Alkol ve Sigaranın Korkunç Yüzü
İngiltere’de yapılan ve sonuçları the Lancet dergisinde yayınlanan bir araştırmada, sağlığa zararlı maddelerin tehlikesi, topluma verdikleri gerçek zarara göre yeniden derecelendirildi. Araştırmada alkol ve tütün topluma en çok zararlı 10 madde arasında yeraldı.Araştırmayı yapan bristol üniversitesinden profesör David Nutt ve arkadaşları, herhangi bir uyuştucunun topluma verdiği zararı derecelendirmek için üç ölçüt belirledi ...sıralamada alkol en zararlı 5. madde belirlenirken, tütün 9. oldu.Araştırmacılar, bu sonuçlar üzerine alkol ve tütünün ilaçların kötüye kullanımı yasası dışında tutulmasının keyfi olduğunu savundular. Nutt ve arkadaşları, bu sonuçlar üzerine “alkol ve tütünün “ilaçların kötüye kullanımı yasası dışında tutulmasının keyfi olduğunu” savundular. Nutt, “bütün uyuşturucular tehlikelidir. hatta insanların bildiği ve sevdiği ve hergün kullandığı uyuşturucular bile” dedi ve insanların tehlikeler konusunda bilinçlendirilmesi için daha fazla eğitim verilmesi gerektiğini söyledi.
Kanserin sebeplerinden biri de Alkol
Dünya kamuoyunda şarabın sağlık için yararlı olduğu yönünde genel bir düşünce olduğunu hatırlatan Dr. Boyle, "bu yanlış, her şarap bardağı, kanser riskini yüzde 7 oranında artırıyor. alkollü her içecek aynı oranda kanser riskine sebep oluyor." dedi.Dünya sağlık örgütü bünyesinde faaliyet gösteren birleşmiş milletler uluslararası kanser araştırmaları ajansı (IARC), sigara ve tütün ürünleri, fiziksel aktivite eksikliği ve obezite ile birlikte alkolü de kanserin en büyük sebepleri arasında gösterdi.Kanserin küresel bir sorun haline gelmeye başladığını dile getiren Dr. Boyle, sigara ve tütün ürünlerinin yanı sıra şarabın da alkol içerdiğini ve kansere sebep olduğunu ifade etti.
Alkol kanseri tetikliyor!
ingiltere'de yapılan bir araştırma, her gün az da olsa şarap ya da bira içmenin bağırsak kanserine yakalanma riskini artırdığını ortaya koydu. Kanser araştırma enstitüsünden profesör Tim Key ve ekibinin yaptığı araştırma, günde 2 büyük kadeh şarap ya da 2 bardak bira içmenin bağırsak kanserine yakalanma riskini yaklaşık yüzde 25 artırdığını gösterdi. her gün bir kadeh şarap ya da bir bardak bira içenlerinse hastalığa yakalanma riskinin yüzde 10 arttığı ortaya çıktı.Key, daily telegraph gazetesinde yayımlanan açıklamasında, "araştırmalar çok açık şekilde ne kadar alkol alınırsa bağırsak kanserine yakalanma riskinin o kadar arttığını gösteriyor" dedi."Riskin artışı çok önemli değil, ancak insanların alkol tüketimini sınırlandırarak başta bağırsak kanseri olmak üzere bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltabileceklerini anlaması gerek" diye konuştu. International Journal of Cancer dergisinde yayımlanan ve 6 yıl süren araştırmaya, 10 avrupa ülkesinden 1800'ü bağırsak kanserine yakalanmış 478 bin kişi katıldı.
İçki Bütün Kötülüklerin Anasıdır
Sosyal Çevre ve Sağlığımız
Kendini Öldüren İnsanlık
Alkolün Ürkütücü Yayılışı