• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 500
تعداد نظرات : 85
زمان آخرین مطلب : 5234روز قبل
بیوگرافی و تصاویر بازیگران

خانه های مدرن با طراحی ها بی نظیر


این خانه های زیبا در منطقه Hollywood Hills ایالت California می باشد و همه این خانه در یک

 منطقه مستقر هستند که دید کامل شهردر زیر پای آنهاست قیمت این خانه ها از 5 میلیون دلار

 معادل 5 میلیارد تومان حدودا شروع می شود.

http://www.findinvis.com/pic/Line/s9a.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

سه شنبه 14/7/1388 - 22:13
آموزش و تحقيقات

چشمه هزار دشت :چشمه هزار دشت که منشاء آن کوه هزار دشت ( از کوههای رشته کوه البرز ) می باشد ، در شمال شرقی استان تهران ، شهرستان پلور می باشد . این چشمه به لحاظ داشتن دبی بسیار بالا و نیز املاح مناسب ، آب معدنی کارخانه های بزرگی نظیر آب کوهستان آبعلی ، آب معدنی پلور ، آب معدنی آناهیتا و ... را تامین می سازد .انتخاب مکان طرح :برای انتخاب بهترین مکان بایستی به پارامترهای ذیل توجه نمود . لازم به ذکر است برای یکسان نمودن این پارامترها ضریب وزنی به آنها اختصاص داده می شود.الف ) نزدیکی به بازار مصرف : یکی از عوامل موثر در انتخاب مکان طرح بازار مصرف می باشد. نزدیکی به بازار مصرف منجر به کاهش هزینه ، شناخت بیشتر محصول به مشتریان و ... می شود . بنابر این با توجه به معیار های بالا ضریب وزنی 20 به این پارامتر داده می شود.ب ) نزدیکی به مواد اولیه : نزدیکی به مواد اولیه کاهش هزینه تولید ، کاهش قیمت تمام شده محصول ، کاهش فضای مورد نیاز برای مواد اولیه و ... را در پی دارد . بنابراین عدد 12 به عنوان ضریب وزنی به این پارامتر داده می شود.چ ) نیروی انسانی : نزدیکی به نیروی انسانی کارامد و مجرب منجر به کاهش ضایعات ، افزایش کیفیت محصول ، حذف اضافه کاری بی مورد و ... را می شود . عدد 10 به عنوان ضریب وزنی به این پارامتر اختصاص داده می شود.د ) حمل و نقل : وجود راه ارتباطی مناسب و نزدیک بودن کارخانه به فرودگاه ، راه آهن و راه اصلی ، زمان ارسال محصول را به اقصی نقاط کشور و حتی خارج از کشور را کاهش می دهد. این عامل      می تواند ماندگاری ، کاهش زمان سفارش و ارسال و ... محصول را در پی داشته باشد . ضریب وزنی این پارامتر 8 می باشد. ه ) سوخت و انرژی : فراهم بودن و در اختیار داشتن سوخت و انرژی نیز عوامل مهم برای شناسایی منطقه مورد نظر می باشد . عدد 8 نیز بعنوان ضریب وزنی این پارامتر معرفی می گردد . و ) نزدیکی چشمه به کارخانه : نزدیک بودن چشمه به کارخانه و در نتیجه کاهش هزینه لوله کشی ، افزایش بازدید چشمه و ... نیز از عوامل مهم در انتخاب مکان طرح می باشد و دارای ضریب وزنی 7 می باشد.ز ) امکانات زیر بنایی صنعت ، شرایط آب و هوایی و ارتباطات : نیز از پارامتر های دخیل در مکان یابی پروژه می باشد و ضریب وزنی همگی آنها 5 می باشد.ی ) منطقه محروم : و در نهایت در صورتی که مکان پروژه در منطقه محروم باشد ، از امکانات و تسهیلاتی که دولت برای این مکان ها اختصاص داده می توان استفاده نمود. بنابر این ضریب وزنی 20 به این پارامتر داده می شود.

                     

چشمه بید سوخته

0

5

3

6

7

7

6

3

5

3

0

10

3.6

6

5.6

5.6

4.2

1.5

2.5

1.5

چشمه باقر آباد

0

4

2

4

5

4

6

3

5

2

0

8

2.4

4

4

3.2

4.2

1.5

2.5

1

چشمه شش پیر

10

4

2

3

3

4

5

3

3

2

20

8

2.4

3

2.4

3.2

3.5

1.5

1.5

1

چشمه تیز آب

10

4

2

3

3

5

2

3

2

2

20

8

2.4

3

2.4

4

1.4

1.5

1

1

چشمه هزار دشت

0

9

8

9

8

7

6

4

2

4

0

18

9.6

9

6.4

5.6

4.2

2

1

2

با احتساب ضرایب وزنی به پرامترهای مورد نظر به نتایج زیر دست می یابیم :

نام منطقه

بید سوخته

باقرآباد

شش پیر

تیز آب

هزار دشت

جمع امتیازات

40.5

30.8

46.5

44.7

57.8

بنابر این سه منطقه هزار دشت ، تیزآب و شش پیر به عنوان مناطق برتر معرفی می گردند.از طرفی با توجه به سیاست های دولت جدید مبنی بر توجه به مناطق محروم کشور و توزیع عادلانه تسهیلات دولتی ، نزدیکی به آب های آزاد برای صادرات محصولات ، استفاده از وام بلند مدت با بهره کم و ... چشمه شش پیر به عنوان منطقه مورد نظر برای احداث کارخانه معرفی می گردد .

 

 

سه شنبه 14/7/1388 - 10:46
آموزش و تحقيقات

بسم الله الرحمن الرحیم

 

برقكاری

فرمكاری:كاری است كه ما برای نظم و زیبایی بیشتر كار خود بر روی سیمها انجام می دهیم و آن شكل و حالت دادن چند سیم استخوانی با هم است.

در فرمكاری بست می زنیم تا به اصطلاح بین سیمها هوا پیدا نكند.

نكته:هنگام بستن مدار فاز را به پیچ فلز كفی سر پیچ و نول را به پیچ فلز كناری میدهیم.

تذكر:قبل از وصل كردن برق باید كارمان را با اهم متر امتحان كنیم.

كلید تك پل:

كلیدتك پل در مدار به كار میرود كه با وصل كلید یك دسته لامپ روشن و با قطع كلید خاموش میشوند.

                  شكل فنی كلید                            شكل حقیقی كلید

 

شرح كار:

وسایل لازم):كلید تك پل پریز فیوز سیم استخوانی سر پیچ لامپ جعبه تقسیم لامپ اهم متر

ابتدا یك كلید تك پل در سمت چپ تخته كار و یك پریز در سمت راست و یك جعبه تقسیم لامپ در وسط میگذاریم.فاز را پس از فیوز داخل جعبه تقسیم برده و یك شاخه پریز و یك شاخه به كلید میدهیم.از خروجی كلید به لامپ داده و از خروجی لامپ و خروجی پریز با هم به می دهیم.

                شكل فنی كار                               شكل حقیقی كار

 

برای حفاظت اشخاص همیشه فاز را داخل كلید می كنیم.

كلید دو پل :

در مداری به كار میرود كه بخواهیم دو دسته لامپ را از یك قسمت و از یك كلید خاموش و روشن كنیم و یا یكی را خاموش و دیگری را روشن بگذاریم.

              شكل فنی                                   شكل حقیقی

 

 

شرح كار:

وسایل لازم:سیم استخوانی- فیوز- جعبه تقسیم- دو عدد لامپ- دو عدد سر پیچ لامپ- یك كلید دو پل- اهم متر

ابتدا فاز را به فیوز داده و سپس به جعبه تقسیم و به پیچ مشترك میدهیم.از دو پیچ غیر مشترك از هر كدام به یك سری لامپ میدهیم و برگشتی لامپها را به هم متصل كرده و به نول میدهیم.

            مشترك و غیر مشترك:

ابتدا یك طرف آمپر سنج را به یك پیچ و سر دیگر را به پیچ دیگر میگذاریم و به كلسد مربوط میزنیم.اگر عقربه تكان خورد یعنی یكی مشترك و یكی غیر مشترك است.حال یكی از آنها را برداشته و به پیچ دیگری میگذاریم،اگر با تغییر حالت دادن كلید ،عقربه تكان خورد آن ،آن پیچی كه از روی آن اتصال را به هم نزده ایم مشترك و دو تای دیگر غیر مشترك است  و الا پیچ جدید و آنكه اتصال را به هم نزده ایم هر دو غیر مشتركند.اگر از همان ابتدا با تغییر حالت دادن پیچ عقربه تكان نخورد هر دو غیر مشتركند .

 

 

مدار كلید تبدیل:

هرگاه بخواهیم از دو محل مختلف به طور جداگانه یك لامپ یا یك گروه لامپ را خاموش و روشن كنیم از این كلید استفاده می كنیم.

 

وسایل لازم:

سیم استخوانی- جعبه تقسیم- لامپ- سر پیچ لامپ- كلید تبدیل(دو عدد)-

اهم متر

ابتدا فاز را به فیوز و به جعبه تقسیم و سپس به پیچ مشترك كلید تبدیل میدهیم،از دو پیچ غیر مشترك به دو پیچ غیر مشترك بعدی میدهیم و از مشترك این كلید به لامپ داده و برگشت لامپ را به نول میدهیم.

 

 

مدار كلید صلیبی :

اگر بخواهیم یك گروه لامپ یا یك لامپ را از دونقطه یا بیشتر كنترل كنیم از كلید        صلیبی استفاده می كنیم.

 

 

شرح كار:

وسایل لازم:سیم استخوانی- جعبه تقسیم(سه عدد)- كلید تبدیل(دو عدد)- كلید            سر پیچ لامپ (دو عدد)- لامپ

ابتدا فاز را به پیچ مشترك یكی از كلیدهای تبدیل می دهیم و ازدو پیچ غیر مشترك به دو پیچ كلیدصلیبی كه به هم متصل نیستند وصل می كنیم. ازدو پیچ دیگر    باقیمانده آنرا به دو پیچ غیر مشترك كلید تبدیل بعدی می دهیم و از پیچ مشترك به لامپ وصل می كنیم و برگشتی لامپ را به نول وصل می كنیم.

 

 

لامپ فلورسنت:

لامپی است كه روشنایی از طریق برخورد اشعه ی فرابنفش به ماده فلورسنت تولید می شود.

 

 

شرح كار:

وسایل لازم:سیم رابط- لامپ فلورسنت- چك- قاب مهتابی- استارت-كلید یك پل- فیوز

ابتدا فاز را به كلید تك پل می دهیم و از آن به ورودی چك و از خروجی چك به سر یكی از شاخه های دو شاخه ای یك طرف لامپ می دهیم و از شاخه ای

 

 

امتحان كردن اجزا از نظر سالم بودن یا نا سالم بودن:

چك:آنرا به یك لامپ 220 به صورت سری وصل می كنیم.پس از اتصال به برق ورودی چك را به هم اتصال كوتاه می دهیم ،اگر نور لامپ بیشتر شد ،چك درست است.

استارت:استارت را هم به صورت سری به یك لامپ متصل می كنیم ،اگر لامپ به صورت خفیف چشمك زن شد استارت درست است و اگر لامپ چشمك نزد و یا روشن نشد استارت خراب است.

لامپ فلورسنت :در صورتی كه دو طرف لامپ سیاه نشده باشد لامپ سالم است.

كولر آبی:

شرح كار:

وسایل لازم:موتور یك فاز- سیم رابط- كلید مخصوص كولر- پمپ(به جای پمپ از لامپ استفاده می كنیم)

ابتدا كلید مخصوص كولر را برای سادگی شرح به دو قسمت كلید تبدیل به جای تند و كند كلید مخصوص و كلید دو پل به جای دو كلید دیگر كلید مخصوص تبدیل می كنیم.

ابتدا فاز را به فیوز داده و سپس به یكی از پیچ های غیر مشترك كلید دو پل می دهیم.از مشترك كلید دو پل به پمپ (چراغ) می دهیم و از غیر مشترك دیگر یك دو پل به مشترك كلید تبدیل می دهیم.یكی از پیچهای غیر مشترك تبدیل برای تند و دیگری را برای كند قرار می دهیم.پیچی كه كند است به LO و پیچی كه برای تند است به HI موتور متصل می كنیم و سپس COM موتور و بازگشتی موتور را به نول می دهیم.

 

موتور سه فاز:

هر موتور سه فاز از سه سیم پیچ درست شده است كه نحوه بستن هر كدام به ما نوع موتور را نشان می دهد.

موتور سه فاز به دو روش بسته می شود:1)ستاره 2)مثلث

روش ستاره:

اگر ابتدای هر سیم پیچ را به ابتدای سیم پیچهای دیگر متصل كنیم و از انتهای هر كدام به R و S  و T بدهیم موتور به روش ستاره بیته شده است.

 

بستن ستاره استاندارد:

 

روش مثلث:

اگر ابتدای هر سیم پیچ را به انتهای سیم پیچ بعدی ببندیم و از انتهای هر كدام به R و بعدی به S و بعدی به T بدهیم موتور را به روش مثلث بسته ایم.

 

بستن مثلث به روش استاندارد:

 

نكته:بازده موتور در این حالت كمتر از حالت ستاره است و صدای بیشتری هم دارد.

به دو روش می توان ابتدا و انتهای سیم پیچها را پیدا كرد:

الف)روش معمولی

1)توسط اهم متر

2)دو گروه را به دلخواه انتخاب نموده (A وB ) و سر این دو گروه را به یكدیگر وصل كرده و دو سر باقیمانده را به منبع 220 ولت وصل می كنیم و سپس گروه دیگر (C ) را به ولتمتر می دهیم.در این حالت اگر ولتمتر ولتاژ صفر را نشان دهد ابتدا و انتهای A و B درست است ولی اگر ولتمتر عددی غیر از صفر را نشان دهد (حدود‌‌‍ا‌‌‌‌‌‌‌‌‍ 15 ولت)ابتدا و انتهای گروه A و B درست نبوده و با جابه جا كردن یكی از گروههای A و B ان را تصحیح می كنیم. 

3)گروه C را با یكی از گروههای A و B در نظر می گیریم(C وB )دو یر این گروهها را به همدیگر وصل نموده و دو یر باقیمانده را به منبع متناوب 220 ولت وصل می كنیم سپس گره A را به ولتمتر می دهیم.در این حالت اگر ولتمتر ولتاژ صفر را نشان دهد ابتدا و انتهای گروه C درست نبوده   فقط با جابه جا كردن دو گروه C می توانیم انرا تصحیح نمود.

4)ازمایش موتور با برق تا اطمینان حاصل شود كه ابتدا و انتهای بدست امده درست است یا نه اگر موتور به حالت عادی كار كرد درست است ولی اگر همراه با صدای زیاد و حالت غیر عادی باشد ابتدا و انتها ها را اشتباه فهمیدایم.

ب)روش ژنراتوری:

ابتدا U را به V  و Y را به X وصل می كنیم و بین U و V یك ولت ینج می گذاریم.هنگامی كه  خودمان موتور را بچرخانیم اگر ولتاژ 1-2 ولت را نشان داد درست است ولی اگر صفر (یا كمتر از یك ولت) را نشان داد جای V با Y  یا U  یا X اشتباه است .اگر از دستگاه امپرمتر ولتمتر استفاده میكنیم هنگام چرخاندن باید روی ولتمتر قرار دهیم تا دستگاه امپرمترولتمتر نسوزد و هنگام انتخاب كردن سیمها به      X و Y و Z و U و V و W باید روی امپرسنج بگذاریم.

روش پیدا كردن دو سر هر كلاف:

ابتدا امپرمتر ولتمتر را روی امپرسنج می گذاریم و به سر سیمها می گذاریم.اگر به سر B سیم گذاشتیم و عقربه تكان خورد ان دو سیم سر یك كلاف هستند.

مدار فرمان و قدرت و راه اندازی موتورهای سه فاز به وسیله انها:

برای بستن این مدار ابتدا مدار فرمان و سپس مدار قدرت را مونتاژ می كنیم.

مدار فرمان:ابتدا یكی از فازها را به فیوز و به كلید STOP و به كلید START می دهیم و سپس به بوبین كنتاكت می دهیم و از بوبین بین به نول می دهیم .برای استمرار كار كلید استارت انرا با یك كنتاكت كمكی باز موازی می كنیم.

 

 

مدار قدرت:از R و S و T از هر كدام به سر فیوز و از فیوز به سر ورودی كنتاكت باز اصلی متصل می كنیم و از خروجی ان به سر ورودی W و V و U  متصل میكنیم.

 

كنتور:

وسیله ای است برای اندازه گیری انرژی مصرفی دستگاههای الكتریكی از قبیل موتورها لامپها ...........

شرح كار:

وسایل لازم:لامپ(مصرف كننده) – فیوز – كنتور – سیم رابط

كنتور دارای دو ورودی و دو خروجی است .

 سیمی كه از فاز می گیریم را به فیوز می دهیم و سپس به ورودی اول كنتور می- دهیم و از خروجی فاز یك سیم گرفته و به لامپ می دهیم.باید دقت شود كه جای ورودی و خروجی فاز اشتباه نشود چون در اینصورت كنتور بر عكس كار می كند و شمارش ان بر عكس می شود . حال از برگشتی لامپ یك سیم گرفته و به یكی از ورودیهای نول می دهیم و از خروجی بقل ان به نول اصلی وصل می كنیم.در صورت اشتباه شدن ورودی و خروجی نول مشكلی به وجود نمی اید.                                

فتوسل:

دستگاهی است كه می تواند لامپها را به طور اتوماتیك روشن و خاموش كند . به این صورت كه در شب لامپها روشن می شوند و در روز لامپها خاموش می شوند .

شرح كار:

وسایل لازم: فتوسل-سیم رابط-لامپ-سرپیچ لامپ

سه سیم داخل فتوسل می رود .سفید ـ مشكی ـ قرمز .سیم مشكی را به فاز داده و سیم سفید را به نول میدهیم.سیم قرمز را به لامپ داده و برگشتی لامپ را به نول میدهیم .هنگامی كه نور به فتوسل می تابد هیچ تغییر حالتی را مشاهده نمی كنیم ولی وقتی كیسه ی  سیاهی را روی فتوسل می گذاریم می بینیم پس از 1 تا 2 ثانیه بعد چراغ خود به خود روشن می شود . هنگام وصل شدن جریان در فتوسل صدای ضربه ای می اید كه صدای وصل شدن رله است.

 

                                 پایان

سه شنبه 14/7/1388 - 10:41
آموزش و تحقيقات

کنترل فعال نویز و ارتعاشات

چکیده: از جمله روش هایی که برای کاهش اثرات صداها و ارتعاشات ناخواسته به کار می رود، روش کنترل فعال نویز و ارتعاش (ANC و AVC) می باشد. روشهای قدیمی که به کنترل غیرفعال موسومند، بر مبنای عایق کاری و استفاده از دمپرها استوارند. حال آنکه در کنترل فعال پس از تشخیص صدا یا ارتعاش به وسیله یک سنسور سیگنالی عکس سیگنال دریافت شده به سیستم اعمال می شود، حاصل برهمنهی این دو سیگنال کاهش اثرات نویز و ارتعاشات را به همراه دارد. وجود تراشه های پردازش سیگنال با ابعاد بسیار کوچک امکان ساخت ANC هایی به منظور استفاده های پزشکی را فراهم کرده است. از مهمترین کاربردهای آن درمان تینیتوس (وزوز گوش) می باشد. استفاده از ANC در کارخانجات هواپیماهای جنگی و کلاً محیطهایی که صداهای مزاحم متداوم موجود است بسیار مناسب می باشد.  در این مقاله روش ANC و AVC به همراه چند مورد کاربردهایشان ذکر شده است.     واژگان کلیدی: کنترل فعال، نویز، ارتعاش، سیگنال

1-  مقدمه

در بسیاری از موارد سکوت موجود به این علت نیست که هیچ صدایی وجود ندارد. بلکه در گوش ما یک مجموعه در حال تکاپو هستند تا ما صداهای آزار دهنده را نشنویم. هرگاه یکی از این عوامل مختل شود به تینیتوس مبتلا می شویم. یعنی نوعی صدای وزوز دائما می شنویم. اگر شما یکی از مبتلایان به این بیماری باشید به کنترل فعال به عنوان یکی از درمانهای تینیتوس توجه بیشتری خواهید کرد.یکی از متداولترین روشهای حذف صداهای ناخواسته، در محیطهای بسته عایق کاری سقف و دیوارها می باشد. این گونه روشها که به روشهای کنترل غیر فعال نویز موسوم هستند، فرکانس های بالا و میانی را به خوبی دمپ می کنند. ولی از آنجا که ابعاد و جرم عایقهای مورد نیاز رابطه مستقیم با طول موج نویز دارد، لذا هرچه فرکانس صوت مزاحم کمتر و طول موجش بیشتر باشد عایق سنگینتر و حجیمتری موزد نیاز است. در دههء 1930 ایده کنترل فعال نویز ((Active Noise Control مطرح شد. و در دههء 1950 پیشرفتهای بیشتری کرد، اما به هر حال بدون وجود کامپیوترهای پیشرفته دیجیتالی استفاده عملی از این روش امکانپذیر نبود. در دهه های 1970 و 1980 کنترل فعال به عنوان یکی از مباحث عمده در تحقیقات مطرح شد. در حال حاضر سالانه چندصد مقاله کاربردی در این مورد نوشته می شود و چندین شرکت به تولیدات ANC اختصاص یافته اند.[1]در این روش ابتدا صدا یا ارتعاش مزاحم شناسایی می شود، سپس سیگنال عکس آن ساخته می شود و به سیستم اعمال می گردد. این سیگنال که به سیگنال کنترلی موسوم است قادر است صدا یا ارتعاش مزاحم را حذف نماید. اگر این کنترل به خوبی انجام شود هیچ صدایی شنیده نخواهد شد  برای مثال فرض کنید که یک نیرو به جسمی صلب ساکنی وارد می شود. برای آنکه جلوی حرکت جسم را بگیریم    می توانیم نیرویی مساوی ولی در خلاف جهت نیروی اولی به جسم وارد کنیم وارد کنیم. در این صورت جسم در حالت سکون باقی خواهد ماند. اگر نیروی اول بیشتر شود نیروی دوم نیز باید بیشتر شود تا حالت سکون همچنان حفظ شود. به عبارتی این کنترل نوعی کنترل فعال است. در این مقاله روش های کنترل فعال نویز و روشهای کنترل فعال ارتعاشات به ترتیب در بخشهای دوم و سوم و همچنین کاربردهایشان در بخش چهارم مورد بررسی قرار گرفته است.  

2-  کنترل فعال نویز (ANC)

ما با دو روش اصلی در کنترل فعال نویز مواجهیم:2-1-      حذف فعال نویز(Active Noise Cancellation) ANC در این روش عملگرها منابع صوتی هستند که صدایی با فاز مخالف صدای مزاحم تولید می کنند. وقتی صحبت از ANC میشود اکثراً این روش را مد نظر دارند.   شکل(2-1-1)شکل موج مربوط به نویز و سیگنال کنترلی با 30 درجه اختلاف فاز و موج حاصل جمع   شکل(2-1-2)شکل موج مربوط به نویز و سیگنال کنترلی با 100 درجه اختلاف فاز و موج حاصل جمع شکل(2-1-3)شکل موج مربوط به نویز و سیگنال کنترلی با 170 درجه اختلاف فاز و موج حاصل جمع شکل(2-1-4)شکل موج مربوط به نویز و سیگنال کنترلی با 180 درجه اختلاف فاز و موج حاصل جمع همانطور که شکلهای 2-1-1 تا 2-1-4 نشان می دهند هرچه اختلاف فاز سیگنال نویز و سیگنال کنترلی به 180 درجه نزدیکتر می شود دامنه موج حاصل جمعشان کمتر می شود. تا جایی که در ازای اختلاف فاز 180 درجه عملا هیچ صدایی شنیده نخواهد شد. 

2-2-      Amplified earmuffs

  دراین روش بر خلاف روش Active Noise Cancellation نه فرکانس و نه دامنه سیگنال کنترلی با فرکانس و دامنه نویز برابری ندارد. بلکه همانطور که در شکل 2-2-1 می بینید سیگنال کنترلی نسبت به نویز دامنه بیشتر و فرکانس کمتری دارد. شکل(2-2-1) نویز، صدای پس زمینه و سیگنال برآیندشان در روش Amplified earmuffs.   این روش برای بیماران مبتلا به تینیتوس(وزوز گوش) پیشنهاد می شود. در این روش صدایی با انرژی بیشتر از صدای وزوز گوش تولید شده موجب می شود که اثر صدای وزوز کاهش پیدا کرده و مزاحمت کمتری ایجاد کند. در واقع صدای آزار دهنده که دارای فرکانس بالا و دامنه کم است در صدای پس زمینه گم می شود. و صدایی که شنیده خواهد شد به صدای پس زمینه بسیار شبیه خواهد بود. 2-3-      محدودیت فرکانسی در ANCاگر نویز با طول موج بیشتری از ابعاد محیط داشته باشیم می توانیم آن را یک بعدی فرض کنیم. به عنوان مثال در کانال کولر موجی با طول موج 1m را می توانیم یک بعدی تصور کنیم. شکل(2-3-2) موجی با طول موج بیشتر از ابعاد کانال یک بعدی فرض می شود.  فرکانس چنین موجی از زابطهء 2-3-1 بدست می آید:(2-3-1)                                      اگر موجی با فرکانس بالاتر داشته باشیم انعکاس در محیط رخ می دهد(شکل 3-1-2) و خنثی سازی موج از این روش دچار مشکل خواهد شد. شکل(3-1-2) بنابراین روش ANC برای حذف نویز با فرکانسهای بالا مناسب نیست. برای بدست آوردن نتایج بهتر در عمل از هر دو روش فعال و غیر فعال همزمان برای کاهش نویزهایی با فرکانس پایین و بالا استفاده می کننداز طرف دیگر هر چه پهنای باند نویز بیشتر باشد کنترل آن مشکلتر می باشد. مثلا کنترل نویزی که وزش باد بر روی بدنه یک هواپیما ایجاد می کند بسیار مشکلتر از کنترل نویزی است که در اثر چرخش پره های هواپیما با یک دور ثابت تولید می شود.[2]  

3-  کنترل فعال ارتعاشات

برای دامنه ثابت شتاب جابجایی نسبت معکوس با مربع فرکانس دارد. بنابر این کاهش ارتعاش بخصوص در مدهای ارتعاش پایینتر به منظور کاهش خستگی و افزایش قابلیت اطمینان بسیار با اهمیت است. یک سیستم فعال قادر به ایجاد کاهش در مدهای فرکانسی پایینتری است که دسترسی به آن توسط یک سیستم غیر فعال اگر ناممکن نباشد بسیار مشکل خواهد بود.[3]ازجمله روشهای مختلفی که برای مقابله با ارتعاشات وجود دارد ایزوله کردن منبع ارتعاشی با استفاده از یک صفحه کاهنده ارتعاش است. مثلا موتور هواپیما را از بدنه آن ایزوله می کنند به نحوی که کمترین تماس را با سازه اصلی داشته باشد.مرکز تحقیقاتی GEC مارکونی(MCR)  در "گریت بادو" این روش را به کار برده و یک صفحه کنترل شونده دیجیتالی برای کاهش فعال ارتعاش کشتیها را فراهم آورده است. این روش از آنجا موثر است که ارتعاش را در منشا ایجاد آن کاهش می دهد ولی پیچیده و گران است. [3]روش دوم به کار بردن مجموعه های مستقل کاهش ارتعاش در مناطق حساس مثل اتصالات مکانیکی است که اگرچه ارزانتر و ساده تر از روش اول است ولی بازده کمتری هم دارد.روش دیگر به کار بردن یک سری میکرفونها و پیزو سرامیکها در نقاط مختلف سازه و ایجاد صوت معکوس و پخش آن در محیط می باشد. این روش که مشابه ANC است، ANR نامیده می شود. آنچه در طراحی این سیستمها باید مورد توجه قرار گیرد نوع سنسورها و عملگرها و محل قراردادن آنها در سازه و ساده سازی و کوچک کردن سیستمهای کنترل می باشد. با ترکیب حسگرها و عملگرها با یک سیستم بازخور ارتعاش را تا یک دهم مقدار اولیه در مد ارتعاش و تا 4g شتاب کاهش می دهند.[3] 

4-  کاربردها

       کنترل فعال نویز یک روش موثر برای حذف نویزهایی است که به روشهای غیر فعال حذف آنها بسیار پیچیده و گرانقیمت است.[4]  کاربردهای ANC عمدتاً در محیطهای بسته مثل کانالها، کابین اتومبیل، اگزوز اتومبیل، و گوشیها می باشد. موفقترین این وسایل هدفونها هستند که فرکانسهای پایین را حذف کرده و فرکانسهای میانی و بالا را که مربوط به صحبت کردن هستند از خود عبور می دهند. این هدفونها بیشترین کاربرد را برای خلبانها دارند. و با قیمتهای مناسب عرضه می شوند.[5]در ماشینها اغلب یک فرکانس ثابت وجود دارد و ارتعاشات و نویزها با همان فرکانس تولید می شوند. مثلاً در یک اتومبیل دور متعارف موتور 3000 rpm است یعنی فرکانس 50Hz بنابر این برای کنترل نویز اگزوز ماشین صدای میل لنگ و... ANC روش مناسبی می باشد. با توجه به تیراژ بالای اتومبیلها به کار بردن این نوع صداگیرها در اتومبیلها باعث کاهش قیمت محصولات ANC خواهد شد.از دیگر کاربردهایی که به موفقیت نسبی تجاری رسیده است صداگیرهای فعالی هستند که برای اگزوز موتورهای صنعتی کمپرسورها و ژنراتورها استفاده می شوند.[6]در آمبولانسها نیز نصب ANC باعث می شود که صدای آمبولانس برای بیمار ایجاد مزاحمت نکند. در حالیکه صدای صحبت بیمار و پرستار شنیده می شود. زیرا فرکانس آژیر آمبولانس 100Hz  و فرکانس صحبت  4000 Hz می باشد.بسیاری از سازندگان هواپیماها به خصوص هواپیماهای ملخی با نصب بلندگوهایی بر روی دیواره هواپیما از چنین سیستمهایی به منظور کاهش نویز بهره جسته اند. یک سیستم NTC (Noise Cancellation Technologies) امروزه به صورت یکی از تجهیزات استاندارد در هواپیماهای Saab 2000  و 340B+ درآمده است. دلیل پیشرفت چشمگیر این سیستمها کاهش فوق العاده وزنی است که نسبت به سیستمهای غیر فعال در هواپیماها ایجاد می کنند. هدففونهایی که به خلبانهای هواپیماهای ملخدار داده می شود قادرند کاهش نویزی معادل 10dB در محدوده فرکانس موتور جت ( 100 هرتز تا 2.5 کیلوهرتز) ایجاد کنند. [2] GMMT یک تلفن کاهنده نویز طراحی کرده که در آن نویزهای زمینه به مقدار 10 dB تا محدوده فرکانسی 1kHz کاهش پیرا می کند. این تلفنها در محیطهای پر سر و صدا مثل تلفنهای کنار جاده درون قطار و تلفنهای همراه به کار می روند. این سیستمها می توانند در سمعکهای فعال برای حفاظت در برابر نویز و کمک به شنوایی به کار روند.[3]از مهمترین کاربردهای AVC نصب آنها بر روی مدار های چاپی به منظور حفاظت برد در برابر ارتعاشات می باشد.شکلهای 4-2 و 4-3 به ترتیب میکروفون و بلندگوهایی را که در یک سیستمANC  شکل4-1 به کار رفته است، نشان      می دهد. این سیستم در یک دیوار دو جداره به منظور آکوستیک کردن محیط به کار رفته است.[7]محل قرارگیری میکروفونها و بلندگوها و زوایای آنها نسبت به هم تاثیر بسیاری برکیفیت کنترل دارد. شکل(4-1) سیستم ANCبه کار رفته یک دیوار دو جداره.  شکل(4-2) میکروفون به کا رفته در سیستمANC  شکل(4-1).         شکل(4-3)بلندگوهای به کا رفته در سیستم ANC شکل(4-1). 

5-  نتیجه­گیری

     کنترل فعال نویز و ارتعاش موضوع بسیاری از تحقیقات روز دنیا را تشکیل می دهد. در این مقاله تنها به چند روش معمول کنترل فعال نویز و ارتعاش اشاره شد. روش Active Noise Cancellation همانطور که توضیح داده شد برای کنترل نویز تک فرکانسی با فرکانس پاین مطلوب است. حال آنکه در عمل ما با یک طیف فرکانسی ناخواسته مواجهیم. بنابراین برای حذف کامل نویز و ارتعاشات به سیستمهای پیچیده تر و دقیقتری نیازمندیم. با توجه به گرانی قیمت چنین سیتمهای کنترلی محصولات ANC , AVC گرانقیمت تمام می شوند. لذا این محصولات هنوز به صورت عمومی در نیامده اند و اکثراً کاربردهای خاص نظامی و فضایی دارند. توسعه و بهبود کیفیت محصولات کنترل فعال با قیمتهای پایینتر ورود آنها را به کارخانجات کارگاهها و منازل به دنبال خواهد داشت. با توجه به بازار مصرف وسیعی که برای این محصولات پیش بینی می شود جای آن دارد که کنترل فعال نویز و ارتعاش به عنوان یکی از پروژه های مهم تحقیقاتی صنعتی در کشور مد نظر قرار گیرد.   

 

مراجع

 [1]Ruckman, C.E., “Frequently Asked Question: Active Noise Control,” ، 2001[2] Collin Hansen ,Causal Systems PTY LTD   [3] محمدعلی ذاتی، احمدرضا پیشه ور،"کنترل فعال ارتعاش و نویز"، ماهنامه علمی تخصصی صنعت برق،  شماره 96-95، صفحات 38-34، سال 1383.[4]Sen M. Kuo, “Applications of Active Noise Control”, Northern Illinois University,February19,2003, [5]Mattias Bornhager , Magnus Nilsson, Active Vibration and Noise Control,Active Noise Control FAQ v,1996-03-14, [6] Raymond W. Fischer, “Acoustic Engineering for Marine and Industrial Applications”, [7]Manfred Morari, Projects in Active Noise and Vibration Control 
سه شنبه 14/7/1388 - 10:40
سياست
بیان مساله:از ابتدای انقلاب اسلامی تاكنون موضوع تغییر نظام جمهوری اسلامی ایران از طریق نظامی یا ابزارهای نرم همواره مورد توجه سیاستمداران حاكم بر كاخ سفید بوده است. در این راستا این بحث در سال‏های اخیر از شدت بیشتری برخوردار گردیده و به ویژه با گره خوردن موضوع هسته‏ای ایران به سایر موضوعات مورد اختلاف با آمریكا، پررنگ‏تر شده است و به طور رسمی یا غیررسمی در سخنرانیها و یا نوشتارهای مقامات رسمی و غیررسمی آمریكا نمود پیدا كرده است. در این میان برخی از نومحافظه‏كاران تندرو آمریكایی یكی از گزینه‏های خویش را جهت برخورد با ایران در موضوعات چالش‏برانگیز و به ویژه حل مسایلی نظیر موضوع هسته‏ای، بحران عراق، اوضاع لبنان و فلسطین و ... تغییر حكومت ایران از طریق قدرت نرم میدانند. در این پژوهش در پی آن هستم تا با بررسی ابعاد مختلف تلاش آمریكا برای تحقق براندازی نرم حكومت جمهوری اسلامی ایران، راه‏كارهای متعدد را برای مبارزه با تهدیدات ناشی از آن مورد بررسی قرار دهم.براندازی نرم؛ مفهومی جدید در ادبیات بین‏المللاصطلاح "براندازی نرم" را میتوان یكی از واژه‏های سیاسی جدید در ادبیات دانست. براندازی نرم در واقع به معنای اقداماتی در چارچوب قانون، با حداقل خشونت و یا بدون خشونت و دخالت مبهم بیگانگان جهت دگرگونی نظام سیاسی حاكم و یا نخبگان اجرایی در كشور است. تفاوت آن نیز با براندازی سنتی تنها در شكل آن است، در حالی كه نتیجه‏ی آن یكسان میباشد. در براندازی سنتی، عواملی از قبیل ابزارهای نظامی و خشونت‏آمیز مانند ترور، بمب‏گذاری و ... مبنای عمل بودند ولی در براندازی نرم متغیرهای اجتماعی مانند آموزش، ایجاد شناخت و آگاهی نسبت به مسایل مختلف، بسیج افكار عمومی و ... مورد تأكید قرار میگیرند. در این نوع جدید براندازی، تلاش میشود در بستری از چارچوب‏های قانونی و ارتباطات اجتماعی، ابتدا میزان مشروعیت و مقبولیت مهاجم در جامعه هدف افزایش یابد و سپس از طریق كانال‏های به اصطلاح دمكراتیك و با پشتوانه‏ی قدرت اجتماعی، دگرگونی نظام سیاسی و یا نخبگان اجرایی محقق شود.از آنچه گفته شد مشخص میشود كه همواره در براندازی نرم، نقش قدرت‏های بیگانه ضروری و بسیار پراهمیت است. در این راستا محورهای مختلفی را میتوان مبنای عملكرد كشور مهاجم برای براندازی نرم دانست:- سازماندهی گسترده و مستمر جنگ روانی - رسانه‏ای؛- تضعیف انسجام اجتماعی و احساس تعلق مردم به حاكمیت؛- بی اعتمادی به مسوءولان و كارگزاران نظام؛- ناكارآمد نشان دادن عملكرد مجموعه‏ی نظام؛- تشویق و ایجاد زمینه‏ی تغییرات سیاسی؛- اصلاح و آزادسازی اقتصادی؛- تشویق و ترغیب اصلاحات آموزشی؛- دامن زدن به اختلافات و شكاف‏های قومی و فرقه‏ای؛- تشویق به گسترش نقش زنان در اقتصاد و سیاست.برای دستیابی به اهداف فوق نیز از استراتژی "فشار از بیرون و تغییر از درون استفاده میشود. لازم به ذكر است كه شعار ایجاد دموكراسی و تغییرات مدنی در كشورها، مبتنی بر خواست و منافع كشور مهاجم طراحی میشود و لذا كاملاً امری نسبی است و آگاهی و احساس نیاز مردم كشور هدف، منجر به درخواست‏های سیاسی و یا در نهایت دگرگونی سیاسی نمیشود.براندازی نرم در واقع ماهیتی اجتماعی دارد و در طی آن عوامل اجتماعی براندازی، حاكمیت سیستم سیاسی حاكم را به چالش میكشند. در این فرایند سیاسی - اجتماعی، جامعه عرصه‏ی مبارزه‏ی قدرت و رقابت میان سازمان‏ها و نهادهای غیردولتی و دولت برای كسب و تثبیت قدرت اجتماعی است.در براندازی نرم، طی فرایند طولانی و مستمر، بخشی از وفاداری مردم جامعه و مقبولیت نظام به كانون‏های اقتدار دیگری مانند سازمان‏های غیردولتی و یا نهادهای قومی منتقل میشود. به عبارتی عدم اجرای صحیح و موءثر كاركردهای دولتی مانند تأمین اجتماعی، رسیدگی به بیماران خاص، امور شهری، تورم، امنیت اجتماعی، تغییر ساختار جمعیت و پیدایش گروه‏های جدید با مطالبات جدید، محدودیت‏های سیاسی و ... به عنوان عوامل تسهیل كننده تلقی میشوند. اساساً بازیگر خارجی نیز زمانی میتواند براندازی نرم را مدیریت نماید كه زمینه‏های اجتماعی لازم برای شكل‏گیری و گسترش آن در جامعه‏ی هدف فراهم باشد. زمینه‏هایی مانند:- نابسامانیهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی به گونه‏ای كه امید اندكی برای اصلاح آن متصور باشد؛- ایجاد و شكل‏گیری سازمان‏ها و گروه‏های غیردولتی كه خود را مستعد كنترل و سازماندهی بخشی از جامعه میدانند و از ابزارهای مختلف رسانه‏ای و روانی برای تأثیر بر اذهان مردم استفاده میكنند؛- وابستگی و عضویت بخشی مهمی از جامعه به اهداف سازمان‏های فوق‏الذكر كه قدرت بسیج را به آنها میدهد.بنابراین ریشه‏های براندازی نرم را باید در نارضایتی عمومی در نتیجه‏ی ناكارآمدی نظام سیاسی جستجو كرد. این وضعیت منجر به تقویت گروه‏های غیردولتی برای بسیج اجتماعی میشود كه در این حالت جامعه به چند دسته تقسیم میشود و فرد نیازهای مالی، روانی و اعتبار اجتماعی خود را از نهادهای متفاوت از حكومت تأمین میكنند. هر اندازه كه میزان تأمین این نیازها از نهادهای غیردولتی بیش از نهادهای دولتی باشد، در مقابل میزان وفاداری مردم و نخبگان به نظام حاكم كاهش خواهد یافت. لذا از نگاه مقابل تا زمانی كه دولت در جامعه از قدرت بسیج مسلط برخوردار باشد، روش‏های براندازی نرم كارساز نخواهد بود.لازم به یادآوری است از آنجا كه براندازی نرم یك فرایند اجتماعی است، لذا حداقل در میان مدت به نتیجه خواهد رسید. لذا دولت‏های دارای دشمنان پایا و قدرتمند همواره در معرض اقدامات دشمن برای ایجاد زمینه‏های لازم جهت اجرای طرح‏های براندازی از روش‏های نوین هستند.سوال اصلی :عملیات روانی بعنوان یکی از ابزارهای براندازی نرم چگونه و از طریق چه مكانیزم هایی زمینه ساز سیاست براندازی علیه جمهوری اسلامی می گردد ؟ و هدف این سیاست براندازی از نوع نرم می باشد یا از نوع سخت ؟
سه شنبه 14/7/1388 - 10:35
هوا و فضا

اولین عكس از كره ای دیگر- ۱۹۷۵
 

در سال ۱۹۷۵ فضا پیمای ورنای روسی، بعد از فرود موفقیت آمیز بر روی ونوس، اولین عكس دیجیتالی از كره ای دیگر را گرفت

دوشنبه 13/7/1388 - 17:54
هوا و فضا

اولین عكس از كره زمین- ۱۹۶۸

 

 

در سال ۱۹۶۸، با پرواز آپولو ۸ با ماموریت پرواز رفتو برگشت از زمین به ماه اتفاق افتاد، با این پرواز، خیلی از اولین ها ثبت شدن، از جمله اولین عكس از كره زمین و نیز اولین پرواز انسان به ماه، اولین پرواز انسان با استفاده از فضا نورد Saturn V rocket و …،

دوشنبه 13/7/1388 - 17:53
هوا و فضا

اولین عكس فضایی - ۱۹۴۶
 

 

 

چند سال بعد از جنگ جهانی دوم و مدتها قبل از پرتاب اسپوتنیك به فضا، دانشمندان و سربازان در صحرایی در مكزیك اولین عكس فضایی رو دیدن، این عكس كه از بلندی به ارتفاع ۶۰ مایل و توسط یه دوربین ۳۶ میلیمتری كه بر روی یه موشك v-2 سوار بود گرفته شده. موشك همراه با دوربین به فضا پرتاب شد و بعد از طی مسیری مستقیم، بعد از چند دقیقه به زمین بازگشت، خود دوربین بعد از برخورد به زمین شكست ولی فیلمش كه در محفظه ای فولادی بود سالم ماند تا حاوی اولین عكس فضایی باشد،

دوشنبه 13/7/1388 - 17:53
بیوگرافی و تصاویر بازیگران

اولین عكس رنگی -۱۸۶۱
 

 

 

اولین عكس رنگی موجود با رنگ پایدار توسط جیمز كلارك ماكسول در سال ۱۹۶۱ گرفته شده. با توجه به كیفیت پایین عكس، معلوم نیست كه این عكس چیه،ولی طبق اطلاعات موجود، عكس فوق نشون دهنده یه روبانه.

دوشنبه 13/7/1388 - 17:52
بیوگرافی و تصاویر بازیگران

اولین عكس هوایی- ۱۸۵۸
 

 

 

در سال ۱۸۵۸ گسپر فلیكس، كه یه نویسنده و كاریكاتوریست بود(با امضای Nader) با دوربین خودش سوار بالنی شد و بر فراز شهر كوچكی در فرانسه اولین عكس هوایی رو گرفت. امااز اونجایی كه این عكس هم گم شد (!!!) اولین عكس هوایی مجود توسط فردی به نام جیمز والز بلك در سال ۱۸۶۰ گرفته شده از شهر بوستون

دوشنبه 13/7/1388 - 17:51
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته