیق رفت. او از دانشجویان خواست دنباله این تحقیق را بگیرند و ببینند بر سر آن نوجوانها چه آمده است. ۲۰ تن از آنها از آن محله اسباب کشی کرده یا مرده بودند. از میان ۱۸۰ نفر باقیمانده ۱۷۶ نفر به موفقیتهای غیر عادی دست پیدا کرده بودند و وکیل ، پزشک  و تاجرهای معتبری شده بودند. این جامعه شناس حیرت کرد و تصمیم گرفت در این باره تحقیقات بیشتری بکند و خوشبختانه توانست همه آن افراد را پیدا کرده و از تک تک آنها بپرسد که دلیل موفقیت شما چیست؟
و پاسخ همه یکسان بود: دلیل موفقیت ما معلم ماست.
آن معلم هنوز زنده بود. استاد او را که پیرزنی فرسوده ولی هنوز هوشمند و زیرک بود ، پیدا کرد تا از او فرمول معجزه گری را که از نوجوانهای محلات فقیر نشین انسانهای شایسته و موفقی  ساخته بود ، بپرسد. چشمهای معلم پیر برقی زد و لبهایش به لبخندی عطوفت آمیز از هم گشوده شد. پاسخش بسیار ساده بود.
او در کمال لطف و تواضع گفت: من عاشق بچه ها بودم.

يکشنبه 26/12/1386 - 13:11
دانستنی های علمی

لحظه تحول ، لحظه تولدی نوست . اینگونه زیستن را از بهار بیاموزیم .

يکشنبه 26/12/1386 - 13:6
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته