حجت الاسلام والمسلمین صدیقی با اشاره به شرایط کنونی رای به احمدینژاد را همانند جهاد در راه خدا دانست.
به گزارش خبرگزاری فارس حجت الاسلام والمسلمین صدیقی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی فارس با اشاره به این که این شبها شب ارتباط با خداست گفت: این شبها شب عمل به آیه « وابتغوا الیه الوسیله و جاهدوا فی سبیله لعلکم تفلحون» است . باید با تمام توان هوشیاری را حفظ کرد.
ایشان تاکید کرد: تقویت دولت ،پیشگیری از فتنهها انشاالله کمک به افزایش رای آقای احمدینژاد است. این را به عنوان یک جهاد فیسبیل الله و با قصد قربت باید انجام داد.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی افزود: توسل به حضرات معصومین (ع) خصوصا وجود مبارک حضرت زهرا(س) ،امام حسین (ع) ، شهدای کربلا و امام زمان ارواحنا فدا کارساز و نتیجه ساز است.اینها را باید انشاالله در این شبها هر کسی میتواند انجام دهدو ارتباطی با این انوار الهی برقرار کرده و دعا کند تا با تقوا که زمینه مقبولیت است نتیجه نهایی حاصل شود. انشاالله دور از هوا و هوس برای دین و آرامش مردم و برای عزت شیعه و برای خشنودی نائب ایشان خواهد شد.
ایشان تاکید کرد: رهبری عزیزمان هم مرجع و هم رهبر است و رضایتشان هم رضایت خداوند متعال خواهد بود. اینها را باید به یکدیگر گفت و تاکید نمود که این عمل به عنوان یک جهاد قربة الی الله محسوب میشود . امشب و فردا شب، شب توسل و شب جهاد است و شب توبه و تقواست. خداوند درهای رحمتش باز است و دعا کنید تا نصرتش را نازل بفرماید.
گاف جدید آقای میر حسین در مناظره با محسن رضایی
آقای مهندس میر حسین موسوی در مناظره با محسن رضایی گافهای متعددی داشت که گاف او در حوزه اقتصاد به دلیل مشاورانش محل تامل بیشتر است.
به گزارش ثانیهنیوز، مهندس میر حسین موسوی در مناظره با محسن رضایی در حالی که آمار نادرستی از عملکرد اقتصادیاش ارایه میکرد گفت: ضریب جینی که منعکس کننده نابرابری درآمد در کشور است و نشان می دهد کشور به سمت شکافهای طبقاتی پیش می رود یا به سمت عادلانه، از 51 صدم «درصد» به 4 دهم «درصد» در سال 67 رسید البته این ایدهآل نیست اما روندی را نشان می دهد.
با وجود مشاورین اقتصادی چون بیژن نامدار زنگنه، فرشاد مومنی، طهماسب مظاهری و... بیان اینگونه شاخصهای اقتصادی و ارایه آمار غلط موجب نگاه معنادار نخبگان اقتصادی به نگاه اقتصادی آقای موسوی دارد.
طنز
ای خدا
ای خالق دموکراسی
ای پدید آورنده لیبرالیسم
ای دوستدار گفتگوی تمدنها
ای وحی کننده به مذاکرات چند جانبه
ای معز ما
ای مذل دولت نهم
ای صاحب مقداری از حقیقت
ای نسبی
ای دلربا
ای صاحب بزرگترین عبای شکلاتی
تو را به حق آزادی مطلق
تو را به عظمت جامعه مدنی
تو را به عزت 18 تیر
تو را به اشک زنان فمینیست
و تو را به بحرانهای 9 روزه
قسمت می دهیم
باران صلح نوبلت را برما نازل کن
75 میلیون کنگره را افزون فرما
دانشگاه هاوایی را احیا کن
بذر محبت ما را در دل اوباما بکار
اول شهید راه آزادی آبراهام عزیز را شفیع ما در محشر قرار ده
خدایا!
به این ملت مجددا ذره ای، فقط به اندازه ذره ای شعور سیاسی ببخش!
تا اشتباه 5 انتخابات اخیر خود را تکرار نکنند
بارالها!
جامعه باز را از ما مگیر
غنی سازی را از ما بگیر
روح پوپر عزیز را از ما راضی گردان
به فوکو جان طول عمر با عزت عطا کن
ای صاحب قبض و بسط
ای پلورالیسم
معبودا!
در این دورهی سیاه تحجریسم
در این فضای فاشیستی
در این جو پوپولیستی
در اوضاع نابسامان میلیتاریستی
در این حکومت طالبانیسم
در این جامعه واپسگرا
در این زمانه سخت سفرهای استانی
در این دوره چند هزار صدایی
به تخریب های ما قدرت اثر بخشی عطا کن
به فحشهای ما عینیت ببخش
پیامک های اهانت آمیز ما را به مقصد رسان
دل این جماعت قابلمه به دست دلفین صفت طالب مرگ موش را نسبت به ما نرم کن
کریما!
تو را به عظمت تصورات شاعرانه پیغمبرت
و به خشونت او در جنگ بدر
و به کابینه خطاکار امام حسین
و به دین افیون تودههایت
قسم می دهیم
هر آنچه را می خواهی از ما بگیر
اما سایه این بحران شوم اقتصادی را از سر امریکای عزیز بردار
در کشور افتخار بود احمدی نژاد
حق را همیشه یار بود احمدی نژاد
پرکارتر از او نبود کس در این مقام
زیرا که مرد کار بود احمدی نژاد
"هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق"
مجذوب عشق یار بود احمدی نژاد
دنیا ز عزم و همت او در تحیر است
چون کوه،استوار بود احمدی نژاد
اسلام کی موافق بی بند و باری است؟
والله دین مدار بود احمدی نژاد
تبلیغ او بود عمل چهارساله اش
محبوب هر دیار بود احمدی نژاد
پوشیده از کسی نبود مال و ثروتش
شفاف و آشکار بود احمدی نژاد
با دشمنان دین،سر تسلیم ازو مخواه
تسلیم هشت و چهار بود احمدی نژاد
ناچار ماند گر که یکی از هزار گفت
از کینه بر کنار بود احمدی نژاد
از او ندید هیچ کسی کینه و دروغ
با صدق همجوار بود احمدی نژاد
پست و مقام،زندگیش را عوض نکرد
زیرا که خاکسار بود احمدی نژاد
در یک صفند در نظرش شهر و روستا
با عدل رهسپار بود احمدی نژاد
دیدی زبان او به ژنو قدرت آفرید؟
گویی که ذوالفقار بود احمدی نژاد
چون راه او مبیّن راه ولایت است
دارای اعتبار بود احمدی نژاد
فصل بهار گفت شکوهی گر این ردیف
کز بهر او بهار بود احمدی تژاد
هاشم شکوهی
با تشکر از بیننده ای (Mehdi) که این نظر را فرستادند
رئیس شورای هماهنگی ستادهای مردمی احمدینژاد در کرمانشاه(شهر خودمون): مرد شیمی جهان به حامیان احمدینژاد پیوست
رئیس شورای هماهنگی ستادهای مردمی احمدینژاد در استان کرمانشاه گفت: پیوستن پروفسور مجتبی شمسیپور، مرد سال شیمی جهان به یاران احمدینژاد برای هر ایرانی و کرمانشاهی افتخار است.
بهروز همتی امروز در گفتگو باخبرنگار فارس در کرمانشاه اظهار داشت: در دیدار روز گذشته نخبگان دانشگاهی و علمی کشور با رئیس جمهور، پروفسور شمسیپور به عنوان نخستین سخنران از رشد علمی کشور دردولت نهم دفاع مطلق کرد.
وی ادامه داد: این استاد بینالمللی و شناخته شده جهانی پیشرفتهای علمی کشور در دولت نهم، رشد تعداد مقالات علمی کشورو جهش حرکت علمی را در این دولت بیسابقه خواند و گفت که برای رسیدن به حکومت جهانی مستضعفان نیاز داریم تا به علم مجهز شویم و حقیقتا دولت نهم در زمینهتوانمندسازی علمی گامهای بلندی برداشته است.
همتی،شمسیپور را افتخار ایران و جهان اسلام در دنیا خواند و تصریح کرد: این مرد بزرگ وشایسته برای همیشه نام کرمانشاه، ایران و جهان اسلام را بر فراز قلههای علمی جهان برافراشته و ناموری بزرگ است.
پروفسورمجتبی شمسی پور در سال ۱۳۲۸در کرمانشاه دیده به جهان گشود و تحصیلات خود را تا دیپلم در کرمانشاه به پایان برد و در سال ۱۳۵۲ موفق به دریافت لیسانس شیمی از دانشگاه صنعتی شریف شد.
وی گرایش شیمی تجزیه را انتخاب کرد و پس از اخذ فوق لیسانس در سال 1354 از دانشگاه صنعتی شریف برای ادامه تحصیلات در رشته دکترای شیمی تجزیه به آمریکا عزیمت کرد و در سال ۱۳۵۸ موفق به دریافت دکترا از دانشگاه ایالتی میشیگان شد.
در سال ۱۳۷۱ به رتبه استاد تمامی در ایران نایل شد.
پروفسورشمسی پور برنده جایزه کتاب سال ۱۳۶۸ایران، برنده جایزه جشنواره خوارزمی در سال ۱۳۷۰ در علوم محض، شیمی است برگزیده انجمن شیمی ایران در سال۱۳۷۴، برنده جایزه کامستک (سازمان کشورهای اسلامی) در سال ۱۳۶۷، محقق برگزیده و خاص وزارت علوم در سال ۱۳۷۹، برنده جایزه شیمی همایش چهرههای ماندگار در سال ۱۳۸۱است که نشان لیاقت در پژوهش را از رئیس جمهور وقت در سال ۱۳۸۱ دریافت کرده است.
استادشمسیپور همچنین برنده جایزه شیمی سال ۲۰۰۶ آیسسکو و سال گذشته برای چهارمین سال متوالی از طرف مؤسسه بینالمللی"ای.اس.ای " آمریکا به عنوان دانشمند برتر جهان معرفی شد.
وی تاکنون بیش از صد حسگر جدید برای مواد دارویی، کاتیونها و آنیونهای معدنی که به عنوان جایگزین برای دستگاههای گران قیمت جذب اتمها، استفاده در آزمایشگاه تشخیص طبی،اندازهگیری آلایندههای محیط زیست و کنترل کیفیت در صنایع کاربرد معرفی کردهاستکه هم اکنون در سطح بینالمللی از آن استفاده میشود.
مهمترین نکته قابل توجه در زندگی پروفسور شمسی پور تدین، تعهد و علاقه فوقالعاده وی به اسلام و قرآن کریم است. چنانکه سخن زیبایش در همایش چهرههای ماندگار که گفت «هرچه کردم همه از دولت قرآن کردم» برای اهل علم و فرهنگ و هنر ایران شیرینی و برکت محافل علمی و معنوی است.
تولید الکتریسیته
هدف اصلی جمهوری اسلامی ایران درتوسعه هستهای، تولید برق هستهای می باشد. جمهوری اسلامی ایران، باید بر اساس رشدمؤلفه های اقتصادی کشور و مصوبه مجلس شورای اسلامی، 000/20 مگاوات برق هستهای رابه عنوان برنامه اصلی توسعه نیروگاه های هستهای کشور به اجراء گذارد.
جمهوری اسلامی ایران، با جمعیتی حدود68 میلیون نفر (مطابق آمار سال 1384)، دارای 1/1289 میلیون بشکه نفت خام عرضهانرژی اولیه در سال 1384 بوده است. عرضه انرژی اولیه کشور از سال 1346 تا سال 1384به طور متوسط سالانه 8 درصد رشد داشته و کل مصرف انرژی از4/53 میلیون بشکه نفت خامدر سال 1346، با متوسط رشد سالانه 2/8 درصد به 9/942 میلیون بشکه نفت خام تا سال 1384افزایش یافته است. در همین دوره نیز میزان تولید برق از 4133 میلیون کیلووات ساعتدر سال 1346، به 9/178088 میلیون کیلووات ساعت در سال 1384 ارتقاء یافته است. لذا،متوسط رشد سالانه تولید برق در طی سالهای مذکور 53/10 درصد میباشد. طی سالهای 1346تا 1384 نیز نیروگاههای کشور جهت تولید برق مصرفی مورد نیاز، مصرف خود را از 3/3میلیون بشکه معادل نفت خام به 279 میلیون بشکه معادل نفت خام افزایش دادهاند. مجموعذخایر قابل استحصال نفت خام و میعانات گازی کشور در پایان سال 1384، 99/136میلیارد بشکه بوده است که نسبت به سال قبل از آن، به میزان 500 میلیون بشکه ومعادل 36/. درصد کاهش نشان می دهد. تاریخ اتمام این ذخایر در صورت کشف نشدن ذخایرجدید و برداشت سالانه معادل سال 1384 برای نفت خام و میعانات گازی، حدود 48 سالبرآورد شده است.
با توجه به داده های فوق، در صورتیکه اقدامات جدی برای ایجاد تنوع در ترکیب سوخت نیروگاه های کشور اتخاذ نشود وهمچنان قسمت اعظم پایه سوختی نیروگاه هایی که در آینده احداث خواهند شد بر اساسگاز و نفت کوره و گازوئیل (سوخت های فسیلی) استوار گردد، در سال های نه چندان دورصنعت برق کشور با بحران تامین سوخت این نیروگاه ها مواجه خواهد گردید. از اینرو،تصمیم و عزم ایران مبنی بر ایجاد تنوع در نیروگاههای اتمی و توجه به توانمندیهایداخلی از نظر طراحی و احداث نیروگاههایی است که دانش آنها در داخل کشور به وجودآمده است.
تولید سوخت هستهای
برنامه کلان دیگر در توسعه هستهایایران، تولید سوخت هستهای است. تصمیم به ساخت انواع نیروگاههای اتمی که تماماتحت نظارت آژانس انجام خواهد شد، جمهوری اسلامی ایران را ملزم میسازد که در زمینهتولید انواع سوخت هستهای فعالیت نماید.15 حجم سوخت هستهای مورد نیاز این نیروگاه ها نیز ایران را ملزم به برنامه ریزی بلندمدت برای تأمین آن از منابع داخلی وبیرونی می کند. برخوردهای تبعیض آمیز با ج.ا.ایران و اعمال استانداردهای دوگانه وهمچنین دلایل زیر، ایران را مصمم و ملزم به پیگیری سیاست چرخه سوخت بومی کرده است.
آمریکا در قبل از انقلاب اسلامی،قراردادی برای تحویل سوخت رآکتور اتمی تهران داشت که پس از انقلاب، مانع از حملسوخت آماده به ایران شد.
ایران، 60 تن UF6 در اروپا دارد که هنوز به ما تحویل نشده است. سوخت اولیه نیروگاهبوشهر نیز که توسط ایران از زیمنس خریداری شده بود، 25 سال توقیف شد و حاضر بهتحویل آن به ایران نشدند و سرانجام نیز مجوز صادرات آن به ایران لغو شد.
ج.ا.ایران، 10% سهام کارخانه غنیسازی اورودیف را دارد. اما، حتی یک گرماورانیوم نیز به ایران داده نشده است کهحداقل برای تولید رادیو ایزوتوپ ها با کاربرد پزشکی، مورد نیاز فوری کشور بود.
مبحث سوم) نگرش دولت نهم به فناوریهسته ای
بنیان های منطقی در ضرورت بهره برداریاز انرژی هسته ای
چند کشور معدود ادعا می کنند که ایرانبه دلیل دارا بودن ذخائر غنی نفت و گاز نیازی به بهره برداری از انرژی هسته ایندارد و از اینرو، استدلال می کنند که هدف ایران از پیگیری فناوری هسته ای، تولیدسلاح هسته ای است. با توجه به دلائل و ملاحظات ذیل، اثبات خواهیم کرد که اینادعاها بی اساس بوده و فاقد محتوا می باشند و جمهوری اسلامی ایران نمیتواند صرفابه خاطر داشتن منابع عظیم نفت و گاز، تنها متکی به تامین انرژی خود از میان سوختهایفسیلی باشد:
سابقه فعالیت های هسته ای ایران بهدوران قبل از انقلاب اسلامی برمی گردد. در این دوران موافقت نامه های متعددی در زمینههمکاریهای هسته ای در حوزه های مختلف بین ایران و کشورهای غربی منعقد گردید. موسسه تحقیقاتیاستانفورد نیز که یک موسسه آمریکایی می باشد، قبل از انقلاب اسلامی مطالعه ای راانجام داد که براساس آن ایران تا سال 1995 به بیست هزار مگاوات برق هسته ای نیازدارد. گفتنی است ایران در سال 1974 قراردادی با موسسه استانفورد منعقد کرد که طیآن این موسسه وابسته به دانشگاه استانفورد، مجری تحقیق و ارائه چشم اندازی میانمدت در ابعاد اجتماعی، اقتصادی و صنعتی برای توسعه ایران شد. موسسه استانفورد،نهایتاً در یک مطالعه 20 جلدی که به ایران ارائه کرد، پیشرفت صنعتی و اقتصادیایران را متکی به تولید 20 هزار مگاوات برق تا سال 1995 و راه اساسی تولید اینمقدار برق را از طریق تأسیس نیروگاههای هستهای در ایران قلمداد کرد.
این منابع محدود بوده و متعلق به نسلهایآتی کشور نیز میباشد، لذا استفاده بیرویه از آنها مجاز نیست.
استفاده از این منابع در صنایعتبدیلی نظیر پتروشیمی، به مراتب ارزش بیشتری برای کشور در پی دارد.
نیازهای فعلی ایران به الکتریسیته بسیاربیشتر از حد پیش بینی شدهمی باشد. ایران با رشد سالانه 6 تا 8 درصد تقاضا برایالکتریسیته و افزایش جمعیتی که در تا سال 2025 به 100 میلیون نفر می رسد،نمی تواندصرفا بر منابع نفت و گاز خود برای تولید الکتریسیته اتکاء نماید.
مصرف این منابع در داخل کشور بهعنوان سوخت، به شدت ارز حاصل از صادرات نفت خام و گاز طبیعی را تحتالشعاع خودقرار داده است. در صورت ادامه روند مصرف انرژی به صورت فعلی، تا چند دهه دیگرایران به عنوان یکی از وارد کنندگان نفت خام و برخی فرآوردههای مرتبط با آن نیز درخواهدآمد.
دولت، یارانههای پنهان زیادی بابتمصرف سوخت در داخل کشور میپردازد که هزینههای تولید و توزیع این فرآوردههایسوختی نیز تامین نمیگردد.
بالا بودن شدت انرژی در ایران، روندافزایش جمعیت و بالا رفتن تقاضا برای انرژی الکتریکی در بخش های مختلف، ضرورتمنطقی کردنقیمت های انرژی و کاهش یارانه های پنهان و تعدیل هزینه های فرصت سوختهای فسیلی را بیشتر آشکار خواهد کرد و در نتیجه، از نظر اقتصادی استفاده از منابعغیر فسیلی، به ویژه انرژی هستهای برای تامین نیرو، توجیه بیشتری پیدا خواهد کرد.
مخالفان برنامه هسته ای ایران،استدلال می کنند که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست که ایران الکتریسیته خود رااز طریق انرژی هسته ای تامین نماید و لذا، باید از منابع فسیلی استفاده نماید. برطبق تحقیقات انجام شده باید گفت که هزینه تولید برق هسته ای و برق از طریق سوخت هایفسیلی قابل مقایسه هستند، صرف نظر از این کهسوخت های فسیلی آلودگی های محیط زیستینیز ایجاد می کنند.
سوال اصلی اینست که چرا ایران بایدمنابع نفت و گاز خود را به صورت بی رویه مصرف نماید، در حالی که می تواند مانندآمریکا و روسیه که از بزرگترین تولید کنندگان سوخت های فسیلی هستند، از منابع تجدیدپذیراستفاده نماید.
کشورها تا حدود زیادی ملزم به اجرا واعمال قوانین زیست محیطی در جهت بقای کره زمین و محیط زیست آن میباشند.
باید توجه داشت که نفت، به عنوانمنبع انرژی و سرچشمه هزاران کالای دیگر دارای منابع محدودی در سطح جهان است. ازاینرو، محور برنامهریزی اقتصادی کشورهای توسعه یافته، استفاده بهینه از نفت خاماز جمله ذخیرهسازی برای روز مبادا به عنوان منبع اصلی مشتقات غیر سوختی و غیرقابلجایگزین از آن و رو آوردن به سایر منابع انرژی بهویژه انرژی هستهای است. در جهانآینده، قدرت اقتصادی از آن بازیگرانی خواهد بود که منابع و سرچشههای انرژی را دردست داشته باشند.
با برآوردهای بهعمل آمده و در صورتادامه روند کنونی مصرف انرژی، تا حدود 15 سال دیگر ایران از جرگه کشورهای صادرکننده نفت خام خارج شده و تمام تولید نفت خام کشور، صرف مصرف داخلی خواهد شد. ازاینرو، برنامه ریزی در جهت متنوع نمودن سیستم عرضه انرژی در کشور در بلندمدت، بهعنوان یکی از سیاست های راهبردی بخش انرژی کشور قلمداد گردیده و با توجه به کارآییبهینه فناوری هستهای، گسترش بهره برداری از این فناوری یکی از الزامات کشور محسوبمی گردد.
مجموعه دلایل مذکور، اتکاء سیستمعرضه انرژی کشور به سوختهای فسیلی را غیرمنطقی ساخته و استفاده کشور از تکنولوژیهایجدید از جمله تکنولوژی هستهای را در مقام مقایسه با سوختهای فسیلی، رقابتی میسازد.ذکر این نکته نیز ضروری است که یکی از اصلی ترین مباحثی که در اقتصاد انرژی مطرحمی شود، موضوع ترکیب انرژی است که بر اساس آن هیچ کشوری سعی نمی کند از لحاظاستراتژیک انرژی مورد نیاز خود را فقط از یک منبع تامین کند، حتی اگر در آن کشوربه فراوانی یافت شود.
مبحث دوم)تاثیر فناوری هسته ای در ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی ایران
فناوریهسته ای جزء پیشرفته ترین فناوری هاست. ورود به این عرصه، راه را برای پیشرفت وتوسعه سایر فناوری ها هموار می سازد. در جهان، 12 تا 13 کشور دارای فناوری غنیسازی اورانیوم می باشند و 5 تا 6 کشور نیز به تولید سوخت هسته ای می پردازند. جمهوریاسلامی ایران به جمع این کشورهای معدود اضافه شده است و این آن چیزی نیست کهکشورهای انحصارطلب بتوانند تحمل کنند. تمامی مراحل دستیابی به فناوری هسته ای (درابعاد سخت افزاری و نرم افزاری) نیز بومی است و با استفاده از توان، امکانات ودانشمندان داخلی و بدون وابستگی به خارج محقق شده است. نکته مهم اینست که ایراندر اوج تحریم ها به این فناوری پیشرفته دست یافته است. باید توجه داشت که جمهوریاسلامی ایران یک قدرت تاثیرگذار در عرصه های منطقه ای و بین المللی می باشد، یککشور اسلامی است و با سیاست های استعماری و یکجانبه گرایانه نیز مخالف است. ایران،خواهان حاکمیت عدالت در عرصه بین المللی و روابط بین کشورها می باشد. لذا، چنینفناوری ایران را تبدیل به یک الگو برای تمامی کشورهای اسلامی، درحال توسعه و جهانسوم می کند. در واقع، این دلایلی است که برخی کشورهای معدود با فناوری هسته ای درایران مخالفت می کنند. در این راستا، طرح مباحثی چون وجود برنامه سلاح هسته ای ویا انحراف و تلاش برای کسب سلاح هسته ای، در حالی که آژانس بین المللی انرژی اتمینیز به صراحت آنها را رد می کند، بهانه و دروغ پردازی بیش نیست.
از طرفدیگر، توجه به این نکته نیز مهم است که ایستادگی در برابر زیاده خواهی های کشورهایانحصارطلب در این مقطع در موضوع هسته ای تبلور یافته است و موضوع نیز صرفا هسته اینیست. هرگونه عقب نشینی در برابر این زیاده خواهی ها نیز موجب پیشروی آنان در سایرحوزه های دیگر خواهد شد.
مبحث اول) شرایط حاکم بر موضوع هسته ای قبل از روی کار آمدن دولت نهم
قبل از روی کار آمدن دولت جدید، شرایط زیر بر موضوع هسته ای حاکم بوده است:
محوریت سه کشور اروپایی در مذاکرات
همکاری کامل و مستمر با آژانس و انجام اقدامات داوطلبانه فراتر از الزامات حقوقی موجود
7-در این راستا، اقدامات در دو مسیر، یعنی اقدامات اعتمادساز و اقدامات برای حل و فصل مسائل و ابهامات آژانس به شرح زیر شروع گردید:
تعلیق داوطلبانه تمامی فعالیت های مرتبط با غنی سازی و حتی فراتر از آن برای بیش از دوسال و نیم.
انجام بیش از 1700 نفر روز بازرسی از تاسیسات و فعالیت های هسته ای.
امضای پروتکل الحاقی.
اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی برای بیش از دوسال و نیم.
اعطای دسترسی کامل و نامحدود به تمامی مواد و تاسیسات هسته ای.
اعطای دسترسیهای متعدد تکمیلی بر طبق پروتکلالحاقی که بیشتر موارد با اطلاع قبلی کمتر از دوساعت انجام می شد.
ارائه بیش از هزارصفحه اظهارنامه اولیه طبق پروتکل الحاقی و روزآمد کردن آنها.
چرخه سوخت و غنی سازی به مثابه خط قرمز غرب و آمریکا
تعلیق تمامی فعالیت های مرتبط با غنی سازی شامل فعالیت های تحقیق و توسعه
عدم ارجاع موضوع هسته ای ایران به شورای امنیت
مقدمه:
علوم و فنون هسته ای، جزء فن آوری های پیشرفته و برتر در عرصه کنونی می باشد. امروز، تأثیر این علوم در گسترش دانش بشری، تسلط بر طبیعت، تأمین رفاه و پیشرفت زندگی بشر غیر قابل تردید بوده و به درستی می توان آن را از عناصر و محورهای اصلی توسعه پایدار و از عوامل مهم اقتدار یک کشور به شمار آورد. اولین تلاشهای ایران برای دستیابی به فناوری هستهای به دهه 50 میلادی باز میگردد. نخستین کشوری که ایران را به دستیابی به فناوری هستهای ترغیب و این فناوری را به ایران منتقل کرد (ایالات متحده آمریکا)، نخستین مخالف جدی امروز ایران در تحقق فعالیت های هستهای آن می باشد.1 آمریکا، در سال 1967، اولین رآکتور تحقیقاتی 5 مگاواتی آب سبک را به ایران فروخت و شرکت آمریکایی (AMF)، این رآکتور را در دانشگاه تهران نصب و راهاندازی کرد. این رآکتور، از اورانیوم غنیشده با خلوص 93 درصد استفاده میکرد و آمریکا پیش از وقوع انقلاب اسلامی، حدود 5 کیلوگرم سوخت اورانیوم غنیشده سطح بالا را به ایران داد که تحت پادمان آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز قرار گرفت.با پیروزی انقلاب اسلامی و سرنگونی رژیم شاه، تحقیقات و فعالیتهای هستهای ایران با تغییرات بسیاری مواجه شد. اگر جمهوری اسلامی ایران قصد دستیابی به سلاح هستهای را داشت باید همان زمان از NPT خارج میشد، زیرا زمان قابل توجیه برای خروج از NPT دقیقا بعد از پیروزی انقلاب بود که بازنگری نسبت به همه توافق نامههای دوجانبه و چند جانبه ای که توسط رژیم پهلوی منعقد شده بود، در حال انجام بود و این موضوع برای جامعه بین المللی نیز منطقی و قابل هضم بود. اما، جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفت که عضویت و پایبندی خود به NPT، موافقت نامه پادمان و اساسنامه آژانس را حفظ نماید. با وجود این حسن نیت، سرنوشت خوبی در انتظار قراردادهای هستهای ایران نبود. با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، کشورهای غربی اجرای موافقتنامهها و قراردادهای خود از جمله ساخت نیروگاه بوشهر را به حالت تعلیق درآوردند. شرکت زیمنس، حاضر به تکمیل نیروگاه هستهای بوشهر نشد و سایر کشورهای غربی و آمریکا نیز از انتقال هرگونه تجهیزات و فناوری هستهای به جمهوری اسلامی ایران خودداری کردند. کشورهای طرف قرارداد فناوری صلح آمیز هسته ای ایران در قبل از انقلاب اسلامی مثل آلمان، فرانسه، انگلیس و... نسبت به اجرای قراردادهای منعقده که قانونی و تحت نظارت آژانس بوده و حتی مبالغ آن را نیز دریافت کرده بودند، استنکاف نمودند. این کشورها حتی از فشار به کشورهای دیگر مثل چین و روسیه که پس از انقلاب اسلامی همکاری های موثری را در حوزه هسته ای با ایران آغاز نموده بودند، فروگذار نکردند. این موضوع، حاکی از اعمال یک سیاست و استاندارد دوگانه و تبعیض آمیز در عرصه جهانی است و موید این است که کشورهای مزبور تا زمانی که کشوری در راستای منافع و اهداف آنان حرکت نماید، با هیچ مانعی مواجه نخواهد شد. اما، با در پیش گرفتن سیاست استقلال سیاسی و اقتصادی و همچنین عدم وابستگی، همین کشورها با بهانه های مختلف از هر نوع همکاری طفره رفته و تعهدات خود را نیز زیر پا می گذارند. این کشورها، حتی فراتر از این رفته و در اجرای سیاست استقلال و خودکفایی ملی نیز ایجاد مانع می کنند.
این وضعیت، عامل اساسی تصمیم گیری جمهوری اسلامی ایران برای اجرای استراتژی خودکفایی در علوم، فناوری و صنعت هسته ای بود. به ناچار، دولت جمهوری اسلامی ایران ادامة تلاش برای دسترسی به انرژی صلح آمیز هستهای را به تنهایی دنبال نمود و راه دیگری جز تلاش برای نیل به خودکفایی و استقلال در فنآوری پیچیدة هستهای برای خود ندید. بنابراین، تلاش ایران جهت دستیابی به فناوری هستهای برای مقاصد صلحآمیز ناشی از سیاست مستمری بوده است که دقیقا براساس محاسبات منافع ملی و اقتصادی کشور و با درنظر داشت نیازهای آتی توسعة ایران به منابع پایدار انرژی، از پنجاهسال پیش انتخاب شده و دنبال شده است. با وجود این موانع، جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفت که با توجه به تأثیر شگرف علوم و فنون هسته ای در مولفه های علمی، اقتصادی و اجتماعی و به طور کلی توسعه پایدار، راه خود را در مسیر پرپیچ و خم استفاده صلح آمیز از این فن آوری باز نماید
کاظم غریب آبادی (معاون مدیرکل امور سیاسی بین المللی وزارت امور خارجه و پژوهشگر و کارشناس ارشد امور بین الملل)
منبع برنا نیوز
صف کشیده اند در مقابلت ستاد های رنگارنگ
هر کدام متعلق به حزب ها و بادهای رنگارنگ
غافلند از سفیدها و سیاه ها، پیرها و جوان هایی
که هر کدامشان اند احمدی نژادهای رنگارنگ
***
از حبّ علی و آل، شادیم همه
در خط ولا و عدل و دادیم همه
با همرهی ملّت آزاده خود
ما یاور احمدی نژادیم همه
***
ز احمد تا أحد یک میم فرق است
جهانی اندر این یک میم غرق است
کسی را که احمدی باشد نژادش
و محمود نام و رهبر خواستگاهش
کسی که ناخدایش شد ولایت
ز امواج سرابش نیست وحشت
***
تو احمدی نژادی و از تبار آفتاب
خیبر شکن به زمانه و شاگرد بوتراب
رأی تمام ملّت ایران از آن توست
تا هست گفتمان تو از جنس انقلاب
***
خوشا آنانکه در این میهن پاک
که بود میهن ایمان و اخلاص
بشوند احمدی را یار و یاور
برای داشتن کشوری آباد
***
ما تشنه لبان عدل ودادیم هنوز
ما پیرو رهبر و امامیم هنوز
با رمز پر از صلابت یا مهدی
در لشگر احمدی نژادیم هنوز
***
در سایه سار رحمة العالمین باشی همیشه
با احمد و آل محمد محشور باشی تو همیشه
تو از نژاد احمدی پاکی عزیزی
تو با یزید عصر خود هم در ستیزی
ترسم که قـَدرت را ندانم چون رجایی
من نذر کردم چند گلدان تا بیایی
گلدان یاس و پیچک و شب بو و میخک
من نذر کردم ساده و زیبا و کوچک
***
امه تمخر العباب بفلک
ما رات غیر "احمدی" ربانا
رکبت صهوه العلا "بنجاد"
قائد بز سبقه الفرسانا
معنی:
امت داخل کشتی موج ها را می شکافد
و غیر از احمدی نژاد ناخدایی ندیده است
امت به احمدی نژاد به علو رسیده است
رهبری که گوی سبقت را از شجاعان ربوده است
***
نجاد و این مثلک للنجاد
رمیت حصون صناع الفساد
معنی :
احمدی نژاد چه کسی مثل تو ست
که دژ های فساد را نشانه گرفتی
***
فانت لامة الاسلام رمز
و ان غاب الرموز فمن ننادی
نجاد و انت فی القمم العوالی
لعلک دیمة تغری الغوادی
فینعم فی ندی الاسلام عصر
و یشرق من سنا الاسلام هادی
معنی:
همانا تو رمز و راز امت اسلام هستی
اگر رمز ها نباشند چه کسی را بخوانیم؟
ای احمدی نژاد همانا تو در قله های رفیعی هستی
شاید باران وجودت دشتها را سیراب کند
اسلام این زمانه به تو می نازد
و از اسلام هادی و منجی می درخشد
***
والـنَّـاسُ قَــدْ فَـقَـأَتْ عَـیْـنَ الْمُـنـافِـقِ فــی
إِیـــرانَ لَـمَّــا أَتَـــوا بـالـشَّـمْـسِ واشْــتــارُوا
فَالشَّمْـسُ / ( مَحْـمُـودُ ) لَـمَّـا فــازَ عَــنْ ثِـقَـةٍ
تَـوَجَّـهَــتْ نَــحْــوَهُ فـــــی الأَرْضِ أَنْــظـــارُ
معنی:
مردم ایران چشم منافق کور کردند زمانیکه
خورشید را آوردند و بهترین انتخاب را کردند
زمانیکه خورشید (محمود) با اطمینان درخشید
نگاه های جهان به سوی او جلب شد
***
از هر مرد و زن به دکتر محمود
بنگر که به احمدی نژاد است درود
از مردم ایران به رئیس جمهور
همواره سلام بوده خواهد بود
چون اهل تهجد و جهاد و جهد است
داده است خدا به او مقام محمود
***
مردی شعار تغییر سر داده است
غافل از اینکه به بد کسی گیر داده است
محمود ما ز تبار شجاعت است
نادان ببین که پا به دم شیر داده است
در بعد سن اگر چه جوان است یار ما
اما گوش جان به سخن پیر داده است
**
توپ تانک مخرب، دیگر اثر ندارد
به دشمنان می گوییم جانم فدای رهبر
---
این را خودم اصلاح کردم:
توپ تانک اهانت، دیگر اثر ندارد
به دشمنان می گوییم جانم فدای رهبر
***
و باز احزاب و جنگ حق و باطل
امان از فتنه های این قبایل
تو چون جزء حق نمی گویی نه خواهی
تو دشمن شدند از جان و از دل
***
ما تشنه لبان عدل و دادیم هنوز
ما پیرو رهبـر و امامـیـم هنوز
با رمز پر از صلابت یا مهدی-عج
در لشـگـر احـمـدی نـژادیـم هـنـوز
***
خوشا آنان که در این میهن پاک
که بود میهن ایمان و اخلاص
شوند احمدی را یار و یاور
برای داشتن کشوری آباد
***
شاید که زکات شاعری این باشه
شعر وقتی بگیم که حرفی از دین باشه
احمدی نژاد که نه، هدفش مقدسه
سیاستی که اساسش دین نباشه مزخرفه
**
تو احمدی نژادی و از تبار آفتاب
خیبر شکن به زمانه و شاگرد بوتراب
رأی تمام ملت ایران از آن توست
تا هست گفتمان تو از جنس انقلاب
***
ناظر انتخابات، امام زمانمونه
همیشه تو کار خیر آقا همراهمونه
توکلت الی الله، رهبرمهربونم
با اینکه من جوونم دغدغتو می دونم
کور باشه اون چشمی که غصه برات جور کنه
بازم تو انتخابات کارای ناجور کنه
***
خدا وکیلیشم تو خیلی مردی
تو موج تبلیغات منفی خیلی سختی
هر چی که از خوبیت بگم باز کمه
هر چند میدونم دلت پر غمه
ولی همه خوب میدونن احمدی
بازم تویی رئیـس جمهور بعدی
***
نه اهل دغل نه حزب بادم
شد اصل الهی اعتقادم
با ذکر "دوباره می توانیم"
من حامی احمدی نژادم
***
ای احمدی، ای که از نژاد احمدی
راه و پیام و شیوه تو رسم احمدی
با تـو کشـور و سـرزمین لاله هـا
یک سر گرفته بوی گل محمدی
***
با مردم رنجیده محشور شدی
کابوس شبانه زر و زور شدی
دست تو نمک نداشت ای ظلم ستیز
مظلوم ترین رئیس جمهور شدی
***
به رأی خود ضمیمه کن دوباره اشک و آه را
به سوی حق دوباره کن دست و دل و نگاه را
که باز هم انتخاب شود کسی که کرد نا امید
منافق داخلی و دشمن رو سیاه را
***
احمدی نژاد تندرو
گرفته از ما رانتو
وای چه بی ادبی زشتی!
منکر شده حق وتو
رحیمی تاکید کرد:دیوان محاسبات به این نکته توجه نکرده که نبایست در حسابهای دلاری بانک مرکزی در جستجوی ما به ازاء فروش نفت خام مصرف داخلی باشد زیرا که 15 میلیارد دلار بهای نفت خام صادراتی طبق قانون به حساب دلاری بانک مرکزی واریز و بقیه با خزانه داری کل کشور به صورت ریالی تسویه و مورد عمل واقع شده است.
به گزارش "حدا نیوز"به نقل از فارس، محمد رضا رحیمی معاون حقوقی و امور مجلس رئیس جمهور در نامه ای که نسخه ای از آن را امروز در اختیار خبرنگاران مجلس قرار داد خطاب به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی توضیحاتی نسبت به گزارش تفریغ بودجه سال 1385 کل کشور وقرائت آن در جلسه علنی مجلس با موضوع ادعای "عدم واریز یک میلیارد و پنجاه و هشت میلیون دلار به حساب خزانه از بابت بخشی از سود سهم دولت ناشی از مازاد بهای نفت خام صادراتی از 40 دلار " ارائه کرد.
متن کامل این نامه بدین شرح است: احتراما عطف به گزارش تفریغ بودجه سال 1385 کل کشور وقرائت آن در جلسه علنی مجلس محترم شورای اسلامی، بدینوسیله گزارش ذیل در ارتباط با موضوع ادعای "عدم واریز یک میلیارد و پنجاه و هشت میلیون دلار به حساب خزانه از بابت بخشی از سود سهم دولت ناشی از مازاد بهای نفت خام صادراتی از 40 دلار " جهت استحضار و صدور دستور قرائت در جلسه علنی مجلس محترم شورای اسلامی ایفاد میگردد.
در متن حاضر سعی شده جهت تمرکز و سهولت در انتقال مفاهیم صرفا به تحلیل اطلاعات مندرج در صفحه 21 قسمت اول گزارش تفریغ بودجه 85 دیوان محاسبات کشور، در ارتباط با واریز وجوه فروش نفت به خزانه اقدام نموده از پرداختن به سایر مطالب و مستندات خودداری شود. همان طوری که استحضار دارید بر اساس جز 1 بند ه تبصره 11 بودجه سال 85 مقرر شده 6 درصد از قیمت فروش نفت خام تا سقف 40 دلار برای هر بشکه به شرکت ملی نفت ایران اختصاص یافته و 94 درصد به حساب خزانه واریز شود و در صورتی که میانگین قیمت نفت خام از 40 دلار بیشتر شود 100 درصد مبلغ مازاد به حساب خزانه واریز گردد. در این رابطه دیوان محاسبات کشور آمار نفت خام صادراتی و مصرف داخلی سال مذکور و میانگین نرخ فروش نفت صادراتی را از شرکت ملی نفت ایران دریافت داشته و از طرف دیگر از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مبلغ ارز واریز شده بابت صادرات نفت خام در سال مذکور را به تفکیک زیر اخذ نموده است:
شرح میلیون دلار
1- واریز به خزانه بابت سهم دولت 15.116.3
2- انتقال به حساب ذخیره ارزی 21.152.4
3- بابت 5 درصد علی الحساب مالیات شرکت نفت 2.868.4
4- بابت 4.5 درصد علی الحساب سهم سود 2.581.7
5- مصارف خاص 3.552.7 جمع کل ارز حاصل از فروش نفت در سال 1385 45.271.5 دیوان محاسبات باتوجه به اطلاعات فوق و سایر اطلاعات مکتسبه در ارتباط با درآمد مازاد بر 40 دلار حاصل از فروش نفت خام محاسبات زیر را انجام داده است(پیوست 1) مبلغ قابل واریز به خزانه شرح نفت صادراتی بشکه مازاد فروش نفت نسبت به 40 دلار 1000 دلار میلیون ریال 141.552.402 96.079.439 1.479.710.518 25.763.670 237.631.841 سپس دو رقم از گزارش بانک مرکزی یعنی اعداد ردیف 2 انتقال وجه به حساب ذخیره ارزی و ردیف 5 به عنوان مصارف خاص را جمع نموده (21.152.4+3.552=24.705.1) وعدد به دست آمده را از مبلغ محاسباتی 35.763.6 میلیون دلار جدول فوق کسر و نتیجه گرفته که حدود یک میلیارد دلار به خزانه واریز نشده است. 25.763.6- 24.705.1= 1.058.5 میلیون دلار
نتیجهگیری 1-از آنجا که بر اساس جدول محاسباتی دیوان محاسبات (پیوست 1)، مبلغ 10 میلیارد دلار از مبلغ 25 میلیارد دلار مربوط به معادل دلاری نفت خام مصرف داخلی به پالایشگاهها میباشد، لذا متاسفانه به این نکته توجه نکرده است که نبایست در حسابهای دلاری بانک مرکزی در جستجوی ما به ازاء فروش نفت خام مصرف داخلی باشد زیرا که 15 میلیارد دلار بهای نفت خام صادراتی طبق قانون به حساب دلاری بانک مرکزی واریز و بقیه با خزانه داری کل کشور به صورت ریالی تسویه و مورد عمل واقع شده است.
2- اصولا طبق قراردادهای نفتی منعقده با خریداران خارجی ما به ازاء فروش نفت خام مستقیما از طرف مشتریان مذکور به حسابهای معرفی شده توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که در قراردادها نوشته شده واریز میشود و پولی در اختیار شرکت ملی نفت ایران قرار نمیگیرد که بتواند در آن دخل وتصرف نماید.
3- دیوان محاسبات در دو ستون آخر همان جدول محاسباتی خود مندرج در صفحه 21 قسمت اول (پیوست1) گزارش تفریغ 1385 تایید نموده که معادل کل ما به ازاء ریال فروش نفت خام صادراتی و مصارف داخلی به حساب خزانه منظور شده است و به این ترتیب معلوم نیست که چگونه امکان پذیر است که مبالغ فروش نفت خام صادراتی و مصارف داخلی به صورت ریال صد در صد به حساب خزانه منظور شده اما زمانی که به دلار تبدیل میشود کسری واریز داشته باشد.
4- به بیان ساده چنانچه شرکت ملی نفت ایران پنج بشکه نفت خام استخراج کند و سه بشکه از نفت استخراج شده را صادر و دو بشکه آن جهت مصرف داخلی به پالایشگاه تحویلشود بابت سه بشکه نفت خام صادراتی با فرض هر بشکه 50 دلار ،جمعا 150 دلار مستقیما از طرف مشتریان نفتی به حسابت بانک مرکزی واریز می شود و دوبشکه نفت دیگر تبدیل به فرآورده شده ومثلا بنزین هر لیتر 800 ریال فروخته میشود و با توجه به مثال فوق،وجوه ارزی واریزی، به حساب بانک مرکزی بابت سه بشکه 50 دلاری جمعا 150 دلار می باشد نه پنج بشکه 50 دلاری یعنی 250 دلار.
5- همانطور که در جدول محاسباتی دیوان محاسبات (پیوست 1) نیز نشان داده شده جمع مبلغ ریالی که بایستی به حساب خزانه واریز شود 237.632 میلیارد ریال می باشد که دقیقا همیه مبلغ در صفحه 51 صورتهای مالی شرکت ملی نفت ایران به حساب خزانه منظور شده است. با توجه به مطالب ذکر شده ملاحظه میفرمایید که کسری واریزی به خزانه به هیچ وجه وجود نداشته و اشتباه مذکور یک اشتباه محاسباتی است با عنایت به گزارش مستدل فوق استدعا میشود مقرر فرمایید برای تنویر افکار عمومی مراتب عینا در جلسه علنی مجلس محترم شورای اسلامی قرائت و به استحضار نمایندگان بزرگوار مجلس برسد.
دیدگاه نظامی گنجوی درباره انتخابات ریاست جمهوری
- عمر به خشنودی دلها گذار
تا ز تو خشنود بود کردگار
- سایه خورشید سواران ، طلب
رنج ِخود و راحت ِیاران طلب