این روزها با بازگشایی مدارس، دوستی های جدیدی شکل می گیرد پس بهتر است این بار در انتخاب دوست بیشتر دقت کنیم. مجله «زن روز» در مطلبی راه های انتخاب و شناخت دوست را بررسی کرده که در ادامه بخش هایی از آن را می خوانید:
نشستن پشت یک نیمکت، رفت و آمد با یک سرویس، هم مدرسه ای بودن، هم محله ای بودن، در یک پادگان خدمت کردن و... هیچ کدام به تنهایی دلایل کافی برای شروع یا تداوم یک دوستی نیست. گاهی اوقات برخی از ما برای انتخاب یک جفت کفش، یک روسری، یک پیراهن و ... ساعت ها در بازار می گردیم و تا تمام مغازه ها را زیر و رو نکنیم دست به انتخاب نمی زنیم اما در انتخاب دوست همین که یک نفر یک عدد بیسکویت به ما تعارف کند یا لبخندی ملیح تحویل مان دهد، به سرعت در دوستی و رفاقت را با او باز می کنیم، طوری که چای نخورده پسرخاله می شویم و هنوز مدت کوتاهی از رفاقت مان نگذشته، سفره دلمان را پیش او پهن می کنیم.
از آن جا که پایه و اساس این نوع رفاقتها سست بوده، دیر یا زود به بن بست خواهد رسید به خصوص اگر فردی که به عنوان دوست انتخاب کرده ایم فرد ناشایستی باشد آثار منفی این رفاقت در زندگی آینده ما نیز آشکار می شود.
یک دوست خوب همدم تنهایی های انسان، شریک غم و شادی، بازوی یاری رسان به هنگام نیاز، تکیه گاه انسان در مشکلات و مشاور خیرخواه در لحظات تردید و ابهام است. دوستان ما در زندگی بسیار مهم هستند زیرا زندگی ما تحت الشعاع اخلاق و رفتار آنها قرار دارد. امام علی علیه السلام می فرمایند: «انسان بی دوست غریب است» اما در جای دیگر نیز فرموده اند: «تنهایی بهتر از دوست بد است».