• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1412
تعداد نظرات : 428
زمان آخرین مطلب : 5516روز قبل
دانستنی های علمی
سپندار مذگان روز عشق ایرانی (تاسف بار است که فکر کنیم مرغ همسایه غاز است)

برای اینكه ملتی در تفكر عقیم شود، باید هویت فرهنگی تاریخی را از او گرفت. فرهنگ مهم ترین عامل در حیات، رشد، بالندگی یا نابودی ملت ها است. هویت هر ملتی در تاریخ آن ملت نهاده شده است. اقوامی كه در تاریخ از جایگاه شامخی برخوردارند، كسانی هستند كه توانسته اند به شیوه مؤثرتری خود، فرهنگ و اسطوره های باستانی خود را معرفی كنند و حیات خود را تا ارتفاع یك افسانه بالا برند. آنچه برای معاصرین و آیندگان حائز اهمیت است، عدد افراد یك ملت و تعداد سربازانی كه در جنگ كشته شده اند نیست؛ بلكه ارزشی است كه آن ملت در زرادخانه فرهنگی بشریت دارد.



شاید هنوز دیر نشده باشد كه روز عشق را از 26 بهمن

( Valentine) به 29 بهمن (سپندار مذگان ایرانیان باستان) منتقل كنیم.

ملت ایران از جمله ملت هایی است كه زندگی اش با جشن و شادمانی پیوند فراوانی داشته است، به مناسبت های گوناگون جشن می گرفتند و با سرور و شادمانی روزگار می گذرانده اند. این جشن ها نشان دهنده فرهنگ، نحوه زندگی، خلق و خوی، فلسفه حیات و كلا جهان بینی ایرانیان باستان است. از آنجایی كه ما با فرهنگ باستانی خود ناآشناییم شكوه و زیبایی این فرهنگ با ما بیگانه شده است.

چند سالی ست حوالی26 بهمن ماه (14 فوریه) كه می شود هیاهو و هیجان را در خیابان ها می بینیم. مغازه های اجناس كادوئی لوكس و فانتزی غلغله می شود. همه جا اسم Valentine به گوش می خورد. از هر بچه مدرسه ای كه در مورد والنتاین سوال كنی می داند كه "در قرن سوم میلادی كه مطابق می شود با اوایل امپراطوری ساسانی در ایران، در روم باستان فرمانروایی بوده است بنام كلودیوس دوم. كلودیوس عقاید عجیبی داشته است از جمله اینكه سربازی خوب خواهد جنگید كه مجرد باشد. از این رو ازدواج را برای سربازان امپراطوری روم قدغن می كند.كلودیوس به قدری بی رحم وفرمانش به اندازه ای قاطع بود كه هیچ كس جرات كمك به ازدواج سربازان را نداشت.اما كشیشی به نام والنتیوس(والنتاین)،مخفیانه عقد سربازان رومی را با دختران محبوبشان جاری می كرد.كلودیوس دوم از این جریان خبردار می شود و دستور می دهد كه والنتاین را به زندان بیندازند. والنتاین در زندان عاشق دختر زندانبان می شود .سرانجام كشیش به جرم جاری كردن عقد عشاق،با قلبی عاشق اعدام می شود...بنابراین او را به عنوان فدایی وشهید راه عشق می دانند و از آن زمان نهاد و سمبلی می شود برای عشق!"



اما كمتر كسی است كه بداند در ایران باستان، نه چون رومیان از سه قرن پس از میلاد، كه از بیست قرن پیش از میلاد، روزی موسوم به روز عشق بوده است!
جالب است بدانید كه این روز در تقویم جدید ایرانی دقیقا مصادف است با 29 بهمن، یعنی تنها 3 روز پس از والنتاین فرنگی! این روز "سپندار مذگان" یا "اسفندار مذگان" نام داشته است. فلسفه بزرگداشتن این روز به عنوان "روز عشق" به این صورت بوده است كه در ایران باستان هر ماه را سی روز حساب می كردند و علاوه بر اینكه ماه ها اسم داشتند، هریك از روزهای ماه نیز یك نام داشتند. بعنوان مثال روز اول "روز اهورا مزدا"، روز دوم، روز بهمن ( سلامت، اندیشه) كه نخستین صفت خداوند است، روز سوم اردیبهشت یعنی "بهترین راستی و پاكی" كه باز از صفات خداوند است، روز چهارم شهریور یعنی "شاهی و فرمانروایی آرمانی" كه خاص خداوند است و روز پنجم "سپندار مذ" بوده است. سپندار مذ لقب ملی زمین است. یعنی گستراننده، مقدس، فروتن. زمین نماد عشق است چون با فروتنی، تواضع و گذشت به همه عشق می ورزد. زشت و زیبا را به یك چشم می نگرد و همه را چون مادری در دامان پر مهر خود امان می دهد. به همین دلیل در فرهنگ باستان اسپندار مذگان را بعنوان نماد عشق می پنداشتند. در هر ماه، یك بار، نام روز و ماه یكی می شده است كه در همان روز كه نامش با نام ماه مقارن می شد، جشنی ترتیب می دادند متناسب با نام آن روز و ماه. مثلا شانزدهمین روز هر ماه مهر نام داشت و كه در ماه مهر، "مهرگان" لقب می گرفت. همین طور روز پنجم هر ماه سپندار مذ یا اسفندار مذ نام داشت كه در ماه دوازدهم سال كه آن هم اسفندار مذ نام داشت، جشنی با همین عنوان می گرفتند.
سپندار مذگان جشن زمین و گرامی داشت عشق است كه هر دو در كنار هم معنا پیدا می كردند. در این روز زنان به شوهران خود با محبت هدیه می دادند. مردان نیز زنان و دختران را بر تخت شاهی نشانده، به آنها هدیه داده و از آنها اطاعت می كردند.


شاید هنوز دیر نشده باشد كه روز عشق را از 26 بهمن ( Valentine) به 29 بهمن (سپندار مذگان ایرانیان باستان) منتقل كنیم.

بیایید از همین حال برای معرفی این روز به دوستان و آشنایان تلاش کنیم. بیایید در وبلاگ ها و سایتهایمان در موردش توضیح دهیم، امسال «سپندارمذگان» یا «اسفندارمذگان» را جشن بگیریم، شاد باشیم و به تاریخ و فرهنگ کشورمان افتخار کنیم.

شنبه 20/11/1386 - 10:42
دانستنی های علمی
_________@@@@@@@@
________@@@________@@_____@@@@@@@
________@@___________@@__@@@______@@
________@@____________@@@__________@@
__________@@________________________@@
____@@@@@@______@@@@@___________@@
__@@@@@@@@@__@@@@@@@_________@@
__@@____________@@@@@@@@@_______@@
_@@____________@@@@@@@@@@_____@@
_@@____________@@@@@@@@@___@@@
_@@@___________@@@@@@@______@@
__@@@@__________@@@@@________@@
____@@@@@@_______________________@@
_________@@_________________________@@
________@@___________@@___________@@
________@@@________@@@@@@@@@@@
_________@@@_____@@@_@@@@@@@
__________@@@@@@@
___________@@@@@_@
____________________@
____________________@
_____________________@
______________________@
پنج شنبه 18/11/1386 - 14:21
دانستنی های علمی
برای تطبیق سالهای قمری به شمسی، سال قمری را بر 34 تقسیم نمائید و خارج قسمت را از مقسوم علیه کسر کنید سال شمسی مطلوب بدست می آید. مثلاً سال تولدی که در سال 1344 قمری بوده تقسیم به 34 شود خارج قسمت 39 خواهد بود این خارج قسمت را از مقسوم یعنی 1344 کسر کنید سال شمسی 1305 بدست می آید.

هر گاه سالهای قمری در شش ماهه دوم سالهای شمسی واقع شده باشد که نصف دوم آنها در شمسی بعد طی شده باشد بخودی خود رقم سال بعد که سال قمری در آن کامل می شود بدست خواهد آمد.

برای تطبیق سال شمسی به قمری بطریق ذیل عمل می شود

 از سال 1234 تا 1251 شمسی رقم 37 و از سال 1251 تا 1282 رقم 38 و از سال 1282 تا سال 1305 رقم 39 و از سال 1306 تا سال 1353 رقم 41 را بر سالهای شمسی مورد نظر بیفزائید سال قمری مطلوب بدست می آید.

در تطبیق با سال میلادی

هنگامیکه سال قمری به شمسی مبدل شد و سال مورد نظر بدست آمد برای تطبیق با سال میلادی کافی است که 621 عدد بر آن بیفزائید(این قاعده به طور کلی در تمام سالهای میلادی صدق می کند) رقم 621 را از هر سال میلادی کسر کنید سال شمسی را نشان خواهد داد.

تاریخ روزهای سال میلادی برابر با روزهای سال شمسی است برای مثال در هر سال 17ژوئن برابر با 27 خرداد ماه است.

پنج شنبه 22/6/1386 - 11:39
دانستنی های علمی
  • سیب با سرطان مبارزه می کند

 پکتین و ویتامین«ث» موجود در سیب علاوه بر این که اثر ضد سم دارند، از تشکیل سلول های سرطانی نیز پیشگیری می نمایند.

سیب حاوی کافئیک شیمیایی یا اسید کلوروژیک می باشد. مطالعات انجام شده بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان می دهد که این ترکیب می تواند به عنوان یک ضد سرطان عمل کند.

  • سرشار از مواد معدنی طبیعی است

 تقریبا هر صد گرم سیب دارای 100 تا 180 میلی گرم پتاسیم است. پتاسیم بیشترین ماده ی معدنی موجود در سیب است. عناصر پتاسیم و سدیم در بدن نقش تنظیم کننده ی تعادل آب و هدایت کننده ی پیام های عصبی را به عهده دارند.

سیب حاوی 1 تا 2میلی گرم سلنیوم است. انواع سیب به طور میانگین سر شار از8 تا 14 میلی گرم فسفر و 6 تا 8 میلی گرم کلسیم می باشد.

کلسیم و فسفر مهم ترین بخش ماده ی سخت استخوان ها و دندان ها را تشکیل می دهند و برای انتقال پیام های عصبی ضروری هستند. سیب دارای 3/0 تا 6/0 میلی گرم آهن است ویتامین c باعث جذب آهن در بدن می شود. آهن در تشکیل گویچه های خون نقش مهمی دارد.

سیب حاوی 3 تا 6 میلی گرم منیزیم است. در درمان بیماری های قلبی و سکته قلبی از منیزیم استفاده می شود. منیزیم ماده ی مغذی اصلی تمام بافت های بدن است.

سیب دارای 20 تا 70 میکرو گرم روی است. عنصر روی در سلامت دستگاه ایمنی و قدرت حافظه نقش دارد.

100 گرم سیب حاوب 20تا 40 میکرو گرم مس می باشد. کمبود مس باعث افزایش خطر ابتلا به عفونت می گردد. مس در بهره برداری از ویتامینc موثر است. سیب دارای 1 تا 2 میکرو گرم ید است که بخش عمده ی آن مربوط به قسمت مرکزی و هسته های میوه است.

  • برای بیماران دستگاه ادراری مفید است

 بیمارانی که دچار ناراحتی های ادراری هستند چنان چه جوشانده ی پوست سیب را مصرف کنند ترشح ادرار آن ها زیاد شده و رنگ آن روشن می گردد و در عین حال عمل دستگاه گوارش منظم و مرتب می شود.

  • در رفع خستگی جسمی موثر است

 سیب اثر تصفیه کننده ی خون و حیات بخش در بافت های بدن دارد به همین علت در رفع خستگی های جسمانی و فکری به ویژه برای ورزشکاران و نیز در دوران بارداری اثرات مفیدی ظاهر می کند. خوردن سیب در هنگام خستگی جسمی و روحی بسیار مفید است؛ زیرا قند میوه(فروکتوز) موجود در سیب سریعاً جذب خون شده و به بدن انرژی می دهد. آب موجود در سیب که حدود 75 تا 90 درصد آن را شامل می شود به تمام اندام های بدن نیروی تازه ای می بخشد.

  • خواب خوشی را به ارمغان می آورد

 خوردن یک عدد سیب قبل از خواب سودمند است. در برخی مواقع علت بی خوابی یا بیدار شدن در میانه ی شب یا پیش از سپیده دم کاهش قند خون می باشد.

فروکتوز موجود در سیب باعث تبادل طولانی تر مقدار قند خون می گردد. ویتامین های گروه B، منیزیم و عناصر متعدد موجود در سیب تأثیر آرام بخشی بر اعصاب داشته و به خواب رفتن فرد کمک می نماید. چای سیب و آب سیب نیز داروهای خانگی قدیمی و آرام بخشی هستند که می توان قبل از خواب آن ها را نوشید.

  • خاصیت پاک کنندگی سموم از بدن را دارد

 سیب خاصیت پاک کردن سموم از بدن را دارد و سموم معده و روده ها را از بین می برد. هم چنین این میوه به علت داشتن مواد قلیایی، اسید اوریک بدن را حل می کند. سیب خام یا پخته مانع تشکیل اسید اوریک در بدن شده و دفع اسید فرمیک را افزایش می دهد.

  • در بهبود ناراحتی های روده اثر مفیدی دارد

 سیب دارای خاصیت ضد عفونی کننده ی روده ها بوده و در درمان ناراحتی های روده مفید است. برای درمان بیماری های حصبه، اسهال و اسهال خونی بسیار سودمند می باشد و اسهال را به خوبی درمان می کند. بررسی های دقیق نشان داده است که مصرف سیب در بهبود ورم شدید و مزمن روده ها اثر مفیدی دارد. به طوری که با مصرف آن می توان به ویژه در کودکان خردسال کمک مؤثری نمود. برای کاهش و درمان اسهال، سیب را رنده می کنند و هسته و قسمت های وسط آن را جدا نموده و به مدت 2 روز رژیم سیب را ادامه می دهند. تقریباً پس از دو روز مدفوع به حال عادی بر می گردد.

  •  چند توصیه مهم

 از آن جایی که تقریباً 70 درصد از ویتامین های موجود در سیب در پوست و زیر پوست آن قرار دارد تقریباً 5 برابرخود سیب دارای ویتامین و دیاستاز و منگنز است. بنابر این بهتر است تا حد امکان میوه را با پوست خورد و در آشپزخانه نیز بدون گرفتن پوست آن را مصرف کرد. علاوه بر این پوست آن را مصرف کرد. علاوه بر این پوست سیب دارای آهن، منیزیم و مواد معدنی دیگر است. مصرف قسمت مرکزی و هسته های سیب مقدار زیادی ید به بدن ما می رساند. پوست سیب سرشار از کاروتن است.

چنان چه بعد از غذا سیب را بجوید و یا رنده کرده، به صورت پالوده و با مخلوط با عسل میل کنید به هضم غذا کمکم می کند.

از پختن سیب خودداری کنید زیرا بیشتر ویتامین ها و مواد با ارزش آن بر اثر حرارت از بین می رود.

پنج شنبه 22/6/1386 - 11:35
دانستنی های علمی
 

دمای طبیعی بدن انسان 37 درجه ی سانتی گراد است، اما وقتی گرمای هوا به 37 درجه می رسد، کلافه می شویم. چرا؟

همه می دانیم که دمای بدن انسان سالمی که تب ندارد، حدود 37 درجه ی سانتی گراد است. با این همه، اگر چله تابستان گرمای هوا به 37 درجه برسد، احساس می کنیم که هوا به طور طاقت فرسایی گرم شده است. واقعاً هم تحمل دمای 37 درجه بدون وسایل خنک کننده خیلی دشوار است. و حال آنکه ظاهراً نباید چنین باشد، چون 37 درجه دمای طبیعی بدن انسان است و می باید به آن عادت کرده باشد. این تناقص از کجا ناشی می شود؟

در واقع، دمای سطح بیرونی بدن کمتر از حرارت مناطق مرکزی و درونی آن است، یعنی حدود 33 درجه است. بدن انسان نوعی "ترموستات" درونی دارد که حرارت بدن را کنترل می کند.]ترموستات یا "دماپای" اسباب خودکاری است برای ثابت نگه داشتن دما در یک فضا یا دستگاه. این کار از طریق به کار انداختن اسباب گرم یا سرد کننده، بر اساس درجه ی از پیش تنظیم شده، انجام می گیرد.[

بدن انسان، برای این که احساس راحتی کند، باید همواره بتواند حرارت درونی خود را دفع کند، تا آن ترموستات طبیعی بتواند وظیفه ی کنترل حرارت را انجام دهد. اما وقتی دمای هوا به 37 درجه سانتی گراد می رسد، برای بدن دفع حرارت درونی دشوار می شود.

می گویند که انسان از جانداران "خونگرم" است، یعنی می تواند حرارت مرکزی بدن خود را همواره ثابت نگه دراد. این کار از طریق ایجاد تعادل میان گرمای دریافتی و گرمای از دست رفته انجام می گیرد. معمولاً  کارهای عضلانی است که باعث ایجاد حرارت زیاد می شود، اما هر گونه فعالیت فیزیولوژیکی یا سلولی هم بر دمای بدن می افزاید. بنابر این، برای اینکه دمای درونی بدن در حد 37 درجه ی سانتی گراد ثابت بتواند، بدن باید با محیط اطراف خود به تبادل گرمایی بپردازد.

واکنش های بدن در برابر گرمای زیاد

 بدن انسان، برای اینکه خنک تر بشود، از راه های مختلف حرارت درونی اضافی خود را از دست می دهد، مثلاً از طریق تشعشع تابش های گرمایی فرو سرخ. حرکت و جابه جایی هوا در مجاورت سطح خارجی بدن نیز (از طریق جریان همرفت) بخشی از گرمای بدن را دفع می کند، زیرا هوایی که در مجاورت بدن قرار دارد گرم می شود، انبساط می یابد، سبک تر می شود و بالا می رود، و جای آن را هوای سردتر می گیرد. یک راه دیگر برای خنک شدن بدن و کاهش گرمای آن، تبخیر آبی است که در هوای بازدم وجود دارد، یا به صورت عرق کردن و به طور طبیعی از طریق پوست خارج می شود. اما انتقال گرما توسط هوا ضعیف است، زیرا هوا عایق خوبی است.

مؤثر بودن راه هایی که بدن برای دفع گرما بر می گزینند، به شرایط محیط و فضای پیرامونی وابسته است. وقتی دمای هوای محیط 25 درجه ی سانتی گراد است، پوست انسان و هوای محیط در حالت تعادل گرمایی قرار دارند. اما وقتی هوا گرم تر می شود، مرکز فرمانی که وظیفه ی تنظیم حرارت بدن را دارد، واکنش نشان می دهد. این مرکز فرمان در "هیپوتالاموس" قرار دارد، و خود هیپوتالاموس هم در بخش زیرین مغز قرار گرفته و شامل مراکز حیاتی تنظیم کننده ی فعالیت های غیر ارادی انسان است. واکنش مرکز فرمان بدین ترتیب است که به رگ ها دستور می دهد منبسط شوند تا انتقال گرمای درونی بدن به بیرون، از طریق جریان گردش خون، افزایش یابد. در نتیجه، سطح پوستی و بخش های  انتهایی اعضای خارجی بدن(دست و پاها) داغ می شوند و در مجاورت هوا گرمای بیشتری را از دست می دهند. اما هنگامی که دمای محیط خارجی بیشتر از دمای پوست است تنها راه دفع گرمای زیادی ترشح عرق است. مرکز فرمان عرق کردن نیز هیپوتالاموس قرار دارد.

از چه هنگامی تحمل گرما براستی تحمل ناپدذیر است؟ پاسخگویی بدین پرسش دشوار است، زیرا احساس ناراحتی در برابر افزایش گرما تا حدی امری فردی و شخصی است. وانگهی در درجه ی حرارت واحد و معینی، وزش باد جریان انتقال حرارت و تبخیر را تسهیل می کند و از ناراحتی می کاهد، و حال آنکه اگر رطوبت هوا زیاد باشد، تحمل گرما باز هم دشوارتر می شود، زیرا رطوبت هوا از تعریق جلوگیری می کند. برای همین است که در هوای شرجی تحمل گرما دشوار است. در مناطق معتدله زمین کمتر کسی می تواند دمای 37 درجه ی هوا را به راحتی تحمل کند، و حال آنکه مردمان کشورهایی که در مناطق گرم و استوایی قرار دارند، بدن شان از نظر فیزیولوژیکی خود را با گرما مطابقت داده است.

این نکته را هم یاد آوری کنیم که تنها راه جلوگیری از "گرمازدگی" این است که میزان مصرف مواد غذایی را کاهش دهیم، کمتر به فعالیت های جسمی و عضلانی شدید بپردازیم، و آب بسیار بنوشیم تا جای خالی آبی را که به صورت عرق دفع می شود، پر کند.

پنج شنبه 22/6/1386 - 11:33
دانستنی های علمی
شب های دلپذیر مهر، سیاره ی زهره سلطان بی چون و چرای آسمان شامگاهی است. در این ماه، زیبا روی افق غربی با گذر از میان صورت های فلکی میزان و عقرب و حرکت به سمت قوس، هر شب نمایش زیبایی را در کنار ماه، سیارات و ستاره های زمینه ی آسمان اجرا خواهد کرد. اگر حرکت زهره را با دقت دنبال کنید و مسیر حرکت آن را با استفاده از ابزار بسیار ساده ای به نام دیرک صلیبی یا ابزار زاویه سنج رسم کنید، علاوه بر کار رصدی ارزشمندی که انجام داده اید، متوجه می شوید زهره هر شب در آسمان بیشتر ارتفاع می گیرد و جدایی زاویه ای آن از خورشید نیز بیشتر کشیدگی های غربی و چهاردهم آبان به بیشترین کشیدگی غربی مدارش برسید. زمان های بیشترین کشیدگی های غربی و شرقی سیارات داخلی، مناسب ترین زمان برای رصد زهره را هر شب ادامه دهید، متوجه می شوید خورشید، بهتر در تیر رس زمینیان قرار می گیرند. اگر رصد زهره را هر شب ادامه دهید، متوجه می شوید که درخشان تر می شود و قرص آن نیز باریک و باریک تر و همزمان به دلیل نزدیک شدن به زمین بزرگتر می گردد. در حقیقت فاصله ی بین تربیع تا چند روز پس از رسیدن به بیشترین کشیدگی مداری زهره زمان بسیار مناسبی برای دنبال کردن رصد الهه ی زیبایی است. آخر آذر امسال، هلال زهره به باریک ترین و تماشایی ترین حالت خود می رسد. آن هنگام چون نگینی از قدر 6/4- در مرز قوس و جَدی، بر فراز افق جنوب غربی جلوه نمایی می کند. پس در شب های پائیزی رصد الهه ی زیبایی را فراموش نکنید
پنج شنبه 22/6/1386 - 11:32
دانستنی های علمی

یک لیوان آب می تواند به اندازه شربتهای ضد سرفه کودکان برای درمان سرفه کارایی داشته باشد. این تحقیق که در نشریهmedical journal pediatics منتشر شده است عنوان می کند پول خود را بی دلیل خرج می نمایند. مصرف کنند گان هر ساله میلیون ها دلار برای خرید داروهای بدون نسخه ضد سرفه صرف می کنند. بررسی ها نشان دادند دو جزئی که در اکثر داروهای بدون نسخه ضد سرفه به کار می روند در بهبود سرفه و مشکلات خواب شبانه که در نتیجه عفونت دستگاه تنفسی فوقانی ایجاد می شوند از دارونما(شربت بدون دارو) کاراتر نیستند. در حدود 95 درصد شربتها حاوی ماده دکسترومتورفان به عنوان جز فعال می باشند که این دارو مرکز تنفس را سرکوب و تعداد سرفه ها را کاهش می دهد و تنفس را راحتر می نماید. شربتهای ضد سرفه دیگر حاوی دیفن هیدرامین که یک آنتی هیستامین است می باشند. این ماده برای کاهش التهاب در دستگاه تنفس به کار می رود. در این پژوهش محققان به 100 کودک که عفونت دستگاه تنفسی فوقانی داشتند و به طور متوسط بیش از سه روز بود که سرفه می کردند یکی از سه دارو زیر را 30 دقیقه قبل از خواب دادند: 1- شربت حاوی دکسترومتورفان 2- شربت ضد سرفه دیفن هیدرامین3- شربت دارونما. هر سه درمان نتایج مشابهی نشان دادند در کودکان همه گروه ها تعداد سرفه ها کاهش یافته بود اما آنهایی که دارو نما به ویژه آب طعم دار دریافت کرده بودند بهترین نتایج را به دست آوردند. زمان و مرطوب کردن مناسب بهترین درمان برای اکثر عفونتهای تنفسی است و اثرات حاصل از شربتهای ضد سرفه به خاطر اثرات فیزیولوژیکی آنها است. این بررسی نظر بسیاری از پزشکان که معتقدند مدارک کی در مورد تأثیرات مفید شربتهای ضد سرفه موجود است را تأیید کرد. به طور کلی مصرف مایعات و استراحت بهترین درمان برای افراد مبتلا به عفونتهای تنفسی است اما برخی از افراد نیز دنبال مصرف دارو می باشند در حالی که ممکن است اثر مفیدی نداشته باشد. شربتهای ضد سرفه اگر در مقدار توصیه شده مصرف شوند تقریباً عوارض جانبی ندارند، البته از سوی دیگر امکان سوء استفاده از شربتهای ضد سرفه توسط نوجوانان وجود دارد که این می تواند دلیلی برای عدم نگهداری چنین داروهایی در خانه باشد. اکثر متخصصان اطفال توصیه می کنند اگر شربت ضد سرفه مصرف می شود والدین کوچکترین شیشه را خریداری نمایند و پس از اینکه عفونت دستگاه تنفسی بهبود یافت آن را دور بریزند.

پنج شنبه 22/6/1386 - 11:31
دانستنی های علمی
 

بر خلاف سال پیش و سال آینده، امسال سال خوبی برای ماه گرفتگی نیست و علاقه مندان به خسوف های کلی باید تا سال آینده صبر کنند. سال 1384، با ماه گرفتگی نیم سایه ای چهارم اردیبهشت آغاز شد که از ایران نیز قابل مشاهده نبود. اما رد پای ماه در سایه ی زمین بار دیگر در 25 مهر امسال خود را نشان خواهد داد. در غروب آن شب ساکنان مناطق شرقی کشور شاهد طلوع ماه گرفته از افق شرقی در حوت خواهند بود، البته اگر با دوربین یا تلسکوپ ماه را نشانه روند. این خسوف به صورت جزئی رخ می دهد که در نیمه شرقی ایران فقط مراحل پایانی خسوف نیم سایه ای با ابزار رصدی بی درنگ پس از طلوع ما دیده می شود. در شرقی ترین نقاط حداکثر 50% خسوف نیم سایه ای دیده می شود. ماه حدود ساعت 17:40 در این مناطق طلوع می کند و هنگامی که فقط چند درجه ای از افق ارتفاع گرفته، خسوف نیم سایه ای نیز پایان رسیده است.

در بامداد 24 اسفند امسال نیز بار دیگر ماه به ملاقات مخروط سایه زیمن می رود و خسوف نیم سایه ای را در آسمان سراسر ایران نمایش خواهد گذاشت. این خسوف حدود ساعت  04:15(به وقت مرکز ایران) به اوج خود می رسد. اما در سال 1385، جزئی شهریور 1385و ماه گرفتگی کلی و بسیار زیبای اسفند ماه انتظارتان را می کشد.

پنج شنبه 22/6/1386 - 11:30
خواستگاری و نامزدی
  • دعا کن.

  • به موقع بخواب.

  • به موقع از خواب برخیز تا روزت را با شتاب و دستپاچگی آغاز نکنی.

  • پروژه هایی را که با برنامه زمانی ات متناسب نیستند نپذیر، در غیر این صورت آرامش ذهنی ات را مختل کرده ای.

  • به منظور کشف استعدادهای نهفته دیگران وظایفی را بر عهده آن ها بگذار.

  • ساده و بدون تکلف زندگی کن.

  • قناعت پیشه کن.

  • برای این که به موقع سر قرار، کار و یا در جایی حاضر شوی زمان اضافه ای را برای طی مسیر در نظر بگیر.

  • توانایی خودت را در نظر بگیر و انجام طرح های بزرگ و پروژه های عظیم را در طول زمان تقسیم بندی کن، سعی کن همه کارهای سخت را با هم انجام دهی.

  • هر چند وقت یکبار یک روز را به خودت اختصاص بده.

  • دل مشغولیها را از مشغولیت ها تمیز بده.

  • زبانت را نگه دار. اگر این پند کوچک را به کار بندی از بروز بسیاری مشکلات پیشگیری کرده ای.

  • هر روز برای کودک درونت کاری انجام بده.

  • هر روز دقایقی را به تنها بودن اختصاص بده.

  • مشکلی داری؟ در مورد آن با خداوند گفت و گو کن. سعی کن مشکلات کوچک را تا غنچه است برچینی، پس همین الان شروع کن.

  • با افراد با ایمان دوستی کن.

  • مجموعه ای از آیات و سخنان مورد علاقه ات را دم دست داشته باش.

  • به خاطر داشته باش که اغلب کوتاه ترین پل بین یاس و امید سپاس خالصانه از خداوند است.

  • بخند.

  • بیشتر بخند!

  • کارت را جدی بگیر.

  • نگرشی بخشاینده داشته باش.

  • با نامهربانان مهربان باش.(زیرا احتمالا آنها نیازی به محبت دارند).

  • بر هوای نفست غلبه کن.

  • کمتر حرف بزن، بیشتر گوش کن.

  • تند نرو!

  • به خودت یاد آوری کن که تو مدیر کل جهان هستی، نیستی!

  • هر شب پیش از خواب به چیزی بیندیش که به خاطر آن از پروردگار عالم سپاسگزاری، ولی قبلا به آن فکر نکرده بودی! 

پنج شنبه 22/6/1386 - 11:29
دانستنی های علمی

به گزارش سرویس علمی _ پژوهشی ایسکانیوز، به نقل از مجله Heart، سن زیاد نباید به خودی خود مانع از انجام اعمال جراحی قلب شود.

محققان طی سال های 1996 تا 2003، دوازده هزار و چهارصد و شصت و یک بیمار را که مورد اعمال جراحی قلب قرار گرفته بودند مورد بررسی قرار دادند.

از این تعداد 706 نفر بالای 80 سال سن داشتند که ضعف عملکرد بطن ها، آنژین های غیر قابل پیش بینی و هم چنین جوان ترها در شرایط وخیم تری قرار بگیرند. در عوض در افراد جوان تر بیش تر وجود حمله های قلبی در گذشته، هم چنین ابتلا به دیابت در نتیجه اعمال جراحی قلبی دیده می شود.

نتایج نشان داد آمار مرگ و میر در میان این افراد 9/3 درصد و در میان افراد بالای 80 سال 8/9 درصد بود که تا حد چشم گیری پایین تر از میزان استاندارد جهانی بوده است.

هم چنین 1/82 درصد از افراد مسن که تحت مراقبت های فشرده برای مدت طولانی تر از 24 ساعت قرار گرفته بودند، حداقل 5 سال بعد از اعمال جراحی زنده ماندند که این آمار نشان داد هرگز نباید ریسک کرد و اعمال جراحی قلب و عروق را تنها به خاطر سن بالای فرد به تعویق انداخت.

پنج شنبه 22/6/1386 - 11:27
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته