• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 88
تعداد نظرات : 17
زمان آخرین مطلب : 4972روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
شبكه محلی و یا خطوط DSL)Digital Subscriber Line)

برای اتصال به اینترنت از روش های متفاوتی استفاده می گردد. استفاده از مودم معمولی ، مودم كابلی ، شبكه محلی و یا خطوط DSL)Digital Subscriber Line)، نمونه هائی از روش های موجود برای اتصال به اینترنت می باشند. DSL ، یك اتصال با سرعت بالا را با استفاده از كابل های معمولی تلفن برای كاربران اینترنت فراهم می نماید.

مزایای DSL

در زمان اتصال به اینترنت ، امكان استفاده از خط تلفن برای تماس های مورد نظر همچنان وجود خواهد داشت .

دارای سرعتی بمراتب بالاتر از مودم های معمولی است ( 1/5 مگابایت ) .

نیاز به كابل كشی جدید نبوده و همچنان می توان از خطوط تلفن موجود استفاده كرد.

شركت ارائه دهنده DSL ، مودم مورد نظر را در زمان نصب خط فوق در اختیار مشترك قرار خواهد داد.

اشكالات DSL

یك اتصال DSL هر اندازه كه به شركت ارائه دهنده سرویس فوق نزدیكتر باشد، دارای كیفیت بهتری است .

سرعت دریافت داده نسبت به ارسال داده بمراتب بیشتر است ( عدم وجود توا زن منطقی )

سرویس فوق در هر محل قابل دسترس نمی باشد.

مبانی DSL

در زمان نصب یك تلفن ( استاندارد) در اغلب كشورها از یك زوج كابل مسی استفاده می شود. كابل مسی دارای پهنای بمراتب بیشتری نسبت به آن چیزی است كه در مكالمات تلفنی استفاده می گردد ( بخش عمده ای ازظرفیت پهنای باند استفاده نمی گردد ) . DSL از پهنای باند بلااستفاده بدون تاثیر گذاری منفی بر كیفیت مكالمات صوتی ، استفاده می نماید. ( تطبیق فركانس های خاص به منظور انجام عملیات خاص ) .

به منظور شناخت نحوه عملكرد DSL ، لازم است در ابتدا با یك خط تلفن معمولی آشنا شویم . اكثر خطوط تلفن و تجهیزات مربوطه دارای محدودیت فركانسی در ارتباط با سوئیچ ، تلفن و سایر تجهیزاتی می باشند كه بنوعی در فرآیند انتقال سیگنا ل ها دخالت دارند. صدای انسان ( در یك مكالمه صوتی معمولی ) توسط سیگنال هائی با فركانس بین صفر تا 3400 قابل انتقال است . محدوده فوق بسیار ناچیز است (مثلا" اغلب بلندگوهای استریو كه دارای محدوده بین 20 تا 20.000 هرتز می باشند). كابل استفاده شده در سیستم تلفن قادر به انتقال سیگنال هائی با ظرفیت چندین میلیون هرتز می باشد. بدین ترتیب در مكالمات صوتی صرفا" از بخش بسیار محدودی از پهنای باند موجود، استفاده می گردد. با استفاده از پهنای باند استفاده نشده می توان علاوه بر بهره برداری از پتانسیل های موجود، بگونه ای عمل نمود كه كیفیت مكالمات صوتی نیز دچار افت نگردند. تجهیزات پیشرفته ای كه اطلاعات را بصورت دیجیتال ارسال می نمایند ، قادر به استفاده از ظرفیت خطوط تلفن بصورت كامل می باشند. DSL چنین هدفی را دنبال می نماید.

در اغلب منازل و ادارات برخی از كشورهای دنیا ، كاربران از یك DSL نامتقارن (ADSL) استفاده می نمایند. ADSL فركانس های قابل دسترس دریك خط را تقسیم تا كاربران اینترنت قادر به دریافت و ارسال اطلاعات باشند. در مدل فوق ، فرض بر این گذاشته شده است كه سرعت دریافت اطلاعات بمراتب بیشتر از سرعت ارسال اطلاعات باشد.

صوت و داده

كیفیت دریافت و ارسال اطلاعات از طریق DSL ، به مسافت موجود بین استفاده كننده و شركت ارائه دهنده سرویس فوق بستگی دارد. ADSL از یك تكنولوژی با نام " تكنولوژی حساس به مسافت " استفاده می نماید. بموازات افزایش طول خط ارتباطی ، كیفیت سیگنال افت و سرعت خط ارتباطی كاهش پیدا می نماید. ADSL دارای محدودیت 18.000 فوت ( 5.460 متر ) است . كاربرانی كه در مجاورت و نزدیكی شركت ارائه دهنده سرویس DSL قرار دارند، دارای كیفیت و سرعت مناسبی بوده و بموازات افزایش مسافت ، كاربران اینترنت از نظر كیفیت و سرعت دچار افت خواهند شد. تكنولوژی ADSL قادر به ارائه بالاترین سرعت در حالت " اینترنت به كاربر " (Downstream) تا 8 مگابیت در ثانیه است .( در چنین حالتی حداكثر مسافت 6.000 فوت و یا 1.820 متر خواهد بود ) . سرعت ارسال اطلاعات " از كاربر به اینترنت" (Upstream) دارای محدوده 640 كیلوبیت در ثانیه خواهد بود. در عمل ، بهترین سرعت ارائه شده برای ارسال اطلاعات از اینترنت به كاربر ، 1.5 مگابیت در ثانیه و سرعت ارسال ارسال اطلاعات توسط كاربر بر روی اینترنت ، 640 كیلوبیت در ثانیه است .

ممكن است این سوال در ذهن خوانندگان مطرح گردد كه اگر تكنولوژی DSL دارای محدودیت فاصله است ، چرا محدودیت فوق در رابطه با مكالمات صوتی صدق نمی كند ؟ در پاسخ باید به وجود یك تفویت كننده كوچك كه Loading coils نامیده می شود ، اشاره كرد.شركت های تلفن از تفویت كننده فوق، به منظور تقویت سیگنال صوتی استفاده می نمایند. متاسفانه تقویت كننده فوق با سیگنال های ADSL سازگار نیست . لازم به ذكر است كه سیگنال های ADSL ، در صورتیكه بخشی از خط ارتباطی از نوع فیبر نوری باشد ، قادر به ارسال و دریافت اطلاعات نخواهند بود.

تقسیم سیگنال

از دو استاندارد متفاوت برای تقسیم سیگنالها ( با یكدیگر سازگار نمی باشند ) ، استفاده می گردد. استاندارد ANSI، برای ADSL سیستمی با نام Discrete Multitone است. (DMT). اكثر تولیدكنندگان تجهیزات DSL از استاندارد فوق تبعیت می نمایند. استاندارد دیگری كه نسبت به استاندارد DMT قدیمی تر و بسادگی پیاده سازی می گردد ، استاندارد Carrierless Amplitude/phase است (CAP) . استاندارد CAP ، سیگنال ها را به سه باند مجزا تقسیم می نماید : مكالمات تلفن دارای باند صفر تا 4 كیلو هرتز، كانال دریافت اطلاعات از كاربر برای سرویس دهنده دارای باندی بین 25 تا 160 كیلو هرتز (Upstream) و كانال ارسال اطلاعات از سرویس دهنده برای كاربر ، دارای محدوده ای كه از240 كیلو هرتز شروع می گردد. حداكثر باند فوق به عوامل تفاوتی نظیر :طول خط ، تعداد كاربران موجود در یك شركت تلفنی خاص و ...بستگی دارد، بهرحال حداكثر محدوده باند فوق از 1.5 مگاهرتز تجاوز نخواهد كرد. سیستم CAP با استفاده از سه كانال فوق ، قادر به ارسال سیگنال های مربوطه خواهد بود.

استاندارد DMT ، نیز سیگنال های مربوطه را به كانال های مجزا تقسیم می نماید.در استاندارد فوق از دو كانال مجزا برای ارسال و دریافت داده استفاده نمی گردد. DMT ، داده را به 247 كانال مجزا تقسیم می نماید.هر كانال دارای باند 4 كیلو هرتز می باشند. ( وضعیت فوق مشابه آن است كه شركت تلفن مربوطه ، خط مسی موجود را به 247 خط 4 كیلو هرتزی مجزا تقسیم و هر یك از خطوط فوق را به یك مودم متصل نموده است . استفاده همزمان از 247 مودم كه هر یك دارای باند 4 كیلوهرتز می باشند). هر یك از كانال ها، كنترل و در صورتیكه كیفیت یك كانال افت نماید ، سیگنال بر روی كانال دیگر شیفت پیدا خواهد كرد. فرآیند شیفت دادن سیگنا ل ها بین كانال های متفاوت و جستجو برای یافتن بهترین كانال ، بصورت پیوسته انجام خواهد شد. برخی از كانال ها بصورت دو طرفه استفاده می شوند ( ارسال و دریافت اطلاعات ) كنترل و مرتب سازی اطلاعات در كانال های دو طرفه و نگهداری كیفیت هر یك از 247 كانال موجود ، پیاده سازی استاندارد DMT را نسبت به CAP بمراتب پیچیده تر نموده است . استاندارد DMT دارای انعطاف بمراتب بیشتری در رابطه با كیفیت خطوط و كانال ها ی مربوطه است .

استانداردهای CAP وDMT از دید كاربر دارای یك شباهت می باشند. در هر دو حالت از یك فیلتر به منظور فیلتر نمودن سیگنال های مربوطه استفاده می گردد. فیلترهای فوق از نوع Low-Pass می باشند. فیلترهای فوق دارای ساختاری ساده بوده و تمام سیگنال های بالاتر از یك محدوده را بلاك خواهند كرد. مكالمات صوتی در محدوده پایین تر از 4 كیلو هرتز انجام می گیرند ، بنابراین فیلترهای فوق تمام سیگنا ل های بالاتر از محدوده فوق را بلاك خواهند كرد. بدین ترتیب از تداخل سیگنال های داده با مكالمات تلفنی جلوگیری بعمل می آید.

تجهیزات DSL

ADSL از دو دستگاه خاص استفاده می نماید. یكی از دستگاهها در محل مشتركین و دستگاه دیگر برای ISP ، شركت تلفن و یا سازمانهای ارائه دهنده خدمات DSL ، نصب می گردد. در محل مشتركین از یك ترانسیور DSL استفاده می گردد. شركت ارائه دهنده خدمات DSL از یك DSL Access Multiplexer استفاده می نماید .(DSLAM) . از دستگاه فوق به منظور دریافت اتصالات مشتركین استفاده می گردد. در ادامه به تشریح هر یك از دستگاههای فوق خواهیم پرداخت .

ترانسیور DSL

اكثر مشتركین DSL ، ترانسیور DSL را مودم DSL می نامند. مهندسین و كارشناسان شركت های تلفن به دستگاه فوق ATU-R می گویند. صرفنظر از هر نامی كه برای آن استفاده می شود ، دستگاه فوق نقطه برقراری ارتباط بین كامپیوتر كاربر و یا شبكه به خط DSL است . ترانسیور با استفاده از روش های متفاوت به دستگاه مشتركین متصل می گردد. متداولترین روش، استفاده از اتصالات USB و یا اترنت است .

DSLAM

دستگاه فوق در مراكز ارائه دهنده سرویس DSL نصب و امكان ارائه خدمات مبتنی بر DSL را فراهم می نماید. DSLAM اتصالات مربوط به تعدادی از مشتركین را گرفته و آنها را به یك اتصال با ظرفیت بالا برای ارسال بر روی اینترنت تبدیل می نماید. دستگاههای DSLAM دارای انعطاف لازم در خصوص استفاده از خطوط DSL متفاوت ، پروتكل های متفاوت و مدولاسیون متفاوت (Cap,DMT) می باشند. در برخی از مدل های فوق امكان انجام عملیات خاصی نظیر اختصاص پویای آدرس های IP به مشتركین، نیز وجود دارد.

یكی از تفاوت های مهم بین ADSL و مودم های كابلی ، نحوه برخورد و رفتار DSLAM است . كاربران مودم های كابلی از یك شبكه بسته بصورت اشتراكی استفاده می نمایند. در چنین مواردیكه همزمان با افزایش تعداد كاربران ، كارآئی آنها تنزل پیدا خواهد كرد. ADSL برای هر یك از كاربران یك ارتباط اختصاصی ایجاد و آن را به DSLAM متصل می نماید. بدین ترتیب همزمان با افزایش كاربران ، كارآئی مربوطه تنزل پیدا نخواهد كرد. وضعیت فوق تا زمانیكه كاربران از تمام ظرفیت موجود خط ارتباطی با اینترنت استفاده نكرده باشند ، ادامه خواهد یافت . در صورت استفاده از تمام ظرفیت خط ارتباطی اینترنت ، مراكز ارائه دهنده سرویس DSL می توانند نسبت به ارتقاء خط ارتباطی اینترنت اقدام تا تمام مشتركین متصل شده به DSLAM دارای كارآئی مطلوب در زمینه استفاده از اینترنت گردند.

آینده DSL

ADSL با سایر تكنولوژی های مربوط به دستیابی به اینترنت نظیر مودم های كابلی و اینترنت ماهواره ای رقابت می نماید. بر طبق آمار اخذ شده در سال 1999 ، بیش از 330.000 منزل در امریكا از DSL استفاده كرده اند. تعداد كاربران استفاده از مودم های كابلی تا سال 1999 به مرز 1.350.000 كاربر رسیده است . بر اساس پیش بینی بعمل آمده تا اواخر سال 2003 ، تعداد مشتركین مودم های كابلی به مرز 8.980.000 و مشتركین DSL به 9.300.000 خواهد رسید.

سرعت ADSL در حال حاضر حداكثر 1.5 مگابیت در ثانیه است . از لحاظ تئوری رسیدن به مرز 7 مگابایت در ثانیه دور از دسترس نمی باشد. در این زمینه تحقیقات عمده ای صورت گرفته و تكنولوژی VDSL مطرح شده است

يکشنبه 7/6/1389 - 13:32
کامپیوتر و اینترنت

ده نكته‌ی مهم برای بهبودِ بخش جست و جوی سایت

در اینترنت جست و جو تنها محدود به موتورهای جستجوی بزرگ وب نیست. یكی از مهم‌ترین بخش‌های سایت‌های بزرگ، امكان جست و جو در اطلاعات و صفحات همان سایت است. بسیاری از طراحان و توسعه دهندگان وب، خود اقدام به طراحی یك موتور جستجو برای سایت مشتری خویش می‌كنند و عده‌ای نیز از ابزارهای رایگان یا تجاری در این زمینه بهره می‌برند. برخی از شركت‌های مطرح مانند گوگل یا Fast Search نیز اقدام به ارائه راه حل‌ها و محصولاتی در همین زمینه كرده اند كه به صورت انحصاری اقدام به گردش در صفحات یك سایت و ایندكس‌سازی صفحات و اطلاعات آن می‌كنند. مواردی كه در این نوشتار خواهید خواند، گوشه‌ای از نكات مهمی‌ست كه شركت گوگل به مدیران سایت‌ها برای بهبودِبخش جستجو در سایت توصیه می‌كند. بی‌گمان، این نكات حاصل تجربه‌ی این شركت در زمینه‌ی جست و جوست و نشان از اهمیت این بخش در سایت‌ها دارد.

1-كاربران و جست و جوگران را راضی نگه‌ دارید.

مردم از ابزارهای جستجو برای بدست آوردن نتایج مورد نیاز خود استفاده می‌كنند. اگر جست و جوگر درست كار نكند و كاربران واقعا" به نتایج حاصل از جست و جو نیاز داشته باشند، تكنولوژی و اطلاعاتی كه در سایت قرار داده‌اید، تنها تلف كردن وقت و سرمایه است. پس از كاربران حرفه‌ای خود بخواهید برای بهبودِ بخش جست و جوی سایت خود، به شما كمك كنند.

2-جست و جوی خود را سریع كنید.

جست و جو و نمایش نتایج آن باید سریع باشد. سرعت بیش‌تر جست‌ و جو ،كاربران را تشویق می‌كند تا بیش‌تر از این بخش، استفاده كنند. اكثرا كاربران، تكنولوژی و سایت‌هایی را انتخاب خواهند كرد كه استفاده از آن‌ها آسان باشد و نتایج را به سرعت نمایش دهد.

3-امكان جستجو در هر لحظه

باید امكان جست و جو برای كاربران در هر لحظه و یا در هر صفحه‌ی وب سایت شما كه هستند، فراهم باشد.سعی كنید جعبه‌ی جست و جو و یا دست كم لینك به صفحه‌ی جست و جو در تمام صفحات وب سایت شما تكرار شود و در صفحات نتایج جست و جو نیز همواره یك جعبه‌ی جست و جو قرار گرفته باشد.

4- صفحات نتایج جستجو را ساده نگه دارید

در طراحی قالب و طرح صفحات حاصل از جست و جو، سعی كنید سادگی و خلوت بودن را رعایت كنید. جست و جو‌ی پیشرفته و دیگر امكانات غیر ضروری را در صفحات دیگر قرار دهید. همچنین در نمایش آیتم‌ها و نتایج جست و جو، به عناصر مهم و اساسی اكتفا كرده و از نمایش نتایج و یا لینك‌های مرتبط و یا غیر ضروری پرهیز كنید.

5- هر چیزی را كه ممكن است، ایندكس كنید

مهم‌ترین دلیلی كه افراد نمی‌توانند سند یا صفحه ای را كه به دنبال‌آن هستند، در نتایج جست و جو بیابند، آن است كه آن سندها در بانك اطلاعات موتور جست و جو درج نشده اند.

اگر سند و یا صفحه‌ای از سایت شما مهم است، حتما" مطمئن شوید كه در بانك اطلاعات موتور جست و جوی سایت شما نیز درج و در صفحات نتایج نشان داده می‌شود.

6-صفحات و اسنادی كه HTML نیستند را فراموش نكنید

در كنار جست و جو و ایندكس صفحات HTML سایت خود، دیگر فایل‌ها و مستندات غیر HTML (مانند فایلهای PDF ویا MS Word) را فراموش نكرده و آنها را نیز به موتور جست و جو سایت معرفی كنید.

7- انتشار مطالب

بسیاری از اطلاعات و مستندات یا در ذهن كارمندان و یا در روی میزهای كار آنها قرار دارند. بهتر است آنها را در جایی قرار دهید تا بتوان در آن‌ها جست و جو كرد. هرگونه سند و یا اطلاعاتی را كه می‌توانید بر روی سایت خود و یا در اختیار موتورهای جست و جو قرار دهید.

8- از ایندكس كردن و جست و جو اسناد محرمانه نترسید

موتور جست و جوی خود را از ایندكس مستندات مهم و یا اسنادی كه در بخش‌های اعضا و یا حفاظت شده HTTPS هستند، منع نكنید.

اگر سندی واقعا" محرمانه نیست، آن را در بخش‌های حفاظت شده قرار ندهید. می‌توانید همه‌ی اسناد را ایندكس و در بانك موتور جستجو قرار دهید و طبیعی است كه این اسناد تنها برای اعضای معتبر نمایش داده خواهند شد.

9- كلمات و درخواستهای متعدد جست و جوگر سایت خود را آزمایش كنید

بعد از ایندكس كردن و یا درج اطلاعات در بانك موتور جستجو، درخواست‌ها و كلمات متعددی را با هدف پیدا كردن اسناد و صفحات مهم سایت خود آزمایش كنید.از كلمات كلیدی مهم و مرتبط با صفحات سایت خود در جست و جو استفاده كنید . این روشی ساده برای پیدا كردن مشكلات ایندكس و یا جستجو و همچنین پیدا كردن صفحات و اسنادی با آدرس‌های اشتباه است. همچنین مفید خواهد بود اگر از كاربران سایت نیز در این آزمایشها كمك بگیرید.

10-منافع و نگاه به آینده

اطلاعات سازمان‌ها و یا شركت‌ها و همچنین كاربران سایت‌ها در حال افزایش است. آزمایش و اطلاع از تعداد جست و جوهایی كه هر كاربر در روز و یا در محدوده‌ی زمانی خاصی انجام می‌دهد یا می‌تواند انجام دهد، به شما در بهبود بخش جست و جوی سایت كمك ‌می‌كند.مطمئن شوید كه بخش جست و جوی سایت شما به راحتی گسترش پیدا می‌كند، بدون آن كه لازم به هزینه‌ی بسیار بیش‌تری به خاطر تجهیزات نرم افزاری و یا سخت افزاری و همچنین مدیریت آن باشد.

به نقل از سایت تكچین

يکشنبه 7/6/1389 - 13:31
کامپیوتر و اینترنت
۱۰ نكته برای حفظ امنیت كودكان در اینترنت

اینترنت می تواند مكانی گسترده برای كودكان باشد تا بیاموزند، سرگرم شوند، با دوستان مدرسه ای گپ بزنند، و با آسودگی خیال به مكاشفه بپردازند. اما درست همانند دنیای واقعی، وب هم می تواند برای كودكان خطرناك باشد. قبل از اینكه به كودكانتان اجازه دهید كه بدون نظارت شما به اینترنت متصل شوند، یك سری از قوانین باید تعیین شوند.

اگر نمی دانید كه از كجا آغاز كنید، در اینجا چندین ایده در مورد چیزهایی كه باید با كودكانتان بحث كنید تا به آنها در مورد استفاده ایمن تر از اینترنت بیاموزید، آورده شده است:

۱- كودكانتان را تشویق كنید كه تجارب اینترنتی خود را با شما سهیم شوند. همراه با كودكانتان از اینترنت لذت ببرید.

۲- به فرزندانتان بیاموزید كه به غرایز خود اعتماد كنند. اگر در مورد چیزی احساس ناخوشایندی دارند، باید به شما درباره آن بگویند.

۳- اگر فرزندانتان به اتاق های گفتگو سر می زنند، از برنامه های پیام رسان فوری و بازی های ویدویی آنلاین استفاده می كنند، یا فعالیت های دیگری كه به نامی برای مشخص كردن خودشان نیاز است، انجام می دهند، به آنها در انتخاب این نام كمك كنید و مطمئن شوید كه این نام باعث افشاء هیچ اطلاعات شخصی درموردشان نمی شود.

۴- به فرزندانتان تأكید كنید كه هرگز آدرستان، شماره تلفن یا سایر اطلاعات شخصی شامل جایی كه به مدرسه می روند یا جایی كه دوست دارند بازی كنند را ارسال نكنند.

۵- به كودكان بیاموزید كه تفاوت بین درست و غلط در اینترنت همانی است كه در دنیای واقعی وجود دارد.

۶- به كودكان بیاموزید كه چگونه به دیگر استفاده كنندگان از اینترنت، احترام بگذارند. مطمئن شوید كه آنها می دانند قواعد رفتار خوب فقط به دلیل اینكه پشت كامپیوتر هستند، تغییر نمی كند.

۷- به فرزندان تأكید كنید كه به دارایی های دیگر كاربران احترام بگذارند. برایشان توضیح دهید كه كپی های غیرقانونی از كارهای دیگران – مانند موسیقی، بازیهای تصویری و سایر برنامه ها- مانند دزدیدن آنان از یك فروشگاه است.

۸- به كودكان بگویید كه هرگز نباید دوستان اینترنتی خود را شخصاً ملاقات كنند. توضیح دهید كه دوستان اینترنتی ممكن است همانی كه خود می گویند، نباشند.

۹- به كودكانتان بیاموزید كه هرچه كه می خوانند و می بینند، صحیح نیست. آنها را تشویق كنید كه در مورد صحت مطالب اینترنت از شما سؤال كنند.

۱۰- فعالیت های اینترنتی كودكان خود را با نرم افزارهای پیشرفته كنترل كنید. كنترل های اینچنینی می توانند به شما در تصفیه كردن محتویات مضر، آگاهی از سایت هایی كه كودكانتان سر می زنند و فهمیدن آنچه انجام می دهند، كمك كنند.

 

به نقل از سایت گروه امداد امنیت كامپیوتری ایران

يکشنبه 7/6/1389 - 13:30
کامپیوتر و اینترنت
ده اصل کلیدی آموزش در مدارس هوشمند
1. مدیریت به جای مالکیت (اصل دسترسی)
در روزگار جدید، داشتن اطلاعات، قدرت نیست. بلکه دسترسی به اطلاعات قدرت محسوب می شود. همه عملکردهای ما باید به
گونه­ای تغییر یابد که فرآیند انباشت اطلاعات، به توانایی مدیریت داشته ها و ورزیدگی درکسب و دسته بندی اطلاعات تبدیل شود.

2. تحصیل به جای تدریس (اصل تحصیل)
فرایند فعلی آموزش، یکسویه و کند است. درمدارس هوشمند باید به تدریج فرآیند «تدریس» به فرآیند «تحصیل » مبدل شود و
دانش­آموز، خود به کشف و استنباط مطالب بپردازد.

3. کایزن (اصل تغییرتدریجی)
هیچ فرآیندی، دفعی و مطلق نیست و همه چیز در بازه های زمانی به وجود می آید. لذا شرط لازم برای رسیدن به نقطه ی مطلوب، «درمسیر بودن» و شرط کافی برای رسیدن به وضعیت مطلوب، «حرکت کردن» است.

4. مسلط بودن بر ابزار به جای مقهور ابزار بودن (اصل سلطه تکنیکی )
مدارس هوشمند، مدارس «کامپیوتر محور» نیستند؛ بلکه مدارس «فهم محور» هستند. تمامی امکانات و تجهیزات تکنولوزیک باید در خدمت عمیق کردن فهم و دانایی دانش آموز باشد. فن آوری های نوین آموزشی، هدف نیستند؛ بلکه وسیله هستند.
لذا ضروری است متولیان اداره ی مجموعه های هوشمند، به تناسب موقعیت، بر این ابزارها تسلط داشته باشند.

5. جایگزین های مناسب به جای وابستگی مطلق (اصل نفی تعلق)
ابزارهای پیشرفته، خالی از نقص و ضعف نیستند و هر مشکل پیش پا افتاده ای می تواند در هر لحظه، دسترسی به آن ها را محدود و مسدود کند. لذا نباید اسیر و مسحور کامپیوتر شد و باید آماده ی هر مسئله و مشکلی بود.
باید به فکر جایگزین های مناسب و فوری باشیم.

6. ایده ی پیشرفته به جای ابزار پیچیده (اصل ایده محوری)
ابزارهای گسترش و تعمیق فهم، تنها منحصر به فن آوری های پیشرفته نیست و هر وسیله ی ساده ای ممکن است ما را به این هدف برساند. مهم طرح و ایده ی انجام کار است.

7. مربی به جای معلم (اصل تربیت )
آموزش باید از حالت تک بعدی خارج شود و جایگاه معلم از متکلم وحده به سوی مدیر و مشاور و حتی همکار دانش­آموز تغییر یابد. کلاس درس نیز به اتاقِ دارای میز و نیمکت محدود نمی شود و هر مکان و فرصت دیگری در مدرسه،کلاس درس خواهد بود.

8. انگیزش به جای اجبار (اصل جستجو)
اگر تلاش و حرکتی از سمت دانش آموز صورت نگیرد، عملاً فرایند «تحصیل» رخ نخواهد داد. دانش آموز باید در جستجوی دانش و علم باشد. لذا ایجاد انگیزه ی یادگیری در دانش آموز از اولویت بالایی برخوردار است.

9. عمل گرایی به جای نظریه پردازی (اصل توانایی محوری)
ملاک ارزیابی دانش آموز در مدارس هوشمند، علاوه بر دانایی باید بر توانایی متکی باشد.
یعنی لزوماً «بیشتر دانستن» ملاک «بهتر بودن» نیست؛ بلکه «بهتر به کار بستن» اصل است و داشتن حدنصاب دانش کافی است.

10. عدالت به جای مساوات (اصل تناسب )
توجه به تفاوت سطح دانش آموزان و تعیین تمرین و تکلیف و ارزیابی متناسب اهمیت زیادی دارد.
با رعایت حدنصاب ها، صرفاً سرعت و شتاب رشد مهم است


منبع:aghaeeschool
يکشنبه 7/6/1389 - 13:29
کامپیوتر و اینترنت
طراحی مدرسه هوشمند SMART SCHOOL
تعریف :
مدرسه هوشمند موسسه آموزشی است كه درجهت فرآیند یادگیری وبهبود مدیریت به صورت سیستمی نظام یافته بازسازی شده تاكودكان را برای عصر اطلاعات آماده سازد0

دراین مدرسه كنترل ومدیریت آن مبتنی برفناوری رایانه وشبكه می باشد ومحتوای اكثر دروس آن الكترونیكی و سیستم ارزشیابی و نظارت آن هوشمند است 0

فلسفه :

1- چرا مدرسه هوشمند طراحی كنیم؟

2- ویژگی های مدارس هوشمند چیست ؟

3- لزوم تجدید نظر درامر آموزش وپرورش چیست ؟

4- عوامل موفقیت درایجاد وعملیاتی كردن مدارس هوشمند چیست؟

فلسفه سیستمی ازطریق دانش تفكرومنطق موجب گسترش بینش می شود، فلسفه سیستمی برتجدیدنظر وجهان بینی منجرمی شود كه جهت گیری آن توسعه گرایی ، روش تفكر فعال ، غیرخطی ، تركیب محور و كل گرا است 0

مدارس هوشمند رویكرد جدید آموزشی است كه با تلفیق فناوری اطلاعات و برنامه های درسی ، تغییرات اساسی درفرایند یاددهی ویادگیری را به دنبال خواهد داشت 0 دراین رویكرد نقش معلم به عنوان راهنما ونه انتقال دهنده دانش ، نقش دانش آموز به عنوان عضو فعال ، خلاق ، نقاد ومشاركت جو، به جای عضوی منفعل ومصرف كننده دانش و نظام ارزشیابی به صورت فرایند محور نه نتیجه محور ، تغییرخواهد نمود0

مدارس هوشمند از دستاوردهای مهم توسعه فناوری اطلاعات دربرنامه های آموزش و پرورش می باشد كه فوائد وآثار ونتایج آن نه تنها درمحیط آموزشی تاثیرات خود را خواهد داشت بلكه تحولی نوین همراه باتجارب واقعی محیط زندگی دانش آموزان و فردای آن ها خواهد بود، درقرن بیست و یكم تصور آن است كه دانش آموزان به جای كیف های مملو از كتاب های درسی حجیم ، با كامپیوترهای كیفیLaptap سركلاس درس حاضر خواهند شد0 امكان دسترسی آن ها به اطلاعات نامحدود را فراهم خواهد ساخت0 امتحانات از طریق رایانه انجام خواهد شد ودانش آموزانی كه به علت بیماری نتوانند دركلاس درس حاضرشوند، قادرخواهند بود درمنزل از طریق رایانه ها درس های خود را دنبال كنند0


درمدرسه هوشمند فلسفه آموزشی براین موضوع تاكید دارد كه هركس بیشتر توانایی دارد می تواند بیشتر یادبگیرد و برنامه آموزشی طوری طراحی می گردد كه تمامی نیازهای متفاوت و توانایی های دانش آموزان را پوشش دهد0

تحولات علمی درسال های اخیر به خصوص درزمینه فناوری اطلاعات لزوم تجدید نظردرامرآموزش وپرورش را صد چندان نموده است تا بتوان از این طریق همگام با تحولات علمی و اطلاعات هزاره جدید حركت نمود0

تئوری :
تئوری سیستم ها برای طراحی ، توسعه وحل مشكلات سیستم ها برای طراحی سودمند می باشد0

شناخت دانش آموزان نوجوانان كه وارد مدرسه هوشمند می شوند از لحاظ حیطه های شناختی - عاطفی و روانی حركتی ضروری است و فرایند یاددهی یادگیری به گونه ای باید طراحی شود كه رشد همه جانبه ومتعادل دانش آموزان را درنظر بگیرد0 برنامه درسی باید بطور گسترده ای نیازها و استعدادهای دانش آموزان مختلف را دربرگیرد0

براساس تحقیق ارائه شده توسط آقای دیوید پركینز( David perkins ) از دانشگاه هاروارد كه نقش اولیه را درطراحی وتوسعه مدارس هوشمند smart schooL ایفا كرده دارای 8 اصل یاتئوری اساسی یادگیری می باشد كه عبارتنداز :

1- مدرسه به عنوان سازمان یادگیری : مدرسه نه فقط برای دانش آموزان بلكه برای معلمان مدیران وحتی اولیای دانش آموزان نیز محیط یادگیری است و سازمان یادگیری مدارس هوشمند به نحوی است كه دریك فرایند طبیعی از تعیین هدف ها ، محتوا ، ارزشیابی و نحوه نظارت برخود و خلق سیستم پویا كلیه اعضا مشاركت دارند0

2- ارزشیابی یادگیری محور: ارزشیابی برمحور یادگیری است نه محصول وننتیجه كار به نحوی كه دانش آموزان ومعلمان را دریك فرایند درگیرنموده ونتیجه ارزشیابی برمحور كیفیت وكاربرد آن برروی دانش آموزان قرارمی گیرد وآزمون ها دربهترین شرایط به عنوان ابزار ارزشیابی به كاربرده می شوند0

3- دانش زابیشی : درمدارس هوشمند با ارائه محتوای مناسب بیش ترین تاثیر را بررشد فكری وعملی دانش آموزان می گذاردو به جای مصرف اطلاعات ودانش توسط دانش آموزان به توانایی تولید دانایی نیزمجهزمی شوند0

4- تاكید بردرك وشناخت اهداف : اهداف برنامه ها و فعالیت های مدارس هوشمند برای دانش آموزان قابل درك به نحوی كه خروجی های مدارس براساس اهداف از پیش تعیین شده تنظیم می گردند وبه همین منظور دانش آموزان ازمشاركت وهمراهی بیش تر ومناسب تری درامر یادگیری برخوردار خواهند بود0

5- تاكید برهوش اكتسابی : تحقیقات ومطالعات نشان می دهد كه با آموزش روش های تفكر ، به ویژه روش های تلفیقی و روش های فعال تدریس دانش آموزان می توانند از هوش و قدرت تفكر بالاتری درامریادگیری برخوردارباشند0

6- تاكید برتدریس مهارت وانتقال : از دیگر اصول یادگیری درمدارس هوشمند ، استفاده ا ز فنون وروش های تدریسی است كه ضمن تقویت انگیزه آنان اوامر یادگیری شبیه سازی والگو گیری ازآن برای آن ها فراهم گردد واین امر موجب می شود كه دانش آموزان نسبت به انتقال این مهارت به دیگران به طور خودكار ا قدام نمایند0 این نكته درفرایند یادگیری نقش بسیار مفید وموثری را ایفا می كنند0

7- یادگیری محصول تفكراست : آماده سازی دانش آموزان برای تفكر زمینه منطقی نمودن امور را برای آن ها فراهم می نماید0

8- شمول همگانی : از دستاوردهای تفكر خلاق ودرك عمیق ازمسائل ، آماده نمودن دانش آموزان وحتی معلمان درحل مشكلات پیچیده وغامض آموزشی است ، درمدارس هوشمند دانش آموزان ومعلمان این علاقه را به راحتی بروز می دهند وبا تكیه برخلاقیت ونوآوری وارائه روش های جدیددرحل مشكلات اقدام می نمایند0

باعنایت به شرایط یادگیری از دیدگاه گانیه دربحث مفاهیم محسوس ، شیوه آموزش دیداری - شنیداری وارائه موضوعات درسی و مطالب علمی بوسیله فیلم - انیمیشن و..... سریعتر یادگرفته می شود0

همچنین برونر ( broner ) معتقداست یادگیری بطور مكانیكی انجام نمی شود بلكه فراگیر فعالانه موضوعات راتجزیه وتحلیل می كند تا بتواند مسئله ای را كشف كند ( یادگیری اكتشافی) و آزوبل AzobeL معتقد است انسان درذهن خود از كودكی قالبی را شكل می دهد كه آنرا ساخت شناخت می نامد، هرگاه موضوعات آموزشی با ساخت شناخت فراگیر هماهنگی داشته باشد فراگیر مطلب را یادمی گیرد0 این یادگیری معنی دار دربرابر یادگیری طوطی وار یا Rote قرارمی گیرد0

یادگیری درمدارس هوشمند به شكل سنتی وخواندن طوطی وار نیست بلكه یادگیری اكتشافی - معنی دار وشناختی مطرح است 0 دیدگاه برنامه درسی مبتنی برمعنی دار بودن ومسوولیت پذیری فرد درجامعه است 0

متدولوژی :

یا روش شناسی سیستمها مجموعه ای از الگوها و فنون و روشها وابزارهای مورد استفاده درطراحی می باشد0

شیوه وروش آموزشی مدارس هوشمند دیداری - شنیداری بوده و معلمین دروس مختلف آموزشی خود را به كمك رایانه توسط فیلم ، انیمیشن و.... وابزارهای چندرسانه ای ( بصری ، كلامی ، شنیداری وعملی) ارائه می نمایند تا زمینه رشد همه جانبه استعدادهای دانش آموزان را تدارك ببینند و باتلفیق به جای استفاده ابزاری از فناوری ا طلاعات ویا اراإه واحد مستقل فناوری دركنار سایرواحدهای درسی ، نسبت به كارآمد واثربخش نمودن نظام آموزشی اقدام می شود0 به علاوه مدل های آموزشی مدارس هوشمند شركت فعالانه دانش آموزان را طلب می كند0 دانش آموزانی می توانند ازاین رویكرد فایده ببرند كه دارای تفكر خلاق ونقادانه باشند وازسطح توانایی قابل قبولی برخوردارباشند0

مدارس هوشمند محیط همكاری و رقابت هستند ومواد آموزشی وتمرینات جهت بسط این مهارت ها دردانش آموزان طراحی شده اند0 به عبارت دیگر دراین مدارس ازروش ها اكتشافی - حل مسإله - مشاركتی - واحد كار نیزاستفاده می شود0

تركیبی از وسایل آموزشی سنتی و رسانه های مبتنی بررایانه درس افزارهای مدرسه هوشمند را تشكیل می دهند0

هرم سیستمی :

- فراهم ساختن منابع متناسب بانیازمعلم ودانش آموز به صورت الكترونیكی وچاپی(كتابخانه - الكترونیكی و...........)

- فراهم ساختن سخت افزار ونرم افزارهای موردنیازوآشنایی معلمان ودانش آموزان باآنها ( شبكه رایانه ای)

- استفاده ازپایگاه اطلاعاتی جامع آموزشی برای دسترسی سریع وساده دانش آموزان ومعلمان

-آغاز آموزش با استفاده از محتوای الكترونیكی تولید شده توسط معلم ویامحتوای استاندارد آموزشی وپرورشی

- محیط ارتباطی بین اجزا مدرسه هوشمند ( plat form )

- مدیریت آموزشی - ارزیابی هوشمند- محیط های گفتگوی دانش آموزان - معلم ومدیر- ارتباط با والدین نیاز، به یك بستر نرم افزاری دارد كه به صورت مدل های مجازی به كارگرفته می شودكه به آن

plat form می گویندكه برا ی مدرسه هوشمندباتوجه به نیازهاوشكل كاربایدبه طورمستقل تعریف گردد0

ارتباطات اجتماعی : social relation ship


درمدرسه هوشمند به جهت رشد همه جانبه دانش آموزان درابعاد فكری ، عاطفی وانسانی ارتباطات اجتماعی بالایی دارند و به عنوان نیروی كارمتفكر،دارای سواد رایانه ای درهمه زمینه ها فعال و مشاركت جو می باشند0 و دانش آموزان به عنوان فرددرخانواده - درمدرسه با همكلاسی های خود و مقاطع بالاتر یا پایین ترازخود ودراجتماع می توانندبه عنوان فردی مفیدودارای اطلاعات روزوسواد رایانه ای می توانند ، ارتباط سالم برقرارنماید0

نظام آموزش و پرورش مطلوب به نظامی گفته می شود كه حاصل آن افرادی است كه درسطوح مختلف هوشی ، روحی ، عاطفی و جسمی از تعادل وهارمونی و اعتقاد به خداو ایثار برای خدا برخوردار باشند0

حاصل چنین تلاشی شهروندانی خواهد بود كه ازدانش كافی واستاندارد اخلاقی ، مسوولیت پذیری وتوانایی درجهت رسیدن به هرسطحی از رفاه شخصی ، همچنین مشاركت درایجاد تعادل درخانواده ، جامعه وتمامی هم میهنان خود برخوردار باشند0

سطح یادگیری یادگیرندگان : Lerning experiene

طراحی نظام آموزشی مدرسه هوشمند پیش بینی یك روان منطقی ازفعالیت هایی است كه برای رسیدن به هدفهای مطلوب یادگیری انجام می گیرد و شامل شناسایی وتثبیت نیازها است 0 یعنی اولین گام نیاز سنجی است (needs AssessmenT )


اركان مدرسه هوشمند :

1- محیط یاددهی یادگیری : این محیط چهارحوزه راتحت پوشش خود قرارمی دهد

الف - برنامه درسی ب- روش تدریس ج- ارزیابی د- محتوا

2- مدیریت : منابع وفرایندهای موردنیاز محیط یاددهی- یادگیری را پشتیبانی وحمایت می كند0

3- مسئولیت های افراد ومهارت های مورد نیاز: دررویكرد سیستمی مدیران تبدیل به مدیران یادگیری ومسوولان تبدیل به مدیران آموزشی خواهندشد0

4- فناوری : ایجاد محیط یاددهی - یادگیری مدیریت و ارتباطات بیرونی راه حل های مبتنی برفناوری را الزامی می كند0

رویكرد سیستمی فراگردی است كه با استفاده ازآن می توان به تشخیص نیازها شناسایی مساإل تعیین شرایط حل مسإله وتعیین راه حل های مطلوب از بین امكانات مختلف وانتخاب روش ها و ابزارها اقدام نمود تا نیازها كاهش یا رفع گردند0


الف - اهداف :

1- فراهم نمودن رشد همه جانبه دانش آموزان درابعاد ذهنی - جسمی - عاطفی وروانی

2- ارتقاء توانایی ها وقابلیت های فردی

3- تربیت نیروی كار متفكر كه دارای سواد رایانه ای باشد0

4- تحول درفرایند یاددهی ویادگیری نظام آموزش وپرورش

5- ایجاد امكان مشاركت والدین ، اجتماع و بخش خصوصی درفرایند آموزشی و پرورشی

** درطراحی منظم سه كار عمده باید انجام شود :
1- planning برنامه ریزی

2- implementation اجرا

3- Evaluation ارزشیابی



* راهبردها وخط مشی ها :

- تاكید برمهارت های فكركردن

- تدریس ارزش ها وزبان از طریق آموزش

- فراهم نمودن محیط یاددهی - یادگیری

- فراهم نمودن انواع شیوه های آموزشی برای استعدادهای مختلف

- فراهم كردن فرصت های همكاری افراد جامعه با مدرسه

* بازخورد برنامه درسی :

برنامه درسی باید دردانش آموز مهارت ونگرش نقادانه وخلاقیت مثبت ایجاد كند0

- همه جانبه بودن : برروی رشد همه ابعاد انسانی تاكید كند0

- عدم محدودیت : برنامه درسی به دانش آموزان اجازه می دهد از برنامه درسی خود فراتر گام بردارند0

- هدفداری : برنامه درسی تاكید براهداف مهم واساس آموزش وپرورش دارد0

- مبتنی برفناوری : برنامه درسی به دانش آموزان مهارت استفاده ازفناوری را برای رفع نیاز خود می آموزد0

ب - روش تدریس :

- روش تدریس دراین مدرسه ، دانش آموز محورخواهد بود0

- دانش آموز با راهنمایی معلم خود اهداف را شكل می دهد0

- به پیشنهاد معلم وظایف توسط دانش آموزان تعیین می گردد0

- دانش آموز منابع خود را درنظرمی گیرد وازمعلم درمورد آن ها نظرخواهی می كند0

ج - ارزیابی :

- ارزیابی درمدرسه به صورت هوشمند می باشد0

الف - ارزشیابی ورودی = سنجش سطح دانش وتوانایی

ب - ارزشیابی مستمر = اندازه گیری پیشرفت دانش آموز برای سنجش قوت ها وضعف های موجود

ج - استعداد سنجی = شناخت به منظور ارائه آموزش های مورد نیاز و شكوفایی استعدادها

د - ارزشیابی پایانی = باتوجه به سیستم آموزشی حاضر كه به صورت كتبی ازمیزان یادگیری دانش آموز به عمل می آید0


** ارزیابی به شكل های مختلف طراحی می شود :


1- ارزیابی دركلاس : این نوع ارزیابی درحین آموزش و پس ازآموزش می باشد0

2- ارزیابی مدرسه ای : این نوع ارزیابی درپایان هربخش درسی می باشد0

3- ارزیابی متمركز : هرزمان دانش آموز اعلام آمادگی كند به صورت یك پروژه اراإه می گردد0

د - محتوا : محتوا به دو شكل می باشد:

1- محتوای تهیه شده با استانداردهای لازم ( ازطریق دفترتكنولوژی آموزشی وزارت آموزش وپرورش)

2- محتوایی كه معلم تولید می كند0

3- به طور كلی محتوا براساس چهارشاخص اصلی شكل می گیرد:

الف - كیفیت فنی ب - جذابیت ج - كیفیت آموزشی د-تطابق با برنامه درسی



** مسوولیت ها ومهارت های حرفه ای :

1- مدیر : دراین مدرسه با اطلاعات و فراینده های هماهنگی سركاردارد0 مدیرمدرسه باید تحت آموزش مداوم فناوری اطلاعات باشد تا دراداره تجهیزات وفناوری و روش ها توانمند گردد0



** آموزش های مورد نیاز :

- مهارت های اولیه IT آشنایی با IcdL ( word-power point )

- نرم افزارهای چندرسانه ای مرتبط با آموزش ( محتواهای درس)

- نرم افزارهای آموزشی و كمك آموزشی درسی( اطلاعات اولیه)

- نرم افزارهای ویژه مدیریت ( بانك های اطلاعاتی مرتبط

- نرم افزارهای اداری مانند ( نرم افزار جامع مدرسه)



** نقش ها و مسوولیت ها :

- تنظیم اهداف قابل حصول برای مدرسه با بررسی نیازهای دانش آموزان ، اولیا و مردم

- برنامه ریزی برای ارتقا دائمی مهارتهای كاركنان اداری درزمینه كاربرد رایانه دراموراداری

- برنامه ریزی راهبردی برای فعالیت های محوله به مدرسه

- تبادل نظر بامعلمان درمورد چگونگی بهبود شیوه های یاددهی - یادگیری دردنیای پرتحول امروزی

** مهارت ها : بكارگیری وعملیاتی كردن تئوریهای مدیریت

- مهارت های خود رهبری - انگیزش - نوآوری- خلاقیت - كارگروهی

- توانایی استفاده ازفناوری های مربوط دراداره مدرسه

-رهبری آموزش

- كاربرد نرم افزارهای چند رسانه ای ومدیریتی

2- معلمان : معلمان نقش هدایتگر را دارا هستند0 مهارت ها و آموزش دقیق وكارآمدمعلمان 0 عاملی مهم ونیاز اساسی درمدرسه هوشمند می باشد كه باید درزمینه IT متخصص باشند0

** نقش ها و مسوولیت ها :

- برنامه ریزی وتدارك امورتدریس

-مدیریت فناوری آموزشی

- رسیدگی به وظایف تخصصی درمحیط یاددهی - یادگیری

- ارائه آموزش اثربخش



مهارت ها :

- طراحی آموزش

- فرایند مدیریت كلاس

- ارزیابی یادگیری دانش آموز

- انتخاب منابع متناسب با دانش آموز

- استفاده مناسب از فناوری درامرآموزش

سایركاركنان باید با نحوه اتوماسیون اداری آشنا باشند تا بتوانند درزمنیه نگهداری پرونده های دانش آموزان - كاركنان - امورمالی - روابط عمومی و ........ به وظایف خود عمل نمایند0
عوامل موفقیت درایجاد وعملیاتی كردن مدارس هوشمندعبارتنداز :

- همه دست اندركاران باید درپشتیبانی مدارس هوشمند متعهد باشند0

- ارتقاء تخصصی و مداوم معلمان ومدیران مدارس ، كاركنان اداری وسایر پرسنل باید برقرارباشد0

- منابع و سرمایه های كافی باید فراهم باشد0

- سیاست ها ، مقررات ، استانداردها وخط مشی های پشتیبانی مدارس هوشمندبایدایجادشود0
-مدارس باید فرایندهایی را اجرا كنند كه نیازهای كارایی واثربخشی رانشان دهد0

- منابع IT برای تسهیل امكان پشتیبانی ونگهداری مداوم آن باید به اندازه كافی توسعه یابد0

- مكانیزم فراگیری برای ارزیابی ونظارت بربرپایی مدارس هوشمند باید تعبیه شود كه تعادل اختیارات ومسوولیت های دست اندركاران مدرسه هوشمندرا تضمین كندتااینگونه مدارس منادی مرحله ای پویا ونوین درتوسعه آموزش وپرورش باشند0

مدارس هوشمند شامل اجزای درهم تنیده ای است كه به منظورانگیزش حس كنجكاوی دانش آموزان و مشاركت فعال آن ها طراحی می شود تا با هماهنگ نمودن تلاش دانش آموزان ، معلمان ومدیران درمحیطی جامع و تلفیقی ، نسبت به برآورده نمودن تمامی نیازهای آموزشی افراد اقدام نمایند.

منابع   :

      1- نشریه تك فا شماره 5 و 6 بخش مقاله ها

     2-طراحی مدارس هوشمنددرمالزی

     3-  نشریه آموزش كامپیوتر برای نسل جوان شماره 75

     4-  سایت رشد w w w.RosHd.IR

    5- كلیات مصوب جلسه بیست ونهم شورای راهبری فناوری اطلاعات وارتباطات وزارت آموزش وپرورش

    6- مقاله یادگیری الكترونیكی وآموزش وپرورش   شادروان دكترعلاقمندان

     7- نشریه مهارت - سازمان آموزش فنی و حرفه ای كشور  شماره 42

     8- جزوه سیستم وانواع آن                        آقای دكترداریوش نوروزی

    9- گفتگو با مهندنس عباس ذوقی پور   موسس اولین دبیرستان هوشمند كشور

يکشنبه 7/6/1389 - 13:27
کامپیوتر و اینترنت
امنیت اینترنتی در حساب‌های بانكی

ممكن است برای شما هم اتفاق افتاده باشد كه حساب اینترنتی یا Mailboxی جدید با كلمه‌ی عبور دور از ذهن و غیرقابل حدس زدن افتتاح كنید. برای شما سوال سری نیز در نظر گرفته می‌شود. حدود 20 سال پیش فقط یك سوال سری وجود داشت: "نام خدمتكار مادرتان چیست؟" امروز این‌چنین نیست و سوال‌های زیادی هم‌چون: در چه محله‌ای بزرگ شده‌اید؟ نام اولین حیوان خانگی‌تان چیست؟ رنگ دل‌خواه‌تان چیست؟ و مانند آن از شما پرسیده می‌شود.

 

هدف از تمامی این سوال‌ها پشتیبانی از كلمه‌ی عبور شماست. اگر شما كلمه‌ی عبور را فراموش كنید، هویت شما با پاسخی كه به سوال سری موجود داده‌اید، شناسایی می‌شود. در آن صورت می‌توانید كلمه‌ی عبور جدیدی انتخاب كنید یا به سایت اجازه دهید تا كلمه‌ی عبور شما را به صورت الكترونامه‌ای به صندوق الكترونیكی نامه‌های شما پست كند. از نظر "سازمان خدمت‌رسانی به مشتریان" كم‌تر اتفاق می‌افتد كه شخصی نام حیوان خانگی خود را فراموش كند، مگر این‌كه از نمونه‌های شانسی و غیرقابل اطمینان استفاده كرده باشد. پاسخ واقعی به سوال‌های سری بسیار آسان‌تر از حدس نمونه‌ی شانسی است و اطلاعات آن نیز عمومی‌تر است. (برای مثال من در برخی از پایگاه‌های داده از نام اولین حیوان خانگی خانواده‌ام استفاده می‌كنم. این نام ممكن است در میان حیوانات خانگی دیگر نیز عمومیت داشته باشد و از این‌رو راحت‌تر می‌توان آن را حدس زد.) اما به دلیل آن‌كه استفاده از نمونه‌هایی خاص از سوال‌های سری عمومیت یافته است، استفاده از آن‌ها توصیه نمی‌شود؛ چرا كه یك توافق‌نامه‌ی امنیتی (سوال سری) نمی‌تواند محافظ خوبی برای یك توافق‌نامه‌ی امنیتی ساده دیگر (كلمه‌ی عبور) باشد، در نتیجه امنیت كلی سیستم زیر سوال می‌رود.

 

در این صورت شخص چه باید بكند؟ روش مورد استفاده‌ی من نوشتن یك پاسخ به طور كامل اتفاقی است. به این ترتیب كه برای چند ثانیه با كلیدهای صفحه كلید بازی می‌كنم و چیزی را می‌نویسم. این كار به من اطمینان می‌دهد كه نفوذگر هرگز نخواهد توانست كلمه‌ی عبور را شناسایی كند و یا حتی پاسخ سوال سری را حدس بزند. اما اگر خود من این رمز را فراموش كنم، بسیار ناخوشایند خواهد بود. زمانی این اتفاق برای من رخ داد و من ناگزیر شدم با شركت مربوط تماس بگیرم تا به كلمه‌ی عبور و سوال سری خود دوباره دست‌رسی پیدا كنم. (صادقانه باید بگویم كه به یاد نمی‌آورم در پایان چه‌گونه توانستم سرویس خدمات مشتری آن سایت را متقاعد سازم.)

 

به راستی اگر برای نخستین بار چنین اتفاقی روی داد چه باید كرد؟ در صورت رخ‌داد چنین مساله‌ای باید به دست آوردن كلمه‌ی عبور بسیار مشكل باشد، چرا كه در غیر این‌صورت این كار به راحتی می‌تواند به وسیله‌ی یك نفوذگر انجام شود.

 

البته بخش خدمت‌رسانی به مشتریان درست به همین منظور در سایت‌ها راه‌اندازی می‌شود. اما نباید فراموش كرد كه این‌گونه سرویس‌ها علاوه بر خدمت‌رسانی وظیفه‌ی تامین امنیت را نیز به عهده دارند و اگر این كلمه‌ی عبور ضامن امنیت یك حساب بانكی باشد، فرآیند به دست آوردن كلمه‌ی عبور باید به سختی قابل انجام باشد.

 

در عمل عمر مفید كلمات عبور به پایان رسیده است. امروزه كلمات عبور تنها برای درخواست‌نامه‌هایی كه از اهمیت كم‌تری برخوردار هستند كارآیی دارد. طراحی سوال‌های سری به روشنی بیان‌گر این حقیقت است.

به نقل از سایت امنیت وب

يکشنبه 7/6/1389 - 13:25
خاطرات و روز نوشت
زوج 38 و 23 ساله ایرانی رکورد زدند! در یک سال 3 بار طلاق!!

 

قاضی عموزادی، در تشریح پرونده این زوج گفت: این زوج جوان سال گذشته به عقد یكدیگر در آمده بودند اما به دلیل مشكلاتی كه بین آنها بود، تصمیم به طلاق گرفتند.
وی افزود: این زوج 38 و 23 ساله در اولین تصمیم خود برای طلاق به دادگاه رفته و بعد از توافق بین دو طرف و بخشیدن مهریه 120 سكه‌ای از سوی زن جوان، حكم طلاق صادر و آنها از یكدیگر جدا شدند.
عموزادی ادامه داد: اما این جدائی زیاد طول نكشید چرا كه مرد جوان بعد از مدتی از تصمیم خود منصرف شد و با جلب رضایت همسرش دوباره به عقد یكدیگر درآمده و با هم ازدواج كردند.
وی گفت: این پایان ماجرا نبود چرا كه زندگی این زوج با بروز مشكلات جدید، باز هم به تنش كشیده شد و این زوج بار دیگر تصمیم به ج
دائی گرفتند و در نهایت باز هم طلاق آنها را از هم جدا كرد.
رئیس شعبه 268 مجتمع قضائی خانواده افزود: اما این‌بار زوج جوان بر تصمیم خود پافشاری كردند و بعد از طلاق توافقی حاضر به زندگی مجدد نشدند ولی با پادرمیانی خانواده دو طرف و بزرگان فامیل در نهایت با هم آشتی كرده و باز هم با هم ازدواج كردند.
عموزادی گفت: این زوج كه گویا نمی‌توانستند همدیگر را برای مدت زیادی تحمل كنند، باز هم با ایجاد مشكل كوچكی شروع به ناسازگاری كردند و با توجه به اینكه دیگر كسی برای ایجاد صلح و سازش بین آنها پیش‌قدم نمی‌شد، در نهایت آنها برای سومین بار تصمیم به جدائی گرفته و به مجتمع قضائی خانواده مراجعه كردند.
وی افزود: با هر دو طرف این پرونده مدت زیادی صحبت كردم و متوجه شدم كه آنها به یكدیگر علاقه‌مند هستند و فقط به خاطر لجبازی با یكدیگر تصمیم به جدائی گرفتند.
عموزادی گفت: تمام تلاش خود را برای منصرف كردن آنها بكار گرفتم ولی آنها بر تصمیم خود پافشاری كردند تا اینكه مجبور شدم حكم طلاق آنها را برای سومین بار صادر كنم.
وی افزود: این زوج بعد از صدور حكم طلاق برای اینكه حكم طلاق را به ثبت برسانند به دفتر ثبت طلاق مراجعه كردند، اما قبل از اینكه سر دفتردار رسمی ثبت طلاق، طلاق آنها را ثبت كند بار دیگر از تصمیم خود منصرف و با
مراجعه به دادگاه خانواده درخواست فسخ حكم طلاق خود را ارائه دادند كه من نیز حكم طلاق آنها را لغو كردم!!!
يکشنبه 7/6/1389 - 12:54
خاطرات و روز نوشت

ماجرای جالب و ترسناکی که در اردبیل اتفاق افتاد!!

 

یک شب موقع برگشتن از ده پدری تو شمال طرف اردبیل، جای اینکه از جاده اصلی بیاد، یاد باباش افتاده که می‌گفت: جاده قدیمی با صفا تره و از وسط جنگل رد میشه!

اینجوری تعریف میکنه:

من احمق حرف بابام رو باور کردم و پیچیدم تو خاکی. 20کیلومتر از جاده دور شده بودم که یهو

ماشینم خاموش شد و هرکاری کردم روشن نمیشد. وسط جنگل، داره شب میشه، نم بارون هم گرفت.

اومدم بیرون یکمی با موتور ور رفتم دیدم نه میبینم، نه از موتور ماشین سر در میارم!!

راه افتادم تو دل جنگل، راست جاده خاکی رو کرفتم و مسیرم رو ادامه دادم.

دیگه بارون حسابی تند شده بود.

با یه صدایی برگشتم، دیدم یه ماشین خیلی آرام وبی صدا بغل دستم وایساد.

من هم بی معطلی پریدم توش.

اینقدر خیس شده بودم که به فکر اینکه توی ماشینو نیگا کنم هم نبودم.

وقتی روی صندلی عقب جا گرفتم، سرم رو آوردم بالا واسه تشکر دیدم هیشکی پشت فرمون و صندلی جلو نیست!!

خیلی ترسیدم!

داشتم به خودم میومدم که ماشین یهو همونطور بی صدا راه افتاد.

هنوز خودم رو جفت و جور نکرده بودم که تو یه نور رعدو برق دیدم یه پیچ جلومونه!

تمام تنم یخ کرده بود.

نمیتونستم حتی جیغ بکشم، ماشین هم همینطور داشت میرفت طرف دره.

تو لحظه‌های آخر خودم رو به خدا اینقدر نزدیک دیدم که بابا بزرگ خدا بیامرزم اومد جلو چشمم.

تو لحظه‌های آخر، یه دست از بیرون پنجره، اومد تو و فرمون رو چرخوند به سمت جاده

نفهمیدم چه مدت گذشت تا به خودم اومدم.

ولی هر دفعه که ماشین به سمت دره یا کوه میرفت، یه دست میومد و فرمون رو میپیچوند.

از دور یه نوری رو دیدم و حتی یک ثانیه هم تردید به خودم راه ندادم.

در رو باز کردم و خودم رو انداختم بیرون.

اینقدر تند میدویدم که هوا کم آورده بودم.

دویدم به سمت آبادی که نور ازش میومد رفتم توی قهوه خونه و ولو شدم رو زمین

بعد از اینکه به هوش اومدم جریان رو تعریف کردم، وقتی تموم شد، تا چند ثانیه همه ساکت بودند

یهو در قهوه خونه باز شد و دو نفر خیس اومدن تو، یکیشون داد زد:

ممد نیگا! این همون احمقیه که وقتی ما داشتیم ماشینو هل میدادی

سوار شده بود!!!

يکشنبه 7/6/1389 - 12:51
بیماری ها

شستن صورت: چقدر و چگونه؟


 

چه پوست شما خشک، باشد چه حساس و چه چرب، با فراورده‌های و توصیه‌های گوناگونی برای تمیز کردن صورت مواجه هستید.


در چنین وضعیتی اینکه چند وقت به چند وقت باید صورت را شست و اینکه از چه موادی باید استفاده کرد،‌ ممکن است گیج‌کننده باشد.

پاک کردن بیش از حد صورت با آب و صابون یا حلال‌ها ممکن است کارکرد طبیعی پوست به عنوان سد محافظتی را مختل کند، و به قرمزی و خشکی پوست منجر می‌شود. با این حال این مشکل معمولا دست‌ها و نه صورت را مبتلا می‌کند، و افرادی که به طور مرتب دست‌های‌شان در معرض آب قرار دارد یا دست‌های‌شان را برای کارشان به طور مرتب می‌شویند مانند جراحان و پرستاران- و نیز گاهی افرادی که وسواس تمیزی دارند- بیشتر در معرض آن هستند.

شستن صورت‌، حتی اگر به صورت نسبتا مکرر انجام شود، نباید مشکلی ایجاد کند، مگر اینکه دچار یک اختلال زمینه‌ای مانند اگزما (درماتیت آتوپیک) باشند.

با این وجود احتیاط به خرج دادن در مورد موادی که با آنها صورت‌تان را می‌شویید، ضرری ندارد. شستن با آب تنها برای زدودن کثیفی‌‌های چسبیده به صورت کمک نمی‌کند. به علاوه تعداد بسیاری از افراد نیاز به استفاده نوعی از پاک‌کننده دارند،‌زیرا پوستی چرب ناشی از فعالیت زیاد غدد سباسه (غدد چربی پوست) دارند.

استفاده از صابون‌های معمولی در بسیاری موارد برای شستن صورت مناسب است. صابون‌ از لحاظ شیمیایی یک نمک سدیم یا پتاسیم محسوب می‌شود(نمک در اینجا به معنای ترکیبی است که از ترکیب یک اسید و یک باز تشکیل شده است)،‌و از جمله شایع‌ترین انواع ترکیبات صابون در حال حاضر تالوویت سدیم (sodium tallowate) و کوکویت سدیم (sodium cocoate) هستند.
صابون یک ماده قلیایی است (pH آن 9 تا 10 است)،‌ بنابراین حتی برای یک پوست طبیعی که معمولا اندکی اسیدی است (pH آن 5.6 تا 5.8 است) ممکن است اندکی تحریک‌کننده باشد.

صابون‌های مصنوعی که اغلب به اشکال مختلف بسته‌بندی می‌شوند و اغلب روی آنها برچسب "عاری از صابون" "soap-free" زده می‌شود- برای برخی از افراد بهتر هستند زیرا pH آنها به پوست طبیعی نزدیک‌تر است. در صورتی که صابون معمولی پوست صورت‌تان را تحریک می‌کند،‌ امتحان کردن این فراورده‌ها ارزشش را دارد.

کرم‌های لایه‌بردار (Facial scrubs) که لایه بیرونی پوست را برمی‌دارند و صورت را پاک می‌کنند، نیز مناسب هستند، اما بسیاری از افراد بیش از حد لزوم از آنها استفاده می‌کنند، و این کار به تحریک پوست منجر می‌شود. همین مسئله در مورد لیف‌های و اسفنج‌های زبر هم صادق است. و جدا از اینکه از چه نوع صابونی استفاده می‌کنید،‌بهتر است برای شستن صورت از آب گرم و نه داغ، استفاده کنید.

برخی از افراد هستند که از استفاده نکردن صابون بر روی صورت‌شان مشکلی احساس نمی‌کنند. و برخی از افراد موهبت داشتن پوستی عالی را دارند. اینکه چگونه این افراد از پوست صورت‌شان مراقبت می‌کنند، ممکن است ربطی به ظاهر پوست‌شان نداشته باشد.
پایانی بر باورهای غلط، اعتقادات عامیانه و شگردهای بازاریابی در مورد مراقبت مناسب از پوست به خصوص در مورد پوست صورت وجود ندارد. حقایق درست و واقعی است که مقدارشان کم است.

منبع :hamshahrionline.ir

شنبه 6/6/1389 - 18:10
خاطرات و روز نوشت
شنبه 6/6/1389 - 18:9
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته