• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 513
تعداد نظرات : 102
زمان آخرین مطلب : 3463روز قبل
دعا و زیارت

بسم الله الرحمن الرحیم
به نام او


مسأله 917 اگر نتواند قربانى ذبح كند باید به جاى آن به ترتیب زیر ده روز روزه بگیرد:
 الف سه روز در حج.
 ب هفت روز بعد از مراجعت از حج.
 مسأله 918 عدم تمكن از قربانى به این است كه قربانى یا پول آن را نداشته باشد، و چیزى هم نداشته باشد كه با فروش آن بتواند قربانى تهیه كند، و امكان قرض گرفتن هم نداشته باشد، یا تمكن از اداى قرض نداشته باشد.
 مسأله 919 فروش لباس و اسباب و لوازم سفر براى تهیه قربانى لازم نیست، همانطور كه كسب و كار براى تهیه آن واجب نیست، ولى اگر بدین وسیله قربانى تهیه كرد، كفایت مى كند.
 مسأله 920 سه روز روزه را باید هفتم، هشتم و نهم ذى الحجه بعد از احرام عمره پى در پى بگیرد، و لازم نیست قصد اقامت كند، بلكه اگر مسافر هم باشد مى تواند بگیرد.
 مسأله 921 اگر بعد از سه روز روزه گرفتن تمكن از قربانى پیدا كرد لازم نیست قربانى كند، و همان روزه كفایت مى كند.
 مسأله 922 هفت روز بقیه را باید بعد از مراجعت از سفر حج در وطن خود یا شهرستان دیگر پى در پى روزه بگیرد، و نمى تواند این هفت روز را در مكه یا هنگام مراجعت از سفر بگیرد.

شنبه 27/4/1388 - 11:4
دعا و زیارت
بسم الله الرحمن الرحیم
به نام او

حج سه نوع است: حج تمتع، حج قران و حج إفراد.
 و عمره دو نوع است: عمره مفرده و عمره تمتع.
 



شنبه 27/4/1388 - 11:1
دانستنی های علمی
بسم الله الرحمن الرحیم
به نام او

از جنایتهاى سپاه عمر سعد،آتش زدن خیمه‏هاى امام حسین"ع"و اهل بیت او در روزعاشورا بود.پس از آنكه امام به شهادت رسید،كوفیان به غارت خیمه‏ها پرداختند،زنها رااز خیمه‏ها بیرون آوردند،سپس خیمه‏ها را به آتش كشیدند.اهل حرم،گریان و پابرهنه دردشت پراكنده شدند و به اسارت در آمدند. (4) امام سجاد"ع"در ترسیم آن صحنه فرموده‏است:به خدا قسم هر گاه به عمه‏ها و خواهرانم نگاه مى‏كنم،اشگ در چشمانم مى‏دود و به‏یاد فرار آنها در روز عاشورا از خیمه‏اى به خیمه دیگر و از پناهگاهى به پناهگاه دیگرمى‏افتم،كه آن گروه فریاد مى‏زدند:خانه ظالمان را بسوزانید! (5) این آتش،امتداد همان آتش‏زدنى بود كه پس از رحلت پیامبر،در خانه زهرا"ع"با آن سوخت و آتش كینه‏هایى بود كه‏از بنى هاشم و اهل بیت در سینه‏ها داشتند.به یاد این حادثه،در مراسم عاشورا در برخى‏مناطق رسم است كه خیمه‏هایى به نشان خیام اهل بیت بر پا مى‏كنند،ظهر عاشورا به آتش‏مى‏كشند،تا احیاگر یاد آن ستمى باشد كه روز عاشورا بر خاندان رسالت رفت. آتش به آشیانه مرغى نمى‏زنند گیرم كه خیمه،خیمه آل عبا نبود .


شنبه 27/4/1388 - 10:1
دعا و زیارت

بسم الله الرحمن الرحیم
به نام او


پیامبر اسلام)ص( مى‏فرماید: اگر در زندگى، خواستار "سعادت"، و در مرگ، طالب "شهادت" هستید، اگر نجات در روز حسرت، و سایه سار در گرماى محشر را مى‏خواهید، و اگر هدایت را در روز سرگردانى و حیرت قیامت مى‏خواهید، قرآن بیاموزید، زیرا كه آن: كلام خدا و ایمنى از شیطان است و مایه برترى در میزان. (1) 
 و نیز پیامبر اسلام (ص) مى‏فرماید: "بهترین شما كسانى هستند كه قرآن را فراگیرند و به دیگران هم بیاموزند" (2) 
 امام صادق(ع) مى‏فرماید: "خداوند قرآن را براى زمان خاص یا مردم خاص قرار نداده است. بلكه قرآن، تا روز قیامت، در هر زمان، تازه، و نزد هر قومى شاداب است." (3) 
 "قرآن باید در تمام شئون زندگى ما حاضر باشد"(امام خمینى)

شنبه 27/4/1388 - 10:1
دعا و زیارت

بسم الله الرحمن الرحیم
به نام او 


زندگى فاصله بگیرند و به هم‏آهنگى كار و تلاش و فعالیت‏ها،با رضاى خدا و وظیفه مكتبى بیاندیشند.تنظیم فكر و اندیشه و عمل،با معیارهاى الهى را تمرین كنند. 
 كار براى امت و تامین حوائج نیازمندان،تشییع پیكر شهیدان و مؤمنان،عیادت بیماران و هر كارى كه در آن،خود مطرح نیست و انگیزه الهى دارد،با اعتكاف سازگار است و حتى در برخى احادیث قضاى حوایج مؤمنان از اعتكاف برتر شناخته شده است. 
 اعتكاف،دوره كوتاه مدت خود سازى است،كه حداقل سه روز طول مى‏كشد و انسان را از حاكمیت غریزه‏ها،عادت‏ها و اشتغالات معمول زندگى آزاد مى‏سازد. اعتكاف،محو خود خواهى در امواج بلند خداگرایى و خدمت‏به امت اسلامى است. اعتكاف،برون رفتن از خانه خویش و مصمم شدن بر حضور در خانه حضرت حق است. عبادتى مستحبى و تقرب جویانه و داوطلبانه است كه روزه روز سوم آن رنگ وجوب مى‏گیرد. 
 اعتكاف،گریز از لذت گرایى و هر گونه التذاذ جنسى و مهار حس خود محورى و برترى جوئى و بازگشت از قبله دیناگرایان به سمت و سوى قلب و قبله هستى است. خود سازى،محاسبه نفس،توبه و نیایش،نماز و تلاوت قرآن و استمداد از آستان قدس ربوبى از دیگر بركات"اعتكاف"است. 
 از آنجا كه گرد آورى احكام و استفتائات مربوط به اعتكاف،كارى است كه مؤمنان را در انجام این وظیفه الهى یارى مى‏دهد،ستاد هماهنگى اعتكاف شهر مقدس قم كه از دیر باز از حافظان و مروجان این سنت‏حسنه اسلامى است.از برادر بزرگوار جناب حجة الاسلام محمد حسین فلاح‏زاده،در خواست كرد،احكام و مسائل این عبادت اسلامى را در ابعاد مختلف واجبات-محرمات،مبطلات و احیانا مكروهات و مباحات گرد آورى كنند،تا عاكفان خانه دوست فرمان الهى را بهتر بشناسند و با عمل به احكام دین،از فیض ثواب و ارزش معنوى مورد نظر از انجام اعتكاف،بهره‏مند شوند. در پایان از همه عاكفان حضرت دوست و مؤمنان معتكف در مساجد میهن اسلامى صمیمانه مى‏خواهیم،براى زلال شدن دریاى قلبها و صاف شدن آسمان اندیشه مسلمین و تحكیم دوستى بین یاران و دوستان انقلاب اسلامى و ظهور مصلح كل حضرت بقیة الله الاعظم علیه السلام دعا كنند و عزت و عظمت فرزندان امام خمینى قدس سره را همراه با سلامت و موفقیت رهبر بزرگوار انقلاب-حضرت آیة الله العظمى خامنه‏اى و مراجع عظیم الشان جهان تشیع از خداى بزرگ تمنا كنند. 

شنبه 27/4/1388 - 10:1
دعا و زیارت

بسم الله الرحمن الرحیم
به نام او


حساسیت بر انگیزى كه روان آزاد مردان را به جوش وخروش وامى دارد، واز این روش در كتابهاى گذشته ام استفاده كرده ام ،دست آوردهاى ارزشمند وشگفت آورى در بر داشت ، ولى بهرحال اشكال ندارد كه روش نرم ومسالمت آمیزرا اختیار كنیم كه بسیارى ازمردم را قانع وراضى خواهد ساخت وبى گمان نتیجه اش شیرین ترولذت بخش تراست وبدینسان هر دو روش را دنبال كرده ام ودر این میان از قرآن كریم پیروى نموده ام كه با دو روش تطمیع وهشدار،بهشت خواهان را به بهشت رهنمون مى سازد وترس كنندگان را ازدوزخ مى رهاند ماهم كه هرگز طمع نداریم به مقام بلند ووالاى امیرمؤمنان وپیشواى پرهیزكاران على بن ابى طالب (ع ) برسیم كه خدارا نه به طمع بهشت ونه به ترس از جهنم ، عبادت مى كرد واگر پرده ها بالامى رفت بر یقینش افزوده نمى شد، پس خداى سبحان را از صمیم قلب مى خوانیم كه رحمتش را شامل حال ما كند ومارا به درستكاران ملحق سازد.


شنبه 27/4/1388 - 10:1
دعا و زیارت

بسم الله الرحمن الرحیم
به نام او 


در قرآن ، به وقایع تاریخى و سرگذشت امتها اشارت رفته ، و احیانا به حوادث آن دوران نظر دارد، تا به آن وقایع و حوادث وقف كامل نباشد، فهم درست آیات مربوط به آنها امكانپذیر نیست .
 
 قرآن از لحاظ وزنه ادبى و فنون لغوى ، در سطحى بسیار بالا قرار دارد، كسانى كه با ادبیات عرب و ویژگیهاى لغت آشنایى ندارند، به خود گمان نبرند كه به معانى لطیف و دقائق ظریف قرآن پى مى برند.
 اینها برخى از عوامل ابهام و اجمال در قرآن است كه علم تفسیر را فنى اختصاصى جلوه مى دهد، گرچه راه رسیدن به این دانش ، براى همگان بازاست ، بدون توشه و رهنما، پیمودن این طریق دشوار است .
 موارد تفسیر و فرق آن با موارد تاویل‏
 تفسیر - آنگونه كه در تعریف آن گذشت - رفع ابهام و حل اشكال حاصل درلفظ و عبارت است .
 
 هرگاه در نحوه بیان ، اجمال و ابهامى پیش آید، یا پیچیدگى در عبارت رخ دهد، تفسیر، آن ابهام یا اجمال را مى زداید، و آن پیچیدگى واشكال را رفع مى كند .
 از این رو گفته اند: التفسیر، رفع القناع عن اللفظالمشكل .
 
 ولى تاویل ، صرفا در مورد متشابهات است ، گرچه ابهامى در لفظ و عبارت ، ازنظر ظاهر وجود نداشته باشد .
 مثلا: او یاتى ربك (انعام : 158 ) و وجوه یومئذناضره الى ربها ناظره (قیامه 23 : 75) .
 بر حسب ظاهر، جسمانیت خدا رامى رسانند، لذا گروهى در فهم این آیات دچار اشتباه شده قائل به جسمیت خداوند شده اند، ولى كسانى كه عارف به اصول تشبیه و استعاره و مجاز باشنددچار این اشتباه نمى گردند.

 

شنبه 27/4/1388 - 10:1
دعا و زیارت
بسم الله الرحمن الرحیم
به نام او 

2 - عهد صحابه ، تفسیر در این دوره پراكنده ، ولى تا حدودى گسترده و همه جانبه است .
 
 3 - عهد تابعین ، تفسیر در این دوره به صورت منظم و شكل یافته و گسترده ترو همه جانبه تر از عهد صحابه ، با اضافه اجتهاد در ابعاد مختلف تفسیر صورت گرفته است .
 
 4 - عهد تدوین ، دانش تفسیر در این دوره گسترده تر از دوره تابعین است ، وبسته به تواناییهاى علمى و ادبى مفسران از ویژگیها و روشهاى گوناگونى برخوردار است .
 نیاز به تفسیر
 قرآن كتاب هدایت است و براى همگان فرود آمده ، در انحصار دسته یا گروه خاصى نیست .
 
 هذا بیان للناس وهدى وموعظه للمتقین (آل عمران : 138).
 هذا بصائر للناس وهدى ورحمه لقوم یوقنون (جائیه : 20).
 ونزلنا علیك الكتاب تبیانا لكل شى وهدى ورحمه وبشرى للمسلمین (نحل :89).
 در عین حال ، در قرآن مواضع ابهام بسیار و مورد اجمال بى شمار است ، زیرا درقرآن ، اصول معارف و كلیات شریعت مطرح گردیده ، تفاصیل و جزئیات رابایستى از دلایل شرع و عقل به دست آورد.
 بسیارى از مطالب عالیه قرآن ، در قالب تمثیل و تشبیه و استعاره نمودار گشته ،ذوقى لطیف و دركى ظریف نیاز دارد تا به عمق مطالب رهنمون گردد.

 



شنبه 27/4/1388 - 10:1
دعا و زیارت
بسم الله الرحمن الرحیم
به نام او 

تفسیر یكى از علوم اسلامى است كه پیدایش آن در عهد رسالت صورت گرفت ، در آن عهد مسائل پراكنده و گوناگون پیرامون مطالب وارده در قرآن ، برپیغمبر اكرم (ص) عرضه مى شد، و آن حضرت به حكم وظیفه ، هر یك را به فراخور حال شرح و بسط مى فرمود.
 در سوره نحل (44 : 16) مى خوانیم : وانزلنا الیك الذكر لتبین للناس ما نزل الیهم ولعلهم یتفكرون .
 
(قرآن را بر تو فرستادیم ، تا آن را براى مردم تبیین نمایى ، آنگاه خود به تفكربنشینند.( در این آیه وظیفه اساسى مطرح شده : 1 - بر خداوند مهربان لازم است پیام روح بخش خود را براى مردمان بفرستد.
 2 - پیغمبر اكرم (ص ) وظیفه دارد، در ضمن عرضه پیام آسمانى ، آن را براى مردم توضیح داده ، تبیین نماید و شرح و تفسیر كند.
 3 - بر مردم است كه در این پیام الهى و رهنمودهاى پیغمبر گرامى اندیشه كنندو راه سعادت خود را در آن بیابند.
 لذا هرگاه مسلمانان ، با مشكلى در فهم معانى قرآن ، یا درك مطالب عمیق آن ،روبرو مى شدند، فورا به سراغ پیغمبر اكرم )ص ( رفته ، علاج درد خود را در آنجامى یافتند.
 در این زمینه پرسشها و پاسخهاى فراوانى در دست است ، كه هسته اولیه علم تفسیر را تشكیل مى دهد، و زیربناى تفاسیر صحابه و تابعین گردیده ، سپس درعهد تدوین ، كه تفسیر مانند دیگر علوم اسلامى ، به صورت مدون درآمد،مجموعه اقوال و آراى سلف ، بزرگترین و سرشارترین مایه تدوین تفسیرگردید.
 از این رو علم تفسیر را از نظر تاریخى در چهار دوره عمده رده بندى كرده اند وویژگیهاى هر دوره از نظر شیوه و روش ارزیابى شده است : 1 - عهد رسالت ، تفسیر این دوره به صورت پراكنده صورت گرفته و پرسشها وپاسخها بسیار كوتاه است .
 



شنبه 27/4/1388 - 10:1
دعا و زیارت

بسم الله الرحمن الرحیم
به نام او 


الجمان الحسان فى احكام القرآن . 
 البیان فى تفسیر بعض سور القرآن . 
 آیات الحجة و الرجعة . 
 كشف الحجاب عن وجوه اعجاز بعض آیات الكتاب . 
 تفسیر كاشانى . 
 خلاصة التفاسیر. 
 مقتنیات الدرر. 
 انوار القرآن . 
 قاموس غریب القرآن . 
 آیات ظهور. 
 ناسخ التفاسیر. 
 تفسیر كیوان . 
 آیات البینات . 
 انوارالبیان فى تفسیر القرآن . 
 تفسیر خراسانى حائرى . 
 محمد و القرآن . 
 القرآن و العترة . 
 التبیان فى معانى القرآن . 
 تحفة الاخوان فى نقد كتاب آلاء الرحمن فى تفسیر القرآن . 
 نفحات الرحمان فى تفسیر القرآن . 
 نور العرفان و كشف اسرار الفرقان . 
 التبیین فى شرح آیات المواعظ و البراهین . 
 الفرقان فى تفسیر القرآن . 
 تنزیل الیات الباهرة فى فضل العترة الطاهرة . 
 آیة التطهیر فى الخمسة اهل الكساء. 
 تفسیر جابرى . 
 آیة التطهیر. 
 كانون عفت قرآن . 
 تفسیر اردوبادى . 
 الللى الحسان فى تفسیر القرآن . 
 تفسیر سوره نور. 
 مواهب الرحمن فى تفسیر القرآن . 
 تفسیر خالصى . 
 حقیقة الابداع فى تفسیر كلمة الاسترجاع . 
 بیان السعادة . 
 تفسیر اثنى عشرى . 
 بلوغ منى الجنان . 
 تفسیر جامع . 
 بیان الفرقان . 
 الجامعة فى تفسیر سورة الواقعة . 
 تفسیر ریحان . 
 آیات الاحكام . 
 معرفة القرآن . 
 تفسیر عصار. 
 للى المنثور فى تفسیر سورة الطور. 
 المتشابه من القرآن . 
 تفسیر سورة الانبیاء. 
 تفسیر آیات مشكله . 
 تفسیر قرآن شریف . 
 تفسیر رفیعى . 
 اطیب البیان فى تفسیر القرآن . 
 تفسیر القرآن الكریم (تفسیر خمینى ). 
 تفسیر قرآن راشد. 
 تفسیر مطهرى . 
 

شنبه 27/4/1388 - 10:1
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته