• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 868
تعداد نظرات : 316
زمان آخرین مطلب : 3824روز قبل
داستان و حکایت
« کیفر کردار »
در زمان حضرت موسى علیه السلام پادشاه ستمگرى بود که وى به واسطه بنده صالح ، حاجت موسى را بجا آورد.از قضا پادشاه و مؤ من هر دو در یک روز از دنیا رفتند مردم جمع شدند و پادشاه را با احترام دفن نمودند و سه روز مغازه ها را بستند و عزادار شدند اما جنازه مؤ من در خانه اش ماند و حیوانى بر او مسلط گشت و گوشت صورت وى را خورد پس از سه روز حضرت موسى از قضیه باخبر شد موسى در ضمن مناجات با خداوند اظهار نمود: بارالها! آن دشمن تو بود که با آن همه عزت و احترام فراوان دفن شد و این هم دوست توست که جنازه اش در خانه ماند و حیوانى صورتش را خورد سبب چیست ؟ وحى آمد که اى موسى ! دوستم از آن ظالم حاجتى خواست . او هم بجا آورد من پاداش کار نیک او را در همین جهان دادم اما مؤ من چون از ستمگر که دشمن من بود حاجت خواست من هم کیفر او را در این جهان دادم حال هر دو نتیجه کارهاى خودشان را دیدند

سه شنبه 16/9/1389 - 23:28
تاریخ

16 آذر 1389 خورشیدی برابر با 30 ذی الحجه 1431 هجری و 7 دسامبر 2010 میلادی



• كشتار دانشجویان معترض به حضور آمریكائیان در دانشگاه تهران (1332ش)
بعد از كودتای 28 مرداد 1332، رژیم شاه كه توانسته بود با كمك اربابان بر اریكه قدرت بازگردد، درصدد برآمد تا پایه‏های حكومت خود را تثبیت كند، اما غافل از این كه مردم در اولین فرصت، خشم و انزجار خویش را نشان خواهند داد. سه ماه و نیم بعد، نیكسون، معاون رییس جمهور آمریكا، راهی ایران گردید تا نتیجه سرمایه گذاری 21 میلیون دلاری سازمان جاسوسی سیا را كه در راه كودتا و سرنگونی دولت مصدق هزینه كرده بود، از نزدیك مشاهده كند. در اعتراض به این سفر، دانشجویان دانشگاه‏های تهران، تظاهرات پرشوری علیه رژیمِ كودتا برپا كردند كه این اعتراضات در روز پانزدهم آذر، به خارج از دانشگاه كشیده شد. صبح روز 16 آذر 1332، گارد شاهنشاهی برای اولین بار وارد صحن دانشگاه شد تا فریاد مخالفان را در گلو خفه كند. به دنبال آن، تعدادی از مأموران نیروی ویژه گارد شاهنشاهی رژیم پهلوی، سه نفر از دانشجویان معترض به نام‏های: مصطفی بزرگ‏نیا، احمد قندچی و مهدی شریعت رضوی را به شهادت رساندند. رژیم، در روز بعد بدون توجه به این جنایت خود، دكترای افتخاری حقوق را در این دانشگاه به نیكسون اعطا كرد. از آن تاریخ، به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، این روز به عنوان روز دانشجو نام گرفته است.
• درگذشت "جواد معروفی" آهنگ ساز (1372ش)


استاد جواد معروفی، موسیقی دان معاصر در سال 1297 ش در تهران به دنیا آمد. وی یكی از معروف‏ترین و بهترین شاگردان درویش خان و علینقی وزیری و از موسیقی‏دانان زمان، بود. جواد معروفی از 14 سالگی به مدرسه موسیقی رفت و پس از فراگیری تار و ویولون به پیانو روی آورد و تحولی در شیوه نواختن پیانو در ایران به وجود آورد. او در نواختن پیانو، شیوه‏ای ویژه و یكتا داشت كه تكنیك، در آن آشكار بود. معروفی از سال 1319 ش، همزمان با گشایش رادیو به این مؤسسه پیوست و سال‏ها تك‏نواز پیانو بود. جواد معروفی سال‏ها عضو شورای عالی موسیقی رادیو بود و موفق به اخذ گواهی‏نامه عالی از هنرستان عالی موسیقی شد. وی سرانجام در 78 سالگی در تهران درگذشت.
• روز دانشجو
از مهم‏ترین حركت‏های سیاسی، اعتراض دانشجویان در 16 آذر 1332 به ورود معاون رییس جمهور آمریكا بود و نقطه اوج آن را می‏توان در اشغال لانه جاسوسی آمریكا در 13 آبان 1358 مشاهده كرد. جنبش دانشجویی را می‏توان در سه مرحله چنین تبیین كرد. در مرحله اول، جنبش دانشجویی با جریان روشنفكری پیوند خورده و از این منبع برخاسته و به آن وابسته است. هرچند، حركت دانشجویی در عین حال، به دلیل اقتضائات جوانی، دارای روحی پاك و به دور از خدعه‏ها و فریب‏های سیاسی‏كاران بود. در مرحله دوم و با اوج‏گیری انقلاب اسلامی در سال 1356 و 57، جنبش روشنفكری و دانشجویی كه خود را پیشتاز جنبش سیاسی می‏پنداشت، ناگهان خود را عقب مانده یافت. حركت عظیم مردم در اعتراض علیه رژیم، خرده احزاب و گروه‏های سیاسی و نیز جریان روشنفكری و جنبش دانشجویی را به تعجب واداشت و آنان را به اعلان موضع فراخواند. در این شرایط و احوال، جریان روشنفكری، عمدتاً كلاف سردرگمی بود كه چندان به عمق، گستره و ماندگاری قیام باور نداشت و به گونه‏های مختلف سعی می‏كرد كه آن را حركتی كور تعبیر كند. در مرحله سوم، اهمیت و حرمت حركت سیاسی دانشجویی در آن بود كه خود را از بند روشنفكری گسست و از همراهی با مردم، احساس شرم و آزرم نكرد و پابه‏پای مردم پیش آمد و برای خود افتخاری عظیم در تاریخ سیاسی ایران كسب كرد.
• آزمایش موفقیت‏آمیز اولین لوكوموتیو جهان در انگلستان (1804م)
اولین راه‏آهن جهان در انگلستان ساخته شد كه در آن وسائط نقلیه را به كمك اسب می‏كشیدند. مبتكر این عمل ریچارد تروی تیك، یك مهندس معدن انگلیسی بود كه تجاربی را در زمینه ساخت وسایل نقلیه جاده‏ای بخاری داشت و او برای نخستین بار، موتوری بخاری را برای كشاندن وسائط نقلیه به كار گرفت. در روز هفتم دسامبر 1804م، این موتور توانست باری به وزن 20 تن را به فاصله 16 كیلومتر حمل كند. با وجود پیش‏بینی بدبینان كه می‏گفتند چرخ‏ها روی ریل آهنی بند نخواهد شد، این آزمایش موفقیت‏آمیز بود. تروی تیك پس از چندی به این نتیجه رسید كه راه‏آهن مزبور را برای حمل مسافر هم می‏توان به كار برد. از این رو در سال 1808م راه آهن كوچكی در شهر لندن درست كرد. وی هر مسافر را با گرفتن مبلغی در مسیری دایره‏ای شكل سوار قطار می‏كرد ولی با شكستن یكی از چرخ‏ها، تروی تیك برنامه را كنار گذاشت و دیگران كار او را به نحو پیشرفته‏تری ادامه دادند.(ر.ك: 25 ژوئیه)
• آغاز به كار نخستین اتومبیل به شكل امروزی توسط "بنز" (1889م)
در هفتم دسامبر 1889م اولین اتومبیل جهان به شكل امروزی كه به آن گردونه خودكار می‏گفتند توسط یك دانشمند و صنعت‏گر آلمانی به نام كارْلْ فردرْیك بِنْزْ ساخته شد. سوخت این اتومبیل از بنزین یا الكل تأمین می‏شد. و با سرعتی در حدود 12 كیلومتر در ساعت حركت می‏كرد. اتوبوس‏های امروزه، شكل تكامل یافته این نوع اتومبیل است. كارل بنز سرانجام در سال 1929 درگذشت.
• مرگ "ویلیام مكْ كینْلی" بیست و پنجمین رئیس‏جمهور امریكا (1901م)(ر.ك: 14 سپتامبر)

سه شنبه 16/9/1389 - 21:32
آرایشی و زیبایی

 

آیا آرایش منافذ پوست را مبندد؟؟


بعضی از خانم*ها عادت دارند روزانه از محصولات آرایشی خاصی كه برای پوستشان حالت پوشاننده دارد، استفاده كنند تا لك*ها یا جای جوش*ها پوشانده شود.



این محصولات که با نام کِرِم*پودر و پن*کیک شناخته شده*اند، اگر اصولی و صحیح استفاده شوند، ضرری برای پوست ندارند و كسانی كه می*گویند این مواد آرایشی منافذ پوست را باز می*كنند در اشتباه*اند....

منافذ پوست ارتباطی با لوازم آرایش ندارند یا لوازم آرایشی تاثیری در باز یا بسته شدن منافذ ندارند. کرم*پودر برای پوست*های خشک و نرمال است و پن*کیک برای پوست*های چرب است.

مشکل وقتی پیش می*آید که بعضی خانم*ها بهداشت پوست را رعایت نمی*کنند و با آرایش روزانه و تعریق روزانه*شان می*خوابند. بدیهی است که در این*گونه افراد اختلال در کارکرد پوست به وجود می*آید.

به ویژه در تابستان* به علت تعریق پوست باید از مواد آرایشی فاقد چربی و ترجیحا پن*کیک استفاده شود. حتی از آنجا که بعضی از کِرِم*پودرها یا پن*کیک*ها حاوی مواد ضدآفتاب هستند، در افرادی که از محصولات ضدآفتاب استفاده نمی*کنند، مصرف این*گونه مواد آرایشی تا حدی مفید است.

چنانچه بعد از مراجعت به منزل پوست با آب و صابون شسته شود و در صورت نیاز از کِرِم مرطوب*کننده در پوست*های خشک استفاده شود، مشکلی پیش نمی*آید.

هرچند مواد ضدآفتاب محصولات آرایشی جایگزین کاملی برای محصولات ضدآفتاب نیست ولی به عنوان یک پزشک توصیه می*کنم استفاده از چنین محصولات آرایشی را موکول به جشن*ها و میهمانی*ها کرده و به طور روزمره و همیشگی از این*گونه محصولات آرایشی استفاده نکنید و به جایش روزها ضدآفتاب بزنید.
بنابراین نباید گمان كنید این محصولات جایگزین مناسبی برای ضدآفتاب*ها هستند.

سه شنبه 16/9/1389 - 21:30
سخنان ماندگار

 

« این محرم را زنده نگه دارید . ما هرچه داریم از این محرم است و از این مجالس . مجالس تبلیغ ها هم از محرم است . از این قتل سید الشهداست . و شهادت اوست . ما باید به عمق این شهادت و تأثیر این شهادت در عالم برسیم و توجه کنیم که تأثیر او امروز هم هست » امام خمینی (س)     

سه شنبه 16/9/1389 - 21:28
اخبار

 


راه اندازی صندوق صدقه الکترونیک کمیته امداد امام خمینی (ره ) با مشارکت بانک انصار
مراسم رونمایی از صندوق صدقات الکترونیک کمیته امداد امام خمینی(ره) در تهران و همزمان در سراسر کشور برگزار شد.
در این مراسم، بهره برداری از 200 دستگاه صندوق صدقات الکترونیک اهدایی بانک انصار به کمیته امداد امام خمینی(ره) به عنوان فاز نخست این طرح رونمایی شد.
این صندوق قابلیت دریافت صدقه به مبلغ تعریف شده توسط کاربر را با تهیه کارت مخصوص با عنوان کارت احسان و انفاق که بزودی در اختیار مردم قرار می گیرد را دارد.
در مراسم رونمایی از صندوق صدقات الکترونیک که در محل دفتر مرکزی کمیته امداد برگزار شد؛ سرپرست کمیته امداد و مدیرعامل بانک انصار تفاهم نامه همکاری امضاء کردند.
این طرح به مرور جایگزین صندوق های موجود صدقه کمیته امداد امام که سالانه 130 میلیارد تومان را جمع اوری می نماید خواهد شد.
آقای انوری سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) در این مراسم گفت: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری برای مجهزشدن به تکنیک های نوین، با کمک بانک انصار تلاش شد سیستمی برای جمع آوری بهتر کمک های مردمی تهیه و اجرایی شود.امروز نتیجه تلاش ها با رونمایی از 200 صندوق صدقه الکترونیک به بار نشست.
به گفته وی با راه اندازی این خودپرداز جدید، استفاده از سکه و اسکناس که بعضاً تأمین آن برای مردم مشکلاتی ایجاد می کرد حذف می شود.
سپس آقای ابراهیمی مدیرعامل بانک انصار با تشریح نحوه اجرایی این طرح گفت: برای اجرایی شدن این طرح ماه ها تلاش شد تا در قالب یک پروژه بزرگ خدمتگزاری به محرومین آماده شود.
وی افزود: این طرح در قالب پرداخت الکترونیک صدقات با استفاده از سیستم پیشرفته بانکداری الکترونیکی طراحی شده است و از اقدامات اساسی بانک انصار طراحی و پیاده سازی کارت شهروندی در استان ها است.
مردم خیر و نیکوکار می توانند با خرید کارت شهروندی نسبت به پرداخت صدقه بصورت الکترونیک اقدام نمایند.قابل ذکر است دستگاه صندوق صدقه الکترونیکی در تاریخ 1389/09/11در شیراز شروع به کار نمود .
منبع:
www.sepahanbank.ir

سه شنبه 16/9/1389 - 21:26
آلبوم تصاویر

سه شنبه 16/9/1389 - 21:24
شخصیت ها و بزرگان
جایگاه دانشگاه از دیدگاه امام خمینی


جهت اول (تخصّص)

در راستای جهت اول می‏فرمایند: «اگر دانشگاه ها خالی از مردانی دانشمند و متخصص شوند، اجانب منفعت‏طلب چون سرطان در تمام كشور ریشه دوانده و زمام امور اقتصادی و علمی ما را بدست می‏گیرند و سرپرستی می‏كنند». در بیانی دیگر اظهار می‏دارند: «مهمترین عامل در كسب خودكفایی و بازسازی، توسعه مراكز علمی و تحقیقات و تمركز و هدایت امكانات و تشویق كامل و همه‏جانبه مخترعین و مكتشفین و نیروهای متعهد و متخصصی است كه شهامت مبارزه با جهل را دارند و از لاك نگرش انحصاری علم به غرب و شرق بدر آمده و نشان داده‏اند كه می‏توانند كشور را روی پای خود نگه‏دارند». و نیز می‏فرمایند: «باید دانشگاه ها خودكفا شوند كه احتیاج به دانش غرب نداشته باشند».
پس ملاحظه می‏شود كه در یك كشور اسلامی، از یك سو باید افراد به فكر متخصص و دانشمندشدن بیفتند و در این راه بكوشند و از سوی دیگر دولت نیز وسایل و امكانات چنین كاری را به انحای مختلف فراهم آورد و با هدایت و تشویق لازم، كارها را جهت دهد.
اگر چنین اقدامی صورت نگیرد و دانشگاه ها در این راستا عمل نكنند، دوباره كشور به اجانب منفعت‏طلب وابسته می‏شود و آنها زمام امور علمی، اقتصادی و بالأخره سیاسی و فرهنگی ما را دردست می‏گیرند. امّا این جهت و این كارها برای «خودشدن» و «خود را یافتن» كافی نیست، بلكه باید با عامل دوم تركیب شوند و در كنار هم به پیش روند.

جهت دوم (انسان‏سازی)

عامل دوم، همان گونه كه ذكر شد، ساخته‏شدن افراد از جهات معنوی، انسانی و خدایی است. از این رو است كه امام خمینی (رحمت الله علیه)با نگرشی ژرف به ابعاد گوناگون، از جمله به این مسأله توجه كرده و با كلامهای گوهربار خود راه را نشان داده‏اند.
ایشان درخصوص عامل و جهت دوم می‏فرمایند: «شما دانشگاهیها كوشش كنید كه انسان درست كنید؛ اگر انسان درست كردید، مملكت خودتان را نجات می‏دهید»، «دانشگاه باید مركز درست‏كردن انسان باشد»، «دانشگاه ها را مركز تربیت قرار دهید؛ علاوه بر دانش، تربیت لازم است. اگر یك دانشمندی تربیت نداشته باشد، مضرّ است»، «دانشگاه را باید شما رو به خدا بیرید، رو به معنویت ببرید. و همه درسها هم خوانده بشود، همه درسها هم برای خدا خوانده بشود»؛ و بالأخره در فرازی دیگر، با اشاره به هر دو عامل تخصص و تعهد در كنار هم، می‏فرمایند: «اگر دانشگاه واقعا دانشگاه باشد و دانشگاه اسلامی باشد، یعنی در كنار تحصیلات، تهذیب هم در آنجا متحقق باشد، تعهد هم باشد، یك كشوری را اینها می‏توانند به سعادت برسانند».
پس ملاحظه می‏شود كه امام خمینی(رحمت الله علیه)در این مجموعه از بیانات، ضمن اشاره به اینكه دانشگاه باید مركز تربیت، انسان‏سازی و خداجویی باشد، كسب تخصص را هم لازم می‏شمرند. نپرداختن به چنین موضوعی را باعث نابودی كشور ذكر می‏كنند و متخصص غیرمتعهد و فاقد تربیت انسانی را به حال كشور مضرّ می‏دانند.

جدیت و فداكاری

امّا روشن است كه رسیدن به این دو عامل و جهت، یعنی تخصص و تعهد، به‏آسانی صورت نمی‏گیرد و به كار و تلاش جدی استادان و دانشجویان و همه دست اندركاران و متفكران دلسوز و هنرمندان دردمند نیاز دارد؛ كه هر یك، بویژه دانشگاهیان، باید از یك سو به این تلاش و جدّیت دست زنند و متحمل سختیها و ناراحتیها شوند و از سویی دیگر، با شناخت موانع و مشكلات، در صدد مبارزه با آن موانع و حل مشكلات برآیند. از این جهت است كه امام عزیز بكارگیری این كوشش و تلاش را متذكر می‏شوند و آن را لازم می‏شمارند. ایشان در جایی می‏فرمایند: «جدیّت و فداكاری لازم دارد تا دانشگاه، دانشگاه بشود»؛ و در جایی دیگر به این تلاش و كوشش ارج می‏نهند و بر فداكاران و تلاشگران درود می‏فرستند: «سلام بر جوانان برومندی كه با سلاح علم در سرافرازی و اعتلای كشور، كشور عزیز اسلامی كوشا، و در رسیدن به هدفهای انسانی ـ اسلامی از هیچ زحمت و كوششی دریغ ندارند».

مانع اصلی و راه‏حل آن

امّا برای رسیدن به دانشگاه اسلامی با تعریفی كه پیشتر با توجّه به بیانات امام (رحمت الله علیه)ارائه شد، باید متذكر شد كه این تلاش و جدّیت شامل شناخت موانع و مشكلاتی كه بر سر راه وجود دارد و نیز راه مقابله با آنها هم می‏شود. امام خمینی(رحمت الله علیه)با ریزبینی دقیق، موانع موجود بر سر راه را یادآور می‏شوند و توصیه‏ها و رهنمودهای خود را برای مقابله با آنها ارایه می‏دهند. ایشان در زمینه شناخت یكی از موانع می‏فرمایند: «اكثر ضربات مهلكی كه به این اجتماع خورده است، از دست همین روشنفكران دانشگاه‏رفته‏ای [است] كه همیشه خود را بزرگ می‏دیدند و می‏بینند». هم چنین در جمله‏ای دیگر، ضمن اشاره به موانع دیگر، راه برخورد و مقابله با آنها را نشان می‏دهند. ایشان می‏فرمایند: «به همه نسلهای ملل توصیه می‏كنم كه برای نجات خود و كشور عزیز و اسلام آدم‏ساز، دانشگاه ها را از انحراف و غرب و شرق‏زدگی حفظ و پاسداری كنند». سپس بیان می‏دارند: «برای همیشه نگذاریم دانشگاه ها به انحراف كشیده شوند؛ و هرجا انحرافی بچشم خورد، با اقدام سریع در رفع آن بكوشیم. و این امر حیاتی باید در مرحله اوّل با دست پرتوان خود جوانان دانشگاه ها و دانشسراها انجام گیرد».
ایشان بویژه در وصیت‏نامه سیاسی ـ الهی خود در این مورد تأكید می‏ورزند و بر ملت ایران و نیز دولت جمهوری اسلامی تكلیف می‏كنند كه جلوی نفوذ عناصر فاسد وابسته به شرق و غرب را از ابتدا بگیرند تا بعدا مشكلی پیش نیاید. بیان صریح ایشان در این باره چنین است: « ... و بر ملت و دولت جمهوری اسلامی است در همه اعصار كه نگذارند عناصر فاسد دارای مكتبهای انحرافی یا گرایش به غرب و شرق در دانشسراها و دانشگاه ها و سایر مراكز تعلیم و تربیت نفوذ كنند و از قدم اول جلوگیری نمایند تا مشكلی پیش نیاید و اختیار از دست نرود».
از بیانات امام(رحمت الله علیه)نتیجه‏گیری می‏شود كه از «موانع» رشد و استقلال دانشگاه ها و اتّكا به خود و خودكفایی، نفوذ آن دسته از افكار غربی و شرقی است كه باعث می‏شوند ملت ما، بویژه دانشگاهیان، به دنباله‏روی از آن افكار و بیگانگی از خود و درنتیجه تسلیم دربرابر خواسته‏ها و منافع مستكبران كشانده شوند و هدف این است كه آن افكار را بر اقتصاد، فرهنگ و سیاست ما مسلط كنند و ما را از خویشتن خویش و استقلال و خوداتّكایی خالی سازند تا همواره چشممان درپی آنها باشد و اهداف و آمال و آرزوهایمان را در وجود آنها و در تسلط و رهبری آنها بر خود جستجو كنیم.
رسوخ چنین افكاری از زبان استادان و یا برخی از گروههای دانشجویی، زمینه انحراف دانشگاه ها را كه عامل كلیه تحولات و مقدّرات یك كشور است، فراهم می‏آورد و باعث تشنج و ناآرامیها در دانشگاه ها می‏شود. خاصه آن كه چنین افكاری با نقاب آزادی‏خواهی و تمدن‏گرایی مطرح می‏شوند و در ارزشهای اسلامی، فرهنگی و اصولی ملت به اشكال گوناگون تزلزل و تخریب ایجاد می‏كنند.

وجود آرامش در دانشگاه

طبیعی است كه در چنین جوّ ناآرام و زهرآگینی، استادان و متفكران اسلامی بسختی می‏توانند به تربیت صحیح دانشجویان در دو جهت تخصص و تهذیب بپردازند. از این جهت است كه امام خمینی(رحمت الله علیه)می‏فرمایند «اگر آرامش در دانشگاه و در محیط های تعلیمی نباشد، چطور امكان دارد كه متفكران افكار خودشان را به جوانان ما صادر كنند و مغزهای آنها را متفكر و متخصص بار بیاورند؟»
بنابراین، برای رشد افكار و رسیدن به اهداف یك دانشگاه خوب و اسلامی، نیاز به آرامش است؛ و اگر افكار و عقاید گوناگون متعددی وجود دارند ــ كه طبیعتا وجود دارند ــ و عدّه‏ای می‏خواهند آنها را مطرح كنند، باید محیط مناسبی ترتیب داده شود تا بیان‏كنندگان آن افكار و عقاید، ضمن طرح مواضع دقیق خود از لحاظ مكتب و عقیده، در محیطی آرام و با حضور متفكران اسلامی، به صحبت و بحث های علمی بپردازند.

نمونه‏شدن دانشگاه برای ملل دیگر

به هرحال، امام عزیز و مهربان، بسان پدری دلسوز و آگاه، ضمن روشن كردن همه جوانب مربوط، در نهایت آرزو و دعا می‏كنند كه دانشگاهی مفید برای ملت داشته باشیم؛ آن چنان دانشگاهی كه مركز تخصص علمی و انسان‏سازی باشد، كه نه تنها از كشورهای اسلامی بلكه از ملتهای دیگر نیز برای تحصیل به دانشگاه های ما بیایند.
محتوای پیام مذكور در دو جمله از بیانات ایشان متجلّی است؛ آنجا كه می‏فرمایند: «امیدوارم دانشگاهی داشته باشیم كه به درد ملت بخورد» و این كه «انشاءاللّه روزی بیاید كه از جاهای دیگر برای تحصیل به ایران بیایند».
سه شنبه 16/9/1389 - 21:22
خانواده
مشكلات دختران دانشجو

اولویت‏ها و رویكردها

طلیعه سخن...

و خداوند آدم علیه السلام را آفرید تا جلوه‏گر صفات رحمانى او باشد و حوّا را كه صفات جمالیه حق در او به تجلّى نشسته بود از همان آفرید كه آدم را. آن گاه فراراه آنان هدفى قرار داد با نام(كمال)تا بپویند و بجویند و به قله كمال راه یابند. سرمایه‏هایى در كف آن دو ریخت گوناگون تا هر یك با نگاهى، هستى را بنگرد و راه را بیابد و در این وادى قدم گذارد. آدم را آموخت كه حوّا را بنگرد؛ و او را آن گونه كه هست بپذیرد و حوا نیز او را با همه سرمایه‏هاى خداداى‏اش پذیرا باشد و هر دو را اندیشه و احساس عطا كرد تا هر یك در راه ویژه خویش گام گذارند. حوا به هستى نگریست، نگاهى مادرانه، از سرِ مهر و عشق، نگاهى خداگونه و آدم نیز هستى را نظاره‏كرد، پدرانه و تسخیرگرانه، طبیعت را تسخیر كرد و از دل سنگ خانه‏اى ساخت براى آرامش حوا تا او نسل‏هاى فرداها را در دامان خود بپروراند و دست در دست یكدیگر دل به یك هدف بسپارند و راه پویند و آدمى دیگر و حوایى دیگر و خانه‏اى دیگر و هدف همان كه بود؛ كمال و وصال. زنان در همه جوامع و به ویژه جامعه كنونى ما نقشى پررنگ و اساسى داشته ودارند و این برنامه‏سازان و مسئولان فرهنگى - اجتماعى جامعه هستند كه باید زمینه احیاى حقوق و ایجاد فضاى سالم براى رشد و پویایى آن‏ها را فراهم سازند. مقاله‏اى كه پیش رو دارید تحقیقى است در مورد مشكلات دختران دانشجو كه با یارى مسئولان دانشگاه اهواز صورت گرفته است. محقق با اذعان به این‏كه براى داشتن جامعه‏اى سالم و پویا باید به افراد آن و به ویژه زنان و دختران توجه داشت و مشكلات موجود بر سر راه آن‏ها را گشود تا پویایى و شكوفایى معنا یابد، به بررسى مشكلات این قشر پرداخته است. براى رفع مشكلات به یقین اولین گام شناخت آن‏ها است و از آن‏جا كه در هر جامعه قانون‏مدار، عده‏اى مسئولیت شناخت و مباحث نظرى را عهده‏دار هستند و عده‏اى در مقام اجرا برنامه‏هاى عملى را بر عهده دارند، ما به وظیفه خویش كه در حوزه اول است پرداختیم و امید آن داریم كه نیمه دیگر قضیه با همّت و اراده مسئولان مورد توجه قرار گیرد و به مرحله اجرا برسد. ضرورت تحقیق درباره مشكلات زنان‏ بانوان به عنوان نیمى از پیكره اجتماع كه در مقطع زمانى امروز حضور آن‏ها در عرصه‏هاى گوناگون اجتماعى انكارناپذیر است، همواره مورد توجه برنامه‏سازان و طراحان برنامه‏هاى فرهنگى - اجتماعى بوده‏اند. به یقین هنگام برنامه‏ریزى اصولى براى یك گروه در درجه اول باید نسبت به ویژگى‏هاى روانى و طبیعى و نیز مشكلات مربوط به آنان كه از موانع مهم بر سر راه برنامه‏ریزى است آشنایى كافى داشته باشیم. تحقیق در مورد مشكلات بانوان و بررسى اولویت‏ها و رویكردها كمك شایانى به نزدیك شدن به آرمان‏هاى مطلوب بانوان خواهد كرد و به نظر مى‏رسد این تحقیق روشنگر راه مسئولان خواهد بود. شاید بتوان روند ارائه طرح و برنامه براى بهبودسازى وضعیت زنان را به صورت زیر بیان كرد:
الف) شناخت مشكلات زنان به صورت عام یا در یك گروه خاص؛
ب) طبقه‏بندى مشكلات جهت ارائه راه‏حل‏هاى مناسب و كارشناسانه؛
ج) اولویت‏بندى مسائل و مشكلات موجود و ایجاد تقدّم و تأخّر در برنامه‏هاى اجرایى؛
د) ایجاد بستر مناسب براى رفع مشكلات و موانع موجود؛ ه) برنامه‏ریزى صحیح و اصولى براى رسیدن به وضعیت مطلوب جامعه بانوان پس از رفع مشكلات. بنابر آن‏چه ذكر شد اولین گام براى برنامه‏ریزى فرهنگى، علمى و اجتماعى در خصوص بانوان شناخت و بررسى مشكلات آنان است و این امر میسّر نخواهد شد مگر با حضور در جمع آنان و نمونه‏گیرى و آمارگیرى به دور از هرگونه تعصب و پیش‏فرض. تحقیقى كه پیش رو دارید با توجه به مطالعات میدانى و بدون هرگونه ملاحظه‏اى از سوى آزمودنى‏ها صورت گرفته است؛ با توجه به تجربه‏اى كه در طى سال‏ها تبلیغ در دانشگاه‏ها و جلسات مشاوره خصوصى داشته‏ام برخى از موارد مطرح‏شده در مشاوره‏ها را نیز جزء زیرمجموعه‏هاى موضوع قرار داده‏ام تا دامنه تحقیق از كلى‏گویى فراتر رود و به جزئیات ملموس و محسوس نزدیك‏تر شود. روش تحقیق و مشكلات آن‏ پس از انتخاب موضوع تحقیق (بررسى مسائل و مشكلات دختران دانشجو و اولویت‏ها) اقدام به تنظیم پرسشنامه‏هایى در این زمینه كردیم. با توجه به این‏كه پرسشنامه‏هاى تستى براى دانشجویان ذهنیّتى مشابه ذهنیت پرسش‏گر ایجاد مى‏كرد تصمیم گرفتیم سؤال‏ها را به صورت تشریحى و كلّى مطرح كنیم تا پاسخ‏ها به واقعیت نزدیك‏تر گردد و از باورها و اعتقادات دانشجویان سرچشمه گرفته باشد. البته در حین بررسى پرسشنامه‏ها به صحت انتخاب خود بیش از پیش واقف شدیم. سؤالات پرسشنامه‏ها عبارت بود از:
الف) فرض كنید شما مسئول امور بانوان كشور هستید، اساسى‏ترین مسائل و مشكلاتى را كه مورد توجه قرار مى‏دهید چه خواهد بود (با توجه به اولویت‏ها)؟
ب) اگر شما مسئول امور بانوان كشور بودید، چه راهكارهایى را براى حل مسائل زنان پیشنهاد مى‏كردید؟
ج) مهم‏ترین مسائلى را كه دختران دانشجو با آن روبه‏رو هستند چیست؟
د) چه راهكارهایى را براى حل مسائل و مشكلات دختران دانشجو پیشنهاد مى‏كنید؟
ه) روند حل مسائل و مشكلات زنان را در جامعه كنونى ایران چگونه ارزیابى مى‏كنید؟ پرسشنامه‏ها بین دانشجویان توزیع شد و پس از چند روز پاسخ‏هاى تفصیلى و گاه نیمه تفصیلى آن‏ها را دریافتیم و سپس به طبقه‏بندى پاسخ‏ها و اولویت ‏بندى آن‏ها پرداختیم. مشكلاتى كه بر سر راه تحقیق داشتیم عبارت بود از:
1. چون سؤالات كلى بود برخى از دانشجویان كه در نوشتن مشكل دارند و سخت مى‏نویسند یا پاسخ نداده یا بسیار مجمل نوشته بودند.
2. برخى مى‏گفتند سؤالات سخت است لذا پاسخ ندادند.
3. پاره‏اى دیگر مى‏گفتند ما هیچ مشكلى نداریم همین كه دانشگاه آمده‏ایم برایمان بس است!
در مجموع پرسشنامه‏هایى كه دانشجویان آن‏ها را تكمیل كرده بودند(پاورقی 1 . علاوه بر روش پرسش و پاسخ كه از طریق پرسشنامه‏ها بود، با استفاده از بیش از هزار مورد مشاوره خصوصى كه در طول یك ماه مبارك رمضان با دانشجویان دانشگاه اهواز داشتم و پیش از آن در دیگر دانشگاه‏ها، به تنظیم طرح اصلى پرداختم.) حاوى مطالب بسیار ارزنده‏اى است كه اینك به تنظیم چارچوب و طرح اصلى آن مى‏پردازیم. مشكلات دختران دانشجو در یك نگاه‏ اگر بخواهیم به اجمال به مشكلات دختران دانشجو كه در پرسشنامه‏ها ذكر شده است بنگریم، نكات جالب و قابل توجهى مى‏یابیم. در این بخش از مقاله مشكلات به صورت كلى مطرح مى‏شود و سپس در مورد هریك و زیرمجموعه‏هاى آن‏ها بحث خواهد شد. به نظر مى‏رسد اولین و مهم‏ترین مسئله در مورد دختران دانشجو كه دغدغه فكرى آن‏ها است، مسئله تحصیل و مشكلات مربوط به درس خواندن است. مشكلاتى هم‏چون كم بودن آگاهى و اطلاعات، ندانستن روش‏هاى صحیح مطالعه، داشتن اضطراب هنگام امتحانات و... و پس از این مشكل، مسئله اشتغال مطرح است و سپس ازدواج. گفتنى است كه تفاوت آمار اشتغال و ازدواج خیلى زیاد نیست و نمى‏توان اولویت خاصى بین آن دو در نظر گرفت. مسائل اعتقادى و ناآگاهى‏هاى خانواده‏ها نسبت به دین و مسائل مذهبى، مسائل روانى همانند عدم امنیّت و خودناباورى و... و نبود امكانات رفاهى و اقتصادى نیز از دیگر مسائل مورد ابتلاى دانشجویان دختر است. نكته قابل توجه این است كه زمان و مكان در بیان نظرگاه‏ها و نگرش‏ها و اولویت‏بندى‏ها بسیار مؤثر است؛ براى مثال، با توجه به این‏كه پرسشنامه‏ها دقیقاً در ایام ویژه امتحانى و قبل از فرجه‏ها بین خواهران توزیع شده، بدیهى است كه دغدغه ذهن آن‏ها در چنین شرایطى به صورت مقطعى، درس خواندن، گذراندن امتحانات به بهترین وجه، مشروط نشدن و... است و اگر این پرسشنامه‏ها در ابتداى ترم توزیع مى‏شد به یقین اولویت با مسائل دیگر بود. از این رو مشكلات تحصیلى و علمى دانشجویان را نمى‏توان به عنوان مشكل اول آن‏ها مطرح كرد؛ چنان كه در برخى از پاسخ‏ها در این مورد خاص، واژه «فعلاً» به چشم مى‏خورد و این نمایانگر عدم اولویت بالاصاله است.
به هر حال گذشته از مورد اول، مشكلات دختران دانشجو را مى‏توان به صورت زیر اولویت‏بندى كرد:
1. مسائل اجتماعى مانند اشتغال، ازدواج، ارتباط با استادان و دیگر دانشجویان و نبودن پست‏هاى مهم براى زنان و...؛
2. مشكلات اعتقادى مانند ناآگاهى از فلسفه عبادات و حجاب، مبهم بودن نقش زن در دین اسلام و بى‏اهمیت بودن امر به معروف و نهى از منكر در دانشگاه، ارتباطهاى نامشروع، وجود منكرات به صورت عَلَنى و...؛
3. مشكلات مربوط به دوره تحصیل مانند دور بودن از خانواده، مسائل اقتصادى در دانشگاه‏ها و رفت و آمدهاى زیاد بین شهر براى تحصیل و وطن و...؛
4. مشكلات روانى مانند عدم امنیّت در شهر و در دانشگاه، احساس كمبود و فشار روانى، خودناباورى، عدم اعتماد به نفس، مسائل روانى ناشى از انحرافات جنسى هم‏چون استمنا، سُحق و ارتباطهاى نامشروع؛
5 . مشكلات طبیعى در دانشگاه و خوابگاه‏ها هم‏چون نبودن امكانات رفاهى، سالن‏هاى ورزشى، نور نامناسب اتاق‏ها، غذاهاى نامطلوب و... . نكته مهم و قابل توجه این است كه مشكل ازدواج را - به عنوان اصلى‏ترین مشكل دختران دانشجو - مى‏توان هم در زمره مشكلات روانى دانست و هم اجتماعى و هم جزء مشكلات اقتصادى. در مجموع ازدواج و اشتغال مهم‏ترین دغدغه فكرى دانشجویان است كه اگر مسئولان امور بانوان و طراحان برنامه‏هاى ویژه بانوان به این دو نكته مهم توجه نداشته باشند برنامه‏ریزى‏هاى آنان سطحى و روبنایى خواهد بود و نتیجه مورد انتظار را نخواهد داشت. حاصل تحقیق‏هاى گوناگون با روش‏هاى متفاوت این است كه دختران پیش از ازدواج دچار نوعى تحیّر و سردرگمى و در نتیجه آن افسردگى مى‏شوند. آن‏ها براى‏آینده خویش نمى‏توانند افق روشن و قابل اتكایى را تصور كنند و دیدن موارد متعددى در اجتماع كه در زندگى خانوادگى دچار شكست شده‏اند، به تیره‏تر دیدن آینده از سوى دختران كمك مى‏كند. براى ایجاد آرامش روحى - روانى و برقرارى ثبات فكرى و عملى در دختران دانشجو باید تسهیلات ازدواج فراهم گردد. تجربه فردى نشان مى‏دهد كه دختران و پسرانى كه ازدواج كرده‏اند در امر تحصیل موفق‏تر از مجردها هستند، اگرچه استثناهایى نیز در این زمینه وجود دارد ولى غالباً آنان كه ازدواج كرده‏اند انگیزه‏مندترند و تلاشى مضاعف براى خروج از دانشگاه و ورود به صحنه زندگى مى‏كنند. اكنون با توجه به اولویت‏هاى ذكرشده از سوى دانشجویان به تفصیل و توضیح مسائل و مشكلات دختران دانشجو و ارائه راهكارها مى‏پردازیم و امید آن داریم كه یاریگر مسئولان فرهنگى جامعه باشد.
سه شنبه 16/9/1389 - 21:20
اخبار
دانشجو از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)


کلمه ی دانشجو از لحاظ بار معنایی، از جهت دیگری حامل معنای خیلی جالب توجه و مهمی است. دانشجو یعنی جوان طالب علمی که آینده در دست اوست. این خصوصیات، در کلمه ی دانشجو هست. دانشجو، یعنی جوان؛ چون دانشجویی، قهرا مربوط به دوران جوانی است. طالب علم بودن و جستجوی از دانش هم در کلمه ی دانشجو هست.
چون فرض این است که آینده ی کشور، به سمت اداره ی علمی کشور پیش می رود دیگر؛ یعنی به سمت اداره ی عالمانه و مننطبق بر وازین دانش پیش می رود، و هر کشور و هر جامعه ای که علم و فهم و محاسبه ی دقیق، در همه ی شؤون آن دخالت داشته باشد، وضعش بهتر است.
بنابراین دانشجو یعنی کسی که ناظر به آینده، و متعلق به آینده است؛ آینده هم متعلق به اوست. ببینید، این عناوین و مفاهیمی که در کلمه ی دانشجو گنجانده شده، خیلی مهم است. به همین دلیل، فورا این جا استفاده کنیم؛اگر دانشجو از لحاظ جهت گیری فکری و سیاسی دچار انحراف باشد، مصیبت بزرگی خواهد بود. درست است؟
اگر هدف دانشجو این باشد که درس بخوانم، برای این که زندگی شخصی خودم را مثلا آباد کنم، بقیه هرچه شد، بشود؛ خطر خیل بزرگی است.
اگر جهت زندگی دانشجو گفته شود که بخشی از نیروهای کشور، دچار آفات عقیدتی و فکری اند، شانه بالا بیندازد و بگوید به من چه!! همچنان که اگر بگویند بخشی از مردم در فلان جا دچار زلزله شدند و از بین رفتند، شانه بالا بیندازد و بگوید به من چه!! بخشی از مردم از لحاظ وضع معیشتی دچار دشواری و مشکلند، شانه بالا بیندازد و بگوید به من چه!! این حالت بی تفاوتی، مصیبت خیلی بزرگ است.
کسی که بناست فردا امور مملکت در دست او باشد، این قدر نسبت به مسائل جامعه و سرنوشت مردم بی اعتنا باشد، خیلی نگران کننده است. از این نگران کننده تر، این است که بی تفاوت نیست، حساس است منتها حساسیت منفی؛ یعنی درست علاقه مند به این است که بخشی از مردم جامه فرضا در یک زلزله نابود بشوند! حالا زلزه، یک مثال واضح، و یک نوع آفت جسمانی و مادی است؛ از این بدتر، آفت معنوی است که کسی به آن توجه نمی کند. مثلا دلش بخواهد که مردم، غرق در شهوات بشوند، دلش بخواهد که مردم، غرق در بی ایمانی بشوند؛ خودش هم اصلا این طور باشد و به این سمت بتازد! ببینید مسئله دانشجو چه قدر حساس می شود!
اگر ما معنای دانشجو و مافهیمی که منطوی و مندرج در عنوان دانشجو است، به دقت مورد ملاحظه قرار بدهیم، باید نسبت به سرنوشت قشر دانشجو خیلی حساس بشویم هر که هستیم؛ چه خودمان دانشجو باشیم، چه استاد، چه از مسئولان آموزش عالی کشور، چه از مسئولان کشور و چه آدمی معمولی باشیم که داریم در خیابان راه می رویم راه می رویم اگر بدانیم دانشجو یعنی چه، باید نسبت به سرنوشت دانشجو خیلی حساس باشیم...(1)
دو عنصر اصلی در تربیت دانشجو

دو عنصر اصلی در تربیت دانشجو هست، که هیچکدام نبایستی مغفول عنه بماند؛ اگر مغفول غنه ماند، ما ضرر خواهیم کرد: یکی عنصر علم و تحقیق و کارایی علمی و جوشیدن استعدادهای علمی و این قبیل چیزهاست؛ یکی هم عبارت است از روحیه و تدین و حرکت صحیح و سالم سازی معنوی وروحی دانشجو. در دانشگاه ها، این دو عنصر بایستی بدون تفکیک از یکدیگر، با قدرت و با ظرفیت کامل کشور، تعقیب بشود.
اگر در کار عنصر اول کوتاهی کردیم، نتیجه چیست؟ همه می دانند. دانشگاهی که نتواد علم و تحقیق را به دانشجو منتقل بکند، و نتواند دانشجو را یک عالم، یک استاد، یک صاحب صلاحیت، یک مبتکر، و بالاخره یک مدیر بالفعل برای بخشی از بخش های بی شمار اداره ی جامعه بسازد، آن دانشگاه، دیگر دانشگاه نیست. در این زمینه، مسئله استاد، مسئله کتاب درسی، فضای آموزشی، آزمایشگاه و مجلات علمی هست؛ از این چیزهایی که دائم ورد زبان ماهاست و همه ی ما هم آن را دنبال می کنیم. همه ی شماها هم تقریبا دانشاهی هستید و به این مسائل خیلی خوب توجه دارید و دنبال می کنید. ان شاءالله روزبه روز هم باید به قدر امکانات کشور پیشتر برویم.
عنصر دوم، عبارت است از روحیه وتدین و حرکت صحیح و سالم سازی معنوی و روحی دانشجو... در فضای عمومی دانشگاهی کشور، به این نکته ی دوم یعنی مسئله روحیه و تدین و آگاهی دانشجو و بیرون آوردن او از حالت یک عنصر علمی بی جهت و بی هدف، به سمت یک عنصر علمی جهت دارتوجه کافی وجود ندارد. انسان با کامپیوتر متفاوت است. به کامپیوتر برنا می دهند، آن هم برایشان جواب مسئله را حاضر می کند؛ اما انسان که اینطور نیست. انسان خودش برنامه ی خودش را تنظمی می کند؛ خودش تصمیم می گیرد و خودش جهت گیری پیدا می کند. اگر ما از این جهت دوم غفلت بکنیم، دانشگاه همان چیزی خواهد شد که در بیانات امام، مکرر در مکرر نسبت به آن هشدار داده شده است.(2)
ارزش های بزرگی که دانشجویان ما به آن آراسته اند و لازم است آن را حفظ کنند
تدین و تعبد و پاکی دل و دامان که بحمدالله مجموعه های قابل توجهی از جوانان دانشجوی ما به آن آراسته اند ارزش بسیار بزرگی است؛ این را از دست ندهید. عمده ی اشکالات و انحرافات سیاسی، شروعش از نقطه ی مخدوش شدن این ارزش است. نمی گویم همه ی اشکالات و انحرافات؛ می گویم عمده ی آن ها...
در شما دختر و پسر مؤمن و متعبد و متعهد، موجود بسیار باارزشی وجود دارد که ارزش آن موجود، از دنیا و مافیها بیشتر است؛ و آن، سلامت دل، سلامت نفس، پاکی روح و ناآلودگی یا کم آلودگی آن است. البته نمی گویم به کلی ناآلودگی؛ بالاخره هر کس ممکن است فلتاتی داشته باشد؛ به قول قرآن، «الااللمم»؛ گناهانی که یک وقت از روی خطا و اشتباه، از دست انسان در رفته؛ از این ها ممکن است وجود داشته باشد؛ ولی آن نورانیت و صفا و پاکی فطری و ذاتی را که الحمدلله در محیط دین کشور رشد پیدا کرده است حفظ کنید. یک وقت اگر خطایی هم پیش می آید، بلافاصله به خدای متعال رو کنید و پشیمانی و انابه و تصمیم بر این که انسان گناه نکند، راه علاج این خطاهاست؛ این ارزش خیلی بزرگی است...
ارزش دیگری که خیلی مهم است و تلاش می شود تا در محیط دانشجویی،این ارزش هم از بین برود، عبارت است از امید و اعتماد به آینده. چگونه به آینده ای که نمی دانیم چیست، اعتماد کنیم؟ اعتماد به آینده، از طریق اعتماد به خودتان. آینده باید خوب باشد. از راه تصمیم گیری، فکر کردن، عمل کردن و اقدام پی در پی، شما می توانید به اینده امیدوار باشید. آینده ای که می خواهید به آن امید ببندیم، تصویر کلی آن این است که نظام اسلامی همه ی ضعف هایی را که بر اثر بد عملی و بی عملی پیش آمده که اثرش در معیشت و فرهنگ و اخلاق مردم، جابه جا مشخص است برطرف کند. این کار را چه کسی باید بکند؟ شماها باید بکنید. زمان هم خیلی طولانی نخواهد بود. این هایی که الان سر کارند، ده، پانزده سال قبل مثل شما دانشجو بودند. شما می توانید بنیه ی حقیقی دینی و سیاسی، قدرت تحلیل، تصمیم گیری، شناخت و ایستادگی در مقابل فشارهای گوناگون دشمن را -که تا حایی که بتواند، فشار وارد می کند و انسان باید مثل صخره در مقابل او بایستد- از حالا در خودتا ن به وجود بیاورید و ذخیره کنید و نگه دارید؛ برای این که بتوانید آینده را بسازید. و بدانید، مثل شما، همدل و همفکر و هم آرزوی با شما، در این کشور فراوان هستند. شما کار خودتان را بکنید؛ دیگرانی هم هستند که دارند کار خودشان را می کنند.(3)
خودسازی فکری، اخلاقی و انقلابی برای دانشجویان یک فریضه است

به شما دانشجوها می گویم، سنگربان این سنگر [دانشگاه] شمایید؛ مواظب باشید خاکریزهاتان سست نشود؛ دئم خاکریزها را ترمیم کنید. خاکریزها، خاکریزهای فرهنگی و فکری است؛ این ها را ترمیم کنید. خودسازی فکری و اخلاقی و انقلابی درونی دانشجویان یک فریضه است-چه هر دانشجویی نسبت به خودش، چه به معنای درون دانشگاه و محیط دانشگاه- این
خودسازی، همان ترمیم خاکریزها و سنگرهاست.(4)
دانشجوی متدین و حزب اللهی کسی است که
به نظرم به دانشجویان هم این نکته را گفتم که هر کس شب بیست و یکم، قرآن سرش گرفت و «بک یاالله» گفت، از نظر من او همان دانشجویی است که من می ویم متدین و خدایی و مسلمان و حزب اللهی است؛ کاری ندارم از کدام حزب و جناج و تشکیلات است.(5)
برداشت و توقع بنده و نظام اسلامی از جماعت دانشجو این است که برداشت و توقع بنده و نظام اسلامی از جماعت دانشجو این است که فکر می کنیم دانشجو یک روشنفکر تمام عیار مسملان است؛ متدین است. در سطح دنیا جریاناتی وجود دارند که بعضی شان در ایران شعبه هم دارند که دانشجو را نه روشنفکر می پسندند، نه مسلمان. روشنفکر نمی پسندند، زیرا او را دچار تعصب ها و تحجرهای حزبی و سیاسی و وارداتی می کنند. ما وقتی می گوییم تحجر، فورا ذهنمان می رود به تحجر مذهبی؛ بله آن هم یک نوع تحجر است، اما تحجر مذهبی نیست، بلکه خطرناک تر از آن، تحجر سیاسی است؛ تحجرهای ناشی از شکل بندی تحزب و سازمان های سیاسی است که اصلا امکان فکر کردن به کسی نمی دهند. اگر ده دلیل قانع کننده برای حقانیت یک موضوع ذکر کنیم، قبول می کند، اما در عمل طور دیگری عمل می کند! چرا؟ چون حزب،-آن تشکیلات سیاسی بالای سر- مثل پدرخوانده ی مافیا از او این گونه خواسته؛ این را انسان متأسفانه در برخی از گوشه کنارهای حتی محیط دانشگاهی می بیند. پس آن مجموعه ای که دچار یک چنین تحجری باشد، دیگر روشنفکر نیست، چون روشنفکری لازمه اش حق طلبی است، چشم بازف تکیه ی به منطق و استدلال است. این که مسلمان هم نمی خواهند باشد، برای این است که می دانند مسلمانی، خطرناک است. امروز عمده ی دردسرهایی که اردوگاه استکبار و مشخصا آمریکا و صهیونیسم دجارش هستند -که این دردسرها خیلی زیاد هم است به خاطر این است- که مسلمان ها به یک خودآگاهی ریده اند که در این خودآگاهی، اما بزرگوار و ملت ایران و انقلاب و نظام ما نقش فراوانی داشته است. عمده ی دردسر آن ها از این ناحیه است؛ لذا می خواهند این را بکوبند. به همین جهت از مسلمان بودن دانشجو به شدت ناراضی به شدت ناراضی و ناخشنودند.(6)
پی نوشت :

1-بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای بسیج دانشجویی دانشگاه تهران،1376/11/11.
2-بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی1370/9/20.
3-بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای جامعه ی اسلامی دانشجویان، 1381/6/16.
4-بیانات رهبر معظم انقلاب در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه صنعتی امیر کبیر، 1379/12/9.
5-بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی1381/9/26.
6-بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار دانشجویان نمونه و ممتاز دانشگاه ها، 1381/9/7.
__________________
سه شنبه 16/9/1389 - 21:18
آموزش و تحقيقات

آموزش وصیت نامه ی امام خمینی

آدرس ثبت نام رایگان :
http://www.imam-khomeini-isf.com/
کاری از موسسه ی تنطیم و نشر آثار امام

سه شنبه 16/9/1389 - 21:15
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته