• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 27021
تعداد نظرات : 2747
زمان آخرین مطلب : 3224روز قبل
طنز و سرگرمی


پیش بابایی می روم و از او می پرسم:
"ازدواج چیست؟"
بابایی هم گوشم را محکم می پیچاند و می گوید:
"این فضولی ها به تو نیومده، هنوز دهنت بوی شیر میده، از این به بعد هم دیگه توی خیابون با دخترای همسایه ها لی لی بازی نمی کنی، ورپریده!"
متوجه حرف های بابایی و ربط آنها به سوالم نمی شوم، بابایی می پرسد:
"خب حالا واسه چی می خوای بدونی ازدواج یعنی چی؟!"
در حالی که در چشمهایم اشک جمع شده است می گویم:
"بابایی بهتر نیست اول دلیل سوالم رو بپرسید و بعد بکشید؟!"
بابایی با چشمانی غضب آلوده می گوید:
"نخیر! از اونجایی که من سلطان خانه هستم و توی یکی از داستان ها شنیدم سلطان جنگل هم همین کار رو می کرد و ابتدا می کشید و سپس تحقیقات می کرد، در نتیجه من همین روال را ادامه خواهم ..." بابایی همانطور که داشت حرف می زد یک دفعه بیهوش روی زمین افتاد، باز هم مامانی با ملاغه سر بابا رو مورد هدف قرار داده بود، این روزها مامان به خاطر تمرین های مستمرش در روزهای آمادگی اش به سر می بره و قدرت ضربه و هدفگیری اش خیلی خوب شده، ملاغه با آنچنان سرعتی به سر بابایی اصابت کرد که با چشم مسلح هم دیده نمی شد.
مامانی گفت:
"در مورد چی صحبت می کردین که باز بابات جو گیر شده بود و می گفت سلطان خونه است؟!"
و من جواب دادم: "در مورد ازدواج"
مامانی اخمهاش توی همدیگه رفت و ماهیتابه رو برداشت و به سمت بابایی که کم کم داشت بهوش می اومد قدم برداشت، مامانی همونطور که به سمت بابایی می اومد گفت: "حالا می خوای سر من هوو بیاری؟! داری بچه رو از همین الان قانع می کنی که یه دونه مامان کافی نیست؟! می دونم چکارت کنم!"
مامانی این جمله رو گفت و محکم با ماهیتابه به سر بابایی زد و بابایی دوباره بیهوش شد.
بعد از بیهوش شدن بابایی، مامان ازم خواست کل جریان رو براش توضیح بدم، منهم گفتم که موضوع انشاء این هفته مون اینه که "ازدواج را توصیف کنید."
بابایی که تازه بهوش اومده بود گفت: "خب خانم! اول تحقیق کن، بعد مجازات کن! کله ام داغون شد!"
و مامانی هم گفت: "منم مثل خودت و اون آقا شیره عمل می کنم، عیبی داره؟!"
بابایی به ماهیتابه که هنوز توی دستای مامانی بود نگاهی کرد و گفت: "نه! حق با شماست!"
مامانی گفت: "توی انشات بنویس همه ی مردها سر و ته یه کرباس هستند!"
بابابزرگ که گوشه ی اتاق نشسته بود و داشت با کانالهای ماهواره ور می رفت و هی شبکه عوض می کرد متوجه صحبت های ما شد و گفت: "نوه ی گلم! بیا پیش خودم برات انشا بگم!"
مامانی هم گفت: "آره برو پیش بابابزرگت، با هشت ازدواج موفق و دوازده ازدواج ناموفقی که داشته می تونه توضیحات خوبی برات در مورد ازدواج بگه!"
پیش بابابزرگ می روم و بابابزرگ می گوید: "ازدواج خیلی چیز خوبی است، و انسان باید ازدواج کند ... راستی خانم معلمتون ازدواج کرده؟ چند سالشه؟ خوشـ ..."
بابابزرگ حرفهایش تمام نشده بود که این بار ملاغه ای از طرف مامان بزرگ به سمت بابابزرگ پرتاب شد، البته چون مامان بزرگ هدفگیری اش مثل مامانی خوب نیست ملاغه به سر من اصابت کرد.
به حالت قهر دفترم رو جمع می کنم و پیش خواهرم می روم، نمی دانم چرا با گفتن موضوع انشاء در چشمان خواهرم اشک جمع می شود و وقتی دلیل اشک های خواهرم رو می پرسم می گوید: "کمی خس و خاشاک رفت توی چشمم!"
البته من هر چی دور و برم رو نگاه می کنم نشانی از گرد و خاک نمی بینم، به خواهر می گویم: "تو در مورد ازدواج چی می دونی؟" و خواهرم باز اشک می ریزد.
ما از این انشاء نتیجه می گیریم بحث در مورد ازدواج خیلی خطرناک است زیرا امکان دارد ملاغه یا ماهیتابه به سرمان اصابت کند، این بود انشای من ...

با تشکر از اهالی خانه که در نوشتن این انشا به من کمک کردند!

 

دوشنبه 17/4/1392 - 11:37
آلبوم تصاویر

زیست نیوز - آقای ویلیامز پس از 16 سال تلاش توانسته ماکت عظیمی از شهر رویایی خود را به اتمام برساند. حاصل تلاش وی بیش از 12 کیلومتر جاده، 100 قطار، بالغ بر 3 هزار ساختمان، 400 پل و 50 هزار درخت را در خود جای داده است که در نوع خود بی نظیر به شمار می رود.

 

 

 

يکشنبه 16/4/1392 - 14:14
دنیای گیاهان و حیوانات
هر روز خودتان را در آینه می بینید و سعی می کنید تمیز و مرتب باشید، غافل از این که بر روی بدن شما میهمانان ناخوانده بسیاری زندگی می کنند.

 بدن انسان میزبانی خوب برای حشرات ریز و زیرک است به طوری که روی بدنمان هم اکنون هزاران حشره ریز زندگی می کنند که از آن ها خبر هم نداریم. این حشره های ریز گاهی برای بدن مفید و گاهی مخرب هستند پس باید آن ها را به درستی بشناسیم و راه های مقابله با آن را بدانیم.

کک های بدن
 

 



 

بر روی بدن بسیاری از حیوانات کک وجود دارد که به راحتی به بدن انسان ها نیز منتقل خواهند شد. این کک ها به "کک های بدن" مشهور شده اند و بر روی پوست زندگی می کنند و منبع اصلی تغذیه آن ها نیز خون است. این کک ها از آنجا که بر روی بدن حیوانات از جمله گربه ها زندگی می کنند حامل بیماری های خطرناکی نیز هستند.

 

حشره رخت خواب

 

 



حشره که می گوییم ابتدا به یاد پشه و یا مگس می افتیم اما حشره رخت خواب با باقی این حشرات متفاوت است. این حشره بدون بال است و می تواند به راحتی در درزهای تشک شما پنهان شود و سپس از خون شما تغذیه می کند. بهترین راه برای از بین بردن این حشره شست وشوی مداوم رخت خواب ها است.

 

سوسک سگ آبی
 

 


 


یکی از ریزترین و بی خطرترین حشرات بدن ما با نام "سوسک سگ آبی" شناخته میشود. این سوسک که نهایتا می تواند به 4 میلی متر برسد بیشتر در محل های کثیف پیدا می شوند. این سوسک از کثیفی و پوست ها مرده تغذیه می کند و اگر انسان ها در محل های کثیف حضور داشته باشند شاید این سوسک وارد بدنشان شود ولی غالبا به بدن انسان ضرری نمی رسانند.

 

شپش عسل
 

 


 


این حشره کوچک که بزرگتر از سر یک سوزن نیست از عسل تغذیه می کند و محل زندگی اش روی کندوی زنبورهاست. این شپش با سوار شدن بر روی زنبورها مسافرت می کند و روی بدن انسان ها نیز دیده شده است. با توجه به اینکه برخی عسل را با موم خریداری می کنند احتمال ورود آن به بدن انسان بسیار زیاد است. البته جای نگرانی نیست چرا که این حشره با ورود به معده جانش را از دست می دهد و اگر هم به سلول ها بچسبد خطر خاصی ندارد.

 

شپش گردن باریک
 

 


 


روی بدن ما شپش های متفاوتی زندگی می کنند که یکی از متفاوت ترین آن ها "گردن باریک" است. این شپش بیشتر در مناطق روستایی که از حیوانات نگه داری می کنند دیده شده است و باید مراقب آن بود زیرا با ورودش به بدن انسان نیز بیکار نخواهد ماند. این ماهی با ورودش به بدن در لا به لای موهایی مانند موی سر یا بدن پنهان شده و خون انسان را می مکد. بهترین راه برای از بین بردن این حشره استحمام و شستن شوی چند باره است.

حشره فیلی
 

 


 



در کنار شپش گردن باریک یک حشره با بینی بلند هم زندگی می کند که مانند همنوعش از خون انسان تغذیه می کند. این شپش کمی بزرگتر بوده و در حدود 7 میلیمتر طول دارد. این حشره هم به خاطر بینی بلند و هم به این علت که بر روی بدن فیل ها نیز دیده شده به این نام شهرت یافته است. در انتهای بینی این حشره آرواره های وحشتناکی قرار گرفته است که باعث میشود به راحتی به رگ نفوذ کرده و خون را از انجا بمکد.

کنه سوسکی
 

 


 


در حالی که شپش ها موجوداتی شش پا هستند، یک هشت پا هم بر روی بدن زندگی می کند که خیلی برای انسان ها مفید نیست. کنه سوسکی یکی از ترسناکترین موجوداتی است که بر روی بدن انسان زندگی می کند و می تواند در قربانی هایش بیماری های آسمی ایجاد کند. این کنه را می توان بر روی بدن موجودات دیگری مانند پرندگان یا ماهی ها نیز پیدا کرد ولی به حدی ریز هستند که تنها با میکروسکوپ می توان آن ها را مشاهده کرد.

 

شپش سر
 

 


 


شپش سر یکی از سمج ترین حشراتی است که روی بدن انسان وجود دارد و به سرعت از هر سر به سری دیگر منتقل می شود. این حشره در میان موی شما تخم گذاری کرده و مدت های طولانی را در آنجا میگذارند. دانشمندان حتی شپش های 10 هزار ساله نیز پیدا کرده اند. این شپش می تواند باعث ایجاد خارش های مزمن در سر شود.

 

کنه های گردوخاک
 

 


 


این کنه به اندازه ای کوچک است که نمی توان آن را با چشم غیر مسلح دیدو بیشتر در بالش یا تخت خواب ها زندگی می کنند. محققان به این نتیجه رسیده اند که میلیون ها کنه روزانه در بدن شما رفت و آمد می کنند و شما از هیچ کدام آن ها اطلاعی ندارید.  این کنه ها مسببان اصلی آسم و یا آلرژی های مختلف هستند و با توجه به اندازه های کوچکشان می توانند مشکلات بزرگی را ایجاد کنند.

پشه
 

 


 


پشه یکی از حشراتی است که همه انسان ها در طول روز با آن روبرو خواهند شد. این پشه ها می توانند بیماری های زیادی در بدن ایجاد کنند. هرساله انسان های زیادی به خاطر نیش پشه جانشان را از دست می دهند و این باعث شده است که پشه به عنوان بزرگترین قاتل دنیا شناخته شود. البته این نکته را مد نظر داشته باشید که تنها پشه های ماده شما را نیش می زنند.

 

منبع : باشگاه خبرنگاران

 

يکشنبه 16/4/1392 - 14:6
دنیای گیاهان و حیوانات

کالاهاری؛ بیابانی نیمه‌خشک با زمین‌های شنزار در جنوب قاره آفریقا است که ۹۰۰ هزار کیلومتر مربع مساحت دارد. در این بیابان، پس از باران، پهنه‌های بزرگی از چراگاه‌های خوب پدید می‌آید و جانوران و گیاهان گوناگونی می‌توانند در آن زندگی کنند و به این خاطر بخش‌های بزرگی از کالاهاری را نمی‌توان به مفهوم واقعی کلمه، صحرا دانست.
زندگی در کالاهاری(گزارش تصویری)


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
يکشنبه 16/4/1392 - 14:3
دنیای گیاهان و حیوانات
به رغم اندازه کوچک و آسیب پذیری ظاهری نسبت به جانوران دیگر، حشرات در میان موفق‌ترین جاندارانی قرار دارند که از انقراض‌های بزرگ جان سالم به در برده و تنوع گونه‌های آنها در هیچ خانواده جانوری دیگری مشاهده نمی شود.
دنیای حشرات از نمای فوق نزدیک! (2)

 به گزارش گروه بین الملل زیست نیوز، به رغم اندازه کوچک و آسیب پذیری ظاهری نسبت به جانوران دیگر، حشرات در میان موفق‌ترین جاندارانی قرار دارند که از انقراض‌های بزرگ جان سالم به در برده و تنوع گونه‌های آنها در هیچ خانواده جانوری دیگری مشاهده نمی شود. در ادامه این مطلب نگاهی از نمایی نزدیک‌تر به برخی از اعضای این خانواده گسترده داریم.

 

 

 

حشره جهنده

 


 

سنجاقک

 


 

شپشه بلوط

 


 

ملخ

 


 

شترزنک

 


 

اسپرینگ تیل

 


 

ساس چرخی

 


 

بید

 


 

کرم تار تن

 


 

سوسک کرگدنی

 

يکشنبه 16/4/1392 - 14:0
دنیای گیاهان و حیوانات
بخش نخست:

به رغم اندازه کوچک و آسیب پذیری ظاهری نسبت به جانوران دیگر، حشرات در میان موفق‌ترین جاندارانی قرار دارند که از انقراض‌های بزرگ جان سالم به در برده و تنوع گونه‌های آنها در هیچ خانواده جانوری دیگری مشاهده نمی شود.
دنیای حشرات از نمای فوق نزدیک! (1)

به گزارش گروه بین الملل زیست نیوز، به رغم اندازه کوچک و آسیب پذیری ظاهری نسبت به جانوران دیگر، حشرات در میان موفق‌ترین جاندارانی قرار دارند که از انقراض‌های بزرگ جان سالم به در برده و تنوع گونه‌های آنها در هیچ خانواده جانوری دیگری مشاهده نمی شود. در ادامه این مطلب نگاهی از نمایی نزدیک‌تر به برخی از اعضای این خانواده گسترده داریم.

 

 

 

 

 

زنبور مخملی

 


 

کرم غبار خانگی

 


 

شپش سر انسان

 


 

عنکبوت خانگی

 


 

پشه

 


 

مگس

 


 

سوسک ببری

 


 

سوسک گوزنی

 


 

کک گربه

 


 

سوسک هرکول

 

 

يکشنبه 16/4/1392 - 13:59
ایرانگردی

 در ایران می‌توان با یک ساعت پرواز از جنگلی با رطوبت بالای ۵۰ درصد به کویری با رطوبت زیر ۱۰ درصد رسید. عماد نعمت اللهی عکاس، در این مجموعه با نام “هزار توی این دیار”، گوشه کوچکی از ایران را به نمایش گذاشته است.


مردمانی از جنس دریا

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

قطه صفر جنوب شرقی ایران. خلیج گواتر هم مرز با پاکستان و اقیانوس هند.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

چشمه‌های پلکانی بادابسورت

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

این چشمه‌ها که مربوط به هزاران سال قبل هستند در استان مازندران قرار دارند. نمونه‌های دیگری در شیلی و ترکیه نیز وجود دارد، اما این چشمه‌ها به دلیل مخلوط شدن دو چشمه مختلف با هم و فعل و انفعالات شیمیایی از رنگ خاصی برخوردار هستند. به دلیل عدم مدیریت درست، آسیب‌های بسیاری ظرف چهار سال گذشته به این چشمه‌ها وارد شده است.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

گوزن زرد ایرانی

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

گونه‌ای منحصر به فرد از گوزن‌ها که بومی ایران است و خوشبختانه طی ۵۰ سال گذشته از دسته “در خطر انقراض” خارج شده است. هرچند که زیست بوم آ‌نها در دریاچه ارومیه، در آستانه نابودی قرار دارد.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

آتشکده یزد

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

محل نگه‌داری آتش مقدس زرتشتیان و نیایشگاه زرتشتیان.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

بندر پوزم

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

واقع در خلیج پوزم در حاشیه دریای عمان که بیشتر به تعمیر لنج‌ها و قایق‌های بزرگ می‌پردازند.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

سوسن چلچراغ

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

گل خاص و بومی ایران زمین که در منطقه داماش می‌روید و در هیچ کجای دیگر دنیا وجود ندارد. تلاش‌هایی برای پرورش آن در بعضی از کشورها انجام گرفته اما موفقیت‌آمیز نبوده است. این گل در خرداد ماه در یک بازه زمانی ۲۰ روزه شکفته و پژمرده می‌شود.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

رقص دلفین‌ها

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

این تصویر در خلیج فارس و در نزدیکی جزیره هرمز ثبت شده است.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

عمارت ورودی باغ شازده

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

باغ شازده در ماهان کرمان در دل کویر یکی از معرفه‌های بزرگ باغ ایرانی به حساب می‌آید. باغی همیشه سبز با معماری دل‌ربا، نگینی در دل کویر است.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

ارگ راین

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

ارگ خشتی راین در استان کرمان، دومین ارگ بزرگ خشتی دنیا بعد از ارگ بم به حساب می‌آید. این ارگ در شهر راین واقع شده است که یکی از ییلاقات خوش آب و هوای استان کرمان محسوب می‌شود.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

سوباتان

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

در شهرستان تالش ایران، بهشتی وجود دارد به نام سوباتان با طبیعتی بکر و روستاهایی دست نخورده و زیبا.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

بر فراز ابرها

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

روستای “آغ اولر” در ارتفاعات تالش.

 
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

جنگل الیمستان

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

جنگل الیمستان در منطقه لحاش در استان مازندران یکی از جنگل‌های کمتر دستخورده این منطقه است.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

مهاجران

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

تصویری از پرندگان مهاجر و بومی جنگل حرا که در ژئو پارک قشم ثبت شده است.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

دریاچه چورت

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

این دریاچه در منطقه کیاسر در استان مازندران واقع شده است. کاملا طبیعی است و عمری ۷۰ ساله دارد. در زیر این دریاچه هزاران چشمه وجود دارد و به علت نشست زمین این دریاچه شکل گرفته است. این منطقه همچنین زیستگاه پلنگ است.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

غروب

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

بندر لافت در جزیره قشم.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

گرمای رنگ‌ها در زمستان سرد

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

پاییز در روستای الماس در ارتفاعات خلخال.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

تنگه چاه کوه

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

جزیره قشم را “جزیره عجایب هفتگانه” می‌خوانند. یک تنگه‌ی زیبا در جزیره قشم. تنگه‌ای با ساختاری از آهک که بر اثر فرسایش، اشکال زیبا و چشم نوازی به خود گرفته است.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

مزرعه

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

ارتفاعات شمالی ایران سرشار از مزارع مختلف است.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

گنبد گیتی

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

یکی از نماد‌های ایران از باستان تاکنون بدون شک دماوند است. کوهی که حتی از گرگان و کاشان هم پیداست.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

شالیزار

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

شالیزارهای شمال ایران در زمستان با تغییر رنگ، زیبایی خاصی دارد.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

کلیسای وانک

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

کلیسای “وانک” یا “آمنا پرکیج” نام کلیسایی است در محله جلفای اصفهان که از روی کلیسای “سنت استپانوس” در جلفای آذربایجان، کپی برداری شده ‌است. این کلیسا از کلیساهای تاریخی ارمنیان اصفهان است و در زمان شاه عباس دوم ساخته شده ‌است. وانک در زبان ارمنی به معنی صومعه است.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

آبشارکبودوال

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

بزرگترین آبشار خزه‌ای خاورمیانه با آبی زلال.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

دنیای شبنم‌ها

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

با عکاسی ماکرو می‌توان دنیای درون شبنم‌ها را دید.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

اگرت ساحلی

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

این پرنده در نواحی ساحلی و نسبتا گرم به سر برده و اغلب در سواحل جنوب، خورها و باتلاق‌های شور دیده می‌شود. به طور گروهی در بوته‌های کوتاه نزدیک ساحل، آشیانه می‌سازد. این پرنده در ایران، بومی و فراوان است و در سواحل خلیج فارس و دریای عمان و جزایر آن تولید مثل می‌کند.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

وقتی میلاد آغوش می‌گشاید

KamYab.Ir | کمیاب‌ترین های وب فارسی

بلندای برج میلاد. شاید در سال، کمتر روزی پیش بیاید که هوای تهران این‌چنین پاک و تمیز باشد.


يکشنبه 16/4/1392 - 13:51
آلبوم تصاویر

تصاویردیدنی از ایران قدیم-دوره قاجار

 

نوازندگان زن دوران قاجار

 

 

تصاویردیدنی از ایران قدیم-دوره قاجار

تصاویردیدنی از ایران قدیم-دوره قاجار


گمرك عهد قاجار



تصاویردیدنی از ایران قدیم-دوره قاجار

 

ناصرالدین شاه و ملیجكش

 

 

تصاویردیدنی از ایران قدیم-دوره قاجار

 

 

زنان حرمسرا

 

 

تصاویردیدنی از ایران قدیم-دوره قاجار

 

درویش

 

 

تصاویردیدنی از ایران قدیم-دوره قاجار

 

عده ای ازمردان كه با پای پیاده وسینه زنان عازم كربلا هستند

 

 

تصاویردیدنی از ایران قدیم-دوره قاجار

 

طبق كش

 

 

تصاویردیدنی از ایران قدیم-دوره قاجار


هركول قاجار

 

 

تصاویردیدنی از ایران قدیم-دوره قاجار

 

بازار وكیل شیراز

 

 

تصاویردیدنی از ایران قدیم-دوره قاجار

 

آرایشگاه سیار در اواخر دوران قاجار

 

 

تصاویردیدنی از ایران قدیم-دوره قاجار

 

اختر الدوله دختر ناصرالدینشاه وهمسر ملیجك به همراه خدمتكارانش

 

 

تصاویردیدنی از ایران قدیم-دوره قاجار

 

نان فروش دوره گرد با درشكه

 

 

تصاویردیدنی از ایران قدیم-دوره قاجار

 

بستنی فروش قاجار وچند نفر بی پول كه با حسرت نگاه میكنند

 

 

تصاویردیدنی از ایران قدیم-دوره قاجار

 

تكدی گری زن و شوهر

 

 

تصاویردیدنی از ایران قدیم-دوره قاجار

 

دستگیری راهزنان وغارتگران

 

 

تصاویردیدنی از ایران قدیم-دوره قاجار


زن فرنگی در لباس قاجار

 


 

تصاویردیدنی از ایران قدیم-دوره قاجار

 

 
 

تصویر یك خانواده دوران قاجار

 

 

 

 
تصاویردیدنی از ایران قدیم-دوره قاجار
 
 

مكتبخانه رشدیه با ۱۱۰۰۰تومان سرمایه در زمان مظفرالدینشاه قاجار

 

 

تصاویردیدنی از ایران قدیم-دوره قاجار

 

 
 
 
 
احمد شاه در مجلس شورا
 
شنبه 15/4/1392 - 16:57
تاریخ
 
 فروردین؛ فروردهای پاکان
فروردین نام نخستین ماه از فصل بهار و روز نوزدهم هر ماه در گاه شماری اعتدالی خورشیدی است. در اوستا و پارسی باستان فرورتینام، در پهلوی فرورتین و در فارسی فروردین گفته شده که به معنای فروردهای پاکان و فروهرهای ایرانیان است. بنا به عقیده پیشینیان، ده روز پیش از آغاز هر سال فروهر در گذشتگان که با روان و وجدان از تن جدا گشته، برای سرکشی خان و مان دیرین خود فرود می آیند و ده شبانه روز روی زمین به سر می‌برند. به مناسبت فرود آمدن فروهرهای نیکان، هنگام نوروز را جشن فروردین خوانده اند. فروهران در ده روز آخر سال بر زمین هستند و بامداد نوروز پیش از بر آمدن آفتاب، به دنیای دیگر می‌روند

اردیبهشت؛ طبیعت
اردیبهشت نام دومین ماه سال و روز دوم هر ماه در گاه‌شماری اعتدالی خورشیدی است. در اوستا اشاوهیشتا و در پهلوی اشاوهیشت و در فارسی اردیبهشت گفته شده که کلمه‌ای است مرکب از دو جزء: جزء اول "اشا” از جمله لغاتی است که معنی آن بسیار منبسط است، راستی و درستی، تقدس، قانون و آئین ایزدی، پاکی…. و بسیار هم در اوستا به کار برده شده است. جزء دیگر این کلمه که واژه "وهیشت” باشد. صفت عالی است به معنای بهترین، بهشت فارسی به معنی فردوس از همین کلمه است. در عالم روحانی نماینده صفت راستی و پاکی و تقدس اهورامزداست و در عالم مادی نگهبانی کلیه آتش های روی زمین به او سپرده شده است. در معنی ترکیب لغت اردیبهشت "مانند بهشت” هم آمده است.

خرداد؛ طبیعت
خرداد نام سومین ماه سال و روز ششم در گاه‌شمار اعتدالی خورشیدی است. در اوستا و پارسی باستان هئوروتات ،در پهلوی خردات و در فارسی خورداد یا خرداد گفته شده که کلمه ای است مرکب از دو جزء: جزء هئوروه که صفت است به معنای رسا، همه، درست و کامل. دوم تات که پسوند است برای اسم مونث، بنابراین هئوروتات به معنای کمال و رسایی است. ایزدان تیر و باد و فروردین از همکاران خرداد می‌باشند. خرداد نماینده رسایی و کمال اهورامزداست و در گیتی به نگهبانی آب گماشته شده است.

 

تیر؛ تماشای جنگل در جزیره
تیر نام چهارمین ماه سال و روز سیزدهم هر ماه گاه‌شماری اعتدالی خورشیدی است. در اوستا تیشریه، در پهلوی تیشتر و در فارسی صورت تغییر یافته آن یعنی تیر گفته شده که یکی از ایزدان است و به ستاره شعرای یمانی اطلاق می‌شود. فرشته مزبور نگهبان باران است و به کوشش او زمین پاک، از باران بهره مند می‌شود و کشتزارها سیراب می‌گردد. تیشتر را در زبان های اروپایی سیریوس خوانده اند. هر گاه تیشتر از اسمان سر بزند و بدرخشد مژده ریزش باران می‌دهد. این کلمه را نباید با واژه عربی به معنی سهم اشتباه کرد.

مرداد؛ جنگل
مرداد نام پنجمین ماه سال و روز هفتم هر ماه در گاه‌شماری اعتدالی  خورشیدی است. در اوستا امرتات ،در پهلوی امرداد و در فارسی امرداد گفته شده که کلمه ای است مرکب از سه جزء:اول "ا” ادات نفی به معنی نه، دوم "مرتا” به معنی مردنی و نابود شدنی نیست و سوم تات که پسوند و دال بر مونث است. بنابراین امرداد یعنی بی مرگی و آسیب ندیدنی یا جاودانی. پس واژه "مرداد” به غلط استعمال می‌شود. در ادبیات مزدیسنا امرداد یکی از امشاسپندان است که نگهبانی نباتات با اوست.
در مزدیسنا شخص باید به صفات مشخصه پنج امشاسپند دیگر که عبارتند از:
نیک اندیشی، صلح و سازش، راستی و درستی، فروتنی و محبت به همنوع، تامین اسایش و امنیت بشر مجهز باشد تا به کمال مطلوب همه که از خصایص امرداد است نایل گردد.

شهریور؛ جنگل
شهریور نام ششمین ماه سال و روز چهارم هر ماه در گاه‌شماری اعتدالی خورشیدی است. در اوستا خشتروئیریه، در پهلوی شتریور و در فارسی شهریور می‌دانند. کلمه ای است مرکب از دو جزء: خشتر که در اوستا و پارسی باستان و سانسکریت به معنی کشور و پادشاهی است و جزء دوم صفت است از ور به معنی برتری دادن وئیر یه یعنی برگزیده و آرزو شده و جمعاً یعنی کشور منتخب یا پادشاهی برگزیده . این ترکیب بارها در اوستا به معنی بهشت یا کشور آسمانی اهورامزدا آمده است. شهریور در جهان روحانی نماینده پادشاهی ایزدی و فر و اقتدار خداوندی است و در جهان مادی پاسبان فلزات. چون نگهبانی فلزات با اوستاو را دستگیر فقرا و ایزد رحم و مروت خوانده اند. روایت شده است شهریور آزرده و دلتنگ می‌شود از کسی که سیم و زر را بد به کار اندازد یا بگذارد که زنگ بزند.

 
مهر؛ محیط زیست
در سانسکریت میترا، در اوستا و پارسی میثر و در پهلوی میتر و در فارسی مهر گفته می‌شود. که از ریشه سانسکریت آمده به معنی پیوستن. اغلب خاورشناسان معنی اصلی مهر را واسطه و میانجی ذکر کرده اند. مهر واسطه است میان آفریدگار و آفریدگان. میثره در سانسکریت به معنی دوستی و پروردگار و روشنایی و فروغ است و در اوستا فرشته روشنایی و پاسبان راستی و پیمان است. مهر ایزد هماره بیدار و نیرومند است و برای یاری کردن راستگویان و بر انداختن دروغگویان و پیمان شکنان در تکاپوست. مهر از برای محافظت عهد و پیمان و میثاق مردم گماشته شده است.
 
از این رو فرشته فروغ و روشنایی نیز هست که هیچ چیز ار او پوشیده نمی‌ماند. برای آن که از عهده نگهبانی بر آید اهورامزدا به او هزار گوش و ده هزار چشم داده است. مقام مهر در بالای کوه "هرا” است، انجایی که نه روز است و نه شب، نه گرم است و نه سرد، نه ناخوشی و نه کثافت .مهر از آنجا بر ممالک آریایی نگران است. این آرامگاه خود به پهنای کره زمین است یعنی مهر در همه جا حاضر است و با شنیدن آوای ستمدیدگان آگاه گشته به یاری آنان می‌شتابد.

 
آیین مهر در دین مسیح نیز مشهود است. ایزد مهر در اصل بجز ایزد خورشید بوده است اما بعدها آندو را یکی دانسته اند. مورخان یونانی مهر را به نام میترس یاد کرده اند و کر کرده اند که ایرانیان خورشید را به اسم "میترسمی‌ستایند.از این خبر پیداست که در یک قرن پیش از میلاد مسیح آندو با یکدیگر مخلوط شده اند. نگهبانی ماه هفتم و روز شانزدهم هر ماه را به عهده ایزد مهر است.

 
آبان؛ محیط زیست
در اوستا آپ در پارسی باستان آپی و در فارسی آب گفته می‌شود. در اوستا بارها "آپ” به معنی فرشته نگهبان آب استعمال شده و همه جا به صیغه جمع آمده است. نام ماه هشتم از سال خورشیدی و نام روز دهم از هر ماه را، آبان می دانند. ایزد آبان موکل بر آهن است و تدبیر امور و مصالح ماه به او تعلق دارد. به سبب آنکه "زو” که یکی از پادشاهان ایران بود در این روز با افراسیاب جنگ کرده، او را شکست داده، تعاقب نمود و از ملک خویش بیرون کرد، ایرانیان این روز را جشن می گیرند، دیگر آنکه چون مدت هشت سال در ایران باران نبارید مردم بسیار تلف گردیده و بعضی به ملک دیگر رفتند. عاقبت در همین روز باران شروع به باریدن کرد و بنابراین ایرانیان این روز را جشن کنند. آفتاب در این ماه در برج عقرب یا کژدم قرار می‌گیرد.

آذر؛ محیط زیست
در اوستا آتر، آثر، در پارسی باستان آتر، در پهلوی آتر، و در فارسی آذر می‌گویند. آذر فرشته نگهبان آتش و یکی از بزرگتری ایزدان است. آریائیان(هندوان و ایزدان) بیش از دیگر اقوام به عنصر آتش اهمیت می دادند. ایزد آذر نزد هندوان ،آگنی خولنده شده و در "ودا” (کتاب کهن و مقدس هندوان) از خدایان بزرگ به شمار رفته است. آفت اب در این ماه در برج قوس یاکماندار قرار می گیرد.

دی؛ زمستان، یخ ، برف رودخانه
در اوستا داثوش یا دادها به معنی آفریننده، دادار و آفریدگار است و غالبا صفت اهورامزدا است و آن از مصدر "دا” به معنی دادن و افریدن است. در خود اوستا صفت دثوش (=دی)برای تعیین دهمین ماه استعمال شده است. در میان سی روز ماه، روزهای هشتم و بیست و سوم به دی (آفریدگار،دثوش) موسوم است. برای اینکه سه روز موسوم به "دی” با هم اشتباه نشوند نام هر یک را به نام روز بعد می‌پیوندند. مثلا روز هشتم را "دی باز” و روز پانزدهم را "دی بمهر” و….دی نام ملکی است که تدبیر امور و مصالح روز و ماه دی به او تعلق دارد.

بهمن؛ برف
 در اوستا وهومنه ،در پهلوی وهومن، در فارسی وهمن یا بهمن گفته شده که کلمه ای است مرکب از دو جزء: "وهو” به معنی خوب و نیک و "مند” از ریشه من به معنی منش: پس یعنی بهمنش، نیک اندیش، نیک نهاد. نخستین آفریده اهورامزدا است و یکی از بزرگترین ایزدان مزدیسنا. در عالم روحانی مظهر اندیشه نیک و خرد و توانایی خداوند است. انسان را از عقل و تدبیر بهره بخشید تا او را به آفریدگار نزدیک کند. یکی از وظایف بهمن این است که به گفتار نیک را تعلیم می دهد و از هرزه گویی باز می‌دارد. خروس که از مرغکان مقدس به شمار می‌رود و در سپیده دم با بانگ خویش دیو ظلمت را رانده، مردم را به برخاستن و عبادت و کشت و کار می‌خواند، ویژه بهمن است. همچنین لباس سفید هم از آن وهمن است. همه جانوران سودمند به حمایت بهمن سپرده شده اند و کشتار در بهمن روز منع شده است. بنا به نوشته ابوریحان بیرونی جانوران سودمند به حمایت بهمن سپرده شده اند و کشتار در بهمن روز منع شده است. بهمن اسم گیاهی است که به ویژه در جشن بهمنجه خورده می‌شود و در طب نیز این گیاه معروف است.

اسفند؛ دویدن در برف زمستانی
در اوستا اسپنتا آرمیتی، در پهلوی اسپندر، در فارسی سپندار مذ، سفندارمذ، اسفندارمذ، و گاه به تخفیف سپندار و اسفند گفته شده که کلمه ای است مرکب از دو جزء: سپند، که صفت است به معنی پاک و مقدس، یا ارمئتی هم مرکب از دو جزء: اول آرم که قید است به معنی درست، شاید و بجا. دوم متی از مصدر من به من معنی اندیشیدن. بنابراین ارمتی به معنی فروتنی، بردباری و سازگاری است و سپنته آرمتی به معنی بردباری و فروتنی مقدس است.

در پهلوی آن را خرد و کامل ترجمه کرده اند. سپندارمذ یکی از امشاسپندان است که مونث و دختر اهورامزدا خوانده شده است. وی موظف است که همواره زمین را خرم ، آباد، پاک و بارور نگه دارد، هر که به کشت و کار بپردازد و خاکی را آباد کند خشنودی اسپندارمذ را فراهم کرده است و آسایش در روی زمین سپرده به دست اوست و خود زمین نیز نماینده این ایزد بردبار و شکیباست و مخصوصاً مظهر وفا و اطاعت و صلح و سازش است. بیدمشک گل مخصوص سپندارمذ می‌باشد.
 
شنبه 15/4/1392 - 16:54
عقاید و احکام
 

رسول خدا (ص) می‌فرماید: همسفرت را بیاب و بشناس؛ آن‌گاه سفر کن! آن حضرت در توصیه‌ای به حضرت علی(ع) فرمودند: ای علی! به تنهایی سفر نکن، چرا که شیطان همراه تنهاست.

 به گزارش فارس، همزمان با فرارسیدن فصل تابستان، عده بسیاری از افراد جامعه برای دیدن اقوام دور و نزدیک خود به مسافرت می‌روند لذا مسافرت نیز آدابی دارد که رعایت آنها سفر را خوش و خاطره‌انگیز می‌کند.
 
این بخش از کتاب گران‌سنگ مفاتیح‌الحیات به بیان اهمیت سفر و آداب مسافرت در سیره ائمه اطهار علیهم‌السلام پرداخته است که از نظر می‌گذرد.
 
 
*اهمیت سفر
 
امیر مؤمنان (ع) می‌فرماید: مسافرت کنید که در آن پنچ فایده است: اندوه‌زدایی، درآمدزایی، دانش‌افزایی، ادب‌آموزی و همراهی با شرافتمند.1
 
رسول خدا (ص) می‌فرماید: سه دعا بی‌تردید مستجاب است: دعای مظلوم، دعای مسافر و دعای پدر برای فرزندش.2
 
حضرت علی (ع) می‌فرماید: شخص نباید به سفری رود که در آن بر دین و نمازش هراسان است.3
 
 
 
* آداب سفر
 
دعا و صدقه: حضرت رسول (ص) هنگامی که به سفر می‌رفت، چنین دعا می‌کرد: «اللهم إنی أعوذ بک من و عثاء السفر و کابة المنقلب و سوء المنظر فی أهل و المال و الولد»؛ خدایا از سختی سفر و اندوه دوری و سرگردانی و دربدری و بدمنظری درباره خاندان و مال و فرزند به تو پناه می‌برم.4
 
در فقه الرضا (ع) آمده است که: هرگاه قصد سفر کردی خاندانت را گردآور و دو رکعت نماز گزار و خدا را تمجید کن و بر پیامبر درود فرست و دستانت را به دعا بلند کن و بگو: «اللهم انی استودعک الیوم دینی و نفسی و مالی و اهلی و ولدی و جمیع جیرانی و اخواننا المؤمنین الشاهد منا و الغائب عنا»؛ خدایا! من امروز دین و جان و مال و خاندان و فرزندان و همه همسایگان و برادران مؤمن حاضر و غایب را به تو می‌سپارم.
 
همچنین امام صادق(ع) می‌فرماید: سفرت را با صدقه آغاز کن و آیةالکرسی بخوان.5
 
 
 
زمان سفر: رسول خدا (ص) می‌فرماید: شبانه مسافرت کنید، زیرا زمین آن گونه که پیموده می‌شود در روز طی نمی‌شود.6 و ایشان از اینکه مردی شبانه از سفر نزد خانواده‌اش بازگردد نهی فرمود، مگر اینکه پیش‌تر آنها را خبردار کند.7
 
امام صادق (ع) می‌فرماید: مسافر، روز شنبه مسافرت کند؛ حتی اگر سنگی در روز شنبه از کوهی فرو غلتد، خدا آن را به جایش بازگرداند.8
 
سپس حضرت در ادامه فرمودند: از آداب و لوازم سفر، به همراه داشتن توشه فراوان و خوب و بخشش آن به همسفران است و نیز رازپوشی پس از سفر و شوخی‌هایی که موجب خشم خدا نباشد.9
 
خداحافظی: رسول خدا (ص) می‌فرماید: هرگاه سفر می‌کنید با برادران دینی خود خداحافظی کنید، زیرا خدا در سایه دعای آنان برایتان برکت قرار می‌دهد.10
 
دعای بدرقه: حضرت رسول (ص) هنگامی که جعفر طیار را به سوی حبشه بدرقه می‌کرد این کلمات را توشه راهش قرار داد: «اللهم الطف به فی تیسیر کل عسیر، فان تیسیر العسیر علیک یسیر، انّک علی کل شیء قدیر. اسئلک له الیسر و المعافاة الدائمه فی الدّنیا و الآخره؛ خدایا! در حل مشکلات و سختی‌ها به او عنایت کن، زیرا آسان ساختن سختی بر تو آسان است و تو بر هر چیزی توانایی. از تو برای او آسایش و عافیت دائم در دنیا و آخرت می‌خواهم».11
 
هرگاه رسول خدا (ص) با مسافری وداع می‌کرد دست او را می‌گرفت و این چنین برایش دعا می‌کرد: «أحسن الله لک الصحابه و اکمل لک المعونه سهل لک الحزونه و قرّب لک البعید و کفاک المهم و حفظ لک دینک امانتک و خواتیم عملک و وجهک لکل خیر، علیک بتقوی الله استودع الله نفسک سر علی برکة الله عز و جل؛ خدا برای تو همراهی و مصاحبت را خوش و نیکو قرار دهد و به طور کامل تو را یاری کند و ناهمواری‌ها را برایت آسان سازد و دور را برایت نزدیک کند و نیازهایت را برآورد و امانت و دینت را حفظ کند و پایان کارت را نیکو کند تو را به هر خیری رهنمون سازد. بر تو باد به تقوای الهی خود را به خدا بسپار و به امید خدای بزرگ حرکت کن».12
 
توقف کوتاه بین راه: پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید: هرگاه به مسافرت می‌روید در منزلگاه‌ها توقفی کوتاه داشته باشید.13
 
امام باقر(ع) می‌فرماید: هرگاه در زمین سرسبز و خرم سفر می‌کنید به آرامی سیر کنید و هرگاه زمین خشک و بی‌حاصل را می‌پیمایید به سرعت بگذرید.14
 
تقسیم هزینه در سفر گروهی: رسول خدا (ص) می‌فرماید: از آداب سفر این است که همسفران هزینه سفر را پیشاپیش جدا و مشخص کنند که مایه آرامش خاطر و نیکخویی آن‌هاست.15
 
هم‌سطحی همسفران به لحاظ مالی: حسین بن‌أبی‌علاء گوید: گروهی بیست و چند نفره از مؤمنان به قصد مکّه خارج شدیم و در میان راه، در هر منزلی که توقف می‌کردیم، برایشان گوسفندی می‌کشتم. وقتی به محضر امام صادق(ع) رسیدم فرمود: ای حسین! تو مؤمنان را خوار کردی! عرض کردم: از چنین کاری به خدا پناه می‌برم. فرمود: به من خبر رسید که تو در هر منزلگاهی برای آن‌ها گوسفندی می‌کشتی؟ گفتم: من جز خدا مقصودی نداشتم. فرمود: مگر نمی‌دانستی که برخی از آنان هم دوست داشتند کار تو را انجام دهند ولی توان مالی نداشتند و این، موجب شد که او نزد خود احساس خواری کند؟ گفت: از خدا مغفرت می‌طلبم و تکرار نمی‌کنم.16
 
نکته: ببان این‌گونه احادیث این است که در صورت امکان، هرکسی با هم‌سطح اقتصادی خود سفر کند.17
 
سوغات: امام صادق(ع) می‌فرماید: هنگام بازگشت از سفر برای خانواده خود سوغات بیاورید؛ هرچند قطعه سنگی باشد.18
 
*لزوم همسفر
 
رسول خدا (ص) می‌فرماید: همسفرت را بیاب و بشناس؛ آن‌گاه سفر کن.19
 
حضرت رسول (ص) در وصیتش به علی(ع) فرمود: ای علی! به تنهایی سفر نکن، چرا که شیطان، همراه تنهاست.20
 
پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید: بدترین مردم کسانی‌اند که به تنهایی سفر کنند.21
 
امیرمؤمنان (ع) می‌فرماید: با کسی مسافرت نکن که برای تو به اندازه‌ای که تو برای او ارزش قائل هستی احترام نمی‌بیند.22
 
امام باقر(ع)می‌فرماید: با هم‌سطح خود همسفر شو، زیرا سفر با کسی که هزینه تو را می‌دهد مایه خواری مؤمن است.23
 
امام صادق(ع) می‌فرماید: با کسی مسافرت کن که او مایه زینت تو باشد؛ نه اینکه تو مایه زینت او باشی.24
 
امام صادق(ع) می‌فرماید: همسفرانی برگزینید که دخل و خرجشان با شما همسانی داشته باشد تا خوار نشوید.25
 
*دید و بازدید مسافر
 
رسول خدا (ص) می‌فرماید: بر مسلمان است که هرگاه قصد سفر کرد دوستانش را خبر کند و بر دوستان اوست که هرگاه از سفر بازگشت به دیدارش روند.26
 
امام حسن عسکری(ع) به نقل از پدران بزرگوارش می‌فرماید: هنگامی که جعفربن‌ابی‌طالب از حبشه آمد رسول خدا (ص) به احترامش برخاست و دوازده گام از او استقبال و با وی معانقه کرد و میان چشمانش را بوسید و از خوشحالی دیدارش اشک شوق ریخت.27
 
رسول خدا(ص) می‌فرماید: سفر پاره‌ای از عذاب است پس هرگاه سفر پایان یافت زود نزد خانواده خود بازگردید.28
 
هرگاه رسول خدا (ص) از سفری باز می‌گشت به دیدار امام حسن و حسین(ع) می‌رفت و آنان را در آغوش می‌کشید.29
 
*توصیه‌های لقمان درباره سفر
 
 در کتاب مکارم الاخلاق آمده است که امام صادق(ع) می‌فرماید: لقمان به پسرش گفت: هرگاه با گروهی مسافرت کردی درباره کار خود و آنان بیشتر با آنان مشورت کن. بسیار به رویشان لبخند بزن. از توشه‌ات به ایشان ببخش. دعوتشان را بپذیر، به یاری آنان بشتاب، سکوت طولانی، نماز بسیار و سخاوتمندی را پیشه خودساز، به حق گواهشان باش. هرگاه دیدی همسفران می‌روند با ایشان برو. هرگاه دیدی کار می‌کنند با آنان کار کن. هرگاه صدقه و قرضی دادند تو هم شریک آنان شو. از کسی که از تو بزرگ‌تر است حرف‌شنوی داشته باش. هرگاه به تو فرمانی دادند و از تو چیزی خواستند اجابت کن و مخالفت نکن، چرا که «نه» گفتن درماندگی و پستی است.
 
 
 
 
 
*پی‌نوشت‌ها:
 
1- مستدرک‌الوسائل، ج8، ص115
 
2- نوادر راوندی، ج5، ص5
 
3- کتاب‌الخصال، ص630
 
4- مصباح‌المتهجد، ص674 و 675
 
5- الکافی، ج4، ص283
 
6- تنبیه الخواطر و نزهة النواظر، ج1، ص34
 
7- المحاسن، ج2، ص377
 
8- - الکافی، ج8، ص143
 
9- الفقیه، ج2، ص294
 
10- الجامع الصغیر، ج1، ص89
 
11- مکارم الاخلاق، ص249
 
12- الفقیه، ج2، ص276
 
13- الجامع‌الصغیر، ج1، ص129
 
14- الفقیه،ج2، ص290
 
15- همان، ص278
 
16- مستطرفات السرائر، ج1، ص578
 
17- تفسیر العیاشی، ج1، ص277
 
18- مستدرک الوسائل، ج8، ص209
 
19- الکافی، ج8، ص303
 
20- الفقیه، ج2، ص277
 
21- الکافی، ج4، ص286
 
22- همان
 
23- همان
 
24- الفقیه، ج2، ص278
 
25- الکافی، ج4، ص287
 
26- همان، ج2، ص174
 
27- کتاب الخصال، ص484
 
28- الفقیه، ج2، ص300
 

29- اعلام الوری بأعلام الهدی، ص

 

شنبه 15/4/1392 - 16:50
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته