• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 976
تعداد نظرات : 130
زمان آخرین مطلب : 4910روز قبل
دانستنی های علمی
36 - آموختن سوره نور براى زنان ثواب فراوان دارد
يکشنبه 4/5/1388 - 17:35
دانستنی های علمی
25 - هنگام گفتن تسبیحات اربعه مستحب است انگشتان را بهم بچسبانند.
يکشنبه 4/5/1388 - 17:35
دانستنی های علمی
 - آموختن علوم و فنون كه مستلزم اختلاط با مردان اجنبى بدون رعایت حدود شرعى باشد جایز نیست
يکشنبه 4/5/1388 - 17:35
دانستنی های علمی

30 - گواهى زنان در آنچه نگاه كردن مرد به آن جایز نیست پذیرفته مى شود

يکشنبه 4/5/1388 - 17:35
دانستنی های علمی
در میان بنى اسرائیل عابد زاهدى دل از دنیا كنده و پیوسته مشغول عبادت بود.(38)
شیطان بزرگ لشكرش را فرا خواند و گفت : كدامیك از شما مى تواند این مرد عابد را از عبادت خدا باز دارد و او را گمراه سازد ؟
یكى گفت : او را به من واگذار.
شیطان گفت : از چه راهى مى خواهى وارد شوى ؟.
گفت : از ناحیه زنان .گفت ممكن نیست زیرا او لذت آنان را نچشیده است .
دیگرى گفت : او را به من بسپار.
شیطان پرسید: تو از چه راهى مى خواهى او را گمراه سازى ؟
گفت : از ناحیه شراب .
گفت : او به این امور توجه و اعتنائى ندارد.
سومى گفت : او را به من واگذار كه من چاره كار دانم .
شیطان پرسید؟ چاره كار چیست ؟
گفت : من از طریق انجام كار نیك و اعمال خیر وارد مى شوم .
شیطان بزرگ گفت : برو كه تو مرد این كارى .
پس شیطان به مكانى رفت كه عابد آنجا مشغول عبادت بود. سجاده را گسترد و شروع به عبادت كرد. گاهى عابد استراحت مى كرد، ولى شیطان پیوسته به عبادت مشغول بود تا توجه عابد كاملاً به او جلب شد.
سر انجام عابد خود را در برابر او كم ارزش دید و عمل خود را كوچك شمرد. به شیطان گفت : اى بنده خدا، چه چیز باعث شد اینچنین بر عبادت خدا قوت یابى ؟
شیطان پاسخ نداد.
عابد سؤ ال خود را تكرار كرد، باز جواب نداد.
دفعه سوم شیطان پاسخ داد: من یكبار مرتكب گناهى شدم و از آن توبه كردم .پس هر گاه بیاد آن گناه مى افتم و آن گناه به ذهنم خطور مى كند، از خوف خدا بر عبادت او نیرو مى گیرم .
عابد: مرا از گناه خویش آگاه ساز تا من نیز چنان كنم كه تو كردى و بر عبادت خدا راغب تر و قویتر شوم .
شیطان : به خانه فلان معروفه در شهر برو، دو درهم به او بده ، و ...
عابد گفت : از كجا دو درهم بیاورم ؟من كه پولى ندارم .
شیطان دو درهم به عابد داد.و او باهمان لباس عبادت به شهر آمد و از منزل آن معروفه پرسید. مردم او را راهنمائى كردند به خیال اینكه براى موعظه و ارشاد آن زن آمده است .
عابد نزد او رفت و دو درهم به او داد و گفت : مهیا باش .
زن با تعجب پرسید: تا كنون هرگز كسى با این وضع و حال نزد من نیامده ، بگو بدانم قضیه چیست ؟.
عابد داستان را براى زن نقل كرد.
آن زن گفت : بدون شك ترك گناه از توبه آسانتر است . چنین نیست كه هر كس گناهى كند بسادگى بتواند توبه كند. بدون تردید راهنماى تو شیطان بوده است ، به معبد خویش باز گرد كه او را نخواهى یافت .
عابد لحظه اى به فكر فرو رفت . حالش دگر گون شد و به معبد خود بازگشت . آن زن همان شب توبه كرد و از دنیا رفت . هنگام صبح بر در خانه آن زن نوشته شده بود: بر جنازه او حاضر شوید كه او اهل بهشت است .
مردم دچار تردید شدند و تا سه روز او را به خاك نسپردند.
خداوند به یكى از پیامبران وحى كرد: بر آن زن نماز بخواند و مردم را امر كند بر او نماز بخوانند. زیرا من آن زن را آمرزیدم و بهشت را بر او واجب كردم ، چون بنده مرا از گناه بازداشت .
اینجا معنى : التائب من الذنب كمن لاذنب له ظاهر مى گردد.
يکشنبه 4/5/1388 - 17:35
دانستنی های علمی
س : چند كلمه دو حرفى از تركیب حروف الفباء عربى (28 حرف ) بدون تكرار حرف در كلمه بدست مى آید ؟.
ج :756= 27 * 28
س : چند كلمه سه حرفى بدست مى آید؟
ج : 65619= 26 * 756 = 26 * (27 * 28)
س : چند كلمه چهار حرفى ؟.
ج : 400491= 25 * (26 * 27 * 28)
س : چند كلمه پنج حرفى ؟
ج :60079311= 24 * (25 * 26 * 27 * 28)
به همین قیاس مى توان كلمات شش حرفى و بیشتر را نیز محابسه نمود.
يکشنبه 4/5/1388 - 17:34
دانستنی های علمی

یا اَیُّهَا الَّذینَ امَنُوا مَن یَرتَدَّ مِنكُم عَن دینِهِ فَسَوفَ یَاءتِى اللهُ بِقَومٍ یُحِبُّهُم وَیُحِبُّونَهُ اَذِلَّةٍ عَلَى ال مُؤ مِنینَ اَعِزَّةٍ عَلَى الكافِرینَ یُجاهِدُونَ فى سَبیلِ اللهِ وَلایَخافُونَ لَومَةَ لائِمٍ ذلِكَ فَضلُ اللهِ یُؤ تیهِ مَن یَشاءُ وَاللهُ واسِعٌ عَلیمٌ.(42)
اى مؤ منان هر كس از شما مرتد شود و پس از اظهار ایمان كافر گردد، بداند به خداوند زیانى نمى رسد و او خود از دینش به وسیله ملتى كه شش صفت ممتاز دارد، حمایت خواهد كرد:
1 - خدا ایشان را دوست دارد.
2 - ایشان نیز خدا را دوست دارند.
3 - نسبت به مؤ منان فروتن و مطیع هستند.
4 - نسبت به كافران سخت گیر و سر كش هستند.
5 - در راه خدا و براى اعتلاء كلمه توحید جهاد مى كنند.
6 - از ملامت هیچ ملامت كننده اى نمى هراسند.
هنگامى كه این آیه نازل شد.از رسول خدا ( ص ) پرسیدند: آنان چه كسانى هستند؟ پیامبر اكرم دست مبارك خود را به شانه سلمان فارسى زد و فرمود: این مرد و قومش . اگر دین در دورترین نقاط جهان باشد، ایرانیان آنرا حفظ خواهند نمود.
سپس افزود :لوكان الدین معلقا بالثریا لتناوله رجال من ابناء فارس (43).
و اما چند حدیث :
الف امام باقر علیه السلام طبق روایت فرمود:
كأ ن ى بقوم قد خرجوا بالمشرق یطلبون الحق فلایعطونه ثم یطلبونه فلا یعطونه ، فاذا رأ وا ذلك و ضعوا سیوفهم على عواتقهم فیعطون ما سئلوا فلا یقبلونه حتى یقوموا و لایدفعونها الا الى صاحبكم ، قتلاهم شهداء، اما انى لو ادركت ذلك لاستبقیت نفسى لصاحب هذا الامر.(44)
ملتى در مشرق زمین قیام مى كنند و حق مى طلبند. پس حق به آنان داده نمى شود و آنان مجدداً براى گرفتن حقشان قیام مى كنند، لكن باز هم صاحبان زر و زور و تزویر از دادن حق آنان امتناع مى ورزند. هنگامى كه ملاحظه مى كنند باین ترتیب حقشان را نمى توانند از دشمن بگیرند، سلاحهایشان را به دوش انداخته ، با تكیه بر قدرت سلاح حقشان را مطالبه مى كنند. این بار آنچه را مى خواهند به آنان داده مى شود. ولى دیگر نمى پذیرند و به قیام خود ادامه مى دهند و سلاحهایشان را جز به صاحب و ولى تحویل نمى دهند. یعنى تا ظهور مهدى موعود سلاحها را بر زمین نمى گذارند، و همواره در راه احیاى حق با دشمنان مى ستیزند.
كشته شدگان آنان شهید هستند. آگاه باشید، اگر من (امام باقر) آن زمان را درك كنم ، جانم را براى صاحب این حكومت باقى خواهم گذاشت تا در راه او فدا سازم .
ب : رسول خدا فرمود: یخرج ناس من المشرق فیوطئون للمهدى .(45)
مردمى از مشرق زمین علیه ظلم و جور قیام مى كنند و براى فراهم ساختن زمینه فرج و ظهور حضرت مهدى عج جانبازى و فداكارى مى نمایند.
ج : پیغمبر اكرم صلى الله علیه و آله فرمود: انا اهل بیت اختار الله لنا الاخرة على الدنیا، و ان اهل بیتى سیلقون بعدى بلاء و تشریداً و تطریداً، حتى یأ تى قوم من قبل المشرق ، معهم رایات سود، فیسئلون الخیر فلایعطونه فیقاتلون فینصرون ، فیعطون ماسئلوا، فلایقلبونه حتى یدفعوها الى رجل من اهل بیتى فیملؤ وها قسطا كما ملئوها جوراً فمن ادرك ذلك منكم فلیاءتهم و لو حبوا على الثلج (46).
خداوند براى ما اهل بیت ، آخرت را بر دنیا اختیار نموده است و اهل بیت من بزودى بعد از من بلاء و سختى مى بینند و طرد و منزوى مى شوند، تا اینكه ملتى از ناحیه مشرق مى آید. ایشان تحت پرچمهاى سیاه ، مجد و عظمت ، حق و عدالت مى طلبند و دشمن حق ایشان را نمى دهد.
پس براى احقاق حق و بسط عدالت مى جنگند و پیروز مى شوند، خواسته هاى بحق خود را با قدرت از دشمن مى گیرند و پرچم نهضت رابه صاحب اصلى آن حضرت مهدى (عج ) مى سپارند. پس زمین را پر از عدل و داد مى كنند چنانكه دشمنان حق و حقیقت آن را پر از ظلم و ستم كردند.
هر كس از شما مردم آن زمان را درك كند، باید به آن نهضت و ملت بپیوندد، هر چند براى پیوستن به آنان به صورت سینه خیز و با دست و شكم بر روى برف و یخ حركت كنید، و در این راه سختیهاى فراوان متحمل شوید.
امروز ما شاهد هستیم مردم مسلمان جهان با همه فشارهائى كه از سوى استكبار جهانى بر آنان وارد مى شود، چگونه از انقلاب شكوهمند اسلامى ایران حمایت مى كنند، و به این نهضت عظیم مى پیوندند و مى كوشند تا خود را از بندهاى اسارت آزاد سازند. انشاء اللّه .
د امام كاظم علیه السلام طبق روایت فرمود:
رجل من اهل قم یدعو الناس الى الحق ، یجتمع معه قوم كزبرالحدید لاتزلهم الریاح العواصف و لایملون من الحرب و لایجبنون و على اللّه یتوكلون و العاقبة للمتقین .(47)
مردى از اهل قم مردم را به حق دعوت مى كند و گروهى و ملتى دور او جمع مى شوند كه از نظر مقاومت مانند قطعه هاى آهن هستند، طوفانهاى شدید آنان را سست و متزلزل نمى كند، از نبرد و پیكار با دشمنان خسته و ملول نمى شوند و نمى هراسند، بر خدا توكل مى كنند، و سر انجام كار به سود انسانهاى متقى و پرهیزكار است .
ه‍ راوى مى گوید:(48) خدمت امام صادق علیه السلام نشسته بودم . حضرت این آیه را تلاوت فرمود: فَاِذا جاءَ وَعدُ اُولیهُما بَعَث نا عَلَیكُم عِبادا لَنا اُولى بَاءسٍ شَدیدٍ فَجاسُوا خِلالَ الدِّیارِ وَ كانَ وَعداً مَفعُولاً.(49)
هنگامى كه زمان عقوبت و كیفر فساد و تبهكارى شما بنى اسرائیل فرا رسد، ماگروهى از بندگان خود را كه داراى قاطعیت و شدت عمل و مقاومت بسیار هستند براى مجازات بر شما مسلط مى كنیم ، و ایشان در میان شهرها شما را جستجو مى كنند تا در صورتى كه یكى از شما به كیفر عمل خود نرسیده باشید او را كیفر دهند، و این وعده خدا حتمى است .
راوى مى گوید: پرسیدم جعلت فداك من هؤ لاء ؟ این گروه چه كسانى هستند.
فقال ثلاث مرات : هم والله اهل قم
سه مرتبه فرمود: به خدا سوگند، آنان اهل قم هستند.

يکشنبه 4/5/1388 - 17:34
دانستنی های علمی
على بن ابراهیم از امام صادق علیه السلام روایت مى كند(39): جوانى به اتهام قتل خدمت امیرالمؤ منین علیه السلام آورده شد.او را در حالتى دستگیر كرده بودند كه كاردى خون آلود در دست داشت و شخص مقتول در خرابه اى در خون خود غوطه مى خورد و آن جوان بالاى سر وى ایستاده بود.
امیر المؤ منین به جوان فرمود: آیا دفاعى از خود دارى ؟
جوان كمى به فكر فرو رفت و گفت : خیر.
حضرت دستور داد: او را ببرند و قصاص كنند.
هنگامى كه ماءموران آن جوان را براى اعدام مى بردند.مردى با شتاب آمد و گفت : عجله نكنید، او را به خدمت حضرت امیر برگردانید. ماءموران او را برگرداندند و آن مرد در حضور امیرالمؤ منین اقرار كرد كه من قاتل هستم .
حضرت از متهم اول پرسید: چه چیز تو را واداشت كه بر ضرر خود اعتراف به قتل كنى و حال آنكه تو قاتل نیستى .
جوان گفت : یا امیرالمؤ منین ، چگونه مى توانستم انكار كنم كه من قاتل نیستم در حالى كه این مردان علیه من گواهى دادند، وایشان مرا دستگیر كردند در حالى كه كاردى آغشته به خون در دست داشتم و مقتول در خون خود مى غلطید و من بالاى سر او ایستاده بودم .پس ناچار شدم كه اقرار كنم .
ولى حقیقت این است كه من در جنب این خرابه مشغول ذبح گوسفندى بودم كه مرا ضرورتی پیش آمد .پس جهت آن داخل خرابه شدم . مردى را دیدم كه در خون خویش غوطه مى خورد، مات و مبهوت گشتم ، ندانستم چه كار كنم ، همانجا ایستاده بودم كه این جماعت مرا گرفتند و به حضور شما آوردند.
امیرالمؤ منین فرمان داد تا هر دو متهم را خدمت امام مجتبى (ع )ببرند تا حكم نهائى را صادر نماید. آن دو را نزد امام آوردند و داستان را براى حضرت نقل كردند. امام حسن مجتبى علیه السلام پس از بررسى و تحقیق فرمود: این شخص دوم اگر چه قاتل است ، ولى او زنده كننده شخص اول است .
خداوند مى فرماید: وَ مَن اَحیاها فَكَاَنَّما اَحیَا الناسَ جَمیعاً
پس هر دو آزاد گشتند و دیه مقتول از بیت المال به ولى دم پرداخته شد
يکشنبه 4/5/1388 - 17:33
دانستنی های علمی
امام عسگرى علیه السلام : شخصى مردى را خدمت امام سجاد علیه السلام آورد، و ادعا نمود او قاتل پدرش مى باشد. آن مرد هم اعتراف كرد، و قصاص بر او واجب گشت .
قاتل از ولى دم (پسر مقتول ) تقاضاى عفو كرد، ولى او نمى پذیرفت .
امام به ولى دم فرمود: اگر این مرد حقى بر تو دارد، از جنایت او در گذر و او را ببخش .
فرزند مقتول گفت : یابن رسول الله ، براى او بر من حقى است ، لیكن به اندازه اى نیست كه از خون پدرم بگذرم .
امام پرسید: پس مى خواهى چه كنى ؟
پاسخ داد: تصمیم گرفته ام او را قصاص و به قتل برسانم . البته اگر او بخواهد به سبب حقى كه بر من دارد ، حاضرم با دریافت دیه ، از قصاص او صرف نظر كنم .
امام پرسید: این مرد چه حقى بر تو دارد؟
گفت : او مرا به توحید و نبوت ، وامامت ائمه رهنمون ساخته ، و حق را بر من آشكار گردانیده است .
حضرت فرمود: آیا این عمل او، از ارزش خون پدر تو كمتر است ؟ به خدا سوگند، عمل او به اندازه خون همه اهل زمین ، از اولین و آخرین باستثناء انبیاء و اوصیاء ارزش دارد كه اگر كشته شوند هیچ چیزى به اندازه ارزش خون آنان نمى شود.
يکشنبه 4/5/1388 - 17:33
دانستنی های علمی

روزى امام صادق علیه السلام خطاب به شاگردانش فرمود: تاكنون چه چیزى از من آموخته اید؟
یكى از شاگردان : هشت مسئله آموخته ام .(56)
امام صادق علیه السلام : آنها را برایم بیان كن تا بدانم . شاگرد گفت :
1 - دیدم هر محبوبى حبیب خود را هنگام مرگ رها مى كند و از او جدا مى شود، پس همت وسعى خود را مصروف داشتم به چیزى كه از من جدا نگردد و مرا تنها نگذارد، بلكه در تنهائى انیس و مونس من باشد.و آن عمل خیر است كه پس از مرگ نیز با من است .
خداوند متعال فرمود: مَن یَعمَل خَیراً یُجزَ بِهِ
امام علیه السلام : احسنت ، آفرین .
2 - گروهى را دیدم كه به حسب و نسب خود فخر مى كنند، و گروهى دیگر به مال و فرزند خود، و حال آنكه اینها فخر ندارد. من فخر عظیم را در كلام خدا دیدم كه فرمود: اِنَّ اَكرَمَكُم عِندَاللهِ اَتقیكُم پس تلاش كردم نزد خدا كریم باشم .
امام علیه السلام : احسنت ، آفرین .
3 - دیدم مردم به لهو و لعب ، و طرب و شادى سرگرم هستند و شنیدم كه خداوند فرمود: واَما مَن خافَ مَقامَ رَبِّهِ وَ نَهَى النَّفسَ عَنِ الهَوى فَإِنَّ الجَنَّةَ هِىَ المَاءوى
هر كس از خداى خویش بر انجام گناه بترسد و نفس خویش را از هوى و هوس باز دارد جایگاه او بهشت است .
بنا بر این سعى كردم هوى و هوس را از خودم دور كنم ، و بر طاعت و عبادت الهى مداومت ورزم .
امام علیه السلام : احسنت ، آفرین .
4 - دیدم هر كس چیزى بدست مى آورد، در حفظ او مى كوشد در حالى كه خداوند مى فرماید: مَن ذاَالَّذى یُقرِضُ اللهَ قَرضاً حَسَناً فَیُضاعِفهُ لَهُ وَ لَهُ اَجرٌ كَریمٌ
هر كس به خداوند و در راه او قرض الحسنه بدهد، پس خدا آن را چند برابر به او بر گرداند و ثواب بسیارى به او خواهد داد.
پس من مضاعفه را دوست دارم و چیزى را محفوظتر از آنچه نزد خدا باشد نمى بینم . به همین جهت هرگاه چیزى عزیز و بزرگ به دست مى آورم به وسیله آن به خدا رو مى آورم و در راه خدا به مصرف مى رسانم تا ذخیره اى براى آخرت باشد كه به آن نیاز پیدا خواهم كرد.
امام علیه السلام : احسنت ، آفرین .
5 - دیدم بعضى از مردم به بعضى دیگر حسد ورزند خداوند مى فرماید:
نَحنُ قَسَّمنا بَینَهُم مَعیشَتَهُم فِى الحَیوةِ الدُّنیا وَ رَفَعنا بَعضَهُم فَوقَ بَعضٍ دَرَجاتٍ لِیَتَّخِذَ بَعضُهُم بَعضا سُخرِیا وَ رَحمَةُ رَبِّكَ خَیرٌ مَمایَجمَعُونَ

ما روزى مردم را در زندگانى دنیا میان ایشان قسمت نمودیم و بعضى را بر بعضى دیگر برترى بخشیدیم تا براى رفع نیازمندیهاى خود دیگران را بكار گیرند. وبا تعاون و همكارى نیازهاى یكدیگر را بر طرف سازند، و رحمت پروردگار تو بهتر است از آنچه مردم در دنیا انباشته مى كنند.
پس وقتى دانستم رحمت واسعه الهیه از آنچه مردم جمع مى كنند بهتر است ، به هیچكس حسد نورزیدم و بر آنچه از دنیا از دست دادم تاءسف نخوردم .
امام علیه السلام : احسنت ، آفرین .
6 - دیدم بعضى از مردم با بعضى دیگر در مسائل دنیوى و لذات نفسانى با هم كینه و دشمنى مى ورزند، وشنیدم كلام خدا را كه فرمود:
اِنَّ الشَّیطانَ لَكُم عَدُوُّ فَاتَّخِذُوهُ عَدُوا
پس به دشمنى با شیطان روى آوردم و از دشمنى با غیر او اعراض كردم .
امام علیه السلام : احسنت ، آفرین .
7 - دیدم مردم در طلب رزق و جمع مال بسیار تلاش مى كنند و خود را بزحمت مى اندازند در حالى كه شنیدم خداوند فرمود:
وَ ما خَلَقتُ الجِنَّ وَالاِْنْسَ اِلا لِیَعْبُدُونَ * مااُریدُ مِنْهُمْ مِنْ رِزْقٍ وَ ما اُریدُ اَنْ یُطعِمُونَ * اِنَّ اللهَ هُوَ الرَّزاقُ ذُوالقُوَّةِ المَتینُ(61)
هدف خلقت جن و انس معرفت و پرستش خداوند است . من از مردم روزى و اطعام نمى خواهم ، همانا خدا روزى رسان توانا و نیرومند است .
پس دانستم وعده خدا حق ، و سخن او راست است . آنگاه به وعده او آرام گرفتم و به سخن او راضى شدم و به حق او بر من توجه نمودم و از آنچه براى من نزد غیر اوست روى گرداندم .
امام علیه السلام : احسنت ، آفرین .
8 - دیدم گروهى از مردم به سلامتى و نیروى بدنى خود، بعضى دیگر به كثرت اموال ، و جمعى به كثرت اولاد اعتماد نموده ، و به آینده خویش دل خوش كرده اند، در حالى كه شنیدم خداوند فرمود:
وَ مَن یَتَّقِ اللهَ یَجعَل لَهُ مَخرَجا * وَ یَرزُقهُ مِن حَیثُ لایَحتَسِبُ وَ مَن یَتَوَكَّلُ عَلَى اللهِ فَهُوَ حَسبُهُ اِنَّ اللهَ بالِغُ اَمرِهِ قَد جَعَلَ اللهُ لِكُلِّ شَیى ءٍ قَدرا
كسى كه تقواى الهى پیشه سازد، خداوند او را از شبهات و مشكلات و فتنه هاى دنیا، و شدائد و خطرات آخرت به سلامت بیرون خواهد آورد، و از راهى كه تصور نمى كند و به حساب نمى آید روزى او را خواهد داد. هر كس بر خدا توكل كند خدا او را كفایت نماید و به هدف و مرادش مى رساند، و خداوند براى هر چیزى اندازه اى قرار داده است .
بنابراین من بر خدا توكل كردم و اعتمادم از غیر او زائل گشت .
امام صادق علیه السلام پس از شنیدن این هشت مطلب فرمود: به خدا سوگند، تورات ، انجیل ، زبور، فرقان و سایر كتب آسمانى به این مطالب هشتگانه بر مى گردد

يکشنبه 4/5/1388 - 17:32
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته