• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 544
تعداد نظرات : 323
زمان آخرین مطلب : 3916روز قبل
بیماری ها
دهان اولین قسمت دستگاه گوارش است . داخل دهان شامل حلق , فك یا آرواره بالا , فك یا آرواره پایین و دندان ها می شود. در ساختمان هر یك از دندان ها چهار قسمت به شرح زیر وجود دارد :
مینای دندان :
مینا سخت ترین و مقاوم ترین سنجی است كه در بدن وجود دارد. جنس این ماده آهكی است و تمام سطوح خارجی هر دندان را می پوشاند و باعث حفاظت از آن می شود.
عاج دندان :
قسمت اصلی بدنه دندان كه بعد ازمینای دندان قرار گرفته و سطح داخلی دندان را می پوشاند عاج دندان نام دارد. عاج دندان در قسمت بیرونی لثه یا در قسمت تاج به وسیله مینا و در قسمت داخل لثه یا در قسمت ریشه به وسیله سمان یا ساروج پوشیده شده است . عاج دندان نسبت به مینا , نرم تر و شبیه بافت استخوان و در مقابل حرارت و مواد شیمیایی , حساس می باشد.
مغز دندان :
در حفره ای كه درون دندان واقع است , مغز دندان قرار دارد و به وسیله عاج احاطه شده است . مغز دندان , نوعی نسج بسیار نم است كه مویرگ ها و رشته عصبی دندان در آن قرار دارد.
سمان یا ساروج :
ساروج یك لایه آهكی است كه ریشه دندان را می پوشاند.
لثه مانند لایه ای روی فك ها را می پوشاند. در محلی كه دندان ها به داخل فك فرو رفته اند , لثه اطراف دندان ها را می گیرد. به این ترتیب استخوان فك و لثه , دندان ها را محكم نگه می دارند و به همین دلیل آنها را بافت نگه دارنده دندان می گویند.
قسمت های ظاهری یك دندان عبارتند از :
تاج دندان :
قسمتی از دندان كه درون لثه واقع می باشد را تاج دندان می گویند. طول ریشه هر دندان تقریبا دو سوم طول آن دندان را تشكیل می دهد. یك دندان برحسب نوع و محل استقرار آن در دهان دارای یك ریشه و یا دو یا سه ریشه می باشد.
گردن یا طوق دندان :
قسمتی از یك دندان را كه بین تاج و ریشه قرار دارد , یعنی محل تلاقی بین ریشه و تاج را گردن دندان می گویند.
در دهان انسان برحسب محل قرار گرفتن , شكل و فرم , سه نوع دندان وجود دارد :
1 ـ دندان های پیشین
2 ـ دندان نیش
3 ـ دندان آسیا كه شامل آسیای كوچك و آسیای بزرگ می باشد.
دندان های پیشین دارای لبه های تیزی هستند و معمولا برای قطع كردن غذا از آنها استفاده می شود.
دندان نیش كه نوك تیز هستند برای گرفتن و پاره كردن غذا استفاده می شوند و دندان های آسیا دارای برجستگی در سطح جونده هستند و برای جویدن و نرم كردن غذا استفاده می شوند.
اولین دندان هایی كه در دهان انسان رشد می كنند , دندان های شیری هستند . تعداد این دندان ها 20 عدد می باشد . دندان های شیری معمولا از حدود سنین 6 ماهگی شروع به رویش كرده و تا سنین 24 الی 30 ماهگی همه دندان های شیری رشد می كنند.
پس از آن دندان های دائمی دیده می شوند. تعداد دندان های دایمی 32 عدد می باشد كه از حدود 6 سالگی شروع به رویش می كنند . اولین دندان دایمی , دندان آسیای بزرگ (دندان 6 ) می باشد كه به نام دندان شش سالگی هم نامیده می شود و در پشت آخرین دندان شیری درمی آید.
زمانی كه كودك می خواهد دندان دربیاورد , لثه متورم و دردناك می شود. ممكن است مرتب آب دهان كودك بیرون بریزد و كودك بی قرار و ناآرام باشد. مالیدن لثه كودك با انگشت تمیز دست , یا با یك قاشق سرد كوچك , او را تسكین می دهد.
دندان های شیری دو نقش اساسی دارد. اول آن كه در رشد طبیعی فك ها موثرند و دیگر اینكه جای لازم برای رویش دندان های دایمی را حفظ می كنند.
دندان های كودك شیرخوار نیز همانند افراد بزرگسال , نیاز به مراقبت و تمیزكردن دارد. بنابراین از هنگام رویش دندان ها , بعد از شیردادن یا هر غذایی به كودك باید آنها را تمیز كنیم . برای این منظور می توان بعد از هر نوبت شیردادن به كودك , به خصوص در هنگام شب , مقدار كمی آب به شیرخوار داد تا دهانش تمیز شود. همچنین باید حداقل روزی دوبار , تكه پارچه تمیز و مرطوبی را به دور انگشت پیچیده و با دقت و ملایمت روی لثه و دندان های شیرخوار را تمیز كرد. باید دقت شود كه تا حد امكان از دادن مواد و مایعات شیرین به كودك , به خصوص در طول شب , خودداری شود. زمانی كه تقریبا همه دندان های كودك رشد كرد , یعنی حدود سن پنج سال و نیم , باید مسواك كردن توسط والدین كودك آغاز شود.
اگر كودك در هنگام خواب با شیشه , شیر بخورد , احتمال ابتلا به سندرم شیر وجود دارد. در اثر این بیماری , دندان های جلویی كودك دچار پوسیدگی زودرس می شود و كودك زودتر از سن معمول , دندان هایش را از دست خواهد داد.
آهن عنصری ارزشمند برای بدن است و مهمترین مورد مصرف آن در بدن , خون سازی است . میزان آهن موجود در شیر مادر كم است و به همین علت , مصرف قطره آهن در شیرخوارانی كه از شیر مادر تغذیه می كنند توصیه می شود. اما این قطره مفید در صورت بی توجهی باعث ایجاد مشكلاتی در دندان كودك می شود. آهن با مینای دندان تركیب شده و آن را سیاه می كند و مقاومت طبیعی آن را از بین می برد. بنابراین باید پس از خوردن قطره آهن , به كودك آب خورانده شود تا آهن با دندان های كودك تماس پیدا نكند.
اگر دندان شیری كودك پیش از موقع از دست برود , فورا باید با دندانپزشك تماس گرفت زیرا ممكن است دندان های دیگر در طول زمان به سمت فضای خالی دندان از دست رفته حركت كنند و در نتیجه دندان دایمی در جای غیرطبیعی رشد كند و نظم دندان ها را برهم بریزد.
تاج دندان های شیری زمانی ساخته و تشكیل می شوند كه انسان هنوز در مرحله جنینی و داخل رحم مادر است . موادی كه مادر در دوران حاملگی از آنها تغذیه می كند , تاثیر زیادی در چگونگی و قوت و ضعف دندان های فرزند او خواهند داشت . مهمترین موادی كه برای تقویت و استحكام دندان های طفل لازم است و باید مادر باردار به میزان , ویتامین D لازم از آنها استفاده نماید عبارتند از : كلسیم , فسفر , ویتامین و فلوئور . C
كلسیم و فسفر : این دو ماده معدنی بسیار مهم در شیر و پنیر به مقدار زیاد وجود دارد.
: در اثر تابش و نفوذ اشعه آفتاب در بدن تشكیل D ویتامین می شود. علاوه بر آن , این ویتامین در گوشت ماهی , كره , پنیر , شیر و زرده تخم مرغ به مقدار قابل ملاحظه ای وجود دارد.
: میوه ها و گیاهان مختلف به ویژه پرتقال و سایر مركبات , C ویتامین هستند . C گوجه فرنگی و سبزیجات دارای مقدار متناسبی ویتامین
فلوراید : نوعی ماده معدنی است كه ممكن است به طور طبیعی در آب آشامیدنی مناطق مختلف , كم و بیش وجود داشته باشد. مقدار كافی واحد PPM می باشد . ( PPM فلوراید در آب آشامیدنی 7 ,0 تا یك اندازه گیری فلوراید است ).
باشد باعث بیماری فلورزیس PPM اگر مقدار فلوراید بیش از 2 باشد . مقاومت دندان ها كم PPM می شود و اگر میزان آن كمتر از 5 ,0 می شود. وجود مقدار كمی از این ماده در رژیم غذایی مادران باردار و همچنین كودكانی كه در زمان شكل گیری دندان های دایمی می باشند , وجود داشته باشد , باعث استحكام زیاد دندان ها می شود.
فلوراید یك ماده طبیعی است كه باعث افزایش مقاومت نسج دندان در برابر پوسیدگی می گردد. و از راه مصرف غذاهای دریایی مانند میگو , ماهی , چای و بعضی از میوه ها به بدن انسان می رسد. اگر مقدار فلوراید آب خیلی كمتر از اندازه باشد , باید كمبود فلوراید را جبران كرد. برای جبران این كار از راه های زیر استفاده می شود :
1 ـ اضافه كردن فلوراید به آب آشامیدنی منطقه
2 ـ مصرف قرص یا قطره فلوراید
3 ـ استفاده از ژن فلوراید
4 ـ استفاده از دهان شویه فلوراید
5 ـ استفاده از خمیردندان های حاوی فلوراید
اولین دندان آسیای بزرگ دایمی در سن شش سالگی رشد می كند و دندان 6 نامید می شود . تعداد 28 عدد از دندان های دایمی در سن 6 تا 12 سالگی می رویند . دندان های دایمی برای داشتن تغذیه سالم , تكلم صحیح و حفظ زیبایی چهره به كار می روند و مانند بقیه اعضای بدن برای تمام عمر پیش بینی شده اند و باید برای حفظ و نگهداری آنها دقت لازم را انجام داد تا از پوسیدگی دندان ها جلوگیری شود.
پوسیدگی دندان كه آن را در اصطلاح عامیانه كرم خوردگی دندان می گویند , یك بیماری عفونی و نتیجه یك عفونت باكتریایی می باشد. برای ایجاد پوسیدگی , وجود پلاك میكروبی , قندهای ساده و دندان مستعد لازم است . پس از خوردن قندهای ساده , باكتری ها , قندها را تجزیه كرده و اسید تولید می كنند. پلاك میكروب , اسید را در سطح دندان نگه داشته و به مینای دندان حمله می كند. پس از حملات مداوم اسید , مینا شروع به حل شدن می كند و پوسیدگی آغاز می گردد. شیرینی هایی مانند آبنبات , شكلات و... كه به سطح دندان می چسبند , در ایجاد پوسیدگی نقش مهمی دارند , به گونه ای كه تعداد دفعات مصرف غذاهای قندی , طول مدتی كه قند در دهان می ماند و شكل ظاهری غذا همه جزو عوامل مهم در ایجاد پوسیدگی هستند.
پوسیدگی با فعالیت میكروب های داخل دهان در سطح دندان شروع می شود و به تدریج به داخل لایه های دندان نفوذ می كند. وقتی پوسیدگی فقط روی مینای دندان باشد , می توان با رعایت بهداشت و درمان های ساده , پوسیدگی را مهار كرد. در غیر این صورت پوسیدگی به آرامی به داخل عاج و از آنجا به مغز دندان نفوذ می كند.
پوسیدگی ممكن است از هر سطح دندان شروع شود ولی در سه محل شایع تر است . این سه محل به ترتیب عبارتند از : شیارهای سطح جونده , سطح بین دندانی , طوق دندان .
به طور كلی برای ایجاد پوسیدگی چهار شرط لازم وجود دارد كه عبارتند از :
1 ـ مستعدبودن مینای دندان و ضعیف بودن آن در مقابل اسید .
2 ـ وجود پلاك های میكروبی : وقتی از دندان ها به خوبی مراقبت نشود , میكروب ها با مواد موجود در بزاق دهان , لایه نرم , بیرنگ و چسبنده ای را تشكیل می دهند كه برروی دندان ها می چسبد. این لایه را پلاك میكروبی می نامند.
3 ـ وجود موادقندی در دهان
4 ـ زمان : طول مدتی كه لازم است تا پوسیدگی ایجاد گردد .
پوسیدگی دندان تقریبا به اندازه سرماخوردگی شایع است . بنابراین برای جلوگیری از پوسیدگی باید به چند مساله زیر توجه نمود :
1 ـ استفاده از مسواك و خمیردندان حاوی فلوراید .
2 ـ استفاده از نخ دندان .
3 ـ حذف یا كنترل مواد قندی .
4 ـ افزایش مقاومت دندان بااستفاده از نفوذ فلوراید به داخل ساختمان دندان .
اگر روزانه دوبار مسواك بزنید و سپس با نخ دندان , فواصل بین دندانی را تمیز كنید , در پیشگیری از پوسیدگی دندان ها تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت . خمیر دندان حاوی فلوراید , میزان پوسیدگی دندان ها را به میزان 5 الی 30 درصد كاهش می دهد .
استفاده از نمك خشك , جوش شیرین و سایر پودرها برای مسواك زدن صحیح نیست و باعث ساییدگی مینا و خراشیدگی لثه می شود.
توجه داشته باشید كه هرگز مسواك خیس را در جعبه سربسته قرار ندهید چرا كه مرطوب ماندن مسواك باعث رشد میكروب ها در آن می شود. در صورتی كه موهای مسواك خم شده باشد. مسواك توانایی تمیزكردن سطوح دندانی را ندارد و به لثه آسیب می رساند.
مناسب ترین روش برای پاك كردن سطوح بین دندانی استفاده از نخ دندان می باشد. تاثیر نخ دندان برای تمیزكردن دندان ها و پیشگیری از پوسیدگی دندان ها از اهمیت زیادی برخوردار بوده و مكمل مسواك است . وقتی فاصله دو دندان خیلی كم است , مسواك قدرت نفوذ به آن را ندارد. در این گونه موارد , نخ دندان با عبور از بین دندان ها ذرات ریز غذایی بین آنها را خارج كرده و فاصله بین دندان ها را تمیز می كند. بنابراین استفاده روزمره از نخ دندان در حفظ سلامتی دندان ها تاثیر زیادی دارد.
دندان پوسیده یك یا چند مورد از علامت های زیر را دارد :
تغییر رنگ مینای دندان (در محل پوسیدگی مینا قهوه ای یا سیاه رنگ می شود)
سوراخ شدن دندان در محل پوسیدگی
حساس بودن یا دردگرفتن دندان در هنگام خوردن غذاهای سرد , گرم , ترش یا شیرین .
حساس بودن یا دردگرفتن دندان هنگامی كه دندان ها را روی هم فشار می دهید.
بوی بد دهان . بیماری های تنفسی , دستگاه گوارشی و دیابت نیز ممكن است باعث بوی بد دهان شوند.
اگر احساس می كنید در دوران بارداری , پوسیدگی دندان ها بیشتر شده است , به این دلیل می باشد كه مشغله شما در این دوران زیاد است و از پرداختن به بهداشت دهان و داندانتان غافل شده اید و یا غذاهای قندی را به دفعات مصرف می كنید. ضمنا تغییرات هورمونی در این دوران باعث افزایش پوسیدگی می شود. خانم های باردار اگر نیاز به درمان دندان پزشكی داشته باشند , بهتر است در طول ماه چهار تا ششم حاملگی انجام شود.
اگر بهداشت دهان و دندان رعایت نشود بافت نگه دارنده نیز دچار بیماری می شود. لثه سالم , صورتی رنگ است و كاملا به استخوان فك و طوق دندان چسبیده است . قوام محكمی دارد و شل نیست .
در بیماری لثه , ابتدا لثه ملتهب , قرمز رنگ و پرخون شده و قوام آن شل می گردد و هنگام خوردن میوه های سخت و یا مسواك زدن خونریزی می كند و معمولاة در این مواقع , فرد از مسواك زدن خودداری می كند كه این مسئله باعث تشدید بیماری گشته و در ادامه باعث لق شدن دندان ها می شود.
میكروب های موجود در پلاك میكروبی , همان گونه كه باعث پوسیدگی دندان می شود , لثه را نیز بیمار می كند. اگر پلاك میكروبی مدت طولانی روی دندان بماند , به یك لایه سخت زردرنگ یا قهوه ای تبدیل می شود كه به آن جرم دندان می گویند.
مصرف دخانیات , سیگار , قلیان و... تشكیل جرم دندان را شدیدتر می كند. جرم دندان به دلیل آهكی شدن , خیلی سخت بوده و با مسواك نمی توان آن را پاك كرد. پلاك به مقدار زیاد , به صورت یك لایه نرم زاید و آلوده برروی دندان ها توسط زبان احساس می شود. باكتری های پلاك , تولید سم می كنند كه این سموم باعث التهاب لثه می شود كه این التهاب سرآغاز بیماری های لثه را تشكیل می دهد.
علایم بیماری بافت نگه دارنده عبارتند از :
قرمزی و تورم لثه ها
خون ریزی از لثه ها در هنگام گاززدن میوه های سفت یا مسواك كردن .
بوی بد دایمی دهان
لق شدن یك یا چند دندان
تحلیل و عقب نشینی لثه ها
فواصلی كه به تدریج در میان دندانها پیدا می شود.
در بیشتر مواقع , از آنجا كه بیمار متوجه بیماری لثه خود نمی باشد , بیماری ادامه پیدا می كند. با ادامه بیماری استخوان فك درست در همان جایی كه درون دندان را گرفته است خورده می شود و لثه نیز به سمت ریشه كشیده می شود در این حال می گویند لثه و استخوان فك تحلیل رفته است . با رعایت كامل بهداشت دهان و دندان ها می توان از بیماری های دهان و دندان پیشگیری نمود. در این زمینه باید به نكات زیر توجه كافی داشت :
1 ـ حذف پلاك میكروبی كه باعث پوسیدگی در دندان و بیماری های لثه می باشد. بااستفاده از نخ دندان , مسواك زدن , جرم گیری و استفاده از دهان شویه آب و نمك (1,2 قاشق چایخوری نمك در یك لیوان آب جوشیده سردشده ).
2 ـ كنترل مصرف مواد قندی .
3 ـ افزایش مقاومت دندان از طریق افزودن فلوراید به آب آشامیدنی , استفاده از دهان شویه سدیم فلوراید , قرص و ژل فلوراید و مسدودكردن شیارهای دندانی .
4 ـ مراقبت از دندان ها با روش صحیح مسواك زدن .
5 ـ مراجعه مرتب و منظم به دندانپزشك .
هرگاه در اثر پوسیدگی , ضربه یا عوامل دیگر , به مغز دندان آسیب برسد , معمولا دندان درد به وجود می آید. در هنگام دندان درد از گذاشتن مواد مختلف روی دندان و یا لثه خودداری نمایید.
از شكست اشیا سخت یا بازكردن در بطری ها با دندان خودداری كنید و هیچگاه گرهی را با دندان باز نكنید.
از اشیایی مانند سنجاق , میخ , كاغذ كه اكثرا آلوده هستند , برای خلال كردن دندان استفاده نكنید.
استفاده از میوه جات به خصوص میوه های سفت (مثل سیب ) و مواد دارای كلسیم و فسفر در استحكام و مقاومت دندان ها نقش ارزنده ای دارد.
از مراجعه به افراد غیرمتخصص و ناآشنا به اصول علم دندان پزشكی خودداری كنید. چرا كه دخالت افراد غیرمجاز باعث شیوع بیماری های خطرناك و مسری مثل ایدز و هپاتیت می شود.
پنج شنبه 31/2/1388 - 10:30
شهدا و دفاع مقدس
یدالله به سال 1333 در روستای «بابا سلمان» از توابع شهریار، در خانواده ای متوسط و مذهبی زاده شد. عشق به خاندان اهل بیت و ائمه اطهار از همان دوران كودكی با تمام وجودش عجین گشت و از او مردی با احساسات ناب مذهبی ساخت، به طوری كه پیش از رسیدن به سن بلوغ شرعی و تكلیف، به نماز می ایستاد و در مساجد و محافل دینی شركت می كرد.
در سن هفت سالگی قدم در راه مدرسه و تحصیل می گذراد و با بهره مندی از هوش و استعداد خوب دوره ابتدایی را با نمره های عالی و رتبه ممتاز در زادگاه خود به پایان می رساند. وی برای ادامه تحصیل مجبور می شود به شهریار برود چرا كه دوره متوسطه در روستا نبود. در یك? از دبیرستان های شهریار به تحصیل می پردازد. او كه در جستجوی معرفت دینی بود، همزمان با تحصیل، به مطالعه كتب دینی رو می آرود از این رو، با شهامت و توان فكری خوب، با گروه «ضاله بهائیت» به بحث می پردازد. جثه درشت و قوی و اندیشه سالم از او چهره ای جذاب می ساخت و به خاطر جوانمردی و منش والایش، زبانزد بود. یدالله كلهر اوقات فراغت خود را به مطالعه , ورزش و تفریحات سالم محلی می پرداخت وی تحصیلات خود را تا سوم متوسطه ادامه می داد، ولی به دلیل دوری روستا از شهر و سخت? رفت آمد مجبور به ترك تحصیل شد.
یدالله پس از ترك تحصیل، در یك تانكر سازی مشغول كار می شود. وی در سال 1351 همراه یكی از دوستانش، در كار برق و سیم كشی ساختمان وارد می شود و در شهر اصفهان، یك پروژه بزرگ برق كشی را با موفقیت و در اسرع وقت به پایان م? رساند. در سال 1353 مدتی به جوشكاری می پردازد و همان سال به سربازی اعزام می شود. وی چندین بار از سربازی فرار می كند و سرانجام دوره آموزش خود را در ارومیه و بقیه سربازی اش را در شاهپور می گذراند.
فعالیت های شهید پیش از پیروزی انقلاب اسلامی
از آن جا كه خانواده اش پیش از انقلاب اسلامی، با شخصیت حضرت امام آشنا بوده و از معظم له تقلید می كردند، او هم رساله و برخی كتاب های ایشان را مطالعه می كند و با افكار و اندیشه هایشان آشنا می شود. در دوره سربازی به ماهیت رژیم شاه پی می برد وخیلی زود وارد مسائل سیاسی می شود. وی دوستان سرباز خود را جمع كرده، به روشنگری می پردازد و ماهیت رژیم را برای آنان آشكار می كند.
درسال 1355 سربازی را تمام می كند و پس از بازگشت از سربازی، دوباره به كارهای برق و سیم كشی ساختمان مشغول می شود. مدت? هم به آهنگری و جوشكاری می پردازد.
یدالله با شروع جرقه های انقلاب اسلامی، وارد عرضه سیاسی می شود. جوانان محل را جمع كرده، درباره حضرت امام و انقلاب برای آنان صحبت می كند. وی نخستین كسی بود كه در مسجد «بابا سلمان»، «تكبیر» و شعار «مرگ بر شاه» را سر می دهند. و مردم را به مبارزه علیه شاه ترغیب می نماید. مدتی از سوی پاسگاه شهریار مورد تعقیب قرار می گیرد. با هوشیاری تمام، فعالیت هایش را گسترش می دهد و هر روز بچه ها? محل را جمع می كند و با آنان شعارهای تند انقلابی، از جمله شعارهای «مرگ بر شاه» را سر می دهند. وی فعالانه در اغلب صحنه های انقلاب اسلامی حضور می یابد و در روزهای پیروزی انقلاب برای فعالیت بهتر و بیشتر، راهی تهران می شود. در راهپیمایی ها حضور جدی می یابد. در 21 بهمن ماه 1357 هنگام تصرف پادگان «باغ شاه»، از ناحیه پا تیر می خورد و مجروح می شود و چند روز در بیمارستان بستری می گردد.
فعالیت های شهید پس از پیروزی انقلاب اسلامی
پس از پیروزی انقلاب شكوهمند اسلامی، فعالانه در مسائل انتظامی و امنیتی در كرج فعالیت می كند. وی از جمله بنیانگذاران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منطقه كرج به شمار می رود. در فروردین ماه 1358، به دنبال تحركات ضد انقلاب در كردستان، به سرپرستی یك گروه، عازم آن جا می شود و مدتی به نبرد علیه ضد انقلاب می پردازد.
او كه روحی فعال و جستجوگر داشت، هرگز نمی توانست ببیند انقلابی كه در راه آن خون ها? پاك هدیه شده و خون دل ها خورده شده، به راحتی بازیچه دست عده ای ضد انقلاب و وابسته قرار گیرد. از این روی، از فردای پیروزی انقلاب اسلامی خود را وقف تحقق آرمان های بلند آن می كند و هر جا كه به وجودش نیاز باشد، از هیچ كوشش دریغ نمی كند.
فعالیت های شهید در دوران دفاع مقدس
پاسداری , پاك باخته و فدایی انقلاب بود، كه پس از شروع جنگ تحمیلی، گروهی از پاسداران سپاه كرج را جمع كرده، به فرماندهی خود، راهی جبهه های «سرپل ذهاب» و «گیلان غرب» می شوند و مدتی در آن جبهه علیه دشمن بعثی عراق به مقابله می پردازند وی در آزاد سازی گیلان غرب، ایثار و شهامت بالایی از خود بروز می دهد و توانمندی نظامی خود را به نمایش م? گذارد.
او پس از مدتی جنگیدن در جبهه های غرب و پس از آزادی گیلان غرب، به جبهه های جنوب اعزام می شود و با نیروهای خود در جبهه آبادان مستقر می گردد و در حساس ترین شرایط، آبادان را همراه دیگر نیروهای مردمی، از سقوط و اشغال نجات می دهد. فرماندهان خیلی زود به توانمندی نظامی و لیاقت شهید كلهر پی می برند و از استعداد وی در مسوولیت های مختلف نظامی بهره می گیرند. شهید كلهر در تشكیل تیپ المهدی (ع) نقش اساسی ایفا می كند و خود به عنوان جانشین فرماندهی آن برگزیده می شود.
كلهر از زمانی كه وارد جنگ می شود، در اكثر عملیاتها با مسوولیت بالا و هدایت نیرو و فرماندهی محور وارد عمل می گردد و بارها در جبهه مجروح می شود. در عملیات «فتح المبین» به عنوان خط شكن حماسه می آفریند و در منطقه «ام الرصاص» سخت مجروح می شود.
كلهر در اكثر عملیات ها به عنوان خط شكن عمل می كند. از این رو، چندین بار به سختی مجروح می شود؛ اما او كسی نبود كه از پای بیفتد و به بهانه جراحت، پای از جبهه بكشد. یك كلیه اش را از دست می دهد و یك دستش بر اثر تركش، عملاً از كار می افتد جای جای بدنش تركش می نشیند؛ ولی او كه عاشق جبهه و بسیجیان بود، آنان را ترك نمی كند.
او در سال 1361 یك دوره فشرده تخریب و مربیگری را در پادگان امام حسین می گذارند. در اردیبهشت ماه 1363 همراه گروهی به سوریه و لبنان اعزام می شود و جبهه های مختلف لبنان، از جمله بلندی های جولان بازدید می كند. پس از بازگشت از لبنان، به جبهه های جنوب باز می گردد.
كلهر در عملیات فتح المبین با مسئولیت «معاونت تیپ» وارد عمل می شود و در محور «فكه» و «تنگه رقابیه» حماسه می آفریند. پیش از تشكیل تیپ المهدی (ع)، وی در طرح، برنامه و هدایت عملیات ها نقش موثر و بسزایی ایفا می كند. پس از شركت فعال در «عملیات رمضان»، در لشگر 21 محمد رسول الله (ص) به عنوان جانشین لشگر منصوب شده و با این مسئولیت، در «عملیات والفجر مقدماتی» و «والفجر 1» حضوری تعیین كننده می یابد.
او در عملیات «والفجر 8» وارد عمل می شود و به عنوان فرمانده، به هدایت نیروها می پردازد. او در این عملیات، به سختی مجروح می شود؛ به طوری كه به خاطر مداوا حدود یك سال در بیمارستان بستری می گردد. هنوز بهبودی كامل نیافته به جبهه های نبرد می شتابد و در عملیات «كربلای 4» و «كربلای 5» حضوری چشمگیر و حماسی می یابد.
ویژگی های اخلاقی
كلهر به مفهوم واقعی، عاشق بود؛ عاشق راهی كه انتخاب كرده بود. عاشق حضرت امام، عاشق بسیجیان و مردم. او هر چه داشت، با دیگران قسمت می كرد. وی مردی متواضع و فروتن بود. شجاعتش در جبهه همیشه راهگشا بود. از نوجوانی، جوانمرد و والامنش بود. در عین جدی و قاطع بودن، شوخ طبع می نمود. با بسیجیان با احترام و ادب برخورد می كرد، از این رو، همه مجذوب او می شدند و از او حرف شنوی داشتند. حرمت بزرگتران را همواره حفظ می نمود.
او پایبند حلال و حرام بود. از امر به معروف ونهی از منكر غفلت نمی ورزید. با دعا و قرآن انس دیرینه داشت. نماز شبش در جبهه ترك نمی شد. یكی از همرزمانش می گوید: «شبی با بچه ها داشتیم از خاطرات شهدا تعریف می كردیم و شهید كلهر هم نشسته بود. دیر وقت بود، گفت:«بچه ها بروید بخوابید كه نماز صبح تان قضا نشود همه كه رفتند، آمد و از من خواست كه به اتاقش بروم و من رفتم. یك مفاتیح از كشوی میزش در آورد، و گفت كه زیارت عاشورا را برایم بخوان. زیارت را كه شروع كردم، سرش را به سجده گذاشت و در حال سجده شانه هایش از گریه می لرزید. نیم ساعت دعا طول كشید. دیدم هنوز در سجده است. تو حال خودش رهایش كردم و از اتاق بیرون آمدم. صبح كه برای نماز بیدار شدم، رفتم كه برای نماز بیدارش كنم، دیدم هنوز در سجده است و هق هق گریه اش بلند است.»
چگونگی شهات
شهید كلهر كه چمدانی پر از شكوفه های یاس تقوا همراه داشت و برای ملاقات و ضیافت با شكوه عشق لحظه شماری می كرد، عاقبت در «شلمچه» كارت سبز دعوت در میهمانی كروبیان را دریافت كرد.
وی در دی ماه 1365 در عملیات «كربلای 5» در منطقه شلمچه، در حالی كه برای شركت در جلسه ای عازم پشت جبهه بود، تذكره عبور و معراج به عالم ملكوت را گرفت و از شركت در جلسه زمینیان باز ماند. وی بر اثر اصابت تركش به سرش به شهادت رسید. یكی از دوستان همرزمش درباره نحوه شهادت شهید كلهر می گوید: «داشتم راهی خط مقدم می شدم كه سردار «فضلی» گفت كه به كلهر بگویم برای شركت در جلسه به عقب باز گردد. با خشایار برای گردان امام سجاد (ع) كه تقریبا در محاصره بود، غذا و مهمات می بردیم. به خط مقدم رفتم. شهید كلر با قامتی برافراشته و استوار، در حال هدایت رزمندگان بسوی دشمن بود. دشمن منطقه را زیاد می كوبید. پیغام را دادم. چند لحظه بعد سوار جیپ شد كه باز گردد. دویست متر رفته بود كه یك دفعه گلوله ای كنار ماشین او منفجر شد. قلبم به تپش افتاد. یك لحظه منطقه دور سرم چرخید. بچه ها «یا حسین» گویان به طرف جیپ دویدند و با هزار مصیبت خودم را به او رساندم. از شدت انفجار، جیپ مچاله شده بود. خون از سر و روی شهید كلهر سرازیر بود ,تركش به سرش خورده بود.
پنج شنبه 31/2/1388 - 10:27
دعا و زیارت
ابوالعلاء معری، بیست و هفتم ربیع الاول سال 363 هجری تدر «معرة النعمان» نزدیك شهر حلب به دنیا آمد. هنوز سه سال از عمر او نگذشته بود، كه به علت نبودن امكانات درمانی، بر اثر بیماری آبله، چشم چپ خود را از دست داد و پس از مدتی چشم راستش نیز به سفیدی گرائید و از هر دو چشم به كلی نابینا گردید و زندگی را با دنیائی از تلخیها و سختیها آغاز كرد. ابوالعلاء بارها می‏گفت:
من از رنگها فقط رنگ سرخ را می‏شناسم، زیرا در روز بیماری، كه به آبله مبتلا شده بودم، لباس سرخی به تن داشتم.
اما سختی‏ها و گرفتاری‏ها مانع پیشرفت ابوالعلاء نشد و او از همان دوران نوجوانی مشغول آموختن علم و دانش گردید. ابوالعلاء نزد پدر، مادر، پدر بزرگ و گروهی از افراد خانواده خود تحصیل كرد. او به شعر و ادبیات علاقه فراوانی داشت، به طوری كه هنوز یازده سال از عمرش نگذشته بود كه شعر می‏سرود، و نابینائی نمی‏توانست او را از بهره جوئی از علماء و دانشمندان باز دارد. حتی نابینائی مانع سیاحت‏ها و گردشهای علمی او نشد و سفرهائی به طرابلس، لازقیه و سایر شهرهای سوریه و بغداد نمود.
ابوالعلاء بارها می‏گفت:
همان طور كه افراد، به خاطر بینائی، خداوند را حمد و سپاس می‏گویند، من هم به خاطر نابینائی خود، خدای را ستایش می‏كنم.
باری، هنوز عمرش از بیست سال تجاوز نكرده بود، كه با توجه به حافظه فوق العاده‏اش، صاحب نظر در علوم مختلف گردید و به مقام بلند ادبی و فلسفی دست یافت و كتابهای ارزشمندی از خود به یادگار گذاشت، كه اكنون با گذشت یك هزار سال، هنوز هم از عمق و ارزش بالای علمی و ادبی برخوردار است.
اسامی كتابهای ابوالعلاء معری بدین شرح می‏باشد:
1 - اللزومیات، دیوان بزرگی است، درباره علم نحو، كه دارای نهصد صفحه می‏باشد.
2 سقط الزند، دیوان دیگری است، كه بارها و بارها تجدید چاپ شده است.
3 - وسائل ابوالعلاء مجموعه بزرگی است، كه اگر همه آنها جمع آوری شود به هشتصد درس می‏رسد. این رساله‏ها شبیه به شعر می‏باشند، قسمتی از آنها نابود گردیده و باقی مانده آنها به صورت كتاب در سال 1894 در بیروت و در سال 1898 در دانشگاه آكسفورد به زبان انگلیسی چاپ شده است.
4 رسالة الغفران.
5 ملقی السبیل.
6 الایك و الغصون.
7 ضوء السقط.
ابوالعلاء معری، در عین حالی كه از نعمت چشم محروم بود. در تمام عمر 86 ساله خود، از آموختن علم و دانش باز نایستاد، همواره به طور جدی مطالب علمی را از دیگران می‏شنید و روی آن فكر می‏كرد، آنگاه مطالب و نظریه‏های خود را برای افراد بازگو می‏نمود و تألیف می‏گردید تا آن جا كه فیلسوف بزرگ و «خاتم شاعران» عصر بنی عباس لقب گرفت.
در سال 449 هجری هم وقتی این دانشمند بزرگ، در وطن خویش زندگی سراسر رنج و بزرگواری را بدرود می‏گفت، بزرگترین تشییع جنازه از او به عمل آمد، دویست قاری قرآن بر مزار او جمع شدند ، چهل و هشت شاعر در سوگواری او مرثیه‏ها سرودند و جسد این دانشمند كم نظیر را، با عزت و احترام به خاك سپردند.
داستانهای كودكی بزرگان تاریخ احمد صادقی اردستانی
پنج شنبه 31/2/1388 - 10:26
بیماری ها
شروع: بین روز2تا10 تولد
علت: عدم تكامل كبد شیرخوار
كافی نخوردن شیرباعث شروع دیرتغذیه، نخوردن كلستروم، عدم تكررشیرخوردن وكوتاه بودن زمان تغذیه می شود.
تحقیقات اخیرنشان داده كه دادن سرم قندی یاآب یاسایرمایعات هیچ نقشی نداشته بلكه حتی باعث كاهش دریافت شیرمی شودویرقان رابدترمی كند.

بهترین راه به منظور پیشگیری ازتشدیدیرقان:
ـ تغذیه زود شروع شود.
ـ تغذیه مكررباشیرمادروبدون هیچگونه محدودیت.
ـ برای نوزادان LBW (كم وزن) كه قادربه مكیدن نیستندازشیردوشیده شدة‌مادراستفاده شود.

یــــــــرقان طولانی:
علل: مختلف است ازجمله بیماریهای شدیدشیرخواروگاهی نیزبه علت شیرمادر.
این یرقان كاملاً بی ضرروبی خطربوده وشیرخوارخوشحال وسالم است وخوب تغذیه می شودووزن می گیرد.
درمان: ادامة تغذیه باشیرمادركه دراین موردبعدازچندهفته بهبودی حاصل می شود.گاهی وضــــــــع شیرخوارخوب نیست وبایدتشخیص داده شودكه آیابیماری شدیدی وجودداردیانه ؟ لذافقط به عنوان یك راه تشخیصی 48 ساعت شیرمادرقطع می شود.
اگریرقان مربوط به شیرمادرباشدبرطرف می شود.دراین مدت بایدازشیردوشیده شدة مادردیگراستفاده نمودیاشیرمادردوشیده وجوشانده وسپس بافنجان داده شود.اگریرقان بهبودنیافت ممكن است به علت بیماریهای سختی باشدكه بررسیهای بیشتری راایجاب می كند.
سایت دانستنیها مجله بهداشت و درمان
چهارشنبه 30/2/1388 - 13:20
دعا و زیارت
اول - بخل‏
دوم - دوری نمودن از علمای دین‏
سوم - بسیار خنده كردن‏
چهارم - حسد كردن‏
پنجم - غضب كردن‏
ششم - غیبت كردن و بدگویی از مسلمان‏
هفتم - طمع كردن‏
هشتم - بسیار خواب كردن‏
نهم - بدخویی‏
دهم - بی شرمی‏
یازدهم - فروتنی مرد فقیر به ثروتمند بخاطر ثروتش‏
دوازدهم - دوست داشتن مال دنیا
سیزدهم - دوست داشتن جاه و منصب‏
رضا جاهد گنجینه هاى معنوى‏
چهارشنبه 30/2/1388 - 13:18
دعا و زیارت
اشاره
در ادامه انعكاس گزیده ای از توصیفات و بیانات اندیشمندان درخصوص جایگاه بلند و توصیف ناشدنی امیرمومنان علی (ع) و اثر ارزشمند ایشان (نهج البلاغه ) در این شماره بخشی از بیانات حضرت آیت الله العظمی فاضل لنكرانی را برایتان آماده كرده ایم . این گزیده ها را با رجوع به كتاب « آیین كشورداری از دیدگاه امام علی (ع) » و به نقل از نشریه غدیر تهیه نموده ایم . این اثر مجموعه بحثهایی است كه حضرت آیت الله العظمی فاضل لنكرانی در شرح عهدنامه حضرت علی (ع) به مالك اشتر , در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ایراد فرموده و پس از تنظیم از سوی آقای حسین كریمی به دست چاپ سپرده شده است . با هم این گزیده را می خوانیم .
منشور جاودانه تاریخ
یكی از فصول درخشان نهج البلاغه كه همچون سایر مباحث آن , رنگ جاودانگی خورده و به ابدیت پیوسته است , عهدنامه مالك اشتر است . این فرمان به صورت یك منشور جاودانه و انسانی و انسان ساز در تاریخ و فرهنگ اسلامی باقی مانده است .
شاگرد شایسته پیامبر(ص )
امیرالمومنین علی (ع) بزرگترین , شایسته ترین و كاملترین شاگرد مكتب پیامبر اكرم (ص ) بود و هیچ كس به اندازه امیرالمومنین (ع) نسبت به پیامبر اكرم (ص ) نزدیك نبوده است .
چهارشنبه 30/2/1388 - 13:16
دعا و زیارت
مردی بحضرت امام حسین (ع) عرض كرد من از شیعیان شمایم فرمود از خدا بترس چیزی را ادعا مكن كه خداوند بگوید دروغ میگوئی و در ادعای خود گناه كردی شیعیان ما كسانی هستند كه قلبهایشان از هر غل و غش و حیله ای پاك باشد بگو من از موالیان و دوستان شما هستم.
مرد دیگری بحضرت زین العابدین (ع) گفت من از شیعیان خاص ‍ شمایم.
فرمود پس تو نیز مانند ابراهیم خلیل هستی كه خداوند درباره او میفرماید (و ان من شیعته لابراهیم اذجاء ربه بقلب سلیم) ((همانا از شیعیان او ابراهیم است كه با قلبی پاك و سالم نزد پروردگارش آمد)) اگر قلبت مانند قلب ابراهیم است از شیعیان ما هستی اما اگر مانند او بیست ولی پاك از غل و غش میباشد از دوستان ما هستی اینطور هم نیست و میدانی آنچه گفتی دروغ بود به كفاره این دروغ مبتلا به فلج یا جذام خواهی شد كه تا آخر عمر ترا رها نكند.
مردی در حضور حضرت باقر (ع) بر دیگری افتخار كرد به این جملات گفت تو بر من فخر میكنی ! با اینكه من از شیعیان آل محمد (ص) هستم. حضرت فرمود به پروردگار كعبه قسم تو بر او فخری نداری با اینكه اشتباهی نیز در این دروغ گفتن كردی. آیا مالت را بیشتر دوست داری برای خود خرج كنی یا برای دوستان مؤ منت ؟
عرض كرد بیشتر مایلم برای مخارج خود صرف كنم فرمود پس تو از شیعیان ما نیستی، خرج كردن اموال در نزد كه برای كسانیكه به ادعا میگویند شیعه شما هستیم محبوبتر است تا برای خودمان (چه رسد به كسانیكه واقعا شیعه ما هستند) ولكن قل انا من محبیكم و من الراجین النجاة بمحبتكم، ولی بگو من از دوستان شمایم و از آنهایم كه امیدوارم بواسطه محبت شما نجات بیابم.
كتاب داستانها و پندها جلد چهارم مصطفى زمانى وجدانى
چهارشنبه 30/2/1388 - 13:15
دانستنی های علمی
چهارشنبه 30/2/1388 - 13:13
دعا و زیارت
ورام بن ابی فراس می نویسد كه سلمان فارسی (ره) مریض و بستری شد همان مرضی كه منتهی به مرگش گردید سعد، به عیادت او رفت از حالش ‍ جویا شد سلمان به گریه افتاد سئوال كرد از چه رو گریه می كنی در پاسخ گفت از حرص بر دنیا و علاقه به آن نمی گریم گریه ی من برای اینست كه پیغمبر صلی الله علیه و آله با ماعهد كرد كه باید بهره و توشه شما از دنیا در این زندگی به اندازه سواره ای باشد كه بخواهد از محلی به محل دیگر برود اینكه گریه می كنم و بیمناكم از اینكه از آن اندازه تجاوز كرده باشم.
سعد گفت اطراف اطاق سلمان را نگاه كردم جز آفتابه و كاسه ای با یك طشت چیز دیگری به چشمم نخورد.
هنگامیكه او را برای مدائن فرستادند سوار بر الاغش شده تنها براه افتاد مردم مدائن قبلا اطلاع پیدا كرده بودند كه حاكم جدید بنام سلمان فارسی به قصد مدائن حركت كرده از تمام طبقات بعنوان استقبال جلو راه آمدند. مدتی گذشت خبری نشد تا اینكه مردی دیدند امیر مدائن را در كجا ملاقات كردی پرسید امیر مدائن كیست گفتند سلمان فارسی كه از صحابه پیغمبر صلی الله علیه و آله است گفت امیر را نمی شناسم ولی سلمان منم. همه با احترام پیاده شده اسبها را پیش آوردند.
سلمان گفت رای من همین الاغ بهتر است. وارد شهر شد. خواستند او را به قصر حكومتی (دارالامماره) ببرند امتناع ورزیده گفت من امیر نیستم كه وارد دارالاماره شوم دكانی را از صاحبش اجاره كرده همانجا را جایگاه خود قرار داده نشست و بین مردم حكومت و قضاوت می نمود تشكیلات زندگی او عبارت از پوستی بود كه بر رویش می نشست آفتابه ای برای تطهیر داشت عصائی نیز بهمراه آورده بود كه هنگام راه رفتن بر آن تكیه می كرد.
اتفاقا روزی سیلی عظیم وارد شهر شد تمام مردم هراسان و آشفته شده با آه و فغان بواسطه از دست دادن مال و فرزند و جان خویش فریادها می كردند. سلمان از جای خود حركت كرد پوست تخت را بر شانه گرفته آفتابه را به یك دست و با دست دیگر تكیه بر عصا نموده بدون هیچ بیم و اضطرابی راه نجات را پیش گرفت در آنحال می گفت این چنین پرهیزكاران و سبكباران كسانیكه به دنیا علاقه ای ندارند روز قیامت نجات می یابند (52)
كتاب داستانها و پندها جلد چهارم مصطفى زمانى وجدانى
چهارشنبه 30/2/1388 - 13:11
کامپیوتر و اینترنت
بهنگام نمودن درایورهاى سیستم: پیشنهاد مى گردد همواره درایورهاى مربوط به کارت ویدئو و کنترل کننده IDE بهنگام شده و از جدیدترین درایورهاى ارائه شده مرتبط با آنان استفاده گردد.
استفاده از حافظه RAM بیشتر و هارد درایوهائى با 7200 دور در دقیقه (RPM): حافظه اصلى و هارد درایو دو قطعه اصلى در کامپیوتر مى باشند که نسبت به پردازنده داراى سرعت بمراتب کمترى مى باشند. افزایش حافظه RAM مى تواند اثرات مثبتى را در ارتباط با سرعت اجراى برنامه هاى کامپیوترى بدنبال داشته باشد. سعى گردد از هارد درایوهائى استفاده گردد که RPM (دور در دقیقه) بالائى داشته باشند (نظیر 7200 دور در دقیقه).
تبدیل سیستم فایل: در صورتى که بر روى سیستم شما ویندوز 95 نصب شده است، ویندوز از سیستم فایل FAT 16 استفاده مى نماید. در صورت تبدیل سیستم فایل فوق به FAT 32، سرعت سیستم افزایش نخواهد یافت ولى حجم و تعداد فایل هائى را که مى توان بر روى هارد دیسک ذخیره نمود، افزایش مى یابد. در صورت استفاده از ویندوز XP و یا 2000، ارتقاء FAT16/32 به NTFS بهبود کارآئى و امنیت سیستم را بدنبال خواهد داشت. توجه داشته باشید که پس از تبدیل سیستم فایل، امکان برگشت به وضعیت قبلى وجود نخواهد داشت. نسخه هاى ویندوز 95، 98، SE و ME قادر به خواندن اطلاعات از سیستم فایل NTFS نمى باشند. بنابراین در صورتى که قصد استفاده از سیستم به صورت dual-booting (نصب بیش از یک سیستم عامل و انتخاب یکى از آنان در زمان راه اندازى سیستم) را داشته باشید و یا تمایل به اشتراک درایوهاى موجود بین چندین سیستم عامل را دارید، بهتر است که از FAT32 استفاده نمائید.
در صورتى که تمامى موارد اشاره شده منجر به حل مشکل کاهش سرعت نگردد، مى توان هارد دیسک را مجددا" فرمت و اقدام به نصب سیستم عامل و سایر نرم افزارهاى دلخواه نمود و یا در صورت ضرورت سخت افزار سیستم را ارتقاء داد.
چهارشنبه 30/2/1388 - 13:9
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته