• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 544
تعداد نظرات : 323
زمان آخرین مطلب : 3903روز قبل
فلسفه و عرفان
در اخبار آمده است كه یكی از دانشمندان و علمای مذهبی قوم بنی اسرائیل، مردمان را از رحمت خدای تعالی نومید می‏كرد و كار را بر ایشان سخت می‏گرفت. هر كه نزد او می‏رفت تا راهی برای توبه بیابد، او همه راه‏ها را به روی او می‏بست و به وی می‏گفت: فقط عذاب را آماده باش. مرد دانشمند مرد. او را در خواب دیدند. گفتند: چگونه‏ای و خدایت را چگونه یافتی؟
گفت: هر روز صدایی به من می‏گوید: تو را از رحمت خود نومید و محروم می‏كنم، آنسان كه در دنیا، بندگانم را از من ناامید كردی.»
** سوی نومیدی مرو، امیدهاست - - سوی تاریكی مرو، خورشیدهاست
حكایت پارسایان
شنبه 2/3/1388 - 13:7
خاطرات و روز نوشت

سالروز آزادی خرمشهر شهر خون و قیام را به همه دوستان تبیانی عزیز و فعال تبریک عرض مینمایم با آرزوی موفقیت برای همه شما دوستان عزیز

 

شنبه 2/3/1388 - 13:5
دعا و زیارت
ما استودع الله امرا عقلا الا استنفذه به یوما ما.
خدا نزد هیچ كس عقلی را به ودیعه نگذاشت مگر آن كه بدان عقل، روزی نجاتش داد.
كلمات قصار مولا علی (ع)
جمعه 1/3/1388 - 20:51
دعا و زیارت
و قال علیه‏السلام لجابر بن عبدالله الانصاری:
یا جابر! قوام الدین و الدنیا باربعه: عالم مستعمل علمه، و جاهل لا یستنكف ان یتعلم، و جواد لا یبخل بمعروفه، و فقیر لا یبیع آخرته بدیناه. فاذا ضیع العالم علمه استنكف الجاهل ان یتعلم، و اذا بخل الغنی بمعروفه باع الفقیر آخرته بدنیاه. یا جابر! من كثرت نعم الله علیه كثرت حوائج الناس الیه، فمن قام الله فیها بما یجب فیها عرضها للدوام و البقاء، و من لم یقم فیها بما یجب عرضها للزول و الفناء.
امام علی، علیه السلام، به جابر بن عبدالله انصاری فرمود:
ای جابر!
قوام دین و دنیا چهار ركن اند:
- عالمی كه علمش را به كار می‏گیرد،
- جاهلی كه از آموختن سر نمی‏پیچد،
- بخشنده‏ای كه در كار خیر بخل نمی‏ورزد،
- و فقیری كه آخرتش را به دنیا نمی‏فروشد.
حال، اگر عالم، علمش را ضایع كند، جاهل از آموختن سرباز خواهد زد و اگر توانگر در كار نیك بخل ورزد، فقیر آخرتش را به دنیا خواهد فروخت.
ای جابر!
آن كه نعمت‏های خدا برای او فراوان شود، حوائج مردم به او بسیار گردد. و آن كه در نعمت‏های خدا به گونه‏ای بایسته قیام كرد، آن‏ها را در معرض دوام و بقا قرار داد و آن كه چنین نكرد، آن‏ها را در معرض زوال و فنا.
كلمات قصار مولا علی (ع)
جمعه 1/3/1388 - 20:46
دانستنی های علمی
بیا كه زمانه, قلب تو را نیز به تپش انداخته است, تپش در تعجیل و پایان ظلم.
بیا كه روزگار, روزگار واژه هاست, واژه هایی كه هر روز رنگ می بازند و زیر بیرق مفهومی می روند. آری مائیم و یك مشت واژه رنگ باخته.
بیا كه بی تو باید زمانه را تشنگی واژه ها نامید و تنها تو ای وسعت دریا, روح تشنگی را آرام خواهی كرد.
بیا كه دنیا كوچك است و كوچكتر از آن, كسی كه دنیا را بزرگ تماشا می كند.
بیا ای طنین عشق كه اگر به ما نوید بهشت داده اند, بهشت تویی, مهر سجاده عشق تویی و نماز بی تو مفهومی ندارد. نازنینا بیا كه بی تو, بیابان در بیابان اسارت است انتظار
پنج شنبه 31/2/1388 - 11:14
دعا و زیارت
خیار خصال النساء شرار خصال الرجال: الزهو و الجبن و البخل. فاذا كانت المراه مزهوه لم تمكن من نفسها. و اذا كانت بخیله حفظت مالها و مال بعلها. واذا كانت جبانه فرقت من كل شی‏ء یعرض لها.
بهترین خصلت زنان، بدترین خصلت مردان است:
كبر و گردن فرازی، ترس و بخل.
اگر زن متكبر باشد و نزد بیگانه، غرور ورزد، خودش را جز به شوهرش تسلیم نخواهد كرد. و اگر بخیل، مال خود و شوهرش را حفظ خواهد كرد. اگر زن ترسو باشد، از آن چه كه به او روی می‏آورد و موجب بدنامی‏اش می‏شود هراسان می‏گردد.
كلمات قصار مولا علی (ع) مهدی علیزاده
پنج شنبه 31/2/1388 - 11:11
بیماری ها
فارسی من «قدقدك» است، به من دغدغك، سنای بیابانی، سنای كاذب، قلوته، سنای مغربی، درگنده، دارگنده، كپسول، چپول هم می‏گویند: عده‏ای از محققین سنای فارسی را نوعی از من می‏دانند. من در اكثر كوهستانهای شمالی ایران، مخصوصا شمال خراسان به فراوانی می‏رویم، گیاه من درختچه‏ای است به ارتفاع یك متر تا چهار متر و دارای یك ساقه زیرزمینی است كه غده‏ای و گوشتدار است. گلهای من خوشه‏ای به رنگ سبز و گاهی زرد می‏باشد، مرا به علت زیبایی خاصی كه دارم، در اكثر باغچه‏ها می‏كارند. زیبایی درختچه من پس از پیدا شدن میوه به حد اعلی می‏رسد. در داخل پوسته نازك میوه من همیشه مقداری گاز كربن، اكسیژن و ازت جمع می‏باشد. قسمت مورد استفاده من برگچه‏های من است كه دارای اثر مسهلی است و غالبا آن را به جای سنا می‏فروشند. ماده عامله اسهال‏آور من هنوز بطور دقیق كشف نشده است. برگچه‏های من ملین و پیشاب‏آور نیز می‏باشند و خوردن آنها خون را تصفیه می‏كند. دانه‏های من قی‏آور و مسموم كننده است. برگچه‏های من مسهل خوبی هستند، و عوارض آنها كمتر از سنای مكی است. ولی به علت طعم بد و قی‏آوری كه دارند، چندان مورد توجه نیستند، ولی در صنعت داروسازی از عصاره برگ من همراه با گرد شیرین بیان حبی درست می‏كنند كهه ملین و مسهل خوبی است، مشروط بر اینكه در هر حب 1/0 گرم وجود داشته باشد، مقدار خوراك این حب یك تا سه عدد قبل از شام است.
زبان خوراكیها جلد سوم دكتر غیاث الدین جزایرى
پنج شنبه 31/2/1388 - 11:8
دعا و زیارت
العلم مقرون بالعمل فمن علم عمل. و العلم یهتف بالعمل فان اجابه و الا ارتحل عنه.
علم، با عمل قرین است. آن كه دانست، عمل كرد. علم، عمل را فرا می‏خواند، اگر عمل، دعوت آن را اجابت كرد باقی می‏ماند و الا از كنار آن كوچ می‏كند.
كلمات قصار مولا علی (ع)
پنج شنبه 31/2/1388 - 11:6
دعا و زیارت
ثلاثه لا تعرف الا فـی ثلاثه مـواطن: لایـعرف الحلیـم الا عنـد الغضب و لاشجاع الا عندالحرب, ولا اخ الا عند الحاجه.
سه كس اند كه شناخته نشوند جز در سه جا:
بـردبار شناخته نشـود جز به هنگام خشـم, وشجاع شناخته نشـود جز به وقت نبـرد, وبـرادر و دوست شنـاخته نشـود جز به وقت نیاز.
سیره و سخنان پیشوایان - سایت شارح محمدعلى كوشا
پنج شنبه 31/2/1388 - 11:4
دعا و زیارت
الحكمه ضاله المومن، فخذ الحكمه و لو من اهل النفاق.
حكمت، گم شده مومن است؛ آن را فراگیر، هر چند از اهل نفاق.
كلمات قصار مولا علی (ع)
پنج شنبه 31/2/1388 - 11:2
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته