• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 544
تعداد نظرات : 323
زمان آخرین مطلب : 3931روز قبل
دعا و زیارت

حضرت محمد مصطفی (ص )
پیام آور مهر و محبت فرمود :
یةفبرغءج ة اللته ة بغال²مبه²دغی ء عبن غ الا²ض ةمذه غ , یبم²لائبض ة قةلةوب ب ال²عغبتادغ عغبتادبه وب یبسبعهةم ² عبد²لةه ة , بغه غ یبم²حبق ة اللته ة ال²كبذغب ب وب یةذ²هغب ة الزذماتن ب ال²كبلغب , وب یةخ²رغج ة ذةل ذ الرغءق غء مغن ² ائبع²نتاقغكةم ²
« خداوند به وسیله مهدی (عج ) از امت رفع گرفتاری می كند , دل های بندگان را با عبادت و اطاعت پر می كند و عدالتش همه را فرا می گیرد. خداوند به وسیله او دروغ ودروغگویی را نابود می سازد , روح درندگی و ستیزه جویی را از بین می برد و ذلت بردگی را از گردن آن ها بر می دارد. »
بحارالانوار , ج 51 , ص 75
  

 

چهارشنبه 30/2/1388 - 11:55
بیماری ها
سلام من فرنجمشك است. به من برنجمشك -حبق الكرمانی حبق الصعتری - حبق قرنفلی و پلنگمشك هم می‏گویند. برگ من معطر و بوی آن شبیه تیمو است، این بو در برگهای من قبل از گل دادن زیادتر است، در صنعت از من یك نوع اسانس می‏گیرند كه شبیه اسانس لیمو است. من در بیشتر نقاط ایران مخصوصا شمال تهران پس قلعه و آذربایجان می‏رویم. خواص من نظیر بادرنجبویه می‏باشد و بعلاوه در رفع سرگیجه و جلوگیری از قی كردن زنان باردار به كار می‏رود و در عطرسازی از من استفاده شده و راهبان مرا داخل مشروبات خود می‏كنند. اگر برگ تازه مرا به صورت كوبیده روی محل نیش زنبور بگذارند درد آن را تسكین می‏دهم.
اسم من «بلوط» است!
جالینوس حكیم برای بریدن تب از من استفاده می‏كرد، میوه من ضد اسهال است. برگ مرا برا ی التیام جراحات بكار برید. از میوه‏ام برای اطفالی كه در رختخواب ادرار می‏كنند استفاده كرده و نتیجه بگیرد. استعداد چاقی را در افراد ضعیف المزاج زیاد می‏كنم... و صدها خاصیت دیگر كه در برگ، ریشه و پوست من نهفته است.
فارسی من بالوت و معرب آن بلوط است، در مازندران به درخت من دارمازی، در كردستان به نوعی دیگر از درخت من پرو، در لرستان به نوعی دیگر آن «برارمازو» می‏گویند. من دارای انواع و اقسام می‏باشم ولی در ایران 9 نوع من میروید كه یك نوع من شاه بلوط و 8 نوع دیگر بلوط است.
شاه بلوط دارای میوه‏ای درشت و روغن دار بوده، و بسیار مغذی است، ولی خواص دارویی آن از انواع بلوط كمتر است. در هندوستان نیز نوعی شاه بلوط می‏روید كه میوه ی آن درشت‏تر بوده و در اروپا به نام «مارون» خوانده می‏شود. در كتابهای قدیم شاه بلوط را قسطل - قسطانیه - كستانه اغاجی - طراس و بلوط الملك خوانده‏اند.
قسمت مورد استفاده من پوست - برگ - ریشه و برجستگیهایی كه در اثر گزش حشرات روی انواع من روییده و به نام مازو معروف است می‏باشد ریشه‏های باریكی كه در روی میوه من است، و همچنین پوست نازك روی میوه من كه به جفت معروف است مصارف طبی و صنعتی دارد، به عقیده جالینوس برای بریدن تب دارویی بهتر از پوست درخت من نیست.
قسمتهای مختلف گیاه من علاوه بر داشتن چندین نوع ویتامین و عوامل دارویی، دارای مقدار زیادی جوهر مازو است، جوهر مازو كه به زبان علمی «تانن» نامیده می‏شود و عده‏ای فارسی آنرا جفت گذاشته‏اند دارای طعمی گس است و پوست بعضی از میوه‏ها و گیاهان و همچنین نارس بعضی از میوه‏ها مثل خرمالو - انار - سیب - به و غیره كه دارای طعمی گس می‏باشند، دارای «تانن» هستند.
جوهر مازو یكی از عوامل مهم غذایی است كه هضم مواد سفیده‏ای را آسان كرده و بدن انسان برای نوسازی و ترمیم ضایعات بوجود آن احتیاج دارد. جوهر مازو آب دهان و سایر رطوبات بدن را جمع می‏كند، اسهال را بند می‏آورد، اسهال خونی را معالجه می‏كند و از خونریزی جلوگیری می‏كند برای درمان آنژیم، ورم لوزه - گرفتگی صدا - زرد زخم و انواع جرب دارویی بسیار مفید است.
برگهای مرا در تابستان و میوه مرا در پاییز می‏چینند و پوست مرا از ساقه‏های جوان گرفته و در هوای آزاد خشك می‏كنند. میوه من دیر هضم است، ولی چون هضم شود غذابیت بسیار داشته و جلوی اسهال را میگیرد و از خونریزی سینه و معده جلوگیری می‏نماید، جهت خفقان و قی كه در اثر سنگینی معده باشد مفید است، برای دلپیچه و زخم معده و روده نافع است، قطره قطره آمدن ادرار را معالجه می‏كند. ضماد آن با پی خوك كه به آن نمك زده باشند، جهت ورم حالب ورمهای سخت و آبدار سودمند است، سوخته آن برای معالجات جلدی - جوشهای صورت و زخم‏های چركی و آبدار (زرد زخم) مفید می‏باشد. حمول آن جهت بند آوردن ترشحات رحم نافع است، و چون میوه مرا با هم وزن آن كندر و روغن زیتون سرشته و به اطفالی كه در رختخواب ادرار می‏كنند چند روز متوالی بخورانند، معالجه خواهند شد و همین مخلوط برای كسانی كه ادرارشان تیره و سنگ دار است مفید می‏باشد. مقدار خوراك میوه من تا پانزده مثقال است. ریشه‏های باریك روی پیاله میوه من در قطع سیلان ترشحات رحم منافع زیاد دارد. برگ درخت من جهت التیام جراحات تاز سورمند می‏باشد. خاكستر چوب من بهترین گرد دندان بوده، و این خاكستر جهت درمان زخمهای خوره‏ای مفید است، آبی كه هگام سوختن چوب بلوط به دست می‏آید، بهترین خضاب جهت ابرو می‏باشد. پوست درخت من به علت داشتن جوهر مازو منافع دارویی زیادی داردت ولی به علت داشتن بوی نا مطبوع بطور خوراكی كمتر از آن استفاده می‏شود و چون دارای اثر ضد عفونی كننده می‏باشد، بیشتر برای پانسمان زخمها به كار می‏رود. شستشو با جوشانده یا دمكرده 30 در هزار آن جهت از بین بردن ترشحات بی رنگ زنانه و جلوگیری از خونریزی بواسیر تجویز شده است.
از پوست ساقه‏های جوان من جهت مصارف دارویی و پوست ساقه‏های كهنه و مسن آن در دباغی و چرم سازی استفاده می‏شود. چوب درخت من محكم بوده و جهت ساختن قایق و كشتی به كار می‏رود، و در نجاری و منبت كاری از آن استفاده زیاد می‏شود.
شاه بلوط: میوه من غذاییت بسیار دارد و برای چاق شدن اشخاص ضعیف المزاج یك غذای مناسب می‏باشد. پوست و چوب درخت من قابض بوده، جوشانده آن برای معالجه اسهال خونی به صورت تنقیه تجویز شده است. دمكرده پنجاه در هزار برگ من به مقدار سه فنجان در روز جهت سرفه، ونزله تجویز می‏شود.
میوه: دارای 5/2 درصد روغن قابل استخراج مواد غذایی است. جفت یعنی پوست نازكی كه در روی مغز من است، دارای تانن فراوان بوده و خواص آن را دارد.
سایر محصولاتی كه از درخت بلوط به دست می‏آید
علاوه بر منافع زیادی كه پوست -برگ - ریشه و ساقه و میوه و جفت آن دارد، از درخت بلوط محصولات دیگری نیز به دست می‏آید كه مهمترین آنها گز علفی قرمزدانه و مازوست. گز علفی خود را قبلا معرفی كرده، و در اینجا قرمزدانه را هم به شما معرفی می‏كنیم.
زبان خوراكیها جلد دوم دكتر غیاث الدین جزایرى
چهارشنبه 30/2/1388 - 11:52
دعا و زیارت
قرآن می گوید تمام حیات از آب پدید آمده است و انسان نیز از آب «خلق شده» و تمام حیوانات روی زمین نیز چنین اند این اظهارات درآن عصر و زمان، از منظر یك عرب مزخرف به نظر می رسید حتی امروزه نیز، اگر حقایق علمی درباره این اظهارات نامشخص باشد، ممكن است چنین اظهاراتی درقرآن، موجب شگفتی و حیرت گردد. امروزه، جامعه علمی این حقیقت را كه تمام زندگی ریشه درآب دارد، به خوبی به اثبات رسانیده است. آنان برای تأیید این حقیقت كه اولین موجودات زنده جلبك ها بوده و جلبك ها نیز درآب می زیند، شواهدی دردست دارند. این حقیقت كه انسان ها و حیوانات از آب آفریده شده اند، نیزكاملاً اثبات شده است؛ زیرا بیش از 80%سیتوپلاسم كه مؤلفه اصلی حیات درسلول های حیوانی است، آب است.
چهارشنبه 30/2/1388 - 11:50
ورزش و تحرک
1- به پشت بخوابید. مفصل زانو را 90 درجه خم كنید و پاشنه پا را روی زمین قرار دهید. انگشتان پا باید به سمت بالا باشند. دستها و آرنج را روی زمین در دو طرف سر قرار دهید. نگه داشتن آرنج به سمت بالا یا قرار دادن بازوان در جلوی سینه غلط است. حداقل باید میان چانه و قفسه سینه یك وجب فاصله باشد. عضلات شكم را بكشید، به طوری كه ستون مهره ها روی زمین قرار بگیرد.
2- بالاتنه را آهسته به سمت بالا بیاورید و دوباره پایین بگذارید. در این تمرین، ستون مهره ها همواره با زمین در تماس است (هیچ خمیدگی نباید در قسمت پایین ستون مهره ها ایجاد شود). بدین معنا كه در برگشت، باید عضله شكم همواره كشیده باشد تا ستون مهره ها از زمین بلند نشود بلند كردن بالاتنه نیز باید به اندازه ای باشد كه ستون مهره ها همواره با زمین در تماس باشد. همواره باید میان چانه و قفسه سینه یك وجب فاصله باشد. در هنگام بلند كردن بالاتنه نباید با دستها به سر فشار وارد كرد.
  
چهارشنبه 30/2/1388 - 11:50
فلسفه و عرفان
از عالم بزرگوار آقای حاج سید فرج اللّه بهبهانی - سلمه اللّه تعالی - كه در سفر حج توفیق ملاقات ایشان نصیب حقیر شده بود، شنیدم كه در منزل شفای مفلوج
ایشان در مجلس تعزیه داری حضرت سیدالشهداء (ع) معجزه ای واقع شده پس ‍ خدمت ایشان خواهش شد كه معجزه واقعه را برای بنده بنویسند آن بزرگوار تفصیل را به خط خود مرقوم داشته و ارسال فرمودند در اینجا عین نوشته ایشان به نظر شما می رسد.
شخصی به نام عبداللّه ، مسقطالراءس او جابرنان است از توابع رامهرمز ولی ساكن بهبهان است و این مرد در تاریخ 28 شهر محرم الحرام سنه 1383 از یك پا مفلوج گردید و قدرت بر حركت نداشت مگر به وسیله دو چوب كه یكی را زیر بغل راست و دیگری را زیر بغل چپ می گذاشت و با زحمت ، اندك راهی می رفت ودر حق او از مؤ منین كمك می شد برای معاش ، تا اینكه مراجعه كرده به دكتر غلامی و ایشان جواب یاءس داده بودند و بعدا آمد نزد حقیر كه وسیله حركتشان را به اهواز فراهم آورم ، وسائل حركت بحمداللّه فراهم گردید خط سفارش به محضر آیت اللّه بهبهانی ارسال و آن جناب هم پذیرایی فرموده و او را نزد دكتر فرهاد طبیب زاده پزشك بیمارستان جندی شاهپور ارسال داشته پس از عكسبرداری و مراجعه ، اظهار یاءس ‍ كرده و گفته بود پای شما قابل علاج نیست و در وسط زانوتان غده سرطانی مشاهده می شود پس با خرج خود او را به بیمارستان شركت نفت آبادان انتقال می دهد آنجا هم چهار قطعه عكس از پایش برداشته و اظهار داشتند علاج نشدنی است با این حالت برمی گردد به بهبهان.
عبداللّه مرقوم گوید در خلال این مدت ، خوابهای نوید دهنده می دیدم كه قدری راحت می شدم تا اینكه شبی در واقعه دیدم وارد منزل بیرونی شما شده ام و شما خودتان آنجا نیستید ولی دو نفر سید بزرگوار نورانی تشریف دارند در زیر درخت سیبی كه در باغچه بیرونی دیده می شودتشریف دارند و در این اثنا شما وارد شدید بعد از سلام و تحیت آن دوبزرگوار خودشان را معرفی فرمودند یكی از آن دو بزرگوار حضرت امام حسین علیه السلام و دیگری فرزند آن بزرگوار حضرت علی اكبر علیه السلام بودند حضرت ابی عبداللاهّلحسین علیه السلام دو سیب به شما مرحمت فرمودندوفرمودند یكی برای خودت و دیگری برای فرزندت باشد و پس ‍ از دو سال این دو سیب نتیجه می دهند و شش كلمه با حضرت حجة بن الحسن - عجل اللّه تعالی فرجه - صحبت می كند
عبداللّه گفت در این حال از شما درخواست نمودم كه شفای مرا از آن بزرگوار بخواهید یكی از آن دو بزرگوار فرمودند روز دوشنبه ماه جمادی الثانیه ، سنه 84 پای منبر كه برای عزاداری در منزل فلانی (كه منظور حقیر بوده ) منعقد است می روی و با پای سالم برمی گردی. از شوق ، از خواب بیدار شدم و به انتظار روز موعود بودم و خواب را برای حقیر نقل كرد همان روز دوشنبه دیدم عبداللّه با دو چوب زیربغل آمد و پای منبر نشست ، خودش اظهار داشت كه پس از یك ساعت جلوس حس ‍ كردم كه پای مفلوجم تیر می كشد، گویی خون در پایم جریان پیدا كرده است ، پایم را دراز كرده وجمع نمودم دیدم سالم شده با اینكه روضه خوان هنوز ختم نكرده بود بپا برخاستم و نشستم بدون عصا! قضیه را به اطرافیان گفتم ، حقیر دیدم عبداللّه آمد و با حقیر مصافحه نمود، یك مرتبه دیدم صدای صلوات از اهل مجلس بلند شد و دیگر از آن فلج بالكلیه راحت شد، پس در شهر مجالس جشن گرفته شد و در روز بعد 22 مهر 43 از ساعت 8 الی 11 صبح در منزل حقیر مجلس جشنی به اسم اعجاز حضرت سیدالشهداء علیه السلام گرفته شد و جمعیت كم نظیری حاضر و عكس برداری گردید.
والسلام علیكم ورحمة اللّه
...حرره الاحقر السید فرج اللّه الموسوی
داستانهای شگفت (سایت دانلود بوك)
چهارشنبه 30/2/1388 - 11:47
دعا و زیارت

« درسهای ماندگار » , عنوان كتابی است كه به همت دكتر محسن اسماعیلی با هدف نگاهی نو به نهج البلاغه روانه بازار كتاب شده است .
نویسنده محترم در مقدمه این كتاب درباره علت تالیف این نوشتار می نویسد :
« وجود مبارك حضرت علی (ع) و آنچه از گفتار و كردار آن مرد بزرگ آسمانی به دست ما رسیده است , برای همیشه و همه راهنمای زندگی بوده و هست ; اما نامیدن سال 1379 به نام حضرتش فرصت مغتنمی بود تا بار دیگر با حضوری عاشقانه در محضر آن بزرگوار , راهی بسوی آسمان خوبیها پیدا كنیم . و طبیعی است كه « نهج البلاغه » شریف را در این راهیابی نباید از یاد برد; دریایی است آكنده از گوهرهای تابناك حكمت و معرفت و مباد كه مهجور افتد.
نردبان آسمان است این كلام
هر كه از آن بررود آید به بام
نی به بام چرخ كان اخضر بود
بل به بامی كز فلك برتر بود
درباره این كتاب كه به « مادون كلام خالق و مافوق كلام مخلوق » شهرت یافته است , چندان گفته اند و نوشته اند كه نیازی به تكرار و تاكید نیست . اما با آن همه , باید از نای جان نالید كه چرا هنوز هم ما , و جامعه علوی ما , از آن بیگانه است .
این درد جانكاه را باید به كجا برد كه هم اكنون نیز نهج البلاغه انیس خلوت و جلوت ما نیست و حتی خواص و مدعیان نتوانسته اند , آنگونه كه بایسته است , جانهای تشنه معرفت و عدالت جهانیان را از سرچشمه جوشان حكمت امیرمومنان سیراب كنند.
هیچ یك از ما تردید ندارد و بزرگترین دانشمندان و خیرخواهان بشریت هم تصریح كرده اند كه « نهج البلاغه بعد از قرآن بزرگ ترین دستور زندگی مادی و معنوی و بالاترین كتاب رهایی بخش است و دستورات معنوی و حكومتی آن بالاترین راه نجات است » . اما هزار افسوس كه نیاز ما به علمای ربانی آشنا با این كتاب همچنان پابرجاست و خدا می داند كه وجود و حضور بیشتر آنان می تواند منشا چه تحول بزرگی در ما و جامعه و حكومت ما باشد
خداوند حافظ و پشتیبان آنان باد كه در این راه گام برداشته و بر می دارند. اما شاید گویاترین بیان برای توصیف مهجوریت نهج البلاغه و محرومیت ما از بركات مربیان آنچنانی , داستان آشنایی استاد علامه , شهید مرتضی مطهری (رضوان الله علیه ) با این كتاب غریب باشد كه او , خود , صادقانه با شیواترین قلم بازگو كرده است .
ایشان كه افزون بر نبوغ علمی , برخورداراز لطایف و جذبه های عرفانی و معنوی خاصی بوده است , در مقدمه كتاب « سیری در نهج البلاغه » می نویسد :
« شاید برایتان پیش آمده باشد ـ و اگر هم پیش نیامده می توانید آنچه را می خواهم بگویم در ذهن خود مجسم سازید كه سالها با فردی در یك كوی و محله زندگی می كنید , لااقل روزی یك بار او را می بینید و طبق عرف و عادت سلام و تعارفی می كنید و رد می شوید , روزها و ماهها و سالها به همین منوال می گذرد تا آنكه تصادفی رخ می دهد و چند جلسه با او می نشیند و از نزدیك با افكار و اندیشه ها و گرایشها و احساس و عواطف او آشنا می شوید , با كمال تعجب احساس می كنید كه هرگز نمی توانستید او را آنچنانكه هست حدس بزنید و پیش بینی كنید. از آن به بعد چهره او در نظر شما عوض می شود , حتی قیافه اش در نظر شما طور دیگری می نماید , عمق و معنی و اعتبار دیگری در قلب شما پیدا می كند , شخصیتش از پشت پرده شخصش متجلی می گردد , گویی شخص دیگری است غیر آنكه سالها او را می دیده اید. احساس می كنید دنیای جدیدی كشف كرده اید.
برخورد من با نهج البلاغه چنین برخوردی بود , از كودكی بانام نهج البلاغه آشنا بودم و آن را در میان كتابهای مرحوم پدرم اعلی الله مقامه می شناختم , پس از آن سالها بود كه تحصیل می كردم و در همه این مدت نام نهج البلاغه بعد از قرآن بیش از هر كتاب دیگر به گوشم می خورد , اما اعتراف می كنم كه مانند همه طلاب و همقطارانم با دنیای نهج البلاغه بیگانه بودم . تا آنكه تصادف كوچكی مرا با فردی آشنا با نهج البلاغه آشنا كرد , او دست مرا گرفت و اندكی وارد دنیای نهج البلاغه كرد , آن وقت بود كه عمیقا احساس كردم كه این كتاب را نمی شناختم و بعدها مكرر آرزو كردم كه ای كاش كسی پیدا شود و مرا با دنیای قرآن نیز آشنا سازد.
او با نهج البلاغه می زیست , با نهج البلاغه تنفس می كرد , روحش با این كتاب همدم بود , نبضش با این كتاب میزد و قلبش با این كتاب می تپید , جمله های این كتاب ورد زبانش بود و به آنها استشهاد می نمود , غالبا جریان كلمات نهج البلاغه بر زبانش با جریان سرشك از چشمانش بر محاسن سپیدش همراه بود. با همه اینها من ادعا نمی كنم كه او در همه دنیاهای نهج البلاغه وارد بود و همه سرزمینهای آن را فتح كرده بود! او متخصص برخی از دنیاهای نهج البلاغه بود و در آنچه متخصص بود , خود بدان متحقق بود , یعنی آن قسمت از نهج البلاغه در او عینیت یافته بود.
او ادیب محقق , حكیم متاله , فقیه بزرگوار , طبیب عالیقدر , عالم ربانی , مرحوم آقای حاج میرزا علی آقای شیرازی اصفهانی قدس الله سراه راستی مرد حق و حقیقت بود. »
بگذاریم و بگذریم ; « تلك شقشقه هدرت ثم قرت »
بهرحال ماییم و سفری به بلندای ابدیت و برای پیمودن راهی چنین پرخطر كه حضرت علی (ع) نیز از آن در بیم بود , چاره ای نداریم جز پناه آوردن به « كشتی نجات » و گوش فرا دادن به « ناخدا » ی آن ; چرا كه پیامبر بارها تاكید كرده بود كه « تنها علی و پیروانش پیروزمندان و رستگاران روز واپسین هستند » .
آنچه اینك فراروی شماست , به همین انگیزه سامان یافته و در نظر دارد با شیوه ای جدید و به اندازه توان و توفیق روزنه ای به ژرفای كلام آن یگانه بگشاید.
شیوه مرسوم آن است كه به شكل ترتیبی یا موضوعی , سخنان حضرت مولا را مطرح و سپس به شرح و تفسیر آن می پردازند. اما در این كتاب كوتاه , ابتدا به طرح مساله و یادآوری آثار و جوانب آن توجه شده و پس از اشاره به پاسخها و راه حلهای قابل تصور , رهنمود امام اول خویش را مطرح كرده ایم . در حقیقت توضیحات اولیه , بسترساز فهم بهتر كلام آن حضرت و مبین برتری آن از هر گفته دیگری در این باب است . البته , به دلایلی كه می دانید و می دانیم , نهایت اختصار و گزیده گویی از اهداف اصلی ما بوده و به همین جهت متن , بارها كوتاه و كوتاهتر , گشته است .
نمی دانم این تلاش تاچه اندازه در آشنایی نسل جوان و تحصیلكرده با دنیای معارف نهج البلاغه مفید است و آیا اصولا جسارت برداشتن گامی چنین بلند از همچو من رواست یا نه , اما همین اندازه می دانم كه سطر به سطر آن به عشق آن یگانه فرزانه نوشته شده و این را سرمایه امروز و فردای خود می دانم . او , كه همواره همراه حق است , راهنما و هادی ما باد. »
این كتاب كه در دو جلد منتشر شده , درسهایی ماندگار از نهج البلاغه را تحت عناوین شیوا و كاربردی از قبیل راز محبوبیت , ابراز مدیریت , كلید موفقیت , تنبیه اما چگونه , بهره وری , تعیین اولویتها , كار و بیكاری و... به خوانندگان ارائه كرده است .
علاقمندان به تهیه این مجموعه دو جلدی می توانند به ناشر كتاب , انتشارات سروش مراجعه كنند.
 

چهارشنبه 30/2/1388 - 11:44
شعر و قطعات ادبی
دیدار نگار آشنا می خواهیم _____ وصل گل نرگس از خدا می خواهیم
بردرد دل خسته ما , وصل , دواست _____ هجران زدگانیم , دوا می خواهیم
داده ام از كف خود , طاقت و تاب _____ زفراق گل فرزند تراب
زندگی نیست , مرا زندان است _____ این جهان , چون به عذابم به عذاب
گر می كشم از هجر گل فاطمه , آه _____ گر , روز من از فراق , گردیده سیاه
این ها , همه لطف و زاحسان خداست _____ لا حول و لاقوه الا بالله
ای آنكه شده روز تو از هجر , سیاه _____ وای آنكه كشی آه , به هر شام و پگاه
مهدی پسر فاطمه , از راه رسد _____ لاحول و لاقوه الا بالله
اكبر مرتضوی
چهارشنبه 30/2/1388 - 11:42
دعا و زیارت
و نیز جناب آقای حاج سید محمد جعفر مزبور نقل فرمود كه در سالی به اتفاق مرحومه والده كربلا مشرف بودم و آن مرحومه مریضه شد و مرضش بیش از چهل روز طولانی شد و به این واسطه مبتلا به قرض بسیار شدم و در این مدت هم نه از شیراز و نه از راه دیگر چیزی به من نرسید پس پناهنده به مولای خود شده به حرم مطهر مشرف شدم، همان بالای سر عرض كردم یا مولای! شما خود می‏دانید كه چقدر ناراحت و گرفتار هستم به فریاد من برسید، از حرم خارج شدم.
پس از فاصله كمی نماینده مرحوم آیت‏اللّه آقا میرزا محمد تقی شیرازی اعلی اللّه مقامه به من رسید و گفت از طرف میرزا سفارش شده كه هرچه لازم دارید به شما بدهم گفتم تا چه اندازه، گفت تعیین نشده بلكه هرچه شما خود تعیین كنید. پس تمام قروض را ادا كردم و تا كربلا مشرف بودم تمام مخارج من تأمین گردید.
داستانهای شگفت (سایت دانلود بوك) آیه الله سید عبدالحسین دستغیب
چهارشنبه 30/2/1388 - 11:41
دعا و زیارت
حضرت علی (ع) در نهج البلاغه آنچنان بلاغت و لطافت كلام بكار برده است كه عقل انسانهای عادی نمی تواند به عمق آن برسد.
نهج البلاغه با الگوی عظیم و آموزنده
خصوصیت بیسار مهمی كه از لابلای كلمات حضرت علی (ع) به دست می آید و هر بیننده ژرفنگر را به خود جلب می كند تصویر زیبا و دقیق زندگی شخصی آن حضرت و حوادث و وقایعی كه در دوران حیات با آنها رو به رو بوده و طرز برخورد و مقابله با این حوادث است . لذا نهج البلاغه از این دیدگاه , یك الگوی عظیم و آموزنده از زندگی جانشین بر حق پیامبر(ص ) است كه تمامی شیفتگان آن حضرت و پیروان راه و پویندگان مكتبش می توانند سیمای ملكوتی پیشوای خود را در آن نظاره و ابعاد گسترده این سیمای بی مانند را سرمشق زندگی روش و رفتار خود قرار دهند.
تعریف نهج البلاغه
ساده ترین و كوتاه ترین تعریفی كه می توان از قرآن مجید بیان كرد , این است كه بگوییم قرآن كلام خداوند متعال است كه به لسان وحی بر قلب رسول الله (ص ) نازل شده است . درخصوص نهج البلاغه نیز می توان گفت : نهج البلاغه كلام مولا امیرالمومنین علی (ع) است كه گفتارها و نوشتارها و نامه ها و وصایا و كلمات كوتاه و نصایح و مواعظ و فرامین و احكام آن حضرت را در بر می گیرد و از حدود هزار سال پیش به صورت كتابی تدوین شده است .
الگوهای خط فكری انسانها
در فرهنگ تشیع , قرآن و نهج البلاغه و دیگر آثار ائمه معصومین (ع) تنها الگوی خط فكری انسانها و تنهاراه تشخیص صحیح از باطل است .
راز سیادت
در دیدگاه علی (ع) كه فرهنگ راستین اسلام است , قدرت مقام و ریاست , نفوذ معنوی و آقایی و سیادت , به معنای راستین آن , در سایه عبودیت و بندگی الله تحقق می پذیرد.
در فرهنگ تشیع , قرآن و نهج لبلاغه و دیگر آثار ائمه معصومین (ع) تنها الگوی خط فكری انسانها و تنهاراه تشخیص صحیح از باطل است
چهارشنبه 30/2/1388 - 11:40
دعا و زیارت
اذا استولی الصلاح علی الزمان و اهله ثم اساء رجل الظن برجل لم تظهر منه حوبه فقد ظلم. و اذا استولی الفساد علی الزمان و اهله فاحسن رجل الظن برجل فقد غرر.
آن هنگام كه صلاح بر زمان و اهل آن مستولی شد و كسی گمان بد ببرد به آن كه گناهی از او ظاهر نشده، ظلم كرده است. و آن هنگام كه فساد بر زمان و اهلش مستولی شد و كسی گمان نیك ببرد به شخصی و به او اعتماد كند، فریب خورده است.
كلمات قصار مولا علی (ع)
چهارشنبه 30/2/1388 - 11:39
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته