• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1227
تعداد نظرات : 536
زمان آخرین مطلب : 5036روز قبل
کامپیوتر و اینترنت

عرضه دو سیم‌کارت امین و قاصدک

به زودی؛ عرضه دو سیم‌ کارت امین و قاصدک

 

معاون بازاریابی همراه اول درباره سیم‌کارت قاصدک (ویژه پیامک) و امین گفت: تمامی اقدامات موردنیاز برای ارایه این دو سیم‌کارت صورت پذیرفته است، پس از اخذ مجوز در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.
به گزارش موبنا به نقل از روابط عمومی شرکت مخابرات ایران، "محمدمهدی عطوفی" دریافت مشخصات کالا از طریق سرویس اینترنت تلفن همراه (GPRS) را از سرویس‌های نوین همراه اول دانست و گفت: در این سرویس مشترک می‌تواند با سرویس GPRS و استفاده از بارکد یک کالا، مشخصات آن کالا از جمله قیمت را دریافت کند.
وی گفت: سرویس‌های ویژه بانک‌ها از جمله پرداخت موبایلی و‌OTP، سرویس‌های سرگرمی چون فال حافظ و دیکشنری، اطلاعات مانند آب و هوا و ایده‌ها از جمله سرویس‌های جدید همراه اول به شمار می‌رود.
با نصب سیم‌کارت امین روی خودرو، در صورت به سرقت رفتن آن امکان ردیابی و کنترل خودرو وجود دارد. سیم‌کارت امین با سامانه‌های ردیاب در قالب یک جعبه سخت‌افزاری روی خودرو  نصب می‌شود و می‌توان با ارسال و دریافت پیامک علاوه بر کنترل خودرو، موقعیت جغرافیایی آن را تعیین کرد.
این سیم‌کارت که به زودی در اختیار عموم قرار می‌گیرد در تمام محدوده پوشش شبکه ارتباطات سیار ایران شامل شهرها، روستاها و جاده‌های سراسر کشور قابلیت آنتن‌دهی دارد. سیم‌کارت امین قابل نصب روی اکثر خودروها و انواع گوشی‌های تلفن همراه است.
دوشنبه 9/9/1388 - 14:45
کامپیوتر و اینترنت

مرورگر وب برای موبایل BOLT Browser 1.5 – جاوا


دانلود

دوشنبه 9/9/1388 - 14:44
کامپیوتر و اینترنت

Opera Mini v4.2.14912 بهترین مرورگر وب برای گوشی شما با بیش از 20 میلیون کاربر !

امروزه با وجود توانایی دسترسی به اینترنت بر روی خطوط تلفن همراه به کمک خدمات GPRS و یا اتصال ار طیق اینترنت بی سیم به وسیله گوشی هایی که دارای این ویژگی می باشند کاربران می توانند تمامی اموری را که بر روی سیستم کامپیوتری خود در اینترنت به آن دسترسی داشته اند را نیز بر روی گوشی تلفن همراه خود داشته باشند. چک کردن email ها ، دریافت اطلاعات روزانه خود و ... از جمله موضوعاتی می باشد که بر روی گوشی ها به راحتی امکان پذیر می باشد. برای استفاده از اینترنت و ورود به وب سایت ها از طریق گوشی می بایست همانند سیستم های کامپیوتری از نرم افزارهای مرورگر استفاده نمود. اکثر گوشی هایی که قابلیت استفاده از خدمات GPRS را دارا می باشند بر روی خود نرم افزارهای مرورگری را نیز دارند . این نرم افزارها به صورت حرفه ای نمی باشند و در بسیاری از موارد ممکن است علاوه بر برطرف نکردن نیازهای کاربران با وب سایت های مختلف نیز هماهنگی نداشته باشند.

در این مطلب یکی از بهترین مرورگرهای اینترنت برای گوشی های تلفن همراه را به شما معرفی می کنیم.

 

Opera Mini نام مرورگری کوچک اما پرقدرت می باشد که توسط کمپانی Opera Software ASA تولید کننده معروف مرورگر Opera برای سیستم های کامپیوتری می باشد که نسخه ای از همان مرورگر تحت عنوان Mini برای گوشی های تلفن همراه تهیه نموده است.

ویژگی های نرم افزار:

- دارای پوسته های ظاهری مختلف برای تغییر ظاهر نرم افزار

- سرعت بالا در بارگذاری صفحات

- قدرت کارایی بالای مرورگر

- قابلیت Bookmark نمودن لینک ها و صفحات مورد علاقه

- قابلیت مشاهده Offline صفحات درصورت ذخیره سازی

 و ... .



 

دانلود با حجم ۲۳۷ کیلوبایت


دوشنبه 9/9/1388 - 14:42
کامپیوتر و اینترنت

مرورگری تمام لمسی برای گوشی های تاچ اسکرین نسل جدید سیمبیان

دسترسی به اینترنت امروزه با وجود خدمات GPRS بر روی خطوط گوشی های تلفن همراه به راحتی در همه جا امکان پذیر می باشد. تمامی گوشی هایی که از ویژگی GPRS پشتیبانی می کنند در خود دارای نرم افزار مرورگر وب نیز می باشند. بسیاری از این مرورگرها نیازهای ابتدایی کاربران را برطرف می سازد اما در بسیاری از گوشی ها این مرورگرها بسیاری دیگر از نیازهای مختلف کاربران را برای رفع پشتیبانی نمی کنند.

در این مطلب مرورگری ویژه برای گوشی های لمسی را به شما معرفی می کنیم.

 

DigiaWeb نام مرورگر وبی تمام لمسی و قدرتمند برای گوشی های تاچ اسکرین می باشد. به کمک این مرورگر کاربرانی که از گوشی های لمسی استفاده می کنند می توانند بسیاری از ویژگی ها و امور مربوط به مرور صفحات وب را به راحتی و به وسیله کلید ها و ویژگی های لمسی این نرم افزار استفاده کنند.

 ویژگی های این نرم افزار:

- پشتیبانی کامل از گوشی های تاچ اسکرین

- قابلیت استفاده آسان با قلم گوشی بر روی صفحات وب

- ویژگی تمام صفحه بودن به صورت خودکار

- قابلیت چند پنجره شده برای مرور چند صفحه به صورت همزمان

دانلود با حجم ۲۶۷ کیلوبایت

دوشنبه 9/9/1388 - 14:41
كودك

دانشمندان آمریكایی می‌گویند آزار جسمی و روحی كودكان در دوران بچگی، می‌تواند فرایند پیری بدن آنها را سرعت بخشد.
به گزارش بی‌بی‌سی دانشمندان دانشگاه براون آمریكا با تمركز روی تلومرهای كروموزوم‌های انسانی به این نتایج دست یافته‌اند. تلومرها بخش‌هایی از كروموزوم‌ها هستند كه دی‌ان‌ای سلول‌ها را با ثبات نگه می‌دارند و با مرور زمان كوتاه‌تر می‌شوند.

دانشمندان در تحقیقات خود 31 نفر را مورد بررسی قرار دادند. این افراد در دوران كودكی مورد اذیت و آزار قرار گرفته بودند. در آزمایش‌هایی كه روی آنان انجام شد دانشمندان به این نتیجه رسیدند كه تلومر این افراد با سرعت بیشتری كوتاه می‌شود كه این امر به افزایش سرعت روند پیری سلول‌ها منجر می‌شود.كارشناسان تاكید كرده‌اند كه این تحقیق باید در مقیاس بزرگ‌تری دوباره تكرار شود.

دكتر آدری تیركا كه سرپرستی این گروه تحقیقاتی را به‌عهده داشته است در این باره می‌گوید: این یافته‌ها به ما نشان می‌دهد كه تجربه‌های اولیه رشد در انسان می‌تواند بر بیولوژی اثرات مختلفی داشته باشد.

تلومرها بخش‌های كوچك و مانند دی‌ان‌ای هستند كه در انتهای تمامی كروموزوم‌های ما می‌نشینند. هر بار كه یك سلول تقسیم می‌شود تلومر‌ها كوتاه‌تر می‌شوند و سلول بیشتر در معرض مرگ قرار می‌گیرد.

در تحقیقات پیشین، دانشمندان به این نتیجه رسیده بودند كه تلومرها هنگامی كه در مجاورت مواد سمی مانند مواد رادیواكتیو و سموم سیگار قرار می‌گیرند كوتاه‌تر می‌شوند. دانشمندان حدس می‌زنند بیماری‌های روانی و استرس هم می‌تواند تاثیر مشابهی بر تلومرها داشته باشد.

در این تحقیق اخیر، دانشمندان این مسئله را مطرح كرده‌اند كه اشكالات روانی در اوایل زندگی می‌تواند تاثیرات مخربی را بر تلومرها در آینده برای افراد به همراه داشته باشد.

4 مورد جدید مقاومت در برابر تامی‌فلو

نتایج آزمایش روی 4بیمار در ایالت كارولینای شمالی در آمریكا مشخص كرده است كه هر 4نفر این بیماران، به نوعی از آنفلوانزای خوكی مبتلا هستند كه در برابر مؤثرترین واكسن این بیماری مقاوم است.

به گزارش آسوشیتدپرس این یافته محققان مركز پزشكی دانشگاه دوك، بحران تازه‌ای در راه مقابله با ویروس H1N1 به شمار می‌رود. واكسنی كه در این افراد استفاده شده تامی‌فلو است كه یكی از 2واكسن اصلی برای مقابله با ویروس آنفلوانزای خوكی به شمار می‌رود.

مسئولان و محققان مدت‌ها بود كه به‌دنبال نشانه‌هایی برای جهش ویروس آنفلوانزای خوكی می‌گشتند و حالا به‌نظر می‌رسد جهشی كه انتظار می‌رفت این ویروس داشته باشد به وقوع پیوسته و در برابر اصلی‌ترین واكسنی كه علیه آن به كار می‌رود، مقاومت نشان می‌دهد.

از ماه آوریل به این سو حدود 50 مورد مقاومت در برابر واكسن آنفلوانزای خوكی گزارش شده است كه 21 نفر آنها در آمریكا بوده‌اند. اخیرا در ولز هم 5 مورد مقاومت در برابر واكسن این بیماری گزارش شده است.پروفسور دانیل سكتون از دانشگاه دوك گفته است كه این 4بیمار به احتمال بسیار زیاد این ویروس را از محیط بیمارستان گرفته‌اند.

   
 

دوشنبه 9/9/1388 - 14:34
دانستنی های علمی

استاد محمدتقی مروت پس از 30 سال دوری از وطن به ایران بازگشت
سیدمحسن موسوی‌بلده شاگرد برجسته این استاد قرآنی شرح دیدار با استاد خود را با مخاطبان ایكنا در میان می‌گذارد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایكنا)، استاد محمدتقی مروت پس از 30 سال دوری از وطن، صبح روز جمعه مورخ 23/5/88 با استقبال گرم اساتید قرآنی به ایران بازگشت.

در این استقبال پرشور، اساتید مشهور قرآن ‌كریم جمهوری اسلامی ایران كه اكثراً از شاگردان و دوستان صمیمی و قدیمی استاد مروت بودند به استقبال ایشان رفتند كه در این میان می‌توان به اساتیدی چون موسوی‌بلده، فروزان، مستفید، حاجی‌شریف، احمد ابوالقاسمی، پورزرگری، عباسی، خرمیان، بادپا و... اشاره كرد.

در این میان خبرنگار ایكنا گفت‌و‌گویی با سیدمحسن موسوی‌بلده شاگرد برجسته استاد مروت درباره ورود این استاد پیشكسوت انجام داده است:

موسوی‌بلده در ابتدای این گفت‌و‌گو و در پاسخ به این سوال كه از كجا و چگونه از ورود استاد مروت به ایران مطلع شدید، گفت: حدود دو هفته قبل از ورود استاد مروت به ایران، مصاحبه مسقیم ایشان با رادیو قرآن را گوش می‌دادم كه در بخش‌هایی از سخنان خود به این موضوع اشاره كردند كه قرار است به تهران بیایند و اظهار می‌كردند كه بعد از این همه مدت قصد دارم به وطن خودم برگردم و در همین جا بمیرم و دیگر این‌كه قصد دارند خدمت مقام معظم رهبری(مد ظله‌العالی) برسند.

وی ادامه داد: من بعد از اطلاع از این موضوع با خود استاد تماس گرفتم، سپس تا جایی كه توانستم به دوستان از طریق پیامك اطلاع دادم و یك هیئت استقبال هم در موسسه قرآنی احسن‌الحدیث تشكیل دادیم و از این طریق بسیاری از دوستان قرآنی و شاگردان استاد مروت در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) جمع شدند.

موسوی‌بلده با شرح اتفاقات رخ داده در فرودگاه، تصریح كرد: به واسطه همكاری بسیار خوبی كه كادر حراست و روابط عمومی فرودگاه داشتند از طریق پاویون به استقبال استاد مروت رفتیم و این درحالی بود كه تعداد زیادی از استادان قرآنی و شاگردان در محل حضور داشتند و انتظار ورود استاد مروت را بعد از 30 سال به وطن اسلامی می‌كشیدند.

این شاگرد برجسته استاد مروت اظهار كرد: مدت‌ها در پاویون منتظر استاد بودیم و در حالی كه تقریبأ همه مسافران هواپیما را ترك كرده بودند اما خبری از استاد مروت نبود تا این‌كه تعدادی از كادر فرودگاه به نزدیكی هواپیما رفتند و متوجه شدند كه استاد مروت با حالتی بهت‌زده و هیجانی به همراه همسر خود ایستاده‌اند و به سبب ناراحتی قلبی كه دارند و هیجان ناشی از بازگشت به وطن بعد از 30 سال، قادر به حركت نیست.

وی یادآور شد: از آن‌جائیكه استاد مروت مریض‌ احوال هستند ایشان را با استفاده از صندلی چرخ‌دار منتقل كردند و همه دوستان و شاگردان به استقبال آمدند و معرفی انجام شد، تعدادی از اعضای خانواده استاد هم به استقبال آمده بودند كه در مجموع حدود یك ساعت در همان فرودگاه مراسم استقبال و خاطره‌گویی و گرفتن عكس یادگاری انجام شد.

موسوی‌بلده در پاسخ به سوال خبرنگار ایكنا درباره وضعیت سلامت استاد مروت توضیح داد: در روز ورود استاد به ایران ایشان وضع روحی و جسمی مساعدی نداشتند ولی به مرور وضعیت بهتر شد و طبق آخرین تماس‌هایی كه من با ایشان داشتم، حال خوبی دارند و در منزل خواهر خود اقامت كرده‌اند.

استاد محمدتقی مروت کیست؟

یادآوری می‌شود، استاد مروت در سال 1323 در تهران به دنیا آمد و زیر نظر استاد مرحوم ملامحمد باقرفانی كسب علم نمود. اهم فعالیت‌های قرآنی استاد را می‌توان، كسب رتبه اول مسابقات بین‌المللی قرآن‌ كریم كشور مالزی در سال 1352، برگزاری دوره‌های آموزشی قرآن ‌كریم، از پایه‌گذاران تلاوت قرآن ‌كریم به‌صورت اصولی و صحیح در ایران، مبتكر شیوه هم‌خوانی و جمع‌خوانی قرآن در جلسات آموزش قرآن‌ كریم (قبل از انقلاب اسلامی)، آموزش و تربیت بسیاری از قاریان و داوران بین‌المللی قرآن‌ كریم نام برد.

این استاد پیشكسوت در سال 1354 جهت كسب و ارتقاء معلومات قرآنی به كشور مصر سفر می‌كند، كه در این كشور از محضر اساتیدی چون مصطفی اسماعیل، عبدالباسط، علی‌البناء، ‌خلیل‌الحصری، عبدالعزیز علی الفرج، عامر السید عثمان، احمد الرزیقی و شیخ فتح الباب قندیل بهره می‌جوید.

اهم فعالیت‌های استاد مروت در مصر را می‌توان حضور مستمر در محافل و مجالس قرائت قرآن‌ كریم در شهرهای مختلف كشور مصر و بهره‌مندی از تلاوت اساتید و قاریان برجسته اسلام، اجرای برنامه‌های قرآنی در محافل و جلسات متعدد مصر، تلاوت قرآن ‌كریم در مراسم ترحیم استاد شیخ مصطفی اسماعیل و استاد سید النقشبندی، (كه به اصرار و پیشنهاد استاد محمود علی‌البناء، این‌كار صورت می‌گیرد)، نشر و ترویج فرهنگ تشیع در جامعه قراء مصری و... را نام برد.

این استاد بین‌‌المللی قرآن ‌كریم در سال 1359 به كشور كانادا سفر می‌كند و در آن كشور با حضور در جلسات قرآن ‌‌كریم، اجرای برنامه در مناسبت‌های مختلف و جذب علاقه‌مندان به قرآن ‌كریم و مفاهیم متعالی آن، برگزاری دوره‌های آموزش قرآن‌ كریم (تجوید، صوت و لحن) در مساجد و مراكز قرآنی شهر تورنتو فعالیت مستمر و مثمرثمری داشته است.

از آثار و تألیفات استاد مروت می‌‌توان، آموزش تجوید به زبان انگلیسی (بیش از 500 صفحه) برای اولین بار در جهان تشیع را نام برد.

  

دوشنبه 9/9/1388 - 14:28
سياست

 رئیس مجلس شورای اسلامی هشدار داد در صورتی که کشورهای غربی به دنبال کلاهبرداری سیاسی باشند مجلس به جد همکاری ایران با آژانس را تقلیل خواهد داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، علی لاریجانی در آغاز جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس با اشاره به صدور قطعنامه اخیر شورای حکام در مورد جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: این قطعنامه نشان داد که کشورهای غربی نه تنها به دنبال حل مشکل هسته ای ایران نبوده‌اند بلکه به دنبال یک کلاهبرداری سیاسی هستند.

نماینده مردم قم با اشاره به اعلام ایران به آژانس مبنی بر فعالیت تاسیسات فردو خاطرنشان کرد: این اعلام زودهنگام می بایست با استقبال طرفین غربی مواجه می شد نه اینکه عاملی برای صدور قطعنامه باشد.

وی تاکید کرد: اقدام اخیر آژانس نشان داد که ایران باید در مقابل پیشنهادات فرصت طلبانه دیگر آژانس با هوشیاری گام بردارد.

رئیس قوه مقننه اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی هشدار می دهد که طرف مقابل تصور نکند با بازیهای سیاسی می تواند مجالی برای چانه زنی فراهم کند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: طرفین غربی کاری نکنند که مجلس همکاری با آژانس را به جد تقلیل دهد چرا که نمایندگان ملت با دقت اقدامات آنان را زیر نظر دارند.

دوشنبه 9/9/1388 - 14:28
دانستنی های علمی

با این‌كه كشور ما پیشینه‌ای غنی و عالی در خوشنویسی دارد و فهرست بلندبالایی از خوشنویسانی داریم
ه با انواع خط‌ها كلام خدا را كتابت كرده‌اند و می‌كنند و آن را با تذهیب زیباتر و پرجلوه‌تر ارائه می‌دهند، باز هم خط عثمان‌طه، یكی از خوشنویسان بنام عرب طرفداران خود را دارد و بسیاری از هم‌وطنان ما نیز، هنگام تهیه قرآن كریم، دنبال نسخه‌ای به خط این هنرمند خوش‌ذوق می‌گردند.

این خوشنویس كه نام كاملش «عثمان عبده حسین‌طه» است، 75 سال پیش در یكی از روستاهای اطراف حلب در كشور سوریه به دنیا آمد. او از كودكی و پیش از آن‌كه به دبستان پا بگذارد، با خط و خوشنویسی آشنا شد.

عثمان‌طه در خانواده‌ای مذهبی بزرگ شده و پدرش كتابخانه‌ای بزرگ داشته است. خودش تعریف می‌كند كه پدرش علاقه به كتاب را در وجود او پرورش داده است. اوایل در كتابخانه پدر پرسه می‌زده و كتاب‌ها را نگاه می‌كرده. كم‌كم دنبال تشخیص نام كتاب روی جلد بود و بعد نام مؤلف توجهش را جلب كرد.

تفاوت نوع نگارش نام كتاب و نام مؤلف و خط متن كتاب، كنجكاوی عثمان‌طه كوچك را برانگیخت تا مثل كودكان دیگر هر روز با انبوه سؤال‌ها و انواع چراها سراغ پدر برود. پدرش باحوصله ماجرای خط و خوشنویسی و انواع خط را برایش تعریف و آرام‌آرام او را با انواع خط‌ها آشنا می‌كرده است.

او می‌گوید پدرش در جواب سؤال‌های او كه چه كسانی و كجا خط متن و جلد كتاب‌ها را می‌نویسند، به او می‌گوید كه این خوشنویس‌ها در شهر كار می‌كنند و هر كدام برای خودش دفتر كاری دارد. جواب پدر توی كله كوچك عثمان‌طه می نشیند.

وقتی پدر، عثمان‌طه را در دبستانی در شهر حلب ثبت‌نام كرد، او از فرصت استفاده كرد و سراغ خطاطان شهر رفت و با این‌كه هنوز خیلی كوچك بود، ساعت‌ها از اوقات فراغتش را در محل كار خوشنویسان می‌گذراند و به دست‌های آنان و قلم‌هایشان خیره می‌شد و در ریزه‌كاری‌ها و ظرافت‌های كارشان دقت می‌كرد.

هفت، هشت ساله بود كه خط زیبایش توجه همه را در مدرسه به خود جلب كرد. او هنوز هم نمونه‌هایی از نوشته‌های آن سن و سال خود را نگه داشته است.

با این‌حال، می‌گوید: «به خاطر فضای مذهبی خانه، از كودكی قرآن را حفظ كرده بودم و با این كه نوشتن قرآن‌كریم با خطی خوش، آرزوی هر خطاط مسلمانی است تا 30 سالگی جرئت نكردم به این كار دست بزنم. بعد از این‌كه هم تحصیلاتم را در زبان عربی و علوم قرآنی به پایان بردم و هم در مراكز هنری دمشق، خوشنویسی و نقاشی و تذهیب را به‌طور رسمی آموختم، آن‌وقت نوشتن كلام خدا را آغاز كردم.»


اولین بار، به‌طور رسمی، حدود 40 سال پیش، وزارت اوقاف سوریه عثمان‌طه را به كتابت قرآن‌كریم موظف كرد. خودش این مرحله را این‌طور توصیف می‌كند: «بعد از این كه برای نخستین بار قرآن‌كریم را خوشنویسی كردم، یك‌جور حالت ترس مرا فرا گرفت؛ با این‌كه من همه تلاشم را كرده بودم و قرآن‌خوان‌ها از كار من خوششان آمده بود. از آن به بعد هر بار كه نوشتن قرآن‌كریم را به پایان می‌رسانم، دلم می‌خواهد زود نوشتن یك نسخه دیگر را شروع كنم و این‌طور شد كه سه یا چهار نسخه قرآن‌كریم را در دمشق نوشتم.»

عثمان طه در حال كتابت قرآن كریم

21 سال پیش زندگی عثمان‌طه وارد مرحله‌ای تازه شد. او از كار خود در وزارت اوقاف سوریه بازنشسته شد و به دعوت مراكز فعال در چاپ و توزیع قرآن‌كریم به عربستان سعودی رفت. او با مجتمع ملك فهد برای چاپ قرآن‌كریم در مدینه منوره به توافق رسید كه به‌عنوان خطاط رسمی آن مجتمع مشغول كار شود.

عثمان‌طه می‌گوید: «از وقتی به این مجتمع پیوسته‌ام بیش از 10 نسخه قرآن‌كریم كتابت كرده‌ام. بیشتر این نسخه‌ها را به روایت حفص نوشته‌ام كه اهالی كشورهای مسلمان منطقه، قرآن‌كریم را به این روایت می‌خوانند. یك نسخه هم به روایت ورش برای اهالی مغرب، یك نسخه به روایت قالون برای اهالی لیبی، نیجر، نیجریه و مالی، و یك نسخه هم به روایت دوری برای مردم مسلمان مركز افریقا، سودان و سومالی كتابت كرده‌ام.»

او هر روز ساعت 8 صبح كارش را شروع می‌كند و ساعت 12 ظهر دست از كار می‌كشد. دفتر كارش، دفتری وسیع است كه روشنایی خوبی دارد. در این دفتر همه وسایل كارش در دسترس اوست. وقتی مشغول كار است، اگر وارد دفترش بشوید او را می‌بینید كه پشت یكی از میزها روی ورقی تمركز كرده و با دقت زیاد مشغول نوشتن است و چنان غرق كار شده است كه متوجه ورود شما نخواهد شد.

عثمان‌طه می‌گوید: «قرآن كریم را روی میز مخصوص متحركی كتابت می‌كنم كه قابلیت چرخش در زاویه‌های گوناگون دارد تا بتوانم راحت‌تر كار كنم. نور هم طوری تنظیم می‌شود كه از سمت چپ بتابد تا قسمتی را كه در حال نوشتنش هستم روشن كند و سایه‌اش روی این قسمت نیفتد.»

او از انواع قلم‌‌های نی، فلزی و چوبی در اندازه‌های گوناگون استفاده می‌كند و با مركب چینی می‌نویسد كه هم سیاهی‌اش شدید است و هم ماندگاری‌اش بالاست؛ طوری كه اگر از متن نوشته شده با این مركب، خوب نگهداری شود، تا هزاران سال كیفیت خود را حفظ می‌كند.

   
 

 

 

دوشنبه 9/9/1388 - 13:44
دانستنی های علمی

حسن یوسف زمانی، آهنگساز ، رهبر اركستر، نوازنده كلارینت و ویلن آلتو در سال 1310 در شهر سنندج استان كردستان به دنیا آمد.

وی تحصیلات ابتدایی را در همین شهر آموخت و نیز درس‌های اولیه موسیقی را در مدرسه موزیك نظام همین شهر فرا گرفت.

یوسف زمانی در سال 1337 به همراه برادرش حسین به تهران آمد و در كنسرواتوار جهانی و هنرستان عالی موسیقی زیر نظر معلمانی چون غلامحسین قریب، هوشنگ استوار، حسین ناصحی و لوییجی پازاناری و فریدون فرزانه درس‌های موسیقی را آموخت و دوره‌های عالی این هنر را به خوبی گذراند.

وی دو ساز كلارینت و ویلن‌آلتو را به خوبی می‌نواخت و با علم رهبری اركستر هم به تمام وكمال آشنا بود.

در سال‌های میانی دهه چهل با تلاش و پی‌گیری برادران یوسف زمانی نخستین اركستر موسیقی كردی را راه‌اندازی كردند كه رهبری آن را حسن و سرپرستی‌اش را حسین بر عهده گرفتند . از این منظر باید این دو تن را به عنوان پیشگامان علمی كردن موسیقی كردی به شمار آورد كه خوانندگانی چون مظهر خالقی و حسن زیرك در این اركستر اجرای برنامه كرده بودند و به گفته حسین یوسف زمانی در این مدت تنها برای مظهر خالقی نزدیك به 30 قطعه تصنیف كردی با تنظیم و آهنگسازی برادرش و وی ساخته و اجرا شد.

یوسف زمانی در آهنگسازی نیز دستی چیره داشت و برخی از ساخته‌‌های وی توسط خوانندگان نامی چون نادر گلچین و محمد رضا شجریان خوانده شد. از كارهای مشترك وی با نادر گلچین می‌توان به تصانیف«دریا توبگو» و«از پشت ‌آتش»اشاره كرد.

یوسف زمانی با محمد رضا شجریان نیز كارهایی ماندگار انجام دادند كه برخی از آنها در مجموعه دولت عشق و مجموعه گلبانگ شجریان منتشر شده است.

تصانیفی چون دولت عشق، اشك مهتاب و مبتلا از جمله معروفترین كارهای مشترك میان حسن یوسف‌‌زمانی و شجریان به شمار می روند.

آلبوم نجوا با صدای شهرام ناظری و آلبوم طریقت عشق با صدای حسام الدین سراج از جمله آخرین كارهای وی به شمار می‌رود.

حسن یوسف زمانی در زمینه موسیقی فولكلور، سنتی یك صدایی (ملودی)، و موسیقی اركسترال آهنگ های زیادی ساخته و اجرا كرد و به گفته خودش در یكی از مصاحبه‌ها بیش از یكصد و بیست قطعه آهنگ با كلام و بدون كلام جدید اجرا نشده در گنجینه ساخته‌های خود داشت.

یوسف زمانی اواسط دهه هفتاد به كانادا مهاجرت كرد و با تشكیل گروهی به نام پژواك به توسعه و گسترش موسیقی علمی و سنتی ایران همت گماشت.

وی اواخر عمر به سرطان ریه دچار شد و 25 مرداد 1388 در كانادا  درگذشت

دوشنبه 9/9/1388 - 13:43
دعا و زیارت

مقاله ی حاضر را که گلچینی است از سرگذشت علمای عظیم الشان حوزه، و از سویی نشان از اهمیت و جایگاه رفیع مرجعیت و از سوی دیگر گواهی بر تقوا و خداخواهی و دقت و حزم آنان در قبول مسئولیت های الهی است، تقدیم خوانندگان می کند.

مقدمه
ریاست، در فرهنگ اسلام، شعبه ای از دنیااست و همان سان، قابل ارزیابی است، لذا عشق به ریاست، تعلق و وابستگی و محبت به زعامت، نکوهیده است، نه اصل آن.نفس مرجعیت و ریاست، بهترین ابزار ترویج دین و خدمت به بندگان خدا، و ادامه ی راه انبیا و اولیا ( علیهم السلام) است. منظور این مقال، طرح پرهیز از دنیاپرستی است نه گریز از مسئولیت دینی. برای توضیح بیش تر، گزیده ای از سخن علامه ی مجلسی (ره) در این باره نقل می شود: ریاست، انواع گوناگونی دارد، برخی قابل ستایش است و بعضی مورد نکوهش. از نوع ستوده، آن ریاستی است که خدای تعالی به خواص خلق اش که عبارت اند از انبیا و اوصیا ( علیهم السلام) داده است تا به هدایت و ارشاد خلایق و دفع فساد از آنان، بپردازند. و از آن جا که اینان معصوم اند، مشمول عنایات و تأییدات ربانی و مصون از اغراض دنیوی و اهداف دنی هستند. انگیزه ی اینان از طلب ریاست، چیزی جز دل سوزی برای مردم و نجات آنان از مهالک دنیا و آخرت نیست، چنان که حضرت یوسف (ع) می فرماید: (اجعلنی علی خزائن الارض انی حفیظ علیم) . (1) یعنی: یوسف (ع) گفت: «مرا سرپرست خزاین سرزمین (مصر) قرار ده، که نگهدارنده و آگاه ام .

... و از جمله ریاست هایی که به دو بخش تقسیم می شود، تصدی مقام فتوا و تدریس است.

هر که اهلیت این امور را دارد، از روی علم سخن می گوید، پیرو کتاب و سنت است و انگیزه اش، هدایت و آموزش مردم است، او، به حق و شایسته است و ممکن است قبول ریاست بر او، واجب عینی یا کفایی باشد.

هر که شایستگی این امور را ندارد، و آیات و روایات را نفهمیده، به رأی خود تفسیر می کند و بی علم، فتوا می دهد، از کسانی است که خدای سبحان در باره ی آنان فرموده است: (قل هل ننبئکم بالاخسرین اعمالا الذین ضل سعیهم فی الحیاه الدنیا و هم یحسبون انهم یحسنون صنعا) . (2) یعنی: بگو آیا به شما خبر دهیم که زیان کارترین مردم در کارها، چه کسانی هستند؟ آن ها که تلاش شان در زندگی دنیا، گم و نابود شده، با این حال می پندارند کار نیک انجام می دهند .

خلاصه آن که، ریاستی که به انگیزه و هدفی صحیح و جهتی شرعی باشد، ستوده و پسندیده است، و اگر همراه با اغراض و اهداف پلید و جهات غیر شرعی باشد، نکوهیده است. و اخباری که از ریاست مذمت می کند، یا بر یکی از این موارد ناحق، حمل می شود، یا بر جایی که هدف، نفس ریاست و سلطه جویی است» (3).

آیه الله سید حسین کوه کمری (ره)
مرحوم آیه الله سید حسین کوه کمری که از شاگردان صاحب جواهر و مجتهدی مشهور بود و حوزه ی درسی معتبری داشت، هر روز طبق معمول، در ساعت معین، برای تدریس خارج فقه و اصول به یکی از مسجدهای نجف می آمد. روشن است که تدریس خارج فقه و اصول، مرحله ای حساس، و مقدمه ی مرجعیت است.

روزی سید از جایی برمی گشت و نیم ساعت بیش تر به وقت درس باقی نمانده بود، فکر کرد در این وقت کم اگر بخواهد به خانه برود، به کاری نمی رسد، بهتر است به محل درس برود، به آن جا رفت، هنوز شاگردان اش نیامده بودند، ولی دید در گوشه ای از مسجد، شیخ ژولیده ای با چند شاگرد نشسته و تدریس می کند. مرحوم سیدحسین، درس او را گوش کرد، با کمال تعجب احساس کرد که این شیخ ژولیده، بسیار محققانه بحث می کند، روز دیگر راغب شد زودتر برود و به تدریس او گوش کند، نشست و گوش فرا داد و بر اعتقاد روز پیش اش افزوده گشت. این کار، چند روز تکرار شد و برای مرحوم سید، یقین حاصل شد که این شیخ از وی فاضل تر است و او از درس این شیخ استفاده می کند و اگر شاگردان اش به درس این شخص حاضر شوند، بهره ی بیش تری خواهند برد.

... روز دیگر که شاگردان اش آمدند و جمع شدند، گفت: «رفقا! امروز می خواهم مطلب تازه ای به شما بگویم. آن شیخ که در آن گوشه با چند شاگرد نشسته، برای تدریس، شایسته تر از من است و خود من هم از او استفاده می کنم، همه با هم می رویم به درس او» . و از آن روز در حلقه ی شاگردان شیخ ژولیده درآمد و این شیخ همان است که بعدها به نام حاج شیخ مرتضی انصاری، استاد المتأخرین، معروف شد. (4)

شیخ انصاری و سعید العلماء
مرحوم صاحب جواهر، در روزهای آخر زندگی اش که در اثر شدت بیماری امیدی به زندگی نداشت، دستور داد مجلسی تشکیل شود که همه ی عالمان طراز اول نجف، در آن شرکت کنند.

آن مجلس، بی حضور شیخ انصاری، تشکیل شد. صاحب جواهر فرمود: شیخ مرتضی را نیز حاضر کنید ! پس از جست وجو و تفحص، دیدند شیخ در گوشه ای از حرم شریف امیرالمؤمنین (ع) رو به قبله ایستاده و برای شفای صاحب جواهر دعا می کند. پس از دعا، شیخ را به آن مجلس هدایت کردند .

صاحب جواهر، شیخ را بر بالین خود نشاند و دست اش را گرفته بر روی قلب خود نهاد و گفت : «الان طاب لی الموت» اکنون مرگ بر من گوارا است. سپس به حاضران سفارش کرد: «هذا مرجعکم من بعدی» این مرد پس از من مرجع و رهبر شما خواهد بود. و به شیخ گفت: «از احتیاطات خود بکاه و بسیار سخت گیر مباش! زیرا که دین اسلام دینی سهل و آسان است» .

مجلس پایان یافت و پس از اندکی، پرنده ی روح صاحب جواهر به دیار قدس پر کشید و نوبت شیخ مرتضی رسید که مرجعیت امت را بر عهده بگیرد، اما او با این که ده ها مجتهد مسلم، اعلمیت اش را تصدیق کردند، از صدور فتوا و قبول مرجعیت، خودداری ورزید و به سعید العلماء مازندرانی (م حدود 1270 ق) که در ایران به سر می برد و شیخ قبلا در کربلا با وی هم درس بود و در آن هنگام او را بر خود ترجیح می داد نامه ای بدین مضمون نوشت: هنگامی که شما در کربلا بودید و با هم از محضر شریف العلماء استفاده می بردیم، استفاده و فهم تو، بیش از من بود، اینک سزاوار است به نجف آمده و این امر را عهده دار شوی.

سعید العلماء در جواب نوشت: آری، لیکن شمادر این مدت، در حوزه، مشغول تدریس و مباحثه بوده اید و من در این جا، گرفتار امور مردم، و شما در این مسئله از من سزاوارترید.

شیخ، پس از رسیدن جواب نامه، به حرم مطهر حضرت علی (ع) مشرف شده و از آن امام بزرگ خواست که وی را در این امر خطیر کمک کرده و از لغزش مصون بدارد. (5)

گریه ی شیخ انصاری
خادم حرم مطهر امیرالمؤمنین (ع) می گوید: طبق معمول، ساعتی قبل از طلوع فجر، برای روشن کردن چراغ ها، به حرم مشرف شدم، ناگهان از طرف پایین پای قبر حضرت امیر (ع) صدای گریه ای جانکاه و ناله ای سوزناک به گوش ام رسید. بسیار در شگفت شدم، خدایا این صدای کیست؟ این گریه ی جان سوز از کجااست؟ عادتا این وقت شب، زوار به حرم مشرف نمی شوند و....

آهسته آهسته پیش رفتم تا ببینم قضیه چیست، ناگهان دیدم شیخ انصاری، صورت بر ضریح مقدس نهاده و چونان مادر جوان مرده می گرید و به زبان دزفولی با سوز و گداز، خطاب به امام علی (ع) عرض می کند: «آقای من! مولایم! ای اباالحسن! یا امیرالمؤمنین! این مسئولیتی که اینک بر دوش ام آمده، بس خطیر است و مهم، از تو می خواهم که مرا از لغزش و اشتباه و عدم عمل به وظیفه، مصون بداری و در طوفان های حوادث ناگوار، همواره راهنمایم باشی، و گرنه از زیر بار مرجعیت فرار خواهم کرد و آن را نخواهم پذیرفت» . (6)

حزم در قبول مسئولیت
مرحوم سید محمد فشارکی، از بزرگ ترین شاگردان میرزای شیرازی و استاد حاج شیخ عبدالکریم حائری است. مرحوم حائری می گوید: من از استاد خود، آیه الله فشارکی شنیدم که فرمود: آن هنگامی که میرزای شیرازی اول درگذشتند، رفتم منزل، دیدم مثل این که در دل ام یک نشاطی هست، هر چه اندیشیدم جای نشاطی نبود، میرزای شیرازی در گذشته، استاد و مربی من بوده .. . مدتی اندیشیدم ببینم کجا خراب شده، این نشاط مال چیست؟ بالاخره به این نتیجه رسیدم که شاید نشاط از این است که همین روزها من مرجع تقلید می شوم. بلند شدم رفتم حرم و از حضرت خواستم که این خطر را از من رفع کند؛ گویا حس می کنم که تمایل به ریاست دارم.

ایشان تا صبح در حرم به سر می برد و صبح وقتی برای تشییع جنازه می آید، او را با چشمانی پر التهاب می بینند و معلوم بوده که همه ی شب را مشغول گریه بوده است و بالاخره تلاش کرد و زیربار ریاست نرفت. (7)

مشاوره در اعلمیت
مرحوم آیه الله سیداحمد زنجانی (ره) می نویسد: فرزند مرحوم سید محمد فشارکی قدس سره فرموده است: بعد از وفات میرزای شیرازی بزرگ، پدرم توسط من به مرحوم آقامیرزا محمد تقی شیرازی پیغام داد که «اگر شما خود را اعلم از من می دانید بفرمایید تا من زن و بچه ام را، در امر تقلید، به شما ارجاع دهم و اگر مرا اعلم می دانید شما خانواده ی خود را در مسئله ی تقلید، به من ارجاع دهید» .

هنگامی که این پیام را به میرزا رساندم، تاملی کرده و فرمود: «خدمت آقا عرض کنید که آقا خودشان، چه گونه می دانند؟» . من این سؤال را، که به منزله ی جواب بود، خدمت پدرم عرض کردم. پدرم فرمود: «برو عرض کن که: شما در اعلمیت، چه چیز را میزان و معیار می دانید؟ اگر دقت نظر، میزان باشد، شما اعلم اید، و اگر فهم عرفی معیار باشد، من اعلم ام.» .

من، دو باره این پیام را به میرزا رساندم. ایشان باز تاملی کرده و فرمودند: «خودشان کدام یک از این دو را میزان قرار می دهند؟» .

من بازگشتم و این جواب را که سؤال بود، ابلاغ کردم. آقا تاملی کرد و فرمود: «بعید نیست که دقت نظر، میزان و ملاک اعلمیت باشد. آن گاه فرمود که همگی از میرزای شیرازی تقلید کنیم» . (8)

لوازم مرجعیت
هنگامی که برای قبول مرجعیت، به آیه الله سید محمد فشارکی (ره) مراجعه کردند، فرمود : «من، شایسته ی مرجعیت نیستم؛ زیرا، ریاست شرعی، به جز علم فقه و شناخت احکام، امور دیگری از قبیل آگاهی از مسایل سیاسی و شناختن موقعیت امور جاری و موضع گیری های درست در هر کار را نیز لازم دارد و اگر من در این کار دخالت کنم، به تباهی کشیده می شود.برای من، غیر از تدریس، کار دیگری جایز نیست» .

و بدین گونه این عالم نفس کشته، مردم را به میرزا محمد تقی شیرازی ارجاع می دهد. (9)

شیخ محمد ابراهیم کلباسی (ره)
در احوال شیخ محمد ابراهیم کلباسی خراسانی (اصفهانی) نوشته اند که می فرمود: نمی خواستم رساله بنویسم، لیکن میرزای قمی ؛ حکم کرد که باید رساله بنویسی و فتوای خود را باز گویی ! من در پاسخ گفتم: «بدن ام، طاقت جهنم ندارد، ولی سرانجام به اصرار وی رساله نوشتم. (10)

سخنی از مرحوم ملاصالح مازندرانی (ره)
انما تصلح الرئاسه لمن یکون حکیما علیما شجاعا عفیفا سخیا عادلا فهیما ذکیا متواضعا رقیقا رفیقا حییا سلیما صبورا شکورا قنوعا ورعا وقورا حرا عفوا مؤثرا مسامحا صدیقا وفیا شفیقا مکافیا متوددا متوکلا عابدا زاهدا موفیا محسنا بارا فائزا بجمیع اسباب الاتصال بالحق متجنبا عن جمیع اسباب الانقطاع عنه. (11)

آیه الله سید صدرالدین صدر
مرحوم آیه الله صدر پدر امام موسی صدر ومرحوم آیه الله سید رضا صدر یکی از سه مرجعی بود که پس از آیه الله حائری و پیش از آیه الله بروجردی، حوزه ی مقدس قم را اداره می کردند . هنگامی که آیه الله بروجردی به قم آمدند، ایشان محل اقامه ی نماز جماعت خود را به مرحوم بروجردی واگذار کرد و خود از زعامت و ریاست تا حدود زیادی کناره گیری کرد و در بیان فلسفه ی این کار، این آیه ی شریفه را می خواند: (12) (تلک الدار الاخره نجعلها للذین لایریدون علوا فی الارض و لافسادا والعاقبه للمتقین) . (13)

محدث قمی (ره)
هنگامی که محدث قمی در مشهد اقامت داشت، ماه رمضانی در مسجد گوهرشاد منبر می رفت. مرحوم آخوند ملا عباس تربتی (14) که از علمای ابرار و روحانیان پارسا بود از تربت حیدریه به مشهد آمد تا در ماه رمضان از منبر حاج شیخ عباس قمی استفاده کند.

ملا عباس تربتی با محدث قمی سابقه ی دوستی داشتند و با همدیگر صمیمی بودند. یک روز محدث قمی از بالای منبر چشم اش به ملا عباس می افتد که در گوشه ای از مجلس پرجمعیت وی نشسته و به سخنان وی گوش می دهد.

همان وقت می گوید: «ای مردم! آقای حاج آخوند تشریف دارند، از ایشان استفاده کنید و با آن کثرت جمعیت که برای او آمده بودند و مهیای استماع از وی بودند، از منبر به زیر می آید و از آخوند می خواهد که تا آخر ماه رمضان به جای ایشان در حضور آن جمعیت منبر برود و خود در آن ماه، دیگر منبر نرفت» .

غلام همت آن ام که زیر چرخ کبود
زهر چه رنگ تعلق پذیرد آزاد است (15)

میرزا حبیب الله رشتی
میرزای رشتی، مجتهدی بود عامل و وارسته و متقی و متواضع و به علت زهد کم نظیر و پرهیز از شهرت طلبی، هیچ گاه به دنبال عناوین و مقامات ظاهری دنیا نمی رفت و حتی از پذیرفتن سهم امام (ع) خودداری می کرد.

ویژگی های آن مرحوم موجب شد که بیش تر مردم، پس از آن که شیخ حسن نجم آبادی تهرانی، مرجعیت را بعد از شیخ انصاری به دلیل داشتن وسوسه در مقام استنباط نپذیرفت، این گونه فکر کنند که مرجعیت عام، به وی منتقل خواهد شد، ولی با این وصف، چون میرزای شیرازی در آن عصر، اصلح و دارای سیاست و مدیریت خاص بود، عالمان بزرگ، او را برای مرجعیت برگزیدند و میرزای رشتی هم به این جهت اعتراف داشت و لذا خود او مرجعیت میرزای شیرازی رامورد تأیید قرار داد. (16) بسیاری از علما، از هر کاری که اندک شائبه ریاست غیرالهی داشت، اجتناب می کردند تا در شبهات و محرمات نیفتند.

شیخ عبدالکریم ایروانی استاد میرزا حبیب الله رشتی علاوه بر تشخیص علمی، آن قدر اهل مراقبت بود که از امامت مسجد هم دست شست و خودش بعدها علت را چنین شرح می داد: در آغاز تحصیل، مرا به امامت مسجدی فرا خواندند. چند روز رفتم و دریافتم که شمار نمازگزاران روز به روز کم تر می شود. از کم شدن آنان غمگین شدم، با خود اندیشیدم که در این نماز، رضایت خداوند متعال حاصل نشده است و از آن پس، امامت را ترک کردم.

حسن ختام مقال را سخن امیر سخن، حضرت علی (ع) قرار می دهیم که:

الدنیا کلها جهل الا مواضع العلم؛ والعلم کله حجه الا ما عمل به، والعمل کله ریاء الا ما کان مخلصا؛ والاخلاص علی خطر حتی ینظر العبد بما یختم له.

همه ی دنیا، نادانی است مگر جایگاه های دانش؛ و علم و دانش همه اش، حجت و دلیل خدا، علیه انسان است به جز آن مقداری که بدان عمل شود؛ و به جز اعمال خالص، همه ی کارها ریا است، و اخلاص در معرض خطر است تا عاقبت کار روشن شود.

پی نوشت ها:

1 12 (یوسف): .55

2 18 (کهف): 103 و . 104

3 بحارالانوار، ج 73، صص 147146؛ هم چنین ر ک: الحیاه، ج 2 ، ص 390؛ سفینه البحار، ج 1 ، ص . 492

4 مکاسب، تصحیح کلانتر، ج 1، ص 150؛ مقدمه ی عدل الهی، ص . 347

5 زندگانی و شخصیت شیخ انصاری، صص 74 73 ؛ نیز ر ک: الکلام یجر الکلام، ج 1 ، ص . 127

6 مکاسب، ج 1، ص 123 ، مقدمه .

7 یادنامه ی شهید قدوسی، ص . 203

8 الکلام یجر الکلام، ج 1، صص . 263262

9 بیدارگران اقالیم قبله، صص 127126 ؛ فوائد الرضویه، ص . 594

10 ریحانه الادب، ج 5 ، ص 43 ؛ قصص العلماء، ص 118 ؛ فوائد الرضویه، ص 10 ؛ بیدارگران اقالیم قبله، ص . 214

11 تحفه العالم فی شرح خطبه المعالم، ج 2 ، ص . 157

12 مجله ی نور علم، شماره ی 7، ص . 79

13 28 (قصص): . 82

14 برای آگاهی بیش تر رجوع شود به: فضیلت های فراموش شده.

15 حاج شیخ عباس قمی، مرد تقوا و فضیلت، صص 28 . 29

 

منابع مقاله: مجله پیام حوزه، شماره 18، اسفیدواجانی، علی؛


دوشنبه 9/9/1388 - 13:41
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته