• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10405
تعداد نظرات : 2228
زمان آخرین مطلب : 3034روز قبل
خواص خوراکی ها
پزشکان توصیه کردند؛
 
شگفتی های چغندر
 
 
چغندر مملو از فیبر است و موجب کاهش فشار خون و بیماری های قلبی و عروقی، کند شدن روند زوال عقل، مبارزه با سرطان و افزایش استقامت بدنی می شود.

به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از جام جم ، اکثر فواید چغندر ناشی از سطوح زیاد مواد مغذی آن است بطوریکه مواد مغذی موجود در هر گرم چغندر بیش از 20 برابر اغلب سبزیجات است.

 

نیترات ها از جمله مواد مغذی موجود در چغندر هستند. این در حالی است که نیترات ها به عنوان یک افزودنی غذایی شهرت بدی دارند.

 

آزمایشات انجام شده بر روی حیوانات نشان داد که استفاده تجاری از نیترات ها با ابتلا به سرطان مرتبط است و در دهه شصت سازمان بهداشت جهانی محدودیت هایی در خصوص استفاده از آنها اعمال کرد.

 

اما مطالعاتی که به تازگی انجام شده اند، نشان داده اند که نیترات های موجود در چغندر موجب کاهش فشار خون می شوند.

 

نیترات ها موجب کاهش فشار خون می شوند چرا که باکتری موجود در دهان و روده را به گاز اکسید نیتریک تبدیل می کند که موجب استراحت و گشاد شدن رگ ها می شود و گردش خون را آزادانه تر می سازد.

 

یک مطالعه که در سال 2010 در دانشگاه «کویین مری» لندن انجام شد، نشان داد که نوشیدن یک لیوان 250 میلی لیتری آب چغندر در روز فشار خون را برای چند ساعت به اندازه زیادی پایین می آورد.

 

این مطالعه همچنین نشان داد افرادی که فشار خون فرد بالایی دارند با مصرف آب چغندر کاهش چمشگیری را در فشار خون خود مشاهده می کنند.

 

همچنین مطالعه جدید نشان داد که مصرف یک لیوان 500 میلی لیتر آب چغندر پس از شش ساعت موجب کاهش قابل ملاحظه فشار خون می شود.

 

محققان می گویند: در صورت گسترش مصرف آب چغندر، می توان شاهد کاهش 10 درصدی در میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی بود.

 

آب چغندر انتخاب ورزشکاران

مطالعات انجام شده نشان داده اند که نیترات ها نه تنها فشار خون را پایین می آورد بلکه موجب افزایش میزان استفامت بدن می شوند.

 

یک مطالعه که در سال 2010 انجام شد نشان داد: بزرگسالانی که روزی 500 میلی لیتر آب چغندر می نوشند می توانند 16 درصد بیشتر از افرادی که یک نوشیدنی فاقد نیترات مصرف کرده اند، ورزش کنند.

 

نیترات ها با همکاری سایر آنتی اکسیدان های موجود در چغندر باعث می شود که ماهیچه ها به اکسیژن کمتری نیاز پیدا کنند.

 

این موضوع باعث می شود که ماهیچه ها بطور موثرتری فعالیت کنند و دیرتر خسته شوند.

 

کند شدن روند زوال عقل

یک مطالعه که در سال 2011 توسط محققان دانشگاه «ویک فارست» کارولینای شمالی انجام شد، نشان داد که چغندر روند زوال عقل را کند می کند.

 

تصور می شود که این موضوع به این دلیل است که اکسید نیتریک جریان خون را به مغز افزایش می دهد.

 

چغندر حاوی فولیک اسید زیادی است بطوریکه دو تا سه عدد چغندر کوچک تقریبا حاوی 75 درصد میزان فولیک اسیدی است که توصیه می شود فرد در طول روز مصرف کند.

 

تحقیقات نشان داده اند که فولیک اسید زیادی که در چغندر وجود دارد نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر دارد.

 

مبارزه با سرطان

«بیتاسیانین» رنگدانه ای که رنگ زیاد چغندر از آن نشات می گیرد یک آنتی اکسیدان قوی است که معلوم شده است دارای خواص ضد سرطانی است.

 

یک مطالعه که در سال 2011 توسط محققان دانشگاه «هاروارد» در واشنگتن انجام شد نشان داد که بیتاسیانیین رشد تومورهای سرطان پروستات و سینه را تا 12.5 درصد کند می کند.

 

سرشار از فیبر

پزشکان در مورد مشکلات هاضمه ای به بیماران توصیه می کنند که سبزیجات مصرف کنند.

 

چغندر مملو از فیبر است و یک وعده 100 گرمی آن که حدود دو تا سه چغندر کوچک می شود به تنظیم حرکات شکمی کمک می کند.

 

چغندر همچنین حاوی ماده ای به نام «بتاین» است که موجب عادی سازی ترشح اسید معده می شود.

 

این مولفه در صورتی که سطح اسید معده کافی نباشد موجب افزایش سطح این اسید شده و در صورتی که بدن اسید زیادی تولید کند به صورت داروی ضد ترشی معده عمل می کند.

پنج شنبه 2/11/1393 - 14:27
اطلاعات دارویی و پزشکی
سلامتکده طب سنتی

 
 
 
افراد
 
 
بالای 60 سال حجامت نکنند
 
 
 
 
 
انجام حجامت زیر سن 2 سال و بالای 60 سال در منابع مکتوب و معتبر طب سنتی منع شده است.

به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل ازایرنا ، حجامت باید در محیطی استاندارد و حتما تحت نظر متخصص امر انجام شود عمل حجامت به صورت خودسرانه نه تنها فوایدی ندارد بلکه در بعضی موارد عوارض جبران ناپذیری در پی خواهد داشت.

 

 حجامت به عنوان یک شیوه درمانی و بعضی موارد یک روش پیشگیری است، انجام عمل حجامت دارای شرایط خاصی است که افراد حجامت کننده باید با آنها آشنا باشد.

 

این متخصص طب سنتی گفت:  انجام حجامت در افرادی که اختلالات انعقادی دارند ممنوع است، همچنین باید بین جماع تا حجامت حداقل 12 ساعت فاصله باشد.

 

وی تاکید کرد: باید توجه داشت که حجامت در حال گرسنگی نیز منع شده است.

 

این متخصص طب سنتی در مورد نحوه حجامت در بانوان افزود: بانوان از انجام حجامت در تمام روزهای عادت ماهیانه و نیز زمان بارداری بپرهیزنند.

پنج شنبه 2/11/1393 - 14:21
اخبار

ارشناس مرکز بهداشت شماره ۲ اصفهان:


خطری که در کمین سالمندان است


قدس آنلاین : اگر در سنین سالخوردگی هستید، خطر سقوط، یکی از خطرهایی است که همیشه در کمین شماست و تهدیدتان می‌کند.

به گزارش قدس آنلاین  از اصفهان، تصور نکنید که این سقوط حتما باید از یک جای مرتفع باشد؛ بلکه سقوط از یک پله که شاید یک زمین خوردن عادی به نظرتان بیاید، در سنین سالمندی می‌تواند خطرناک باشد.

سالمندان، به ویژه زنان سالمند، به علت پوکی استخوان، بیش از دیگران در معرض خطر ناشی از سقوط قرار دارند. البته کارشناسان، بیماری‌های مربوط به عدم تعادل، مشکلات بینایی و ضعف عضلانی، علایم افسردگی، شرایط ایستادن، اختلالات شناختی، عدم تعادل در راه رفتن و... را از دلایل عمده سقوط سالمندان و شکستگی اعضای بدن آنها می‌دانند و این در حالی است که تغییرات جزیی در خانه‌ها و شیوه زندگی نیز می‌تواند از بروز چنین اتفاقاتی پیشگیری کند.

در این بین نباید فراموش کرد که در طول یک ماه پس از ترخیص از بیمارستان، خطر سقوط در سالمندان بالاتر است و این خطر با بالا رفتن سن سالمندان، افزایش می‌یابد.

در این باره کارشناس مرکز بهداشت شماره ۲ اصفهان در گفت و گو با خبرنگار ما می گوید: بررسی‌ها نشان می‌دهند که سقوط، شایع‌ترین علت مراجعه سالمندان به مراکز درمانی است و بر اساس آمارها، بیش از یک ‌سوم افراد ۶۰سال به بالا، حداقل سالی یک بار چنین سقوطی را تجربه می‌کنند و به اصطلاح عامیانه، زمین می‌خورند و تقریبا یکی از هر ۱۰سقوط منجر به آسیب جدی از جمله شکستگی استخوان‌های ران و لگن می‌شود.

فرزانه محبی افزود: آمار منتشره اورژانس کشور نشان می‌دهد سقوط ۶ درصد بستری‌های فوری در بین افراد مسن را به خود اختصاص داده است.

وی تصریح کرد: ۱/۱۱ درصد از كل سقوط‌ها در گروه سنی ۶۰ تا ۸۰ سال مشاهده می‌شود که از این میزان ۸/۳ درصد موارد در زنان و ۳/۷ درصد در مردان رخ می‌دهد، متاسفانه ۳/۷ درصد کل سقوط‌ها منجر به معلولیت می‌شود.
کارشناس مرکز بهداشت شماره ۲ اصفهان با اشاره به اینکه ۱درصد از سقوط منجر به شكستگی سر ران می‌شود و ۲۵ درصد افراد با شكستگی سر ران در عرض ۶ ماه فوت می‌كنند، افزود: ۶۰ درصد افراد مسن در سقوط محدودیت حركتی پیدا می‌كنند و ۲۵ درصد وابسته می‌شوند ودر كل ۶ درصد سقوط‌ها منجر به شكستگی می‌شود. وی گفت: عوارض اجتماعی سقوط هم وابستگی به صورت نیاز مراقبت در منزل، هزینه و كاهش كیفیت زندگی است و عوارض فیزیولوژیك که منظور ترس از سقوط مجدد است که منجر به كاهش فعالیت، تنها شدن و كاهش فعالیت‌های بدنی می‌شود،همچنین افسردگی و اضطراب از دیگر عوارض این اختلال است.
محبی به راهکارهای پیشگیری از سقوط در سالمندان اشاره کرد و تاکید داشت: یکی از راهکارها استفاده ازکفش مناسب است که باید از نظر اندازه کاملا مناسب باشد، نه کوچک‌تر از پا و نه بزرگ‌تر، ضمنا از نظر پاشنه توجه شود که پاشنه‌‌های بلندتر مشکلات بیشتری ایجاد خواهد کرد و از نظر کف، سطح تماس کفش با زمین صاف و صیقلی نباشد.

وی ادامه داد:راهکار دیگر، نیاز به زمان بیشتر است، یعنی سالمند برای حفظ تعادل و قدم برداشتن نیاز به زمان بیشتری دارد و نمی‌تواند عجله کند. عجله کردن، تعادل وی را به هم می‌زند؛ مثلا از محل مخصوص عابر پیاده که خط‌ کشی شده است، استفاده کند زیرا در این قسمت‌ها، رانندگان ملزم به رعایت حقوق عابران پیاده هستند. کارشناس مرکز بهداشت شماره ۲ اصفهان  اضافه کرد:پزشکان همواره به سالمندان توصیه می‌کنند که بعد از غذا خوردن، دراز کشیدن یا استراحت کردن، بلافاصله و بطور‌ناگهانی از جای خود بلند نشوند؛ چرا که در تمام این حالات، ممکن است کاهش ‌فشار خون باعث سرگیجه آنها شود و در عین حال، امکان دارد هوای خیلی گرم یا خیلی سرد نیز آنها را دچار سرگیجه کند، بنابراین سالمندان باید دمای منزل خود را همواره کنترل کنند.
وی تاکید کرد:این مسئله نباید فراموش شود که ورزش ملایم و فعالیت بدنی در دوران سالمندی، ضروری است؛ چرا که بدن انسان بدون فعالیت و کار، بسیار زود تحلیل می‌رود و فعالیت بدنی منظم می‌تواند ناتوانی را به تاخیر بیندازد، حجم عضلات را افزایش دهد و روند پوکی استخوان‌ها را به تعویق اندازد.

پنج شنبه 2/11/1393 - 14:16
اطلاعات دارویی و پزشکی



روی این عنصر غذایی حساب ویژه ای باز کنید!


قدس آنلاین- مریم سادات کاظمی: " روی" عنصر کمینه ای است که معمولا چندان مورد توجه نیست در حالی که تاثیرات متعددی بر سلامتی دارد. با این حال بسیاری از افراد از این عنصر به اندازه کافی در برنامه غذایی بهره مند نمی شوند.

به گزارش سرویس بهداشت و سلامت قدس آنلاین؛ روی در بدن ما به مقدار ناچیزی حدود 2 تا 3 گرم وجود دارد. همین مقدار نیز به طور نامساوی در بدن تقسیم می شود؛ 60 تا 65% در ماهیچه ها و بقیه در استخوان ها ذخیره می گردد. اما در جریان خون وجود دارد تا به هر قسمت بدن که لازم است برسد.

فعال کننده آنزیم ها

آنزیم مولکولی با منشا پروتئین است که یک یا چندین واکنش شیمیایی را در بدن تسریع می کند. این در حالی است که هزاران آنزیم در همه سلول های بدن فعالیت می کنند. این واکنش های شیمیایی بسیار پیچیده هستند و یکی پشت سر هم این فرایند را انجام می دهند. روی بیش از صد فرایند آنزیمی را فعال می کند. به عبارت دیگر روی در همه جای بدن نقش دارد.

روی در قلب سلول ها

روی در سنتز AND  و ARN ؛ مولکول های اساسی وراتث که تشکیل همه پروتئین ها را هدایت می کند نقش دارد. از همین رو نقش این عنصر در رشد بسیار اساسی و مهم است. همچنین در تشکیل و متابولیسم بسیاری از هورمون ها از جمله تستوسترون و انسولین نقش دارد.

روی همچنین برای عملکرد مطلوب سیستم ایمنی، انعقاد خون و غده تیروئید نیز تاثیر دارد. به علاوه این عنصر قدرت آنتی اکسیدانی بسیار قوی نیز دارد و برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و استحاله ماکولای چشمی مهم است.

روی و پوست

روی برای تشکیل پروتئین ها و آنتی اکسیدان ها در یک زمان ضروری بوده و ناگزیر بر پوست اثر می گذارد. این عنصر بهبود زخم پس از جراحت را تسریع می کند و نقش آن در درمان آکنه به همین دلیل است. به علاوه توصیه می شود مادرانی که نوزادشان دچار سوختگی پا می شوند از کرم های حاوی روی استفاده نمایند.

کمبود روی با خشکی پوست، ناخن های شکننده و شیار دار و ریزش موها بروز می کند.

چطور دچار کمبود روی نشویم؟

نیاز بدن به روی برای نوجوانان 13 تا 15 میلی گرم و برای بزرگسالان 13 تا 23 گرم در دوران بارداری و شیردهی است. کمبود روی در غالب موارد به عادات غذایی نادرست، خوراکی های صنعتی شور و شیرین برمی گردد. کسانی که رژیم گیاهخواری دارند به خاطر عدم دریافت کافی پروتئین های حیوانی که جذب روی را در بدن تسهیل می کند، دچار این کمبود هستند.

اگر در برنامه غذایی روزانه به طور منظم از حبوبات، نان سبوس دار، گوشت و ماهی استفاده کنید در معرض این کمبود نخواهید بود.

مکمل های روی

مکمل غذایی روی در موارد کمبود به خصوص در دوران بارداری لازم است. اما مصرف این مکمل حتما با مشورت پزشک باشد زیرا ممکن است برای بدن آسیب هایی در پی داشته باشد. همچنین نباید دوز مصرفی بیشتر از 50 میلی گرم در روز باشد. اگر به دلیل ریزش موها یا شکنندگی ناخن ها از مکمل های روی استفاده می کنید مراقب باشید که دیگر مکمل های ویتامین ها و مواد معدنی را همزمان مصرف نکنید. البته مصرف مکمل ها نباید جای تغذیه متنوع و متعادل را بگیرد.

منبع:www.Esante.fr

پنج شنبه 2/11/1393 - 14:14
اطلاعات دارویی و پزشکی

افزایش امید به درمان سرطان/ آزمایش اولیه واکسن در

سنگاپور


نتایج موفقیت آمیز آزمایش های اولیه واکسن ضد سرطان در سنگاپور بر روی چهار بیمار، امیدهایی برای درمان این بیماری ایجاد کرد.

به گزارش  قدس آنلاین  به نقل از ایرنا، شبکه سنگاپوری خبر آسیا اعلام کرد واکسن ضد سرطان که بدون عوارض جانبی است بر روی بیمارانی با موفقیت آمیز آزمایش شد. این افراد در مرحله چهارم سرطان قرار داشتند.

مرحله چهار سرطان زمانی رخ می دهد که سرطان از محل اصلی خود به سایر نقاط بدن نیز سرایت می کند. در این مرحله درمان بیماری از طریق تراپی، عمل یا رادیوتراپی در یک قسمت خاص از بدن امکان پذیر نیست.

این برای نخستین بار است که این واکسن بر روی انسان آزمایش می شود.

ساخت این واکسن با همکاری مرکز ملی سرطان سنگاپور، موسسه تحقیقات کلینیکی این کشور و شرکت بایوتک "میکروواکس" آمریکا از ماه سپتامبر سال گذشته میلادی آغاز شد.

کاربرد این واکسن به طور خاص برای سرطان های روده، سینه، پروستات، روده بزرگ و تخمدان در نظر گرفته شده است.

تاثیرگذاری این واکسن از طریق تقویت سیستم ایمنی بدن است و زمینه حمله به پروتیین هایی که عامل به وجود آوردن سرطان هستند را ایجاد می کند.

"توح هان چونگ" معاون مرکز ملی سرطان سنگاپور، گفت: اکنون این مطالعه بر روی انسان انجام شده است. تنها این چهار بیمار مورد مطالعه قرار گرفتند. ما خواستار کسب اطمینان از ایمنی این واکسن بودیم که این اطمینان بدست آمد. هیچ گونه عوارض جانبی گزارش نشده و این به معنای موفقیت است.

"جانت کواح" یکی از بیمارانی که این واکسن بر روی وی آزمایش شد، گفت: من ایمان دارم که این واکسن موثر است و می تواند یک پیروزی بزرگ باشد. البته، عملکرد آن بستگی به افراد نیز دارد، اما من کاملا خوشبین هستیم که این واکسن برای من مفید است.

قرار است این واکسن که نخستین مرحله آزمایش خود را با موفقیت پشت سرگذاشت بر روی 20 بیمار دیگر نیز در مرحله بعد آزمایش شود.

مقامات پزشکی سنگاپور به زمان پایان یافتن دوره آزمایشی این واکسن اشاره ای نکردند.

پنج شنبه 2/11/1393 - 14:12
خواص خوراکی ها



درمان فشارخون با آب چغندر


دانشمندان پس از مدتها پژوهش، تایید کردند خوردن روزانه یک لیوان آب چغندر، فشار خون بالای افراد را در اندازه ای قابل توجه کاهش می دهد.


به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری فرانسه،  چغندر  دارای مقادیر قابل توجهی نیترات غیر ارگانیک است که از طریق ریشه های خود آن را جذب می کند. در بدن انسان، نیترات غیر ارگانیک به ماده اکسید نیتریک تبدیل می شود که منبسط کننده رگ های خونی است.

در نتایج پژوهش های علمی طولانی مدت محققان دانشگاه کویین مری لندن این گونه مشخص شده که میزان کاهش فشار خون در افرادی که آب چغندر لبو مصرف کرده اند با افرادی که برای درمان این بیماری خود دارو مصرف می کنند تقریبا برابر است و این بدان معناست که یک رژیم غذایی سرشار از نیترات غیر ارگانیک، می تواند درمانی کاملا کارآمد، کم هزینه و قابل دسترس برای بیماری فشار خون محسوب شود.

دانشمندان در ضمن توصیه می کنند سبزیجات غنی از نیترات همانند کلم یا چغندرو در آب جوشانده نشود زیرا نیترات در آب جوش حل می شود و بهتر است آب تازه این سبزیجات مصرف شده یا بخارپز شوند.

پنج شنبه 2/11/1393 - 14:10
دانستنی های علمی
دکتر غلامرضا امینیان؛
 
 
مراقبت از پاهای زخم‌خورده دیابت
 
 
پاها حساس شده، آنقدر که با پوشیدن جوراب و شلوار هنگام شب و تماس آنها با پوست در ناحیه ساق‌ها احساس درد می‌کنی. عوارض دیابت در پاها از درد شروع می‌شود که معمولا ناشی از وجود مشکلی در اعصاب پاست که از نظر متخصصان، نوروپاتی نامیده می‌شود.

به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از جام جم ، متاسفانه در ادامه و در صورت کنترل نشدن روند پیشرفت دیابت، عوارض دیگری چون زخم و در نهایت، قطع عضو اندام در انتظار یک بیمار دیابتی خواهد بود.

 

 وقتی اعصاب پا به طور مستقیم درمراحل پیشرفته بیماری دیابت تحت تاثیر قرار می‌گیرد، عوارض حسی و سپس حرکتی و ارادی را در ناحیه پاها بروز می‌دهد، می‌گوید: علائم نوروپاتی حسی معمولا شامل سوزش، درد، گزگز و سوزن سوزن شدن می‌شود. بهترین راهکار برای کنترل این عوارض و در واقع پیشگیری از ورود بیماری به مراحل پیشرفته‌تر، کنترل قند خون هفتگی برای بررسی روند صعودی دیابت است. توجه داشته باشید که بالا بودن قند خون در بروز عوارض ذکر شده موثر است. در این موارد، باید بسرعت به پزشک متخصص مراجعه شود تا نسبت به تجویز داروهای خوراکی، پمادهای مخصوص و احتمالا کفش و کفی مناسب اقدام شود.

 

سایه دیابت بر اعصاب حرکتی پا

در نوروپاتی حرکتی اعصاب پا، عضلات، تحت تاثیر بیماری دیابت قرار می‌گیرد که باعث می‌شود بیمار احساس کند عضلاتش ضعیف و دردناک شده است.

 

دکتر امینیان با اشاره به این مساله توضیح می‌دهد: ران، ساق و نیز عضلات داخلی پا ممکن است به ترتیب درگیر بیماری دیابت شوند. تحت تاثیر این عوارض، تعادل بیمار نیز ممکن است دچار مشکل شود. حتی در چنین شرایطی، ساییدگی و التهاب پوست پا، تشکیل پینه در کف پا و درد دور از انتظار نیست. در چنین شرایطی، استفاده از کفش‌های مناسب با کفی‌های مخصوص به حفظ تعادل بیمار کمک می‌کند. همچنین ورزش‌های مناسب برای نواحی آسیب‌دیده توصیه می‌شود.

 

این جراح استخوان با اشاره به این که مکانیسم عرق کردن نیز تحت تاثیر دیابت در بیمار تغییر می‌کند، می‌گوید: فردی که مبتلا به دیابت است ممکن است از خشکی و ضخیم شدن لایه شاخی ناخن و همچنین پوست ترک‌خورده، خشک و سفت شده رنج ببرد. از سوی دیگر، این عوارض بیمار را در معرض ضخیم‌تر شدن پینه و درد قرار می‌دهد. در چنین شرایطی احتمال ایجاد عفونت‌های باکتریایی و قارچی نیز بیشتر می‌شود. بهترین توصیه برای بهبود این عوارض، استفاده روزانه از روغن ناخن پا و دیگر کرم‌هایی است که به طور خاص برای مراقبت از پای دیابتی تولید شده است.

 

وقتی پاها زخم می‌شود

به گفته دکتر امینیان، یکی از عوارض نادر دیابت‌های پیشرفته مربوط به بروز مشکلات عضلات و مفاصل می‌شود که مشکلاتی را در جریان گردش خون در پاها ایجاد می‌کند. همچنین از عوارض دیگری که برخی بیماران دیابتی به آن مبتلا می‌شوند باید به عفونت‌های قارچی و باکتریایی اشاره کرد.

 

این متخصص ارتوپدی در این باره توضیح می‌دهد: عفونت‌های قارچی و باکتریایی ممکن است به دنبال تغییرات تغذیه‌ای و متابولیکی در بدن اتفاق بیفتد. علائم عفونت‌های باکتریایی نیز شامل قرمزی، تورم، گرما، درد و حساس شدن پوست پاها می‌شود. زخم شدن پاها نیز زمانی اتفاق می‌افتد که پوست بر اثر بیماری، شکننده می‌شود و در پی یک ضربه کوچک منجر به زخم کوچک در پا می‌شود.

 

دکتر امینیان تاکید می‌کند: البته زخم در پی کاهش حس پوست در پاها و مشکلات تغذیه عروق خونی نیز ممکن است ایجاد شود. در چنین شرایطی استفاده از پمادهای مخصوص و برداشتن یک لایه از پوست باعث التیام پوست می‌شود. البته این اقدام باید بسرعت صورت بگیرد و حتی در بعضی بیماران ممکن است با این اقدام نیز التیام بخوبی صورت نگیرد.

 

درمان عوارض پای دیابتی با کفش و کفی

توجه داشته باشید که سهل‌انگاری و بی‌دقتی در انجام مراقبت‌های لازم از پاها می‌تواند بیمار دیابتی را دچار مشکلات بزرگی کند و بهداشت پاها را به مخاطره بیندازد.

 

دکتر امینیان با تاکید بر این که یک بسته درمانی که شامل داروهای مخصوص و کفش و کفی ویژه می‌شود در پیشگیری از مشکلات بیمار دیابتی مفید است، می‌گوید: این بیماران ممکن است در معرض خطر گسترش زخم ناشی از پوشش نامناسب پا قرار بگیرند یا ممکن است دارای یک تغییر شکل در پا باشند که منتهی به ایجاد فشار به کف پا بشود. دیابتی‌ها در چنین شرایطی نیازمند به ارتوز‌های پا (کفش و کفی‌های طبی) برای بهبود توزیع فشار وزن در کف پا هستند. البته ممکن است چنین ارتوز‌هایی در داخل کفش‌های معمولی و مرسوم جا نگیرد که در این صورت، کفش‌های طبی، راه‌حلی عملی برای پیشگیری از ایجاد زخم دیابتی محسوب می‌شود.

 

درمان زخم پای دیابتی

تشخیص عواملی که ممکن است در بیمار دیابتی منتهی به ایجاد ضایعه در پا شود در درمان و کنترل زخم پای دیابتی بسیار موثر است.

 

دکتر امینیان در این باره توضیح می‌دهد: انجام معاینات دوره‌ای کامل، توجه خیلی زیاد به زخم‌هایی که قبلا وجود داشته است، توجه به ضایعات قبلی پا و هر نوع وضعیت غیرعادی در پاها بسیار مهم است. در واقع انجام یک معاینه کامل پا از نظر پوست، گردش خون، سیستم‌های عصبی، عضلانی و استخوانی از سوی پزشک متخصص در پیشگیری از ضایعات پا بسیار موثر است.

 

این متخصص تاکید می‌کند: نوع شغل، فعالیت و تحرک بیماردیابتی در تشخیص و تجویز کفش مناسب باید مورد توجه قرار بگیرد. اگر بیمار بی‌تحرک است و با صندلی چرخدار جابه‌جا می‌شود فقط یک پوشاننده پا که از پای او در مقابل ضربات محافظت کند کافی است. همین طور به محل زندگی بیمار باید توجه شود. کفش بیمارانی که خارج از شهرها زندگی می‌کنند و روی مناطق نا هموار راه می‌روند باید به نحوی طراحی شود که از پاها در برابر ضربات متمادی محافظت کند.

 

توصیه‌هایی برای بیماران دیابتی در استفاده از کفش و کفی

 

ـ پاها به دقت اندازه‌گیری شوند تا کفش مناسب با سایز صحیح انتخاب شود.

 

ـ کفش‌ها برای راه رفتن راحت باشد.

 

ـ برای اولین بار نباید کفش‌ها بیش از 30 دقیقه پوشیده شود. پس از این مدت باید کفش‌ها در آورده شود و پا‌ها از نظر هر نوع تغییر رنگ، درد، سائیدگی، تاول یا تورم جدید مورد بررسی قرار بگیرد. در صورت وجود این موارد، کفش را نباید پوشید و باید به کلینیک سازنده مراجعه شود.

 

ـ اگر عوارضی در پاها مشاهده نشد، بتدریج باید زمان پوشیدن کفش را اضافه کرد. به این ترتیب بیمار دیابتی، هر زمان که می‌خواهد راه برود باید از کفش‌های طبی استفاده کند.

پنج شنبه 2/11/1393 - 14:8
خواص خوراکی ها
تأمین پتاسیم سلول‌های بدن؛
 
 
سیب‌زمینی آرامبخش
 
 
حمله‌های میگرنی یکی از درد‌هایی است که به محض اینکه شروع می‌شود، شما را به یاد خوردن
 
قرص‌های مسکن می‌اندازد.
به این مطلب امتیاز دهید
0 0

به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل ازایران ، در واقع هیچ راهی بهتر از خوردن یک مشت قرص آرام بخش برای فرار از این درد آزاردهنده به ذهن‌تان نمی‌رسد اما برخی مواد غذایی که انبار پتاسیم شناخته می‌شوند براحتی از بروز سردردهای میگرنی جلوگیری می‌کنند.

 

با گنجاندن سیب زمینی و بادام در رژیم غذایی با قفسه داروهای آرامبخش خداحافظی کنید.

 

 اگرچه موز شهرتش را مدیون پتاسیم است اما یک سیب زمینی پخته با پوست حدود 926میلی‌گرم پتاسیم دارد که این مقدار در برابر پتاسیم موز، بسیار بالا است. سیب زمینی پخته با تأمین پتاسیم سلول‌های بدن از ایجاد کم آبی بدن جلوگیری می‌کند و بدین ترتیب مانع از سر درد‌های مزمن می‌شود.

پنج شنبه 2/11/1393 - 14:6
اطلاعات دارویی و پزشکی
طبق مطالع پزشکان،

 
 
بلایی که یک ساعت کم تر خوابیدن به سرتان می آورد
 
 
 
 
امروزه ساعت خواب و استراحت افراد کاهش چشمگیری پیدا کرده که این موضوع عمدتا به دلیل فشارهای کاری است.

 

به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از بی‌بی‌سی، با توجه به محدود بودن ساعت خواب افراد در انگلیس که حدودا شش تا شش و نیم ساعت است پزشکان در این کشور مطالعه‌ای را با هدف بررسی مزایای خواب کافی در شبانه‌روز انجام داده‌اند.

 

کارشناسان معتقدند میزان خواب افراد با گذشت زمان و طی سال‌ها کاهش یافته و این موضوع دلایل متعددی دارد که از آن جمله می‌توان به مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار و قرار دادن خواب در زمره کارهای غیرضروری اشاره کرد. با کاهش میزان خواب، آمارهای مربوط به اضافه وزن، چاقی و دیابت افزایش یافته است.

 

متخصصان دانشگاه «سوریِ» انگلیس با هدف شناسایی تاثیر افزایش یک ساعت خواب اضافه بر سلامت کلی بدن، هفت نفر را که شش تا 9 ساعت می‌خوابیدند مورد تحقیق قرار دادند.

 

این افراد به دو گروه تقسیم شدند و از یک گروه خواسته شد تا شش و نیم ساعت و از گروه دیگر خواسته شد تا هفت و نیم ساعت در شب بخوابند.

 

پس از گذشت یک هفته محققان از شرکت‌کنندگان نمونه‌های خون گرفتند و از آن‌ها خواستند تا الگوی خواب خود را تغییر دهند و گروهی که کمتر خوابیده بودند یک ساعت بیشتر و گروهی که بیشتر خوابیده بودند یک ساعت کمتر بخوابند.

 

یافته‌ها نشان داد نداشتن خواب عمیق موجب از دست رفتن حافظه‌ کوتاه مدت می‌شود و حتی جایگزین کردن کمبود خواب در روزهای دیگر نمی‌تواند مانند یک خواب عمیق شبانه عمل کند. چرا که فرایند یادآوری رویدادها در ذهن طی 24 ساعت شکل می‌گیرد.

 

محققان برای سنجش وضعیت حافظه این افراد از آن‌ها آزمون‌هایی را گرفتند که نتایج این آزمون‌ها نشان داد عملکرد و امتیازهای گروهی که خواب کمتری داشتند 40 درصد کمتر از گروه دیگر بود. آزمایش‌های خون این افراد نشان داد تغییر ساعت خواب بر ژن افراد تاثیر می‌گذارد و تعداد این ژن‌های تاثیرپذیر 500 مورد است.

 

علاوه بر این یک ساعت خواب کمتر موجب التهابات متعدد و افزایش پاسخ‌های منفی بدن به استرس و حالت‌های عصبی می‌شود و خطر ابتلا به دیابت و سرطان را افزایش می‌دهد و حالت عکس آن در ازای یک ساعت خواب بیشتر اتفاق می‌افتد. در واقع یافته اصلی این تحقیق نشان می‌دهد که در صورتی که فردی کمتر از هفت ساعت می‌خوابد با تغییر اندکی در ساعت خواب خود می‌تواند سلامت کلی جسمی‌اش را بهبود بخشد.

پنج شنبه 2/11/1393 - 14:4
اطلاعات دارویی و پزشکی
متخصص طب فیزیکی؛
 
وقتی مفاصل سر و صدا می‌کند
 
 
 
صدای «تق‌تق» که هنگام راه رفتن یا بلند و کوتاه شدن از مفاصل‌تان شنیده می‌شود، نباید نگرانتان کند.

به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از سلامت ، چراکه برخلاف آن که برخی تصور می کنند این صداها ناشی از شکسته شدن غیرارادی قولنج یا پیش نشانه ای از مشکلات مفصلی یا آرتروز است، اما این برداشت ها لزوما درست نیست، چراکه صدای مفصل همیشه ناشی از شکستن قولنج نیست و بعضی از مفاصل ما حین انجام بعضی حرکات یا هنگام راه رفتن صدا می دهد بی آن که برایمان مشکل جدی ایجاد کند یا نشانه ای از بیماری اسکلتی یا مفصلی خاصی باشد.

 

دکتر بهروز توانا، متخصص طب فیزیکی نیز با تاکید بر این که صدا دادن مفاصل یک بیماری تلقی نمی شود، توضیح می دهد: صدا دادن مفاصل اگر با درد همراه نباشد، معمولا چیز مهمی نیست، ولی اگر با درد و التهاب یا تورم مفصلی همراه باشد باید از حیث احتمال وجود آرتروز و شل بودن مفاصل مورد بررسی تخصصی قرار بگیرد.

 

صدا دادن مفاصل در بسیاری موارد جنبه ژنتیک یا مادرزادی دارد و ناشی از گیرکردن مفاصل به هم، روی هم افتادن رباط ها یا ضایعات استخوانی مادرزادی است. پس اگر متوجه چنین صداهایی در مفاصل بدنتان شده اید، بدون آن که در مفاصل خود احساس درد و التهاب کنید یا دچار محدودیت های حرکتی شوید، نگرانی را از خود دور کنید.

 

ترکیدن حباب گازی بین مفصلی

شاید برایتان جالب باشد که بدانید مایعی مفصلی در بدن باعث چسبیدن دو سطح مفصلی به هم می شود و اگر این دو سطح از هم جدا شود، صدایی ایجاد می کند که ناشی از ترکیدن حباب گازی است. در واقع گاز محلول در مایع مفصلی به صورت حباب درمی آید و می ترکد.

 

از آنجا که این گاز دی اکسیدکربن است برای حل شدن به زمانی نزدیک به یک ربع نیاز دارد. به این دلیل شکستن ارادی حباب های گازی بین مفصلی که برخی افراد به آن مبادرت می کنند در فاصله های زمانی ممکن خواهد بود.

 

دکتر توانا در گفت وگو با جام جم با تاکید بر این که صدا دادن غیرارادی مفاصل ناشی از گیرکردن مادرزادی مفاصل به هم و ترکیدن حباب گازی بین مفصلی است، می گوید: فراموش نکنید که آرتروز های پیشرفته در سنین بالا نیز می تواند باعث شنیده شدن صدایی شبیه «خرت خرت» از مفاصل بشود. علت ایجاد این صدا که بخصوص در زانوهای افراد مسن شنیده می شود از بین رفتن غضروف بین استخوان ها در مفصل است که باعث می شود استخوان ها مستقیم روی یکدیگر قرار گیرد و بتدریج سطح شان تراشیده و خراشیده شود. ساییدگی مفصل در سنین بالا نیز به درمان های کنترلی یعنی اصلاح شیوه زندگی، نحوه نشستن، دارودرمانی و فیزیوتراپی محدود می شود.

 

به گفته متخصصان طب فیزیکی صدای مفاصل در افراد جوان که به خصوص در زانو، مچ پا، شانه یا مفصل لگن شایع است به ساییدگی مربوط نمی شود و ریشه این صداها، گاهی داخل خود مفصل و گاهی در بافت های اطراف آن است و وقتی ایجاد می شود که یک قسمت از بافت های داخل یا اطراف مفصل، به طور مادرزادی در حالت غیرمعمول قرار گرفته باشد و با حرکت به قسمت دیگر گیر کند و سپس آزاد شود که این مساله نیازی به درمان ندارد.

 

مفاصل تان را به طور عمدی نشکنید

اگر علاقه مندید انگشتان خود را بکشید یا آنها را در جهتی خم کنید تا با صدای ایجاد شده، احساس راحتی کنید، از این کار بشدت اجتناب کنید. دکتر توانا خطاب به این دسته افراد می گوید: این اقدام ارادی منجر به آن می شود که مفاصل بزرگ و دچار حالت غیرقرینه شده و پس از مدتی از حالت طبیعی نیز خارج شود.

 

برخی متخصصان بر این باورند: احتمال این که با تکرار این حرکت بافت های اطراف مفصل آسیب ببیند، وجود دارد.حتی ممکن است این حرکت بتدریج باعث محدودشدن دامنه حرکتی مفصل و کم شدن قدرت مشت کردن دست و در آینده بروز آرتروز بشود.

 

ضایعات مفصلی صدادار

متخصصان طب فیزیکی تاکید می کنند که صدای ناشی از مفاصل گاهی ناشی از یک ضایعه واقعی در مفصل است که حتی شاید به جراحی نیز نیاز داشته باشد.

 

ضایعاتی چون پارگی مینیسک زانو یا التهاب بین تاندونی در زانوها همچنین پارگی تاندون چرخاننده بازو با درد و صداهای مفصلی همراه است و باید به سرعت تحت درمان قرار بگیرد. در یک کلام هرگونه صدای مفصلی که با درد و محدودیت حرکتی همراه باشد، باید تحت درمان جدی قرار بگیرد.

پنج شنبه 2/11/1393 - 14:1
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته