• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10405
تعداد نظرات : 2228
زمان آخرین مطلب : 3044روز قبل
حجاب و عفاف

حجاب به من احساس امنیت می‌دهد

خبرگزاری رسا ـ دختر دانشجوی مسلمان کانادایی می‌گوید: هنگامیکه حجاب بر سر می‌گذارم، احساس می‌کنم که در حال حفظ کردن ذهن و جسمم از آسیب‌ها هستم؛ این احساس درونی من است و مرا آسوده می‌کند.

 

به گزارش خبرگزاری رسا، صوفیا که در خانواده‌ای پاکستانی‌الاصل در کانادا متولد و بزرگ شده، دانش‌آموزی محجبه است.


وی می‌گوید: قبلا که حجاب را ملزم نمی‌دانستم، به لحاظ هویت اجتماعی احساس سردرگمی داشتم اما اکنون با حجاب نه تنها احساس زیبایی می‌کنم بلکه از حس امنیت حاصل از آن نیز لذت می‌برم.


سیلورز، از اساتید گروه مطالعات ادیان دانشگاه تورنتو می‌گوید: انتخاب‌های مستقل افراد در ارتباط با جوامعی که به آن تعلق دارند و یا می‌خواهند عضو آن باشند، اتخاذ می‌شود.


وی افزود: صوفیا داشتن حجاب را به عنوان نشانه‌ای از تعلق به گروهی که ارزش‌های آنان را ستایش می‌کند، پذیرفته است. در حقیقت بانوان حجاب را به دلایل مختلفی بیش از انجام یک وظیفه دینی، می‌پذیرند.


لازم به ذکر است که مسلمانان بیش از سه درصد جمعیت کانادا را تشکیل می‌دهند. تعداد مسلمانان کانادا در یک دهه گذشته 82 درصد رشد داشته است. /982/د102/ک

منبع: ایکنا

سه شنبه 2/10/1393 - 22:43
حجاب و عفاف

واقعا حجاب چیست و چه اثری در زندگی دارد؟

حجاب در فهم عرفی یعنی زن در معاشرت با مردان اندام و زیبایی‌های جذب کننده خود را بپوشاند و جلوه‌گری و جلب توجه نکند و رابطه او با دیگران رابطه انسانی باشد و نه رابطه جنسیتی. حجاب در حقیقت کنترل کننده و جهت دهنده به تمایلات و گرایشات درونی است؛ و به همین دلیل، زمینه تمرکز فکری و روحی را برای پرداختن به امور اساسی در زندگی ایجاد می‌کند. روح بشر تحریک‌پذیر است و نیاز به مهار کردن دارد، و در صورت عدم توجه به آن، تعادل را در درون و بیرون از خود از بین می‌برد؛ حجاب، ابزاری برای متعادل سازی روحی، بهداشت روانی جمعی و تعادل در نیروی کار در محیط کار است.

 

حجاب= کنترل آگاهانه احساس

کنترل آگاهانه احساس= موفقیت در تصمیم‌گیری پایدار در زندگی

تعابیر برخی از شخصیت‌های جهانی در مورد حجاب را ببینید:

ویل دورانت، تاریخ نگار: زنان دریافته‌اند که دست و دلبازی مایه تحقیر آنهاست؛... زنان بی‌شرم جز در موارد زودگذر برای مردان جذاب نیستند.

تولستوی، فیلسوف روسی: سبب ازدیاد طلاق در اروپا که افکار عمومی را مشوش کرده است، نبود حجاب است که مردان بواسطه معاشرت با زنان نسبت به همسر خود بی‌میل می‌شوند.

چارلی چاپلین، کارگردان سینما، در نامه‌ای به دخترش: دخترم، هیچکس و هیچ چیز را در جهان نمی‌توان یافت که شایسته باشد که دختری حتی ناخم پای خود را به خاطر آن عریان کند،... برهنگی بیماری عصر ماست.

ویلیام جیمز، روان‌شناس: مردان جوان متعادل به دنبال چشمان پر از حیاء در دختران می‌گردند چرا که حس می‌کنند این خودداری ظریفانه از یک لطافت عالی خبر می‌دهد.

ویکتور هوگو، نویسنده: بردگی در اروپا از بین رفته است اما بردگی همچنان به صورت فحشاء ادامه دارد و بر زنان تحمیل می‌شود.

 

در کتاب «فمینیسم در آمریکا» جملات جالبی در مورد پوشش و عفاف آمده است:

- ما انسان‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌ایم که هرگاه مانند حیوانات بدون هرگونه اصول و خویشتن‌داری رفتار کنیم همانند آنها لذت نمی‌بریم.

- بازگشت به پاکدامنی و پوشش در غرب آغاز شده است و سال به سال تقاضا برای پوشش و عفاف بیشتر می‌شود.

- جالب است که برخی از ما از سیگار کشیدن خجالت می‌کشیم ولی از لباس‌های نازک دختران خجالت نمی‌کشیم!!

 

سه شنبه 2/10/1393 - 22:41
حجاب و عفاف

«در آخر الزمان که بدترین مقطع تاریخ است، زنانی پدیدار می‌شوند که برهنگی را پیشه خود ساخته‌اند و به دنبال خودنمایی هستند، این گونه زنان از دین خارج هستند، در فتنه‌ها و بلاها داخل هستند، گرایش به شهوات دارند و با سرعت به دنبال لذت‌ها می‌روند، حرام‌های خدا را نقض می‌کنند و در نهایت در جهنم عذابی همیشگی خواهند داشت.»( من لا یحضره الفقه ، شیخ مفید ج ۳ ص ۳۹۰)

 

پیامبر اسلام در معراج خود به آسمان‌ها و مشاهده تمام هستی، در عبور از جهنم صحنه‌هایی را از زنانی که عذاب می‌شدند نقل کرده است:

اما المعلقه بشعرها فانها کانت لا تغطی شعرها من الرجال و اما المعلقه بلسانها فانها کانت توذی زوجها اما المعلقه برجلیها فانها کانت تخرج من بیتها بغیر اذن زوجها و اما التی کانت تاکل لحم جسدها فانها کانت تزین بدنها للناس و اما التی تشد یداها الی رجلیها و تسلط علیها الحیات و العقارب فانها کانت قذره الوضوء و الثیاب و کانت لا تغتسل من الجنابه و الحیض و لاتتنظف و کانت تستهین بالصلاه

«آن زنانی که به موهای خود در آتش آویزان شده بودند زنانی بودند که موهای خود را از نامحرم نمی‌پوشاندند؛ آن زنانی که به زبان‌های خود در آتش آویزان بودند زنانی بودند که زخم زبان می‌زدند؛ آن زنانی که به پاهای خود در آتش آویزان بودند زنانی بودند که بدون اجازه از خانه بیرون می‌رفتند؛ زنانی در جهنم بودند که گوشت بدن خود را می‌خوردند اینها زنانی بودند که بدن خود را به نامحرم نشان می‌دادند؛ برخی زنان بودند دست‌های آنها را به پاهایشان بسته بودند و مارها و عقرب‌ها آنها را نیش می‌زدند اینها زنانی بودند که نسبت به طهارت لباس‌هایشان و وضوء گرفتن و نماز بی‌اهمیت بودند و غسل‌های لازم را انجام نمی‌دادند.» (وسائل الشیعه، ج 20، ص213)

 

 اگر می‌خواهیم به زندگی‌ای با کیفیت برتر دست یابیم باید مهارت مدیریت احساس پیدا کنیم و دو روحیه «حیاء» و «عفت» از عمده‌ترین ابزارهای مدیریت احساس هستند که با تمرین برای تقویت آنها می‌توان به زندگانی هوشمندانه و سالمی دست یافت؛ و پوشش مناسب از ابزارهای تقویت روحیه حیاء و عفاف است. به گفتار زیر توجه کنید:

«... روان‌شناسان در مراحل پنج گانه رشد آدمی مرحله چهارم و پنجم را این گونه تعبیر می‌کنند:

«مرحله تحرک و آغاز تشخیص هویت و مرحله کمال هویت انسانی»،

در این مرحله که آغاز تشخیص هویت و تحرک فرد است، پسران تمایل آشکاری به تسلط و تهاجم دارند و دختران درست در جهت مخالف پسران، حالت جذاب و پذیرش دارند و قدرت جلب توجه دیگران را از خود بروز می‌دهند و اگر نتوانند از این مرحله عبور کنند و «توقف شخصیت» به وجود آید همیشه اسیر جلب توجه دیگران خواهند شد ولی در صورتی که در این مرحله نمانند و به مرحله بعد صعود کنند به جای تمایل به جذب همگان و صرف تمام نیرو برای این راه، تنها به همسر خود توجه کرده و بقیه توانایی‌های جسمی و روحی خود را صرف سازندگی می‌کنند. توقف در شخصیت در زنان منجر به بیماری خودنمایی می‌شود و تمام زندگی او را می‌بلعد و هرگونه تجربه انسانی و حیاتی را از او سلب می‌کند.»  ( کتاب " آا حجاب ضرورت دارد؟ "  ۷ دکتر شهریار روحانی ، ص ۴۸)

سه شنبه 2/10/1393 - 22:38
حجاب و عفاف

گفتم : میدونی چرا چادری شدم؟

گفت: چه می‌دونم، لابد این‌طوری خوش‌تیپ تری!

گفتم: نچ!

گفت: خب لابد فهمیدی این‌طوری حجابت کامل‌تره مثلاً!

گفتم: نچ!

گفت: ای بابا! خب لابد عاشق یکی شدی، اون گفته اگه چادر بپوشی بیشتر دوستت دارم!!

گفتم: نزدیک شدی!

گفت: آها!! دیدی گفتم همه‌ قصه‌ها به ازدواج ختم می‌شوند؟ دیدی!!

گفتم: برو بابا… دور شدی

باز گفت: خب خودت بگو اصلاً

گفتم: یک جایی شنیدم چادر، لباس “حضرت زهرا”ست و بهش افتخار می کرده ...

خواستم کمی شبیه “حضرت زهرا ” باشم ...تا به من افتخار کنه

سه شنبه 2/10/1393 - 22:36
حجاب و عفاف

حجاب از دو کلمه ( حج + آب ) درست شده است


حج مایه حیات توحیدی مؤمن است و آب مایه حیات مادی مؤمن است


کسی که از حجاب فاصله میگیرد یعنی مرده متحرک است


چون از دو مایه حیات استفاده نمیکند


تازه ( ح+ج+ا+ب=۸+۳+۱+۲= ۱۴) به عدد ابجد چهارده میشود

شاید عدد میگوید حجاب سفارش چهارده معصوم (ع) است ...

سه شنبه 2/10/1393 - 22:35
حجاب و عفاف

سه شنبه 2/10/1393 - 22:33
حجاب و عفاف
فلسفه حجاب

 

hijab,نسیم ظهور,هیئت موسی بن جعفر

سه شنبه 2/10/1393 - 22:30
حجاب و عفاف

حجاب در قرآن

در قرآن مجید بیش از ده آیه در مورد حجاب و حرمت نگاه به نامحرم وجود دارد.
یکی از این آیات، آیه ۵۹ سوره احزاب است:« یا ایهاالنبی قل لازواجک و بناتک و نساءالمومنین یدنین علیهن من جلابیبهن ذلک ادنی ان یعرفن فلا یوذین و کان الله غفورا رحیما» (ای پیامبر، به زنان و دخترانت و نیز به زنان مومنین بگو خود را بپوشانند تا شناخته نشوند و مورد اذیت قرار نگیرند. و خداوند بخشنده مهربان است.)
جلاب به معنای یک پوشش سراسری است؛ یعنی زن باید همه اندامش پوشیده باشد تا همچون گلی لطیف از دسترس هوسرانان مصون و محفوظ باشد.
در سوره نور آیه ۳۱ نیز مفصلا در مورد حجاب و حرمت نگاه به نامحرمان سخن به میان آمده است.

مفهوم و ابعاد حجاب در قرآن

حجاب در لغت به معنای مانع، پرده و پوشش آمده است. استعمال این کلمه، بیش‎تر به معنی پرده است. این کلمه از آن جهت مفهوم پوشش می‎دهد که پرده، وسیله‎ی پوشش است، ولی هر پوششی حجاب نیست؛ بلکه آن پوششی حجاب نامیده می‎شود که از طریق پشت پرده واقع شدن صورت ‎گیرد.
حجاب، به معنای پوشش اسلامی بانوان، دارای دو بُعد ایجابی و سلبی است. بُعد ایجابی آن، وجوب پوشش بدن و بُعد سلبی آن، حرام بودن خودنمایی به نامحرم است؛ و این دو بُعد باید در کنار یکدیگر باشد تا حجاب اسلامی محقق شود؛ گاهی ممکن است بُعد اول باشد، ولی بُعد دوم نباشد، در این صورت نمی‎توان گفت که حجاب اسلامی محقق شده است.
اگر به معنای عام، هر نوع پوشش و مانع از وصول به گناه را حجاب بنامیم، حجاب می‎تواند اقسام و انواع متفاوتی داشته باشد. یک نوع آن حجاب ذهنی، فکری و روحی است؛ مثلاً اعتقاد به معارف اسلامی، مانند توحید و نبوت، از مصادیق حجاب ذهنی، فکری و روحی صحیح است که می‎تواند از لغزش‎ها و گناه‎های روحی و فکری، مثل کفر و شرک جلوگیری نماید.
علاوه بر این، در قرآن از انواع دیگر حجاب که در رفتار خارجی انسان تجلی می‎کند، نام برده شده است؛ مثل حجاب و پوشش در نگاه که مردان و زنان در مواجهه با نامحرم به آن توصیه شده‎اند.

هدف و فلسفه حجاب

هدف اصلی تشریع احکام در اسلام، قرب به خداوند است که به وسیله‌ی تزکیه‌ی نفس و تقوا به دست می‎آید:

إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکُمْ (حجرات؛۱۳) بزرگوار و با افتخارترین شما نزد خدا با تقواترین شماست.

-=هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیِّینَ رَسُولاً مِنْهُمْ یَتْلُوا عَلَیْهِمْ آیاتِهِ وَ یُزَکِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ الْکِتابَ وَ الْحِکْمَةَ وَ إِنْ کانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلالٍ مُبِینٍ؛
اوست خدایی که میان عرب امّی (قومی که خواندن و نوشتن هم نمی‎دانستند) پیغمبری بزرگوار از همان قوم برانگیخت، تا بر آنان وحی خدا را تلاوت کند و آنها را (از لوث جهل و اخلاق زشت) پاک سازد و کتاب سماوی و حکمت الهی بیاموزد؛ با آن که پیش از این، همه در ورطه‌ی جهالت و گمراهی بودند.=-
از قرآن کریم استفاده می‎شود که هدف از تشریع حکم الهی، وجوب حجاب اسلامی، دست‌یابی به تزکیه‌ی نفس، طهارت، عفت و پاکدامنی است. آیاتی هم‎چون:

قُلْ لِلْمُؤْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ وَ یَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذلِکَ أَزْکى لَهُمْ؛ ای رسول ما مردان مؤمن را بگو تا چشم‎ها از نگاه ناروا بپوشند و فروج و اندامشان را محفوظ دارند، که این بر پاکیزگی جسم و جان ایشان اصلح است.

حجاب چشم
قُلْ لِلْمُؤْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ (نور؛۳۰) ای رسول ما به مردان مؤمن بگو تا چشم‎ها را از نگاه ناروا بپوشند.

قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ(نور؛۳۱) ای رسول به زنان مؤمن بگو تا چشم‎ها را از نگاه ناروا بپوشند.

حجاب در گفتار
نوع دیگر حجاب و پوشش قرآنی، حجاب گفتاری زنان در مقابل نامحرم است:

فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَیَطْمَعَ الَّذِی فِی قَلْبِهِ مَرَضٌ(احزاب؛۳۲) پس زنهار نازک و نرم با مردان سخن نگویید؛ مبادا آن که دلش بیمار (هوا و هوس) است به طمع افتد.

حجاب رفتاری
نوع دیگر حجاب و پوشش قرآنی، حجاب رفتاری زنان در مقابل نامحرم است. به زنان دستور داده شده است به گونه‎ای راه نروند که با نشان دادن زینت‎های خود باعث جلب توجه نامحرم شوند

وَ لا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ ما یُخْفِینَ مِنْ زِینَتِهِنَّ(نور؛۳۱) و آن طور پای به زمین نزنند که خلخال و زیور پنهان پاهایشان معلوم شود.

از مجموع مباحث طرح شده به روشنی استفاده می‎شود که مراد از حجاب اسلامی، پوشش و حریم قایل شدن در معاشرت زنان با مردان نامحرم در انحای مختلف رفتار، مثل نحوه‌ی پوشش، نگاه، ‌حرف زدن و راه ‎رفتن است.
بنابراین، حجاب و پوشش زن نیز به منزله‌ی یک حاجب و مانع در مقابل افراد نامحرم است که قصد نفوذ و تصرف در حریم ناموس دیگران را دارند. همین مفهوم منع و امتناع در ریشه‌ی لغوی عفت نیز وجود دارد؛

حجاب و عفت
دو واژه‌ی «حجاب» و «عفت» در اصل معنای منع و امتناع مشترک‎اند. تفاوتی که بین منع و بازداری حجاب و عفت است، تفاوت بین ظاهر و باطن است؛ یعنی منع و بازداری در حجاب مربوط به ظاهر است، ولی منع و بازداری در عفت، مربوط به باطن و درون است؛ چون عفت یک حالت درونی است، ولی با توجه به این که تأثیر ظاهر بر باطن و تأثیر باطن بر ظاهر، یکی از ویژگی‌های عمومی انسان است؛ بنابراین، بین حجاب و پوشش ظاهری و عفت و بازداری باطنی انسان، تأثیر و تأثّر متقابل است؛ بدین ترتیب که هرچه حجاب و پوشش ظاهری بیش‌تر و بهتر باشد، این نوع حجاب در تقویت و پرورش روحیه‌ی باطنی و درونی عفت، تأثیر بیش‌تری دارد؛ و بالعکس هر چه عفت درونی و باطنی بیش‌تر باشد باعث حجاب و پوشش ظاهری بیش‌تر و بهتر در مواجهه با نامحرم می‎گردد.

حجاب زنان سالمند
قرآن مجید به شکل ظریفی به این تأثیر و تأثّر اشاره فرموده است. نخست به زنان سالمند اجازه می‎دهد که بدون قصد تبرّج و خودنمایی، لباس‎های رویی خود، مثل چادر را در مقابل نامحرم بردارند، ولی در نهایت می‎گوید: اگر عفت بورزند، یعنی حتی لباس‎هایی مثل چادر را نیز بر ندارند، بهتر است.

وَ الْقَواعِدُ مِنَ النِّساءِ اللاَّتِی لا یَرْجُونَ نِکاحاً فَلَیْسَ عَلَیْهِنَّ جُناحٌ أَنْ یَضَعْنَ ثِیابَهُنَّ غَیْرَ مُتَبَرِّجاتٍ بِزِینَةٍ وَ أَنْ یَسْتَعْفِفْنَ خَیْرٌ لَهُنَّ وَ اللَّهُ سَمِیعٌ عَلِیمٌ.(نور؛۶۰)

علاوه بر رابطه‌ی قبل، بین پوشش ظاهری و عفت باطنی، رابطه‌ی علامت و صاحب علامت نیز هست؛ به این معنا که مقدار حجاب ظاهری، نشانه‎ای از مرحله‌ی خاصی از عفت باطنی صاحب حجاب است. البته این مطلب به این معنا نیست که هر زنی که حجاب و پوشش ظاهری داشت، لزوماً از همه‌ی مراتب عفت و پاکدامنی نیز برخوردار است.

آیا حجاب مانع همه بزهکاری های اجتماعی است؟

با توجه به همین نکته، پاسخ این اشکال و شبهه‌ی افرادی که برای ناکارآمد جلوه دادن حجاب و پوشش ظاهری، تخلفات بعضی از زنان با حجاب را بهانه قرار می‎دهند آشکار می‎گردد؛ زیرا مشکل این عده از زنان، ضعف در حجاب باطنی و فقدان ایمان و اعتقاد قوی به آثار مثبت حجاب و پوشش ظاهری است و قبلاً گذشت که حجاب اسلامی ابعادی گسترده دارد و یکی از مهم‌ترین و اساسی‏ترین ابعاد آن، حجاب درونی و باطنی و ذهنی است که فرد را در مواجهه با گناه و فساد، از عقاید و ایمان راسخ درونی برخوردار می‌کند؛ و اساساً این حجاب ذهنی و عقیدتی، به منزله‎ی سنگ بنای دیگر حجاب‎ها، از جمله حجاب و پوشش ظاهری است؛ زیرا افکار و عقاید انسان، شکل دهنده‌ی رفتارهای اوست.

البته، همان‎گونه که حجاب و پوشش ظاهری، لزوماً به معنای برخورداری از همه‌ی مراتب عفاف نیست، عفاف بدون رعایت پوشش ظاهری نیز قابل تصور نیست. نمی‎توان زن یا مردی را که عریان یا نیمه عریان در انظار عمومی ظاهر می‎شود عفیف دانست؛ زیرا گفتیم که پوشش ظاهری یکی از علامت‎ها و نشانه‎های عفاف است، و بین مقدار عفاف و حجاب، رابطه‌ی تأثیر و تأثّر متقابل وجود دارد. بعضی نیز رابطه‌ی عفاف و حجاب را از نوع رابطه‌ی ریشه و میوه دانسته‌اند؛ با این تعبیر که حجاب، میوه‌ی عفاف، و عفاف، ریشه‌ی حجاب است. برخی افراد ممکن است حجاب ظاهری داشته باشند، ولی عفاف و طهارت باطنی را در خویش ایجاد نکرده باشند. این حجاب، تنها پوسته‌ و ظاهری است. از سوی دیگر، افرادی ادعای عفاف کرده و با تعابیری، مثل «من قلب پاک دارم، خدا با قلب‌ها کار دارد»، خود را سرگرم می‌کنند؛ چنین انسان‎هایی باید در قاموس اندیشه‌ی خود این نکته‌ی اساسی را بنگارند که درون پاک، بیرونی پاک می‌پروراند و هرگز قلب پاک، موجب بارور شدن میوه‌ی ناپاکِ بی‌حجابی نخواهد شد.

سه شنبه 2/10/1393 - 22:29
حجاب و عفاف

برچهره ی زن نورامیداست حجاب                        این لطف خداوند مبین است حجاب

فرمودشهیدی که به خون می پیچید                    ارزنده تر ازخون شهید است حجاب



حجاب در کلام شهیدان
"این وصیت نامه ها انسان را می لرزاند و بیدار می‏کند"
 امام خمینی (ره)
 
" خواهران ما در حالی که چادر خود را محکم برگرفته‏اند و خود راهم چون فاطمه و زینب حفظ می‏کنند... هدف‏دار در جامعه حاضرشده‏اند."
(رییس جمهور شهید محمد علی رجایی)
 
"و تو ای خواهر دینی‏ام: چادر سیاهی که تو را احاطه کرده است ازخون سرخ من کوبنده تر است."
 (شهید عبدالله محمودی)
 
"خواهرم: محجوب باش و باتقوا، که شمایید که دشمن را با چادرسیاهتان و تقوایتان میکشید." " حجاب تو سنگر تو است، تو از داخل حجاب دشمن را می بینی و دشمن تو را نمی بیند."
 (سردار شهید رحیم آنجفی)
 
"حفظ حجاب هم چون جهاد در راه خداست "
(شهید محمد کریم غفرانی)
 
"خواهرم: از بی حجابی است اگر عمر گل کم است نهفته باش و همیشه گل باش."
 (شهید حمید رضا نظام)
 
"از تمامی خواهرانم می‏خواهم که حجاب این لباس رزم را حافظ باشند."
 (شهید سید محمد تقی میرغفوریان )
 
"یک دختر نجیب باید باحجاب باشد."
(شهید صادق مهدی پور)
 
"خواهرم: حجاب تو مشت محکمی بر دهان منافقین و دشمنان اسلام می زند."
(شهید بهرام یادگاری)
 
" تو ای خواهرم... حجاب تو کوبنده تر از خون سرخ من است."
(شهیدابوالفضل سنگ راشان)
 
"به پهلوی شکسته فاطمه زهرا(س) قسمتان می‏دهم که، حجاب را حجاب‏را، حجاب را، رعایت کنید."
 (شهید حمید رستمی)
 
 "خواهر مسلمان: حجاب شما موجب حفظ نگاه برادران خواهد شد. برادرمسلمان: بی‏اعتنایی شما و حفظ نگاه شما موجب حجاب خواهران خواهدشد."
(شهید علی اصغر پور فرح آبادی)
 
"شما خواهرانم و مادرانم: حجاب شما جامعه را از فساد به سوی‏معنویت و صفا می‏کشاند."
(شهید علی رضائیان)
 
"از خواهران گرامی خواهشمندم که حجاب خود را حفظ کنند، زیرا که‏حجاب خون‏بهای شهیدان است"
 (شهید علی روحی نجفی)
 
"مادرم... من با حجاب و عزت نفس و فداکاری شما رشد پیدا کردم."
(شهید غلامرضا عسگری)
 
"ای خواهرم: قبل از هر چیز استعمار از سیاهی چادر تو می‏ترسد تاسرخی خون من."
(شهید محمد حسن جعفرزاده)
 
"خواهرم: زینب‏گونه حجابت را که کوبنده‏تر از خون من است‏حفظ کن."
 (شهید محمد علی فرزانه)
سه شنبه 2/10/1393 - 22:26
حجاب و عفاف
حفظ چشم، گوش، قلب و تمامی اعضا و جوارح از هرگونه خطا و گناه عفاف است که حاصل این عفت و حجاب درونی، پوشش ظاهری است؛ به تعبیری لطیف‌تر حجاب میوه عفاف است و عفاف ریشه حجاب.

حجاب و عفاف به عنوان دو ارزش در جامعه بشری و بویژه جوامع اسلامی مطرح است. همواره این دو واژه در کنار هم به کار برده می‌شوند و در نگاه اول به نظر می‌آید هر دو به یک معنا باشند اما با جستجو در متون دینی و فرهنگنامه‌ها به نکته قابل توجهی می‌رسیم و آن تفاوت این دو واژه است. در برخی کتب لغت حجاب را این‌گونه تعریف کرده‌اند: «الحجاب، المنع من الوصول» حجاب یعنی آنچه مانع رسیدن می‌شود.
برخی گفته‌اند حجب و حجاب هر دو مصدر و به معنای پنهان کردن و منع از دخول است و به عنوان شاهد آیه شریفه «و من بیننا و بینک حجاب»‌(فصلت، آیه ۵) را ذکر کرده‌اند. در دیگر کتاب‌های لغت حجاب را به معنای پرده آورده و نوشته‌اند: امراه محجوبه؛ زنی که پوشانیده است خود را به پوشاندنی.
با توجه به معانی ذکر شده در می‌یابیم حجاب امری ظاهری و در ارتباط با جسم است، اگرچه این پوشش برخاسته از اعتقادات و باورهای درونی افراد است ولی ظهور در نشئه مادی و طبیعی دارد یعنی پوشش ظاهری افراد و بویژه زنان را حجاب می‌گویند که مانع از نگاه نامحرم به آنان می‌شود. عفاف نیز دارای معانی گوناگونی است که در مجموع تعریف کاملی را به ما خواهد داد. راغب اصفهانی در مفردات القران می‌نویسد: العفه حصول حاله للنفس تمتنع بها غلبه الشهوه؛ عفت حالتی درونی و نفسانی است که توسط آن از غلبه شهوت جلوگیری می‌شود.
البته قابل ذکر است که در قرآن کریم از واژه عفت در دو معنا استفاده شده است، گاه به معنای خود نگهداری و پاکدامنی است و گاه «عفت» به معنای قناعت آمده و مسائل مالی مورد نظر است. آنچه در این مقاله مورد نظر ماست مفهوم اولی است یعنی خود نگهداری از شهوت و مسائل جنسی؛ اگرچه می‌توان برای هر دو معنا واژه عفت را آورد و ضرری به مفهوم آن نمی‌خورد. از مجموع معانی ذکر شده برای حجاب و عفاف می‌توان نتیجه گرفت که عفاف نوعی حجاب درونی است که انسان را از گناه باز می‌دارد.
حفظ چشم، گوش، قلب و تمامی اعضا و جوارح از هرگونه خطا و گناه عفاف است که حاصل این عفت و حجاب درونی، پوشش ظاهری است؛ به تعبیری لطیف‌تر حجاب میوه عفاف است و عفاف ریشه حجاب. برخی افراد ممکن است حجاب ظاهری داشته باشند ولی عفاف و طهارت باطنی را در خویش ایجاد نکرده باشند. این گروه از حجاب، تنها پوسته‌ای و ظاهری بی‌معنا دارند و از سوی دیگر کسانی هستند که ادعای عفاف کرده و با تعابیری همچون؛ من قلب پاکی دارم، خدابا قلبها کار دارد، آدم باید چشمش پاک باشد و... خود را سرگرم کرده و مصداق «لیفجر امامه»‌(بلکه انسان می‌خواهد آزاد باشد و گناه کند- قیامت آیه ۵) می‌شوند.
انسان‌هایی چنین باید در قاموس اندیشه خود نکته‌ای اساسی را بنگارند و آن این است که درون پاک، بیرونی پاک می‌پروراند و هرگز قلب پاک موجب بارور شدن میوه ناپاکی به نام بی‌حجابی و بدحجابی نخواهد شد. امام خمینی(ره) پیام‌آور ارزشهای الهی درباره حجاب و عفاف می‌فرماید: «توجه داشته باشید حجابی که اسلام قرار داده است برای حفظ ارزش‌های شماست. هرچه را که خدا دستور فرموده است- چه برای مرد و چه برای زن- برای این است که آن ارزش‌های واقعی که اینها دارند و ممکن است به واسطه وسوسه‌های شیطانی یا دست‌های فاسد استعمار پایمال شوند این ارزشها زنده بشوند.»

 

سه شنبه 2/10/1393 - 22:25
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته