• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1267
تعداد نظرات : 1077
زمان آخرین مطلب : 5426روز قبل
کامپیوتر و اینترنت


در كشورهاي‌ پيشرفته‌ صنعتي‌، از انرژي‌ هسته‌اي‌ به‌ صورت‌ گسترده‌ در پزشكي‌ استفاده‌ مي‌گردد. با توجه‌ به‌ شيوع‌ برخي‌ از بيماريها از جمله‌ سرطان‌، ضرورت‌ تقويت‌ طب‌ هسته‌اي‌ در كشورهاي‌ در حال‌ توسعه‌، هر روز بيشترمي‌شود. موارد زير از مصاديق‌ تكنيكهاي‌ هسته‌اي‌ در علم‌ پزشكي‌ است:‌
1- تهيه‌ و توليد كيت‌هاي‌ راديو دارويي‌ جهت‌ مراكز پزشكي‌ هسته‌اي‌
2- تهيه‌ و توليد راديو داروي‌ جهت‌ تشخيص‌ بيماري‌ تيروئيد و درمان‌ آنها
3- تهيه‌ و توليد كيت‌هاي‌ هورموني‌
4- تشخيص‌ و درمان‌ سرطان‌ پروستات‌
5- تشخيص‌ سرطانهاي‌ كولون‌، روده‌ كوچك‌ و برخي‌ سرطان‌هاي‌ سينه‌
6- تشخيص‌ محل‌ تومورهاي‌ سرطاني‌ و بررسي‌ تومورهاي‌ مغزي‌، سينه‌ و ناراحتي‌هاي‌ وريدي‌
7- تصويربرداري‌ بيماريهاي‌ قلبي‌، تشخيص‌ عفونتها و التهاب‌ مفصلي‌، آمبولي‌ و لخته‌هاي‌ وريدي‌
8- موارد ديگري‌ چون‌ تشخيص‌ كم‌خوني‌، كنترل‌ راديو داروهاي‌ خوراكي‌ و تزريقي‌ و غيره

جمعه 20/7/1386 - 20:57
کامپیوتر و اینترنت


از انرژی‌ هسته‌ای‌ در حوزه‌ كشاورزی و صنايع‌ غذايی‌ استفاده‌های بسيار فراوانی صورت‌ مي‌گيرد. موارد عمده‌ استفاده‌ در اين‌ بخش‌ عبارت‌ است‌ از:
1- جلوگيری‌ از جوانه‌ زدن‌ محصولات‌ غذايی‌
2- كنترل‌ و از بين‌ بردن‌ حشرات‌
3- به‌ تأخير انداختن‌ زمان‌ رسيدن‌ محصولات‌
4- افزايش‌ زمان‌ نگهداری‌
5- كاهش‌ ميزان‌ آلودگی‌ ميكروبی‌
6- از بين‌ بردن‌ ويروس‌های‌ گياهی‌ و غذايی‌
7- طرح‌ باردهی وجهش‌ گياهانی‌ چون‌ گندم‌، برنج‌ و پنبه

پنج شنبه 19/7/1386 - 22:2
کامپیوتر و اینترنت
برای‌ توليد چشمه‌های پرتوزايی‌ كبالت‌ جهت‌ مصارف‌ صنعتی‌، توليد چشمه‌های ايريديم‌ برای كاربردهای‌ صنعتی‌ و بررسی جوشكاری‌ در لوله‌های‌ نفت‌ و گاز از انرژی هسته‌ای‌ استفاده‌ می‌گردد. از انرژی‌ هسته‌ای‌ در بخش‌صنعت‌، همچنين‌ براي‌ ساخت‌ انواع‌ سيستم‌های‌ هسته‌ای‌ جهت‌ كاربردهای‌ صنعتی‌ مانند سيستم‌های‌ سطح‌سنجی‌، ضخامت‌ سنجی‌، دانسيته‌ سنجی‌ و اندازه‌گيری‌ خاكستر زغال‌ سنگ‌ و بررسی‌ كوره‌های‌ مذاب‌ شيشه‌سازی‌ و نشت‌يابی‌ در لوله‌های‌ انتقال‌ استفاده‌ می‌شود  . همچنين تكنيكهای‌ هسته‌ی‌ برای‌ كشف‌ مين‌های‌ ضد نفر نيز كاربرد دارد.
 
سه شنبه 17/7/1386 - 21:31
کامپیوتر و اینترنت

تكنيكهای‌ هسته‌ای در حوزه‌ دامپزشكي‌ موارد مصرفي‌ چون‌ تشخيص‌ و درمان‌ بيمارهای‌ دامی‌، توليد مثل‌دام‌، تغذيه‌ دام‌، اصلاح‌ نژاد دام‌، بهداشت‌ و ايمن‌ سازی محصولات‌ دامي‌ و خوراك‌ دام‌ دارد
.
يکشنبه 15/7/1386 - 21:8
دعا و زیارت
يكى از وقايع تاريخى كه بسيار حائز اهميت است در اوائل پيروزى انقلاب اسلامى ايران كه به دست زعيم و رهبر كبير مسلمين جهان حضرت امام خمينى ره دائر شده، «روز جهانى قدس است‏» كه از روز جمعه آخر ماه مبارك رمضان 1399 قمرى (1358 شمسى) شروع و مقرر گشت هر ساله در چنين روزى تمام مسلمين جهان راهپيمايى كنند.
اينك قسمتى از پيام امام خمينى قدس سره به مناسبت روز جهانى قدس از نظر خوانندگان گرامى مى‏گذرد: روز قدس، جهانى است، و روزى نيست كه فقط اختصاص به قدس داشته باشد. روز مقابله مستضعفين با مستكبرين است، روز مقابله ملتهائى است كه در زير فشار ظلم آمريكا و غير آمريكا بودند، روزى است كه بايد مستضعفين مجهز بشوند، در مقابل مستكبرين، و دماغ مستكبرين را به خاك بمالند، روزى است كه بين منافقين و متعهدين امتياز خواهد شد، متعهدين امروز را روز قدس مى‏دانند و عمل مى‏كنند به آنچه كه بايد بكنند، و منافقين و آنهائى كه با ابرقدرتها در زير پرده آشنائى دارند، و با اسرائيل دوستى دارند در اين روز بى تفاوت نيستند، و يا ملتها را نمى‏گذارند كه تظاهرات كنند.
روز قدس، روزى است كه بايد سرنوشت ملتهاى مستضعف معلوم شود بايد ملتهاى مستضعف در مقابل مستكبرين اعلان وجود بكنند، بايد همانطور كه ايران قيام كرد، و دماغ مستكبرين را به خاك ماليد، و خواهد ماليد، تمام ملتها قيام كنند، و اين جرثومه‏هاى فساد را به زباله‏دانها بريزند.
روز قدس، روزى است كه بايد همت كنند و همت كنيم كه قدس را نجات بدهيم، روز قدس روزى است، كه بايد به اين روشنفكرانى، كه در زير پرده با آمريكا و عمال آمريكا روابط دارند هشدار داد، هشدار به اينكه اگر از فضولى دست‏بر ندارند سركوب خواهند شد.
روز قدس فقط روز فلسطين نيست، روز اسلام است، و روز حكومت اسلامى است.
سخنرانى امام خمينى ره در روز قدس با محتواى و ابعاد وسيعى كه دارد، اهم نكاتش بر تجمع و اتحاد مسلمين براى سركوبى دشمنان اسلام تكيه شده، و اگر مسلمانان نيرومند جهان يد واحده شوند و اختلاف عقيده و اختلاف مذهب را كنار بگذارند، و براى دفاع از حريم اسلام، و قرآن، و كعبه، كه مشترك بين همه اقشار مسلمين عالم است‏بكوشند، هرگز اجازه تجاوز كفار و منافقين را به حريم اسلام و مقدسات آن نخواهند داد، تا جائى كه چند ميليون صهيونيست قبله اول مسلمين (بيت المقدس) را اشغال نموده، و در بين مسلمين تفرقه و جدائى بيندازند، و اينها هستند كه شيعه را از سنى، و سنى را از شيعه جدا مى‏نمايند، وحدت مسلمين را به هم مى‏زنند، تا كمر مسلمين را بشكنند، و از تفرقه آنان بهره‏هاى خود را ببرند.
 
پنج شنبه 12/7/1386 - 20:42
دعا و زیارت

پروفسور هانرى كربن, محقق و شرق شناس معروف فرانسوي, نهج البلاغه را از مهمترين سرچشمه هايى معرفى كرد كه متفكران شيعه پيوسـتـه از آن سيراب شده اند.
در قسمتى از گفتار او آمده اسـت كـه بـعد از قـرآن و احـاديـث پيامبر اسلام(ص), نهج البلاغه در درجه نخست اهمـيـت قـرار دارد و تفكر فلسفى شيعه به آن وابسته است.


استاد امين نخله, يكى از صاحبنظران مسيحيت, در جواب شخـصى كـه از او درخواست كرده بود كه صد كلمه از نهج البلاغـه را بـراى او انتخاب كند, مى گويد: به خدا قسم نمى توانم.
چگونه از ميان صدها كلمه كهربار تعداد صد كلمه آن را انتـخـاب كنم. من از انتخاب يك كلمه آن هم عاجز هستـم, زيـرا ايـن كـار درست به اين مى ماند كه دانه ياقوتى را از كنار دانه هاى ديـگـر بردارم.


بولس سلامه, استاد شاعر و نويسنده معروف مسيحى لبناني, دربـاره نهج البلاغه مى گويد: نهج البلاغه اثر جاودانه اى است كـه انسـان را به شناخت انديشه بزرگ علـى ابـن طـالـب (عـليـه السـلام) وادار مـى سـازد و هيـچ كـتـابـى جـز قـرآن بــر آن بــرتــرى ندارد.


جرج جرداق نويسنده و اديب معروف مسيحي, نهج البلاغـه را بـيـانى رساتر از هر بيانى دانسته اسـت كـه تـا انسـان هسـت و انديـشه انسانى وجود دارد, با ذوق هنرى و ادبى انسان پيوند ناگسسـتـنى خواهد داشت.

چهارشنبه 11/7/1386 - 21:46
دعا و زیارت
1-      نام هاي اين سوره و محل نزول آن
نام مشهور اين سوره « بني اسرائيل» است و نام هاي ديگري نيز از قبيل «اسراء» و« سبحان» دارد. اگر نام « بني اسرائيل » بر آن گذارده شده به خاطر آن است كه بخش قابل ملاحظه اي در آغاز و پايان اين سوره پيرامون بني اسرائيل است.
 و اگر ، به آن «اسراء» گفته ميشود ، به خاطر نخستين آيه ي آن كه پيرامون «اسراء» ( معراج) پيامبر(ص) سخن ميگويد ،
و« سبحان» نيز از نخستين كلمه ي اين سوره گرفته شده است.
اين سوره يكصد و يازده آيه دارد كه در «مكه» نازل شده ، و مفاهيم و محتواي آن نيز كاملاً متناسب با سوره هاي مكي است.
2-      محتواي سوره ي اسراء
بطور كلي ميتوان گفت : آيات اين سوره ، بر محور امور زير دور ميزند:
1-      دلائل نبوت : مخصوصاً قرآن و نيز معراج.
2-      بحث هائي مربوط به معاد ، مسأله ي كيفر وپاداش ، نامه ي اعمال و نتائج آن.
3-      بخشي از تاريخ پر ماجراي بني اسرائيل ، كه در آغاز سوره و پايان آن آمده است.
4-      مسأله آزادي اراده و اختيار و اين كه : هر گونه عمل نيك وبد ، نتيجه اش به خود انسان بازگشت مي كند.
5-      مسأله حساب وكتاب در زندگي اين جهان ، كه نمونه اي است براي جهان ديگر.
6-       حق شناسي در همه ي سطوح ،مخصوصاً درباره ي خويشاوندان ، وبه خصوص پدر و مادر.
7-      تحريم « اسراف وتبذير»، «بخل» ، « فرزند كشي» ، « زنا» ، «خوردن مال يتيمان» ، « كم فروشي»، «تكبر» و«خونريزي».
8-      بحث هائي در زمينه ي توحيد و خداشناسي.
9-      مبارزه با هرگونه لجاجت در برابر حق واين كه : گناهان ، ميان انسان و مشاهده ي چهره ي حق پرده مي افكند.
10-   شخصيت انسان ، فضيلت و برتري او بر مخلوقات ديگر.
11-   تأثير قرآن براي درمان هر گونه بيماري اخلاقي واجتماعي .
12-   اعجاز قرآن ، و عدم توانائي مقابله با آن.
13-   وسوسه هاي شيطان ، و هشدار به همه مؤمنان به راههاي نفوذ شيطان در انسان
14-   بخشي از تعليمات مختلف اخلاقي .
15-   و سرانجام فرازهائي از تاريخ پيامبران ، به عنوان درس هاي عبرتي براي همه ي انسان ها و شاهدي براي مسائل بالا.
3-      فضيلت تلاوت سوره ي اسراء
 از پيامبر (ص) و همچنين از امام صادق (ع) براي كسي كه اين سوره را بخواند اجر وپاداش فراواني نقل شده است از جمله: در روايتي از امام صادق (ع) ميخوانيم : « كسي كه سوره ي بني اسرائيل را هرشب جمعه بخواند ، از دنيا نخواهد رفت تا اين كه قائم را درك كند و از يارانش خواهد بود».
جالب اين كه اين سوره با « تسبيح خدا» شروع ميشود و با«حمد وتكبير او» پايان ميگيرد.
تسبيح: نشانه اي براي پاك سازي و پيراستن از هر گونه عيب و نقص.
حمد: نشانه اي براي آراستن به صفات فضيلت ، وتكبير رمزي است به پيشرفت و عظمت.
سه شنبه 10/7/1386 - 20:53
رمضان
يكى از حوادث بزرگ ماه رمضان شهادت مولاى متقيان على (عليه السلام) است، او از ياران با وفاى پيامبر (صلى الله عليه و آله) و وصى و وزير و ابن عم و داماد آن حضرت بوده كه پيامبر (صلى الله عليه و آله) در حق پسر عمش فرمود: «ان هذا اخى و وصيى و وزيرى و خليفتى فيكم فاسمعوا له و اطيعوا»، همانا على (عليه السلام) برادر و وصى و وزير و خليفه من است در ميان شما از او بشنويد و او را اطاعت كنيد.
مطلب جالب و قابل تذكر اين است كه آن حضرت مساله شهادت خويش را خبر اد، صاحب كشف الغمه از كرامات حضرت على (عليه السلام) نقل مى‏نمايد: وقتى حضرت از قتال خوارج نهروان به كوفه برگشت، در ماه مبارك رمضان داخل مسجد شد، پس از دو ركعت نماز به منبر تشريف برد، خطبه بسيار زيبائى قرائت فرمود: «فخطب خطبة حسناء» آنگاه رو به فرزندش حضرت مجتبى (عليه السلام) كرد، فرمود يا ابا محمد چقدر از ماه رمضان رفته؟ عرض كرد سيزده روز يا امير المؤمنين، سپس از امام حسين (عليه السلام) پرسيد يا ابا عبد الله چقدر از اين ماه مانده، عرض كرد هفده روز يا امير المؤمنين، آنگاه امام (عليه السلام) دست مبارك خويش را به محاسن شريف خويش گذاشت كه در آن حال سفيد بود فرمود: اين محاسنم به خونم خضاب خواهد شد، سپس اين بيت را در مورد قاتلش فرمود:
اريد حياته و يريد قتلى خليلى من عذيرى من مراد
من خواستار حيات و زندگى او هستم و او قصد جانم مى‏كند، كسى كه مورد علاقه من بود و او ابن ملجم مرادى است.
«ثم قال: هذا و الله قاتلى‏»، سپس اشاره به او فرمود: اين قاتلم مى‏باشد، گفتند يا امير المؤمنين آيا او را نمى‏كشى، فرمود: او كه هنوز با من كارى نكرده است .
عبدالرحمان بن ملجم مرادى لعنة الله عليه وقتى اين كلمات را شنيد سخت ترسيد و خاموش نشست تا آن حضرت از منبر فرود آمد، پس آن ملعون برخاست‏به عجله در برابر آن حضرت بايستاد و عرض كرد يا امير المؤمنين من حاضرم و در خدمت‏شما هستم، اين دست راست و چپ من است كه در مقابل شما است، قطع كن دستهايم را و يا من را به قتل برسان، امام فرمود: چگونه تو را بكشم و حال آنكه جرمى از تو بر من واقع نشده است و اگر هم بدانم تو قاتل من هستى تو را نخواهم كشت..
دوشنبه 9/7/1386 - 22:29
دعا و زیارت
در هفدهم يا نوزدهم ماه مبارك رمضان سال دوم هجرت، غزوه بدر واقع شد،اين غزوه، نخستين مقابله سپاه اسلام با كفر، و نبرد اهل توحيد با اهل شرك بود، در اين غزوه مشركان از جنبه ساز و برگ و اسلحه و مهمات بر مسلمانان برترى داشتند، و نفرات و افراد آنها تقريبا سه برابر سپاه اسلام بود.
فتح مكه در سال هشتم هجرى و بيستم ماه رمضان‏«انا فتحنا لك فتحا مبينا» براستى ما براى تو پيروزى روشن و آشكارى ايجاد و مقرر نموديم ، طبق نقل كتابهاى معتبر فتح مكه در بيستم ماه مبارك رمضان سال هشتم هجرت اتفاق افتاد.
تا سال هشتم هجرت با فتوحات پى در پى و پيروزيهائى كه نصيب اسلام شد شهر مكه، مركز شبه جزيره و معبد همگان، و مسجد الحرام، و كعبه معظمه و قبله اسلام و مسلمين،همچنان در تصرف بت پرستان و مشركان باقيمانده و بت پرستى و فساد و انحطاط اخلاقى و استثمار و استعباد انسانها در آنجا رائج‏بود، و سيصد و صت‏بت‏بر كعبه نصب بود كه مورد پرستش بت پرستان و قريش قرار مى‏گرفت، كه وقتى مكه را پيامبر (صلى الله عليه و آله) فتح كرد و در كنار خانه خدا پياده شد، و بى امان به شكستن بتها پرداخت، بزرگ بتها، «هبل‏» بود كه پيامبر (صلى الله عليه و آله) با چوبى به آنها اشاره مى‏كرد، يا گوشه كمان در چشم آنها مى‏خلانيد، و اين آيه را مى‏خواند، «قل جاء الحق و زهق الباطل ان الباطل كان زهوقا» پيامبر بگو كه حق آمد و باطل نابود شد كه هر آينه باطل نابود شدنى است، رسول خدا (صلى الله عليه و آله) از على (عليه السلام) مشتى سنگريزه گرفت و بر آنها زد، و آيه «قل جاء الحق ...» را قرائت نمود همه بتها برو افتادند سپس همه را از مسجد بيرون بردند و شكستند.
پاى على(ع) بر دوش پيامبر (ص) جهت‏شكستن بتها
براى انداختن چند بت‏بزرگ از فراز ديوار كعبه، به فرمان پيغمبر (صلى الله عليه و آله) امير المؤمنين على (عليه السلام) پا بر كتف مبارك پيامبر (صلى الله عليه و آله) گذاشت و بتها را بزير افكند، و با پيامبر (صلى الله عليه و آله) با اين وضع شكوهمند و افتخار آميز همكارى كرد.
 
يکشنبه 8/7/1386 - 21:19
دانستنی های علمی
اِن‌ْ لَم‌ْ تَكُن‌ْ حَليماً فَتَحَلَّم‌ْ، فَاِنَّه‌ُ قَل‌َّ مَن‌ْ تَشَبَّه‌َ بِقَوم‌ٍ اِلاّ اَوشَك‌َ اَن‌ْيَكُون‌َ مِنْهُم‌ْ
اگر بردبار نيستي‌، در ظاهر بردباري‌ از خود نشان‌ بده‌، زيرا كم‌اند كساني‌كه‌ به‌ گروهي‌ شباهت‌ وَرزند مگر اينكه‌ بزودي‌ جزء آن‌ گروه‌ شوند.
 
حلم‌ و بردباري‌، از بزرگ‌ترين‌ فضايل‌ اخلاقي‌ است‌ كه‌ نقطة‌ مقابل‌ خشم‌ وغضب‌ است‌. بردباري‌ يعني‌ قدرت‌ تحمّل‌ در برابر رويدادها و جريانات‌ِنامطلوب‌ كه‌ انسان‌ را به‌ خشم‌ در برابر آن‌ وامي‌دارد و به‌ عكس‌العمل‌ شديد وسريع‌ برمي‌انگيزد؛ هنگامي‌ كه‌ سخن‌ ناروايي‌ دربارة‌ خود مي‌شنويم‌، اقدام‌ِغيرمنصفانه‌ و ناصحيحي‌ را در مورد خودمان‌ مشاهده‌ مي‌كنيم‌، و در هرموردي‌ كه‌ دربارة‌ ما برخورد سفيهانه‌ و جاهلانه‌اي‌ مي‌شود كه‌ بطور طبيعي‌برانگيزندة‌ خشم‌ و غضب‌ ما است‌، با نيروي‌ حلم‌ و بردباري‌ بايد با آن‌ برخوردكنيم‌.
انسان‌ِ عاقل‌ در برخورد با اينگونه‌ ناملايمات‌، عنان‌ از كف‌ نمي‌دهد و به‌برخورد شديد و سريع‌ با جاهلان‌ و كم‌خردان‌ نمي‌پردازد، و اين‌ به‌ معني‌تسليم‌شدن‌ يا صرفنظركردن‌ از حق‌ّ خويش‌ نمي‌باشد، بلكه‌ حلم‌، قدرت‌اخلاقي‌اي‌ است‌ كه‌ به‌ انسان‌ مجال‌ مي‌دهد كه‌ با تدبير و انديشه‌، اينگونه‌ مسائل‌را حل‌ كند. در برابرِ انسان‌ حليم‌، كساني‌ كه‌ با خشم‌ و غضب‌، با هر مسئله‌اي‌برخورد مي‌كنند، كمكي‌ به‌ حل‌ّ اساسي‌ِ مشكل‌ نمي‌كنند و گاهي‌ جاهلان‌ وكم‌خردان‌ را نيز به‌ كار زشت‌شان‌ تشويق‌ و ترغيب‌ مي‌كنند. به‌ همين‌ جهت‌ درتوصيه‌هاي‌ امام‌ علي‌(ع) دربارة‌ حلم‌، به‌ اين‌ نكته‌ اشاره‌ شده‌ كه‌ انسان‌ِ حليم‌،گاهي‌ با حلم‌ و بردباري‌ خود، طرف‌ِ مقابل‌ خود را شكست‌ مي‌دهد و او رانسبت‌ به‌ كردة‌ خود پشيمان‌ مي‌سازد.
حليم‌، يعني‌ كسي‌ كه‌ به‌ فضيلت‌ حلم‌، آراسته‌ است‌ و بطور طبيعي‌، در برابرمسائل‌ و ناملايمات‌، حلم‌ و بردباري‌ مي‌ورزد، ولي‌ كسي‌ كه‌ هنوز به‌ چنين‌مرحله‌اي‌ نرسيده‌ است‌، از چه‌ راهي‌ مي‌تواند به‌ اين‌ فضيلت‌ اخلاقي‌ دست‌يابد؟ اين‌ پرسش‌، در كلام‌ اميرمومنان‌ و پيشواي‌ پرهيزگاران‌، پاسخ‌ داده‌ شده‌كه‌ نكتة‌ بسيار مهمي‌ را براي‌ تمرين‌ در كسب‌ فضايل‌ اخلاقي‌ مطرح‌ مي‌كند. به‌نظر امام‌ علي‌(ع)، كسي‌ كه‌ دوست‌ دارد بردبار باشد ولي‌ هنوز نتوانسته‌ به‌ اين‌فضيلت‌ اخلاقي‌ برسد، بايد با تظاهر به‌ بردباري‌ يعني‌ با بردباري‌ نشان‌ دادن‌ دربرابرِ برخوردهاي‌ جاهلانه‌ و سفيهانه‌، به‌ تدريج‌ خُلق‌ بردباري‌ را در جان‌ ونفس‌ِ خود، بنشاند و به‌ حلم‌ برسد. تحلُّم‌ يعني‌ در رفتار و عمل‌، كار حليمان‌ وبردباران‌ را انجام‌ دادن‌ و با دشواري‌، غضب‌ و خشم‌ خود را فرونشاندن‌ ورفتاري‌ حليمانه‌ داشتن‌. اين‌ تظاهر، البته‌ با تظاهرِ ريائي‌ كه‌ امر مذمومي‌ است‌،كاملاً متفاوت‌ است‌، زيرا هر تظاهري‌، ريا نمي‌باشد. رياكار، براي‌ فريب‌دادن‌ِمردمان‌، كار نيكي‌ را به‌ ظاهر انجام‌ مي‌دهد كه‌ هيچ‌ باور و اعتقادي‌ بدان‌ ندارد.شخص‌ رياكار، براي‌ جلب‌ توجه‌ و محبت‌ ديگران‌، به‌ كار نيك‌ اقدام‌ مي‌كندولي‌ كسي‌ كه‌ صفت‌ بردباري‌ را دوست‌ دارد و در پي‌ِ راهي‌ براي‌ تحقق‌ اين‌فضيلت‌ در خويشتن‌ است‌، نه‌ براي‌ فريب‌ ديگران‌ و بهره‌برداري‌ِ دنيوي‌ و مادي‌از اين‌ فضيلت‌ِ اخلاقي‌، بلكه‌ به‌ قصد تربيت‌ خويش‌، به‌ رفتار حليمان‌ در هنگام‌خشمگين‌ شدن‌ مي‌پردازد و با اين‌ تمرين‌، در مسير خودسازي‌ گام‌ برمي‌دارد.
سپس‌ امام‌ علي‌(ع) مطلب‌ كلي‌تري‌ را بيان‌ مي‌كنند كه‌ در توجه‌ به‌ رفتارهاي‌اجتماعي‌ نيز اهميت‌ فراوان‌ دارد، و آن‌، نقش‌ تشبّه‌ به‌ ديگران‌ در پيوستن‌ به‌آنان‌ است‌. كساني‌ كه‌ رفتارِ يك‌ گروه‌ يا قوم‌ يا جماعتي‌ را تقليد مي‌كنند وسعي‌ مي‌نمايند خود را شبيه‌ و مانند آنان‌ بنمايانند، بتدريج‌ جزء همان‌ گروه‌ ياقوم‌ و جماعت‌ خواهند شد. اين‌ يك‌ مسئله‌ كلي‌ در رفتارشناسي‌ انسان‌ها است‌كه‌ چه‌ در جهت‌ مثبت‌ يا منفي‌، تاثيرگذار است‌. كسي‌ كه‌ رفتار و گفتار خود رابا جماعت‌ مومنان‌ و متقيان‌ همسان‌ و شبيه‌ سازد، حتي‌ اگر در حال‌ حاضر هم‌فرد مومن‌ و باتقوايي‌ نباشد، بتدريج‌ به‌ آنان‌ مي‌پيوندد و كسي‌ كه‌ رفتار وبرخوردهاي‌ خود را با انسان‌هاي‌ لاابالي‌ و بي‌تفاوت‌ و بي‌تقوي‌ همانند سازد واز آنان‌ تقليد و تبعيت‌ كند، اگرچه‌ در حال‌ حاضر لاابالي‌ و بي‌تقوي‌ نباشد،بتدريج‌ به‌ جمع‌ آنان‌ خواهد پيوست‌. آري‌! كم‌اند كساني‌ كه‌ خود را شبيه‌ وهمسان‌ِ جمعي‌ بكنند ولي‌ بتدريج‌ و به‌ زودي‌ جزء آنان‌ نشوند و به‌ آنان‌نپيوندند.
سرّ اينكه‌ در برخي‌ از روايات‌، در مورد تشبّه‌ به‌ كفّار هشدار داده‌ شده‌ ومومنان‌ را از تقليد آنان‌ برحذر داشته‌، همين‌ نكته‌ است‌. اگر كسي‌ در لباس‌ وپوشش‌ و شيوة‌ زندگي‌ و آداب‌ معاشرت‌، خود و خانواده‌ و محيط‌ زندگي‌ خودرا همسان‌ِ كافران‌ بسازد، بتدريج‌ در ساير امور هم‌ همچون‌ آنان‌ خواهدشد واصالت‌ و هويت‌ فرهنگي‌ و ديني‌ خود را از دست‌ خواهد داد. از طرف‌ ديگر،توصيه‌هاي‌ فراوان‌ در مورد تشبّه‌ به‌ مومنان‌ و متقيان‌، براي‌ همين‌ است‌ كه‌بتدريج‌ انسان‌ را به‌ سوي‌ كمال‌ ايمان‌ و تقوي‌ سوق‌ دهد. كسي‌ كه‌ به‌ قوم‌ وگروهي‌ تشبّه‌ جويد، جزء آن‌ قوم‌ و گروه‌ خواهد شد، زيرا تشبّه‌ نمايانگرگرايش‌ و كشش‌ دروني‌ انسان‌ است‌ كه‌ بتدريج‌ تقويت‌ شده‌ و فرد را به‌ آن‌ سو،جذب‌ مي‌كند. چه‌ خوب‌ است‌ ما در جهت‌ مثبت‌ و براي‌ كمك‌ به‌ خودسازي‌ وارتقاء تربيتي‌ و اخلاقي‌ خودمان‌، از اين‌ راه‌ ـ كه‌ امام‌ علي‌(ع) توصيه‌ مي‌كند ـاستفاده‌ كنيم‌.
شنبه 7/7/1386 - 21:33
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته